• Discotheken/Nachtclubs: Halaal of Haraam ?

Mogen Marokkaanse jongens naar nachtclubs gaan ?
Hey: “Wij willen ook feesten, ons bezatten, snuiven, jointje smoren, vooral gewoon lekker amuseren. Ooooh, die blonde wijf ginder met die enorme oorbellen, daar val ik gewoon van mijn stok af. Ben ik nu strontzat ?” 
Wat is het nachtelijke leven van een Marokkaanse jongen ?
time-out.jpg
‘www.Time-Out.nl’ <==> U bent altijd van harte welkom!!!


Wij Marokkaanse jongens worden regelmatig geweigerd
aan de ingang van diverse nachtclubs (discotheken).
 

Fysiek contact met een meisje voor het huwelijk.
Ik ging vroeger vaak naar feesten. Ik dronk niet, maar ik ging omgang met meisje in de discotheek niet uit de weg. Ik ging nooit verder dan kussen en het waren altijd Nederlandse meisje en nooit Islamitische meisjes. Al zo’n meisje verder wilde, dus een relatie wilde aangaan, wees ik dat gewoon van de hand af, omdat zo’n langdurige relatie niet kan volgens de Islam. Mijn vraag aan u is: Heb ik gezondigd ?

Antwoord: In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Beste broeder.

Zoals u weet is seksuele gemeenschap voor het huwelijk niet toegestaan. Dit is niet maar zo verboden, maar het is ter voorkoming van gebroken gezinnen, vaderloze kinderen en sociale problemen. De Profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft in een authentieke hadieth deze zonde ingedeeld als een van de destructieve zondes.

moh2.jpgVanwege de grote impact die deze zonde heeft, heeft de Islam ook de weg afgesloten die hiernaar toe kan leiden. Hieronder vallen zaken zoals u ze beschreef, namelijk fysiek contact met een meisje. De Profeet vzmh.gif (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft gezegd: “Wanneer een van jullie getroffen zou worden door een ijzeren naald achter in zijn hoofd, dan zou dat beter zijn dan wanneer hij een vrouw aanraakt die hij niet mag aanraken” (Overgeleverd in at-Tabarani, geclassificeerd als zijnde sahih door al-Albaani in Sahih al-Jaami’ 5045)

Beste broeder, het antwoord op uw vraag is dat u wel gezondigd heeft, maar wanhoop niet aan de genade en barmhartigheid van Allah. Wij adviseren u om goede daden te doen zodat uw slechte daden zullen verdwijnen.

s-a-w.JPGEen hadieth die op uw geval betrekking heeft, is deze hadieth wanneer een man tot de Profeet vzmh.gif (vrede en zegening van Allah zij met hem) kwam en zei: ‘O Boodschapper van Allah! Ik ontmoette een vrouw in de tuin, ik bracht haar naar me toe, en bestastte haar, ik kuste haar en ik deed alles behalve het hebben van gemeenschap.’   De Profeet vzmh.gif (vrede en zegening van Allah zij met hem) bleef stil en het vers: “Voorzeker, goede werken verdrijven kwade werken. Dit is een aanmaning voor degenen die er lering uit trekken” (Vertaling v. 11:114) werd geopenbaard.

Toen reciteerde de Profeet vzmh.gif (vrede en zegen van Allah zij met hem) dit aan hem.  Daarop zei ‘Omar (moge Allah tevreden met hem zijn): ‘O Boodschapper van Allah! Geldt dit specifiek voor hem of is dit voor iedereen?’  De Profeet vzmh.gif (vrede en zegening van Allah zij met hem) zei: “Nee, dit is voor iedereen”.  (Overgeleverd door Ahmad)

Moge Allah uw zondes vergeven, en u en de rest van de Moslim gemeenschap leiden op het rechte pad. En Allah weet het het beste.        ‘www.Al-Islaam.com’

colorbar.gif

Uit de bovenstaande overleveringen van de Profeet Mohammed (vzmh) en uit de ‘Heilige Koran’ is het niet toegelaten of verboden naar discotheken of andere vormen van nachtclubs te gaan. De grens tussen wat toegelaten wordt tegenover wat verboden is, is verwaarloosbaar geworden!!!

Door naar deze nachtclubs te gaan, pleeg je zina met alle jouw 5 zintuigen:
– horen (muziek),
– proeven: sterke /alcoholische dranken, het slikken van pillen (o.a. xtc, …), het gebruik van drugs of andere verdovende middelen, enz. …
– ruiken: in combinatie met hierboven,
– voelen: fysiek contact onvermijdelijk, bekende of onbekende meisjes zoenen is de normaalste gang van zaken, voeten staan op … ,
– zien: bevestiging alles wat niet toegelaten wordt of verboden is.

Het verschil van de concurrende discotheken of andere vormen van nachtclubs zit men in het fysieke contact: het toelaten van sexueel gemeenschap op podiums of in aparte rooms (kamers, zalen,…) hangt van de uitbater af. Vele gewone kleinere discotheken bieden deze diensten niet aan, de meeste toegepaste reddingsplan is hier dan: het uitwisselen van persoonlijke gegevens om uw zintuigen te behartigen.

Het toelaten van méér fysiek contact of sexueel gemeenschap in diverse nachtclubs, moet je richting concurrentie gaan kijken: bars, cabarettes, sex-discotheken, e.a. nightclubs met escorten, ook grotere discotheken is dit niet uitgesloten via aparte rooms. Het toelaten van méér fysiek contact wilt niet zeggen dat er een dienstenverkoop zal plaatsvinden, kan ook op vrijwillige basis zijn.

  Praktische voorbeelden:
1. Interview over het bezoek van een nachtclub, zoals een cabaret:
Het is het best bewaarde geheim van de Marokkaanse jongeman. En daarom is het in Nederland een nog redelijk onbekend fenomeen: Cabaret. In de koloniale tijdperk introduceerden de Fransen deze vorm van sensueel vermaak in Marokko. Publicist én Marokkaanse Nederlander Isas Aynan schreef er een verhaal over in het blad Contrast. Volgens Aynan zullen maar weinig Marokkaanse mannen toegeven dat ze ooit in zo’n cabaret-tent zijn geweest. Dat is ergens logisch, voor diegene die nog niet aan een huwelijk toe is, mag geen schendingen van de maagdelijkheid plaatsvinden en voor andere bestaat de kans groot dat het huwelijk op de kleppen gaat.
LUISTER ONLINE: naar ervaren personen die Marokkaanse cabarettes hebben bezocht, in Marokko zelf (LEES MEER: ervaring van Isas Aynan).
Bron: ‘www.brn.nl’  of  BNR Nieuwsradio.

2. Vele nachtclubs of discotheken huren paaldanseressen (stripteases) in, zoals Fatima Ourchid, een Marokkaanse meisje uit Spijkenisse (Rotterdam) tegen de prijs van 150 à 200€ voor het dansende publiek een erotische show weer te geven. Nog voor een onbekende betrouwbare bron is ze helaas aktief in de prostitutiemilieu.  LEES MEER.    (Bron: AD)

3. Andere vbn. worden niet getoond, zoals halfnaakte (naakte) meiden in diverse nachtclubs. INFORMATIESTOP = el-moenkar.

 

verbodsbord.jpgverbodsbord2.pngverbodsbord3.gifverbodsbord4.jpg

56 Responses to “• Discotheken/Nachtclubs: Halaal of Haraam ?”


 1. 1 Maktab 11 juli 2007 om 1:27000000 pm

  Gek he dat er allerlei maatregelen genomen worden m.b.t. de marokkanen die uit willen gaan of naar voetbalwedstrijden willen. Waar we ook naar toe gaan we moeten altijd herrie schoppen. Kan iemand me vertellen wat hiervan de oorzaak is. Ik denk er zo vaak over na, maar ik snap het niet. Hebben wij een extra gen die ervoor zorgt dat wij extra agressief doen. Ze zouden hier eens een onderzoek aan moeten weiden. Misschien komen ze dan tot een enorme ontdekking….

 2. 2 Tom 11 juli 2007 om 5:20000000 pm

  VERWIJDERT !!!

 3. 3 Hayat 11 juli 2007 om 11:25000000 pm

  Islam en Marokkanen is een GROOT verschil Tom. En wat jij doet is een zin nemen uit de Koran terwijl je de rest van die soerah achterlaat. Jij trekt het gewoon volledig uit de context. Zo’n commentaar vind ik niet gepast. Jij noemt ons Heilig boek het pedofielenboek, wie geeft jouw het recht hiertoe. Nu ga je afkomen met ‘het wijs antwoord’ Wij hebben hier in België recht op vrije meningsuiting. Maar jij weet evengoed als iedereen dat dat in beperkte mate is. Jij of niemand anders heeft het recht om geloofsovertuiging van miljoenen mensen uit te maken of uit te lachen. Pas wanneer jij kennis hebt over ons geloof dan geef ik je het recht om te oordelen, maar dan nog wel oordeel zonder mensen te kwetsen. Ons geloof is een heel vreedzaam geloof. Ik begrijp niet waarom mensen geweld met Islam associëren. Ik snap echt niet vanwaar ze het halen, want wat God ons beveelt te doen is meer dan vreedzaam. Hij is de Almachtige en de Barmhartige en de Vreedzame en de Vergevingsgezinde, hoe kan men dan ons geloof geweldadig noemen, terwijl Hij, onze Leider, deze eigenschappen bezit. Wat jij zit te zeggen is BULSHIT!! Vergaar kennis over een onderwerp voor je erover oordeelt, dat is een goude raad dat ik je geef.

  Mvg

  Hayat

 4. 4 Hayat 11 juli 2007 om 11:31000000 pm

  Ik persoonlijk vind het niet erg dat ze worden geweigerd. Dat ze maar tot hun verstand komen, jullie zijn moslims, waarom uitgaan??? Denk je nu echt dat Allah je zal helpen met zaken die Hij jullie verbiedt? Kom aub tot jullie verstand voor het te laat is. Hoe vaak heb je al niet gehoord persoon x, moslim gestorven onderweg naar of van een discotheek. Wat ga je zeggen tegen de doodsengel als hij je vraagt men raboek wie is jouw Heer? Het is al moeilijk zo, we kunnen noooit zonder zonden leven, maar we kunnen tenminste de grote zonden trachten te vermijden, toch?

 5. 5 Maktab 12 juli 2007 om 9:41000000 am

  Ik geef je voor 100 % gelijk Hayat. Moslims horen niet in een discotheek. Wat mij gewoon elke keer verbaasd is dat er bijna altijd trammelant wordt geschopt bij een gelegenheid waar veel van mijn landgenoten bij zijn. De meesten zijn dan nog jong, en later komen ze tot inkeer, maar waarschijnlijk is shaitan elke keer van de partij

 6. 6 MoslimaMaryem 12 juli 2007 om 10:49000000 am

  Salam 3alaikoum
  Ik ben ook blij dat ze geweigerd worden. En natuurlijk is het haram. Je komt pas in de ochtend vroeg thuis dus heb je salaat Fjar niet op zijn tijd gebeden. Je gaat naar een plaats waar haram dingen gebeuren, er wordt alcohol geserveerd enzo… En je gebruikt je tijd om te gaan dansen met de ongelovigen. Wat als je nu sterft opdat moment als je aan het dansen was? Je hebt geen tijd meer om het goed te maken. Doe je ogen open en aanbid Allah swt want je weet nooit wanneer jou dag komt! Voor het te laat is!!!!!!!!
  Wa3alaikoum salam

 7. 7 H 12 juli 2007 om 12:22000000 pm

  Als de enige maatregel voor deze jonge zondaren discriminatie is, dan moet dat maar. Discrimeren die handel, stuur ze naar huis.

  En zonder blikken of blozen durven ze te zeggen, ja ze willen ons moslims niet binnenlaten in discoteken! Ja wat doe je daar als moslimzijnde?!

  Soms schaam ik me voor mijn eigen volk.

 8. 8 Hayat 12 juli 2007 om 9:53000000 pm

  Ja idd dat is waar Maktab, onze eigen moslims maken ons belachelijk. Niet-moslims komen tot hun verstand en keren terug tot de islam en diegenen die als moslims zijn opgegroeid dwalen weg van het pad tot Allah. RAar maar waar. Moge Allah ze allemaal leiden.

 9. 9 Moke 12 juli 2007 om 10:14000000 pm

  Salaam Alaikoem wa rahmateollah wa barakatoehoe,

  Ahlaan Hayat, is dat niet te hoog gegrepen. Je stelt voor dat ieder Marokkaan een moslim is. Dat is héél ver gezocht, een moslim weet op zich dat het daar niet zoals de koran en soenna het voorschrijft om zich uit te leven. En komt daar ook niet!!!! Wel ben ik akkoord dat de Marokkanen worden geweigerd op hun privé-leven van de Nederlanders. Zie jij daar ergens een Christenen of Jood in de menigte uit te zweten? 😉

  Ahlaan MoslimaMaryem, ik geef jouw een reactie een dikke +.
  Dat klopt, men verwaarloost zijn gebeden. Heb je de vraag al gesteld of die persoon gelooft en zijn verplichgtingen nakomt???
  Zoniet, dan gaat hij akkoord met de diensten af te nemen van de maatschappij dat druist tegen de Islamitische voorschriften.

  *Simpelste vraag ooit: jonge Marokkanen die deze tenten bezoeken,
  – hoeveel keer staan zij op om hun fajr-gebed te doen per week ?
  – hoeveel keer lezen zij de koran per jaar ?
  – hoeveel keer toont men berouw, vraagt men vergiffenis, vreest men Allah, enz. …
  –     .  + .  +  .  = ?
  – Zijn ze wel gelovig, uit ervaring spreek ik dat de meeste het geloof niet aanhangen tot als men geluk heeft voor het huwelijk beginnen te praktiseren (het min. toch).

  ——————-

  Hier vind je een reeks nightclubs/discotheken:
   http://discotheken.startpagina.be/

  Andere nachtclubs:
   http://www.goudengids.be/search/Nachtclubs.html

  Discotheken in Nederland:
   http://goudengids.nl/search/Discotheken.html

  Andere nachtclubs in Nederland
   http://goudengids.nl/search/Nachtclubs.html

  Als je de fotootjes bekijkt, dan kan het zijn dat er sommige meiden in hun onderbroeken of slipjes bevinden: summerparty’s, schuimparty’s, beach-party’s, enz. …

  Je bent gewaarschuwd!!!!!!

  Thalla & Beslama. 😦

 10. 10 Moke 12 juli 2007 om 10:18000000 pm

  آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  Eventjes dit vermelden,

  OPDRACHT:
  Wat zijn jullie conclusies uit de bovenstaande info’s:
  – Interview nachtclub (cabaret) in Marokko,
  – en die Marokkaanse paaldanseres in .nl

  Trek hier uw besluiten maar!!!!

  Beslama !!!!!

 11. 11 abdullah 12 juli 2007 om 11:26000000 pm

  100% haram. Helaas zijn het dezelfde jongeren wanneer er over moslims slecht wordt gesproken zijn zij degenen die de grootste bek trekken en herrieschoppen 😦

 12. 12 Hayat 12 juli 2007 om 11:46000000 pm

  Slm Moke
  Mss heb ik het verkeerd geformuleerd ik zeg Islam en Marokkanen is een GROOT verschil Tom. Daarmee bedoelde ik dat Marokkaan zijn niet meteen moslims zijn betekent…

  mss heb je het verkeerd begrepen, sorry 🙂

  Slm

 13. 13 s. 13 juli 2007 om 4:20000000 pm

  salaam oe aleikoem warahamtoe Laah wa Barakaatoehoe!

  even een korte note..

  ISLAM = VREDE. zeggen dat Islam gelijk aan terreur is, is hetzelfde als men bv. zegt: alles=niets…
  2 tegengestelde begrippen0.
  En even voor onze marokaanse ‘uitgaaners’…
  Wees blij dat jullie geweigerd worden!! zien jullie dit dan niet als een deugd?? jullie strijden om iets haraams te doen?? niet logisch hé?? Het feit dat jullie geweigerd worden is een teken om ermee op te houden..

  hmmm… dat was het ongeveer 😛
  wa aleikoemoe salaam!!

 14. 14 fatima 13 juli 2007 om 7:16000000 pm

  antwoord op de titel, JA

 15. 15 fatima 13 juli 2007 om 7:17000000 pm

  HARAM!!!!!!

  rare vraag echt waar echt raar

 16. 16 Moke 13 juli 2007 om 11:50000000 pm

  Salaam Alaikoem “Beste Zuster in de Islam”,

  Ahlaan fatima, rare vraag, weet niet hoe ik het anders moet uitdrukken, heb ik de mensen doen twijfelen diegene die zondigt of niet zondigt??? Het is zeker bedoelt om personen die altijd blijven zondigen de ernst van de zaak door te nemen. De verantwoordelijkheden moeten beter en efficiënter opgenomen worden door kind en ouders. Eén zaak staat vast een verantwoordelijkheid ontlopen is 1000x gemakkelijker dan het te herstellen.

  Eénmaal dat je er in zit, kun je niet meer achteruit. Sommige stoppen ermee voor hun huwelijk, andere duurt gewoon verder na het huwelijk. Wanneer wordt men aux-serieus? Denk er maar goed over na!

  Thalla & Beslama. 😉

 17. 17 Moke 14 juli 2007 om 12:21000000 am

  De 5 gezondigde zintuigen tijdens het bezoek van een nachtclub (discotheek):

  • De ogen: deze bevestigen de woorden uit de koran en soenna, alles wat toegelaten of verboden wordt.

  Allah zegt:
  “0 jullie die geloven. Verraad niet Allah en Zijn Boodschapper, nog verraad bewust datgene wat jullie toevertrouwd is.” (Quran 8:27)

  Allah zegt:
  “En waarlijk! Allah leidt niet de samenzwering van de verraders.” (Qor’aan 12:52)

  De Profeet zei: “Wie bedriegt met dingen die hem toevertrouwd zijn heeft geen geloof, en iedereen die een belofte breekt heeft geen godsdienst.” (Een betrouwbare hadith)

  De Profeet zei ook:
  “De hypocriet heeft drie kenmerken:
  1) Als hij spreekt vertelt hij een leugen.
  2) Als hij iets belooft, breekt hij altijd zijn belofte.
  3) Als je hem vertrouwt blijkt hij oneerlijk te zijn.”
  (Boechari)

  Het geloof bedriegen om te zeggen: is niet verboden of is toegelaten, is altijd een kwade daad en sommige soorten zijn erger dan de andere.

 18. 18 Moke 14 juli 2007 om 2:54000000 am

  • De mond: proeven en drinken.

  Het drinken van alcohol, zelfs maar een kleine hoeveelheid (proeven).

  Allah zegt:
  “Zij vragen je over alcoholische dranken en gokken. Zeg: “Daarin is een grote zonde.” (Qor’aan 2:219).

  Allah zegt ook:
  “0 jullie die geloven. Bedwelmende zaken, gokken, lotspijlen zijn iets walgelijks van Sheitan’s handen. Mijd ze dus, zodat jullie zullen slagen.” (Qor’aan 5:90)

  Het is bevestigd dat Ibn Abbas (RA) zei: “Toen het verbod op het drinken van alcohol geopenbaard was, liepen de Metgezellen van de Profeet naar elkaar toe en zeiden: “Alcohol is verboden en het drinken ervan is een grote zonde.”

  ‘Abdoellah Ibn ‘Oemar zei dat het drinken van alcohol de grootste van de grote zonden was. Het drinken van alcohol is zonder twijfel de moeder van alle zonden en degene die alcohol drinkt is in meer dan één hadith vervloekt.

  De Profeet zei:
  “Sla iedereen die alcohol drinkt, als hij het een tweede maal drinkt sla hem dan, als hij het een derde maal drinkt, sla hem dan en als hij het een vierde maal drinkt, doodt hem.” (Een betrouwbare hadith)

  ‘Abdoellah Ibn ‘Anir overleverde dat de Profeet zei: “ledereen die het gebed nalaat omdat hij een keer gedronken heeft (heeft de hele wereld en wat daarin is verloren) en iedereen die vier maal het verrichten van het gebed nalaat, omdat hij dronken is voorwaar Allah zal hem van de tinatoel Khabal laten drinken (op de Dag des Oordeels).”
  De Metgezellen van de Profeet zeiden: “0 Boodschapper van Allah! Wat is ‘Tinatoel Khabal?” Hij antwoordde: “Het zweet van de bewoners van de hel.” Of: “De pus van de bewoners van de hel.“ (Een betrouwbare hadith)

 19. 19 Moke 14 juli 2007 om 2:58000000 am

  Jabir zei: “De Profeet zei: “Allah heeft aan Zichzelf beloofd dat iedereen die alcohol drinkt (of een ander bedwelmend middel) van de Tinatoel Khabal zal drinken.” (Zij vroegen: “Wat is Tinatoel Khabal?”) Hij zei: “Het zweet van de bewoners van de hel.” Of “De pus van de bewoners van de hel.” (Muslim)

  De Profeet zei:
  “ledereen die alcohol drinkt (en daar geen berouw van betuigt) zal in het hiernamaals niet mogen drinken.” (Boechari en Muslim)

  De Profeet zei:
  “ledereen die alcohol drinkt en sterft in die staat (zonder berouw te tonen) zal Allah als een ongelovige ontmoeten.” (Een betrouwbare hadith).

   

  • De neus: het rieken, …

  Men gebruikt deze middel voor de gelegenheid om eerst te rieken vooraleer je toch iets gaat proeven of drinken van sterke alcoholische dranken.

  Verdovende middelen in poedervorm dat men inademt via de neus om bepaalde gedragstoornis aan te wakkeren (stoned, high, …).

  Als je afzwakt na een lange tijd te hebben gefeest, is deze de ideale oplossing.

  Trouwens deze zintuig hangt samen met de hierbovenvermelde zintuig: de mond.

  Niet elke discotheekganger is een gebruiker van pep-middelen voor mee op ritme te blijven.

 20. 20 Moke 14 juli 2007 om 3:01000000 am

  • De handen: voelen, gedeeltelijk of volledig fysiek contact. Voor diegene hun toekomstige of hedendaagse bruid willen bedriegen (zie ook boven).

  JONGENS:

  Allah zegt:
  “. . .De overspelige man trouwt niet anders dan de overspelige vrouw of een afgodaanbidster en geen trouwt haar behalve een overspelige man of een afgodenaanbidder. Zoiets is verboden voor de gelovigen.” (Qor’aan 24:3)

  Salim Ibn ‘Abdoellah (RA) zei op gezag van zijn vader dat de Profeet zei:
  “Drie (mensen) komen niet in het paradijs. Dat is degene die niet plichtsgetrouw naar zijn ouders is, de bedrogen echtgenoot (degene die het overspel van zijn vrouwen goedkeurt) en de vrouwen die als mannen zijn (d.w.z. de vrouwen die handelen, zich kleden en spreken als mannen).” (Een betrouwbare hadith)

  Dus iedereen die weet dat zijn vrouw onwettig seksueel contact heeft met andere mannen en dit negeert – misschien omdat hij van haar houdt (of hij laat haar geld verdienen om een schuld te betalen, of om daarmee haar bruidsschat te betalen, of om zijn kinderen te onderhouden) is een bedrogen echtgenoot en hij wordt meer gehaat dan degene die overspel pleegt.

   

  MEISJES:

  Allah zegt:
  “Waarlijk, degenen die kuise vrouwen beschuldigen die nooit aan iets gedacht hebben dat hun kuisheid zou aantasten en goede gelovigen zijn, zijn in dit leven en in het hiernamaals vervloekt en voor hen zal er een grote bestraffing zijn” (Qor’aan 24:23)

  Allah zegt:
  “En degenen die kuise vrouwen beschuldigen en geen vier getuigen kunnen leveren, straf hen met tachtig zweepslagen…” (Qor’aan 24:4)

  De Profeet zei: “Vermijdt de zeven grote zonden…” Hij noemde: “Het beschuldigen van vrome kuise vrouwen” als één van hen.

  De Profeet zei:
  “Een (ware) moslim is iemand die het vermijdt andere moslims met zijn tong of zijn handen te kwetsen.” (Boechari)

  De Profeet zei tegen Moe’adh:
  “Moge je moeder je verliezen (een uitdrukking om iemand te waarschuwen)! Is het dan niet door wat de mensen zeggen, dat zij op hun gezichten in de hel worden geworpen…” (Een betrouwbare hadith)

  Allah zegt:
  “En degenen die gelovige mannen en vrouwen onverdiend ergeren, dragen een lasterlijke en duidelijke zonde voor henzelf “ (Qor’aan 33:58)

  De Profeet zei:
  “Iedereen die onrechtmatig zijn slaaf (man of vrouw) van overspel beschuldigt die zal op de Dag des Oordeels de volledige straf van het overspel krijgen tenzij datgene wat hij zegt waar is.” (Boechari en Muslim)

 21. 21 Moke 14 juli 2007 om 3:08000000 am

  • De oren: het horen van buiten ongewone muziek (House, R&B, Techno, Trance, POP & Rock, …).

  Soerat Al-Qamar ayah 62:
  “Verwonderen jullie je dan over deze recitatie en lachen jullie erom en jullie huilen niet? Verspillen jullie je leven met tijdverdrijf en vermaak (muziek, zingen enz.) (wa entoem saamidoen). Valt neer in aanbidding aan Allah en aanbidt hem alleen”

  Soerat Al-Isra ayah 64:
  “En “istafziz” (rui hen op/houdt hen voor de gek) degenen die je kan met je stem (zingen, muziek en iedere andere roep voor ongehoorzaamheid aan Allah de Verhevene). Val hen aan met je cavalerie (paarden) en infanterie (voetvolk), wees een deelgenoot van hen in hun rijkdom en kinderen (door hen te verleiden op illegale wijze geld te verdienen en kinderen te verwekken) en maak hen beloften. Maar Shaytan belooft het niets dan bedrog”

  Soerat Loeqman ayah 6:
  “En van de mensen zijn er die nutteloos gepraat (lahwal hadieth) kopen op de mensen te laten afdwalen van de Weg van Allah zonder kennis, en het nemen van Allah’s weg als spotternij. Voor dezen zal er een vernederende straf zijn.”

  Abdullah Ibn Mas’oed werd over deze aya gevraagd en hij antwoordde: “Ik zweer bij de ene buiten wie er geen God bestaat, dat het verwijst naar zingen (ghinaa)” Hij herhaalde zijn woorden drie maal om het te benadrukken”
  (Al-Bayhaqi).

  De Profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “zeker, Allah heeft gamr, gokken en Al-koebah verboden: en ieder bedwelmingsmiddel is verboden. “Soefyan zei: “Ik vroeg degene die het had overgeleverd, Ali bin Badhiemah: “Wat is Al-koebah? “. Hij antwoordde: “Het is de drum”. (Ahmed, bekrachtigd door sheich Al-Albaani).

  Al-Hasan al-Basri zei: “Zijn stem (die van de shaytaan) is de tamboerijn.”
  Ibn al-Qayyim heeft hierover gezegd: “Een ieder die praat over iets anders dan het gehoorzamen van Allah of een fluit, een panfluit of trommel bespeelt, al deze zaken zijn de stem van shaytaan”

  De Profeet Mohammed (vzmh) zei: “In mijn Oemmah (gemeenschap) zullen er mensen zijn die zedenloosheid (hier wordt het openlijk plegen van overspel mee bedoeld) en zijde (voor de mannen) en wijn en Ma3aazif (letterlijk: muziekinstrumenten) zullen toestaan.” (Al-Boecharie).

  Er zijn vele overleveringen en koranverzen die ons waarschuwen tegen zang en muziekinstrumenten. Een ieder die beweert dat Allah deze zaken toestaat, liegt en maakt zich schuldig aan een groot onrecht. Wij vragen Allah ons te behoeden tegen het volgen van onze eigen verlangens en de shaytaan.

 22. 22 Moke 14 juli 2007 om 3:11000000 am

  • HET SLOTWOORD: besluitsvorming.

  Ben je een aanhanger van de Islam, ben je de opvolger van de Profeet Mohammed (vzmh), ben je eigenlijk een gelovige moslim ?

  Wat is uw geloofswaarde van je getuigenis?

  Allah zegt:
  “…Waarlijk Allah leidt niet degene die een grote zondaar, een leugenaar is!” (Qor’aan 40:28)

  De Profeet zei: “Het hart van een gelovige kan aan alles wennen behalve aan liegen en bedriegen.”

  De Profeet zei:
  ”Leugens leiden tot Al-Foejoer (gemeenheid, het plegen van kwade daden), en Al Foejoer leidt naar bet vuur, en iemand kan maar leugens blijven vertellen tot hij voor Allah als een leugenaar te boek staat.” (Boechari)

  De Profeet zei:
  “ledereen die de volgende vier (eigenschappen) heeft is een echte hypocriet en iedereen die een van de volgende vier eigenschappen heeft, heeft een van de eigenschappen van hypocrisie tenzij hij deze opgeeft.
  1) Als hij wordt vertrouwd, bedriegt hij (blijkt hij oneerlijk).
  2) Als hij spreekt dan liegt hij.
  3) Als hij een verdrag sluit, blijkt hij een verrader te zijn.
  4) Als hij ruziet, is hij brutaal, slecht en beledigend.”
  (Een betrouwbare hadith)

  Toen de Profeet met Jibriel (vrede zij met hem) ten hemel steeg zag hij vele soorten mensen die gestraft werden. Jibriel (vrede zij met hem) vertelde hem de reden waarom iedereen gestraft werd. Jibriel (vrede zij met hem) zei: “Degene die je met een mes Zijn wangen, neus en ogen naar zijn rug zag trekken was iemand die naar buiten ging om leugens te vertellen die
  snel de ronde deden.”
  (Een betrouwbare hadith)

  De Profeet zei: “Het hart van een gelovige kan aan alles wennen, behalve aan liegen en bedriegen.”

  De Profeet zei: “Iets verbloemen is beter dan liegen.”

  De Profeet zei: “Om een zonde op zichzelf te laden, volstaat het, om door te vertellen wat je hoort.” (Een betrouwbare hadith)

 23. 23 Moke 14 juli 2007 om 3:23000000 am

  • EXTRA’S: gevolgen.

  Mensen die teveel hebben gedronken of teveel verdovende middelen hebben gebruikt zijn aggressiever.

  Allah zegt:
  “Moesa zei: “Waarlijk, ik zoek toevlucht bij mijn Heer en jullie Heer tegen alle arrogante mensen die niet in de Dag van de Vergelding
  geloven.
  (Qor aan 40:27)

  Allah zegt:
  “En (herinner je) dat Wij tot de engelen zeiden: “Kniel neer voor Adam.” En zij knielden allen neer behalve Iblies,. hij weigerde en was trots en was een van de ongelovigen.” (Qor’aan 2: 34)

  Dus iedereen die te trots is om te luisteren en aan de waarheid te gehoorzamen is net als Iblies en zijn geloof zal hem niet baten.

  Allah zegt:
  “Waarlijk, Allah houdt niet van geen enkele arrogante opschepper.” (Qor’aan 31:18)

  De Profeet zei:
  “Het paradijs en het vuur waren aan het ruziën en het vuur zei: “Ik heb het voorrecht gekregen om de arroganten en de tirannen te ontvangen.” Het paradijs zei: “Wat is er toch mis met mij? Waarom komen slechts de zwakken en de nederige van de mensen bij mij binnen.. . ?“ (Boechari)

  Allah zegt ook:
  “En keer jullie gezichten niet trots af van de mensen, noch loop schaamteloos over de aarde. Waarlijk, Allah houdt van geen enkele arrogante opschepper.” (Qor’aan 31:18)

  De Profeet zei: “Zal ik jullie vertellen over de mensen in de hel? Het zijn al degenen die gewelddadig, arrogant en koppig waren.” (Boechari en Muslim)

  De Profeet zei:
  “Een van deze slechte mensen is degene met twee gezichten; die deze groep mensen met één gezicht tegemoet treedt en één andere groep met een ander gezicht.” In een andere versie: “Mensen met twee gezichten zijn slecht.” (Boechari en Muslim)

 24. 24 Moke 14 juli 2007 om 3:26000000 am

  NIET plichtsgetrouw naar de ouders zijn:

  Allah zegt:
  “En jullie Heer heeft bepaald dat jullie niemand zullen aanbidden behalve Hem. En dat jullie plichtsgetrouw naar jullie ouders zullen zijn. Als één van hen of hen beiden in jullie leven een hoge leeftijd krijgen, zeg dan nooit een oneerbiedig woord tegen hen, noch schreeuw tegen hen, maar spreek hen met respect aan. En laat de vleugel van onderwerping en nederigheid door genade over hen neerdalen en zeg: “Onze Heer! Geef hen Uw genade, want zij hebben mij opgevoed toen ik klein was.” (Qor’aan 1 7:23-4)

  enz. …

  NIET verrichten van de gebeden zijn:

  Allah zegt:
  “Toen heeft hen een nageslacht opgevolgd dat de gebeden opgaf (ze lieten de gebeden verloren raken, door het niet verrichten ervan of in het niet juist verrichten ervan of het niet op de goede tijd verrichten ervan) en hun lusten volgden. Dus worden zij in de hel gegooid. Behalve degene die spijt betuigt…” (Qor’aan 19:59-60)

  Allah zegt:
  “Wee dus degene die gebeden verricht (de hypocrieten). Die hun gebeden uitstellen van hun bepaalde tijd..” (Qor’aan 107:4-5)

  Het dragen van goud tijdens het uitgaan:

  De Profeet zei:
  Het dragen van zijde en goud is voor de mannen van mijn Oemmah verboden en voor haar vrouwen toegestaan.” (Een betrouwbare hadith)

  Men doet voor op te vallen en aandacht te trekken bij vrouwelijke types.

  Dit was eventjes een beknopte samenvatting van de gezondigde zintuigen bij het bezoek brengen van een nachtclub met gedeeltelijke fysiek of volledig fysiek contact met jonge of oudere meisjes.

  Thalla & Beslama.     😉     😛     😀     🙂

 25. 25 Mohamed 14 juli 2007 om 10:28000000 am

  Beste allemaal,

  De titel doet mij vragen oprijzen of we nog in een wereld zitten die wereld mag genoemd worden. Op de titel is er maar één duidelijk antwoord en dat is dat dit zonder twijfel HARAAM is. Zelfs een klein kind zal er juist op antwoorden. Kijk naar de Fitra (natuurlijke aanleg) van een kind en oordeel.
  Wanneer je eender welk kind de vraag stelt of stelen verboden is of niet, zal het antwoorden dat dit verboden is, stel je het de vraag “Mag je doden?” zal het juist antwoorden, en moest je nou vragen of het juist zou zijn om te snuiven, drinken (van alcohol) en pillen te pakken zal het (indien het dit begrijpt) zeggen dat dit zeker verboden is. Ongeacht waar dit nu zal gebeuren. Het is niet omdat dit in een discotheek gebeurd dat dit plots legitiem wordt.
  Is het niet dat de Islaam de religie is van de natuurlijke aanleg en de natuurlijke weg?
  Voor één ding heb ik schrik voor alle jongeren (ongeacht of het nu jongens of meisjes zijn): Wat indien er een ramp gebeurd en je sterft tussen al dat volk dat daar geen flauw benul heeft van wat later zou gebeuren (dat Allah hen allen leiden mag op het Rechte Pad)? Hoe ga je daar staan tegenover Allah? Tussen al het volk dat mee in de discotheek stond, terwijl je jezelf graag zou aansluiten bij je ouders, broeders en zusters en niet te vergeten de Profeet Mohamed SAWS!!!
  Vergeet niet: SPIJT KOMT ALTIJD TE LAAT

 26. 26 drpraten 14 juli 2007 om 2:01000000 pm

  salaam
  k wou even reageren op Mohamed…
  je zegt…SPIJT KOMT ALTIJD TE LAAT….
  in Surah tawba staat (9:14): “Weten zij dan niet dat God het is die het berouw van zijn dienaren aanvaardt en de aalmoezen aanneemt en dat God de genadevolle, de barmhartige is.”

  er is altijd een moment om ons te keren naar onze Heer(Allah swt, de verhevene en geprezene). Er is altijd een moment om terug te keren naar je geloof en spijt te hebben en berouw te tonen. Tot je dood bent, want dan pas is het te laat. Als je dood bent kun je ook geen spijt meer hebben, of berouw tonen.
  Ik heb begrepen beste broeder Mohamed en anderen, dat wanneer je oprecht berouw toont aan Allah swt dat Allah swt alle zondes kan vergeven. Maar zodra je je rug vervolgens toekeert aan Allah, dan moeten we ook weten dat Allah hard is in de afstraffing.

  in Surah Joenoes staat (10:7/8): (7)”Zij die niet hopen op de ontmoeting met Ons, tevreden zijn met het tegenwoordige leven en er zich gerust in voelen en zij die niet op Onze tekenen letten,(8):zij zijn het voor wie de hel de verblijfplaats is voor wat zij begaan hebben.”

  we kunnen dus duidelijk constateren dat iedereen op deze wereld wordt aangerekend voor wat we hebben gedaan. Uit bovenstaande stukken wil ik duidelijk maken dat we altijd kunnen terugkeren naar onze Heer(Allah swt) als we werkelijk naar zijn rechte pad verlangen met als eindbestemming het Paradijs en mits we dan werkelijk oprecht spijt en berouw betonen voor de zonden die we hebben begaan.
  Verder wil ik duidelijk maken dat degenen die er voor kiezen om voor het huidige leven alleen te kiezen, en niet te geloven in Allah, en/of niet zijn weg volgen(ook al weten sommigen) zullen worden bestraft zoals Allah swt zegt in zijn Koran al Kariem.
  voor alles wat ik heb gezegd, ik ben geen imam of een Fiqh geleerde, dus geld Allahoea3lem, Allah weet het beste.
  Moge iedereen de juiste kennis vernemen zodat we allemaal worden geleid naar Siratalmustakiem inchalah.
  ma3a salaam
  ps als er een geleerde is die mij hier vriendelijkerwijs op kan verbeteren, met alle plezier en vreugde inchalah zal ik dat ontvangen

 27. 27 Oem_Mujahid 14 juli 2007 om 5:54000000 pm

  Zondaars bestaan….

 28. 28 junnus/ujampa 14 juli 2007 om 7:30000000 pm

  assalaam alaikum wwbrt.

  Beste broeders,en zusters.

  100% haram en niet , enz,, wij hebben van Allah de heerschap gekregen over de plek waar wij nu leven te beheren met elkaar alle volken en stammen , in onze vermogen inzicht en respekt , en het belangrijkheid van het doel van leven hier op Aarde , dat geschept is door Allah , het universium en wat daarin en om behoort , God , Allah een v/d de 99 schone namen van de Almachtige alomvatend zijn oppenbaringen aan zijn schepping het geloven in hem en zijn boodschappers.
  In de quran wordt meermalen aangeduidt dat de mensen indachtig moeten zijn in de schepping en wat daarin op natuurlijkwijze gebeurt . onze hersenen en onze manieren van doen en laten (achlak)in een nederlijke manier moeten gebruiken .

  Moeten wij steeds gaan kijken hoe we moeten leven?
  Moet Allah onz steeds baybieszitje zijn?

  weten wij niet wat goed of slecht is.

  moeten wij steeds agresief of verbalen naar ons mede mens richten?

  Islam is niet Turken marokanen chinezen indonesiers of arabieren,
  nee , maar islam is voor de mensheid en daar in zit rust en vrede en als je daarin geen vrede en rust vind bent u ook niet een moslim.

  Dus als je de sjaiton niet uit je baant . bent je nog niet menselijk.

  mvg wasalaam .
  moge Allah mij vergeven en u en ons leiden amin.

 29. 29 oem Zachariya 14 juli 2007 om 10:24000000 pm

  salaam alaikum broeders, zusters

  voordat jullie eventueel alleen al zouden nadenken over het feit of alleen kijken, kussen enzovoorts zondig is, bedenk dan hoe je het zou vinden als je moeder voor haar huwlijk met je vader zich had laten bekijken in een disco. ongeacht of zij nou moslim was of niet, blond of niet.of had laten kussen. Of je zusje van hoe jong dan ook. Of je vrouw. Hoe voelt dat!!!!

  MAAK JE ZELF DAN OOK NIET SCHULDIG AAN HET DIT SOORT PRAKTIJKEN.

  Waarom heeft Allah dit verboden!!!

  Heus het is zeker niet makkelijk voor jonge mensen, zeker niet, maar probeer veel te lezen over de beloningen die je krijgt in het Paradijs als je de beproevingen doorstaat voor de zaak van Allah.
  Het leven hier is maar tijdelijk, de Hel en het Paradijs eeuwig.
  Heb je heel erg veel last van lustgevoelens die onbeheersbaar zijn, ga bepaalde dingen uit de weg en ga vasten zoals Allah heeft voorgeschreven in deze zaken.

  inshaAllah helpt Allah jullie.

 30. 30 Moke 15 juli 2007 om 4:11000000 am

  Salaam Alaikoem ‘Zusters in de Islam’,

  Beste oem Zachariya, daarom heeft Allah (swt) het verboden:

  Allah zegt:
  “0 jullie die geloven. Verraad niet Allah en Zijn Boodschapper, nog verraad bewust datgene wat jullie toevertrouwd is.” (Quran 8:27)

  Allah zegt:
  “En waarlijk! Allah leidt niet de samenzwering van de verraders.”
  (Qor’aan 12:52)

  De Profeet zei: “Wie bedriegt met dingen die hem toevertrouwd zijn heeft geen geloof, en iedereen die een belofte breekt heeft geen godsdienst.”
  (Een betrouwbare hadith)

        ==> Kortom: de mensen geloven niet of leven tussen kantje en boordje met el kufr.

  Beste Oem_Mujahid, wat zou jij doen als jouw toekomstige partner niets anders dan heeft gezondigd in het nachtelijke leven: hij heeft alle discotheken gedaan en vele andere nachtclubs bezocht?
  Zou je zijn hand aanvaarden? Is dat een type voor jou?

  Thalla & Beslama. 😉

 31. 31 BANU 15 juli 2007 om 6:47000000 pm

  volgens mij weet iedereen wel in zijn hary dat naar discotheek gaan niet goed is of haram want er gebeuren daar dinegn die zowiezo niet mogen!

 32. 32 BANU 15 juli 2007 om 6:49000000 pm

  volgens mij weet iedereen wel in zijn hart dat naar de dicotheek gaan niet goed is of haram is, want er gebeuren daar dingen die zowiezo niet mogen!

 33. 33 DLSS 16 juli 2007 om 12:29000000 am

  err @ hayat
  [quote](tegen tom)
  wie geeft jouw het recht hiertoe. Nu ga je afkomen met ‘het wijs antwoord’ Wij hebben hier in België recht op vrije meningsuiting. Maar jij weet evengoed als iedereen dat dat in beperkte mate is. Jij of niemand anders heeft het recht om geloofsovertuiging van miljoenen mensen uit te maken of uit te lachen. Pas wanneer jij kennis hebt over ons geloof dan geef ik je het recht om te oordelen, maar dan nog wel oordeel zonder mensen te kwetsen.[/quote]
  eigenlijk heeft ie dat recht wel, …

  maar ik ben het er wel mee eens dat je zij : Pas wanneer jij kennis hebt over ons geloof dan geef ik je het recht om te oordelen.
  (welke trouwens één van de redenen is waarom ik hier ben en deze artikels lees 😛

  ook zij je : maar dan nog wel oordeel zonder mensen te kwetsen.

  ja als het over fysiek geweld gaat ben ik het er mee eens, maar als het om gevoelens kwetsen gaat, soms moet je gevoelens kwetsen om een punt aan te tonen, en sommige mensen zijn gewoon te licht gevoelig.

  grts, DLSS

 34. 34 junnus/ujampa 16 juli 2007 om 12:29000000 am

  Salaam alaikum ,

  met respekt voor anderen .,
  beste broeders en zusters ,.ik oordeel niet al zou het een feit zijn .
  En zou geen teks v/d quran of dergelijke aan u voortlezen of schrijven ,of gebruiken ten zij Allah dat wil.

  Het probleem is , dat wat je voort leest.niet daarin vergrijpt .
  Dus een meester mag geen mist stapt maken .
  zoals een dokter niet zijn patienten misbruiken enz…

  Het gelooft niet misbruiken ,.wie dat doet heeft zijn ziel aan de duivel verkocht , Zijn lust achterna , dus zichzelf beschadig waarbij hij niet als een moslim handeld maar als kafir.

  dit thema is niet voor moslims maar voor , zulk ( ontwetenden)
  die dit leven verheerlijk.

  Want moslim zeggen niet walah en dan nog bestelen ze je.
  of zweren in naam van hun Heer en nog bestelen ze je.

  Geld heb u nodig maar het kan ook uw God worden.
  Zoals matrialisme (auto enz,) en als de gebedstijd aanbreekt bent u nog bezig met uw auto te poetsen of wassen. daarom gaf Allah ons hierbij sura wal asr. leest het zelf maar…

  Haaram of niet , wij kunnen niet oordelen een ander cultuurs idiologie van leven.

  dus blijft maar bij je eigen manier van leven zoals onze profeten onz heeft geleerd.
  Een goed achlak.hierdoor heeft men interesse in ons.
  wabilahi taufik wallidajah wassalaam.

 35. 35 Moke 16 juli 2007 om 1:36000000 am

  Salaam Alaikoem,

  Indien sommige onderons de bovenstaande interview hebben beluisterd dat door de radio is uitgezonden geweest, stellen we vast dat de Marokkaanse Hollander het had over Marokkaanse Nightclubs in Antwerpen en Brussel. Hoe noemt hij deze nightclubs???

  Toen ik dat voor het eerste keer hoorde, dat ben ik toch niet gewoon om te horen van een typische Hollandse accent!!!

  Beslama. 😉

 36. 36 Ilyes 17 juli 2007 om 9:16000000 am

  Kan het niet NOG erger?

  Een link naar een website waar voor veel jongeren het begin van het einde kan betekenen. Kennismaking met drank, geldverkwisterij, verslavingen,…

  Aan de website-beheerder: ZEER GOED BEZIG ! ! !

  Mijn conclusies zijn bij deze getrokken…

 37. 37 Moke 18 juli 2007 om 3:17000000 am

  Salaam Alaikoem Ilyes,

  Iedereen heeft recht om dit te weten wat er in omloop is (kleinere discotheken: gem. 50 man) bij het nachtelijke uitgangsleven en niet zomaar het te verbergen alsof er niets aan de hand is!!!!!

  Het best bewaarde geheim van een Nederlandse Marokkaanse jongen in een nachtclub: men zal daar nooit eerlijk voor uitkomen dat men daar ooit is geweest. Deze type nachtclub, cabaret, een zéér kleine discotheek vind je in Nederland (Utrecht, Zaandam, Amsterdam, Rotterdam en Bussum).

  Zaandam: Al Dubai Cabaret, Zuiddijk 87.
  Verholen bordeel of kuis vermaak ? – LEES VERDER – ‘www.DePers.nl’
  U mag zelf kiezen wat het is!!!
  http://www.depers.nl/binnenland/83460/Verholen-bordeel-of-kuis-vermaak.html

  Beste Ilyes, ons meningsverschil is te wijten aan:
  – als je het niet weet, dan kun je er niet tegen bewapenen,
  – stel nu eens voor, dat je aan een onwetend persoon (uw zoon of dochter, andere familieleden, vrienden, …) vertelt dat een bezoek aan een nachtclub verboden is. Je moet het toch kunnen uitleggen en liefst met bewijzen. Maar als je je kennis reduceert tot het min., waardoor je heel weinig weet, ga je problemen hebben om het aan die persoon te kunnen uitleggen of overtuigen dat het verboden is om een nachtclub te bezoeken. BEGRIJP JE ME NU ?

  Ik doe dit niet voor de lol, maar deze fitna in de maatschappij moet je er kunnen tegen beschermen en niet doen alsof we in het paradijs leven!!!

  Thalla & Beslama. 😉

 38. 38 musliembroeder 22 juli 2007 om 12:52000000 am

  sallam broeders en zusters in de islam.

  Ik denk dat iedere broeders en zuster in de islam heel goed weet dat bezoeken van nachtclubs of waar alcohol geserveerd wordt verboden terrein is.Maar spijtig genoeg proberen we soms blind deze zonde te verrrichten zonder verder na te denken..denken dat het onze laatste zonde kan zijn of bezoek plaats is..Dat kan alleen maar slechte teken zijn voor deze broeder en zuster als ze op deze plaats het leven moeten verlaten.
  Daarom broeders en zuster probeer elkaar niet verwijten.
  maar spoor elkaar op het goede.we hebben elkaar nodig meer dan dat we denken.
  de grond onder ons voeten kan op elke moment beven.
  want verschillende tekenen zijn heel sterk aanwezig.
  Moge allah swt ons alleen leiden tot het goede onze imaan versterken.en onze intentie verzuiveren.Moge allah swt onze hart keren tot islam en sounah van onze profeet vrede zei met hem..
  Ik bied mijn excuses aan moest k verkeerd hebben gezegd
  vrede volle groeten uit de islam

 39. 39 Hallo 11 augustus 2007 om 4:50000000 pm

  ”De Profeet vzmh.gif (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft gezegd: “Wanneer een van jullie getroffen zou worden door een ijzeren naald achter in zijn hoofd, dan zou dat beter zijn dan wanneer hij een vrouw aanraakt die hij niet mag aanraken” (Overgeleverd in at-Tabarani, geclassificeerd als zijnde sahih door al-Albaani in Sahih al-Jaami’ 5045)”

  Heeft iemand de uitleg hiervan? Ik hoor het graag…

  Wa Salaam Alaikoem

 40. 40 jamila 12 augustus 2007 om 11:26000000 am

  wat ik niet echt snap, is dat sommige marokkanen naar de disco gaan, terwijl ze moslims zijn en ze doen nog mee aan de ramadan! ik ben zelf naar de schoolfeest gegaan, en het leek veel op een disco, alleen zonder bier en andere troep.
  ik vroeg me af, heb ik een grote zonde begaan, want nu ik dit allemaal lees, heb ik eigenlijk wel spijt, maar ik betast geen jongens en heb ook geen verkering gehad, want dat zijn zeker grote zondes, ik ben niet perfect, maar ik doe wel mijn best, groetjes van jamila

 41. 41 Abdel Zonder Gel 13 augustus 2007 om 12:31000000 am

  ik heb deze link via msn gekregen van een vriend en was echt waar stomverbaasd, wat hier allemaal opstaat. wie zegt dat dat uitgaan haraam is, staat nergens niet geschreven dat haraam is, jullie maken zich druk alles gekke mensen die altijd alles weten. Kom, toon mij dat aan, ik wacht.

  ik ben zo van die type die graag iets aan zijn jeugd moet hebben.
  zoveel mogelijk zaken meemaken, alles gezien hebben in het leven en vooral alles geprobeerd.

  wie zegt dat alcohol slecht is, als je het nog nooit hebt gedronken, dan zul je het nooit weten wat de gevolgen zullen zijn.
  wie zegt dat drugs slecht is, als je het nog nooit hebt gebruikt, dan zul je toch nooit weten wat de effecten zijn. Dus daarom probeer:
  valt het tegen, dan pas kun je er van meespreken.
  wie zegt dat …

  ik wil maar zeggen, je moet je goed uitleven voor dat je gaat trouwen en de juiste weg volgen, wat veel marokkanen doen tegenwoordig. ze zijn tenminste slim en hebben alles gezien in het leven zoveel vrienden van ons. Ga je mee vanavond naar La Rocca?

 42. 42 sji'iet ahlulbayt as 13 augustus 2007 om 12:01000000 pm

  hé pipo, da alcohol en drugs slecht is, is wetenschappelijk bewezen en Allahswt zegt over alcohol da er iets goeds inzit, maar meer slecht, dus afblijven

  eerst profiteren, dan trouwen, inshaAllahvergeeft Allahswt je, maar als je zo beredeneert, vrees ik voor vergiffenis want jouw slechte intentie: eerst profiteren, is er al

  zo ken ik er veel: eerst profiteren, dan trouwen en dan lukt het ni want dan willen ze elke x een andere vrouw en bedriegen hun vrouwtje. éénmaal je proeft v vele vrouwen, is het moeilijk bij ééntje te blijven, heeeeeeeeeeeeel moeilijk

  profiteer verder en weet da de dood je elk moment tegemoet kan komen.

  Allah jehdik

  salukes

 43. 43 Abdullah 13 augustus 2007 om 7:40000000 pm

  “wie zegt dat alcohol slecht is, als je het nog nooit hebt gedronken, dan zul je het nooit weten wat de gevolgen zullen zijn.”

  nee, daar hebben we mensen zoals jij voor, de types die dronken mensen lastigvallen of voor hun eigen ongelukken zorgen (en hopelijk als enigen dood gaan).

  Hmm, of zullen we even drugs bekijken, wat voor verwoestende effecten dat op je lichaam heeft? Maar volgens jou moeten we het zelf proberen om erachter te komen wat de effecten ervan zijn.
  Weleens naar school geweest? Open je ogen man..

 44. 44 Mel Nour 15 augustus 2007 om 4:46000000 pm

  Voor ik moslim werd ben ik veel uitgeweest. Ik dronk (rookte niet) en vermaakte me, maar had geen intense omgang met meisjes enz. Laat een ding duidelijk zijn; ik hou van muziek en gezelligheid maar sinds ik moslim ben hoef ik niet meer naar discotheken. Ik haat alcohol, drugs en al hetgeen wat Allah swt heeft verboden, maar ik geloof niet dat Hij swt disco’s heeft verboden om naartoe te gaan voor de gelovigen. Daar zijn gewoon geen aanduidingen voor.

  19 jaar lang heb ik de Islam gemist, en heb ik gezocht. Mijn liefde voor Islam was al langere tijd sterk, zo sterk dat ik ook met een islamitisch meisje heb gevreeen, dat was voordat ikzelf moslim werd. Zij wilde het zelf en ik heb eraan toe gegeven! Het was míjn zwakte! Ik vind het nog steeds verschrikkelijk wat ik heb gedaan(en dat terwijl ‘normale’ jongens er meestal trots op zijn achteraf) en vraag Allah swt er nog iedere dag vergiffenis voor. Wat ik wil zeggen is dat dat alles niet is gebeurd vanwege alcohol, drugs en andere verboden zaken. Er zijn mensen en verlangens die je als je ze de kans geeft misleiden, en als je zwak bent kun je ten prooi vallen aan een zonde.

  Discotheken zijn niet verantwoordelijk voor de zondes die mensen begaan, net zoals geld zelf mensen niet slecht maakt!
  Geld stelt mensen bloot aan zaken waar ze zonder niet mee te maken zouden hebben gehad. Het is een test.

  Ben je een sterk moslim als je uitnodigingen tot verleidingen uit de weg gaat, of ben je een sterk moslim als je een verleiding daadwerkelijk kan weerstaan?!

  Het is niet erg om uit te gaan diep in de nacht. Ga en kijk naar hoeveel mensen zich bezighouden met niks. Ook dat kan je ogen openen. En als ze marokanen weigeren bij de ingang, dan is dat triest. Islam is tegen het beoordelen van mensen puur op hun uiterlijk. Vergeet dat nooit.

 45. 45 Moke 15 september 2007 om 6:55000000 am

  Waarom uitgaan?   Wat is het doel van weggaan?   Heb niets tegen mensen die taksira hier of taksira ginder doen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: amuseren, feesten en vooral genieten van de plezierige momenten. Voor de ongelovigen van deze maatschappij bestaat er een buiten beentje:

  Een ….pakket in een sigarettenpakje.
  MoreAmore brengt een partypack op de markt met alles voor de snelle … . Het partypack is even groot als een pakje sigaretten. Dit schrijft de Telegraaf vandaag. Met een trendy verpakking richt MoreAmore zich vooral op jongeren.

  Snack…
  Het product speelt in op de trend onder jongeren om snel tot …. over te gaan: de zogeheten ‘Snack….’. “Jongeren gaan uit, ontmoeten iemand en …. is geen enkel issue (kwestie/onderwerp) meer en vindt meestal nog dezelfde dag of avond plaats”, aldus Ineke Zijderveld van MoreAmore. “Geen relaties, geen moeilijk gedoe. S… is als een pilsje; je geniet ervan en ieder gaat zijns weegs.”

  BRON: Uitgevonden door het bedrijf MoreAmore –
  Nieuwsbericht dd. van 13/09/2007 in De Telegraaf of ‘www.zibb.nl’

 46. 46 Jolanda 22 februari 2008 om 2:53000000 pm

  Verwijdert: wegens klacht.

 47. 47 abdel 24 februari 2008 om 7:26000000 pm

  ik ben ooit is uit geweet en ik werd ook geweigerd en ik heb mijn vriende op gebeld en ik heb het hun verteld en wij zijn gaan vechten tegen die portiers ok dag later weet iedereen dat van ons buurt en een van ons broeder massalah zei soebhanallah jullie vechten met portier om naar jahanama binne te tredde hahahah dat doet ineens een mens laten denken salaam.

 48. 48 abdel 24 februari 2008 om 7:28000000 pm

  slm broeders een zusters wat de ongelovige zege probeer ze te negeere aub die probeere de twijfels te zaaie dat maakt ons slegt de moslims aub broeders zo verlieze wij en maak je nie druk op en descuusi ik probeer een goeie raad te geven slm

 49. 49 samiera 25 april 2008 om 9:02000000 pm

  Reactie verwijdert.

  Vaststelling misbruik recht op vrije meningsuiting.

 50. 50 redouan 3 mei 2008 om 7:43000000 pm

  Ssalamu 3alaykom,

  Allah yegfer dounoubana wayahdina sirata moestakim.
  De mens is zwak en hoe minder vaak hij aan z,n geloof
  herinnerd wordt hoe zwakker hij wordt des te makkelijkere
  prooi hij wordt voor iblies die vrijspel krijgt.

  Dit is natuurlijk geen excuus maar wat je hieraan kan doen
  is je richten op geloof en goed begrijpen waarom iets fout
  is waarom iets een zonde is des te makkelijker het is om je
  aan de regels te houden. Wat je niet weet,eat je niet deert.

  Allah yegfer dounoubana wayahdina sirraata’lmoestakiem.
  (AMEN)

  Wa salamu 3alaykom wa rahmatoe allah

 51. 51 redouan 3 mei 2008 om 7:53000000 pm

  DIT IS EEN BERICHT VOOR JOLANDA!!

  Je moest je schamen jolanda,heb je enig idee wat je doet door pers. gegevens van FIckria op het net te zetten. Hier
  bereik je weinig mee,fickria zal er weinig mee opschieten.

  Jij bereikt er niks mee en zij ook niet. En je zondigt ook nog door haar te vernederen met woorden.

  Denk eens bij jezelf na,als jij al tot een geloof ben bekeert heb jij dit ook te danken aan wat JIJ hebt mogen zien
  en horen en meemaken zo is dat voor elk persoon dus waarom erger maken,je moest eens beter weten als jij moslima wilt zijn. En wat Fickria betreft je hebt haar uiteindelijk toch
  nog geholpen onbewust door haar te vernederen op zo’n manier.

  Moge god haar hulpzaam zijn op welk manier dan ook vind ik
  het heel triest als dit voorkomt bij elk willekeurig persoon. Dit is niet iets om over te roddelen,MOSLIMA

 52. 52 catarina 6 oktober 2008 om 8:25000000 pm

  Ik woon samen met een Tunesiër, wij zijn al 6 jaar samen bewust niet getrouwd. Zijn ouders zijn moslim maar hij niet en dat geld ook voor heel veel andere noord Afrikaanse mensen, en dat moet de islamitische cultuur accepteren. Sommige mensen willen inderdaad wel uit gaan of een relatie aangaan.. En niet iedereen die in een club komt is ongelovig wij christenen zijn gewoon vrijer verder met de verjonging van het geloof je kan niet in het verleden blijven leven

 53. 53 Bilal 17 november 2008 om 5:16000000 pm

  Salaam Alaikoem,

  ik vind het heel erg voor de islam en iedereen die mosims zijn. Maar…het leven gaat voort. gebeurt is gebeurt.en voor allen hou je tegemoet.

 54. 54 PLAYBOY 17 november 2008 om 5:21000000 pm

  ik wil maar zeggen, je moet je goed uitleven voor dat je gaat trouwen en de juiste weg volgen, wat veel marokkanen doen tegenwoordig. ze zijn tenminste slim en hebben alles gezien in het leven zoveel vrienden van ons. Ga je mee vanavond naar La Rocca?
  ik wil maar zeggen, je moet je goed uitleven voor dat je gaat trouwen en de juiste weg volgen, wat veel marokkanen doen tegenwoordig. ze zijn tenminste slim en hebben alles gezien in het leven zoveel vrienden van ons. Ga je mee vanavond naar La Rocca?
  wie zegt dat alcohol slecht is, als je het nog nooit hebt gedronken, dan zul je het nooit weten wat de gevolgen zullen zijn.”

 55. 55 inssaf 3 juli 2012 om 5:20000000 pm

  salaam oe aleikoem warahamtoe Laah wa Barakaatoehoe

  @catarina
  Ik begrijp niet echt wat je wilt zeggen. bedoel je dat Noord-Afrikaans niet meteen moslim btekent ofwat?
  En nog iets over dat christenen vrijer en niet zo meer in het verleden blijven vind ik oneens.
  EEN GODSDIENST IS TIJDLOOS

  beslema

 56. 56 ycaros 8 februari 2015 om 2:02000000 am

  Veel gebral over God maar ik heb geen tussenpersonen nodig !! De Paus De Rabijn De mouftis allemaal bedriegers die profiteren van goedgelovige mensen !! Heb je ooit een hogere geestelijke zien werken ? Nutteloos


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.973 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: