Taraweeh-gebeden.

Hoeveel rakaat is het nachtgebed (Tahaajjoed/Tarawieh) ?

Vraag:
Hoeveel heeft onze profeet (vzmh) gebeden na salaat ischae in de ramadan dus hoeveel tarawih op 1 nacht?

Antwoord:
In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

In vele ahadith is er overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) vaak 11 Rak’as in de nacht verrichtte. Dit betreft de nachtgebeden in de Ramadan en buiten de Ramadan. Ibn ‘Abbas (Moge Allah’s tevredenheid met vader en zoon zijn) zei: “Ik was bij mijn tante Maymoena bientoe Al ‘haarith, de vrouw van de Profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem), toen de Profeet een nacht bij haar verbleef. De Boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) ging Salat Al ‘isha bidden, daarna kwam hij bij haar thuis en verrichte vier rak’as, vervolgens ging hij slapen.

Toen hij wakker werd zei hij: “ligt het kindje te slapen of iets dergelijks”. Hij stond op en ik (ibn ‘Abbas) stond en ging aan zijn linker kant staan maar hij heeft me aan zijn rechterkant gezet, hij heeft toen vijf rak’as gebeden en daarna twee rak’as. Daarna ging hij slapen en werd wakker om salat Al fadjr te bidden.” (Boekharie nr. 114 ..etc). In andere authentieke ahadith is er overgeleverd dat de Boodschapper van Allah meer dan 11 rak’as verrichte.

Zoals u misschien weet zijn de nachtgebeden, vrijwillig. Als deze verricht worden krijgt men veel beloning hiervoor, tevens heeft de Boodschapper van Allah ons aangeraden om deze te verrichten. Het wil niet zeggen dat wij maar 11 rak’as kunnen bidden, maar zoveel men wil en aankan. Over verplichte aanbidding is de volgende jurisprudentie regel bekend: “Alle soorten aanbiddingen zijn verboden, behalve hetgeen wat Allah en Zijn Boodschapper ons toestaan”. Dat wil zeggen dat een moslim niet zo maar soorten aanbiddingen kan bedenken. Wat betreft vrijwillige zaken men is daar vrij in. Zo zijn er verschillende overleveringen waarbij men ziet dat de metgezellen (moge Allah tevredenheid over hen zijn) meer dan 11 rak’as in de nacht hebben gebeden.

En Allah weet het het beste.

BRON: ‘www.Al-Islaam.com’

0 Responses to “• <b>Taraweeh-gebeden.</b>”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2.226.973 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

oktober 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: