• Het verbod op het gebruiken en misbruiken van vrouwen.

“Niemand van jullie mag zijn vrouw slaan zoals een slaaf wordt geslagen, en dan aan het eind van de dag gemeenschap met haar hebben.” (Ahmed en een soortgelijke hadieth van Boechari)

Ibn ´Omar (radiAllahoe ´anhoe) overleverde van de Profeet (vzmh):
“Van de zaken die toegestaan (halaal) zijn, is de echtscheiding het meest gehaat door Allah.” (Aboe Dawoed, Ibn Maadjah, sahieh volgens al-Haakim, moersal volgens Aboe Haatim)

“Het verspillen van het levensonderhoud van degenen die van hem afhankelijk zijn, is genoeg zonde voor een man.” (Aboe Dawoed, an-Nasaa´i, al-Haakim)

18 Responses to “• Het verbod op het gebruiken en misbruiken van vrouwen.”


 1. 1 zaynab 15 oktober 2007 om 7:07000000 pm

  selemoe3eleykoem

  wat als de vrouw slechte dingens doen mag de man dan slaan?
  la ila ha il Allah

 2. 2 Moke 16 oktober 2007 om 5:28000000 am

  Salaam Alaikoem zaynab,

  Direct agressie, terroriseren, slagen met verwondingen, …

  is nooit een goede oplossing naar het goede om het kwade van je zelf te scheiden.

  Je moet eerst en vooral x aantal keer op wijzen, dat het verkeerd is. Richtlijnen geven dat men verkeerd bezig zijn volgens de koran en soenna. Indien je het niet kunt, ga je eerst op onderzoek, vooraleer je iemand correct gaat de handelingen uitleggen.

  Onderhandelen is de boodschap, met onderhandelen kun je véél bereiken.

  Als het dan niet helpt, dan moet men definitief de knoop doorhakken:
  scheidingsprocedure????? Liever vermijden, als het anders niet kan.

  Dit is ook geldig voor de man.

  Beslama.

  N.B.: http://www.benayad.be/forum/register.php

 3. 3 zaynab 16 oktober 2007 om 4:39000000 pm

  selemoe3eleykoem

  dank u voor de antwoord.
  ik dacht ook in die zin maar ik wist niet zeker want er zijn veel mensen die zeggen dat meb mag slaan als de vrouw slecht bezig en als ik zei dat dat tog niet mocht geloofden ze mij niet.
  nu kan ik het bewijs gewoon laten zien zonder dat ik het zelf moet zeggen.

  selemoe3eleykoem

 4. 4 Moke 18 oktober 2007 om 5:17000000 am

  Salaam Zaynab,

  Heb je de vraag andersom ook gesteld, wat als de man iets verkeerd doet, mag de vrouw haar man slaan ?

  Of is dat intolerantie?

  Beslama.

 5. 5 henna leila 19 oktober 2007 om 11:25000000 pm

  salam alaikoum wr wb

  geweld is nergens voor een oplossing.

  Eerst en vooral krachten komen niet overeen. Waarom zou de man zijn krachten misbruiken om te laten voelen wie de baas is.

  De fout die vele mannen doen ze gaan met hun vrouwen om alsof ze haar moeten opvoeden, spreken we dan niet over hoogmoed?? Als hij denkt aan slaan, moet hij zichzelf opvoeden eerst en vooral. Ze gaan met hun echtgenote om als een minderwaardige lomp en achterlijk wezen dan niet voor zichzelf kan nadenken. En dan krijg je zulke situaties!!

  Khir inchaALlah

  Ik hoop dat de mannen een gaan ontwaken, die droom is niet eecht en zal nooit echt zijn.

 6. 6 Arie Rekers 27 oktober 2007 om 10:34000000 am

  In Islamkringen gaan vrouwenstemmen op die hun twijfel uitspreken :
  “zijn wij vrouwen hier op aarde om op gehoorzame wijze nederig de man te dienen of..moeten man en vrouw elkaar dienen en aan elkaar gelijk zijn zoals men dat in de westerse landen zegt?”
  De komst naar zo’n westers land maakt de vrouw onzeker.In het land van herkomst wist men niet anders of het hoorde zo en eenmaal geemigreerd bemerk je pas dat er buiten je eigen land heel anders gedacht wordt over de rechten van de rechten van de mens.
  Jammergenoeg is het altijd zo gegaan:”de vrouw was een mens van 2de
  of 3de soort en men betwijfelde zelfs of de vrouw wel een ziel had”.
  In Europa werd 400 jaar terug de vrouw vaak voor heks of duivel uit-
  gescholden en nu nog geloven mannen in het Midden-Oosten dat de man maar een duivel in zich had en de vrouw 99 duivels.Toe maar,met wat boosaardige fantasie kun je je van alles wijs maken blijkbaar.

 7. 7 Arie Rekers 27 oktober 2007 om 11:17000000 am

  Met mensen die het in Europa zochten blijken de Marokkanen wel het meest te moeten opvallen en jammergenoeg lang niet altijd op een aardige manier.Sommigen doen zelfs aan de “Rote Armee Fraktion (RAF)”
  denken die eind 1960 in Duitsland de boel op z’n kop zette.
  Toch moet er gezegd worden dat bij een ontmoeting Marokkanen vrij aardige mensen blijken te zijn en dan blijft het een raadsel dat ze, anders dan mensen die naar de USA verhuizen,zich eenmaal hier niet voor 100% inzetten Nederlander te zijn.Misschien is het cultuurverschil nog te groot. Zelfs hun Feesten zijn totaal anders.
  Als vader vab een dochter die met een Marokkaan is getrouwd bezocht ik onlangs een bruiloft van mijn kleinkind.Als opa van de bruidegom
  trok ik veel hartelijke belangstelling maar de wijze waarop er gefeest werd ben ik minder te spreken.Horen en zien verging je zodat ik 3 maal naar een andere verdiepng ben gevlucht.Met aardige achter-
  grondmuziek zou je met je buurman of vrouw een genoeglijk gesprek kunnen voeren? Leuk een andoenlijk was wel toen de baldakijn met het tweetal, met veel geklap, door sterke mannen omhoog werd gehesen

 8. 8 Arie Rekers 27 oktober 2007 om 11:58000000 am

  Vrouwen in Europa, dus ook in Nederland, zijn nog niet voldoende gelijk aan de man, zelfs niet als hun voorouders hier altijd gewoond hebben.Dat komt omdat opvattingen over de vrouw tot de Franse revolutie van 1789 nooit erg fraai zijn geweest.De tijd om te emanci-
  peren gaat tergend langzaam.Het gevolg is dat vele vrouwen nu nog menen dat alleen hun,soms mooie lichaam waarde heeft.Ze weten zich heel goed op te poetsen en sieren zich met ringen en kettingen om maar gunstig bij de man over te komen. Met hun blikken weten ze de man op een schattige manier te lokken en waar dat lukt viert de vrouw haar overwinning met het prettige gevoel dat haar eigenwaarde
  als kool is gaan groeien.Typerend is wel dat vele huwelijken stuk lopen omdat er nu eenmaal, voor het partnerschap, geen examen hoeft te worden afgelegd.Ik ben er van overtuigd dat respectabele vriend-
  schap tussen man en vrouw nog de beste garantie is voor een gelukkig leven.

 9. 9 zaynab 13 november 2007 om 10:41000000 pm

  selemoe3eleykoem

  bedankt Arie Rekers en henna leila.
  selemoe3eleykoem moke.Neen ik heb me dat niet af gevraagt en ik heb dat nog nooit gehoort maar ik denk niet dat het mag want de man moet respect hebben voor de vrouw en ook omgekeert(moslims trouwen pas als ze van elkaar houden denk ik)
  mag ik meer uitleg hierover.

  la ila ha il Allah

 10. 10 soufiën taibi 5 april 2008 om 4:39000000 pm

  ik vind dat mannen het op een rustige manier moeten doen door te praten tegen de vrouw en zo naar een oplossing komen

 11. 11 MR:poirot 5 juli 2008 om 11:06000000 pm

  je mag wel een tikje uitdelen als de vrouw de man niet gehoorzaamd…maar niet mishandelen..en het tikje geven doe je met een takje dat ook voor het gebied gebruikt woord

 12. 12 iceman 24 januari 2009 om 11:37000000 am

  S.A.

  Allereerst wil ik zeggen dat er goede en minder goede meningen geuit werden,zelf denk ik dat je sowieso je ”vrouw”niet mag mishandelen,
  ook al heeft ze ”iets” gedaan wat volgens jou of mensen rondom u verkeerd is.

  Het”vrouw” is als een geschenk voor de man,niet als een persoonlijke slaaf,die 24/24 en 7/7 op uw ”bevelen”wacht.
  Men leest alleen wat men aanstaat,rest hoeft niet.Als je weet dat er op sommige gebieden de vrouw meer rechten heeft dan haar man.

  Vroeger werden dochters levend begraven,tot onze profeet(S.A.V.)er verandering in bracht,hij gaf ze meer rechten.Hij(S.A.V.)prees altijd zijn vrouw(Hz.Hatice).Hij(S.A.V.) moet onze voorbeeld zijn en niets of niemand anders.
  Wat denk je,als Hij(S.A.V.)nu ons hier zo bezig zou zien, zou Hij(S.A.V.)met ons fier zijn of ………………

  Zou zeggen, wij moeten meer over Zijn(S.A.V.)leven leren en proberen
  zo Hem(S.A.V.) als onze grote voorbeeld te nemen.Alleszins het zou ons leven veel gemakkelijker en veel meer kleur geven.

  EsselamunAleykumVerahmetullahVeBerekatuhu

 13. 13 vandendyck tom 2 februari 2009 om 4:44000000 pm

  er zou geen verbod mogen zijn op het misbruiken van vrouwen!!!
  de vuile sletten moeten werken, werken!!
  waar moet ge anders u frustraties op uitwerken?

 14. 14 bekeerde moslima 12 maart 2009 om 8:50000000 pm

  Salaam Aleikum

  Beste broeders en zusters

  Allah heeft diegenen lief die bidden en geduldig zijn…

  Ook de profeet (s.a.w.) heeft duidelijk gemaakt, dat de mannen die hun vrouwen niet goed behandelen, hun handelingen niet goedkeurd…

  Al heeft de westerse samenleving vele problemen door de term “vrijheid”, toch hebben vrouwen zoals ook in de koran is neergezonden rechten die gerespecteerd moeten worden…

  ZOWEL vrouw al man moeten in een huwelijk bereid zijn, aan elkaar slechte en goede kanten te werken, zonder elkaar te vernederen.

  Iedereen zou beter moeten nadenken bij de partnerkeuze en niet kriskras “ervaring ” opdoen op seksueel vlak. Het verspreid vele ziektes en problemen.

  Aan alle mannen van alle culturen als jij een vrouw goed behandelt, zal zij u ook goed behandelen. Vind je dit niet bij een vrouw, ga weg van haar en zoek een vrouw waar je je kalmte kan bewaren.

  Goed dat deze site bestaat

 15. 15 lies provoost 24 maart 2009 om 9:53000000 pm

  mongool, de koran moet ge maar geloven ja,
  die is zo scheef als de toren van Piza,

 16. 16 mohamed 11 januari 2010 om 1:42000000 pm

  slm alikoum

  wil niet veel over dit onderwerp zeggen.
  maar in de koran sta duidelijk dat een man ze vrouw mag slaan als ze hem niet gehoorzaam niet gelijk ofz.

  ben tegen het slaan maar ken ook niet tegen allah swt zijn.

 17. 17 ik ben een moslima 29 mei 2010 om 11:49000000 am

  Als eerst waar de meeste mannen misbruik van maakt is,of je nou getrouwd bent of niet , is de goedgelovige vrouw bespelen. met liefde overladen dat de vrouw alles en iedereen om haar heen vergeet,maar dan is het te laat hij heeft haar in zijn macht. hij kan alles met je doen wat hij wilt, want nu hou je van hem.En wanneer je het inziet zijn er al genoeg jaren verstreken, dus mijn advies is als je van iemand houdt,laat het niet zoveel zien ,dat hij kan weten wat je voor hem over hebt. en liefde kent geen voorwaarde,liefde is houden van elkaar tot de dood ons scheidt en na de dood voor eeuwig bijelkaar zoals Romeo en juliet echte liefde die voor enkelen is weggelegd.
  wil je weten waarom?
  je hart moet zuiver zijn om echte liefde te voelen,heb je dat gevoeld samen, dan zullen die obstakels onderweg zijn die jullie zal proberen te vernietigen alles en iedereen voor wie je moet uitkijken,vermijd ze. liefde is door god gemaakt en haat door de duivel voor wie kies je ?

 18. 18 monique 29 mei 2010 om 12:15000000 pm

  van den dyck en lies proost allebei heb ik wat te zeggen
  als de vrouw een slet is en ze moeten hard werken dan is jouw moeder ook een slet toch? want ook zij is een vrouw . kijk voortaan wat je zegt in plaats stoer te doen met je nonsens. waardeloose vent houdt er geen vrouw van je terecht wie wilt een man die geen respect voor vrouwen heeft.of hou je niet van vrouwen heb je liever mannen?

  en liesje als je zo n grote snavel hebt,over de koran zeg dan wie je bent,je kunt toch gewoon zeggen hoe je heet, zo lijk je echt . of heb je ondertussen al je straf gekregen, wie slecht over de koran spreekt zal niet worden bespaart. er zal zowie zo iets slecht met je gebeuren weet je waarom ik heb een slechte mond,die gebruik ik alleen wanneer iemand mij raakt door iets slechts over mijn geloof te praten of mij wat aan doet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.976 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

oktober 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: