• Djinn: Exorcisme in de Islam.

Bekijk: Roeqya (Geestenuitdrijving)! Maar denk hier over na, voor de moslims die dit  ook met jouw kan gebeuren als jouw imaan zwak is. Duivelse Djinns komen in harten waar de Islam niet in woont, of nauwlijks maar als jouw Imaan hoog is dan kan hij met de wil van Allah nooit in jouw komen.

Dus neemt deze filmpjes als een waarschuwing, en begin met Praktiseren voordat het te laat voor je is. Voor de niet-Moslims onder ons. Bekijk dit, en houd je zelf niet meer voor de gek. De Islam is het zuivere woord van Allah en niemand kan daartegen op!

.
.

Een vrouw uit Indonesie die bezeten is, en die Djinn word ook weer moslim!

Google Video versie: BEKIJK.

.

djinns1.jpg   djinns2.jpg   djinns3.jpg   djinns4.jpg

en_lh1.jpg   en_lh2.jpg  Klik op de foto’s voor vergroting.

Djinn: Exorcisme in de Islam – Arabische preken.
Shaykh Ali At-Tuwayjari  The Evils of Magic & The Evil Eye
1u 38’20” – 12,04 MB
http://www.salafitapes.com/play/TW_magic_and_evileye.ram
http://www.salafitapes.com/audio/TW_magic_and_evileye.rm

The Evils of Magic & The Evil Eye Questions & Answers
1u 12’08” – 8,62 MB
http://www.salafitapes.com/play/TW_majic_q_a.ram

The Conditions of Laa Illaha Illaa Allah And The Salaah
 56’03” – 13,02 MB
http://www.salafitapes.com/play/TW_conditions.ram
http://www.salafitapes.com/audio/TW_majic_q_a.rm

Bron: www.salafitapes.com
http://www.salafitapes.com/index.php?option=com_content&task=view&id=178&Itemid=26

72 Responses to “• Djinn: Exorcisme in de Islam.”


 1. 1 Imen 17 december 2006 om 3:21000000 pm

  Seleim oe alaykoem,

  Ehm en klein vraagje? wel die fotos hierboven zijn dei wel echt?.

  Ik heb het niet over dat filmpje maar die fotos!!!

  Mvg Imen

 2. 2 Moke 17 december 2006 om 5:54000000 pm

  VERKLARING: deel 1.

  De FOTO DIE de OMLOOP VAN Cybercafés VAN FRANKRIJK EN NAVARRE… heeft GEDAAN Voor de kleine geschiedenis, werd een jonge man dode van een hartaanval teruggevonden terwijl hij het bezoek van een van de talrijke aanwezige ondergrondse afgronden op het grondgebied van de Verenigde Arabische Emiraten uitvoerde. De politie zou een fotoapparaat bij het lichaam teruggevonden hebben. Na de film ontwikkeld te hebben, ziehier een van de 3 foto’s die de nieuwsgierigheid van onze duur “Oulémas” (de geleerden) naar voren hebben gebracht en van onze geachte Internauten: Van wat zich handelt is hij precies?… het eerste concrete bewijs van het bestaan van onbekende wezens levend in de diepte van de aarde?..serait beroemde Gog en Magog zolang gevreesd en waarvan de terugkeer naar de oppervlakte van de aarde het dreigen van het eind van de tijd, volgens de oude Arabische legende?… zou aankondigen

  In ieder geval zijn onze graficus formeel, het gaat niet om over een fotomontage of van een beeld dat per computer wordt behandeld, zijn de details te realistisch: De vorm van de voeten stelt een natuurlijke morphologique aanpassing aan het milieu voor, de oren die een systeem van beluisteren sonarinstallatie voorstellen, de ogen heeft rode afspiegelingen voor een zicht van nacht (misschien infrarood)…

  Men zal eenvoudigweg betreuren dat er geen willekeurig detail over de foto is die een schatting van de reële omvang van kan geven…

  De sleutel : Het lichaam lijkt étrangement op die van menselijk. Maar de grotten, de inhabités plaatsen, de woestijnen, de eilanden, de kanten van zee aan gevallen van de nacht), bepaalde bomen, enz; zijn zij niet van de plaatsen bij uitstek waar blijven de bouwkunde, van de wezens die ons ontsnappen? In de diepte van de aarde, van de zeeën, weet de mens van het leven niets af. Duwt zijn stijgingsinstinct niet eerder om dat hij er boven hem, niet onder zijn voeten of aan zijn reikwijdte te zoeken naar heeft? Het Koninkrijk van de goddelijke Producent is enorm. En nul kent het werkelijk slechts hem. Wat de wereld van Gog en Magog betreft, bestaat er wel degelijk. Met alle respect aan bepaalde mensen waarvan de mensen van de Bijbel. Maar daar waar hij zich bevindt, zal hij kunnen erover weggaan slechts naar het eind van de tijd, en na de output van deVervalsing-Messias. Momenteel is zijn uur nog niet gekomen. In hun beschrijving, gaat het om uiterst schrikwekkende wezens en die niets van gemeenschappelijk met het wezen van deze foto hebben. Hij is hoogstens een wezen van het Koninkrijk van de Schaduwen dat schrik aanjaagt wanneer men het kijkt, en dat zou hij zijn wanneer hij u het hoofd zal bieden? Beter is niet er denken…. En vooral houdt u in zonder een amulet of vraagt zijn toestemming… Net om te zien!

  Hij wordt ons aldus verzekerd dat deze foto ondergaat een onderzoek zou hebben, is het geen vervalsing, het gaat werkelijk om een djinn, verschillende kenmerken zullen dit bevestigen: “De vorm van de voeten stelt een natuurlijke morphologique aanpassing aan het milieu voor, de oren die een systeem van beluisteren sonarinstallatie voorstellen, de ogen heeft rode afspiegelingen voor een zicht van nacht (misschien infrarood)”.

  Voortaan zien andere foto’s van dit “djinn”:

 3. 3 Moke 17 december 2006 om 5:59000000 pm

  VERKLARING: deel2.

  Zoals wij het dit hebben niets observeren om met een djinn te doen, gaat het in werkelijkheid om een foto nemen in een aantrekkingspark gelegen in Engeland, Cheddar Showcaves & Keel, en in een van deze aantrekkingen (“Crystal Quest”), kan men de vertegenwoordiging van “gobelins” terugvinden.

  Gedane opheldering, verzoeken wij u om het commentaar te herlezen, teneinde vast te stellen hoe de leugen van sommige zeer zeer ver kan gaan:

  De Raad van vriend: Wachter toi, als jij breekbaar, van een gevoelige c?ur, is het te kijken in zijn ogen! Zijn blik die is… verplettert En vooral, is het niet een grappen maakt!

 4. 4 lela zahra 1 januari 2007 om 10:46000000 pm

  salaam wa3aleikoem;

  A3oedoe billehi minna sjeitani razjiem!

  Ma3a salaam.

 5. 5 fatima 23 januari 2007 om 12:59000000 pm

  salaam,
  ik vind da zo raar dat die mensen zo digt bij kome ene houdt precies zijn voet vast .
  sorry ik geloof da niet , die mensen zage hun niet ofwat …
  geloof het niet

 6. 6 Souhaila 23 januari 2007 om 1:41000000 pm

  je ziet toch dat dat niet echt is…

 7. 7 Suzan 2 maart 2007 om 8:58000000 am

  Ik geloof hier ook niets van, je kunt een djinn toch niet zien, en zien er echt zo eng uit? ik geloof er niets van dat dat een djinn is.

 8. 8 farid 18 maart 2007 om 11:46000000 am

  wat naief om te geloven dat dat een djinn is hahaha dit is gewoon een poppetje in een grot gezet zoals de efteling

 9. 9 oughtkoum_fe_deen 19 maart 2007 om 9:39000000 pm

  salaam o 3alaikom

  het is best eng hoor, maar ik geloof het niet!!

 10. 10 ilias 19 maart 2007 om 9:44000000 pm

  slm, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH het lijken wel beschimmelde apen

  jullie bezorgden mijn moeder bijna een hartaanval

  ik ga die uitprinten en aan iedere stomme belg tonnen en zeggen dat ik ze naar hem zal sturen als hij zijn portomonee niet wil afgeven:p

 11. 11 SJI'IET AHLULBAYT as 22 maart 2007 om 2:52000000 pm

  een mens kan die toch ni zien????????

  ‘k heb wel effe gelachen want ‘k heb die in de ciné al gezien in Lords of the Ring, jullie toch ook?????? hoe heet ie nu weer????

  salukes

 12. 12 Abderrahman 22 maart 2007 om 4:27000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Smeagol en Gollom. Maar dat is het niet. Gewoon een poppetje zoals uit de tekst blijkt.

  Salaamoe Halaykoem

 13. 13 fatima 23 maart 2007 om 7:22000000 pm

  salaam,

  mensen kunnen tog djinns zien of nie .
  hoe werken die tovenaars dan ,tog me hun

  salaam

 14. 14 Oegt 23 maart 2007 om 8:30000000 pm

  Salamu3alaikum,
  Djins bestaan zeker weten!
  Een leerlinge die bij mijn broer in de klas heeft gezeten heeft een djin in haar lichaam zitten. Ze had toen ze les aan het volgen waren de leraar bij zijn nek gepakt, hij kon nauwelijks adem halen. Mijn broer heeft met een ander jonge Koran gelezen, omdat ze moslim is. Maar het hielp niet toen ging een Nederlandse jongen de Bijbel lezen, het werd alleen maar erger. Ze is zelf een hindoestaandse moslima en er zaten nog 2 turkse meiden in haar klas. Die zeiden tegen elkaar in het Turks, Ze heeft djin in haar. De hindoestaandse meisje antwoorde in het turks met een mannen stem dat het niet zo was. Ik heb geen contact meer met haar, ik weet helaas niet hoe het met haar gaat.
  En mijn Neef in Marokko die praat met djins, hij vraagt ze altijd wie ze heeft gestuurd, en als ie niet wilt luisteren slaat ie hem, maar degene die voelt daar zelf niets van.
  wa3alaikum salaam,

 15. 15 fatima 23 maart 2007 om 8:43000000 pm

  salaam,

  maroko heeft daar de beste verhaaltjes over , griezelige dingen. maar heb gehoord dat er ook goede zijn. er zijn ook moslims onder hun.

  salaam

 16. 16 mohamed 31 maart 2007 om 9:59000000 pm

  hahaha, da zijn geen djins . die zien er totaal ni zo uit.

  want djins zijn bijna tzelfde als mensne ze bestaan ook uit man een vrouw (dus hebben ook geslachtsdelen …) en mens kan zelfs me een djin trouwen , ik heb gehoord dat het afgeraden is maar ik weet niet zeker, alleen wa echt anders is , is ze hebben van die krachten , zoals heeeel snel bewegen , u gedaante kunnen veranderen enzo.

  en ik hoorde een gerucht da djins perfect het zelfde eruit zien als een mens (dus echt volledig tzelfde) alleen dat de ogen helemaal zwart zijn (bij ons is da wit met bv bruin in het midden dan in het midden een pupil…)
  ma das maar een gerucht.
  ( en inderdaad er zijn moslims er tussen, in huizen van mijn familie wonen djins(moslims) die hadden ooit is een glas thee voor mijn neef gemaakt (toen hij aleen thuis was)je zag zon vliegend glas naar jou komen,hij liep direct weg en durfde nooit meer alleen in huis te blijven(als hij tenminste de waarheid sprak maar ik zou niet weten waarom je over zoiets zou liegen), maar in een andere huis woont er ook zon djinn die was zelfs met mij tante en ooms enzo mee aan het eten, en er is ook een markt , overdag is dat van de mensen snachts is dat van de djins je zag echt ik denk om 7 uur smorgens als jij er was opeens alle djins verdwijnen

  maarja julie hoeven me niet te geloven

 17. 17 mohamed 31 maart 2007 om 9:59000000 pm

  ps: ik woon in bni bouayach (een stad naast al hoceima)

 18. 18 mohamed 31 maart 2007 om 10:04000000 pm

  ps fatima, djins kun je inderdaad niet zien maar ze kunen zich zichtbaar maken voor jou(mss is dat niet hun ware gezicht, dus gwne en andere ‘lichaam’)

 19. 19 mohamed 31 maart 2007 om 10:26000000 pm

  en oegt , ik heb een oom die heeft een vrouwelije djin in zich (die djin was op hem verliefd maar mijn oom wist er niks van die is getrouwd met een vrouw , tja wss djin jaloers , lichaam overgenomen heeft die andere vrouw in mekaar geslagen en is gescheiden (maar hij bid ook ni enzo)

  ahja er was ooit is een moment dat hij echt kwaad werd , die dee dinges dat een mens nooit kan doen( zo overdreven zware voorweren pakken met 1 hand en dan naar ons zitten gooien (gelukkig was da ni raak) ,echt bangelijk , er waren paar imams nodig geweesd om hem te kalmeren

  of zijn zoon (mijn neef dus van de vrouw die hij had in mekaar had geslagen)zijn jongere zus had ooit zijn moeder uitgemaakt (alé op wa trekt da , de jongere zus maakt de moeder van de oudere broer uit terwijl zei de zelfde moeder hebben) opeens werd die djin in hem wakker die wou mijn nicht echt afmaken , daar was zon kast je kent da wel zon grote kast om vorwerpen in te stoppen ( http://images.google.be/imgres?imgurl=http://www.maatwerk-kasten.nl/img/maatwerk-kasten.jpg&imgrefurl=http://www.maatwerk-kasten.nl/inloopkasten.php&h=161&w=200&sz=6&hl=nl&start=4&um=1&tbnid=_qL9w8IjU-qRqM:&tbnh=84&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dkasten%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN )

  zon soort kast, maar dan met in het midden een tv) had had daar gewoon een klein tik gegeven en da bleef kei hard bewegen , heel erg hard, iedereen was kei bang , opeens de moeder pakte zon doos zilverpapier (alee de rol zilverpapier van aldi), das kei hard , je moet is effe z8 op je eigen slagen dan zie je hoeveel pijn da doe) die sloeg met alle kracht op zijn nek dat die rol zelfs in 2 brakt ik d8 die ga mss dood ofzo) maar het enige wat gebeurde is dat die djin zei : laat me gerust en slaag me niet ik heb niets gedaan, ik kan er niet tege als ze moeders beginnen uit te schelden, ik wil haar gwn een lesje leren meer niet (maar in berbers), maar daarna kwamen opeens zijn oudere broers , en die zeiden dat die stil moest zijn en da ze die zelfs gingen aan pakken enzo , en dan werd hij opeens kalm, en weer normaal
  ewa voor de rest met de zus is er niets gebeurd (die zal haar lesje wel geleerd hebben na zon ervaring)

  maarja , jullie hoeven mij niet te geloven , want das is zon raar onderwerp djins (maar het zijn allemaal moslims alleen die vrouw niet , dus niet denken dat we iets met tovenarij ofzo doen.

 20. 20 oughtkoum_fe_deen 8 april 2007 om 1:00000000 pm

  selaam,

  haha ya griezel verhaal :d

  klinkt wel leuk maar bangelijk

 21. 21 Blub 11 april 2007 om 11:19000000 pm

  Aaaah! Wat is dat filmpje:|
  Ik vind het echt doodeng en durf er ook niet meer verder naar te kijken, straks krijg ik nog nachtmerries. Maar die foto’s zijn inderdaad een beetje erg nep, het is duidelijk een pop. En woow eng die verhalen mohamed, ik hoor er nu pas voor het eerst over. Dat zal dan ook bij dat filmpje zijn, dat ze die djin proberen te verdrijven. Ik snap alleen nog steeds niet wat het precies zijn en waar ze vandaan komen. Is het een vorm van magie ofzo? Zoals er iets bestaat, weet de naam niet precies, maar dat mensen dan met behulp van iemands voorwerp ofzo een soort vloek over diegene uitspreken?

 22. 22 junnus 19 april 2007 om 9:14000000 pm

  Salaam alaikum ww wbrk,

  Audzu bilahi minasjsjaitonnirodjim Bismillahirochmannirochim.
  Nachmaduhu wanusoli wanusalimmu rosoelihilkarim wa alihiwasochbihi wa atbaihi alhamatihillidienqowiem.

  geachte broeders en zusters dit beeld zal voor ons getuigen op de dag der opstanding en zal zeker getuigen wie het is , dus kijkt en geeft er geen comments en zegt massaAllah wat is Allah machtig.

  mensen die verhalen vertelen en andere broeders of zusters blood leggen met hun verhalen , zal Allah op de dag der opstanding Hun filmpje draaien.wat ze in het geheim of openlijk deden.( mensen die over anderen roddelen enz..)

  Soebeganalahi wa bihamdi soebeganalahil adziem astogfirulah wa atubuilaik.

  wassalaam broeders en zusters

 23. 23 Mohamed 12 mei 2007 om 9:48000000 pm

  salaam yunnus

  ik had me in al die tijd bezig gehouden met islam en weet nu al meer over roddelen dan vorige keer, ik wist niet dat ik aan het roddelen was, ik had zelfs de intentie niet, maar nu jij het zegt , ik maak hun belachelijk.(ik wist niet dat ik aan het roddelen was!!)

  moge Allah mij daarvoor vergeven

 24. 24 aisha 13 mei 2007 om 9:15000000 pm

  subhanaAlAH ENG MAN DIE EERSTE FILMPJE WAS NIKS VERGELIJKEN MET DIE TWEEDE TOEN DIE IMAM OPHEMZAT TOEN ZAG JE GEWOON PURE KWAAD EN DIE STEM

  ALLAH AKBAR

 25. 25 ikram 19 mei 2007 om 4:21000000 pm

  wrm hebben jullie een belgieche acsent is dit een belgieche sie ofso?

 26. 26 khalil 1 juli 2007 om 7:43000000 pm

  assalamoualaikoum broeders en zusters

  hierbij wil ik fragen heeft iemand van jullie een djinn gezien?(inzijn eigen originelle schepping)ik kenk van niet
  zijn jullie de dou3a van de profeet SOULAIMAN 3alaihi ssalam
  of kennen jullie deze du3a niet
  wassalam

 27. 27 moslima 1 juli 2007 om 8:16000000 pm

  salaam

  ikram ik weet het niet zeker maar ik denk wel dat dit een belgische site is een niet van iemand die uit nederland afkomstig is als je een reactie ziet van moke awel hij heeft dit site gemaakt met dit interessante en leerrijke onderwerpen dus drm zie je veel schrijven met een belgische accent moehiem ik ga jullie allemaal laten tot binnen 2 maanden want ik straks naar marokko inchallah moehien voor de rest nog veel plezier in de vakantie en voor degene die nog naar marokko gaan terk salama ale beslama broeders en zusters

  ma3a salaam

 28. 28 Edith 2 juli 2007 om 3:29000000 pm

  “De Islam is het zuivere woord van Allah en niemand kan daartegen op”, staat hierboven, met een expliciete vingerwijzing naar niet-moslims.

  Inderdaad, die uitspraak is juist, maar het ligt eraan welke interpretatie je eraan geeft. Ieder goed idee kan worden omgebogen tot iets slechts. De foto’s en filmpjes heb ik niet bekeken. Wel herinner ik mij dat er in het journaal geregeld wel eens een overlijden wordt gemeld ten gevolge van ‘duiveluitdrijving’.

  Als de rechten van een mens geschonden worden, dan wekt dit spanning op in het organisme van dat individu. Als die spanning te hoog wordt, dan krijgt men behoefte aan een uitlaatklep. Als ik met hoge negatieve spanning zit, dan ga ik wel eens met het lege glas wat ik in huis heb naar de glasbak, en keil die lege potten confituur er met zoveel mogelijk kracht in. Dat helpt een beetje. Maar het beste is iets constructiefs te doen met de energie die wordt opgewekt ten gevolge van een schending van onze rechten. Die energie krijgen we niet voor niets. We hebben dat reactievermogen nodig om te overleven. Als mijn rechten geschonden zijn, dan zal ik zoveel mogelijk diegene die mijn rechten heeft geschonden confronteren, en restitutie vragen. Een probleem krijgt men als men gedurende lange tijd niet de mogelijkheid heeft om de negatieve spanning in zijn of haar lichaam te ontladen. In de volksmond wordt er gezegd dat men dan ‘van de duivel bezeten’ is. Als er niets is te doen aan de situatie, dan kan psychotherapie helpen.

  In het evangelie wordt gezegd dat Jezus duivels uitdreef. Dat is wellicht overwegend propaganda, maar het is ook mogelijk dat Jezus een bijzonder goed psychotherapeut was.

  ‘Duivels’ in ons lijf, is gewoon negatieve psychische spanning.

 29. 29 Anoniem 3 juli 2007 om 9:18000000 am

  DUBBEL REACTIE VERWIJDERT VAN JAMAL !!!

 30. 30 Jamal 3 juli 2007 om 9:19000000 am

  salaam,het enige wat ik hiervoor heb te zeggen is dat deze dingen allemaal bestaan het is geen leugen! De Koraan citeert dat Allah niet alleen mensen,dieren en planten geschapen maar ook onzichtbare wezens waaronder djinns (geesten), engelen , shaytans (duivels) enz…
  Er bestaan natuurlijk ook valse filmpjes over dit soort dingen.

  Als je ooit een djinn ziet die in iemands lichaam komt is er een wegjaagmiddel want onze profeet Mohammed (s.a.s.) zei:”als een djinn of shaytan de adzaan hoort wordt deze meteen verwijderd van het gebied.

  ADZAAN:

  Allahoe Akbar (3x)

  Asjhadoe anlaa illaha il Allah (2x)

  Wa asjhadoe anna Mohammedan Rasoeloelah (2x)

  Hayaa as-salaat (2x)

  Hayaa al-falaah (2x)

  Allahoe Akbar (2x)

  La ilaha il Allah (1x)

  Voor een duivel is er ook nog:Aoedoe bilaahi imina shayten irajim.

  Oke Allahoe Akbar allemaal en bsalama..

 31. 31 Edith 4 juli 2007 om 10:18000000 am

  Jamal schrijft dat dat ‘deze dingen’ allemaal bestaan, en dat het geen leugen is, dat de heilige Koraan niet alleen zegt dat Allah mensen, dieren en planten heeft geschapen, maar ook onzichtbare wezens waaronder djinns (geesten), engelen , shaytans (duivels), enz…

  Dat is juist, maar het zegt niet iets anders dan wat ik gezegd heb. In de Koran reiken de profeet Mohammed en zijn entourage een taal aan om te spreken over al die dingen waarover onze kinderen (de mijne toch) vandaag kunnen leren aan de diverse faculteiten menswetenschappen aan onze universiteiten. Het wetenschappelijke taaljargon verschilt van het religieuze, maar dat wil niet zeggen dat het superieur zou zijn. ‘Wetenschappers’ diepen sommige items wel wat dieper uit, maar al bij al blijft wetenschap meestal toch vrij oppervlakkig. Als dat niet zo was, dan zou de samenleving niet zo in de wurggreep van het racisme zitten. We moeten onszelf steeds weer opnieuw uitvinden. Veel mensen verwerpen daarbij datgene wat door onze voorouders werd uitgevonden, vinden zichzelf superieur. Dat is verkeerd. We moeten leren respect hebben voor mekaars taalkader, voor ons voorgeslacht, voor de dieren, en planten. Als we dat zouden kunnen, dan zou het leven op aarde niet bedreigd zijn… maar iedere keer ik Bush op tv zie, word ik depressief omdat er niemand is die op een meer onmiskenbare manier aantoont dat onze planeet niet veel tijd meer over heeft.

  Over het gebedje wil ik toch nog wat zeggen. Het kan zijn dat het ritueel opzeggen van gebedjes rust, en kalmte brengt, een deel van de overdruk in mensen wiens rechten werden geschonden kanaliseert, maar het zal niet in alle gevallen helpen. Het is belangrijk over een goed netwerk te beschikken. De meeste moslims hebben dat, omdat de familiebanden bij moslims gemiddeld genomen veel hechter zijn dan bij niet-moslims. Toch blijkt soms dat de druk in onze westerse gedegenereerde cultuur voor sommige moslims, en ook voor niet-moslims, te groot wordt. Denken we maar aan Mohammed Bouyeri. Maar ook voor niet-moslims is het vaak heel moeilijk. Denk maar aan het hoge aantal zelfmoorden. De vele kinderen die vermoord worden omdat de ouders aan de drugs zijn, of om andere redenen de zorg voor hun kinderen niet aankunnen, denk aan de vele familiedrama’s waarbij vaders hun hele gezin uitmoorden omdat ze het niet meer zien zitten, omdat de ratrace voor hen uitzichtloos was geworden, denk aan Hans Van Temsche die omdat hij de destructiviteit van zijn onmiddellijke omgeving niet meer aankon de ‘held'(naar VB-normen) wou uithangen en moordend door de straten van Antwerpen trok. Het zijn maar enkele voorbeelden van gevallen waar overdruk (lees duivels) dramatische gevolgen had.

 32. 32 Edith 4 juli 2007 om 10:35000000 am

  Voulà, dit staat vandaag weer in de krant: “Moeder gooit tweeling uit flat”

  Het is niet omdat het in Hongarije is gebeurd, dat het anders zou zijn. De moeder van 35 die haar kindjes van één jaar oud vanaf de 8ste verdieping door het venster gooide, en daarna ook zichzelf te pletter sprong, zag het niet meer zitten wegens financiële en echtelijke problemen. Haar vier kinderen die nog in leven zijn, moeten nu maar alleen hun plan zien te trekken, en dat ziet er niet rooskleurig uit. Het leven van weeskinderen is nooit gemakkelijk.

  Uit een studie aan de universiteit van Gent bleek de afgelopen dagen dat de kinderen die opgroeien in ontwrichtte gezinnen, maatschappelijk beduidend minder succesvol zijn dan kinderen die opgroeien in stabiele gezinnen. Ze hebben vaker ook relationele problemen, komen veel minder vaak terecht in banen die hen voldoening schenken, en hebben het financieel ook beduidend minder breed.

  Een goede religieuze opvoeding biedt niet onmiddellijk soelaas als men in de problemen zit, maar kan op termijn wel helpen om alsnog stabiliteit te vinden. Er zit zeker en vast een meerwaarde in, maar we mogen dat toch niet overroepen. Voor wie aan teveel spanning blootstaat, zal de religie niet onmiddellijk veel hulp bieden. Dat zien we bij het conflict in het MO. Zowel Joden als moslims verliezen zichzelf in dat conflict, waar geen van beiden voor kozen.

 33. 33 Chahida 27 juli 2007 om 6:19000000 pm

  Hoi mensen,

  Het enige wat ik gedaan hebis het vluchtig kijken naar de foto’s, verder niets, de tape niet bekeken en zelfs jullie reacties niet gelezen. Ik krijg de rillingen als ik die naam al hoor , ondanks dat er ook moslims djins zijn.
  maar aan de ene kant wil ik er alles over weten en ben dus erg nieuschierig, maar ik ach nog even denk ik , even de moed sparen!!
  gr chahida

 34. 34 moslim 8 augustus 2007 om 3:45000000 pm

  als je djin ziet,is het net als of je snachts felle licht zie,Je wordt verblind door het felle licht

 35. 35 MosliMa_:-0!!! 28 augustus 2007 om 1:13000000 pm

  salama3likoem warahmoetalah wabarakatoe

  Beste mede broeders en zusters jullie moeten niet bang zijn voor djins, omdat djins bang zijn voor mensen en zelfs vliegen. Er was zo’n djin die in een menselijk lichaam zat en toen pakte zo’n sheik een vlieg voor zn neus en toen ging hij schrikken en wilde dat hij die vlieg van hem vandaan zou houden. En je kan je niks gebeuren behalve als Allah het wil. Wees sterk in je geloof en vertrouw op allah. Want die djins zijn allemaal beproevingen

  Besleme3likoem

 36. 36 Ali 30 september 2007 om 1:38000000 pm

  S.a.,

  Sorry maar ik geloof niet in de films en zeker niet in de foto’s. De foto’s zijn nep want de contrast tussen het wezen en de omgeving komt niet overeen.

  De films zijn grappig, het volgende: om voor een djinn of iets anders jouw lichaam te betreden moet jij daar eerst uit zijn. Aangezien bijna niemand dit kan doen zal ik die films niet geloven.

 37. 37 nadia 11 november 2007 om 8:01000000 pm

  salam ouhaljkoem,
  mijn reactie is, de foto’s lijken zoals 1 van de broeders zei op efteling of dergelijke maar wat betreft die films is het wel waar en die kun je zelfs op http://www.youtube.com terug vinden onder islam exorcism.
  beste broeders en zussen, wat ik jullie nu ga vertellen daar kan ik van getuigen en Allah swt is getuige.. ik zelf was ook bezeten door zelfs enkele djins, maar Alhamdoellilah heeft allah swt mij geholpen om door koran te lezen en te beluisteren (sourat albaccarat) en ons geloof beter te praktiseren mij hiermee te verlossen.. het kan door verschillende redenen komen, zoals siher(voodo),boze oog,l lust van de djin, zware woede of angst of verdriet.. Broeder Ali beweert dat eerst de ziel van de mens weg moet vooraleer een ander in kan komen, wel dat is zeker fout, want een djin wilt net een mens bezeten en niet een lijk.. Zelfs ons profeer slws werd hierdoor geconfronteerd (door de joden) Maar angst van hun moet je zeker niet hebben.. Allah is groot en machtig en alleen als Hij het wilt kan zoiets gebeuren.. Wees sterk in je geloof en vrees alleen onze Genade swt
  Wasalamoehalajkoem

 38. 38 karim 27 september 2008 om 11:04000000 pm

  ik ben bezeten door duivels door een betovering die vechten met mij als ik ruqia doe en ik vecht met hun met de hulp van koran(allah) soms is het leuk maar soms iritant en soms als je diep in de islam nestelt terwijl je bezeten bent word je automatisch bang voor elk geluid enz en als dat niet helpt
  vallen ze me aan in mijn dromen of als ik moe ben en net wil slapen komen ze pas mij iriteren net wanneer ik moe ben
  en als dat niet helpt dan maken ze zich zichbaar net als ik slaap en ik word wakker niet echt wakker maar daarna val je automatish in slaap pas als je de volgende ochtend echt wakker bent dan herinner je wat je hebt gezien
  maar als ik terug muziek luister en weer vieze dinges kijk op tv enz houd dat langzaam op en word de aanval zwakker en zwakker maar als ik me terug berouw toon en weer praktiseer herhaald zich de cyclus

 39. 39 mustafa 8 november 2008 om 12:47000000 am

  mensen het is nep.

  ik heb m een aantal jaren gelden gezien, het is nep. wil iemand wat anders beweren… ga m vangen ……succes

 40. 40 mustafa 8 november 2008 om 12:50000000 am

  die vent is gewoon geschrokken

 41. 41 nordin 3 januari 2009 om 10:36000000 am

  salam het is zeker echt wat hiet gebeurd en djins die komen inderdaad naar zwake moslims soms als je raar reageert op mensen en je raar gedraagt en snel boos wordt of je praat met verschijnselen zo als scheve mond raare blik dat kan allemaal djins zijn die jij niet beseft of je denkt dat normaal is en dat zijn djins kijk wat met mensen gebeurd of je voelt je eigen ongelukkig of depressief of je denkt dat het slecht gaat met jouw dat zijn allemaal sheitans en daarom als je doet wat de islam zegt dan gebeurd er niks en geneest daar van salam

 42. 42 paki 10 juni 2009 om 11:08000000 am

  jongen dit is zeker nep ik weet niet welke dombo dit heeft gedaan. en er word ook gezegd jin kan je niet zien.
  dat zijn de domme die niks weten jinn kan zich zelf tonen.
  en er werd ook gezegd jinn zijn toch niet zo eng. nou dan moet je een keer meemaken. Ze kunnen in een goede gezicht voorkomen maar als ze willen kunnen ze in een enge beest tevoorschijn komen.

 43. 43 paki 10 juni 2009 om 11:09000000 am

  karim hou aub op soms is het leuk?
  ben je goed wijs. aub niet liegen en als je in koran nestelt ben je juist niet bang voor ze

 44. 44 paki 10 juni 2009 om 11:10000000 am

  je iman hoort dan juist sterk te zijn

 45. 45 paki 10 juni 2009 om 11:12000000 am

  shonnge jonge men die reacties zijn niet te geloven ze praten terwijl ze niks weten velle licht hahah het is geen profeet.

 46. 46 paki 10 juni 2009 om 11:13000000 am

  en ali jij bent moslim jij hoor te weten dat jinn in jou kan betreden

 47. 47 paki 10 juni 2009 om 11:14000000 am

  moslima mashallah maak ze wijs hun praten zomaar terwijl ze nisk weten:P

 48. 48 paki 10 juni 2009 om 11:22000000 am

  Kijk broeders en zuster allah heeft slechts de mens en de jinn geschapen om de heer (allah te aanbidden.
  Het is geen magie wat er hierboven verteld word.
  de mens is 1/9 van jinn. dus kan je nagaan met hoeveel zij zijn.
  en als je in allah blijft geloven doen ze je niets. en de jinns worden ook beproefd.

  salamualaikum

 49. 49 nordin 13 juni 2009 om 8:19000000 pm

  Salam broeders en zussen,

  Het is soms raar om mensen te zien hun versie blootleggen over of ze geloven of niet in het gene allah(sw) heeft geschapen.
  Het grootste probleem dat de mensheid kent en de reden waarom allah ons inlicht via de coran kareem is het feit dat god de mensheid zwak heeft geschapen, en waarschijnlijk ook rekening heeft gehouden met het feit dat de mensen ENKEL geloven in wat ze zien, rieken, horen of betasten. Dat is de reden waarom god ons ook verteld dat er djinns, sjaitaans enz bestaan maar er een gordijn overtrek omdat wij als mens ons gemakkelijk laten verleiden door het kwade en het kwaadaardige. Stel je voor dat volgens de koran de Djinns krachten hebben die de mensen niet hebben! Zouden wij als mens daar geen misbruik van maken?? Ik veronderstel dat er toch 7/10 personen zijn diensten wel ooit zouden vragen wanneer er bvb verdriet, wraak gevoelens of dergelijke zouden zijn om je wensen te vergemakkelijken.
  De vraag dat de meeste stellen is hoe zien ze eruit, de antwoorden die men meestal krijgt is dat ze diverse gedaanten kunnen hebben, en dat is degelijk ook zo.
  Ik zelf ( en dat allah mijn getuige mag zijn, en me bestraft indien ik erover zou liegen) heb ze in ECHTE vorm gezien toen ik klein was.Geloof me, de meeste onder jullie zouden gebeurtenissen uit je jeugd voor 3/4 vegeten zijn, maar moest god ons het ongezien visueel zichtbaar maken zou je die beelden NOOIT vergeten al spreek ik hier van 25 jaar geleden.De koran zegt ook de waarheid, het ongeziene bestaat degelijk, leeft met ons,en bij ons, maar zal je geen kwaad berokkenen tenzij met gods wil.
  Zoals wij leven in familie verband, is dit juist het zelfde bij de djinns, ze zijn gezinnen met kinderen een vrouw en man enz.
  Het merkwaardige aan dit alles is dat ze even curious zijn als de mensen zelf voor nieuwe dingens.
  Toen ik ze voor het eerste zag, was het niet een enkeling die ik zag, maar een gezin.
  Het gebeurde in de nacht, toen nog in marokko
  Iedereen sliep behalve men grootmoeder die naast me lag te slapen.
  Uit angsten voor wat ik zag, hield ik zelf men adem in, begon te zweten en met 1 oog te kijken van onder mijn lakens. Je kon duidelijk zien dat ze al ons materiële zaken aan het besnuffelen waren, ze namen het in hun handen en keken vol verbazing naar die zaken.God de angst die ik toen beleeft had die nacht ben ik 25 jaar later nog steeds niet vegeten tot op de detail na.
  Ik zie die woonkamer nog steeds voor me, de details van de inrichting, wat er lag wat ze opnamen, en vooral hoe ze binnen kwamen en het huis weer verlieten.
  Het is ECHT geen illusie of een droom, god is me getuige hierin.
  Dus beste broeders en zussen, denk maar 2x na voor men praat over het ongezien, want wat god heeft gecreêrd is ECHT en wat god ons probeerd te verduidelijken zoals het weerstaan van lusten van de duivels enz zijn geen grappen of uit de lucht gegrepen zaken.
  Dit avontuur achtervolgt me nog steeds in men geheugen, niet dat ik bang ben, want god is steeds met ons, maar dat ik soms zaken hoor zoals bezetenheid, sihr enz, Tja het bestaat, je kan de djinns voor zulke zaken gebruiken, want ze zien alles horen alles en zijn bovenal supersnel, een paradijs voor de tovenaar maar een hell boven hun hoofden.
  De schade die ze richten en dit niet door het toedoen van de djinns maar doordat de mensen hen gebruiken hun vuile klusjes te klaren is degoutant. Je ziet gezinnen breken, kinderen die het slachtoffer worden, maar die grappenmakers staan er nooit niet bij stil. Ja deze kwade zaken worden door de mensen verricht die de djinns gebruiken, maar ook door het slechte oog, jalouzie enz. Zoals ik al zei, het ongeziene leeft tussen ons, hoort ons praten, kent ons geheimen,weet wanneer je het slechte in je hebt met iemand, met andere woorden, je zwakke kant, je kwade gedachten, allemaal voedsel voor de djinns om je te helpen.
  Aldus vind ik als mens, dat we niet alles op sjaitaans moeten steken als we ze zelf in dienst nemen.kijk steeds naar je zelf in de spiegel en besef hoe zeer jou GELUK in dit kort leven je waardig is, en of de pijn, jaloezie,haat of verdriet je GELUKKIG kunnen maken? Maar VOORAL vergeet niet wat Allah ons heeft gereserveerd indien we niet zijn pad volgen. Ik denk moesten we daarmee al beginnen met mekaar te steunen en te helpen,het goede te wensen voor iedereen, zou de wereld in harmonie leven met het ongeziene dat ALLAH heeft geschapen, al zal die blijven proberen ons zijn wegen mooier te maken, wij kunnen maar blijven strijden in wat god ons toond en vooral DUIDELIJK uitlegt in ons waardige koran.

 50. 50 chaadya 8 juli 2009 om 3:19000000 pm

  Ik zou graag informatie willen over Djinn, van iemand die een praktiserend moslim is en veel weet wat de Koran zegt over Djinn.

  WAAROm is een Djinn vaak aanwezig bij vervuild water en prullenbakken?

  Je hebt goeie Djinn, maar ook slechte. Is dat wat de Bijbel ‘Engelen en Demonen’ noemt?

  Een djinn kan bezit nemen van een menselijk lichaam, wat kan een dokter hierbij toevoegen op medisch gebied?

  Ik weerhou mij ervan om helaas moslim te worden uit respect voor mij ouders. Ik ben christlijk opgevoed en mijn ouders zouden nooit accepteren dat ik moslim word, maar ik mijn hart weet ik beter. Jammer dat de wereld zo in elkaar zit.

  Vrede van God is met jullie, Salam.. Chaadya

 51. 51 Murat 29 augustus 2009 om 1:28000000 pm

  selaam alaikoem broeders en zusters,

  ik ben van kleins af aan uit nieuwsgierigheid aangetrokken geweest tot deze onzichtbare wereld. Echter heb ik daar een grote prijs voor moeten betalen, omdat ik eerder naar de mystiek neigde ipv naar de oplossing die de Islaam mij en een ieder biedt. Tot op de dag van vandaag word ik en mijn wederhelft nog steeds getreiterd in ons huis, omdat we nauwelijks bidden. Insha’ Allah zal dit met deze Ramadan veranderen. Anywayz, Als men men een djinn wordt geconfronteerd, en het bewijs hiervoor heb ik meerdere keren meegemaakt elhamdoelillah, kan men het beste als eerste ayaat al Kursi, de Troonvers, reciteren.

  Een zeer goede vriend heeft mij het volgende geadviseerd, wat ik wil delen met jullie:

  doordat de vastenmaand een heilige maand is, aanbidding prioriteit nummer 1 is en vooral de koran zoveel gereciteerd wordt, worden de duivels ‘geketend’, beperkt in hun werkwijze, niet meer in staat te doen wat ze willen of kunnen doen,
  die worden in de ramadan ‘geketend’ in hun activiteiten. doordat de hele islamitische natie de hele dag vast voor God, koran luistert of reciteert en de ziel geen/minder openingen heeft voor ingangen voor de duivel of djinns, voelt iedereen zich automatisch beter in deze maand. maaaar het betekent niet dat een moslim zich niet altijd zo kan voelen.
  ramadan is een bootup maand, om moslims eraan te herrineren dat God er altijd is, net zoals alle angsten van de mensen er altijd zijn, zijn de irritaties en de lasten van djinnis en chajateen er in de rest van het jaar, de Grootheid en de Macht van Allah is er boven hen altijd aanwezig…

  en als laatste:

  the Prophet (saws) said that God is closer to us than our main blood vain. Once you know He is around, everything around you will know that you know that He is around. the ground you walk on will know it, the bed you sleep it will know it, and the shajtaan that buggs you when you go to sleep will know it. lets say on a scale between 1 to 10 he keeps you busy at night at a number of 9. when he knows that you have faith in God, he will be frightened on a scale of 1 to 1 gazilion, 1 gazzilion, he will leave you alone, why? caus he knows that you will call on Him, to take care of that, not because you are afraid, but because you believe…

  Ik neem NUL krediet voor deze uitspraken, daar ze niet van mij, maar van een goede vriend zijn, die me wil helpen. Ik zit ook temidden in een leertraject en zal insha’ Allah mijn slechte gewoontes de baas worden. Ik hoop dat mijn verhaal hier meer mensen zal helpen op hun weg…

  Moge God ons genadig zijn en ons beschermen van zaken zoals Shirk en onwetendheid.

  Selaam, Murat

 52. 52 Murat 29 augustus 2009 om 1:33000000 pm

  ow en als men accurate informatie wilt hebben over dit onderwerp, alhier een boek die veelal op islamitische websites te bestellen is en enorm veel inzichten verschaft:

  De wereld van de djinn en de duivels, door Dr. Omar Soelaiman Al-Ashqar

 53. 53 Victor Van Vosselaer 14 oktober 2009 om 8:14000000 pm

  Groetjes.
  Hebben jullie, gelovigen, zich reeds afgevraagd waarom een wezen, zo machtig als Allah, schepper van het Heelal,(en nog 98 àndere goede benamingen) niet ènkel maar “goede gelovigen” geschapen heeft om Hem te eren en te loven; doch…ook “ongelovige” mensen en Djinns om Hem te ergeren?
  Dat slaat niet alleen op de Islam, doch ook op het Christendom: ook dààr spreekt men van “duivels” en van “engel-bewaarders”. Die Christenen gaan zelfs nog een stap vérder: zij beweren dat God z’n eigen zoon Jezus, (isa voor jullie) naar de aarde zond om de mensheid te redden van “het Kwaad”….Waarom heeft God dan, in z’n schepping, OOK het kwaad geschapen ?
  Er zijn nog oneindig méér vragen over geloof, het zou jaaaaren duren om die allemaal te stellen, en eeuwen om ze alle te beantwoorden.
  Nochtans is het eenvoudig: ALLES IS NATUUR, het kende géén “begin” en zal ook nooit een “einde” kennen.
  Denken jullie nu wèrkelijk dat iemand, (op de oneindig veel “hemellichamen” die er in het heelal leven,) zou merken dat de de aarde eens zal verdwijnen? …De aarde is maar een korreltje zand in de Sahara tegenover het Heelal.(en DIT is WETENSCHAPPELIJK bewezen …wij leven in moderne tijden, aan fabeltjes hebben wij niks: ènkel goed om kindertjes zoet te houden.

 54. 54 John 9 november 2009 om 1:58000000 am

  Hier wordt gesproken over Djinns. Het zou volgens de Koran niet mogen om hiermee in contact te komen.
  Mijn vrouw heeft veel contacten met name met Marokkaanse vrouwen. Velen bezoeken mijn vrouw en worden door haar behandeld tegen allerlei pijnen, emoties, problemen en psychische aandoeningen. Ook verdrijft zij de djinns in huizen waardoor vrede en harmonie terugkeerde in het gezin.
  Wat ik zelf ervaren heb dat een mevrouw, jarenlang geteisterd door chronische pijnen na een behandeling nooit meer pijnstillers hoefde te gebruiken. Het gebeurt door onder andere, handoplegging.
  Zij ziet zichzelf als een dienares van God en mag als doorgeefluik fungeren om andere mensen te helpen.
  Wat is hierover de mening van de Islam?

 55. 55 kind van Adam 3 januari 2010 om 12:39000000 pm

  Goededag allemaal.

  Heb zelf ook een aantal ervaringen met djinns, terwijl ik nog steeds niet zo goed weet wat ik hier van moet denken. Wat de oorzaken kunnen zijn geweest, mijn Schepper weet het Beste. Alleen wist wel dat ik de macht over mijn lichaam kwijt was en de controle over mijn brein. Het was een tijd vol machteloosheid en een angstige tijd. Je ziet zoveel dingen, hoort bepaalde zaken die jij alleen ziet en hoort en hanteert vreemd gedrag. Zo zag ik bijv. een oven waarin naakte mensen ( vrouwen mannen waren) een zeer grote oven en kreeg er ook een gevoel bij. Achteraf komt alles op zijn plaats wanneer je de Islam meer bestudeert. Ook het horen van kwaadaardige wezens, die echt enorm kwaadaardig zijn. Het was de schrik van mijn leven en heb het in totaal twee keer meegemaakt. Ook had het zeer met de tijd te maken. Op dat moment was het alsof niemand mij kon helpen behalve Allah. Kon mezelf nieteens helpen. Het is een intensieve ervaring dat ik aan de ene kant blij bente mogen ervaren maar aan de andere kant angstaanjagend. Het heeft mij wel dichterbij het Hoofdstuk uit de Quran gebracht nl: Surah AlBaqarah ( De Koe), Hoofdstuk 2 vers 1 t/m 3:

  In de Naam van Allah, De Erbarmer, De Meest Barmhartige.
  2:1 Alif Lam Mim.

  2:2 Dit is het Boek (de Kuran) waaraan geen twijfel is, een leidraad voor de Moettaqoen.

  2:3 Degenen die in het onwaarneembare geloven en de shalat onderhouden en die bijdragen geven van waar Wij hun mee hebben voorzien.

  Vrede

 56. 56 Maimunah vd Heide 24 januari 2011 om 1:14000000 am

  as salaamu ‘alaikum lieve moslims, leer over de djin VANUIT KENNIS! IK heb hier het een en ander voor jullie geschreven wat ik vertaald heb, ik geef lezingen en heb veel jongeren mee gemaakt die bezeten zijn. Heel veel. Jullie mogen mij persoonlijk ook hierover mailen: um_sadjaad@hotmail.com
  In islaam is er veel duidelijk gemaakt over de djinn. Vele teksten uit de Qur’aan en de soennah onthullen ons de geheimen van de wereld van de djinn. De hoeveelheid verzen en overleveringen die over de djinn gaan, zouden een aanduiding moeten zijn voor het belang van kennis over hen. De wereldwijde misleiding in verband met dit onderwerp heeft te maken met de onwetendheid over de aard van de djinn en het werk van de shayaatien van onder de mensen en de djinn die de leugen in stand willen houden zodat zij ongemerkt door kunnen gaan met hun werk. Wereldwijd wordt immers geloofd dat het ‘de geesten van voorouders’ (dus de doden) zijn. We zullen het tegendeel hiervan bewijzen vanuit de Qur’aan en de betrouwbare soennah.

  Djinn zijn niet de ‘geesten van de doden’
  Zowel moslims als niet-moslims zijn bekend met de wereld van de djinns en werken ook allebei met hen. Maar omdat niet-moslims het woord ‘geesten’ gebruiken misleiden ze veel mensen met de gedachte dat dit geesten van overleden mensen zijn en vele onwetende moslims geloven dit ook.De waarheid is anders omdat er slechts drie levensvormen zijn geschapen; namelijk de mensheid, de engelen en de djinn. ‘Aa’ishah heeft van haar vader overgeleverd, dat de Boodschapper van Allaah zei:
  “De engelen zijn van licht (‘nur’) gemaakt. De djaan(de wereld van de djinn) zijn van de vlam van vuur gemaakt en Aadam is gemaakt uit wat aan jullie beschreven is.”(klei) Sahieh Muslim: 4/2294 nr. 2996

  In deze hadieth worden duidelijk alleen drie schepselen genoemd. De ‘geesten’ (zielen) van de doden zwerven niet rond op deze aarde, noch communiceren zij met ons. Een djinn is niet de geest van een overleden persoon, omdat de ziel van de overledene in de wereld van de zielen is; ‘Barzakh’ genoemd. De ziel van iemand die overleden is verblijft daar tot aan het moment van de opwekking. Voor dit alles vinden we de bewijzen in de Qur’aan en de betrouwbare overleveringen van de Profeet Muhammad.
  Zonder deze bronnen zouden wij slechts vermoeden.
  In soerah Al-Mu’minuun 23: 99-100 lezen we:
  “Totdat hij zegt, wanneer de dood tot een van hen komt:
  “Mijn Heer! Stuur mij terug. Wellicht zal ik goed doen in dat wat ik achter heb gelaten!” Nee! Het is slechts een woord dat hij spreekt en achter hem is een ‘barzakh’ tot de Dag waarop zij worden opgewekt.”
  In soerah Ar-Rahmaan 55: 15 staat:
  “En Hij schiep de djinn uit een rookloze vlam van vuur.”

  ‘Maaridjin minan-naar’(‘rookloos vuur’) betekent de toppen van de vlammen, zoals Ibn ‘Abbaas, Mudjaahid en anderen hebben verteld. Ibn ‘Abbaas zei over dit Qur’aanvers: “Het is van puur vuur.”
  En in een andere overlevering zei hij: “van haar vlam.”
  (tafsir Ibn Kathir 4/ 271) An-Nawaawie schrijft in zijn commentaar op Muslim:
  “De rookloze vlam van vuur, vermengd met de zwartheid van het vuur.” Muslim 4/ 2294. Nr. 2996

  Al is de oorsprong van de djinn vuur, uit andere overleveringen van de Profeet blijkt dat de djinn niet meer uit vuur bestaan. Zo is de mens oorspronkelijk uit modder gevormd, maar hij is nu
  -in zijn huidige vorm- geen aarde of modder. ‘Aa’ishah heeft overgeleverd dat de Profeet eens het gebed verrichtte toen een demon hem probeerde aan te vallen.
  De Profeet overweldigde hem en onderdrukte hem en zei:
  “Ik onderdrukte hem totdat ik de kou van zijn tong in mijn handen voelde.” An-Nasaa’ie

  Uit deze hadieth blijkt duidelijk dat de djinn in hun huidige vorm niet uit vuur bestaan anders zou de Profeet geen kou van de tong hebben ervaren. In een andere hadieth zei de Profeet:
  “Allaah’s vijand, Iblies, kwam met een vlam van vuur om het in mijn gezicht te houden…”
  Muslim, overgeleverd door Abu Dardaa’

  Yahya heeft aan mij overgeleverd van Maalik dat Yahya ibn Sa’eed zei:
  “ Toen Rasuulullaah op de nachtelijke reis (israa’) werd meegenomen, zag hij een demoon van onder de djinn die hem zocht met een fakkel van vuur. Wanneer Rasuulullaah zich om draaide zag hij hem. Djibriel vroeg hem: “Zal ik je enkele woorden leren om te zeggen? Wanneer je ze zegt, zal zijn fakkel worden uitgedaan en van hem weg vallen.”
  Rasuulullaah antwoordde: “Ja, waarlijk.” Djibriel zei: “Zeg: “Ik zoek toevlucht bij het Nobele Gezicht van Allaah en tot de volledige woorden van Allaah, welke noch de vrome persoon,noch de corrupte kan overschrijden, tegen het kwaad dat Hij geschapen heeft en tegen het kwaad dat uit de hemel neerdaalt en het kwaad dat erin opstijgt en tegen het kwaad dat op de aarde is geschapen en het kwaad dat eruit voortkomt en tegen de beproevingen van de nacht en de dag en tegen de bezoekers van de nacht en de dag, behalve tegen degene die met goeds verschijnt,yaa Rahmaan!”
  Iemaam Maalik in zijn Muwatta

  Als de djinn in hun originele vorm waren gebleven waarin zij eerst werden geschapen zouden zij geen vuur hebben hoeven te brengen om de Profeet mee aan te vallen. De hand van een djinn of een van hun andere ledematen brandt de mens niet bij aanraking. Dat wijst erop dat het vuur in andere elementen is opgegaan. Bovendien eten en drinken de djinn, wat niet zou kunnen als zij slechts vuur zouden zijn. De Profeet zei ook in een hadieth:
  “Waarlijk, shaytaan circuleert in het lichaam zoals bloed.”
  Sahiehain

  Als hij in zijn originele vorm was gebleven zou hij de mensheid hebben verbrand.
  Sommige mensen denken dat de djinn afkomstig zijn van de engelen, maar omdat de engelen van licht en de djinn van vuur zijn gemaakt kan dit niet. Engelen hebben de eigenschap dat ze altijd gehoorzamen en niet in opstand tegen Allaah komen.
  In soerah 8: 50 staat duidelijk:
  “…hij (Iblies) behoorde tot de djinn en hij schond het gebod van zijn Heer.”

  Een van de andere bewijzen dat Iblies tot de djinn behoort, is dat hij over zichzelf (in soerah Al-A’raaf 7: 12) tegen Allaah heeft gezegd:
  “U hebt mij uit vuur geschapen terwijl U hem (Aadam) uit aarde hebt geschapen.”
  De djinn hebben veel dezelfde eigenschappen als de mensen, zoals voelen en denken, en de mogelijkheid om te redeneren en te begrijpen en daardoor de mogelijkheid om tussen goed en kwaad te kiezen. In soerah Ad-Dhaariyaat 51: 56 zegt Allaah:
  “En Ik heb de djinns en de mensen slechts geschapen om Mij te aanbidden.”

  De djinn luisterden naar de Qur’aan recitatie van de Boodschapper van Allaah en hij onderwees hen de Islaam en grote geleerden zoals shaikh ul Islaam Ibn Taymiyyah (rahimahullaah) verrichtten ook da’wah bij de djinn.
  In soerah Al-Djinn 72: 1-2 lezen we:
  “(O Muhammad) Zeg: “Er is aan mij geopenbaard dat een groep djinn mee luisterde.” En zij zeiden (tegen hun mededjinn): “Waarlijk! Wij hebben een wonderbaarlijke Qur’aan (recitatie) gehoord (tijdens het ochtendgebed). Zij (de recitatie) leidt naar het rechte pad en wij geloven daarin en na deze dag zullen wij nooit meer deelgenoten aan onze Heer toekennen.”

  Over dit vers heeft Ibn ‘Abbaas heeft overgeleverd dat de Profeet eens met zijn metgezellen vertrok met de intentie om naar ‘soeq ‘Ukaaz’ (de markt van ‘Ukaz) te gaan. Tegelijkertijd werd er een barrière gemaakt tussen de duivels en nieuws van de hemel.
  Er begon vuur naar hen te worden gegooid. De duivels gingen naar hun volk, dat hen vroeg:
  “Wat is er mis met jullie?” Zij antwoordden: “Een barrière is tussen ons en het nieuws van de hemel geplaatst en vuurballen werden naar ons gegooid.” Zij zeiden: “Wat een barrière tussen jullie en het nieuws van de hemel heeft geplaatst moet iets zijn wat pas geleden is gebeurd.
  Ga richting het oosten en westen en kijk wat een barrière tussen jullie en het nieuws van de hemel heeft geplaatst.”
  Degenen die richting Tihaamah gingen kwamen langs de Profeet op een plek die Nakhlah heette, wat op de weg naar soeq ‘Ukaz was. De Profeet verrichtte het fadjr gebed met zijn metgezellen. Toen zij de Qur’aan hoorden luisterden zij ernaar en zeiden: “Wallaahi, dit is datgene wat een barrière tussen ons en het nieuws van de hemel heeft geplaatst.” Zij gingen naar hun volk en zeiden: “Waarlijk! Wij hebben een wonderbaarlijke Qur’aan (recitatie) gehoord (tijdens het ochtendgebed).
  Zij (de recitatie) leidt naar het rechte pad en wij geloven daarin en na deze dag zullen wij nooit meer deelgenoten aan onze Heer toekennen.”
  Allaah openbaarde toen het volgende vers aan Zijn Profeet (soerah Al-Djinn 72: 1:)
  “Zeg (O Muhammad): “Het is aan mij geopenbaard dat een aantal djinn heeft meegeluisterd”en wat aan hem werd geopenbaard was de conversatie van de djinn.” Sahiehain

  En soortgelijk lezen wij in soerah Al-Ahqaaf 46: 29-32:
  “En gedenk toen Wij een aantal djinn (zeven of negen vanuit Yemen) in jouw richting stuurden. Zij luisterden naar de Qur’aan tijdens hun aanwezigheid
  (bij de recitatie van de Profeet bij fadjr), waarop zij onderling zeiden: “Luister aandachtig!” Na afloop keerden zij vervuld met vrees voor de bestraffing terug als waarschuwers voor hun (joodse) volk. Zij zeiden:“O volk van ons! Waarlijk, wij hebben een boek (nl. de Qur’aan) gehoord dat na (de Tawraah van) Musaa is neergezonden, ter bevestiging van wat daarvoor was. Het leidt naar de waarheid (van de islaam) en naar het rechte pad. O volk van ons! Geef gehoor aan Allaahs oproeper (Muhammad)en geloof in hem. Hij (Allaah) zal jullie zonden vergeven en jullie van een pijnlijke bestraffing(in de hel) redden. Maar zij die geen gehoor geven aan Allaahs oproep, zullen niet in staat zijn om op aarde (aan Hem) te ontsnappen, noch zullen er buiten Hem awliyaa’ (helpers, beschermers) zijn tegen Allaahs bestraffing. Dat zijn degenen die in duidelijke dwaling verkeren.”

  De djinn bestaan daarom net als de mensheid uit moslims, joden, christenen, hindoes, atheïsten etc en vele sektes onderling.
  Ibn Mas’ud heeft overgeleverd:
  “Op een nacht waren we in het gezelschap van Rasuulullaah en misten hem.We zochten naar hem in de valleien en heuvels en zeiden (tegen onszelf):“Hij is of weggenomen (door djinn) of is in het geheim vermoord.” Hij (de overleveraar) zei:“Wij brachten de ergste nacht door die mensen ooit konden hebben doorgemaakt. Toen het donker werd zagen we hem uit de richting van Hira’ komen.” Hij (de overleveraar) overleverde: “We zeiden: “Rasuulullaah, we misten u en zochten naar u, maar we konden u niet vinden, dus brachten we de ergste nacht door die mensen kunnen door maken.”Hij zei: “Er kwam iemand met een verzoek van de djinn en dus ging ik met hem mee en reciteerde de Qur’aan voor hen. (de djinn) “ Hij (de overleveraar) zei:
  “Toen ging hij met ons mee en liet ons hun sporen zien en de sporen van hun smeulende vuren. Zij (de djinn) vroegen hem
  (de Profeet) over hun voorziening en hij zei: “Ieder bot waarover de naam van Allaah is gereciteerd is jullie voorziening. Tegen de tijd dat het in jullie handen komt zal het met vlees bedekt zijn en de mest (van de kamelen) is voer voor jullie dieren.” Rasuulullaah zei: “Verricht geen istindjaa’ met deze dingen want zij zijn het voedsel van jullie broeders
  (de djinn).”Sahieh Muslim

  Djaabir ibn ‘Abdullaah heeft overgeleverd:
  “De Boodschapper van Allaah kwam naar buiten en voegde zich bij zijn metgezellen.Hij reciteerde soerah Ar-Rahmaan van het begin tot het einde, maar zijn metgezellen bleven zwijgzaam.
  De Profeet zei: “Wat hield jullie zo stil? Ik droeg het aan de djinn voor tijdens mijn nachtelijk bezoek en zij reageerden beter dan jullie deden. Elke keer wanneer ik bij de aayah kwam: “Welke gunsten van jullie Heer proberen jullie te ontkennen?” (soerah Ar-Rahmaan 55: 13) antwoordden zij:
  “O Heer, wij ontkennen geen van Uw gunsten. En alleen U komt alle lof toe.”Ad-Doerr Al-Manthoor li tafsier bil Ma-thoor, van As-Suyuutie, 7/ 690

  Ibn Kathier vermeldt in zijn tafsier van soerah Al-Ahqaaf verschillende ahaadieth waarin wordt verteld over ontmoetingen tussen de Profeet en de djinn. Uit sommige ahaadieth blijkt dat Ibn Mas’ud tijdens een dergelijke nacht dicht bij de Profeet was. Abu Hurairah heeft overgeleverd dat de Profeet heeft gezegd:
  “Een delegatie van de djinn vanuit Noesaybien (stad in Yemen) kwam naar mij toe en vroeg mij om voorzieningen -en wat voor aardige djinn waren zij-. Ik smeekte Allaah dat zij nooit een bot of mest zouden passeren zonder dat zij er voedsel aan zouden vinden.”Sahieh Al-Bukhaarie 7/ 171. Nr. 3860

  Zowel Al-Bukhaarie als Muslim heeft verhaald van al-Haqq ibn ‘Abd Ar-Rahmaan dat hij zei:
  “Ik hoorde mijn vader zeggen: “Ik vroeg aan Masruuq:
  “Hoe wist de Profeet dat er djinn waren in de nacht en dat zij luisterden toen hij de Qur’aan aan het reciteren was?”
  Hij zei:“Jouw vader (hij bedoelde ‘Abdullaah ibn Mas’ud) vertelde me dat hij zei:“Een boom vertelde hem erover.” Al-Bukhaarie en Muslim

  In soerah Al-Djinn72: 11 staat:
  “En voorwaar, onder ons zijn er rechtschapenen, en onder ons zijn er die dat niet zijn.Wij waren op verschillende wegen.”

  En in soerah Al-Djinn 72: 14-15 staat:
  “En voorwaar, onder ons zijn er die zich aan Allaah hebben overgegeven en onder ons zijn er die afwijken (van het rechte pad). Wie zich heeft overgegeven, zij zijn degenen die de rechte leiding hebben gekozen. Maar wat degenen die afwijken betreft; zij zijn brandhout voor djahannam.”

  De djinn hebben verschillende scholen. As-Soeddie heeft gezegd:
  “De djinn zijn zoals jullie. Ze hebben Moerdji’ieten, Qadirieten, Rafidieten en Charidjieten.”

  De shaytaan is een opstandige djinn of een opstandig mens
  De shaytaan is, zoals Allaah ons dit vele malen in de Qur’aan heeft bevestigd, afkomstig uit de wereld van de djinn.
  In soerah Al-Kahf 18: 50 vinden we het bewijs hiervan:
  “En denk ook aan toen Wij tegen de engelen zeiden:
  “Buig (jullie hoofden) voor Aadam(uit respect).” Dus bogen zij, behalve Iblies. Hij behoorde tot de djinn en weigerde gehoor te geven aan het bevel van zijn Heer.”

  In het begin was het zijn gewoonte om Allaah te aanbidden.
  Hij verbleef in het paradijs temidden van de engelen maar werd ongehoorzaam en opstandig tegenover Allaah vanwege zijn trots, arogantie en jaloezie op Aadam. Shaytaan is dus geen benaming voor het slechte, maar een echt levend wezen dat zolang als de mensheid zal bestaan. Shaytaan is in de Arabische taal een algemene term voor elke arrogante opstandeling. Vrijwel alle volkeren en culturen in de werld zijn bekend met de shaytaan of de duivel. Allaah heeft de leider en voorvader van de shayaatien ‘Iblies’ genoemd, wat van ‘Balas’ komt, wat in het Arabisch betekent: ‘degene waarin zich niets goeds bevindt. ‘Shayaatien’ is het meervoud van ‘shaytaan’.
  Ibn Djarir At Tabarie heeft gezegd:
  “In de taal van de Arabieren betekent ‘shaytaan’ elke opstandeling onder de djinn of de mensen of dieren of andere schepsels.”
  Hij heeft daaraan toegevoegd:“En zo hebben Wij voor iedere Profeet een vijand gemaakt;shayaatien van onder de mensen en de djinn.” (soerah Al-An’aam 6: 112)Hij heeft namelijk onder de mensen shayaatien aangewezen, net zoals Hij dat gedaan heeft onder de djinn.”Djaamie al bayaan 1/ 29

  De arrogante opstandeling wordt ook wel een ‘taaghoet’ genoemd, zoals blijkt uit soerah An-Nisaa’ 4: 76 staat:
  “Degenen die geloven, vechten op de weg van Allaah en degenen die niet geloven,vechten op de weg van de taghoet.
  Bestrijd dan de handlangers van shaytaan!”

  Uit soerah Al-A’raaf 7: 14-15 blijkt dat Iblies een doel heeft met de mensheid:
  “Daarna zeiden Wij tot de engelen: “Onderwerpt u aan Aadam” en zij onderwierpen zich,behalve Iblies, hij behoorde niet tot degenen die zich onderwierpen.”Hij (Allaah) vroeg:
  “Wat belemmerde jou je te onderwerpen, toen Ik jou dat gebood?”
  Hij antwoordde: “Ik ben beter dan hem (Aadam).
  U hebt mij uit vuur en hem uit klei geschapen.”
  Hij (Allaah) zei: “Verwijder je van hier – het is niet aan jou, hier hoogmoedig te zijn.
  Ga heen, jij behoort stellig tot degenen, die vernederd zullen worden.”
  Hij zei: “Geef mij uitstel tot aan de Dag waarop zij zullen worden opgewekt.” (Allaah) zei: “Voorwaar, jij behoort tot hen aan wie uitstel is verleend.”
  Hij (Iblies) antwoordde: “Omdat U mij liet dwalen, zal ik hen voorzeker in de weg gaan zitten op Uw rechte pad.” Daarna zal ik zeker tot hen komen, van vóór hen en van achter hen en van hun rechter en van hun linker zijde, en U zult de meesten van hen niet dankbaar vinden.”

  Deze verzen uit de Qur’aan leggen ons uit dat Iblies, die de voorvader van de djinns is, zoals Aadam de voorvader van de mensen is te trots was om Allaahs bevel op te volgen. Hij vond zichzelf beter dan de mens omdat hij uit vuur werd geschapen en de mens uit aarde. Hij smeekt Allaah in een du’aa (‘du’aa al-masalah’; de du’aa waarin men Allaah om iets smeekt) om uitstel. Iblies heeft geen kans op Allaahs genade, daarom heeft Allaah hem Iblies genoemd. ‘Balas’ betekent in het Arabisch:
  ‘degene waarin zich niets goeds bevindt.’ ‘Ablasa’ slaat op: ‘gevuld zijn met wanhoop en chaos.’

  Sayyed Qutb heeft gezegd:
  “Hij heeft uitstel gevraagd tot de Dag der Opstanding, niet om spijt te tonen voor de zonde die hij in aanwezigheid van de Verheven Schepper beging en ook niet om berouw te tonen tegenover Allaah; om terug naar Hem te komen en te boeten voor zijn enorme zonden. Hij vroeg dit om zich te wreken op Aadam en zijn nakomelingen; om hen te doen betalen voor de vervloeking van Allaah over hem en voor zijn verbanning, want hij heeft die vervloeking toegeschreven aan Aadam in plaats van aan zijn ongehoorzaamheid aan Allaah.” Az-Zilaal 4/ 214

  Wanneer zijn de shayaatien actief?
  Terwijl het grootste deel van de mensen slaapt en rust gedurende de nacht, nemen vele schepselen dit als een kans om slecht te doen en het kwade te verrichten. Djaabir heeft overgeleverd dat de Profeet zei:
  “Wanneer de donkerte van de nacht begint, verspreiden de shayaatien zich.”
  Al-Bukhaarie (3304, 5623), Muslim (2012, 2013) e.a.

  En Djaabir heeft overgeleverd dat de Profeet zei:
  “Verminder jullie ondernemingen buitenshuis wanneer de stilte van de nacht is ingetreden,
  want waarlijk, Allaah heeft schepselen die Hij dan los laat.”
  Abu Daawuud en al-Bukhaarie. (in al-Adab ul-Mufrad nr: 1233, 1235)
  Sahieh verklaard door shaikh al-Albaanie. (as-Sahiehah nr: 1518)

  Wanneer de zon onder gaat, (met al-maghreb) dienen de kinderen binnenshuis te worden gehouden om ze te beschermen tegen het kwade. Djaabir heeft overgeleverd dat Rasuulullaah zei:
  “Wanneer de nacht begint, houd jullie kinderen dan tegen (te spelen) totdat de schemerings piek eindigt, want shayaatien verspreiden in die tijd. Wanneer een uur van de nacht voorbij is,
  mag je hen laten gaan.”
  Al-Bukhaarie (3304, 5623), Muslim (2012, 2013), e.a.

  Maar wanneer het later in de nacht wordt en de straten leeg worden, dient iedereen te voorkomen naar buiten te gaan. Djaabir heeft overgeleverd dat de Profeet zei:
  “Ga na de stilte (van de nacht) slechts sporadisch naar buiten (alleen voor het nodige),
  want, waarlijk, Allaah heeft schepselen die Hij dan los laat.”
  Abu Daawuud en al-Bukhaarie. (in al-Adab ul-Mufrad nr: 1233, 1235)

  Soortgelijk heeft Djaabir overgeleverd dat de Profeet zei:
  “Pas op (om naar buiten te gaan) om na de stilte van de nacht te kletsen, want jullie kunnen niet weten wat Allaah uit Zijn schepping brengt.”
  Al-Haakim. Sahieh verklaard door shaikh al-Albaanie.
  (as-Sahiehah nr: 1752)

  Djaabir bin ‘Abdullaah heeft overgeleverd dat de Profeet zei:
  “Sluit de deuren en noem Allaah’s Naam over hen wanneer de nacht begint.
  Waarlijk, shaytaan zal geen gesloten deur openen waarover Allaah’s Naam uitgesproken is.”
  Al-Bukhaarie (3304, 5623), Muslim (2112, 2013), e.a.
  Bewijzen dat de djinns een mensenlichaam kunnen binnen treden
  Djaabir ibn ‘Abdullaah heeft overgeleverd:
  “Waarlijk, het eerste bericht dat wij over Rasuulullaah kregen was van een vrouw die met een djinn bevriend was. Hij kwam naar haar toe in de gedaante van een vogel en stond op een tak.
  De vrouw zei tegen hem: “Kom je niet naar beneden zodat je ons bericht en ik jou bericht?”
  Hij zei: “Er is een man in Makkah verschenen die ons ontucht verbiedt en ons het verblijf
  (in een mensenlichaam) verbiedt.”
  Ahmad, Abu Na’iem, Iemaam ibn Sa’d en at-Tabaraanie

  Rasuulullaah heeft gezegd:
  “Waarlijk, shaytaan stroomt door de zoon van Aadam als de stroming van zijn bloed.”
  Al-Bukhaarie (2039) en Muslim (2175)

  In ‘Manqalat Ahl As-Sunnah wal-Jamma’ah’, heeft Al-Ash’aarie gezegd dat zij (dat wil zeggen
  Ahl As-Sunnah) zeggen dat de djinn het mensen lichaam binnen treedt, zoals deze hadieth bewijst. De bewijzen dat djinn in de lichamen van mensen kunnen zijn en vervolgens op hun tongen kunnen spreken (zonder dat je merkt dat de stem verandert) vinden we in de overlevering van ‘Abdullaah, iemaam Ahmad’s zoon, (rahimahullaah) die zei: “Ik zei tegen mijn vader dat een groep mensen bewerden dat djinns niet de lichamen van mensen kunnen binnen treden. Hij zei:
  “O mijn zoon, zij liegen. Zie je niet dat zij het zijn die op hun tongen spreken.”
  (Shaikh Muhammad bin Saalih al-‘Uthaymeen Fataawa Islamiyah, vol.8, p.322)

  Matar ibn AbderRahmaan Al-A’naq zei:
  “Umm Al-Abaan bint Al-Wazee’ bin Zari ibn ‘Amir Al-‘Abdi overleverde van haar vader dat haar grootvader eens naar de Profeet ging met zijn zoon of de zoon van zijn zus die bezeten was door een djinn. De grootvader zei:
  “Toen we aankwamen bij de Boodschapper van Allaah in Madinah, zei ik:
  “O Boodschapper van Allaah,ik heb met mij gebracht mijn zoon
  (of de zoon van mijn zus)die bezeten is door de duivel, zodat je een smeekbede voor hem kan verrichten.” De Profeet zei: “Breng hem naar mij, dus ik ging terug naar de groep waar ik hem had achter gelaten, maakte hem los en deed hem nieuwe kleren aan en bracht hem naar de Profeet. Hij zei: “Breng hem hier zodat ik bij zijn rug kan, toen hij hem (de jongen) vast had, begon hij hem te slaan op zijn rug en te zeggen:
  “Ga eruit, o vijand van Allaah, ga eruit,
  o vijand van Allaah.” Plotseling leek de jongen er beter uit te zien, hij had een blik die anders was dan de blik daarvoor, daarna liet de Profeet hem (de jongen) naast hem zitten,
  en deed een smeekbede voor hem. Na de smeekbede van de Profeet was niemand in de groep geliefder dan de jongen. Overgeleverd door Tabaraanie

  Muslim heeft een hadieth in zijn Sahieh staan die overgeleverd is door Hudayfah die zei:
  “Toen we aan het eten waren met de Profeet, plaatsten we onze handen niet richting het bord voordat de Boodschapper van Allaah zijn hand er als eerst plaatste. We waren een keer met hem aan het eten, toen er een jong meisje kwam aanzetten alsof zij werd geduwd. Ze wilde met haar hand richting het eten gaan, maar de Boodschaper van Allaah hield haar hand vast. Toen kwam er een bedoeïen aanzetten alsof hij werd geduwd, en hij hield zijn hand vast. Toen zei de Boodschapper van Allaah:
  “De shaytaan ziet voedsel als wettig (voor zichzelf) waarover de Naam van Allaah niet is uitgesproken. Hij bracht dit meisje zodat het voedsel toegestaan wordt voor hem (de shaytaan) via haar, maar ik hield haar hand vast. Toen bracht hij deze bedoeïen zo dat het voedsel toegestaan wordt voor hem (de shaytaan) via hem (de bedoeïen), maar ik hield zijn hand vast.
  Bij Degene in Wiens Hand mijn ziel is, zijn hand (van de shaytaan) is in mijn hand samen met haar hand (van het meisje).”
  De djinn speelt vaak een rol bij ‘bezetenheid’. Ondanks het feit dat djinn een lichaam van een mens of een dier kunnen binnen gaan zijn er nog steeds veel moslims die hierover onwetend zijn of die dit ontkennen. De problematiek in de ummah neemt toe en velen hebben nog niet door welke rol de shayaatien van onder de djinn hierin spelen.
  Weet dat shaytaan vier toegangswegen heeft tot het lichaam van de mens.

  Ten eerste: grote angst. Wanneer de mens zeer angstig is,
  vindt de duivel een toegangsweg tot zijn lichaam.

  Ten tweede: grote woede. Woede is namelijk een brandende kool van de duivel. Als je boos bent, zeg dan: ik zoek mijn toevlucht bij Allaah tegen de verworpen duivel.
  Verricht de rituele wassing, want dit dooft het vuur van de woede.

  Ten derde: grote onachtzaamheid. Wanneer de mens onachtzaam is in de gehoorzaamheid aan Allah, de aanbidding en het gedenken van Allaah, vindt de duivel een toegangsweg.

  Ten vierde: volledige storting in de begeerten.
  Wanneer de mens enkel zijn begeerten achternaloopt en zijn enige zorg het vervullen van zijn begeerten is, vindt de duivel een toegangsweg waardoor de mens bezeten raakt.

 57. 57 essaid kabidi 21 maart 2011 om 4:47000000 pm

  goedde middag

  mijn mede broeders en zuster
  aller eerst wil ik Maimunah vd Heide
  bedanken omdat hij de kennis reeds aan ons geopenbaard door allah(sw) deelt
  ik zelf heb mij erg verdiept in de djinn
  ik heb er boekken over gelezen onder andere de door Murat aanebevolen :De wereld van de djinn en de duivels, door Dr. Omar Soelaiman Al-Ashqar

  en ben er erg wijs van geworden en weet nu beter dan eest hoe ik mij kan beschermen tegen hat kwade van de djinn
  zelf Ben ik gelukkig nooit benaderd door een djinn
  (voor zo ver ik weet) en dank daarvoor allah
  mijn angst is over de jaren heen sterk verminderd aangezien allah(sw) ons beschermd tegen hun kwade wil

  tegen chaadya wil ik zeggen
  heb geen vrees er is een vers uit de qoor’an kareem over jouw (soort)
  ook zijn er onder de mensen van het boek (cristenen en joden)zij die vrees hebben voor allah en goedde daden verrichten
  hen zal op de dag des oordeels geen onrecht worden aangedaan
  nog zullen zijn angst hebben

  en een ander probleem is dat de mensen van het boek zelf het woord van god hebben veranderd zo dat het hun goed uit komt
  en de joden ook in tijden van jezus/isa
  vandaar dat de kerk zo rijk is het woord van god is er maar 1
  en zij hebben verschillende uitstromingen roomskatoliek (enz)
  terwijl wij maar 1 islaam hebben
  en er is nog 1 ding in de qoraan is ons geopenbaard dat allah niet baard en niet geboren is en er niemand is zoals hij (sw)
  deze vers is spesiaal neergezonden om de mensen duidelijk te maken dat isa niet de zoon van god is aleen een bootschapper als alle andere zie dat AUB in mensen en allah getuigd hieraan net zoals isa zelf alaihi salam
  ik wil niemand van zijn of haar geloof doen dwalen maar ik gun iedereen die goed is het paradijs en vind dat dit een belangrijk ieds is is het geloof in allah (sw)

  asalam oua’alainkoum ja harmatoulah woua barakatou

 58. 58 essaid kabidi 21 maart 2011 om 5:00000000 pm

  wat betreft deze foto’s wil ik zeggen hat is de grootste onzin die ik ooit heb gezien

  allah(sw) openbaarde ons dat hij de mens en djinn heeft geschapen om hem te aanbidden
  de djins horen bij het onzienbare net als de engelen van god zijn zij voor het mensen oog onzichtbaar tenzij allah (sw) anders bepaald zij zullen dus ook niet op foto’s zichtbaar zijn en al helemaal niet op die idiote manier als op deze foto’s
  een djinn kan inderdaad verchillende gedaamte aan nemen maar zal zich niet aan ons openbaren tenzij allah (sw) anders wil
  leef onder de regels van allah (sw) en dan zal jouw in dit leven en het volgende geen onrecht worden aangedaan en allah (sw) is snel in de afrekening en ieder krijgt presies wat hij verdiend
  zo ook de djinn

  salam

 59. 59 essaid kabidi 21 maart 2011 om 5:36000000 pm

  heeft er iemand vragen zal ik mijn best doen het zo goed mogelijk te beantwoorden

  mijn email is essaid_link@hotmail.com

  salam

 60. 60 sara 30 maart 2011 om 7:32000000 pm

  Hahaha echt hoor!!!
  Ik geloof wel in geesten(exorcisme) maar dat je hoef echt niet in allah tegeloven om dat te verkomen. Mensen die puur zijn zijn meestal de slachtoffers,ben je slecht dan ben je niet interesant voor ze.
  Exorcisme komt in alle geloven voor. geloof je me niet dan moet je je in verdiepen dan kom je er wel achter.
  Ieder geloof heeft er een andere benaming voor.
  Wel shit als het je overkomt

 61. 61 gabriëla 18 april 2011 om 7:20000000 pm

  kijk dit is echt fake,
  ik snap nie waarom mense dit doen,
  om mense te late verscchiete? of voor wat?
  sinds ik hier in belgië ben , heeft iemand me vervloekt
  en zitte de djinns achter me aan,
  maar ik ben er al niet meer bang van
  ze zijn ook maar gewone beeste …
  maar je moet wel oppasse want , er hebben er al 3 mij in de macht gehouden en de 2e was teruggekomen en mij weer in de macht gehouden, de eerste was Hindoe djinn, de 2e was joods , de 3e was een catholieke , maar die joodse was 2 keer geweest.
  ik denk dat er 1 iemand is die altijd djinns op me afsture
  ze zien er altijd verschillend uit ,
  want ik heb er al vele gezien soms kreeg ik slaag.
  maar dat waren die ongelovigen ,,
  en met heilige water komen ze mijn huis niet meer binnen,
  en alles helpt, de oude latijnse bijbel en koran,
  wat dan ook..doe gewoon er tegen wat je het beste vind,
  djinns laten nooit hun egte gezicht of lichaam zien,
  handen en voeten zijn net als ons ,maar zien er vele bleker uit , ze hebben hele lichte groene ogen en enorme kleine rode puppil heel eng,maar ja elk is verschillend dus ja .

 62. 62 gaatjeniksaan 21 april 2011 om 8:31000000 pm

  hoi

  nou eigenlijk djinns bestaan en je kan ze zien niet iedereen en dat zoiets word vastgelegd op een fotocamera of wat dan ook vind ik zeer onwaarschijnlijk en voor mensen die bezeten zijn door demonen ach man dat komt geheel door jezelf denk maar eens na wat voor zondes heb jij niet wel in je eigen leven gemaakt en wat heb je slecht gedaan en waarom neemt de djinn of demon jouw lichaam in bezit en als je last heb zou mijn advies zijn ga naar een geleerde of iemand die de geest of djinn kan uitdrijven iemand die geleerd is in de islamitische kennis en .

  Een vraagje voor wie is de wereld geschapen wie weet dit maar denk goed na voordat je dit beantwoord het is heel simpel als je een moslim bent dus ?

 63. 63 gaatjeniksaan 21 april 2011 om 8:36000000 pm

  salaam

  Als die djinns je blijven lastigvallen beluister SOERAH AL-DJINN,SOERAH AL-FATIHA SOERAH YASEEN, EN RAHMAAN. EN
  laat een imam komen om ze te ketenen of zo…..
  Er zijn meer wezens waarvan men niet eens weet dat ze bestaan dus het hoeft niet per se een djinn te zijn het kan ook een andere wezen zijn .

 64. 64 gaatjeniksaan 21 april 2011 om 8:39000000 pm

  Vodoo kan en wie het wil doen er zijn genoeg mensen die djinns op andere mensen sturen AANRADER !!!

 65. 65 282828281212890 21 april 2011 om 8:42000000 pm

  Die exorcisme lijken me nep dus ja FAKE EN WAAROM ZOU JE ZOIETS FILMEN VOOR DE LOL XDD

 66. 66 282828281212890 21 april 2011 om 8:53000000 pm

  BESTE
  ESSAID KABIDI,

  effe er zijn meer dan 70 stromingen van de islam en sommige zijn helemaal fout. over dat christelijke zij hebben veel verschillende stromingen en wij ook terwijl er ook veel bij ons in de stromingen ook slechte bij zitten . Maar ik snap ook iets wat jij bedoeld en dat is wel gewoon waar

  Waarom zou een djinn een mens lastigvallen als je geloof sterk is en je hart gevuld is met de liefde van islam zou je helemaal geen last hebben of bezeten worden !!

 67. 67 282828281212890 21 april 2011 om 8:58000000 pm

  Waarom horen djinns onzichtbaar te zijn misschien laten ze zich niet aan veel mensen zien maar aan sommige mensen wel en nu ook zien veel islamitiche geleerden djinns met een blote oog .

  Wie beweert dat DIT niet waar is dan zou ik maar oppassen voor je EIGEN GELOOF WANT DIE IS DAN …………………..

 68. 69 essaid kabidi 6 mei 2011 om 3:20000000 pm

  schande

  de hel lijkt voor sommige een leuke plek waar alle rock steren enzo heen gaan maar hun lag zal ze zeker wel snel vergaan
  als hij suizend en woedend dichterbij word getrokken door 70.000 touwen ieders weer getrokken door 70.000 engelen
  dan zal er een bok dacht ik dichterbij worden gehaald
  en vraagt allah (sw) weten jullie wat dit is??
  dan zeggen de mensen jah oh heer en koning der hemel en aarde
  dat is de dood!!
  dan laat allah (sw) het slachten
  en zegt hij in al zijn glorie en licht :DE DOOD IS NIET MEER!!
  en de mensen die het boek aan hun rechter arm is gegeven zullen stralen als de volle maan
  terwijl de de ongelovigen en de zondenaren die hun boek aan hun linker hand of op hun rug zullen zeggen ohh wee ons niemand kan ons nu nog redden van de bestraffing van de hel die gruwelijk is en voor altijd en eeuwig
  behalfen aan de gene aan wie god genade schenkt uit zijn oneindige barmhartigheid en liefde
  ik heb ook wel eens ergens ieds gelezen over dat gelovige die zonden hebben gepleegd worden gestraft door allah (sw)
  maar na een tijd zegt allah(sw)in al zijn goedheid en liefde tegen zn engelen ga naar de hel en kijk rond als je bij iemand in zn hart een beetje imaan vind ook al is het ter grote van een mosterd zaadje haal hem dan uit de hel en waneer die gene uit de hel naar het paradijs word gebracht zullen de mensen uit het paradijs water uit de hemel over hem heen gieten waardoor zijn wonden genezen en verdwijnen
  nu weet ik niet zeker of die helemaal klopt mar ik vind het toch mooi
  en allah is barmhartig en vergevings gezind
  je begint toch ook elke soura met bismilahi arahmani rahim:
  IN NAAM VAN ALLAH DE BARMHARTIGE DE GENADEVOLLE

  onthoud dit aub

  salam

  and hell shame on u
  plz dont go to sites like this if ur only gonna write down shameless things like this
  and try to see the light b4 it’s to late for forgiveness
  god know’s it all even the things u hide in ur soul for other people not to know

  Greetz

  essaid kabidi

 69. 70 Sou 7 januari 2015 om 8:40000000 am

  Wat een onbeschoft onware uitspraak!! Wie sterk is in zijn Imaan geraakt nooit bezetten?? Zie dat jullie leven zelf perfect zijn voor jullie zo’n oordeel vellen!! En islam?? Is een prachtig geloof die jullie “soort” gewoon kapot maken. Bende hypocrieten

 70. 71 Wenn 10 december 2016 om 12:23000000 pm

  Wat een nepperij zeg…
  Geloof je toch niet dit… ; )


 1. 1 nederkrant Trackback op 17 december 2006 om 4:41000000 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.976 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

december 2006
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: