• Waarom draag ik een hoofddoek?

Het bericht (video) is verhuisd naar:  
The message (video) has moved to: 
Le message (vidéo) a déménagé vers :
الرسالة ( فيديو ) انتقل الى  : ا      

New Link:  http://www.benayad.be/forum/showthread.php?t=1156

==> Word nu ‘DawahLid’ !!!

78 Responses to “• Waarom draag ik een hoofddoek?”


 1. 1 leila 6 augustus 2006 om 10:20000000 am

  het is allemaal wel mooi als er zo gesproken wordt, maar,……
  Ik draag al een hele tijd hijab ik doe het zeker niet om schooheid niet cadeau te geven want velen zien er juist veeeel mooier uit met hoofdoek dan zonder. Als het enkel is om schoonheid te verbergen geen andere reden dan zou ik die hoofdoek niet aandoen het is in de zomer echt wel een pak gemakkelijker zonder dan met. Dat moet niemand onkennen. Maar de reden waarom ik het doe is VEEEEEL GROTER. En dat is omdat ALlah swt het mij vraagt en Hij EN enkel HIJ heeft daar die kennis over waarom ik die hoofdoek moet aandoen. Dus niet omdat ik dan schoonheid verberg voor een man of wat dan ook die mannen moeten zich dan ook maar aan die Ayat in koran houden waarin gezegd wordt dat ze hun ogen moeten neerslaan . (Als je dat doet heb je niet eens een vrouw gezien :I waar of niet??? thallaw

 2. 2 sanaa 3 september 2006 om 7:35000000 pm

  Salaam,

  Wat Leila zegt is volkomen waar. Ik ken eigenlijk geen echte reden, waarom we een hoofddoek moeten aandoen. De meeste zeggen dat het moet omdat je je schoonheid dan bedekt, maar er zijn er velen die er jsuit mooier uitzien met hoofddoek dan zonder. De enige reden dat wel geldt is wat Leila heeft gezegd.
  Je moet het gewoon doen, je moet niet achter een reden zoeken om dan pas je hoofddoek aan te doen.
  Allahu Akbar, Hij weet wel waarom we er één moeten dragen. En alles wat hij zegt moeten we doen, om een goede moslim(a) te zijn!

  Salaam Alaykoum

 3. 3 lela zahra 16 oktober 2006 om 9:36000000 pm

  salaam wahaleikoem,

  Je voelt je echt veilig en zuiver van binnen, wanneer je op straat rondloopt met een hoofddoek.
  Ik heb dat spijtig genoeg maar 1 keer ervaart. Persoonlijk vind ik, als je 1 keer begint met je hoofddoek te dragen, moet je het voor altijd dragen.
  Maar het probleem is dat in deze westerse maatschappij heel moeilijk is om werk te vinden voor de vrouwen die hoofddoeken heel graag willen dragen en niet onderdrukt zijn om het te dragen !!!

  Resultaat DISCRIMINATIE en geen democratie (opkomen en respecteren van de meningen van anderen), foei!

  Istarghfullah ‘homo’s en ‘lesbiënnes’, sommige mensen vinden het “normaalste” gang van het leven en zij worden aanvaard in de maatschappij en op het werk. Okay ik heb respect voor die mensen, maar behandel iedereen evenwaardig , maar dan op het nadruk IEDEREEN, zonder iemand te oordelen en vooroordelen over iemand en nog wat(is haraam).

  Gelijke kansen en verdraagzaamheid tegenover gelovigen (moslims) bij SOMMIGE mensen is miniem.
  Ik begrijp het helemaal niet. Heel onrechtvaardig.

  Maar ghair insha allah,

  ma3a salaam

 4. 4 umm_zaynab 1 november 2006 om 10:09000000 pm

  Innerlijk is Dat wat van binnenuit Zichtbaar is
  Het Uiterlijk is Zichtbare gedeelte Die het innerlijk een vorm geeft
  Een persoon heeft Zowel een innerlijk als een uiterlijk
  Waarom wordt er als men naar me kijkt Mijn innerlijkheid vergeten?
  En wordt er maar Met een maatstaf gemeten?
  Mijn uiterlijk is wat anders dan die van jou
  Maakt dat me minder waard?
  Ik draag een hoofddoek
  Is dat wat jou mijn binnenste doet vergeten?
  Bang voor een stuk stof
  Een stof waaraan ik waarde hecht
  En dat ik zie als een vorm van lof?
  Ik ben vrij, Zelf voor gekozen
  Ben niet boos, bang, maar blij
  Een hoofddoek, Verreweg van terroristerij
  Waarom kun je dit niet inzien
  Een glimlach, of een teruggroet
  Dat is wat ik verdien
  Constant het negatieve oordeel
  Solliciteren naar een baan
  Ligt ook zeker niet in mijn voordeel
  Dit alles door wat ik Naar buiten toe wil laten zien
  Toch ben ik trots
  En zou ik niet willen
  Dat ik hem afdoe
  Ik weet waarom ik het draag
  En dat is waarom Ik het volhoud
  En alles ‘maar’ verdraag
  Kijk niet naar me
  Als het meisje met de sluier
  Doorbreek je visie
  Kijk verder dan je norse blik

  Uit een groet,
  En je zult verrassend Worden opgeschrikt Door de spontane teruggroet van het meisje ‘onder’ de sluier….

 5. 5 Imen 21 november 2006 om 12:35000000 pm

  Assalaamoe aleikum

  Heb jij het wel eens gedaan?

  Een relatie met een jongen of een meisje voor het huwelijk ?
  Parfum/Make-up naar buiten dragen ?
  Wenkbrauwen epileren ?

  Videoclips en muziek kijken en luisteren?

  Films kijken/naar de bioscoop gaan ?
  Schoolfeesten bezoeken ?

  Verjaardagen/Nieuwjaar vieren?
  MTV/The Box/TMF kijken?

  Je zo aantrekkelijk mogelijk aankleden ?
  Helaas waarschijnlijk wel………

  Ben je er mee gestopt en heb je toen berouw getoond of doe je een van deze bovenstaande dingen? Wat! nog steeds………..?

  Er zijn vele dingen die door vele moslims, vooral jongeren gedaan worden die gewoon echt HARAAM zijn maar nu de gewoonste zaak in de wereld lijken. En misschien doe je het bewust of onbewust, maar dat veranderd niet het feit dat Allah subhana wa ta’ala ons deze dingen verboden heeft.

  Misschien heb je zoiets van: EWAAAA SAFI… WE LEVEN IN 2006… HET HOORT ERBIJ. Maar het hoort er helemaal niet bij!!! Shaitaan staat te DANSEN wanneer jij weer perse moet zien wat er met Piet is gebeurt in As The World Turns.
  Maar realiseer je niet hoe teleurgesteld Allah is wanneer jij met deze dingen bezig bent…. ?

  Realiseer jij je niet dat je vele en vele Hassanat kwijt raakt elke seconde dat je met Haaram bezig bent.?En ben je verzekerd dat je genoeg goeds hebt gedaan om op de Dag des Oordeels je weegschaal aan de rechterkant zwaarder te houden???? Heb je zeker meer goeds gedaan dan verkeerds??

  En dan snel weg zappen wanneer een van je ouders de kamer binnenkomt…… Wie hou je voor de gek…….. alleen jezelf. Want wat je met je ouders niet mag kijken zou je ook alleen niet moeten zien…..

  De hele dag rondlopen met een MP om je nek vol met muziek van ’Ashab Al Jahanam’’ Mensen van de Hel. Het is een teken van het dichterbij komen van de Dag des Oordeels

  Het tegenwoordige leven is niets dan een leeg vermaak en een spel, maar het tehuis van het Hiernamaals, dat is het werkelijke Leven, als zij dit slechts konden begrijpen! Surat al-ankaboet, ayat 61

  De Dag dat een meisje dat geen hijaab heeft gedragen op zal worden opgehangen aan haar haren. De Dag dat een jongen die alleen naar muziek luisterde en koran en nasheeds en lezingen aan de kant liet liggen, zal worden doorboort door zijn oren met een ijzeren staaf.

  De Dag dat het woord word gegeven aan je handen, je voeten, je mond, je oren en je ogen…. Welke woorden heb je het meest gebruikt? TFOE, KANKERLIJER, KUTWIJF, ZIJN MOEDER of Mashallah, Subhanallah, SubhanAllah……?

  Waar ben je allemaal geweest? was het de GET DOWN, SCHOOLFEESTEN of de moskee?

  Waar heb in je leven het meest naar geluisterd? MIMOUN RAFROUH,FUNX, USHER, OPRAH WINFREY of Yusuf Islam, De koran en je ouders?

  Waar hebben je ogen allemaal met lust de naar gekeken? Was het SAMIER, BRAHIM, en AMAROUSH en voor de jongens onder ons JLO, HANNAN en SHAKIRA of was het IQRA TV?

  Wat heb je met je lichaam gedaan? Liet je het door het andere geslacht AANRAKEN, ZOENEN…..? Hoe vaak heb jij JEZELF BEVREDIGD?of het je het met respect behandeld en je verlangens kunnen inhouden.

  Het lijkt zo ver weg: De dood, de Dag des Oordeels, maar dat is het niet. Het zal een keer net zo reëel zijn als hoe jij nu hier je ogen over deze woorden laat glijden, zo reëel als hoe je nu met je ogen knippert, zo reëel als hoe je nu in en uit ademt.

  Kijk eens naar je handen…. Jou mooie handen die Allah jou Alhamdulillah gegeven heeft. Wat het je er allemaal mee gedaan. Hoe lang is het geleden dat je ze de koran hebt opgepakt?

  MashAllah mijn broeders en zusters in islam!! Kijk waar we waren vroeger…. Kijk waar we nu zijn….. Is dit hoe de profeet Mohammed Salallahu alleihi wa sellam ons had willen zien….. is dit het?????

  Zal hij tevreden zijn over zijn UMMAH??? Zal hij trots op jou zijn……?

  Jij bent nu hier in het leven, op een dag zul je behoren tot een groep, de hemel of de hel, iets er tussen bestaat niet. Dit is de enige kans tot het doen van het goede. Dit is een toets zonder herkansing. Een pistool met maar een kogel. Hoe zuinig zou je met die kogel zijn, hoe goed zou jij die toets leren???

  WORD WAKKER De wereld is aan het doordraaien!!!! Verdrink niet mee in de zee van HARAM.

  Zoek de goede mensen op. Hun invloed die ze op je kunnen hebben kan het licht in je leven worden. Bijvoorbeeld: De jongens die op hun woorden letten, die Allah Subhana wa ta’ala vrezen en op het goede pad zitten.

  De rustige meisjes die een goed hart hebben, die respect tonen en hun hijaab dragen.
  Je kent er vast wel iemand van school of van waar dan ook.

  Wees sterker dan Shaitaan, weet: INA ALLAHU MA3A ASABIRIEN!!
  Allah is met hun die geduldige zijn!!!!

  Natuurlijk is het leuk om als tiener een vriendje of vriendin te nemen. Natuurlijk is het leuk om er leuk bij te lopen volgens de laatste mode en dan aandacht te krijgen van mensen. Welk meisje wil er nou niet lekker ruiken naar D&G en haar ogen mooi opgemaakt hebben. Natuurlijk voel je, je verleid om een MP te halen omdat die iedereen het heeft en het te vullen met de nieuwste nummers.

  MAAR HET IS ALLEMAAL HAARAM!!!! Wat een pijnlijke spijt zul je hebben de Dag des Oordeels! Je zult oceanen huilen totdat je ogen zullen bloeden! Dit is echt waar!
  Schaam jij je niet…… je kent alle de namen van alle acteurs, zangeressen……… maar de namen van alle profeten kun je niet noemen…………….

  Wat weet je over het leven van de profeten; Muhhamed salallahu alleihi wa sellem, Ayub, Harun, Yahya, Musa, Isa, Sulaiman,Yunes (v.z.m.h)En onze voorbeeld vrouwen, en dan heb ik het niet over Destiny`s Child… Nee! Ik heb het over Aisha, Khadija, Zaineb, Meryam. Hazar, Fatima(v.z.m.h) De schoonheid van deze vrouwen aan hun binnen en buitenkant was mooier dat de zon, de maan en de sterren samen. Vergelijk je eigen levenswijze eens met dat van hun………diep moeten we ons schamen.

  Allah subhana wa ta’ala ziet jou, REALISEER JE DAT!!! Hij ziet je ook nu terwijl je deze woorden op je beeldscherm leest…… en Hij zal zien wat je ermee zult doen….

  En als je weer TV gaat kijken, ga je dan checken of het nog aan is tussen Kevin en Jaimy……? of ga je eens naar het nieuws kijken en zien hoe veel slechter sommige mensen het hebben b.v. Palestina,Darfur, Irak en Allah subhana wa ta’ala dankbaar zijn dat jij kunt eten, kleden, studeren, en dat je alhamdolillah een goed leven hebt…….

  Maak vandaag nog een goede start…….. Leer en lees de koran, zet muziek opzij en download anasheeds, wees zuinig op je taalgebruik,stop met het verspillen van je tijd aan soaps, stop met vieren van (verjaardagen en nieuwjaar, het is ons verboden om Kafirs ongelovigen) nadoen. Stop met uitjes naar de bios, doneer het geld aan Islamic Relief, of geeft het aan iemand die amper brood heeft en Allah subhana wa ta’ala zal je als Hij het wil rijkelijk belonen.

  Doe je make-up en parfum weg of draag het alleen thuis, kleed jezelf op de manier hoe Allah het wil en niet hoe MTV het je wijs maakt. En toon berouw…… en red jezelf van het laaiend vuur…..… voordat het te laat is………… Leer van andermans fouten, want het leven is veels te kort om ze zelf te maken.

  Ik heb dit niet geschreven om jullie bang te maken, maar om de harde realiteit onder jullie ogen te zetten. Ik geef om jullie als zusters en als mijn broeders. Ik hou van jullie omwille van Allah subhana wa ta’ala Graag zie ik jullie op het rechte pad…. Graag zie ik jullie de Dag des Oordeels de poorten van de hemel binnen treden…… maar zo makkelijk is het helaas niet Elke genoemde zonde in dit verhaal,verscheurt je hassanats als hoe hongerige hyena’s een dood dier verscheuren.

  >AAN JOU IS DE KEUS…………………………….wat ga je doen……….….?

  EN ONTHOUD DAT MET ALLES WAT JE DOET… Allah subhana wa ta’ala is altijd daar waar jij bent……

  Surat al-Qaariah 1 t/m 11 De ramp.
  Wat is de ramp?
  En wat weet jij wat de ramp is?
  Een Dag waarop de mensen als motten verstrooid zullen zijn.
  En de bergen als gekaarde wol. Dan zal hij, wiens schalen zwaar zijn.

  Een aangenaam leven genieten.
  Maar hij, wiens schalen licht zijn.

  Zijn toevlucht zal Hawi’jah zijn.
  En jij weet niet wat dit is?
  Het is een laaiend Vuur.
  Sadaqa allahu al3adiem

 6. 6 lela zahra 21 november 2006 om 8:20000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Ik ben van puur natuur qua uitstraling zoals alle echte moslimmeisjes! Without make-ups and parfume!
  Ik heb niets te klagen, want ik vermijd zoveel mogelijk de porblemen, (dus zorgeloos leven onder Allah swt bevel en de ouders) alhamdoelileh!

  Ma3a salaam

 7. 7 nia_saleha 25 november 2006 om 9:59000000 pm

  Salam ou alikoum wa rahmatolah wa barakato
  Eerlijk ik draag de hoofddoek omdat het moet het is een fard en voila.
  Gemakkellijk is het niet en zeker niet hier met de tijd begin je eraan te wennen en voor geen geld wil je het uitdoen want al imaan is sterk geworden.Eigenlijk zijn we een djihad bezig mij scheelt het niet of ze ons werk geven of niet.
  Want als je el kher nwi dan vind je het ook incha allah.
  En meiskes voor niets doen we het niet er is een grote beloning incha allah.
  Boussa

  salam

 8. 8 Aguas Guerreiro Roberto 26 december 2006 om 11:36000000 am

  alle respect voor gelovige mensen.
  MAAR in plaats van zoveel tijd te steken in een godsdienst die lees;
  haat
  nijd
  afgunst
  kleinering
  vernedering
  van anderen en vooral gelijken te steken,
  ER IS NIETS MIS MET DE ONZE.
  velen zijn zij die van het pad afdwalen, de weinigen die blijven zullen het rijk beerven.
  WELK rijk: ONS rijk.
  Wat mij betreft: iedereen welkom, zeker en vast. Als iedereen stopt met die religieuze prietpraat hebben we meer tij om ‘elkaar te leren kennen’.

  reacties:
  aanvragen bij Moke (geen contactgegevens, A.U.B.!!! – privacy)
  (het wordt toch niet gepubliceerd (en gelijk hebben ze))

 9. 9 Aguas Guerreiro Roberto 26 december 2006 om 11:38000000 am

  zoals in onze godsdienst : geen beloning, geloof me vrij mevrouw.
  Roberto Aguas Guerreiro

 10. 10 fatima 30 december 2006 om 1:42000000 pm

  Ik ben moslim geworden en sinds dien draag ik de hoofddoek en ik ben er erg vertrouwd mee geraakt en ik heb ook niet het idee dat ik gediscrimineerd wordt. Wel vind ik dat de meeste mensen eerg luidruchtig zijn en zo de aandacht op zich vestigen. In de Koran staat dat je je moet bedekken en dat doe ik dan ook, voor mijzelf en niet voor de wereld daarbuiten en ik voel me veilig en beschermd. Nu lees ik dat er meisjes zijn die geen make up gebruiken en ik gebruik een khol voor mijn ogen ( dit is toegestaan) en parfum mag toch ook als je het maar niet op je lichaam aanbrengt en niet op de hoofddoek. Ik heb het nagekeken en nagevraagt en volgens mijn informatie mag je khol gebruiken en je parfumeren, je mooi maken voor je man als hij thuis komt van het werk.

  kortom ik vind dat iedereen moet doen wat hij wil, het is mij opgevallen dat er in nederland weinig jonge moslim vrouwen de hoofddoek dragen en ik vind dat wel jammer, maar het is wel hun eigen keuze, we kunnen ze alleen er op wijzen dat het niet goed is en verder is het up to them..

 11. 11 Jawad 31 december 2006 om 9:47000000 pm

  Salam’aleykoem iedereen. Ik heb niet lang geleden iets voorgehad. Het betreft meisjes die de hoofddoek dragen. Helaas ben ik zelf ni sterk genoeg geweest om die persoon te berispen of haar op haar fouten te wijzen. Ze droeg een hoofddoek, maar haar kleren waren te strak dus haar vormen werden geaccentueerd en elke dag kreeg je te horen dat ze lastiggevallen werd. Het was overduidelijk dat ze de hidjaab niet zo lang droeg. Nu vraag ik mezelf af, als je geen ervaren da’i bent en niet genoeg kennis hebt over de islam mag je dan preken geven? Mag je die persoon berispen, ook al behoort ze niet tot je familie. Ik weet dat we allen broeders en zusters van elkaar zijn en mochten we een graantje van de persoonlijkheid van onze geliefde profeet Mohammed(saw) bezitten, dan zouden we allen elkaar moeten beschermen en onze zussen op hun fouten wijzen op een intelligente en vriendelijke manier,zonder hun gevoelens te kwetsen en zeker ni in het openbaar en gebruik makend van kwetsende woorden. Mijn vraag naar jullie allen toe is het volgende. De doe’as die ik dan doe voor deze meisjes, zouden die efficienter zijn als ze gepaard gingen met handelingen tov hun. Bvb hun op een vriendelijke manier wijzen op hun fouten? Tegenwoordig, naar eigen ervaring, word je uitgelachen als je mensen op hun fouten wijst. Ik draag geen baard of een lang islamitisch gewaad. Ik pas niet echt in het hedendaags profiel (bepaald door de media, eerste indruk die men dan krijgt)van een vrome moslimman. Ik doe gel in mijn haar en kleed me nog modern. Ik lijk jonger dan mijn leeftijd. Ik weet dat we helaas leven in zo’n maatschappij.Ik wilde iemand helpen maar deze persoon luisterde niet. Zou ik onrechtsreeks blijven helpen? Daar dacht ik nog aan. Graag wat meningen. Chokran

 12. 12 Jawad 31 december 2006 om 9:49000000 pm

  wou even iets verbeteren. Hedendaags profiel….dat klopt niet echt wat ik zei.Ik haal het er even uit. Maar jullie begrijpen me wel. Ik sprak over de dogma die momenteel heerst onder onze jonge moslimbevolking.

 13. 13 nederkrant 1 januari 2007 om 5:24000000 pm

  (Moslim)mannen zouden zich ook gewoon kunnen leren beheersen en vrouwen niet te zien als (excuus de uitdrukking) welke objecten ook. Dan zouden vrouwen zich vrij kunnen bewegen zonder tenten en andere schaamlappen. Het is de 21ste eeuw mensen !

 14. 14 Junnus 1 januari 2007 om 5:28000000 pm

  Hoofdoek/hidjab,!?

  A’udzu bilahiminash’sjaitonnirodjim.
  Bisjmillahirochmannirochim.

  Elke handeling en daad , hebben een waarde hetzij religieuz hetzij persoonlijke.

  elke induvidu maakt een piekvorm hetzij possitief of negatieve daad of handeling.

  een gewoonte is een handeling die je spontaan maakt ongekwalifieceerde daad.
  dus je weet niet of je hiermee je naaste krenk of rechtskriebbeldemotivatie geeft.

  Aanleiding tot possitieve gedrag ben ik voor !!!!?
  handeling of daad tot een vreedzaamgedrag ben ik voor.
  Ik kijk niet naar jouw en zal jouw daad of handeling ook niet doen als het tot een negatieve uitkomst is voor mij en mijn soort.( mensen met een waardiginnerlijkevreedzameharmonieuzesociale liefde heeft voor de mensheid in algemeen in welke vorm dan ook , die het milde , middeweg rechtvaardig behulpzaam een oplossing voor al het probleem op Aarde te helpen oplossen in vreedzaameoplossing en geduld te hebben.)

  Dus een daad of handeling zonder intentie is nutteloos.bla3x
  met intentie word beloond en zit uitkomst in.

  denk effe na en mail me als je rechtvaardig bent.!?
  astogfirulah vergeeft mij.
  Junnus

 15. 15 TIA 2 januari 2007 om 2:33000000 pm

  pppppppppfffffffffffffffffff.. wat is dat hier allemaal.. ik draag geen hoofddoek en draag wel make up aan mijn ogen.. khol.. is dat zo erg???
  ik doe niemand pijn.. ik lach met niemand.. ik kijk niet neer op niemand.. ik val geen mensen lastig.. ik doe niet schijnheilig.. wilt het dan zeggen dat ik een slechte mens ben…????

 16. 17 Samira 2 januari 2007 om 5:02000000 pm

  Assalamoealaikoem

  Het probleem is dat niet enkel het uiterlijk telt maar ook het innerlijk is zéééér belangrijk. Het is zoals je een banaan vasthebt die er langs de buitenkant zeer mooi geel uitziet maar als je hem schilt bruin ziet vanbinnen (rot). Wat ik hiermee wil zeggen is dat de meesten denken van ah ze heeft een hoofddoek aan , dan is het een zeer goed meisje maar de werkelijkheid zegt het tegengestelde( zeker niet in alle gevallen, je hebt ook bananen die niet rot zijn vanbinnen)…..

 17. 18 maryam 2 januari 2007 om 8:21000000 pm

  As salaam aleikum,

  Soebhana’allah dat mensen nog zo moeilijk doen over de wetten van Allah: Allah heeft de Hijab verplicht gemaakt voor elke moslima in de Koran staan versen die geopenbaard zijn aan onze Profeet Muhammed vrede zij met hem en natuurlijk niet te vergeten de Sunnah van onze Profeet (Muhammed salla allah 3aleihi wa salaam),Er zijn verschillende hadiths omtrent hijab dragen.

  De meeste moslims zijn op de hoogte van de verschillende redenen waarom Allah (SWT) vrouwen heeft opgedragen de Hijab te dragen.De hijab weerspiegeld bescheidenheid,puurheid en respect,het verminderd verleiding zodat zwaardere zondes worden vermeden,het beschermd vrouwen tegen het kwaad en het lastigvallen van slechte mannen,een vrouw die de hijab draagt zal eerder worden beoordeeld op haar intelligentie en vaardigheden dan op haar uiterlijk.Een belangrijke aspect dat vaak over het hoofd gezien word,is dat de hijab een symbool is van de Moslim-identiteit.Een vrouw die haar hoofd bedekt maakt duidelijk dat zij tot de Moslimgemeenschap behoort, en dat ze een bepaalde morele code van gedrag volgt.

  Allah zegt:”O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen.Dit is beter,opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen. n Allah is vergevensgezing,Genadevol” (Koran 33:59)en …”opdat zij mogen worden onderscheiden..”

  De hijab in zijn effect, is een verbluffend goed gereedschap voor da’wah. En eentje waarvan moslims zich waarschijnlijk niet eens bewust van zijn. zoals met elke gereedschap, is de sleutel tot suc6 een geschikt en slim gebruik. De meest voor de hand liggende stap zou voor de Moslimvrouw zijn, om de Hijab dan ook daadwerkelijk te dragen. Het is een tragisch en verstorend fenomeen om te zien hoeveel Moslims zich kleden zoals de ongelovigen dat doen.(Spijkerbroeken, strakke kleren, korte rokjes en zelf korte broekjes)

  De Profeet (SAWS) zei:”Wie ook maar een volk na-aapt, is een van hen.” Abu Dawood.

  Maar dit fenomeen is niet alleen in de Westerse landen aanwezig, mensen proberen in te passen en de gewoontes van de meerderheidscultuur aan te nemen, maar dat neemt ook plaats in de Moslimlanden op een alarmerende grote schaal.

  Een vrouw die weigert de Hijab te dragen, is ongehoorzaam aan Allah (SWT) en begaat daarmee een ernstige zonde, daarmee het wereldse pleziertje boven spirituele verworvenheid plaatsende. En zij verzaakt hiermee haar plicht in de Islam.

  Zodra een vrouw begint de Hijab te dragen zal zij een groot deel van haar taken in het doen van da’wah volbrengen zonder erg veel moeite. Elke keer als zij naar de groentewinkel,de bibliotheek, naar haar werk, naar school of elke andere openbare plek gaat,verspreid zij uitmuntende boodschap van de Islam. Dit is niet alleen vanwege de Hijab die ze draagt, maar nog belangrijker, door het bescheiden gedrag dat hiermee samengaat.

  We zouden trots moeten zijn om moslim te zijn. We zouden ook dankbaar moeten zijn voor de giften die Allah ons allen gegeven heeft:

  De perfecte waarheid van de Islam die onze sleutel tot het Paradijs is. Al de anderen worden door Sheitan bedrogen en volgen het pad naar vernietiging. Met deze gift van Allah, komt ook de verantwoordelijkheid om die waarheid met anderen die minder geluk hebben, te delen. Wij hebben de verantwoordelijkheid ok het Licht van de Islam te dragen. De Hijab is een uiterlijke manifestatie van dit Licht dat van binnen schijnt, en het is een belangrijk een effectief hulpmiddel om onze plichten te vervullen.Wij kiezen ervoor om dat Licht zich te laten ontwikkelen tot een heldere,stralende ster of het uit te laten doven door domme en zelfzuchtige verlangens.

  Moge Allah ons allen leiden op het rechte pad, amien.

  Wa salaam Maryam

 18. 19 leila henna 2 januari 2007 om 10:37000000 pm

  Salam alaikoum

  Die eindeloze discussies, ze geraken niet teneinde onder moslims hoe willen we dit dan duidelijk maken aan niet moslims?????

  Een hoofddoek hijaab, hijaab voor de man (voor de man geen strakke broek geen strakke t shirt, want we accentueren steeds de vrouw maar hoe zit het an de overkant vraag ik me dan af,
  maar goed

  Ik draag hijaab en weet je waarom, niet om mij te bedekken voor de mannen en niet om mijn schoonheid te verstoppenen enkel zichtbaar te maken voor eigen echtgenoot maar ik draag hijaab enkel maar dan ook ENKEL omdat ALLAh swt het van mij vraagt. Want als de enige reden was zich bedekken om niet aantrekkelijk te zijn voor een andere man en dat ALlah het niet zou verplichten dan deed ik hem niet op.!!

  Wij vergeten het belangrijkste en gaan vitten op onbenulligheden. Er zijn mannen die kicken op vrouwen die bedekt zij en ze dan juist gaan begluren uit nieuwsgierigheid en en in hun hoofd tolt het hele vrouwelichaam, moet ik met hen ook rekening houden, Allah noemt hen ook in zijn heilig boek diegene met ziekte in hun hart. Allah vraagt om je ogen neerte slaan dus mannen die zo zitten te vitten op vrouwen zonder hoofddoek en hen de schuld geven dat ze worden verleid. Begin toch eens bij jullie zelf en kijk eerst naar de fout die jij eerst maakt.
  Als ik als vrouw een mooie man ga bekijken ga en verder ga in mijn gedachten is het mijn schuld en niet de schuld van die man die zich aantrekkelijk heeft opgedost. en omgekeerd is het net zo.

  Mensen in plaats van steeds die eindeloze discussies over ‘de ander’ doet het fout begin bij je zelf en kijk wat doe ik fout ten opzichte van Allah swt, wat vraagt Allah swt van mij enzz…. e verandert geen maatschappij door naar anderen te zien en meestal zijn de fouten die je opmerkt bij anderen je eigen fouten let maar eens op.

  Ik groet jullie met de groet van jenna

  Salam alaikoim wa rahmatolahi wa barakatoh 🙂

 19. 20 TIA 3 januari 2007 om 10:49000000 am

  Al de vrouwen die een hoofddoek dragen zijn goed en gehoorzamen..
  Ik draag geen hoofddoek dus ik zal altijd bezien worden als iemand die ongehoorzaam is. Ik heb helemaal geen problemen met iemand dat dat wel draagt. Bij sommige meisjes past dat echt wel. maar er zijn veel meisjes die een hoofddoek dragen en die echt denken dat zij de beste zijn omdat ze een hoofddoek dragen.
  Sommige dragen het gewoon om hun verleden te doen vergeten. geloof zit in je hart!!!

 20. 21 Mohamed 3 januari 2007 om 12:48000000 pm

  zelfs dan je moet er een dragen , het moet gwn omdat Allah da zei , je moet niet naar de anderen kijken maar naar je zelf!!!

 21. 22 leila henna 3 januari 2007 om 2:56000000 pm

  Salam alaikoum

  TIA waarom denk je zo

  je beoordeelt je zelf niemand beoordeelt je. Er zullen steeds mensen zijn die oordelen over anderen en die FOUT maken we steeds. Waarom fixeren op een hoofddoek en ons niet bezig houden met het essetielen we vergroten het onderwerp hijab nodeloos. Het voorgeschreven het moet van Allah en alleen Hij weet waarom. maar wat belangijkenr is is onze tongen vastbinden want daaar doen we meer kwaad mee dan het niet dragen van een hoofddoek.
  iedereen moet eens in zichzelf kijken en kijken wat doe ik goed ten opzichte van Allah en wat doe ik niet goed echt alleen voor jezelf, en daarna veeg je al de goed dingen van tafel en concentreer je enkel op je slechte en tracht die te veranderen.
  In plaats van onderwerpen te openen over de hoofddoek open er een hoe wordt ik een goed moslim.

 22. 23 TIA 4 januari 2007 om 8:52000000 am

  Lelah zahra

  Wees aub niet naief. je weet dat je bij ons wel beoordeeld wordt en niet een beetje..als je een misstap maakt dan blijft het je volgen voor de rest van je leven..
  ik vind ook dat ze dat gedoe rond de hoofddoek vergroten. als iemand dat wilt dragen dan draagt ze dat en als iemand dat niet wilt dragen dan draagt ze dat niet.. waarom moeit iedereen zich met iedereen. dat is bij ons het grote probleem..

 23. 24 Saffiyah 4 januari 2007 om 6:00000000 pm

  Salaam Alaykum wa Rahmatullah,

  Ik draag mijn hijaab nu driekwart-jaar, en dat is een jaar na mijn bekering. Ik moest ook wennen, maar langzaam is het steeds makkelijker geworden! Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik ook zonder naar buiten ben geweest en vind ik het verschrikkelijk dat ik een groot deel van mijn leven strakke, korte kleding heb gedragen. Astaghfirallah!
  Subhanallah, ik doe de hijaab niet meer af!

  Overigens ben ik ook een online shop begonnen voor hijaab, ghimaar, niqaab etc. Insha’Allah nemen jullie een kijkje op http://www.awrah.nl
  25% van de opbrangst wordt gedoneerd aan DarelHouda!

  Salaaam Alaykum,

  Saffiyah

 24. 25 Sanaa 8 januari 2007 om 8:20000000 pm

  Salaam Alaykoum

  Een vraagje: Is het toegestaan als vrouw om haar haren te laten zien aan een niet-moslim vrouw? Want dit lijkt me nogal onduidelijk, sommige zeggen van wel en sommige van niet? Ben een beetje in de war en heeft er iemand ook de bewijzen hiervoor..

  Shukran

  Wa Alaykoum Salaam

 25. 26 samirrrrrrrrrr 11 januari 2007 om 2:08000000 pm

  salut à tt ana ra ml9it had site web wa3r bezaf pliz ajoute mon msn à vous

 26. 27 Anoniem 14 januari 2007 om 2:15000000 pm

  Nou eigelijk mag je je haren je lichaam aan niemand laten zien behalven je ouders familie enoz maar sommige doen het gewoon bij vriendinne enzo het is denk ik jou keuze of je het wilt laten zien aan een ongelove vrouw

  Incha Allah heb ik je een beetje verder geholpen

  Boessa

 27. 28 leila henna 16 januari 2007 om 11:52000000 pm

  salam alaikoum

  “Sanaa” mag ik je wat vragen,
  Weet je wat de grote zonden zijn? SHirk (ookal geloven we in een go, we vallen heel gemakkelijk in de kleine shirk zonder het te beseffen) DE volgende zijn moorden roddelen, en daar heb je 2 verschilllende vormen in en we zouden liegen als we zeggen dat we dat nooit doen, en liegen sihr (magie, niet plichtgetrouw zijn naar de ouders zijn, geen zakaat betalen,arrogant , trots of kwaadwillend zijn, het beschuldigen van kuise vrouwen, diefstal, jezlf niet reinigen van urine,……………. enz. Dit zijn een deeltje van de GROTE zonden en ik heb er 67, maar ik ga ze niet allemaal opsommen. In de koran staat over het dragen van de hoofdoek voor je je hoofddoek moet opdoen en er staat nergens niet moslimse vrouwen. Ik kan er nog ergens inkomen als het een lesbisce vrouw is maar dan nog. Zouden we niet meer gaan letten op die grote zonden die we zo vaaak doen zonder het te beseffen in plaats van te gaan muggeziften. Ik doe mijn hoofdoek ook uit, bij vrouwen die niet moslim zijn, en weet je met welke intentie (want dat is het belangrijkste “intentie”) Wat gaan zijn denken als je rondloopt thus met hoofdoek tussen enkel vrouwen, ze vinden ons al onterrecht onderdrukt, en dat idee wil ik er volledig uit. Wij zijn niet onderdrukt.

  Ps: We moeten bij 2 dingen meer gaan stilstaan en dat zijn
  DA3WA en INTENTIE. WE leven tussen niet moslims, ze hebben zo’n slecht beeld over ons door ons eigen toedoen
  eidelijk moet dat beeld van de ware moslim naar boven komen Islam is de godsdienst van ra7ma (barmhartigheid
  En intentie is alles wat telt bij elke stap, elke daad die je doet. Denk daar toch aan in plaats van te vitten over al dan niet een hoofdoek tussen moslims of al dan niet een baard.
  Dat is het probleem bij ons, we vergeten de essentie.
  Jongens meisjes, dames en heren. De islam zal inchAllah zegevieren. Maar daarvoor moeten de kreukels eerst gladgestreken worden. 😉

  Sanaa lieverd ik verwijt je niks en ik hoop dat ik je met deze woorden niet gekwetst heb,
  maar ik lees hier zo veel, en dan vraag ik me af waarover draait het in de islam?

  in ieder geval
  Ik hou van jullie omwille van Allah

  SAlam alaikoum wr wb

 28. 29 Sanaa 7 februari 2007 om 10:01000000 pm

  Salaam Alaykoum wa rahmatullah

  Gekwetst ben ik niet hoor… Aan de ene kant begrijp ik je wel, maar aan de andere kant weer niet… Het is inderdaad zo dat de intentie telt.. elke daad word beoordeeld volgens de intentie, maar als die intentie er is dan moet je het ook uitvoeren, niwaar? En eigenlijk trek ik me ni zoveel aan van de maatschappij waarin we leven… Ze kunnen misschien wel een slecht beeld hebben van de Islam, maar dat zijn hun zaken… Met die beelden altijd, ze moeten maar eerst gaan onderzoeken wat de Islam inhoudt. Het is niet zo dat als een marokkaan, of een turk, of een ander allochtoon, een moord begaan heeft dat ze dat ineens moeten linken met de Islam. En dat is het grootste probleem volgens mij. Mensen geloven blindelings alles wat ze in de media te zien krijgen… Beseffen ze niet dat ze sterk worden beinvloed door de media?
  Het is volgens mij ook niet zo, dat als we in een land leven waar veel niet-moslims leven, dat we ons moeten aanpassen.. Alé je hebt natuurlijk wel uitzonderingen natuurlijk é…

  Wa alaykoum salaam wa rahmatullah

  Jullie zuster Sanaa

 29. 30 fatima 18 februari 2007 om 3:19000000 pm

  ya allah (swt) egt erg al die discussies
  voor iets dat zo glashelder is als water.
  1. ya je moet je wel aanpassen dat is je verplicht zolang het in de islam mag/sanaa/
  2.hooffddoek is een deel van de betekenis ‘bedekken’ jullie kunnen ook dan zo^praten over een broek of trui
  ya we leven nu eenmaal waar we nu leven, maar ik ga nooit doen wat zer vragen ‘ hooffdoek uit’ ben je gek nooit,,
  de hoofddeok is nu eenmaal uit zijn context gehaald.
  spijtig maar ya kheb het gevoel dat er nu veel dingen alleen te beantwoorden zijn met spijtig.

 30. 31 Anoniem 20 maart 2007 om 1:05000000 pm

  Waarom zetten wij een vraagteken achter iets waar Onze Rab SWT een punt heeft achter gezegt?!

 31. 32 Abderrahman 20 maart 2007 om 1:32000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Misschien moeten we niet meer kijken hoe mensen reageren op bepaalde zaken of hoe mensen uit onze omgeving zijn en doen. Laat ons beginnen bij ons eigen. Ook al treur je om vele zogezegde “medemoslims” jongens en meisjes die de weg kwijt zijt en volop zonden begaan, mag je je eigen daardoor niet laten doen. Dit is de voorbestemming, De Islam heeft zijn hoogste punt bereikt jaren geleden toen onze Profeet Mohammed nog leefde, en zelfs hij heeft, bij het beantwoorden van een vraag van een metgezel gezegd: “Ja, nu kan het alleen maar slechter worden”

  Laat het aan je hart komen, maar niet te veel, laat het vooral niet aan je geloof komen. Wees hard, er wacht u een hele mooie beloning.

  Salaamoe Halaykoem

 32. 33 Oegt 20 maart 2007 om 5:41000000 pm

  Insha’Allah

 33. 34 Oegt 20 maart 2007 om 6:03000000 pm

  Salamu3alaikum wara7matulahi wabarakatuhu,

  Een persoon die vrees voor Allah heeft en de wetten van Allah nastreeft, voor hem zal Allah verschillende uitgangen en oplossing geven voor zijn/haar problemen. De oordeel van Allah over hijab(hoofddoek) is dat deze verplicht is. Allah SWT zegt;
  “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over (hun hele lichaam) heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.” (Soerat al-Ahzab,aya 59)

  In een hadith overgeleverd dooe Aboe Dawoed, zei oemm Salamah (RA3); “Toen de ayaah(59) ‘dat zij hun overkleden (Djilab) over (hun hele lichaam) heen laten hangen…’ werd geopenbaard, kwamen de vrouwen van de Ansaar naar buiten alsof er kraaien op hun hoofd zaten, vanwege hun kleding.” (Sunan Aboe Dawoed).
  Verder heeft de Profeet SAW gezegd;
  “(Alles van) de vrouw is awrah”, en het is bekend dat de awrah datgene is wat bedekt moet worden. Hier valt dus ook zeker het hoofd onder, want dit is vaak het centrale punt van iemand’s schoonheid, en het is de plek waar men als eerst naar kijkt wat betreft het uiterlijk van een persoon.

  wasalamu3alaikum,

 34. 35 chaima 3 april 2007 om 11:41000000 pm

  Seleeeeeeeeeem broeders en zusters,
  ik vraag me af van welke leeftijd je een hoofdoek moet dragen???
  antwoord me aub

 35. 36 mohamed 6 april 2007 om 4:23000000 pm

  ik dnek vanaf de pubertijd maar dat heb ik gwn gehoord(ik weet ni zeker)(en het is verplicht, dus kom ni af met die zever, ik ben er nog ni aan toe, maar ik wil ni, ach ik ben te jong ofzo da helpt allemaal ni, je word tog afgemaakt door allah, want zoiets helpt tegen hem ni da maakt hem gwn kwaad, het word tijd dat sommigen vrouwen dat moeten beseffen , kijk naar wat allah wil en ni naar een andere kijken

 36. 37 mohamed 6 april 2007 om 4:24000000 pm

  tenzij je berouw toont, maar waarom berouw tonen als je het ook kunt voorkomen????????

 37. 38 mohamed 6 april 2007 om 5:27000000 pm

  salaam fatima ik weet ni of jij dezelfde fatima bent, zoja ben je een bekeerling?

  want je zei (als jij het was):Ik ben moslim geworden en sinds dien draag ik de hoofddoek en ik ben er erg vertrouwd mee geraakt …

 38. 39 fatima 6 april 2007 om 9:50000000 pm

  salaam,

  die eerste fatima ben ik niet, iemand anders zeker

 39. 40 Moke 7 april 2007 om 11:15000000 pm

  Salaam Alaikoem ‘Beste Zuster in de Islam’ Chaima,

  Het dragen van een hoofddoek zit mee in de Islamitische opvoeding dat begint vanaf 6 jaar tot 18 jaar, staan ze onder toezicht of begeleiding. En vanaf na 18 jaar worden ze zelfstandig, dan is het geen prioriteit méér om begeleiding te geven, maar een optionele mogelijkheid.

  Persoonlijke mening: begeleiding in uw geloof moet voort duren tot het licht wordt uitgedoofd, om imaanverzwakking te vermijden.

  Thalla & Beslama, 😛 😀 🙂 😉

 40. 41 leila 7 april 2007 om 11:53000000 pm

  Salam alaikoum wr wb,

  lieve chaima, ik kan je niet meteen een antwoord geven ik heb altijd gehoord dat vanaf je pubertijd je daden in je eigen boek komen goede en slechte dus het lijkt me logisch dat de hoofddoek er ook bij hoort. Vanaf je pubertijd ben je verantwoordelijk voor je eigen daden.

  En mohammed waar is dit voor nodig;

  “en het is verplicht, dus kom ni af met die zever, ik ben er nog ni aan toe, maar ik wil ni, ach ik ben te jong ofzo da helpt allemaal ni, je word tog afgemaakt door allah, want zoiets helpt tegen hem ni da maakt hem gwn kwaad, het word tijd dat sommigen vrouwen dat moeten beseffen , kijk naar wat allah wil en ni naar een andere kijken..”

  Is het zo dat je een mens helpt om een goede daad ‘TEN OPZICHTE VAN ALLAH’ te doen!!! Daar help je niemand mee.
  Kijk mohammed je moet weten dat Allah is diegene die ons leidt en zonder zijn leiding geraken we er niet, en als je op de goede weg bent moet je er Alah steeds voor danken en je zeker niet groots voelen dat je die stap gezet hebt, Hij is diegene die je leidt en as Hij wil en merkt dat je je te groot voelt kan het wel eens zijn dat Hij je vanhem afduwt.
  Een raad en die is voor iedreen en vor mij zelf ook, wees steeds allert, en ewust van je daden, en wees er voor allert dat elke goede daad die je doet, elke stap in de goede richting je enkel maar dan ook ENKEL door Allah swt doet enkel met zijn wil.

 41. 42 chaima 8 april 2007 om 4:11000000 pm

  Selem Moke en Leila,
  héél erg bedankt voor het antwoord 🙂

 42. 43 mohamed 8 april 2007 om 4:29000000 pm

  gwn een voorzorgsmaatregel , geloof me maar er zijn er vee die zo denken, en ik 8 da ze al oud was (daarmee)

 43. 44 mohamed 8 april 2007 om 4:54000000 pm

  en nog iets , ik ben geen beginnertje, da weet ik allang, denkt ge echt dak er nooit aanged8 heb, hoeveel eker heb ik ni gezegd op deze site of ze alsteblief zoiets niet meer hoeven te zeggen (dak veel weet voor mijn leeftijd)(bang dak hoogmoedig word) wollah das echt een beledeging, denk ge echt dak er ni aan ged8 heb???????, en je weet heel goe dak gelijk heb ma wa ik tege haar zei, da past mss er ni bij haar vraag maar tog, ja ik heb het mss iets te “hard” gezegd, maar liever voorkomen dan genezen

  maar nu kan ik het ook tegen jou zeggen: waarvoor was dat nodig??

  ps: ni hard bedoeld!

 44. 45 moslimaaa 29 april 2007 om 12:06000000 am

  salaam kan iemand me helpen
  ik heb een discussie gehad met men leerkracht
  dat er in de koran staat dat een moslima een hoofddoek moet dragen maar hij bleef zeggen nee het staat er niet in
  ik zei jij bent ongelovig en jij komt me uitleggen wat er in de koraan staat ofwa
  ik heb hem een bewijs genomen dat het in sourat an nour stond
  maar toch gelooft hij me niet
  wat moet ik met zo iemand doen?

 45. 46 Moke 30 april 2007 om 3:10000000 pm

  Salaam Alaikoem ‘Beste Zuster in de Islam’ moslimaaa,

  Het heeft geen zin om met zulke personen in duscussie te gaan zolang de grondbeginselen van de Islam niet heeft aanvaardt, moet niet speciaal daardoor gelovig zijn:

  – er is geen interesse in de Islam, waarom Islam ? ? ?
  – waarom geloven de mensen in de Islam???
  – wat zijn de doelen van de 5 pilaren van de Islam ?

  – kortom: indien hij/zij geen interesse toont om achcter de waarheid te komen van de bovenstaande elementen, wat voor zin heeft het indien hij/zij zijn/haar vinger midden in de pap steekt (of te hoog op de ladder springt) en een onderwerp te kiezen dat voor hem/haar het beste uitkomt om over te discussieëren, in deze geval gaat het over het dragen van een hoofddoek.

  HET WOORD ISLAM INTERESSEERT HEM/HAAR NIET, laat staan wat er achter schuilt.

  Je kunt het vergelijken, wanneer jij voor zijn/haar examen moet aflegegen/verantwoorden, en je slaagt er niet om een postief attest te halen, dan ben je gewoon gebuist.

  iodentiek met Islam: er is geen interesse = gebuist. Je moet geen onderwerp kiezen voor te discussieëren, hij is al gebuist.

  Sorry, daar steek ik nog geen 3 sec. tijd in, ik steek mijn tiojd in wat voor andere mensen een meerwaarde betekent en niet andersom.

  ZOEK EERST ACHTER DE WAARHEID, vooraleer men begint te discussieëren.

  Beslama.

 46. 47 Abderrahim 30 april 2007 om 8:12000000 pm

  Salam mensen van de toekomst,

  Jullie zijn een beetje belachelijk aan het doen. Het is alsof jullie de Islam hebben ontdenkt… En jullie ouders dan zij deden het niet slecht!!! Door zo te doen zijn er veel meer schapen in wolvenhuiden dan vroeger. Da’s spijtig, maar ook goed!! Ik geloof nu meer in Allah dan in meisjes met hoofddoeken of gasten met baarden. Sorry moest ik enkele hebben geraakt. Ik ben het gewoon beu van meisjes en jongens te zien flirten met elkaar en wat het ergst is dat ze God’s woorden gebruiken!!! Oh azien ino sobhana allah je bent mooi van daag. Na enkele maanden trouwen ze met een ander, en zeggen ze tegen elkaar ja schatje “het gaat niet meer, mektab wil het niet’ jaja… vertel dat maar aan Allah! Jullie moesten jullie schamen ‘moslims’

  Eerlijkheid is eerlijk

 47. 48 Halima 1 mei 2007 om 7:20000000 pm

  Asalaam moehalaikoem

  Ik heb elke reactie gelezen. En iedereen heeft gelijk,op zijn eigen manier.

  Wat ik ook vind idd, Hijaab is verplicht. Elke moslim weet dat. En de niet-moslims, die lezen de vertaalde Qoraan,en die zeggen ah nee ,er staat NERGENS vermeld dat je een hoofddoek moet dragen. Als je De Qoraan in het Arabisch leest, en ontleedt, dan weet je wel wat er staat. Maar voor een niet-moslim, is dat onmogelijk om te zeggen idd het is verplicht, kan niet.
  Ik weet niet wie het gezegd heeft, van ik steek er mijn tijd niet in,heeft gelijk. Zeg beter gewoon, ik voel me er beter door enzo. en daar hebben ze meer respect voor dan als je zegt, het is VERPLICHT.
  En idd Hijaab is verplicht, maar er zijn zoveel dingen verplicht voor moslims. En weet Allah kijkt naar jullie harten en intenties.
  Dus iemand die zoveel Iman heeft, en dan besluit om hoofddoek te dragen, lange mestoor(deftige,lange, waarin je je vormen niet ziet) kledij, is echt Masha Allah.
  Maar tegenwoordig associeert men Hijaab gelijk,aan amaai dat meisje is echt Masha Allah enzo, en iemand die er geen draagt,van amaai dat meisje,die is verdwaald enzo.

  Wij kijken vooral naar het uiterlijk,natuurlijk ja het uiterlijk valt als eerste op. Maar dat meisje dat volgens ons verdwaald is, kan nog meer iman bezitten en kennis hebben van Islam,maar dat ze nog net de stap niet gezet heeft om hoofddoek te dragen. Terwijl dat meisje met hoofddoek even goed, uiterlijk ideale moslima lijkt,maar misschien niet eens bidt ofzo.

  Ik wil niet de meisjes met Hoofddoek bekritiseren ofzo.Zeker niet, maar tegenwoordig in deze maatschappij kan het niet anders dan dat je mensen beoordeelt of vooroordeelt,alvorens je ze kent.

  Moge Allah swt ons allen leiden naar het Rechte Pad, en moge op het Rechte Pad blijven insha allah.

  Naar onze zusters die geen Hoofddoek dragen,insha Allah komt het wel. De eerste stap zetten is altijd moeilijk bij alles, maar insha Allah komen we er wel. Taweker Ala Allah ou safe.

  Allah mha Sabirien ,ila sebrat.

  Thalla fraskoem

  Wa Salaam

  (ps: nog een goeie raad,voor diegene die vinden dat niet-moslims of mensen die nog niet volledig zich gedragen volgens de Soennah. Insha Allah komt dat wel,als Wij met z’n Allen ons hart ervoor openhouden en ons broeders en zusters met respect behandelen,en beetje per beetje komen ze er wel insha Allah, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd he)

 48. 49 hafsa el uardi 1 mei 2007 om 10:02000000 pm

  ik vindt het wel moelie om een hoof doeke te dra

 49. 50 henna leila 2 mei 2007 om 12:28000000 am

  SAlam alaikoum wr wb

  Moslimaa: Ik heb er zelf heel veel moeite mee om met sommige mensen in discussie te gaan, zeker zulke.

  Lieverdje van me, welke boodschap wil je hem geven of welke boodschap wil hij aanvaaden. Uit ervaring dat mensen enkel horen wat ze willen horen, Al kom je met duize,de bewijze en iemand komt hem gewoon zeggen dat het niet zo is zal ie die andere geloven en niet jouw, omdat ie ervan overtuigd is dat het niet is. Wil het zeggen dat het de moeite is om nog met hem te discussieren? nee. Wil het dan zeggen dat je niet met hem moet prate,??? Ik weet niet wat ik hierverder op moet zeggen. Wij als moslims moeten trachten een voorbeeld te zijn in onze daden, woorden,…en die boodschap hebben we zelf nog niet begrepen.

  Een aya uit de koraan; je zult de ongelovigen niet tevreden stellen todat je hun levenswijze volgt. vergeef me als er fouten vertaalt zijn. Maar dat is wel de boodschap. Islam haters hoef je niet te overtuigen. Je kan ze volgens mij enkel ‘overtuigen’ doorze op TERMIJN te bewijzen dat moslims eerlijk zijn, oprecht, rechtvaardig,……………………. Dan kunnen ze ook niet anders dan wat ze ervaren hebben te bevestigen. Tja, waar zijn die eerlijke, rechtvaardige moslims????

 50. 51 Abderrahim 2 mei 2007 om 5:14000000 pm

  Salaam Henna en Halima, da’s pas spreken!!! Vrijuit zonder hand op de mond. Mijn moeder zegt altijd: “wie eerlijk is zal eerlijkheid krijgen en zal bij de beste vrienden van Allah horen”.

  inshallah

  eerlijkheid
  van
  gisteren
  voor
  morgen

 51. 52 sarah 4 mei 2007 om 11:50000000 am

  wat dacht je van dit,
  heb je niks beters te doen dan met mensen in discussie te gaan waarvan je al van te voren weet dat ze jou overtuigingen niet aan zullen nemen!!!
  ZE GELOVEN ER NIET IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En nog iets,
  wat ik heel veel zie zijn oordelen en achteraf medeleven tonen en hopen dat allah hun zal helpen.
  MAAR WEET JE WAT IK VIND?
  Als een goede moslim wens je vanuit je hart dat die personen die dwalen en het verkeerde pad belopen dat allah hun zal helpen ZONDER OVERDUIDELIJKE OORDELEN (die men probeert te verbergen maar duidelijk in hun verhalen te lezen is!!!)
  En dat is iets waar ik een hekel aan heb! Er word neer gekeken naar de mensen die het nog niet inzien,die nog niet weten wat dat gevoel is die ze in hun harten voelen(imaan)!!
  IK WENS DAT ZE OP HET GOEDE PAD TERECHT ZULLEN KOMEN EN IK WENS NIEMAND DE HEL!!!
  EN DAT IS PUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR VANUIT MIJN HART!!!
  Ik hoop dat ik minder van die verhalen te zien zal krijgen waarin mensen willen laten zien dat andere slecht zijn en hun het beter weten en dan die neppe medelijden tonen,want ik erger me er dood aan!!!
  Ik hou ervan om over de islaam te lezen enz maar please stop dit want het is slecht ook nog eens en dat weet ieder moslim heel goed!!
  salam halikoum

 52. 53 sarah 4 mei 2007 om 12:29000000 pm

  salam sanaa,
  ik wil graag mijn mening geven.Weet je wat mij het meest raakt van jou bericht, dat jij het je niet aantrekt van wat de maatschappij over ons moslims denkt en dat dat hun zaken zijn.
  Daar ben ik het niet mee eens!!!
  Wij moslims zijn verantwoordelijk voor onze groep als ik het zo mag noemen.
  Wij moeten ons verantwoorden en vooral goed uitleggen hoe het nou echt in elkaar zit WANT DE MEDIA ZAL DAT NIET DOEN!!!
  Waarom zouden we hun lekker laten denken wat ze willen,waarom bekijk je het niet zo,IK ZAL ZE EENS LATEN ZIEN HOE GOED EN FIJN EN EERLIJK ONS GELOOF IS!!
  Dat zijn we op z’n minst verschuldigd naar ons geloof toe,vind je niet?
  Je zegt dat ze maar zelf maar moeten uitzoeken wat de islaam is, maar denk je nou echt dat ze dat gaan doen?
  Mensen houden van nature al van het negatieve, vooral in de media!!
  Dus pak elke kans die je pakken kan en leg men uit hoe het echt in elkaar zit!!
  Weet je dat ik er niet echt uitzie als dat een moslima eruit hoort te zien maar als ik wat opvang waardoor mijn geloof DE ISLAAM beledigd word, laat ik ze zien dat het heel anders in elkaar zit dan dat ze denken!
  Een persoon weten te overtuigen en de andere kant laten zien van het geloof is al heel wat!!!!
  En wat betreft aanpassingen vind ik wel dat dat kan vanuit de regels van de islaam natuurlijk!En weet je waarom ik dat vind?
  Want je ziet dat nederlanders dat ook doen als ze naar het buitenland gaan,niet allemaal natuurlijk maar laat me een voorbeeld opnoemen.
  Toen willem van hanegum naar saoedie arabie als trainer ging werken voor el hilal is zijn vrouw meegegaan en zij droeg dan niet een bourka maar ze deed wel een sluier om en daar heb ik enorme respect voor omdat ik zie dat zij het land daar ook respecteert.
  En intentie heeft vaak meer waarde dan de daad en dat komt doordat je hart vaak wat anders wilt dan je verstand en daardoor denk ik dat er word gezegd dat allah naar de intentie kijkt dus naar je hart!
  Het komt weleens voor dat je iets niet wilt doen vanuit je hart maar dat je het niet kan laten en het dan toch doet en dat je je rot voelt.
  Ik denk dat allah je wel begrijpt en ziet wat er in je hart speelt. Je probeert het niet te doen maar je valt in de zwakte en doet het toch.
  Maar gelukkig is allah er die alles ziet en hoort en zeker de mensen met schone en pure harten zal helpen incha’allah.

  salam halikoum

 53. 54 HANANE 4 mei 2007 om 9:38000000 pm

  salaam alaikoem

  ik draag me hijab elhamdoulillah 6 jaar en zou het voor niks willen ruilen
  waarom ik hem draag???
  omdat allah swt mij dat heeft opgedragen
  ik draag geen make up en parfum omdat ik dat niet nodig vindt en puur natuur is veeeeeeeeeeeel beter en parfum waarom zou je als je , je eigen gewoon goed verzorgt heb je al dat cosmetica niet nodig
  de hijab is een schild van een vrouw zo bekijk ik het kijk naar een sinasappel die wordt ook beschermt met een soort hijab de schoonheid is met de schil verborgen kijk heel veel dingen de hijab is de bescherming van de vrouw en een ware schoonheid je laat zien hoe trots je op je dien bent
  groetjes hanane

 54. 55 jamila 2 juni 2007 om 11:51000000 am

  alle moslimbroeders en zusters.
  luister iedereen, ik draag geen hoofddoek. maar dat betekent niet dat ik slecht ben ofzo. ik ga het nog doen hoor insjallah. en waar ik me ook aan stoor is, ik ken veel meisjes die hoofdoekken dragen, nou sorry hoor, die meisjes die ik ken zijn echt schijnheilig hoor. ze zijn gemeen, helemaal niet betrouwbaar. want als je hoofddoek hoor je aardig te zijn en betrouwbaar. en trouwens en jongens dan. waarom zeggen jullie daar niks over. dus jongens mogen doen wat ze willen, echt niet man, jongens horen een baard te dragen en een djelabba, en iets wat je haar bedekt. maar ik vindt het ook prima als je een djelabba draagt met iets op je hoofd. dat wil ik eigenlijk duidelijk maken mensen. ik ben ook geen perfecte moslima, maar ik doe wel mijn best. moge allah ons op de goede pad leiden, van jasmila

 55. 56 Amina... 5 juni 2007 om 3:39000000 pm

  Beste mensen…

  Ik ben alles wat we onder de noemer ”modern” kunnen zetten.Hetgene dat wij vrouwen doen waar wij geen slecht in zien zolang we maar geen mensen pijn of verdriet doen.
  Ik draag strakke kleren en zwoele parfums …ik draag make up en m’n haren zitten altijd netjes.

  Maar als ik dieper kijk dan komt de waarheid te voorschijn.Weet je iedereen krijgt een moment in z’n/haar leven waar je bij je verstand komt en het doel in ons leven gaat begrijpen.
  Bij de ene is het vroeger dan bij de andere…Ik ben nu zelf 30 jaar en kan je alleen dit meegeven uit ervaring.
  Als ik de koran lees bedenk ik soms dat wij vrouwen echt overbeschermd zijn door Allah swt.Net als wij voor onze kinderen zouden doen als we wisten welke gevaren er aan een uitstap verbonden zouden kunnen zijn.

  Duidelijke regels om ons zoveel mogelijk ellende te besparen.
  Ookal is het jouw intentie niet om mensen pijn te doen …gebeurt het toch…bvb als een gerouwde man met zijn vrouw om de arm even terugkijkt als jij langs wandeld.
  Welke man houd zijn ogen van je af…en wat voor consiquenties zijn daar ook nog eens aan verbonden en wat voor effect heeft dat nog eens op zijn huwlijk en zijn geloof.
  Eigenlijk is het ook een vorm van verderf zaaien…ten minste dat is het gevoel dat ik er vandaag bij heb.
  Als ik mezelf bekijk…dan ben je inderdaad niet meer dan een lustobject en verkoop je jezelf zonder besef.Je mag er dan “klasse” bijlopen en zogezegd niets verkeerd doen…maar wat met jouw eer …wat met je zelfrespect.

  Het klopt dat je mischien wel een goed mens bent.Maar volgens mij ben je pas echt gelovig als je de waarheid aanneemt …en dat is …God heeft ons een levenswijze bepaald en terrecht!.
  Durf het toe te geven in plaats van het te verdoezelen door je goed te praten want het is heel simpel…alles wat God ons bepaald heeft is er voor een reden.En alleen als je een stap naar Hem toe zet Zet HIJ er tien dichter.

  Ik vecht elke dag tegen mijn nefs om dit te veranderen en inshalah kijk ik uit naar het leven in rust en zaligheid dicht bij onze schepper en volgens Zijn wil.

  Ik ben er nog niet helemaal…maar het lijkt me een reis uit de duisternis naar het licht.

  Allah hdina ou j gfer 3alina.(Mag Allah swt ons vergeven en leiden op het rechte pad inshalah)
  Amien

 56. 57 Amina... 5 juni 2007 om 3:48000000 pm

  Even erbij zetten vooralleer ik hier reacties op krijg…dit is geen reactie op wat iemand schreef en naar niemand gerricht …wou gewoon mij gevoel over geven aangezien ik me zeker aangesproken voelde.
  Het feit dat er andere mensen misbruik maken van de Islaam en dus ook onze hijaab zal niets veranderen aan hoe het wel moet want ieder wordt gestraft voor zijn eigen daden …en alles wat je doet doe je voor Allah swt.Jammer …mag Allah hen leiden op het rechte pad.Anders behoren ook zij tot de verliezers.

 57. 58 Anissa --> Amina en Jamila 5 juni 2007 om 4:28000000 pm

  mooi verhaal Amina mashaAllah,het deed me denken aan mezelf…

  je hebt een goede ingesteldheid en daarmee kom je er inshaAllah

  ikzelf bevond mij in dezelfde situatie als jij nu, nog geen jaar draag ik een hoofddoek en het heeft me 5 jaar lezen, denken, voor-en nadelen overwegen… gekost om te geraken waar ik nu ben, gesluierd

  en vroeger dacht ik dat het de kers op de taart was, maar nee, het is pas een begin, we moeten blijven evolueren , ook in ons geloof! met of zonder sluier

  Amina, ik ben er bijna 100% zeker van dat jij je rust zal vinden in het geloof en het licht van Allah swt zal vinden, waar een wil is is een weg

  toen ik er zoals jij bijliep, knaagde mijn geweten vaak, want ik wist dat het niet klopte, en ik voelde me niet vrij

  inshaAllah zal je je vrij voelen als je er éénmaal voor kiest, bewust, zoals bij mij het geval was en ik verzeker je, dat is een heerlijk gevoel mashaAllah, want dat is pas échte vrijheid, omdat je dan bent wie je bent!

  jamila, vroeger dacht ik ook, seg die meisjes met hoofddoek moeten zich beter gedragen etc… het is makkelijk gezegd wanneer je het zelf niet draagt, en ‘als ik het zou aandoen zou ik het meteen op de juiste manier doen’ (dat is wat ik vroeger zei), het is niet altijd evident

  en uiteindelijk ben ik tot het inzicht gekomen dat juiste klederdracht en hoofddoek verplichtingen zijn binnen het geloof en als je je slecht gedraagt of je hebt verkering, dan word je daarvoor geboet, of je nu een hoofddoek draagt of niet

  en Allah swt weet het beste

 58. 59 Amina... 6 juni 2007 om 1:59000000 pm

  Selaama3alaykum ,

  Anissa …

  Wat jij zei over vrij zijn als je bedekt bent klopt helemaal.
  Ik dacht dat ik vrij was omdat ik kon dragen wat ik wilde …maar begrijp nu pas dat het tegengestelde waar is.
  Ik voel me vrij als ik bedekt ben.Ongelooflijk hoe we misleid waren.
  Ik ben meer dan honderd procent overtuigd in wat ik wil …alleen is het nu een kwestie van het op het werk naar voor te brengen en de stap uiteindelijk te zetten.

  Ik hoop dat Allah swt me hiervoor de nodige kracht geeft inshalah.Elke dag dat ik het uitstel is er één te veel.
  Ik wil eindelijk dichter bij Allah swt komen.

  Ya Rabbi amien
  Amien.

 59. 60 zeynep 13 juni 2007 om 10:40000000 pm

  selaam aleykum.
  ik wil graag reageren over die problemen die ontstaan met het dragen van een hoofddoek.ik ben zelf een nederelandse moslim elhamdullilah.ik heb altijd een hoofddoek gedragen zins ik moslim werd en ik was er zo aan gewent dat ik mij schaamde om het af te doen.ik moest verplicht werken en bij een verzorgingstehuis kreeg ik te horen dat ik mijn hoofddoek beter af kon doen nou dat wilde ik helemaal niet maar ik had geen keuze.ik snap dan ook niet waarom dit in de weg moet zitten,ik werk toch met mn handen en niet met mn hoofddoek.en mensen dike dit verbieden weten vaak niet wat de aard en de bedoelingen hier van is.nee maar een vrouw die half naakt op straat loopt en zich zelf uit daagt daar word niet over gesproken dat is normaal.ik vind ze moesten iedereen een hoofddoek verplichten dan krijg je niet die uitdagingen meer van de mannen en de korte rokken en strakke broeken en hoge hakken moesten ze ook verbieden vind ik wel.de mensen die de hoofddoeken verbieden moesten maar eens de koran gaan bestuderen dan komen ze er wel achter.maar ik weet en zeg hierbij dat de islaam een heel mooi en schoon geloof is ik ga er niet meer bij weg ik hoop dat allah insallah ons allwmaal sterker moge maken in de islaam elhamdullilah.insa allah
  selaam

 60. 61 Anoniem 10 juli 2007 om 3:57000000 pm

  Er zijn inderdaad vrouwen die er te gewaagd uit zien.
  Er zijn ook genoeg vrouwen die kleding dragen die zij zelf mooi vinden, zonder een bedoeling te hebben om er voor mannen lekker uit te zien. Dit is typisch een issue van mannen, mannen die geen respect kunnen opbrengen en bij een klein stukje bloot aan seks moeten denken. Omdat de mannen zich niet kunnen gedragen zou geen reden moeten zijn dat een vrouw niet meer kan dragen wat ze wil, waar zij zich goed, zeker en mooi in voelt.
  Hoofddoeken verplichten is natuurlijk pure onzin, nogmaals, iedereen moet dragen waar diegene zich goed in voelt.
  Als een vrouw zich prettig voelt, gelukkig is in strakke broeken en hakken moet ze dat vooral doen. Dit hoeft overigens niet altijd als gewaagd over te komen, het kan namelijk ook heel stijlvol zijn.
  Anyway, draag gewoon wat je wil. Hoofddoek of geen hoofddoek, strakke broek of BAGGY whatever. Slippers met sokken, sneakers of gewoon trendy pumps. Doe je ding. Zonder je af te vragen of MANNEN het wel aan kunnen, of MANNEN wel of niet in de verleiding komen.

 61. 62 H 10 juli 2007 om 4:09000000 pm

  Als we rekening moeten houden met mannen, kunnen we beter thuis blijven en niet meer onze gezicht vertonen. Want mannen die zullen altijd kijken of je nu supermooi bent of één tand hebt… Er zitten altijd wel mannen tussen die gewoon op zoek zijn naar aandacht, en of je nu lange kleren met hijab draagt of niet, dat verandert niets.

  Vrouwen moeten hun hijab dragen OMDAT Allah swt dat opgedragen heeft, PUNT. Geen onzin over mannen, als ze willen kijken of niet, I don’t care, als ik maar weet dat wat ik doe, is wat Allah swt gezegd heeft. Het gaat niet om je schoonheid, het gaat om je principes. Vele meiden met hijab zijn mooier dan meiden zonder hijab, dus dat is niet t probleem.

  Gr,

 62. 63 Anoniem 10 juli 2007 om 4:20000000 pm

  Haha en dat laatste is een kwestie van smaak..
  Er zijn vrouwen die het meer uitlokken, met de bedoeling om gezien te worden. Er zijn ook genoeg vrouwen die iets dragen omdat ze het zelf willen, omdat ze er zelf goed uit willen zien, omdat zij zich er zelf goed in voelen.
  En sowieso kan je ook een goede moslima zijn, zonder je hoofddoek. Liever dat dan wanneer je extreem word.

 63. 64 H 10 juli 2007 om 4:54000000 pm

  Zoals je zegt het is een kwestie van smaak. Dus het boeit niet wat mannen denken. Als je iets doet, dan doe je het voor Allah swt. En als je zonden wil sparen door je haar te laten zien enz, dan doet men dat. En je moet het niet zo zien: een goede moslima zonder hoofddoek is beter dan een extremist.. want uiteindelijk is de ideale moslima eentje met hoofddoek en zonder extremisme. En daar moeten we naar streven.

  Je goed voelen of niet goed voelen in bepaalde kleding is een kwestie van gewoonte. Als je nooit hijab hebt gedragen kan ik best begrijpen dat men denkt dat iedereen naar haar kijkt, maar zit meestal tussen de oortjes.

  En hoofddoek dragen alleen is ook niet genoeg, het moet in je hart zitten. Je moet het willen doen voor Allah swt. Het gaat uiteindelijk om je intenties die samengaan met je handelingen.

  Gr,

 64. 65 Anoniem 11 juli 2007 om 10:03000000 am

  Een magische tekst.
  Wat ik nogmaals duidelijk wil maken is, dat ik vind dat je ook een goede moslima kan zijn zonder hoofddoek. Ik geloof niet dat een stukje stof verschil maakt in hoeverre jij een goed mens en goede moslima bent.
  Mee eens of niet?

 65. 66 A1 20 juli 2007 om 1:21000000 am

  Moeten we niet gewoon het voorbeeld volgen van Mohamed6. Zijn vrouw is ook niet gesluierd en hij is amir al moeminien ?

 66. 67 eljamo 20 juli 2007 om 2:34000000 am

  Dat hij Amir al moeminien is wil niets zeggen. Dat is niets meer dan een titel. We moeten het voorbeeld volgen van de profeet Mohamed niet van koning Mohamed 6.

  @ Anoniem
  Mee eens. Je kan een goede moslima zijn die geen hoofddoek draagt. Maar toch moeten we ernaar streven om alle regels die islam ons oplegt te volgen en in dit geval wordt het duidelijk vermeld in de koran (zie artikel bovenaan).

  Ma3a salama

 67. 68 Hayat 20 juli 2007 om 11:37000000 am

  Vaak hoor ik, ik doe alles voor Allah alleen de hijaab laat ik na. De Hijaab is inderdaad een persoonlijke belevenis, maar er zijn zoveel aanwijzingen dat de hijaab verplicht is.

  En in de Koran staat vermeldt:

  “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.” {Hoofdstuk Al Ahzab vers 59}

  De Hijaab is een hoge vorm van aanbidding, waarbij het er niet toe doet wat de mening van de mensen en hun redenering hierachter is. Dit is vanwege het feit dat de Meest Wijze Schepper het ons heeft bevolen.

  “Er zijn twee soorten mensen van de Hel, die ik niet heb gezien: mensen die zwepen hebben als de staarten van vee, waarmee ze de
  mensen zullen slaan en vrouwen die gekleed doch naakt zijn, lopend op een lokkende manier met hun haar gelijkend op de bulten van kamelen, zijwaarts leunend. Zij zullen het Paradijs niet betreden noch haar geur ruiken, alhoewel haar geur kan worden bespeurd van zo-en-zo’n afstand.” [Overgeleverd door Muslim, 3/1680]

  Meisjes, vrouwen, vergeet niet dat jouw lichaam jouw privébezit is. Niemand heeft het recht je bezit te ontnemen. Behoudt uzelf voor je echtgenoot.

  Niet alleen voor de vrouw, maar zeker ook voor de man gelden er regels betreffende kleding en gedrag. Voor hen geldt o.a. dat zij zich minimaal moeten bedekken vanaf de navel tot en met de knieën; zodat dit lichaamsgedeelte niet zichtbaar is voor het oog. Tevens behoort hij de baard te laten staan. De baard van de man is te vergelijken met de sluier van de vrouw.

  Spijtig genoeg zie je veel mannen met een korte short, boven de knieën. Dan denk ik bij mezelf altijd commentaar op niet gesluierde meisjes of meisjes met nauwaansluitende kleding en zelf zo getooid rond te lopen. Jullie hebben de vrijheid gekregen om tot aan de knieëen te dragen noch wel men korter gaan. Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren maar ik hoor dit toch wel vaak…

  “O, kinderen van Adam: Wij (Allah) hebben u inderdaad kleding nedergezonden om uw naaktheid te bedekken en om te dienen ter bescherming en verfraaiing; maar het beste kleed is het kleed der godsvrezendheid. Dit is een teken van Allah, opdat zij er lering uit mogen trekken )Koran Surah 7 : Ahay 26)

  De Profeet (sallallahoe aleihi wa sallam – Allah’s zegen en vrede zij met hem) heeft gezegd: “De hele wereld is een bezit en datgene wat het beste bezit van de wereld is, is een vrome vrouw.”

  Het is inderdaad moeilijk om die stap te zetten, maar eens je die gezet hebt voel je je beslist gelukkiger. Jij ziet hoe jouw omgeving verandert tov van jou. Je maakt op de eerste plaats Allah swt gelukkig, vervolgens kan je het geluk van je ouders, familie,… niet beschrijven. Ook is de oemmah trots op jou.

  Je zal inderdaad zeer veel negatieve commentaar krijgen, maar dat krijg je altijd. De islam is voor vele een bedreiging, vergeet gwn niet de zovele positieve aspecten. In begin fluistert een stem dat je die moet uitdoen, maar dat is een test, het is aan jouw om die test te overwinnen. Vergeet niet het leven is een examen, enkel heb je geen herexamen. Jij kiest zelf wat je maakt van je leven, of je maakt er een flop van, of je maakt er het beste van.

  Ik weet dat niemand perfect is, maar als je streeft naar perfectie is dat al veeeeeeeel. Want je gaat altijd maar beter en beter willen zijn in het beoefenen van je geloof. Dat is een uniek gevoel..

 68. 69 Hayat 20 juli 2007 om 2:57000000 pm

  Slm

  Die powerpointvoorstelling is Héél goed, masha’Allah, maar zouden jullie het einde weg willen doen, dit is namelijk bid’a…

  Er staat zo van je wens zal uitkomen, als je dit niet doorstuurd ga je 3 jaar ongeluk krijgen,…

  Ik wil geen betweter spelen, echt niet, maar ik wil jullie gewoon melden dat dit in de Islam niet is toegestaan…

  Gelieve dit te verwijderen insha’Allah.

  De rest van de voorstelling is ZEER goed masha’Allah.

 69. 70 eljamo 20 juli 2007 om 10:08000000 pm

  Salaamoe ‘aleikoem,

  Ik sluit mij aan bij Hayat. Mooie powerpointpresentatie, maar dat van die wens op het einde is niet toegestaan.

  Je ziet het ook vaak in e-mails die over islamitische onderwerpen gaan en die dan eindigen met iets in de aard van:
  Als je dit naar 1 persoon stuurt zal dit gebeuren
  Als je dit naar 2 personen stuurt dit, enz…

  Ik heb ooit een mail ontvangen die dergelijke doorstuurmails veroordeeld, maar die is te groot om hier te posten. Een stukje daarvan:

  “Om te denken dat door de e-mail door te sturen, ons lot op enige manier zal veranderen, hetzij in positieve, hetzij in negatieve zin, is in feite ons vertrouwen stellen in iets anders dan de Machtige Wil van God (de Almachtige, de Verhevene).”

  Ma3a salama

 70. 71 Hayat 20 juli 2007 om 10:21000000 pm

  StagfirAllah, Ik verwijder gwn dat einde en stuur ze vervolgens door omdat ze meestal een mooie boodschap hebben. Maar het einde verprutst alles 😦

  Moge Allah diegene die dat schrijven vergeten als ze uit onwetendheid handelen…

 71. 72 jamila 28 juli 2007 om 4:18000000 pm

  zou ik jullie 1 ding zeggen, waarom zijn er zo veel meisjes die hoofddoek dragen dat ze gemeen en niet een zachte kant heeft, en mensen laat stikken. als je een hoofddoek draagt, word dan ook aardig en niet gelijk heel verwaand. en trouwens als je hoofddoek draagt, dan betekent het niet gelijk of je een goede mens bent hoor, ik draag geen hoofddoek maar ik geloof wel in de islam, ik ben een religuees persoon, ik ben 16, en eigenlijk weet ik niet wat mijn doelen zijn, ik wil wel hoofddoek dragen op een dag dat ik ermee liefdevol uitbrengt, dat hoop ik echt insjallah,
  en allah kijkt naar de binnenkant van een mens, en daarna kijkt hij naar de rest, zo dat was het

 72. 73 Amina 30 juli 2007 om 5:51000000 pm

  Goed mens of niet…een hoofddoek is een verplichting ter onze bescherming…Het hoofddoek maakt jammer genoeg een mens niet perfect…ja zelfs mensen met baarden en hoofddoeken hebben gevoelens en hebben al eens een goeie of slechte dag goede of slechte karrakters.

  Er zijn mensen die met dit soort excusses naar buiten komen om te zeggen dat je beter een goed hart hebt zonder hoofddoek dan een slecht hart met hoofddoek.Wel deze theorie houd alleen maar stand om jouw schuldgevoel of tekort te dekken.Daardoor mag je je beter voelen maar de waarheid blijft!

  Dat zeg ik…iemand die “modern is” maar me er echt van bewust ben dat ik totaal verkeerd ben en dat Allah SWT ons bedekt wil hebben omdat het voor onszelf en de maatschppij beter is.

  Iedereen gaat zijn eigen graf in meid …en daar wordt je beboed voor al hetgeen je eigen ziel heeft gedaan…
  Wat een ander slecht deed zal hij of zij haar bestraffing voor krijgen.

  Als mensen je aanspreken over een hoofddoek is dat alleen maar een zegen …want dat is een stap om je dichter jouw dichter te brengen bij Allah SWT.We moeten vragen om onze zielen te redden inshalah nu het nog kan want de dood pikt er dagelijks mensen rondom ons uit.

  Kunnen jullie geloven dat toen ik hier vorige week melde op het werk dat ik een hoofddoek wilde dragen de Belgishe Collega zei…ja als dat jouw keuze is moet je dat zeker doen en je kan het tegenwoordig met alle kleurtjes ook nog leuk maken…terwijl de islamistiche collega het maar niets vond! Ze kwam ook af met ik ben een goed mens en anderen met hoofddoek zijn dat soms niet.Wat voor fauwekul is dat nou?Ik had genoegen genomen met.
  Ohhh wat goed voor jou …ik ben zelf nog niet zover…mag Allah SWT ons allen leiden.Dat is wat je verwacht van een moslima toch.
  Echt jammer hoor…
  Dat ALLAH SWT ons allemaal mag leiden op het rechte pad.

  Nu je erzelf van bewust zijn is één …nu op weg naar naar hoofddoek met de hulp en de wil van Allah SWT.

  Lieve zusje …je moet jezelf geenblaasjes wijsmaken want de waarhijd is duidelijk!

  Dit is zeker niet persoonlijk aan iemand gerricht maar gewoon een stukje dat ik wilde delen uit eigen ervaring…

 73. 74 ikram 17 oktober 2007 om 12:52000000 pm

  jah je hebt echt gelijk wullah

 74. 75 hellowww!!!!!!!!! 23 december 2007 om 11:03000000 am

  salaam ik wou gewoon zeggen dat toch in de tijd van de profeet (swt) was het veel gemakkelijker om een moslim te zijn nu IN IEDER GAVAL NIET en het is ons schuld wij zijn degene aleja onze voorouders die naar hier zijn gevlucht hier is het nog moeilijker om nog een goede moslim te zijn hier worden we meer gediscrimineert tegenover ons vaderland toch ??,

 75. 76 sara 1 april 2008 om 10:33000000 pm

  ik heb ondervonden dat het hier alleen gaat over de hadith voor vrouwen pff ben het echt kotsbeu waar blijft de hadith voor de mannen terwijl zii op straat geil naar de vrouwen kijken en aanspreken en hun ogen niet neerslaan en hun vrouwen mishandelen ik hoor niks anders..ik blijf gewoon hoe ik ben punt aan de lijn

 76. 77 Meltem 9 augustus 2008 om 8:19000000 pm

  Waarom zetten wij een vraagteken achter iets waar Onze Rab SWT een punt heeft achter gezegt?!

  Kort en krachtig

 77. 78 sarah 10 december 2008 om 2:58000000 pm

  En dan nu mijn “probleem”:
  Ik ben nederlands en moslima geworden en ben ook getrouwd met een islamitische man. Ik heb een tijdje de hoofddoek gedragen, maar wat er gebeurde was als volgt: Mensen in de buurt zeiden me subiet geen gedag meer.. als ik met de hond van mn zus op straat liep kreeg ik commentaren als : “Kijk, een turk met een hond”. En als ik wil solliciteren maak ik net als vele anderen geen kans. Wat mij uiteindelijk ertoe heeft aangezet de hoofddoek niet meer te dragen, is dat in de buurt enzo iedereen mijn man er op aankeek. Mensen gingen er meteen vanuit dat hij mij wel gedwongen zou hebben en om te laten zien dat niet iedere moslimman zijn vrouw dwingt, heb ik het weer gelaten. Afgelopen zomer waren we (weer) in Iran, waar de hoofddoek verplicht is. Het is zo heerlijk om daar over straat te kunnen zonder dat je op je hoofddoek wordt veroordeeld….
  Ik hoop dat Allah mij de kracht zal geven ook hier in Nl weer een hoofddoek te gaan dragen.
  (PS. de problemen die ik hier beschrijf betreffen alleen nog maar reacties van buiten de familie 😉 )

  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

  Het bericht (video) is verhuisd naar:
  The message (video) has moved to:
  Le message (vidéo) a déménagé vers :
  الرسالة ( فيديو ) انتقل الى : ا

  New Link: http://www.benayad.be/forum/showthread.php?t=1156

  ==> Word nu ‘DawahLid’ !!!
  http://www.benayad.be/forum/register.php


Comments are currently closed.آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.976 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

december 2006
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: