• Dansende vrouwen in de Islam.

gemengd-trouwfeest.jpg

Gedeeltelijk gebaseerd op een fatwa van Sheich bin Baaz: Wat betreft het dansen op bijvoorbeeld een feest waar alleen vrouwen aanwezig zijn, het volgende: Er is niets op tegen dat vrouwen op trouwfeesten dansen en slaan op de Doeff onder begeleiding van fatsoenlijk gezang, dit behoort immers tot de bekendmaking van het trouwfeest zoals ons door de Sharie3ah wordt opgedragen. Dit dient echter te gebeuren onder de voorwaarden dat er slechts vrouwen aanwezig zijn en dat zij hun stemmen niet zodanig verheffen dat hun gezang buiten de plaats waar zij zich bevinden te horen is. Verder moet de vrouw zodanig gekleed zijn, dat niets van datgene wat andere vrouwen volgens de Islamitische regels niet van haar mogen zien, zichtbaar is; zoals haar benen en bovenarmen enz.
 Gebaseerd op een fatwa van Sheich Fawzaan.

Het dansen van een vrouw in de aanwezigheid van alleen vrouwen tijdens feestelijkheden, zoals huwelijksfeesten e.d. is toegestaan onder de volgende voorwaarden:

1. Het dragen van fatsoenlijke kleding die haar vrouwelijke vormen niet accentueert.
2. Het niet imiteren van mensen van zedeloosheid.
3. Het niet op een buitensporige wijze dansen, waardoor de lusten van anderen worden aangewakkerd.
 Gebaseerd op een fatwa van Sheich Fawaz Jneid

Het is dus binnen de Islam wel toegestaan voor vrouwen om te dansen, maar daaraan zitten wel enkele voorwaarden. Deze voorwaarden heb je hierboven al kunnen lezen.

LEES MEER: over in hoever muziek toegelaten is in de Islam (versie 2).

.

Gemengd Trouwfeest: man en vrouw ?  RAI Alaoui Mariage:

Muziek & dans met Nabila:  een mix van m/v !!!
Video verwijdert.

Buikdanseres !!!
Video verwijdert.

50 Responses to “• Dansende vrouwen in de Islam.”


 1. 1 lela zahra 14 maart 2007 om 1:34000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Een georganiseerd huwelijk zou subliem (zonder stress) zijn. Ik bedoel apart of gemengde volk, het doe er niet toe. Bij ons gaat zo tewerk. bv vrijdag is het de “hennadag” voor het bruidje (alle meisjes of vriendinnen worden automatisch uitgnodigd voor hapjes en drankjes en er wordt muziek gespeeld door de vrouwen ) en zaterdag is het feest van de bruidspaar. En tralallalalalalal…

  Ma3a salaam

 2. 2 fatima 14 maart 2007 om 1:42000000 pm

  ale wa is dat nu???
  marokaanse disco ofwa.
  apart of gemengd doet er niet toe???????????????????????
  doet er wel toe!
  gwn als je daar naar kijkt zie je toch al dat islam daar zich niet in kan passen.

  salaam

 3. 3 lela zahra 14 maart 2007 om 1:44000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Kledij en een goed voorkomen binnen het feest is een must. Creatief en ambitie/passie voor iets hebben is heel belangrijk binnen huwelijk. (zie bestellingen van traiteur,de huur van de zaal, orkest, decoratie ect…

  A propos,je trouwt maar 1keer in je leven allè voor mij toch.
  Maak er het beste van.

  Ik wens het aan iedereen toe.
  Hoe kleiner het feest, hoe Allah swt het liefst heeft.
  Soubhanelah wa ta3ala barakatoe.
  Ma3a salaam

 4. 4 lela zahra 14 maart 2007 om 2:46000000 pm

  salaam wa3leikoem,

  Fatima, ik heb het vaag gezien……..
  Bij onze familie zijn ze wel ruimdenkend.

  ma3a salaam

 5. 5 fatima 14 maart 2007 om 3:02000000 pm

  ruimdenkend daar heb ik nisk tegen maar zolang het islamitisch blijft.
  je moet het zelf weten, het is een dag die maar 1 dag is maar..
  wist je dat je op die dag een nieuw schoon blad krijgt van allah(swt).
  helemaal vannul.
  zo mooi , ik ga dat niet zo beginnen ze met alleen maar haram !!

  salaam

 6. 6 Naoual el G. 14 maart 2007 om 8:29000000 pm

  Salaam wa3aleikom,

  Ik snap überhaupt niet waarom die film geplaatst wordt met alle respect.

  Een bescheiden, GESCHEIDEN bruiloft daar ben ik voorstander van. Geen bands, geen bedankjes, geen dj’s, geen fotograaf en dergelijke. Gewoon simpel en volgens de Soennah insha allah..

 7. 7 Farah 14 maart 2007 om 10:14000000 pm

  Ik vind het ook best belachelijk dat dat filmpje geplaatst wordt..

 8. 8 Moke 15 maart 2007 om 7:15000000 am

  Salaam Alaikoem Farah,

  Het is niet belachelijk, hoor!!!
  Het is een vergelijking tussen:
  – deze gemengede trouwfeest waarvan meisjes/vrouwen en jongens/mannen, wel met elkaar/naast elkaander/doorelkaar mogen feesten,
  – en andere kant zitten de ouders te klagen over hun zonen en dochters, die zitten te rotzooien (zina) in discotheken. Hey, dat is haraam, dat mag niet!!!

  Ik begrijp zo iets niet, sorry.
  Wie zijn godsdienst kent en gelooft, is deze een schending van awrahrechten van een moslimvrouw.
  Uit het bovenstaande filmpje kun je afleiden, dat een relatie voor het huwelijk geen probleem is.
  Verder als er bezoek is van vreemden/vrienden in huis, mag iedereen doorelkaar/naastelkeer zitten, enz. …

  Beslama yalaikoem.

 9. 9 Abderrahman 15 maart 2007 om 8:46000000 am

  Salaam moehleykoem

  Ik vind het filmpje wel een goed initiatief om duidelijk de goede en slechte kanten te kunnen onderscheiden van dergelijk trouwfeest. Praten alleen zonder voorbeeld zorgt bij iedereen voor een ander denkbeeld en daaruit moet je vele antwoorden steeds relativeren. Ik snap de reactie van Lela Zahra wel en niet. Vanuit Islamitisch standpunt, het belangrijkste standpunt, snap ik het niet. Uit cultureel standpunt kan ik begrijpen dat zij zo is opgevoed, als ik het goed heb, en het daardoor vanzelfsprekend vind dat een trouwfeest niet volledig is zonder orkest. Ik ben daar altijd tegen geweest en dat zal ook altijd zo zijn. Een trouwfeest moet vol zegeningen zijn, niet vol troep. Muziek is haraam, dus waarom artiesen of danseressen uitnodigen? Trouwen is een mooie en belangrijke gebeurtenis in iemands leven en daarvoor is het heel belangrijk om alles zo correct mogelijk te laten verlopen. Een zuivere zaak waar geen enkele vuiligheid aan mag komen. Waarom zou iemand zo een trouwfeest willen? Volgens mij zijn er twee mogelijkheden. Ofterwel heeft die persoon geen of onvoldoende kennis over de Islam. Anders is het mogelijk dat die persoon wel voldoende kennis heeft over de Islam maar het wereldlijk genot daarboven stelt, en zo zijn er een pak hoor. Weten dat een scène zoals hierboven te zien is op de video volledig ingaat tegen de normen en waarden van de Islam maar zich toch overgeven aan hun verwerpelijke verlangens.

  Waar is de tijd gebleven waarin trouwfeesten werden gehouden met voldoende voedsel voor de gasten, maar niet te veel. Waarin de werd weggeschonken en niet in zakken voor de deur werd gestort zodat het kan worden opgehaald door de vuilniskar. Een trouwfeest rekening hield met het gebed en niet 3 dagen lang bestond uit feesten en feesten. Een tijd waarin mannen, mannen waren, en vrouwen, vrouwen.

  Wat het gebed gedurende het trouwfeest betreft heb ik een tijdje geleden een verhaal gehoord over een meisje dat ging trouwen. Zij was een goede moslima en verrichte het gebed altijd op tijd, ook tijdens haar trouw. Haar haren waren mooi opgemaakt maar enkele uren later was het tijd voor het gebed en ze moest nog rhodo doen, wat ze ook deed. Diegene die haar hadden opgemaakt zeiden: maar neen, dat hoeft toch niet, anders wordt je haar nat door de rhodo en dan moeten we helemaal opnieuw beginnen! Toch gaf ze niet toe. Dan vertelde ze haar: “bid gewoon alles na het trouwfeest”, maar daar gaf ze ook niet aan toe. Uiteindelijk zei iemand: “doe tayamoem (rituele wassing met een steen ipv water)” en daar gaf ze ook niet aan toe aangezien er wel degelijk genoeg water was en ze het kon gebruiken.

  Uiteindelijk hebben ze haar, met tegenzin, met rust gelaten waardoor ze het gebed ging verrichten. Ze deed rhodo, ging haar kamer binnen en begon met het gebed. Een kwartier ging voorbij en nog steeds kwam ze niet uit haar kamer.Iemand ging kijken en zag dat het meisje zich bevond in de Sadjdahhouding (knieën en voorhoofd op de grond). Even later ging ze terug kijken en nog steeds was dat meisje in diezelfde houding, zelfs tien minuten later… Uiteindelijk bleek dat dat meisje gestorven was tijdens haar gebed.

  Dit verhaal geeft de belangrijkheid weer van het gebed, zelfs tijdens je trouwfeest of waar je je ook bevindt. Voor je het weet ben je dood en heb je geen tijd meer om nog vlug die gebeden in te halen.

  Salaamoe Halaykoem

 10. 10 Naoual el G 15 maart 2007 om 3:54000000 pm

  Salaam wa3aleikom.

  DIt is een prachtig verhaal dat je geplaatst heb.. heb er tranen van in me ogen gerkegen.

  MAsha’allah…

  Verder ben ik het met je eens.. alleen vind ik toch dat t niet nodig is geweest om een film te plaatsen van een ander. El amana moet je goed mee omgaan.

  Maar goed.. dat is mijn mening

 11. 11 TIA 15 maart 2007 om 5:12000000 pm

  hallo

  bij berberse mensen gebeurt dat bijna niet een gemengd feest. het is vooral bij arabieren dat ze dat doen… ik ben nog nooit naar een gemengd trouwfeest geweest eigenlijk.
  ik heb er niets op tegen dat het gemengd is.. maar als ik naar zo n gemengd trouw zou gaan dan zou ik NOOIT maar ook NOOIT voor die marokkaanse mannen dansen.. Ze hebben een te grote mond..ze gaan alles doorvertellen..
  en ze hebben ineens een slechte kijk op jou.

  maar dat feestje van hierboven lijkt wel plezant 🙂 als je vindt dat het niet mag kunnen dan moet je het niet doen.. maar de mensen dat dat wel doen ja dat is hun eigen zaak..
  het mag volgens het geloof niet maar ja wie houdt daar nog rekening mee tegenwoordig…

 12. 12 Anissa 15 maart 2007 om 8:49000000 pm

  Abderrahman –> mooi verhaal mashaAllah! Kreeg er kippevel van!

  lela zahra –> er is een groot verschil tussen traditie en geloof. Als je familie dat niet erg vindt, ok! Maar ga jij dan gewoonweg een gemengd huwelijk ook goed vinden, terwijl je weet dat het in de islam niet mag? Op een gegeven ogenblik in je leven ga je toch denken over wat jij wil en niet wat je ouders, broer of zussen willen? Welke kant wil jij op? Wat kies je islam of dounya en meelopen met de rest? En als ze thuis zien dat jij goed bezig bent, zal je een voorbeeld zijn en zullen ze nog veel kunnen leren van jou inshaAllah!

  Inderdaad, je bent tegenwoordig een buitenaards wezen als je zegt dat je liever een bescheiden trouwfeest geeft en niet op één dag 10.000 euro of meer wil wegsmijten terwijl er zina wordt gepleegd en jij bent daar mee verantwoordelijk voor, want het is jouw feest!

  TIA –> doe aub niet alsof Berberse mensen heilig zijn!!!! Want dikwijls dragen ze enkel de naam ‘streng’.
  Ik heb niets tegen Berberse mensen, heb in mijn familie Berberse mensen en in mijn vriendenkring, alhamdoelilah, ik heb zowel Arabische als Berberse mensen graag. Maar ik heb wel iets tegen de houding van sommigen. Ok, vaak zijn gemengde trouwfeesten bij Berberse mensen eerder zeldzaam, jammer genoeg is dit enkel gebaseerd op traditie en op het voorkomen van roddels en niet op islam. Maar hamdoelilah dat het niet gemengd is.

  Heel veel Berberse ouders vinden het niet erg dat hun dochter/zoon met de verloofde op stap gaat zonder mahram (broer, vader, oom van dochter), omdat de mensen het weten, het is al bekend. Dus is het niet erg, de mensen kunnen niet meer roddelen… Maar volgens de islam is dit totaal fout! We moeten meer denken aan wat Allah swt van ons denkt (Is Hij tevreden…?) dan aan wat de mensen zeggen.

  Ik ben zelf niet Berbers, maar wij zijn niet zo opgevoed dat we met een verloofde zonder mahram op stap zouden mogen gaan… En ik vind dit niet streng, want het is gebaseerd op islam…

  En inderdaad iedereen kiest voor een gemengd of gescheiden trouwfeest, maar door in te gaan op een uitnodiging van een gemengd trouwfeest , moedig je het wel aan en vaak betaal je het feest voor een stuk mee (cadeautje is tegenwoordig bijna altijd geld…)

  En Allah swt weet het beste

 13. 13 fatima 15 maart 2007 om 8:53000000 pm

  maschallaah prachtig verhaal!!!
  mooie dood

  salaam

 14. 14 SJI'IET AHLULBAYT as 16 maart 2007 om 1:42000000 pm

  abderrahman jouw verhaaltje kan echt zijn, maar ik geloof er ni veel van: waarom? op trouwfeesten komen altijd schoonbroers binnen vr fotos met hun broer, 1x in m/leven heb ik gehoord da niemand binnen mocht, ofwel behoort zij daarbij, ofwel is het een gefantaseerd verhaaltje en dan moet ge jouw hersenen gebruiken: iemand die een kapsel heeft en waar ze over zeggen geen wudu doen anders wordt het slecht, draagt geen hijab als bruid, dus sprookje en geen waar verhaal. ofwel mocht er echt niemand binnen vd mannen

  imaam alhassan as of was het een ander imam zei: “de waarheid ligt tss 4 vingers” en ze vroegen hem wat hij bedoelde en hij verklaarde: “hetgenen je met eigen ogen hebt gezien en met eigen oren hebt gehoord”

  salukes

 15. 15 SJI'IET AHLULBAYT as 16 maart 2007 om 1:46000000 pm

  echt grappig die eerste video: reggadaaaaaaaaaaaaaaaa!!! echte onwetendheid!

  salukes

 16. 16 Abderrahman 16 maart 2007 om 2:13000000 pm

  Salaamoe Halaykoem Sjie’Iet Alhulbyt

  Ik snap je reactie niet. Wat is het verband tussen jouw reactie en mijn verhaal? Ik had het over een meisje dat nog werd opgemaakt waar er helemaal geen sprake was van een feest dat gaande was. Dat is al één punt. Ten tweede, wie zegt dat juist haar trouwfeest niet gescheiden was? Omdat JIJ enkel maar een keer zoiets hebt meegemaakt in je allicht te korte leven bestempel je het als onmogelijk? Lees je nu echt wat je zegt? ” 1 x in m/leven heb ik gehoord da niemand binnen mocht, ofwel behoort zij daarbij, ofwel is het een gefantaseerd verhaaltje ” Dus, jij bent tot nu toe op alle mogelijke trouwfeesten aanwezig geweest die ooit hebben plaatsgevonden? Doe ons allemaal een plezier en hou zo’n opmerkingen voor je eigen.

  Ten 3de, wat heeft de hijaab ineens iets te maken met heel dit verhaal? Jij gaat ervan uit dat ze, owmille van haar kapsel, geen hoofddoek draagt en je gaat er ook ineens van uit dat haar eigen trouwfeest waar jij niets van afweet een gemengd trouwfeest was, en nu komt het, omdat ze volgens u geen hoofddoek had en het volgens u een gemend trouwfeest was, heef ze dus onmogelijk gezegd dat ze wilde gaan bidden? Wat bazel je nou?

  Mensen lezen dit verhaal en het zet hen aan tot denken, worden wat verdrietig en denken aan al die trouwfeesten waar vele mensen gedurende dagen niet bidden. Bij jou zorgt het voor iets helemaal anders. Jij geeft kritiek op iets waar je helemaal niets van afweet en het ergste van al is dat je je voordoet alsof je er meer van weet terwijl je er totaal niets van weet!!

  Ik zeg niet dat je een slechte mens bent, maar je houding in dat berichtje was totaal onacceptabel. Ik hoop voor jou dat je in het echte leven anders bent.

  Salaamoe Halaykoem

 17. 17 Anissa 16 maart 2007 om 3:33000000 pm

  of het nu echt is of niet

  het kan gebeuren! Allah swt zegt wees en het is! dus maakt t ni uit of t waar is of niet… het zou zeker waar kunnen zijn

  en het is mooier zo te sterven dan al dansend tussen de menigte (gemengd of niet gemengd) op een trouwfeest bijvoorbeeld….

  En Allah swt weet het beste

 18. 18 Maryam 16 maart 2007 om 8:44000000 pm

  As salaam aleikum,

  Masha’allah verhaal broeder Abderraham,..Geprezen zij Allah die tot alles in staat is.
  Ik begrijp die vage reactie van Sjie’Iet Alhulbyt niet, waar slaat dat nou weer op, typisch een shietische reactie hahaha, la 7wela wala quwata illa bi illah. Ik geloof dat er achter dit verhaal een moraal zit.Je komt meteen met allerlei vooroordelen, was je aanwezig bij dat feest dat je zomaar onzin zit te kramen (met alle respect)maar je moet eerst nadenken voor dat je iets zegt!!!!
  Ik wel aangeven dat we nu even rekening moet houden met wat wel mag en niet kan binnen een islamtische huwelijk. Het maakt niet zoveel uit of je nou arabisch bent of berbers, het feit is dat zulke gemende feesten, vooral met culturele rituelen eens afgelopen moeten zijn. Ik kan me wel voorstellen dat er sommige echtparen het groot wel houden, met van alles en nog wat.Maar realiseer je wel hoeveel armen je daarbij kunt helpen, hoeveel zegeningen je van Allah kunt winnen als je het islamitisch houdt!! Hier onder enkele voorwaarden van onze profeet Muhammed vrede zij met hem omtrent het huwelijksfeest en oftewel de walima: Moge Allah alle toekomstige bruidsparen zegenen en hun de juiste keuze laten maken insha’Allah…

  Het huwelijksfeest: de Walima:

  Tijdens de Walima is het toegestaan de daff te slaan. Dit om bekend te maken dat er een Walima is en om vreugde en plezier bij de gasten te brengen.

  De profeet zei:
  “De grens tussen haram en halal ( in het huwelijksfeest ) is de daff en de stem.” ( at Tirmidi )

  “Verkondigt dit huwelijk, voltrekt het in de moskee en sla op de daff als het plaatsvindt”. ( at Tirmidi )

  dus met bijv. een gutba en een maaltijd in de moskee….
  daarna het feest voor vrouwen en voor mannen apart.

  “O Aisha was er maar vermaak want de Ansaar houden van vermaak”.( Al Bucharie )

  Dit zei de profeet tegen Aisha toen een vrouw was uitgehuwelijkt aan een man van de Ansaar.

  Kortom:

  Het huwelijksfeest moet gescheiden plaatsvinden(seksen apart )

  Niet overdreven dure bands huren, dure locaties afhuren….
  dus niet overdreven besteden, het beste is zo goedkoop mogelijk !!!

  Het gezang moet niet gaan over schaamteloze zaken
  Over dhikr van Allah en de profeet !!!

  Huwelijksmaaltijd nuttigen in de moskee of een andere ruimte

  Als je weinig besteed kun je een “huwelijksreis” plannen naar Mekka of Medina ( fatwa van ibn Uthaimin r.a )

  Bronvermelding: minhaj al Moslim deel 3 van Abu Bakr al Djezerie H.A isbn 90-804113-2-9.
  Deze serie bestaat uit 3 delen….
  Deel 1: isbn 90-801508-6-X en……
  Deel 2: isbn 90-801508-9-4……De boeken heten in het Nederlands “De weg van de Moslim.”

  Moge Allah onze leiden en ons naar het rechte pad leiden,

  wa salaam

 19. 19 Anissa 16 maart 2007 om 9:17000000 pm

  het grote probleem met zulke feesten is dat de shayatien uitgenodigd zijn en de Engelen jammer genoeg niet! 😦

 20. 20 Anissa 16 maart 2007 om 9:27000000 pm

  een huwelijksreis naar mekka voor hadj of oemra net na je feest zou ik toch niet aanraden. daar moeten je gedachten zoveel mogelijk gezet worden op aanbidding(heel veel koppels kiezen er bewust voor aparte kamers te nemen juist zodat alle gedachten op aanbidding gezet kunnen worden), het is ook een vermoeiende reis, er komt veel bij kijken! bovendien denk ik dat je gedachten net na het huwelijksfeest niet 100% op een hadj op oemra staan, want je kent je partner dan echt pas… ik zou zo’n reis toch een paar maanden uitstellen… bovendien mag je ook naar andere landen gaan, je mag andere streken en culturen verkennen en ervan genieten, het is zelfs aanbevolen om de wereld te verkennen!

  ik vind wel dat je zo snel mogelijk de hadj moet verrichten, of je nu gehuwd bent ongehuwd bent en ik hoop dat ik en alle moslims die die wens hebben zo snel mogelijk kunnen gaan naar Mekka, inshaAllah, je zou naar t schijnt elke keer terug willen gaan, vanaf je een keer geweest bent, mashaAllah

  En Allah swt weet het beste!

 21. 21 SJI'IET AHLULBAYT as 16 maart 2007 om 11:38000000 pm

  abderrahman

  man, ik heb gezegd da het waar kan zijn en geloof me, vraag maar aan elke vrouw, een opgemaakte kapsel blijft ni hetzelfde als ge gaat bidden en een hijab gaat dragen,dus drvoor moet ge geen wudu gaan doen.

  abderrahman vind het een prachtig verhaal, maar ken zoveel verhalen die ze hebben uitgevonden.

  het kan, maar is ni zeker: moet het eerst met eigen ogen zien of eigen oren horen en ni via via, zo ben ik, missch moeilijk mens

  j/woorden heb ik ni verdraaid man, heb gewoon effe m’n mening gegeven: kijk; bij verhaaltjes analyseer ik wat kan en wat mogelijk ni kan, wat mogelijk waar of ni waar is. denk te veel na over zaakjes; trek het je ni aan: je wordt wel gewoon aan mij

  nog beste maatjes abderrahman: t is gewoon da j/verhaaltje de ronde doet via mail, das alles, maar ge zijt er ni vr verantwoordelijk: ik stuur enkel dingetjes waar ik zeker v ben, zo ben ik; maar gij hebt da ni gestuurd, anderen die da heel mooi vinden en het blijft mooi als het echt is gebeurd, das alles wa ik kwijt wou.

  we blijven beste maatjes man in sjaAllah

  salukes

 22. 22 SJI'IET AHLULBAYT as 16 maart 2007 om 11:41000000 pm

  maryam ‘k heb al enkele reacties gelezen v jou dus weet genoeg over jou en tot welke categorie gij behoort;

  m/reactie is PERSOONLIJK en heeft ni met sji’isme te maken, laat da ermaar buiten schattebolleke. wilt ge sji’isme zwart maken dr m’n persoonlijkheid en persoonlijke mening, vlieg nr de maan, das ook m/mening en heeft niks met sjiisme te maken.

  weet ge wa, ge moet ni nr de maan vliegen maryam, ga je mond 3x met javel (=bleekwater) spoelen.

  mag ik nog m’n mening zeggen of is da verboden in islam???????????

  salukes

 23. 23 fatima 17 maart 2007 om 12:14000000 am

  kunne we beleefd blijve…..
  wij zijn allemaal zusters en broeders

  ONTHOUD DA

  salaam

 24. 24 Abderrahman 17 maart 2007 om 12:24000000 am

  Salaam moehleykoem

  Sjijiet Ahlulbayt, dat is net wat ik zei. Omdat ze nog rhodo ging doen, ging haar kapsel helemaal in de war. En dat wilden die andere, die haar hebben opgemaakt, net niet hebben! Omdat ze anders helemaal opnieuw moesten beginnen. Maar aangezien dat meisje het gebed erg belangrijk vond, wat het ook is, is ze toch gaan bidden. Ik heb het verhaaltje niet via mail gekregen maar gehoord in de moskee tijdens een lezing. Het kan best zijn dat dit verhaaltje ook via internet circuleert. Het kan verder ook zijn dat het verhaal verzonnen is, maar dat weten we niet.

  Ik neem het je niet kwalijk maar hetgeen je zei in je 1ste reactie kwam wel anders over. Zoals ik hierboven heb uitgelegd. Het was alsof je zei dat het verhaaltje helemaal niet waar kan zijn omdat jij nog nooit een trouwfeest hebt meegemaakt waar geen enkele man de bruid mocht zien. Daarenboven, ook al was het een gemengd trouwfeest en ook al droeg ze geen hijaab, dan nog kan het waar zijn. Een meisje dat geen hijaab draagt tijdens haar gemengd huwelijk kan nog altijd voor haar eigen uitmaken dat het tijd is om te bidden. Al die elementen dus van gemengd huwelijk, hoofddoek, etc … zijn niet van belang. De waarheid van het verhaal kan niet op basis daarvan achterhaald worden. Hoe dan ook, de kans dat het waar is is volgens mij groter dan de kans dat het verzonnen is. Waarom? Van alle huwelijken tussen moslims in de wereld is er dus geen enkele bruid die sterft tijdens haar gebed? Hoe groot is die kans? Klein weliswaar, maar toch bestaande, dus de kans zit erin.

  Hoe dan ook, laten we blijven waar we begonnen waren. Het is een verhaal dat de mensen aanzet tot denken. Meer valt er niet van te zeggen en hopelijk zullen er onder ons mensen zijn die er lering uit trekken. Insha’Allah.

  Salaamoe Halaykom

 25. 25 SJI'IET AHLULBAYT as 17 maart 2007 om 5:15000000 pm

  antwoord onder imam almahdi as artikel

  salukes

 26. 26 fatima 18 maart 2007 om 9:58000000 pm

  salaam,
  seg tia als je niet zou dansen voor die redenen meid ga dansen dan!!
  verkeerde intentie om niet te dansen…..

  salaam

 27. 27 TIA 19 maart 2007 om 9:40000000 am

  salaam

  Anissa je moet niet zo praten van : berberse mensen dit en dat..

  bij ons wordt dat minder gedaan. van die gemengde trouwfeesten en dat is zo .. arabieren leven meer westers als berberse mensen en dat is zo…

  gemengde trouwfeesten mogen niet ok we weten het nu wel al.;
  maar sowieso.. of het nu gemengd of niet gemengd is.. muziek luisteren mag toch ook niet en dansen mag toch ook niet… niet???
  dat is wat ik gehoord heb..

  beslama

 28. 28 Oegt 19 maart 2007 om 10:28000000 am

  Salamu3alaikum wara7matulahi wabarakatuhu,

  Muziek en het luisteren ernaar is niet toegestaan. Het behoort tot zondes die de veroorzaakt worden door de shaytan. Muziek is een oorzaak tot het verharden van de harten en deze te verzieken. Geleerden hebben gezamenlijk een duidelijke fatwa over het verbieden van muziek uitgesproken (idjmaa’), hier volgen een paar bewijzen tot het verbieden van muziek:

  Uit de Qor’aan:

  1. Allah de Verheven zegt in soerat Loeqman: “En er zijn er onder de mensen die onzinnige praat kopen om te doen afdwalen van de Weg van Allah, zonder kennis, en die het (de Islam) bespotten. Zij zijn degenen voor wie er een vernederende bestraffing is. (6) En wanneer Onze Verzen aan hem worden voorgedragen, dan wendt hij zich er hoogmoedig van af, alsof hij ze niet hoort. He is alsof er in zijn oren doofheid is. Verkondig hem daarom een pijnlijke bestraffing”(7).

  Al wahiedie en andere geleerden hebben in hun tafsier (uitleg van de Qor’aan) gezegd: De onzinnige praat die in aya 6 van soerat loeqman is verteld, is muziek. Dit hebben de volgende metgezellen (Allah’s welbehagen zij met hen) gezegd: Ibn ‘Abbas en ibn Mas’oed en Moedjahied en 3iekriemah. Er is overgeleverd dat ibn Mas’ood heeft gezegd:”ik zweer bij Allah, waar er geen andere god is dan hem, het is muziek”

  Uit de Hadith:

  2. hadith: De profeet (SAW) hem heeft gezegd:” er zal een volk dat de moslims behoort komen, die zijden (al ‘harier) ontucht (‘hiera – letterlijk vertaald de geslachtsdeel van de vrouw), bedwelmend drank (al khamr) en muziekinstrument zullen toestaan” overgeleverd door boekharie.

  3. Abou hoerayra (Allah’s welbehagen zij met hem) heeft gezegd dat de profeet (SAW) gezegd heeft: “Aan het einde van de wereld zal een volk komen die in apen en zwijnen veranderd zal worden, ze zeiden (de metgezellen). Getuigen ze niet in de eenheid van Allah en dat Mohammed de boodschapper is van Allah? Hij (SAW) zei: “jawel, en ze vasten, bidden en bezoeken het huis (Hadj). Ze zeiden: “Maar wat doen ze dan verkeerd?” Hij (SAW) zei: “ze gebruiken muziekinstrumenten, trommels en zangeressen, ze brengen hun nachten door in het drinken van bedwelmende dranken en onzinnige handelingen hierdoor zullen ze gestald worden en veranderd worden naar apen en zwijnen”

  4. Tijdens huwelijksfeesten en andere islamitische feestelijke gelegenheden is het toegestaan om gebruik te maken van trommels (ddef) met normale zang die verboden woorden (liefde, benoemen van het menselijk lichaam…) niet bevat en wel alleen voor de vrouwen. Dit gebaseerd op een hadith van de profeet (SAW) dat de profeet (SAW) de vrouwen toestond om gebruik te maken van deff tijdens huwelijksfeesten.

  En Allah weet het het beste.

 29. 29 Maryam 21 april 2007 om 7:17000000 pm

  A salaam aleikum al ougt Sh’iet ahlubayt,

  Mijn excuses als ik je hierbij heb gekwetst, dat is zeker niet mijn bedoeling. Moge Allah ons allen vergeven voor hetgeen we geen kennis over hebben! Met alle respect en zoals ik het weer op merk is dat jij gewoon meteen klaar staat met een vooroordeel.Wat je nu weer doet tegen over mij. Je kent me niet,je weet niks over mij en je zet me in een hoek. Soeb7anallah wie mag jij wel wezen om mensen in categorien te stoppen.Je mag je mening geven, weet wel wat je zegt!! Ik wel hier geen discussie lokken tussen Shi’3a en Sunnie’s. Helaas zijn er heel wat verschillen tussen deze groepen. Waar jij je ook toe behoort,hopelijk de juiste leiding en Weg van Allah. Er is een Oummah en moge Allah die versterken en de huichelaars onder deze Oummah leiden. Amine.

  wa aleikum salaam,

  p.s.Gayr insha’Allah we zijn hier allemaal om van elkaar te leren,Ieder heeft zijn mening,Maar laat je mening wel gebaseerd zijn op feiten!!!

 30. 30 khaddi 22 april 2007 om 8:35000000 pm

  amai zeg,ik lees de eerste reactie en het mondt uit in beschuldigingen en vooroordelen.
  ik ben zelf berbers, maar ik vind dat of men berbers is of arabier, het doet er niet toe:
  we zijn moslims; en zo moeten we ons met elkaar verbonden voelen. als we ons ook gaan onderscheiden,zoals ze het in marokko zo goed doen, wat blijft ervan over?
  allochtonen in belgie klopt dan niet meer, marokkanen ook niet, nee: het zijn berbers van die ene stam; en dan nog van die andere stam, en arabieren van die stad, enzovoort…
  op wat slaat dit nu?
  nog iets: nooit iets zeggen, dat je niet weet. als je mij wil zeggen dat berberse mensen streng zijn, en arabieren westers. of dat er nooit trouwfeesten zijn zonder de broer die foto komt trekken. toon mij statistieken, anders geloof ik het niet.
  zever, gezever 🙂

  ma3aa salaam

 31. 31 k weet niet 24 april 2007 om 1:15000000 pm

  salaaaaaaaaams

  awel dat het niet uitmaakt dat je arabier of berber bent, da weet ik nog niet hoor

  Er zijn bepaalde cultuurverschillen in marokko zelf wat men noemt “subculturen” en die subculturen zijn wel heel verschillend naargelang waar je bent

  Ik weet dat in de berberse cultuur de gewoonte is om niet mee te doen aan gemengde huwelijken. Awel zo’n cultuurtraditie past perfect in het plaatje van de islam en op zo’n punten is het helemaal niet mis om je cultuur in stand te houden zolang het strookt met het boek van Allah en de Soennah van de profeet.

  Volgens mij is er wel een verschil hoor, enkel moeten we ons daarboven zetten en laten we de waarden en normen van de Islam zegevieren incha Allah. MAar met cultuur die daarbij past in helemaal niet mis.

 32. 32 Abderrahman 25 april 2007 om 8:29000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Daar ga ik nu eens mee akkoord “k weet niet”. Je hoort vaak mensen zeggen: “jullie gescheiden trouwfeesten zijn het gevolg van jullie cultuur en zijn niet gebasseerd op Islam” Dan denk ik in men eigen “Kan zijn, dus ? ” Is het dan niet eerder een goed teken dat die cultuur in overeenstemming is met de Islam. Of moet de Islam gescheiden blijven van de cultuur terwijl de Islam juist de cultuur bepaalt?

  Dit is gewoon een andere manier om goedkeuring te vinden voor gemengde trouwfeesten. Of je nu berber of arabier bent, zo’n redenering geeft enkel maar de opstandigheid weer van iemand die zich niet wil houden aan die regeling. Hoe dan ook, iedereen kiest voor zijn eigen trouwfeest. Maar als er een gemengd trouwfeest wordt gehouden onder het motto: “ik trouw maar één keer dus het moet tof zijn” dan maak ik mij zorgen om al diegene die akkoord gaan met deze mening.

  Waarom is heel eenvoudig. Het ligt aan ons om kennis op te doen over Islam. Hiermee bedoel ik niet heel de koran van buiten leren, hoewel dat wel mooi zou zijn voor iemand die het begrijpt. Met kennis bedoel ik in eerste instantie de betekenis van de verzen kennen, de geschiedenis ervan, Islam & wetenschap, de evolutietheorie en gans de fantasie er rond, Islam & psychologie, Islam & mensenrechten … het is enkel met kennis dat je je het redt want je kan niet geloven in iets waar je weinig van afweet. Dan zal je steeds een onzekerheid hebben omtrent je geloof en de waarheid erachter. Het is juist diegene die kennis bezit omtrent de Islam die nooit zou afkomen met zwakke argumenten ter verdediging van één of ander vergankelijk plezier.. Dat is het verschil tussen iemand die weet en iemand die denkt te weten in dit leven en het verschil zal nog groter zijn in het volgende leven…

  Het is heel goed dat er hier mensen komen om te lezen en om kennis op te doen. Soms staan er wel overhaaste en onjuiste of ongegronde comments bij, hoewel die misschien vaker van jongere mensen zijn met misschien nog onvoldoende kennis. Maar de meeste ouderen onder ons zullen vroeger ook zo geweest zijn. Ik moedig het aan dat zij hier komen, jong en ook “oud”. Hopelijk zullen ze na verloop van tijd niet enkel reageren om te reageren of om hun mening te uiten maar reageren uit kennis die ze via deze en andere wegen hebben opgedaan.

  Salaamoe Halaykoem

 33. 33 sji'iet ahlulbayt as 25 april 2007 om 3:41000000 pm

  wa een hypocrisie die nabila zangeres/danseres, Allah, Allah zingt ze constant en danst erbij wa ge dansen noemt en hoe ze erbij loopt, zoiets goedkoops heb ik nog nooit gezien.

  en da volk, even goedkoop of goedkoper en da noemen ze dansen????? dubbele tbehdayel: met Allahswt tbehdayel en met de mensen tbehdayel en nog een heshma vr wa ze dansen noemen, supergoedkoop

  laat ze maar doen, bij Allahswt zullen ze op vuur mogen shaken als ze geen berouw tonen en zo in die toestand sterven. en dan zullen ze ni kunnen lachen.

  het Einde der Tijden is nabij

  salukes

 34. 34 Anoniem 25 april 2007 om 4:04000000 pm

  Hahaha ze kan niet eens goed dansen, haar spijkerbroek zit zoo strak.

 35. 35 eljamo 14 juli 2007 om 8:01000000 pm

  Al dat geruzie over gemengde huwelijken… eigenlijk is het heel eenvoudig: dit is vanuit islamitisch standpunt gezien NIET toegestaan, punt gedaan!

  Wat er in het artikel bovenaan staat zegt meer dan genoeg. Het is dan ook gebaseerd op een fatwa. Ik neem zoiets veel liever aan als waarheid dan 100 verhaaltjes over trouwfeestjes waar je al dan niet bij was.

  Cultuurverschillen die niet stroken met de islam móéten gewoon zo snel mogelijk van de wereld geholpen worden. Jammer genoeg blijkt dat niet zo simpel te zijn. Het maakt niet uit of iets altijd al op een bepaalde manier gedaan wordt waar je leeft, als het verkeerd is, is het verkeerd en dus verwerpelijk.

  Over die filmpjes kan ik kort zijn: een schande!

  Mannen en vrouwen die doodleuk met elkaar staan te dansen of een buikdanseres die door een hele hoop mannen wordt nagefloten? Kom zeg, wie zegt dat dit islamitisch is kan ik gewoon niet serieus nemen. Wat mij betreft mag iedereen doen en laten wat ie wil, maar probeer zulke zaken niet met zwakke argumenten islamitisch te rechtvaardigen.

  Ma3a salama

 36. 36 Faarisul Qalam 17 juli 2007 om 4:43000000 am

  Bismilaahi rahmaani raheem,

  Walaaahi voor degene die deze filmpjes hier op deze site zetten bewust. Wees geen fitnah voor de gelovigen want weet dat Allah de almachtige heeft gezegd: innal ladiena fatanul mou’miniena thumma lam yatuubu, fa lahum 3adaabu djahannam wa lahum 3adaabul hareeeeeeq. Degene die gelovigen doet misleiden en nadien geen berouw toond, voorwaar zij hebben de bestraffing van de hel en een zeeeer hete kwelling.

  Hij de almachtige heeft ook gezegd dat wij moeten zeggen: Rabannaa laa tadj3alnaa fitnah lil ladiena amanu. Onze Heer laat laat ons geen misleiding zijn voor de gelovigen.

  Allah de meest prachtigste heeft ons ook gezegd: Wa ta3aawanu 3ala lbirri wa taqwa wa laa ta3aawanu 3ala al itmi wal 3udwaan. En help elkaar in het goede en deugdzaamheid en help elkaar niet in zondes ondeugdzaamheid.

  Walaaahi jullie zouden moeten weten hoe dat mijn situatie en JULLIE situatie morgen bij HEM zal zijn!!!

  En weet mijn beste dierbaarheden dat Allah je huwelijk nooit of nooit of nooit zal zegenen wanneer je deze niet op een islamitische manier regelt!!!! Hoeveel je ook van hem en haar moogt houden.

 37. 37 Faarisul Qalam 17 juli 2007 om 4:47000000 am

  PS: Haal deze video’s van deze site aub, je bent verantwoordelijk voor de klik die de bezoekers maken. Dit is geen sadaqah djaariyah maar een say’ah en hoemeeer mensen erop klikken hoemeer say’aaaaat!!! Laat staan mensen die door deze filmpjes misleid worden, discotheken gaan, overspellig worden, drugdgebruik zelfs kofaaar worden….. en dit te danken allemaaaal dankzij deze zedenloze filmpjes.

  En voor de getrouwde vrouwen thuis:Dans voor jullie mannen voorwaar dit heeft onze boodschapper 3aleeyhi afdalu salawaatu wa atyabu tasliem gezegd.

  Een zwakke dienaar

 38. 38 Moke 17 juli 2007 om 8:34000000 am

  Salaam Faarisul Qalam,

  In deze bericht is er geen belangstelling voor reacties, wees gerust.
  Tevens de site gaat binnenkort vernieuwd worden, dan zal ik er rekening meehouden.

  Verder, jij had het over zedenloze zaken.
  Had ik ze moeten verbergen en niet over praten, zoals: dansende vrouwen in de Islam, dansende jongens in de discotheken, …

  Ik heb gewoon mijn plicht gedaan en aangetoond wat het verschil was volgens de koran/soenna tegenover el-kufr. En doen alsof dat er niets aan de hand is en het voorbij laten gaan als vliegen in open ruimtes.

  Welke initiatieven zou ik beter moeten nemen, dan dat ik zelf neem ?

  Thalla & Beslama. 😉

 39. 39 MoslimaMaryem 17 juli 2007 om 10:23000000 am

  Salam 3alaikoum
  Ik heb de bovenstaande reacties doornomen en ik vind het echt dom dat er steeds naar het feit berber of arabier verwezen wordt. Echt niet te doen! Ik dacht dat we hier een doel hadden, kennis opdoen en kennis over de islam delen met andere!!!!!!!!!!!!!!!
  Mensen kijk naar deze filmpjes en je zult zien dat de Laatste Dag nadert. Doe aub je ogen open en vergeet niet waarom we hier zijn. We zijn hier om Allah swt te aanbidden en niet Shaytan. De profeet vzmh heeft ons hiervoor gewaarschuwd!!!!!!!!!!!
  En geloof me broeders en zusters een trouwfeest zonder muziek, foto’s en al die andere haram dingen kan ook leuk zijn! Bij myn broers hebben we het steeds via de regels van de islam gedaan en geloof me het was heel gezellig!!!!
  Nog iets als je na je huwelijk op reis wil gaan met je echtgenoot………… geen probleem. Maar het probleem is wel dat vele onder ons het zien als een huwelijksreis en dat mag niet want dan volg je iets wat de kufaars doen. Als je het ziet als een reis waarin je je echtgenoot beter leert kennen enzo dan is er volgens de geleerden geen enkel probleem.
  Dus aub mensen doe je ogen open en vergeet allah swt niet!!!!!!!!!!!!
  Wa3alaikoum salam

 40. 40 Faarisul Qalam 5 augustus 2007 om 2:27000000 am

  Asalaamulaahi 3aleeykoum yaa ahebatiiii

  Eerst en vooral moge Allah ontzettend veel van jullie houden vervolgens jullie allemaal tot de martelaren en martelaressen laten behoren. (inclussief ik e 😉   )

  Eeeum mijn beste vriend Moke, je hebt wel wat gelijk en een mooi initiatief maybe is het beter wanneer er nog zulke zaken komen het minst misleidende te laten tonen, als je de keuze hebt tussen drie filmpjes belly danseres met haar uitrusting, een jongen met een meisje MTV pasjes of een gemengde trouwfeest waar ze in dansen dan neem je het minst van al dus het gemengde trouwfeest, omdat daar niet zoveel op te zien is dan een bende mensen die heen en weer gaan. Maar als je buikdanseres zigzag laat gaan met haar heupen en de camera die hoogst waarschijnlek op haar navel inzoomt en al die ander tgarbeeq kan mensen verleiden en aanzetten ook meisjes natuurlijk. En een jongen met meisje MTV pasjes, jah dan heb je zo van die meisjes die zeggen waaauuuuw hij danst zoals Usher die wil ik ook wel aan mijn zij(LETTERLIJK) die heeft stijl en alles erop en eraan en we zijn zeer vertrokken…. snap je brother

  En Allah weet het best,
  yallah a3aanakumulaaah mijn dierbaarheden 😉

 41. 41 Faarisul Qalam 5 augustus 2007 om 2:31000000 am

  PS: 😉 MTV pasjes telt ook voor de brothers he die graag stage willen volgen bij de negers en dan is uitproberen bij meiden EN onze zusters. PAS MAAR OP dit spelletje gaat niet meer lang duren.

  ahsanalaahu ilaaykoum

 42. 42 zaynab 12 november 2007 om 10:14000000 pm

  selemoe3eleykoem

  muziek is tog op zicht haram en op wat dansen de vrouwen op muziek of niet tog?

  is het dan wel halal dansen?????????????????????

  la ila ha il Allah

 43. 43 zaynab 12 november 2007 om 10:16000000 pm

  selemoe3elykoem

  vooral met muziek instrumenten?dat is tog het geluid van shaytan?a3oedoe billah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Allah(swt) weet het beste en moge wij(moslims)incha’Allah het van hem(swt)leren

  la ila ha il Allah

 44. 44 zahara 22 augustus 2010 om 11:46000000 pm

  Gemengd mag niet,het wakkert de gevoelens aan en sjeitan speelt een grote rol

 45. 45 sara 12 december 2010 om 12:37000000 am

  Val mekaar niet zo aan zeg…Berber dit Marokaan zo laat iedereen gewoon trouwen zoals ze willen,ongeacht waar ze vandaan komen.
  Je kunt ook discuseren zonder iemands ras te beledigen dat kan nogal kwetsend zijn.
  Abderrahman leuk verhaaltje is dit echt gebeurt?

 46. 46 younsie 12 december 2010 om 7:55000000 pm

  slm dat is de fitina wat we nu hebben bij de meeste marokkaanen
  maar dat is niet doe gestaan in de islam vrouwen en manen moeten niet samen als jij goed kijkt naar die filmpje dan weet jij waarom zonder nog iets de vragen

 47. 47 sara 12 december 2010 om 9:16000000 pm

  Younsie

  is dit aan mij gericht?????
  ik weet heus wel dat vrouwen en mannen gescheiden moeten zijn zo
  snugger ben ik wel hoor!!!

 48. 48 Nadiya 10 januari 2011 om 10:50000000 pm

  Salamoe3alaikom wa rahmatoeALLAH wa barakatoho,

  Moge we alleen onze imaan versterken insjaALLAH en ons leiden naar HEM.

 49. 49 Nadiya 10 januari 2011 om 10:51000000 pm

  Correctie; Moge we allen

 50. 50 Mar75 27 april 2013 om 10:41000000 pm

  Mensen willen plezier maken, daar is niets onreins aan. wat een onzin om lol maken gelijk te stellen aan het hebben van een relatie. Dansen is een natuurlijke drang van de mens om plezier te hebben en vrolijk van te worden, het is gezond voor de psyche van de mens om plezier te maken en te dansen. waarom alles verbieden en naargeestig leven waar van alles niet mag, en dat toeschrijven aan God, alsof hij ons dit leven geeft om niet gelukkig te mogen zijn, onze gevoelens te onderdrukken voor een leven na de dood. De mensen in het filmpje zijn duidelijk moslim en worden hier door de reacties weggeschreven als geen moslims, niet goede moslims etc. zo kun je aan de gang blijven. Nooit zal iedereen het met elkaar eens worden. leef en laten leven, heb respect voor elkaars levensvisie en normen en waardes, want het is God die gaat oordelen, maar dat leggen de ‘goede’ moslims hier zo naast zich neer… want het is zo fijn om je verheven te voelen boven anderen om je ‘uitverkoren’ te voelen, beter dan de rest. Hoogmoed , arrogantie etc. stond daar ook niet wat over in de koran? Het lukt geen méns om niet te zondigen. Daarvoor heeft God zijn enige zoon gegeven, omdat hij dat ook in zag. Elk mens is een zondaar, U ook.. daarvoor gaf God zijn zoon en dat betekent niet dat je zomaar moet doen waar je zin in hebt, nee het gaat erom dat je een puur hart hebt, een zuiver geweten, leert van je fouten, waar je in dit leven voor op de proef wordt gesteld en God zal uiteindelijk oordelen op de dag des oordeels en die oordelen zullen u nog gaan verbazen. Leer God kennen in uw hart, niet uit een boek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.974 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

april 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: