• Is het vasten geldig zonder gebeden ?

Vraag:
Als je een keer niet bid in de ramadan, is het dan zo dat je die dag dan niet echt geldig aan de ramadan hebt meegedaan?

Antwoord:
In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige

Het niet verrichten van het gebed behoort tot grote en gevaarlijke zondes. Een groep geleerden hebben gezegd dat een persoon die het gebed niet verricht buiten de oever van de Islam valt. Ze baseren hun uitspraak op de hadieth van de Boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem), waarbij hij zegt in een hadieth die overgeleverd is door Jabier: “Het verschil tussen een gelovige en een ongelovige is het nalaten van het gebed” Moesliem en anderen.

Andere geleerden zeggen dat wanneer een persoon de verplichting van het gebed niet erkend dat hij dan buiten de oever van de Islam wordt gezet. Omdat hij een wet van Allah verloochent.

Een ongelovige wordt niet beloond voor de goede daden die hij verricht. Zo vinden sommige geleerden dat het vasten en andere zaken niet geaccepteerd worden voor een persoon die het gebed niet verricht of dit nu uit luiheid of verloochening geschiedt.

De andere uitspraak is de uitspraak van de andere groep geleerden. Zij zeggen dat een persoon die het gebed niet verricht uit luiheid een grote zondaar is. Het niet verrichten van het gebed heeft geen invloed op het vasten en andere zaken. de enige zonde die de daden ongeldig maakt is shirk (afgoderij, toekennen van deelgenoten aan Allah). Allah zegt: “Maar als zij deelgenoten (aan Allah) toegekend hadden, was wat zij plachten te doen voor hen vruchteloos geworden” Soerat An an’aam aya 88.

Allah weet het beste.

BRON: ‘www.Al-Islaam.com’

15 Responses to “• Is het vasten geldig zonder gebeden ?”


 1. 1 Fatima 15 oktober 2007 om 1:56000000 pm

  is het vasten geldig als je geen hoofddoek draagt, maar wel bid en veel moslims helpt.

 2. 2 zaynab 15 oktober 2007 om 7:05000000 pm

  er zijn mensen die vasten en hoofddoek dragen en die doen slechte dingens maar er zijn er ook goede bij en plus er zijn mensen die geen hoofddoek dragen en goede dingens doen en er zijn er ook die slechte dingens doen.Alleen Allah weet die echt goed is of slecht.
  daarmee bedoel ik het is niet te zien aan hoofddoek of geen hoofdoek of aand de baard of geen baard.
  men moet kijken naar het hart niet het uiterlijk. meer kan ik niet zeggen en ik hoop dat dit u een beetje kan helpen fatima.
  moge Allah het aanvaarden van dat u de moslims helpt.
  la ila ha il Allah

 3. 3 moslima 15 oktober 2007 om 9:10000000 pm

  salam zuster zaynab,
  ik wil je iets bij zeggen,
  over de hoofdoek. Eigenlijk is het toegestaan dat je wel een hoofdoek moet dragen want Allah swt vraagt dat, en als iemand een echte moslima wilt worden moet alle regels van Allah swt accepteren, maar je hebt gelijk van het uiterlijk, maar bij vrouwen mag je niet aantrekkelijk zijn voor mannen.
  Vroeger deed ik geen hoofdoek maar nu wel omdat ik besef dat ik echt in de islam wil gaan, nu voel ik me meer beschermd dan daarvoor!
  Dus da’s alles dat ik wou zeggen. Moge Allah jullie belonen. Amiiin!
  Salam wa3likom warahmatoelilah wa barakatoehoe

 4. 4 Moke 16 oktober 2007 om 4:59000000 am

  Salaam Alaikoem zuster Fatima,

  Het niet dragend van een hoofddoek verbreek het vasten niet, zoals een man geen baard draagt voor te gaan vasten.

  Je moet de vraag anders stellen, zoals de titel van het bericht weergeeft. Dat is voor véél mensen een probleem.

  Beslama.

  N.B.: http://www.benayad.be/forum/register.php

 5. 5 zaynab 16 oktober 2007 om 4:29000000 pm

  DUBBEL REACTIE VERWIJDERT!!!!

 6. 6 zaynab 16 oktober 2007 om 4:32000000 pm

  selemoe3eleykoem zuster moslima

  u heeft gelijk over de hoofdoek maar men draagt dat voor Allah (swt) en omadat hij(swt) het zo wilt en ook om de shoonheid van u haar te verbergen voor u man later en alleen hij (zonder broer,zus,ouders,etc)mag u schoonheid zien en kennen.
  u moet ook weten dat u innerlijke als u uiterlijke moet zijn en u innerlijke als u uiterlijke maar dat is niet voor iedereen zo.
  bij sommigen zie je hun innerlijke helemaal verschillend dan de uiterlijke en andersom en zoals moke heeft gezegt is ook een goed voorbeeld macha’Allah.
  een mannen zonder baarden die vasten ook.

  moge Allah jullie het beste laten weten

  ma ila ha il Allah

 7. 7 Moke 18 oktober 2007 om 6:04000000 am

  Salaam Alaikoem zaynab,

  Het gaat hier om het principe!!!

  Het vieren van de geboorte van Jezus Christus (kerstmis vieren), terwijl je eigenlijk toch niet in Jezus gelooft of in God.
  Dan vraag ik mijn eigen zijn de Belgen of de Nederlanders niet wijs genoeg, om geen komedies te spelen en de mensen met schijn te bedriegen. Als je vraagt waarom vier je kerstmis, dan slagan ze tilt.
  Dat is normaal, die vraag krijgen ze nooit voorgeschoteld.
  Waarom vieren de ongelovigen nieuwjaar, terwijl ze niet geloven in het Christendom.

  Daarom moeten de ongelovigen stoppen met ons met schijn te bedriegen, dat ze geloven door middel met Kerstmis en nieuwjaar te vieren.

  Maar spijtig heb je dat ook bij ons. Zoals het titel van het bericht het voorschrijft. Is het vasten geldig zonder gebeden ?
  Waarom vast je als je toch niet gelooft en je gebeden niet verricht?
  Hetzelfde principe: Ik wil erbij horen, een soort dekmantel van hun ongelovig karakter: seculiere moslims. Ongelovigen die afstammen van Islamitische gezinnen.

  Zo is het bij de Christendom als bij de moslims, men zoekt altijd hun negatieve persoonlijkheid ver te houden van diegene die het niet hebben. Om toch goede contacten te houden.
  In vele gevallen is goede contacten houden prioriteit nr. 1 dan geloven. Reden: er is geen communicatie omtrent de verkondiging van de boodschap van Allah (swt) in de koran: verwaarlozing.

  Je gaat het moeten aanvaarden of dumpen, dat maakt iedereen voor zich zelf uit.

  Beslama.

 8. 8 zaynab 12 november 2007 om 7:37000000 pm

  selemoe3eleykoem

  chokran djazaak Allahoe khayran.
  sorrie maar ik wouw even uitleggen aan zuster fatima

  la ila ha il Allah

 9. 9 Bart 30 juli 2008 om 6:51000000 pm

  Even over de laatste tekst van Moke. Ik vind dat wat je daar schrijft echt ronduit krom. Kertmis en Nieuwjaar dat zijn tradities die afstammen van christelijke gebruiken. Nou zijn onze families dat van oorsprong ook en als vanzelfsprekend doen de nazaten daar aan mee. Ook voor de sfeer en de sociale banden. Dat is onze manier van leven en wie ben jij om daarover op die manier te oordelen? Wie ben jij om te zeggen dat dat de enige waarheid is? Even voor de duidelijkheid een ongelovige die gelooft ook. Die gelooft dat er geen god is. Die neemt eerder aan dat alles wat je ziet, een product van de natuur is. Als je de natuur gewoon zijn gang laat gaan dan ontstaan er mooie dingen. Dat is ook een geloof dus doe niet alsof dat ene geloof de enige is. Dat zal ik namelijk ook niet beweren en daarom ben ik blij dat ik zo denk en zo geloof. We kunnen alleen maar met elkaar op één lijn zitten als je de ander kan laten zijn zoals die is en ik vind dat sommigen hier daar hard aan moeten werken willen we onze samenleving goed leefbaar houden.
  uiteraard zijn er ook genoeg autochtone Nederlands of Belgen die daar aan mee moeten werken maar in dit geval zie ik duidelijk een geval van dogmatische aard.

  gegroet

 10. 10 zeynep 4 oktober 2008 om 11:51000000 am

  hallo bart.
  zou jij mij kunnen zeggen waar de natuur van daan komt?want je oordeelt wel over de natuur maar kijk eens om je heen hoeveel rampen er wel niet zijn en waardoor ontstaat dit dan?ik weet het wel maar jij niet.en kertmis bestaat niet,sorry ik ben zelf een nederlander maar elhamdullilah een moslim en ik blijf ook allah cok sukur een moslim.lees jij de bijbel maar eens goed door daar staat ook in dat alcohol verboden is maar bij de katholieken word er wijn gegeven en ook bij kerstmis nou sorry dit staat niet in de bijbel.en wat dacht jij van varkensvlees die mag jij ook niet eten dat staat ook niet in de bijbel.maar goed jij bent een man die ontwetend is anders had je niet zo gereageert.ik kan jou een hele goede raad geven.ga eens naar een kerk en vraag daar de dominee om de aller oudste bijbel ik denk dat hij zegt tegen jou dat hij die niet heeft maar dat heeft hij wel maar daar staat de waarheid in en dat zegt hij jou niet wat hij verteld liever leugens aan de mensen.maar als jij die bijbel krijgt kom dat met de waarheid op deze site dit zou ik heel leuk vinden.maar bart praat niet uit ontwetendheid dit is heel gevaarlijk.moge allah jou wijsheid geven insallah.
  salaam zeynep

 11. 11 zahara 22 augustus 2010 om 11:25000000 pm

  broeders en zusters, salaam alaikoem,…

  Het eerste punt wat telt dat je zeker niet mag oordelen over andere mensen hun leven, je moet je vooral richten in jou geloof en niet continue vragen stellen mag dit, mag dit niet, je moet uitmaken wat het beste voor je is.

  Punt2: Jouw intentie en hart is heel belangrijk dan een hoefddoek, het dient gewoon om zelfrespect, meer niet!
  gebed,vasten, meelevend voor de armen, gehandicapten,dit zijn belangrijke termen voor iedereen vanwaar je ook vandaan komt

  Punt3: roddelen, jaloezie, sihr,d’as vele erger en dat hebben , het valt me op dat marokkaanse vrouwen te snel van slag zijn, en dan beginnen ze over een doek te praten, laat men niet lachen

 12. 12 AdamB 16 augustus 2011 om 2:51000000 pm

  Kerstmis is tegenwoordig in December, terwijl Jezus mid zomer is geboren.

  En ga zo maar door…..Voor alle Christenen ( wannabes ) check hoe Ahmed Deedat Moge Allah ons een plek naast deze man schenken in de Hemel de mond snoert van verschillende dominees, priesters en andere hoogegeleerden van jullie geloofsleer.

  Jullie geloof is hedendaags gebaseerd op dollarbills. And u know it.

 13. 13 AdamB 16 augustus 2011 om 2:55000000 pm

  Zahara, groot gelijk zuster.
  Jazaka Lahoe Khairan, mensen maken ze zich zorgen om het inkt, terwijl ze geen pen hebben.

 14. 14 inssaf 16 maart 2012 om 4:30000000 pm

  a salaam wa3aleikom wa rahmatoelah wa barakatoehoe

  zahara ik vind dat je gelijk hebt.
  bart ik begrijp het helemaal niet want je weet eigenlijk zelf een geloof is tijdloos waarom wordt de bijbel elk jaar veranderd dan dat vind ik heel raar


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.974 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

oktober 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: