• Saoedische vrouw met 2 echtgenoten voor de rechter.

RIYAAD – Een Saoedische vrouw moet voor de rechter verschijnen omdat ze met twee mannen getrouwd zou zijn. Dit meldde de Arabische krant Elaph dinsdag (21/08/2007) op zijn website. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie liet weten dat de vrouw waarschijnlijk gestenigd wordt. De man heeft in Islamitische landen recht op het hebben van meerdere echtgenotes, terwijl dat voor vrouwen strikt verboden is.
BRON: ‘www.refdag.nl’

25 Responses to “• Saoedische vrouw met 2 echtgenoten voor de rechter.”


 1. 1 jamila 15 oktober 2007 om 1:40000000 pm

  zozo…..met mannen getrouwd…maar ehh..niks voor mij..wil liever een man hebben

 2. 2 fayroz 15 oktober 2007 om 5:26000000 pm

  Volgens mij klopt dit verhaaltje niet volledig..! Hoe kan ze ooit aangenomen worden in de burgerlijke stand als het verboden is voor een vrouw om met twee mannen te trouwen.. En daarenboven, wie kent 1 man die met een vrouw wil trouwen die al een man heeft..!!

 3. 3 Moke 16 oktober 2007 om 4:47000000 am

  Ja, zuster fayroz,

  Ik snap het ook niet, hoe kan dat nou?
  Normaal gezien, kan dat niet!!!

  Maar zoals je weet informaties die van bronnen komen (ongeloof), altijd met een korreltje zout opnemen en Allahoe alam zeggen.

  Of te weel laten de helft van het verhaal weg, omdat ze het niet mogen zeggen. Oftewel willen zo extra lezers binnen halen voor hun online krant. Meestal zetten ze het er niet bij: de diepgaande oorzaken of aanleding tot deze oorzaak. Wat zijn hun statussen in de maatschapij. Dat weten allermaal niet.

  Gewoon de laatste regeltjes plaatsen van het verhaal en de rest weglaten! Ik heb ook mijn bedenkingen erover. Het kan zijn dat het kafier is in Saoedi Arabië? Wie weet dat???

  Allahoe a’lam, zeg ik altijd.

  Beslama.

  N.B.: http://www.benayad.be/forum/register.php

 4. 4 abdul karim 16 oktober 2007 om 7:48000000 pm

  er hangt een reukje aan de zaak
  er zit een addertje onder het gras
  er is iets niet pluis
  zeg niet te gauw tis weer een vrouw

  salam

 5. 5 Moke 18 oktober 2007 om 5:30000000 am

  Salaam Alaikoem abdul karim,

  Volledig met je akkoord.

  Het is gemakkelijk een Saoudische vrouw te zeggen dan dat het een moslima is. Nu denkt iedereen dat het over een moslima gaat.

  Maar een saoudische vrouw kan ook een ongelovige zijn of anders gelovig. Zie je hoe de Nederlanders hun info manipuleren.

  Beslama.

 6. 6 henna leila 19 oktober 2007 om 11:31000000 pm

  wat ze willen bevestigen zullen ze altijd bevestigen en bevestigd krijgen. Ze willen bewijzen dat islam de vvrouw onderdrukt! dat de islam achterlijk is, … enz die bewijzen vinden ze in tradities en die zullen ze maar al te graag gebruiken, de lompe leer die niet verder denkt dan zijn neus lang is die vind dat niet erg. over het algemeen willen velen enkel wat er op het bordje komt, ingedienten? is ni beelangrijk…!!

 7. 7 Arie Rekers 27 oktober 2007 om 12:36000000 pm

  Voor mensen als Henna Leila.
  Nou zeg- mannen met een dikke portemonnee mogen zelfs 4 vrouwen er op na houden en als een vrouw ( waarschijnlijk beeldschoon)er twee mannen bezit ga je mekkeren,waarom nou toch?
  Lelijke geruchten over de Islam hebben soms recht van bestaan.
  1) In het Midden Oosten domineert de man.
  2) Erfdeel is voor de man 3 x die van de vrouw.
  3) lees sura 4,34 over het recht de vrouw te slaan.
  4) ken het gezegde in die landen: Geef de vrouw een lel, dan gehoorzaamt ze wel.
  5) Ken het gezegde daar : de vrouw bezit 99 duivels, de man 1.

 8. 8 ABu Muawiyah Mohammed Sharif al-Hussein 28 oktober 2007 om 12:00000000 am

  asslamu alaikoem,

  Dit media is altijd raak bij onze moslims broeders en zusters, constant 24 uur per dag/7 dagen in de week hoor je domme leugens over de islam en altijd ons zwart zodat de ongelvige en muskirien gelijk denk dat islam een achterlijk geloof is. Wallah ik zweer op Allah soebhannalahu wata3ala dat de islam, de boek van allah swt ons alles leert. Het wijze van bidden, politiek zaken en zaken zoals huwelijk, wijze van handeldrijven, enzo enzo enzo noema maar op.

  Zoals deze muskriek Arie die klest uit zijn nek en leest nooit verder dan zijn neus lang is. Ey arie ik zou als ik u was goed lezen en de interpreatie daarvan pakken en uitleg vragen wat dat in houdt ik kan nu 3 pagina’s voor je schrijven.

 9. 9 aboe abdoerrahmaan 21 december 2007 om 12:42000000 pm

  Waarom is het voor een vrouw verboden om met meerdere mannen tegelijkertijd getrouwd te zijn

  Print paginaVraag: Waarom is het niet toegestaan voor een vrouw om met drie of vier mannen te trouwen, terwijl een man dit wel mag?

  Antwoord:
  Geprezen zij Allah.

  Dit heeft allereerst te maken met het geloof in Allah. Alle religies zijn het met elkaar over eens dat het niet toegestaan is voor een vrouw om geslachtsgemeenschap te hebben met iemand anders dan haar man. En tot deze religies behoren ongetwijfeld de goddelijke religies zoals de Islaam en het oorspronkelijke Jodendom en christendom. Het geloof in Allah houdt in dat men zich overgeeft aan Zijn oordelen en wetten, aangezien Allah de Alwijze en Alwetende is, Hij weet wat goed is voor de mensen. Wij zouden ofwel de wijsheid achter het oordeel van een Sharie’ah kunnen begrijpen of we zouden niet in staat kunnen zijn het te vatten.

  Met betrekking tot het toestaan van meerdere echtgenoten voor mannen en het verbod ervan voor vrouwen, zijn er een aantal zaken die duidelijk zijn voor elke intelligente persoon. Allah heeft de vrouw als een bloedvat geschapen, in tegenstelling tot de man. Wanneer een vrouw zwanger wordt (nadat ze gemeenschap heeft gehad met een aantal mannen op een zelfde moment), dan kan er nooit bekend worden wie de vader is. De afkomst van mensen zal hierdoor vermengd worden, gezinnen zullen vernietigd worden en kinderen zullen verloren raken (dakloos worden). Vrouwen zouden belast kunnen worden met zo veel kinderen dat zij niet in staat zullen zijn om hen groot te brengen en hen te onderhouden, het zou zelfs zo kunnen zijn dat vrouwen zich hierdoor gedwongen voelen om zich te steriliseren, hetgeen zal leiden tot uitsterving van het menselijk ras.

  Bovendien is het tegenwoordig medisch bewezen dat één van de hoofdoorzaken van de ernstige ziektes die wijdverspreid zijn, zoals aids en dergelijke, komt doordat vrouwen met meer dan één man gemeenschap hebben, en de vermenging van sperma-achtige vloeistof in de baarmoeder van de vrouw veroorzaakt deze dodelijke ziektes. Vandaar dat Allah de vrouw die gescheiden is of wiens echtgenoot overleden is, een wachtperiode (‘iddah) heeft voorgeschreven, totdat er voldoende tijd verstreken is waarin haar baarmoeder en haar doorgangen gereinigd kunnen worden van enig achterblijfseleen van haar voormalige man, en de maandelijkse periode heeft in deze zaak eveneens een rol te vervullen.

  Waarschijnlijk maken deze korte punten het onnodig om dit uitgebreid te bespreken. Als het doel van de vraag een onderzoek voor een universiteit of een andere opdracht is, dan zou u de boeken kunnen raadplegen die vermeld staan bij het onderwerp ‘meervoudige huwelijken (polygamie) en de wijsheid erachter. En Allah is de bron van alle kracht.

  Sheikh Sa’d al H’oemayd

 10. 10 Arie Rekers 27 december 2007 om 3:53000000 am

  He BLo je leest enkel het vers waarin het “kwade” staat, je moet het vers ervoor en het vers erna lezen, zodat je het begrijpt jullie ongelovigen begrijpen ook niets, of willen het gewoon niet begrijpen

 11. 11 Belgin 9 januari 2008 om 12:37000000 am

  In de Islam dimineert NIEMAND, niet de vrouw en niet de man!!! In het ritme van mijn dagelijkseleven word ik veel gepest met dit soort vragen. Het gekke is,ze vuren vragen op je af, antwoorden doen ze ook zelf.
  Zij hebben het er moelijker mee dan ons, ook al vinden wij de Islam zo duidelijk en uniek mooi!
  Het geloof mag op geen enkele manier vergist worden met rituelen. Juist die rituelen doen mensen denken “ahaaa alweer de Islam”. Allah heeft alles tot in de kleinste details uitgewerkt en aan ons tot heden overgebracht,Elhamdullilah,op alle vragen is een antwoord voorzien in de Koran, niets is mij duidelijker dan Allahs woord.

 12. 12 Belgin 9 januari 2008 om 12:39000000 am

  En dan bedoel ik niet de Islamitische rituelen,wel cultuurgebonden,die die de mensen vervormen hoe het hun het best uitkomt!

 13. 13 adriaan 31 januari 2008 om 8:34000000 pm

  een man meerdere vrouwen dan een vrouwmeerdere mannen
  gelijke rechten
  Als ik een varkenshaas eet mag jij dat ook of een fles champan of of of ja alles wat een vrou mag mag een man ook

 14. 14 Me 28 maart 2008 om 2:02000000 am

  Wat moet je nou met 2 mannen? 1 man is al meer dan genoeg! Is al lastig genoeg hoor.

 15. 15 cherifa boutaybi 11 april 2008 om 7:48000000 pm

  saoudi arabie is een strikt moslimland geboorteland van ons profeet mohammed vrede zij met hem en met alle profeten. maar ja de mensen zijn verandert niet zoals vroeger. er is veel haat oorlog zelfs broers en zussen komen niet overeen je zou zeggen dat de dag des oordeel nabij is allah weet het best dit verhaal van deze vrouw kan kloppen of niet maar zoals we weten als ze met 2 mannen getrouwd is waarom zien ze dat niet op het gemeentehuis trouwakte ik denk ook dat het meer reclame voor hun krant is allah weet het best. cherifa uit belgie

 16. 16 soraya buzhu 17 december 2008 om 6:35000000 pm

  Wat een bla zeg als eerste ondek ik net deze cite.deze moslima is misschien wel getrouwd maar alleen nog op papier,wie weet wil haar man haar geen scheiding geven dat zij dan blijkbaar toch een relatie is begonnen met deze tweede man dat kan natuurlijk ook maak het zo vaak mee dat de vrouw ondanks dat haar eerste man bij het leven vreemd is gegaan en zij besloten heeft niet meer samen te willen gaan met haar eerste man dat zij dan een ander man willen.mannen kunnen ook zo wreed zij.en als je voor de arabische wed getrouwd bent ja dan heb je een probleem als je dan toch een tweede man bij hebt ondanks dat de eerste man misschien het huis uit is mijn oudere broer is tieg keren naar mekka gegaan en uit nieuwsgierigheid vroeg ik het volgende stel dat de ecgtgenoot altijd met hoeren zit en FASAD pleegt dag in dag uit en ziijn echtgenote wordt geslachen enz enz en schijt heeft aan zijn kinderen en zijn vrouw vraagt hem IK WIL VAN JOU SCHEIDEN.GEEF MIJ MIJN SCHEIDEN 3 x aan toe dan is zij voor de Islamitishe wed gescheiden.dat heb ik aan verschilendde mensen gevraagd geleerde en dat blijkt wel zo te zijn .Dan hoop ik alleen nog echter dat deze vrouw die terecht moet staan 3 X haar scheiding heeft aangevraagd en allah zal met haar zijn..

 17. 17 Hans 9 februari 2009 om 10:29000000 pm

  Hoog in de Himalaya bestaan er nog gemeenschappen waar er huwelijken zijn met één vrouw en meerdere mannen . Deze gemeenschappen kennen geen geweld en geen onderdrukking , maar leven op deze manier omdat het de kans op overleving in moeilijke omstandigheden in die moeilijke regio’s mogelijk maakt . Er worden minder kinderen geboren en er zijn meer sterke handen om die weinige kinderen het beste te kunnen geven . Dat die mensen verdrongen worden door andere gemeenschappen is een logisch gevolg van de voortdurende toename van het menselijk ras . Geen enkele dier heeft zo’n nefaste uitwerking op de Aarde en Gods schepping dan de mens . Deze expantiedrang is meest ingegeven door de drang naar macht van de man ipv de liefdevolle zorg die de vrouw weet te geven . De mens is het enige dier dat meer eet en neemt dan dat het nodig heeft om te overleven .
  Dat Mohammed de rechten en plichten van man en vrouw destijds te boek gesteld heeft is het creëren van een graad van beschaving die de bescherming van de vrouw deed toenemen , en dat in een tijd waar de vrouwen totaal geen rechten hadden en de mannen hun alleenheerschappij op gruwelijke wijze in stand hielden . Ook vandaag wordt de vrouw dikwijls miskend en niet gewaardeerd , terwijl juist zij het zijn die leven en liefde geven, terwijl wij mannen dit dikwijls op gewelddadige wijze kapot maken . Ondanks de tienduizenden jaren van lichamelijke en geestelijke onderdrukking van de vrouw blijkt dat zij toch betere studenten zijn , en geestelijk en lichamelijk sterker zijn dan de mannen . Dat mannen zich niet kunnen beheersen tov vrouwen , ligt niet aan de sterkte van de mannen, maar aan hun zwakte . Laat ons tonen dat we geen wilden zijn , doch sterke mannen , en laat de vrouw de plaats innemen die ze kan innemen . Stel dat Allah lang geleden een vrouw als profeet gezonden had , hoe zou de wereld er dan nu uitgezien hebben ? Bijna 2000 jaar geleden is een andere profeet aan het kruis genageld omdat Hij in de toenmalige geweldadige wereld de heersers voor hun voeten liep . Zijn woorden waren : “Gij zult niet oordelen” en “Wie zonder zonden is werpe de eerste steen” . Ook na 2000 jaar wordt hiernaar nog steeds niet gehandeld , want dan zouden we onze aardse macht, roem en bezittingen moeten opgeven .

 18. 18 toya1 17 augustus 2010 om 7:09000000 pm

  Waarom met twee mannen trouwen??? 1 is toch al genoeg??
  Bovendien gaan ze ruzie maken om wie de aandacht nou krijgt…
  Nee dankje geef mij maar 1 man.

 19. 19 muslim 18 augustus 2010 om 9:58000000 am

  Beste Arie

  Blijkbaar lees je veel over islam, dat is goed ware het niet met de bedoeling om deze af te breken en om te tonen dat je kunt meepraten. Maar het is duidelijk dat je er weinig van snapt omdat je alles uit zijn context rukt. Dat mannen max. 4 vrouwen mogen hebben is vroeger uit sociale overwegingen gegroeid en toegestaan. De voorwaarden waaraan een man moet voldoen, zowel op materieel als op relationeel-affectief vlak zijn zo streng dat vandaag praktisch geen enkele man deze kan vervullen. En waarom een vrouw geen meerdere mannen mag hebben, heeft ook zijn redenen, waaronder aanspraak op de kinderen bvb., dwz dat in dit geval alleen de moeder weet dat het haar kinderen zijn maar de vaders weten niet van wie de kinderen zijn en dat is wel heel belangrijk. Verder over het erfrecht zijn er ook zeer duidelijke en aanvaardbare redenen waarom de verhoudingen niet gelijk zijn. Jij kijkt alleen naar wat in jouw ogen onjuist en onredelijk is tav van vrouwen maar niet naar de andere kant,waar de vrouw wel bevoorrecht is tav de man, zoals bvb dat de vrouw haar verworven bezittingen uit bvb werk of erfenis zelf mag beheren en voor zichzelf alleen mag houden terwijl de man verplicht is haar en hun kinderen te onderhouden. Maar wij moslims vinden dit zo goed, omdat wij de hele context kennen en begrijpen. Daarom vinden wij dat er niets zo eerlijk en rechtvaardig is als de islam. Let wel, ik zei de islam, niet te verwarren met de Arabische wereld want deze is zo corrupt en onrechtvaardig als maar kan zijn. Waarom? Omdat het westen zich daarmee bemoeit en die heersers de hand boven hun kop houdt.
  Leer ook eens positief naar de islam te kijken en wees ook eens kritisch op de westerse samenleving, want de vrouw heeft hier ook niet bepaald een positief beeld. Zij wordt hier nog veel te vaak als een object beschouwd eerder dan een mens…

  vrede zij met jou

  maar dat kunnen jullie niet begrijpen, want jullie zijn blind voor de
  Ik ken Belgen (mannen) die zeggen dat hun vriendin of vrouw voor alles wat ze kopen evenveel moet neertellen of ze komt er niet in.

 20. 20 helena 24 oktober 2010 om 12:32000000 am

  Jemeg zeg!!!
  vrouw heeft twee mannen en ze wordt gestenigt,maar zoals hierboven geschreven staat… dit kan toch niet? je staat ingeschreven als getrouwd dus kan dat niet voor de tweede keer zonder dat te weten.
  Toya1 ik heb jou verhaal een paar keer gelezen en ik snap nu waar ik de fout in ben gegaan bedankt.

 21. 21 cherifa-boutaybi 17 juni 2011 om 12:19000000 am

  die saoudies ik mag ze niet het zijn dikke nekken met hun geld en benzine althans staat in de koran als je rijk bent verdeel uw rijkdom met een vierde voor de arme mensen maar ze doen dat ni altijd blabla voor niks de echte afstammelingen van profeet mohammed vrede zij met hem wonen het meest in noorden van afrika zoals marokko algerije enzo zoals wij bv mijn familie zijn haschmieten een hachmiet is een afstammeling van profeet mohammed vrede zij met hem dus de saoudies die daar zijn blijven wonen da zijn korach die waren vroeger wreedzaam barbaars ze zouden liever hun geld beetje verdelen dan de vrouwen stenigen dat staat niet echt in de echte koran over stenigen hebben jullie aisa (jezus) gehoord wat hij zij tegen die hebreeuwen WIE NOOIT IETS VERKEERD HEEFT GEDAAN WERPE DE EERSTE STEEN naar de vrouw maria magdalena en zo is het ook bij de islam ook dus

 22. 22 Nassira 25 juni 2011 om 12:59000000 am

  Nassira,

  Saoedi- Arabië : Ik heb gehoord dat het mensen zijn die je niet mag vertrouwen, soubhannalah in meer Arabische landen gebeuren er heel veel dingen die eigenlijk niet mogen gebeuren spijtig genoeg ook al zien ze er heel islamitische uit.

 23. 23 muslim 3 augustus 2011 om 4:09000000 pm

  Een vrouw met twee mannen?! Het bestaat, ik heb het in België zelfs meegemaakt. Lees wel aandachtig waar het fout liep.
  Een Marokkaanse man verblijft in België, gaat trouwen in Marokko. Hij schrijft zijn vrouw in de bevolkinsgsregister in zijn stad in België, zijn vrouw blijft in Marokko. Hij scheidt van zijn vrouw in Marokko volgens de Marokkaanse wet en brengt de scheidingsacte mee en gaf het aan de bevolkingsdienst in zijn stad hier in België. De stad erkent en aanvaardt de scheidingsacte niet omdat die herroepelijk was. Maar in Marokko werd de scheiding definitief na 3 maanden (dat is standaard).
  Ondertussen is die vrouw opnieuw getrouwd in Marokko, met iemand anders ook uit België. Die man schreef haar in in zijn woonplaats. Op die manier was die vrouw dus echtgenote van 2 mannen want zij was 2 maal ingeschreven in België bij 2 verschillende mannen en op 2 verschillende plaatsen. Kan de Belgische overheid deze vrouw ook aanklagen van polyandrie?? Volgens mij niet want het is de fout van de overheid en niet van die vrouw of die mannen.

  Ik bedoel hiermee dat je een verhaal volledig moet kennen om te kunnen oordelen. Dus wat daar gebeurd is in SA kan vergelijkbaar zijn met dit verhaal. Die vrouw zal waarschijnlijk al lang gescheiden geest zijn van een van die mannen. Alleen adminstratief zal er ergens een fout gebleven zijn, met verregaande gevolgen voor die vrouw.
  Ik zou niet weten waarom een vrouw twee echtgenoten zou willen. En om vreemd te gaan moet je niet getrouwd zijn….??

 24. 24 gomezgo 8 april 2013 om 6:25000000 am

  Julie moslim mannen misbruiken julie geloof om die vrouwen van julie te onderdrukken,geile mannetjes zijn julie!En als een moslimvrouw meerdere mannen heeft om haar lust te bevredigen word ze dood gegooid met stenen!En waarom de man niet als hij zijn lust wilt botvieren.alles wat julie zeggen ook die hele lijst over al die normen over islam en zo,vasten,hoofdoek,enz,allemaal van vroeger en door de man verzonnen om maar die vrouwen te onderdrukken en met geweld en dreiging dat moslim geloof overal opleggen!Bij ons niet,wij christenen hebben een wereld geloof,wij helpen iedereen moslim of geen moslim!Wij houden ons aan 1 vrouw!en als wij vasten eten wij niet zoals julie die zich volproppen!Ach julie lopen echt achter,je ziet het ook aan veel moslimmeisjes met een hofddoek…..ze willen zich toch nog even westers opmaken,denken dat ze er mooier op worden,nou zo lelijk als het maar kan,Wisten julie dat ik vaak genoeg in Utrecht vrouwen met hoofddoekies heb zien jatten,vaak nog in zo,n 2e hands winkel daar heb je geen allarm,echt waar ik stond gewoon van verbazing te lachen.zo onder die tenten van ze en brutaal!Nee sinds de islam zich hier heeft gevestigd begonnen met die gastarbeiders is het een puinhoop.De meeste gevangenen in ned en andere landen zijn moslims,alleen maar ellende…ga dan terug naar een moslimland,voor julie toch ook beter?ja die voorzieningen die ze daar niet hebben moeten julie wel zelf regelen!Aleen Jezus de Zoon van God kan julie nog redden van de hel want julie moslims denken allemaal dat julie naar het paradijs gaan,mispoes,wedden?o nee ik als christen mag niet wedden,maar zo is het wel 1000procent!!!!

 25. 25 Youssef 29 april 2014 om 12:51000000 am

  @gomezgo

  Niemand buiten de profeten of diegenen die dit vernomen hebben van profeten is zeker van een plaats in het PARADIJS.
  Ikzelf dacht vroeger ook dat ik een goed mens was en dat ik wel naar het paradijs zou gaan.
  Maar des te meer ik over geloof las, des te meer ik besefte dat ik vele dingen deed die verkeerd waren.
  Sommige slechte dingen doe ik niet meer, van andere hoop ik sterk genoeg te zijn om deze niet meer te doen.
  Maar nooit lukt het mij of andere mensen om 100% zondenvrij te zijn.
  Diegene die beweert 100% zondenvrij te zijn overtreedt de zonde van het liegen.
  En enkel GOD (=ALLAH in het arabisch) (of DIEU in het frans) beslist of deze zonden vergeven worden.
  Het belangrijkste is je fouten in te zien, vervolgens daar spijt van te hebben en daaraan te werken.
  Eens je zover bent kun je alleen maar hopen dat GOD je vergeeft en je een plaatsje gunt in het paradijs.

  Weinigen weten eigenlijk welk er in de koran staat wat betreft een man die met meerdere (tot 4) vrouwen wil trouwen.

  Vers 4:3 … huwt dan vrouwen die u behagen, twee of drie, of vier en als gij vreest, dat gij niet rechtvaardig zult handelen, dan één

  Vers 4:129 Gij kunt geen volkomen gelijkheid tussen vrouwen handhaven, hoe gaarne gij het ook zoudt wensen.

  1. Er is een beperking van maximaal 4 vrouwen
  2. Je moet hen gelijk behandelen
  3. Je moet hen kunnen onderhouden
  4. 1 is beter.
  5. Heel belangrijk: iets verder in dit vers (soerat 4:129) … en jullie zullen hen nooit gelijk kunnen behandelen.

  Het laatste punt (5) zegt genoeg voor een verstandig mens.
  Namelijk dat je daar steeds zondes aan zult overhouden.

  Het spreekt voorzich dat je al kapitaalkrachtig genoeg moet zijn om meerdere vrouwen te kunnen onderhouden.

  En waaraan bezondigen de rijkste mannen zich?
  Ik denk niet dat ik moet uitleggen hoeveel rijke mannen zich bezondigen aan verkering met meerdere vrouwen en escapades.
  Wel, hiervoor een restrictie van maximaal 4 vrouwen waaraan nog eens voorwaarden aan zijn verbonden.
  Toch schappelijk of niet?
  Of heb je liever dat een deel van de vrouwen zich verkoopt aan zulke mannen zonder dat hun wettelijke vrouw dit te weten kan komen?
  Daar je hier maar met 1 vrouw mag trouwen, maar er wel op los kunt hoeren zonder dat dit strafbaar is.

  Trouwens; in het christendom is er nooit gezegd dat je niet met meerdere vrouwen mag huwen.
  Hoeveel vrouwen had Abraham? Meer dan 1 toch?
  Begrijp mij zeker niet verkeerd door te denken dat ik tegen christenen of anderen ben, maar leer eerst je eigen geloof kennen voor je zulke reacties schrijft.
  Leer elkaar lief te hebben door de dingen die ons binden en niet door de dingen die ons verdelen.
  Er zijn meer zaken waar we in gelijken dan waar we in verschillen.
  En die verschillen zijn het resultaat van toevoegingen aan de oorspronkelijke bron of het weglaten van het oorspronkelijke.
  Waarom mag een priester of een pater niet huwen?
  Jezus heeft dit nooit verboden. (En je ziet wel waar dit naar leid.)
  Waarom word er maar een deel van de evangelies in het nieuwe testament gebruikt? Eeuwen nadat Jezus of zijn apostelen er niet meer waren beslist men welke evangelies apocrief zijn en welke niet.
  In het Vaticaan is er een bibliotheek met zeer interressante informatie: evangelies, boeken, psalmen, testamenten.
  Niet toegankelijk voor de buitenwereld. Enkel voor de paus.
  Ik ga er vanuit dat informatie over de godsdienst juist bekend moet gemaakt worden en zeker niet verborgen dient gehouden te worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.973 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

oktober 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: