• Moslima Kapsalon: in regelgeving volgens de koran en soenna.

Behandeling onderwerpen: make-up, manicure & pedicure (nails), epileren van wenkbrauwen, parfum, ontharingen, maquillage (potlood), haar verven (knippen ???),  …

Wenkbrauwen epilatie, … :
Over het epileren van wenkbrauwen zegt de Profeet in een hadieth die overgeleverd door Abdoullah (moge Allah’s tevredenheid met hem zijn) :
“Allah vervloekt vrouwen die zich laten tatoeëren, vrouwen die tatoeages bij anderen aanbrengen, vrouwen die wenkbrauwen epileren, vrouwen die wenkbrauwen bij anderen epileren en vrouwen die hun tanden vijlen om hun schoonheid te vergroten en daarmee Allah’s schepping veranderen …”
(Moesliem 3966).

Wat oksels betreft, het is zelf aangeraden om deze te ontharen. De Boodschapper van Allah heeft gezegd: “Vijf zaken behoren tot de natuurlijke aanleg van de mens: het verwijderen van het schaamhaar, de besnijdenis, het bijknippen van de snor, het ontharen van de oksels en het knippen van de nagels.” (Overgeleverd door Boekharie, Moesliem, Tiermiedie en Abou Dawoed).

Wat benen betreft er is geen enkel hadieth die verbiedt om deze te ontharen. De bekende regel in de Islamitische jurisprudentie luidt als volgt: “Alles wat te maken heeft met omgang met mensen en het leven is toegestaan, behalve hetgeen wat verboden is gesteld in de Qor’aan of de Soenna.”  Dit integendeel tot het aanbidden van Allah, hierbij is de regel bekend, dat alle soorten aanbiddingen verboden zijn, behalve hetgeen wat toegestaan is verklaard door Allah en/of Zijn Boodschapper .

De Heilige Koran zegt het volgende:
4:118 – Allah heeft hem vervloekt. En hij (Satan) zeide: “Ik zal voorzeker een bepaald deel van uw dienaren nemen.
4:119 – En ik zal hen doen dwalen en ik zal hun ijdelheid opwekken en ik zal hen bevelen de oren van het vee te snijden en ik zal hen bevelen de schepping van Allah te veranderen”. En wie in plaats van Allah de Satan tot beschermer neemt, die zal waarlijk een duidelijk verlies lijden. 
BRON: ‘www.Al-Islaam.com’

Nagellaks: vingers en tenen.
Vraag: Is het toegestaan het gebed te verrichten met nagellak op ? 

Antwoord: Nagellak zorgt ervoor dat de nagels bedekt worden met een laklaag. Deze laag dient verwijderd te worden alvorens de Ghoesl (grote wassing) of de Woedoe (kleine wassing) te verrichten, omdat de lak het water verhindert om de nagels te bereiken. Het is voor de correctheid van de woedoe en de ghoesl immers vereist dat het water in contact komt met de (natuurlijke) nagels.

Anas bnoe Malik overlevert dat een man naar de Profeet (vrede zij met hem) kwam nadat hij de woedoe had verricht en een plek ter grootte van een nagel was vergeten (te wassen), waarna de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei:  “Ga terug en verricht jouw woedoe goed!”  (Aboe Daawoed en Ibn Maadjah)

cAbdullah bnoe cAmr bnoe al-cAas overlevert: “Wij keerden met de Profeet (vrede zij met hem) terug van Mekka naar Medina. Toen wij onderweg bij een waterbron aankwamen, haastte een groep mensen zich om al-cAssr (het namiddaggebed) te verrichten. Zij verrichten haastig de woedoe. Toen wij bij hen aakwamen bleken hun hielen niet in aanraking te zijn gekomen met water. Daarop zei de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem): “O wee de hielen voor het Vuur! Voltooitd de woedoe!”  (Moeslim)

Als de vrouw de woedoe verricht, deze voltooit en daarna nagellak opdoet voor bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid, dan is hier niets op tegen, haar gebed is dan gewoon geldig. Als ze echter wederom de woedoe moet verrichten, dan dient zij de nagellak te verwijderen.

Wat betreft hennah, dit is slechts een stof die de nagels verkleurt en die geen laag op de nagels vormt die het water verhindert om de nagels te bereiken.
BRON: Sheich Fawaz Jneid –  Vraag ontvangen op 11 september 2003.

Het verven van haren:
Het verven van grijs behoort tot de soenna van de Boodschapper van Allah (vzmh). Dat kan geschieden met elke kleur behalve met zwart.  Boekharie overleverde op gezag van Aboe Hoerrayrah (Allah’s welbehagen zij met hem) dat de Profeet (vzmh) gezegd heeft: “De Joden en Christenen verven hun haar niet, zorg dat je niet hetzelfde als hen bent”.

Aboe Dhzarr vertelde de volgende hadieth: “Grijs haar kan het beste geverfd worden met henna of katam”.  Ahmed, Tiermiedie en An-nasa’ie De Boodschapper van Allah (vzmh) heeft gezegd: “Er zal een volk zijn aan het eind van deze wereld, die hun haren zwart zullen verven … Zij zullen de geur van Al Djannah niet ruiken”

Henna maakt het haar rood en katam, een plant uit Yemen, kleurt het haar zwart met een rode gloed. Anas (Allah’s welbehagen zij met hem) zei:  “Abou Bakr (Allah’s welbehagen zij met hem) verfde zijn haar met henna en katam en Omar (Allah’s welbehagen zij met hem) verfde zijn haar alleen met henna.”  Katam werd nooit alleen gebruikt omdat het dan een pure zwarte kleur gaf maar werd juist met henna gebruikt zodat het een zwarte kleur gaf met rode gloed.

De Profeet (vzmh) heeft een algemene verbod gelegd om het haar met een zwarte kleur te verven en heeft geen specifieke groep mensen genoemd waarvoor het verbod niet geldt. Voor een oude man/vrouw of een jongeman/vrouw geldt dezelfde uitspraak.

Make-Up:
Het gebruiken van make-up is opzich niet verboden maar de vraag nu is, waar het gebruikt wordt? En vooral in welke omstandigheden! Allah de Verhevene verbiedt de vrouw om haar schoonheid ten toon te stellen aan anderen behalve haar echtgenoot.

Allah zegt in Soerat Annoure Aya 31:  “En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij ook haar ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun schoonheid niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezem dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen behalve aan hun echtegenoten…..”   totdat Allah zegt in dezelfde vers: “En laten zij niet met hun voeten stampen om hun sieraden (in het Arabisch zienatiehiena = hun schoonheden) die zij verbergen te laten kennen.”

In de bovenstaande Aya leest men duidelijk het verbod dat Allah gelegd heeft op vrouwen om zich te versieren voor andere dan hun mannen.

Vliegende Kapster: Moslima Kapsalon.
Komt bij u thuis en elders, ook in salon welkom!!!!moslimakapsalon.JPG 
Lecarma Hair & Nails – p/a Wensel Cobergherstraat 537
4827 BG Breda (Noord-Brabant)  –  0031/(0)76.57.17.791 
BRON: www.MoslimaKapsalon.nl   (Bekeerde Moslima)

93 Responses to “• Moslima Kapsalon: in regelgeving volgens de koran en soenna.”


 1. 1 Lecarma hair and nails 3 januari 2007 om 12:13000000 am

  Vliegende Kapster moest wel lachen maar goed ik ben dus een zogeheten Thuiskapster/ambulante kapster/ of mobielekapster het is het zelfde maar dit zijn de gebruikelijke termen.

  ik zal even wat meer over mezelf vertellen:

  mijn naam is angeliek en sinds 1997 ook amina omdat ik in 1997 de shahada heb gedaan en bekeerde nederlandse moslima ben
  ben getrouwd en sinds kort officieel eigenaar van Lecarma hair and nails te breda
  ik ben een kapster aan huis werk nu nog alleen in breda maar zodra ik mijn rijbewijs heb zal ik in heel noord brabant gaan rijden
  en voor bruiloften door geheel nederland.
  tevens doe ik visagie en nagels voor verdere info zie http://www.moslimakapsalon.nl

  als je vragen hebt mail dan gerust of voeg me toe via msn

  zie website…

  Angeliek/Amina

 2. 2 Moke 7 januari 2007 om 8:23000000 pm

  Ik zou zeggen van harte welkom en mocht Allah (swt) ons genadigd zijn tot de dag der opstanding.

  Wie zijn jouw grootste klanten moslima’s of niet moslima’s?

  En hoe sta jij over deze verzen uit de Koran:

  De Confreranten (Soerat Al-Ahzaab) 33/59:
  O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen. Dit is beter, opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Genadevolle.

  Het Licht (Soerat An-Noer) 24/31:
  En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen behalve aan haar echtgenoot of haar vader of de vader van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders, of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid van een vrouw niets afweten. En laat haar niet met haar voeten slaan, opdat hetgeen zij van haar schoonheid bedekken openbaar moge worden. En wendt u allen tezamen tot Allah, o gelovigen, opdat gij moogt slagen.

  Kun je ons meer duidelijkheid geven over stand van zaken ?

  Thalla & Beslama en hou je nog goed….

 3. 3 lecarma hair and nails 19 januari 2007 om 7:38000000 pm

  wat heeft dat met mijn zaak te maken wil graag zakelijk en prive gescheiden houden

  Angeliek

 4. 4 Moke 20 januari 2007 om 1:07000000 am

  Ik ga niet over uw zaak tot aan de orde halen, maar de bedoeling is méér over onze manieren van handelen in de Islam bepsreken. Wat de mensen doen voor werk is bijzaak geen prioriteit.

  Dus de vraag die ik had gesteld, was eigenlijk persoonlijk bedoeld en niet gericht op uw dagelijkse werkzaamheden in kapsalon. LATEN WE GEWOON OVER ONS GELOOF HEBBEN!!!

  Hoe ben je eigenlijk in de Islam gekomen ?

  Beslama. 🙂

 5. 5 Anoniem 20 januari 2007 om 6:32000000 am

  salaam Moke

  gwn een vraag,wij moslims mogen tog geen piercings doen?
  en was het niet zo dat Allah die mensen vervloekt die het laten doen of die het bij iemand anders doen zelfs het maken mag niet denk ik (allee da geld voor tatoeages en alcohol enzo als je snapt wat ik wil zeggen dus ik hoorde degene die alcohol produceert is vervloekt de gene dieze verkoopt is vervloekt de gene die ze koopt is vervloekt enzo , dus d8 ik mss geld dat ook voor piercings, alle zei zegt da ze moslima is maar een moslima dat piercings zit te doen bij andere??????????)+ tot zover ik weet mogen moslimas hun haren niet knippen .

  eh amina das niks persoonlijks ofzo ge moogt gerust verder doen ik wou gwn weten hoe dat inmekaar zit, aangezien ge moslima bent

  eh moke om neutraal te blijven is heeeeeeeeeeeeel erg moeilijk alle ik moet ma alles zo laten (maar ergens hebt ge wel gelijk), maar ik ga mijn best doen

  maarja ik hou me erbuiten je vroeg me neutraal te blijven

 6. 6 mohamed 20 januari 2007 om 6:32000000 am

  sorry de vorige mail was van mij ik was perongeluk mijn naam vergeten

 7. 7 Zuster 20 januari 2007 om 6:55000000 pm

  Assalaamo 3aleykoum wa Ra7mato Allaahi Ta3aala wa Barakatoho.

  Ik begrijp niet hoe je ‘werk’ en ‘privé’ gescheiden kan houden. Ik weet niet precies wat je hiermee bedoelt, zuster Amina. Je kan toch moeilijk je hoofddoek in je privé-leven wel aandoen en op je werk niet…(is maar een voorbeeld)of wel?!

  Wa Salaamo Allaah 3aleykoum.

 8. 8 Moke 21 januari 2007 om 2:39000000 pm

  آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  Laten we gewoon haar bekeringsverhaal horen!!!
  Iedereen kan van iedereen iets leren…

  لآ إلهلآ آلله محمد رسول آلله

  .

  Beslama 😉       بن عياد محمد رشيد

 9. 9 lecarma hair and nails 21 januari 2007 om 4:04000000 pm

  wat ik bij niet moslims wel of niet doe staat overal buiten iedereen is verantwoordelijk voor zichtzelf en haren knippen Haram ben je gek ofzo als je je haren helemaal nniet knipt gaat je haar dood .
  er staat dat je als vrouw geen mannenkapsel mag hebben maar er staat nergens dat je geen leuk model of je dode puntjes mag knippen.
  en piercen wat ik doe is hetzelfde als oorbellen zetten.
  en als we hier in nederland zo krampachtig blijven lopen we nog verder achter als de echte islamitische landen gek he dat we hier zoveel problemen hebben.

  of ik nu voor mezelf werk of bij een edah zou gaan werken je krijgt altijd met dingen te maken die evt haram zouden kunnen zijn.

  Angeliek

 10. 10 mohamed 21 januari 2007 om 7:01000000 pm

  eh met die haar knippen, kijk ik had zon verhaal gehoord over een profeet die was zwaaar ziek die kon niet meer rechtstaan enzo die bleef de hele dag in bed ( dus kon hij ook niet werken enzo=geen geld)maar hij had een vrouw die verkoopte stiekem achter zijn rug haar haren die knipte een deel en die verkoopte dat door en zo ging da een tijdje door en na een tijdje vroeg hij f van waar zij da geld haalde en zei natuurlijk bang , en die had dat uiteindelijk verelt en de profeet had die weg gestuurd (niks meer met haar temaken hebben) die was vreselijk kwaad die had gezworen dat die zijn vrouw 100 zweep slagen ging geven maar toen hij genezen was had hij opeens veel medelijden en kreeg hij het niet over zijn hart dus kreeg hij een droom ,en daar zag hij dat hij een pak gras pakte en samen bond en 100 keer op zijn vrouw sloeg (dat amper pijn deed,maar hierdoor werd zijn vrouw duidelijk gemaakt dat dat niet mag)dus deed hij het en opt einde was alles weer normaal.

 11. 11 Souhaila 22 januari 2007 om 11:59000000 am

  ik heb onlangs mijn haar kort geknipt mohamed .. ga ik dan nu naar de hel??

 12. 12 mohamed 22 januari 2007 om 2:22000000 pm

  eh da heb ik niet gezegd, en zie naar wie ge da vraagt alsof ik weet of da gij naar de hel gaat

 13. 13 mohamed 22 januari 2007 om 2:23000000 pm

  en trouwens het is niet het haar knippen dat mij ergert,ik bedoel die piercings , een moslima dat zoiets bij andere doet(ik zeg niet dat je ermee moet ophouden , doe maar gerust verder)

 14. 14 mohamed 22 januari 2007 om 2:33000000 pm

  ps gij moogt zelfs al u haar knippen kan me niet schelen

 15. 15 lecarma 17 februari 2007 om 10:49000000 pm

  nogmaal het piercen wat ik doe is gewoon met zo`n pistool voor oorbellen dus eerst goed lezen voor je iets zegt over een ander

  VErbeter de wereld begin bij jezelf????

  Angeliek

 16. 16 Anoniem 27 februari 2007 om 11:52000000 pm

  eh nee bedankt ik ben niet van plan de wereld te verbeteren,en ik ebn allang begonne me mij , wrm denkte dat ik nu andere help( hoe kan ik andere helpen als ik eerst mijn eigen niet heb geholpen ) en ik doe zon zondes niet, dus valt er niets aan te helpen.

  en zotezien noemt ge u nog steeds met jou kafir naam , je vind het tog niet erg als ik jou bij jou moslimnaam amina noem?

 17. 17 Abderrahman 28 februari 2007 om 8:19000000 am

  Volgens hetgeen ik heb vernomen is het haar knippen toegestaan zolang je, en nu moet je goed opletten hoor!!!!!
  1 niet op een man gaat lijken (kort haar of wat dan ook)
  2 je schoonheid niet openbaar tentoonstelt en zo trots als een pauw door de straten loopt
  3 combinatie van de 2 bovenste zaken!!!

  Ik wil het nogmaals benadrukken dat ik het heb gehoord aangezien ik zelf vroeger dacht dat het knippen van het haar haraam was. Wat zeker haram is, is je haar knippen en geen hijaab dragen!

  Ik snap ook niet wat er bedoeld werd met prive en werk gescheiden houden. Klinkt nogal idioot, sorry dat ik het zeg. En die valse nagels dat sommige meiden hebben, ik word er alleen maar mottig van. Doe gewoon normaal en kijk niet zoveel naar mtv. Wat dat bier betreft is het zeker correct dat het serveren ervan haraam is. Drinken, verkopen, in het gezelschap vertoeven van mensen die drinken, serveren … Haram!

  Salaamoe Halaykoem

 18. 18 fatima 2 maart 2007 om 12:59000000 pm

  in de bergen in marokko doen sommige vrouwen ringetjes in hun neus.
  zoals een neuspiercing is da halal?

  salaam

 19. 19 mohamed 28 maart 2007 om 10:57000000 am

  nee, heel zeker , piercings mogen niet , je verminkt daarmee je lichaam.(en je doet daarmee de kafirs na, zie je al een moslima met een piercing in hun neus?)een vrome moslima loopt niet met piercings

  en ik heb gehoord dat je zelfs geen gaatjes in je oren mag maken voor oorbellen, want ze zeggen dat hoort bij lichaamsverminking(je maakt tenslotte gaatjes in je oren)

  ik neem aan dat er ook oorbellen bestaan die je niet in je oor moet stoppen.maar gewoon aan “plakken”
  maar zoals ik zei ik heb dat maar gehoord

 20. 20 fatima 28 maart 2007 om 3:04000000 pm

  salaam,

  maar in maroko bestond dat al voor ze zelfs nog maar in contact kwamen met kafirs. iedereen doet nu gaatjes, als het kind een jaar of twee.

  salaam

 21. 21 mohamed 28 maart 2007 om 3:38000000 pm

  ewa ja , maar dat wil niet zeggen dat dat halal is ,gwn omdat ze da deden toen ze klein kind waren.

  maar ik weet niet,k ga da nog opzoeken inshallah

  beslama

 22. 22 Abderrahman 28 maart 2007 om 4:02000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Nogmaals mijn mening. Ik denk niet dat het haar knippen haraam is zolang je een hoofddoek draagt en je je haar niet overdreven kort knipt zodat je op een man lijkt. Verder, wie zijn logisch verstand gebruikt kan zelf tot de conclusie komen dat je je haar niet kan opmaken om er goed uit te zien voor de mensen in de straat. Als mijn vrouw naar de kapper zou willen, geen probleem. Draag dan wel een hoofddoek.. Khoor ze al denken, al die vrouwen die zogezegd geemancipeerd zijn (laat me niet lachen). “Waarom nr de kapper gaan als je een hoofddoek draagt?” Hoofddoek is verplicht of je het nu wilt of niet. Leer ermee leven of laat anderen die het wel doen met rust door hen niet te bekritiseren.

  Verder nog een kleine reactie aan het adres van Angeliek/Amina. Ik ben blij voor je dat je moslima bent geworden, hopelijk heb je dat gedaan uit wijsheid en kennis en niet omwille van je eventuele stimulerende omgeving (islamitische vriendinnen bijvoorbeeld ..) Als je op de site komt met dergelijke houding (privé en werk gescheiden qua geloof) dan denk ik dat er iets serieus mis is met jouw godsdienstbeleving. Ik zeg niet dat een vrouw haar haar niet mag knippen, maar die nagels? Vanwaar haal je het in hemelsnaam. Ik hoop dat je voor je eigen de tijd zult vrijmaken om kennis op te doen over dit onderwerp zodat je je praktijk kan richten naar het geloof en niet omgekeerd. Het is door mensen zoals jou dat er bij de moslimgemeenschap moslim’s zijn die uit volle overtuiging een hoofddoek dragen/ bidden / een baard laten groeien / geen relaties aangaan met het ander geslacht / … en tegenwerking ervaren van andere zogehete “moderne moslim(a)s.. Draag je een hoofddoek, dan werkt je moslimvriendin je tegen. Laat je je baard, dan klaag je marokkaanse kapper. Laat je zien dat je tegen dat nagelgedoe bent en het zelf niet doet, dan klaagt de vliegende kapster over het feit dat haar werk gescheiden is van haar privé-leven. Wat een onzin allemaal. Dan nog één ding: Allah accepteert je geloof niet zolang het zich niet uit in daden en Allah accepteert je daden niet zolang ze niet conform je geloof zijn. Met andere woorden, doe er wat aan. Jij bent mijn zusje in de Islam en ik heb niets tegen jou maar ik hoop alleen dat je je wat beter informeert en je geloof behandelt met het nodige respect zodat je op de dag des oordeels het gemakkelijk zult hebben.

  Salaamoe Halaykoem

 23. 23 Oegt 28 maart 2007 om 6:19000000 pm

  salamu3alaikum,
  Haren knippen haram?? waar hallen jullie dit nou vandaan??
  Als een vrouw haar haren knipt, zonder dat zij de intentie heeft om het kapsel van mannen of sommige verdorven vrouwen te imiteren, dan is dit toegestaan. Moeslim overlevert dat de vrouwen van de Profeet (SAW) hun haren knipten tot aan de oorlellen.
  Dus het is wel toegestaan.

  salamu3alaikum,

 24. 24 mohamed 28 maart 2007 om 7:50000000 pm

  ewa dan is het in orde maar ik bedoel de oorbellen, allee de gaatjes in je oren , is dat haraam , van da haar kwam ik zelf erachter dat het wel mag maaar zoals je zei met welke intentie.ik hoor da valt onder ‘lichaamsverminking’ gaatjes maken in je oren

 25. 25 fatima 28 maart 2007 om 8:17000000 pm

  salaam,

  heb gaatjes in mijn oren, en was van plan om er nog drie bij te schieten in maroko. zal het maar zo laten zeker

 26. 26 Anissa 28 maart 2007 om 10:11000000 pm

  gaatjes in de oren bij vrouwen is volgens mij niet haraam… nooit gelezen, een vrouw mag zich mooi maken voor haar man met juwelen zoals ringen, kettingen en ja ook oorbellen, als je van die megagaten zoals een paar freaks laat maken in je oren, dat is verminking haha 🙂 – de profeet vzmh zei ook tegen de mensen, stel niet te veel vragen zoals bepaalde volkeren die voor jullie hier waren, want dat heeft hen ten onder doen gaan en zolang ik niks zeg is het halal (over algemene zaken)…

  we mogen niet te ver gaan zoeken denk ik…

  En Allah swt weet het beste!

 27. 27 Anissa 28 maart 2007 om 10:14000000 pm

  kweet niet in hoeverre je twee of drie extra gaatjes in je oren mag hebben

  iedereen heeft nu twee of meer gaatjes

  fatima, als je er ééntje hebt tegenwoordig ben je dus SPECIAAL 😉

  dus houd het dus inderdaad bij eentje

  stel, je vindt het later niet meer mooi, dan zit je daar met die extra gaten die voor niets dienen 🙂

 28. 28 Oegt 28 maart 2007 om 10:24000000 pm

  salamu3alaikum,

  De juiste opvatting is dat het niet schadelijk is om gaatjes in de oren te prikken, omdat dit een manier is om toegestane verfraaiing met juwelen te bereiken. Het is authentiek overgeleverd dat de vrouwen van de metgezellen oorringen droegen. Het is wel een vorm van kwelling, maar de kwelling is beperkt. Als het op jonge leeftijd wordt gedaan dan herstelt het snel.
  Wat betreft het maken van gaatjes in de neus: ik ken geen uitspraken van de geleerden hierover. Mijn mening is dat het een vorm van verminking en vervorming van het lichaam is. Het kan zijn dat anderen deze mening niet delen. dus als een vrouw leeft in een land waar het maken van gaatjes in de neus als een versiering en verfraaiing wordt gezien dan is het niet schadelijk om dat te doen.

  Sheikh Ibn Uthaimeen

 29. 29 Oegt 28 maart 2007 om 10:24000000 pm

  Dit zegt dus een geleerde..
  Sheikh Ibn Uthaimeen

  Allahu’A3lam

 30. 30 Abderrahman 29 maart 2007 om 8:53000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Wat die gaatjes in je neus betreft. Geef eens heel eerlijk toe, wie doet nu zoiets en op wie wilt zo iemand lijken. Het is heel belangrijk dat je niet handelt onder invloed van de westerse wereld. Oorbellen doet iedereen maar heb je ooit een moeder gezien met 15 oorbellen in haar oor in de vorm van een halve cirkel? Laat een vrouw een vrouw zijn en breng het niet in haar hoofd om haar neus vol te prikken, dat is mijn mening. Piercing in de neus is iets dat westerlingen doen en daardoor wordt geïmiteerd door moslima’s, volgens mij toch.

  Om mijn mening wat duidelijker te maken: Ik vind dat een man ook geen kettingen moet dragen rond zijn nek, al is het zilver wat toegestaan is. Een ketting rond de pols kan ook vrouwelijk overkomen en ik vind het altijd raar om een man te zien die zoiets draagt. Wat ringen betreft vind ik dat een getrouwde man meer dan genoeg heeft aan één eenvoudige zilveren ring. Kort gezegd, de ideale outfit van een man volgens mij: één ring als hij getrouwd is, punt. Geen oorbellen zoals die verwijfde mannen tegenwoordig doen, geen kettingen rond zijn nek of pols en niets van al dat gedoe.

  Wat de vrouw betreft is het toestaan om goud te dragen en ook om kettingen te dragen rond nek en polsen. Oorbellen mag ook zoals we hierboven kunnen lezen. Maar daar wil ik het even niet over hebben. Kwil het hebben over de ideale vrouw en de ideale man. De man staat hierboven al beschreven, volgens mijn mening! De ideale vrouw heeft volgens mij geen 10 oorbellen en ook geen neuspiercing. Komt gewoon vreemd over bij mij en ik vind het alleen maar logich dat je het eenvoudig houdt!

  Om het toch nog is te benadrukken, dit is mijn mening. Trouwens, kijk eens naar de koningin van een land, heeft zij een neuspiercing? Normaal gezien niet, waarom? Zij moet fatsoenlijk overkomen bij haar volk. Dus neem een fatsoenlijke houding aan. Weeral, mijn mening.

  Salaamoe Halaykoem

 31. 31 Anoniem 29 maart 2007 om 10:14000000 am

  selecteer en beluister hem..
  Tgenwoordig vragen de vader een hoge bruidschat

 32. 32 Abderrahman 29 maart 2007 om 11:52000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Is het niet zo dat de bruidsschat voor de dochter is?

  Salaamoe Halaykoem

 33. 33 Anissa 29 maart 2007 om 12:45000000 pm

  is inderdaad voor de dochter, maar sommige vaders profiteren van hun macht en situatie om zo gemakkelijk aan geld te geraken… jammer maar helaas, haraam 3liehoem 😦

 34. 34 mohamed 29 maart 2007 om 3:30000000 pm

  abderrahman , mannen mogen geen kettingen dragen of armbandjes.. dat is een imitatie van de vrouwen(en de profeet heeft de mannen die zich ‘verkleden’ als vrouwen vervloekt en ook omgekeerd) , alleen vrouwen hebben het recht om zo iets te dragen manne alleen een zilvere ring!

  ja en voor de rest ben ik het met jou eens , wat die neuspiercings betreft..

 35. 35 moslima 10 april 2007 om 10:55000000 pm

  salaam

  ik zelf vind een piercing echt lelijk aan u neus of u navel enzo voort ik begrijp niet wat ze daar mooi aan vinden en het is ook haram denk ik

 36. 36 Abderrahman 11 april 2007 om 9:57000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Mohamed, het kan best waar zijn wat je zegt. Ik had gewoon mijn mening gegeven. Ik ben blij dat mijn mening overeenstemt met de Islam. Ik was wel degelijk op de hoogte van datgene wat de Profeet Mohamed (vzmh) heeft gezegd omtrent mannen, dat ze geen vrouwen mogen immiteren en omgekeerd. Ik ben er vanuit gegaan dat armbandjes en kettingen voor vrouwen zijn en ze daardoor ook niet door mannen mogen gedragen worden aangezien het hen vrouwelijk maakt … Aangezien ik echter niet zeker was en ook niet de informatie ter beschikking had wilde ik gewoon mijn mening kwijt. T was dan toch een goede mening 🙂

  Salaamoe Halaykoem

 37. 37 mohamed 11 april 2007 om 2:48000000 pm

  salaam moslima

  het IS haraam

  en abderrahman , het maakt me blij dat er nog zon verstandige mensen rond lopen, jij denkt “op zen islamitisch”:)

 38. 38 lecarma 14 april 2007 om 10:41000000 pm

  een neuspiercing kan je net zo gek maken wat je zelf wilt ik zie het als een verfraaing van je gezicht heb er zelf geen.
  een neuspiercing wordt op dezelfde manier gezet als oorbellen en mijn inziens dus niet haram zolang je een klein belletje zet.
  de nagels zet ik voornamelijk bij niet moslimma`s waarom heel simpel er zal iemand geld moeten verdien om al die mondjes te kunnen voeden want een ander doet het niet voor mij.

  dus voordat je , je met mijn privezaken bemoeit moet je mij eerst prive kennen.

  1ste regel die elke zzp-er moet kennen is houd zakelijk en prive gescheiden.

  ik houd me zo ver ik kan aan de islamitische regels en leef als koran met leidraad maar hier in nederland is dat 100x moeilijker als b.v. in marokko.

  ik moet net als elke alleenstaande ouder werken voor de kost anders hebben mijn kinderen geen eten……..

  Angeliek

 39. 39 Anoniem 16 april 2007 om 12:09000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Angeliek, wat jij allemaal zegt slaat werkelijk op niets, sorry. Is het omdat ik in Europa woon dat ik mij volledig moet neerleggen bij het ongeloof? Het is mij al duidelijk dat jij niet echt op de hoogte bent van je geloof. Kvraag me ook af waarom je gelovig bent/of je zo noemt. Als je zegt dat je privé en werk gescheiden houdt vraag dan maar aan Allah de toestemming om tijdens je werkuren ongelovig te worden..

  Jij zegt: “1ste regel die elke zzp-er moet kennen is houd zakelijk en prive gescheiden.” => Waarom ben je zo egoistisch? Waarom praat je niet over de 1ste regel dat een moslim(a) moet kennen? La illaha illAllah. Ben je het vergeten misschien? Of komt het je niet goed uit?

  Jij zegt: “ik houd me zo ver ik kan aan de islamitische regels en leef als koran met leidraad maar hier in nederland is dat 100x moeilijker als b.v. in marokko” => Met andere woorden, als het iets moeilijk wordt (door bijvoorbeeld ander werk te doen) dan laat je je geloof achterwege? Waarom ben je eigenlijk moslima geworden? Als je je geloof niet boven je werk plaats, wordt dan maar terug ongelovige.

  In ieder geval, het is jouw leven en je doet ermee wat je wilt. Ik wil je niet bekritiseren maar wat je allemaal zegt is gewoonweg banaal. Het is door mensen zoals jou die hun “geloof” zodanig beleven dat het ongeloof wordt, dat de gelovige die hun geloof op de juiste manier beleven kritiek krijgen dat ze extremistisch zijn. Wat is hierboven al heb gezegd.

  Doe dus al die correcte moslim(a)’s een lol en doe jezelf niet voor alsof je een Moslima Kapsalon hebt want dat heb je in de verste verte niet.

  Groetjes

 40. 40 Oegt 16 april 2007 om 12:44000000 pm

  salamu3alaikum Anoniem…
  Waarom ben je zoo hard, je kon het ook op een beleefde manier zeggen en niet wordt dan maar weer terug ongelovige.
  Zo iets zeg je toch niet:S
  Ik begrijp je overigens wel, maar het kan veel aardiger in het marokkaans noemen ze het me3a Edeb.. Met respect..
  maja, hoop niet dat ik nu hetzelfd edoe bij jou, maar moehiem je begrijpt me wel.. tog?

  salamu3alaikum

 41. 41 Anoniem 16 april 2007 om 2:55000000 pm

  Ik begrijp je wel, zeker en vast. Terwijl ik het bericht ingaf ging er een zelfde gedachte door mijn hoofd maar ik heb dat genegeerd. Het is beter om vriendelijk te zijn maar soms is dat moeilijk.

  Ik heb het gewoon moeilijk met mensen die zo’n uitspraken doen. Waarom kan ze niet zeggen: “oke, ik bega een fout maar dat is mijn zaak” Nee, ze probeert eerder via een omweg goedkeuring te vinden voor haar praktijk en het is net daarom dat er vele, goede gelovige zwart worden gemaakt omdat ze dan door Belgen / Nederlanders worden aanzien als “extremist” / anti-westers…

  En hoe zou dat komen? Omdat al die Belgen / Nederlanders die weinig kennis hebben over de Islam, in deze moeilijke tijd dan nog, Angeliek zouden kunnen nemen als het voorbeeld voor een “Nederlandse Moslima”. Terwijl ze wel Nederlandse of Belgische kan zijn, maar geen volwaardige Moslima. Zeker niet na wat zij allemaal zegt.
  Dan lopen er meisjes op straat rond met een hoofddoek om en worden ze vies bekeken door mensen die denken dat die meisjes worden onderdrukt of dat ze tegen de samenleving zijn. Waarom? Ze vragen zich af waarom de “Moslima kapster” zo’n mooie nageltjes kan zetten bij hun dochter en waarom al die marokkaanse met een hoofddoek ook niet eens zouden integreren … naar het voorbeeld van Angeliek.

  Hoe dan ook, wat zij doet is haar zaak. Khoop gewoon dat zij met haar vreemde gedachte “privé en werk gescheiden” geen goede moslima’s infecteert.

  Grjs

 42. 42 TIA 17 april 2007 om 12:55000000 pm

  hallo allemaal

  jullie zijn hier aan het discussiëren over alles. weten jullie ik weet niet meer wat ik moet doen.. over alles… ik heb zoveel tegenslag dat ik begin te denken dat de islam voor mij de juiste weg is.. maar toch is er iets dat me tegenhoudt om alles te geloven..

  Tis zo n mannenwereld. ik doe mijn best en ik kan gewoon niet meer denken.. ik geef de schuld aan het geloof dat alles is zoals het nu is.. probeer die gedachten van mij af te zetten.. maar het lukt ni..

  ik zie jullie hier discussiëren. iedereen wilt zijn gelijk halen.. ik ben echt verloren.. en ik wil erin geloven.; maar waarom kan ik dat niet.. bidden,…. ik doe er niets voor. af en toe lees ik op deze site iets..
  dan zie ik mensen die tegen elkaar grof zijn en heb ik er geen zin meer in.. ik weet het allemaal niet meer. kan ik iets doen om mijn geloof terug te winnen?? lezen, daar heb ik geen zin in?? naar de moskee gaan doe ik niet.. bidden ook niet.. alles lijkt op zijn einde te lopen. voor wat vecht ik?? ik weet het zelfs niet meer…

  ik wil iedereen gelukkig zien.. niemand is precies gelukkig… ik weet het allemaal niet meer..
  ik begrijp mijn eigen niet…

 43. 43 Moke 17 april 2007 om 6:26000000 pm

  Ahlaan & Sahlaan zuster TIA,

  Ik heb het je misschien al gezegd, maar voor de zekerheid ga ik je het nogmaals zeggen, KIJK NIET NAAR DE MENSEN!!!

  Kijk naar jezelf en lees de koran om te weten te komen wat rechtvaardigheid betekent voor de wereld. De dag van vandaag leidt men de rechtvaardigheid van de mensen uit hun dagelijkse aktiviteiten. Wat dit betekent een omgekeerde sneeuwbaleffect tegen de Islam. Kijk maar naar de media, wat voor aktiviteiten dat tegen de Islam worden opgestart. Terwijl de Christenen en de Joden buitenspel worden geplaatst.

  Wat betreft onze Nederlandse bekeerde moslima doet voor haar dagelijkse aktiviteiten, is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen taken!!! Iedereen heeft zijn eigen beroep dat aldan niet moet zouden overeenstemmen met de rechten van de mens. Hier in Nederland is het mogelijk deze aktiviteiten uit te oefenen, maar bijv. in een andere bepaalde Islamitische/Arabische land waar het niet mogelijk is.

  Ben nog altijd op zoek naar andere info bronnen omtrent: haar knippen, pedicure, piercing, mannequin, … in de Islam.

  Hopelijk vind ik interessante bronnen voor te vermelden in deze bericht.

  Thalla & Beslama. 😛

 44. 44 Anissa--> Anoniem, Angeliek en Tia 17 april 2007 om 9:29000000 pm

  Anoniem, je was inderdaad hard, zo mogen wij(moslims) niet zijn…

  Bekeerlingen hebben het niet zo makkelijk als je denkt… Stel je voor dat je in een ongelovig gezin was geboren… en je wordt moslima omdat Allah het wil… niet evident hoor…

  Ik zeg altijd, alhamdoelilah dat ik in een islamitische familie ben geboren… wat was er anders geworden van mij?

  bovendien Anoniem, het is wél zo dat wanneer je voor je kinderen moet zorgen en geld moet verdienen, je bijvoorbeeld wel je hoofddoek mag afdoen als het nodig is , als het moet, maar ondertussen naar ander werk moet zoeken

  Allah swt kijkt ook naar de omstandigheden, we kunnen soms niet zeggen, dat is haram punt en dat is halal, voor iemand die alleenstaand is en werkt om te overleven is het bijvoorbeeld op dat moment ‘halal’ dat ze haar hoofddoek afzet als ze ondertussen ander werk zoekt, terwijl het voor een vrouw van wie de echtgenoot werkt en niet echt extra geld nodig heeft (iedereen heeft tegenwoordig extra geld nodig, de mensen van deze tijd hebben nooit genoeg, komen nooit toe met één inkomen en hebben zelfs niet genoeg met twee inkomens… gulzigheid… genoeg hebben is iets wat je in je hart hebt, baraka… ben ah uitweiden), in elk geval voor die vrouw voor wie het niet levensnoodzakelijk is, is het zeker wél haraam, want wat zal haar argument of excuus zijn als ze op de Dag des Oordeels wordt ondervraagd? als Allah swt aan haar zal vragen: waarom bad je niet op tijd? ik wilde werken om een huis te kunnen kopen of om mooie handtassen of schoenen te kopen etc…???? die eerste vrouw heeft wél een geldig excuus, ze moest namelijk voor haar kinderen zorgen, dat is haar plicht als ze geen echtgenoot heeft…

  het is niet zo simpel als we denken hoor…

  en Angeliek, in Marokko zou je wel eens dik teleurgesteld kunnen geraken over het vrij mogen belijden van je geloof hoor, ik denk dat we hier nog blij mogen zijn, hier zijn de moslims een minderheid en toch is er nog een beetje vrijheid, daar zijn de moslims een meerderheid en in sommige organisaties(in sommige banken) mogen ze hun sluier (vrouwen) niet dragen…ik vind het veel erger dat het daar niet mag dan dat het hier niet mag…

  Tia, islam is niet de reden van je ‘ongeluk’, mensen met slechte intenties wellicht wél en daarvan moet je je losmaken

  Tia, via de islam kan jij juist gelukkig worden, hier af en toe komen lezen is een goed begin, maar je moet meer doen, ben je van Nederland of van België? Als je van Antwerpen bent kan je bijvoorbeeld islamlessen volgen in Berchem bij Alwiaam… dat is zondag, ik ga al lang niet meer, omdat ik niet kan die dag, maar heb een aantal lessen gevolgd daar en vond t mashaAllah heel goed, zo zijn je islambatterijtjes voor een weekje opgeladen en kan je een weekje verder… er zijn veel ongelovige Belgen die gewoon kwamen luisteren en zich na een tijdje bekeerden, ongelooflijk mashaAllah, iedereen is trouwens welkom, gelovigen (moslims, christenen enz) en atheÏsten… of sommigen die zich liever agnosticus noemen…

  DOE IETS- bid… zo kan je rechtstreeks praten met Allah

  Een grappige oudere neef van me (net een oom) zei eens tegen mij toen ik me niet zo goed voelde (beetje depri), weet je als je een probleem hebt kan je naar Rabi bellen, Zijn tel.nr is 224434 21 –

  ik??????????????? –> SALAAT 2= FAJR (twee raka’s)2= sobh(twee raka’s) 4= DOEHR (vier raka’s) enzovoort 😉 door te bidden kom je rechtstreeks in contact met Allah swt, als je in soedjoed bent, voorhoofd op de grond kan je best smeekbeden doen, want dan ben je het dichtst bij Allah swt

  laat je omringen door mensen met positieve energie, die zich op een positieve manier met islam bezighouden en die het goede voorhebben met jou…

  ik word ook soms depri doordat er hier geruzied wordt op deze site… en soms denk ik dat de kwaliteit van dit forum naar beneden wordt gehaald door een aantal ruziemakers, spijtig… maar er worden ook serieuze dingen op een serieuze manier besproken en dat vind ik goed, daarom kom ik nog af en toe piepen… je kan zelf kiezen wat je wil lezen en aan welke discussies je wil deelnemen

  en iedereen wil gelijk hebben ja, ik heb er een hekel aan, allé bijna iedereen, weinig mensen staan open voor de mening van een ander, er zijn er weinig die nadenken, hoe gaan we dan leren? als we t allemaal beter weten… waarom nog op deze site komen? om te tonen dat men alles weet? in de islam moeten we kennis zoeken , kennis vergaren en doorgeven en elkaar aanmoedigen in het verrichten van goede daden… en dat was m’n eerste indruk van deze site een tijdje geleden, maar de laatste tijd was dat niet meer zo…

  Aan iedereen, probeer de ander ook een beetje te begrijpen inshaAllah 😉

  En Allah weet het beste!

 45. 45 Abderrahman 18 april 2007 om 2:07000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Tia, je hebt gelijk. Ik kan me de moeilijke positie waarin je je bevindt voorstellen. Dan probeer je ergens te geraken en je krijgt er alleen hoofdpijn van. Een goede raad, begin bij het begin en doe het rustig aan. Je bent geen spons die alles kan opnemen.

  Je zegt dat niemand gelukkig is? Ik ben heel gelukkig en zonder de Islam zou het voor mij niet meer hoeven. Op de een of andere manier is dat laatste voor jou een vraagteken neem ik aan. Komt allemaal wel goed. Vroeger had ik ook heel veel vragen maar vandaag de dag heb ik ook veel antwoorden. Zoiets bekom je niet door één nachtje achter de pc te zitten lezen op bepaalde site’s …

  Salaamoe Halaykoem

 46. 46 Abderrahman --> Tia 19 april 2007 om 11:49000000 am

  Salaamoe Halaykoem Tia

  Mag ik je vragen wat je grootste probleem eigenlijk is. Omtrent je geloof dan wel te verstaan. Misschien stel je jezelf de verkeerde vragen of zoek je de informatie op de verkeerde plaats. Ik wil je graag helpen met jouw probleem, net zoals anderen bereidwilligen op deze site dat willen doen.

  Salaamoe Halaykoem

 47. 47 Moke 21 juli 2007 om 6:38000000 am

  Parfum voor vrouwen:
  Parfumgebruik door een moslimvrouw buiten haar huis is niet toegestaan. Een vrouw dient alles te vermijden wat de aandacht trekt van mannen. De Boodschapper van Allah (vzmh) heeft gezegd: “Een vrouw die zich parfumeert en langs een menigte heeft gelopen en zij ruiken haar geur, zij heeft ontucht/overspel gepleegd en ieder oog die naar haar staart pleegt overspel” [Overgeleverd door Al h’akiem].

  Een vrouw kwam langs Abou Hoerayra (moge Allah’s tevredenheid met hem zijn) terwijl het geur van de parfum uit haar kleren straalde. Hij zei tegen haar: “Waar ga je naar toe O dienares van de Almachtige?”. Ze antwoordde: “Richting de moskee” Hij zei: “En je parfumeert?” Ze zei: “Ja” Hij zei: “Ga terug naar huis en verricht de grote wassing, ik heb de Profeet horen zeggen: “Allah accepteert het gebed niet van een vrouw die naar de moskee is gegaan, terwijl zij geparfumeerd is totdat zij teruggaat en zich wast” [Ibn Khoezayma].

 48. 48 henna leila 21 juli 2007 om 3:28000000 pm

  Salam alaikoum wr wb

  Vliegende kapster, Moge Allah je helpen en je kinderen behoeden. Het is goed dat je werkt voor je kinderen, je kan misschien naar een geleerde en vragen wat kan en niet kan zodat je het geld dat je binnenbrengt werkelijk halal is voor je kinderen. Laat je niet kleineren door iemand hier op dit forum. J hebt de juiste intenties, en ieder voor zich kan beter leren hoe kan IKZELF een betere moslim worden. En dat zeker niet door te vitten op details.

  Er zei daar iemand dat piercings in de neus westers zijn. FOUT neuspiercings komen van azie. De westerlingen hebben het ook maar overgenomen. Een volgend punt is: alles wat westers is is volgens jullie fout. Waarom?
  Heeft Allah swt niet in de koran gezegd we hebben jullie uit verschillende volkeren geschapen zodat jullie van elkaar kunnen leren.

  Elk volk heeft haar negatieve en positieve punten iedereen doet iets lecht of goeds. En Allah swt heeft ons ook het verstand gegeven om het goed van het slechte te onderscheiden, of niet??
  HEt goede is wat Allah goedkeurt en het slechte is wat Allah afkeurt. PUNT

  Elkar dingen verwijten en elkaar afmaken, jij bent dit of dat, ben je wel een goede moslim of ni. waarom prive en ander gescheiden, enz….
  Ik denk dat alles begint bij respect. sta even stil en bekijk jezelf innerlijk en uiterlijk. ook wat uit je mond komt. en beoordeel dan kijk dan wat keurt Allah goed en wat keurt hij af.

  En stop alsutblieft met die pietluttige details.

  Er zei daar nog iemand iets ben je La ILaha illa allah vergeten.
  Bestudeer dat eens wat de manier waarop je angeliek aansprak was al helemaal niet volgens die ‘la ilaha illa Allah’.
  Geleerde hebben BOEKEn geschreven over die term en dat is ook de eerste hindernis op de siraat. Dat is pas het spreken waard en de discussies en het tijdverlies in plaats van al dan niet geknipt of piecing of niet nagels of neit.

  jongens toch

  Ik ben er van overtuigd dat iederen de 5 zuilen kent of toch niet. Ik zal het anders verwoorden iedereen kande 5 zuilen opzeggen maar weinigen kenen de war betekeins ervan en nog erger heel weinigen leven volgens die 5 zuilen laat staan de Imaan en wat dan over el i7saan.

  Yarabbi leid ons en help ons om te leven en Je te aanbidden volgens LA Ilaha illa Allah.

 49. 49 eljamo 21 juli 2007 om 4:46000000 pm

  Salamoe ‘aleikoem

  Leila, ik ben het eens met meerdere punten in je betoog:
  “Een volgend punt is: alles wat westers is is volgens jullie fout.”
  Dit wordt inderdaad door sommigen te pas en te onpas als argument aangehaald om iets te verbieden. We moeten handelen in overeenstemming met de Koran en de Soennah en hieruit afleiden wat haram is en halal. Als iets voor ons halal is en in het Westen doen zij dit toevallig ook is het dan ineens niet meer toegestaan? Ik dacht het niet.

  Voor de bekeerden in dit forum: Alhamdoelilah, ik ben blij dat Allah Subhana Wa Ta’ala jullie op het rechte pad heeft geleid en ik hoop dat de weg naar het goede voor jullie vergemakkelijkt wordt Inscha’Allah.
  Het is voor ons allemaal, maar voor jullie als nieuwe moslims in het bijzonder, erg belangrijk dat je door de juiste mensen op weg wordt geholpen. Weet dat een forum waar er maar op los wordt gediscussieerd hiervoor niet het meest geschikte middel is. Ik hoop dat jullie mensen kunnen vinden in jullie omgeving die jullie voort kunnen helpen.

  Verder vind ik het belangrijk dat wij pas iets over de islam doorvertellen als we absoluut zeker zijn van de juistheid ervan. Wanneer we de informatie van een betrouwbare bron hebben. Dus niet “Ik heb eens een verhaaltje gehoord dat…”, maar wel eerst nagaan of dat “verhaaltje” wel klopt (bv. vragen aan een imam of iemand anders die verstand van zaken heeft) en als het klopt DAN pas doorvertellen.

  Je moet jezelf de volgende vraag stellen: Stel ik vertel hier een verhaaltje dat ik ergens gehoord heb en achteraf bleek dat niet te kloppen… Wat te doen met alle mensen die dat gelezen hebben en op hun beurt ook hebben doorverteld? Dus een beetje navraag doen kan nooit kwaad 😉

  Ma3a salama

 50. 50 sji'iet ahlulbayt as 21 juli 2007 om 11:20000000 pm

  hoe betrouwbaar is die hadith over epileren v wenkbrauwen: zie da sunni (turken) mazhab hanafi hun wenkbrauwen over ’t algemeen epileren. bij shia is da ni haram.

  hoe betrouwbaar is die hadith???? heb op http://www.islam-qa.com (wahabisite) gelezen da god die zo heeft gemaakt en da ge die zo moet laten, maar geef toe, god heeft vele vrouwen behaarde benen geschonken, toch onthaart bijna elke sunnivrouw haar benen. zie de logica ni??? ge moogt u mooi maken vr uw man en alles ontharen mag behalve dan die wenkbrauwen mag ni, dus twijfel echt @ die hadith

  weet da in arabische sunnilanden de vrouwen juist voor hun huwelijk volledig afgeplukt worden als een kip die volledig onthaard wordt tot in de puntjes.

  en diegenen die afkomen met: ja, de andere mannen zien die wenkbrauwen, ook ni logisch: vrouw mag gezicht bedekken als ze buitengaat

  er staan vreemde zaken onder http://www.islam-qa.com (wahaabi/salafisite v almunajid), echt heel vreemd waar de logica ver te zoeken is. wil niemand pijn doen, maar realiseer da maar

  salukes

 51. 51 sji'iet ahlulbayt as 21 juli 2007 om 11:31000000 pm

  is piercing ni toegelaten, is da ni zoals oorbellen: natuurlijk ni zoals die mensen die da op hun tong enzovoort hebben, maar als ge da mooi vindt en da op een normaal lichaamsdl laat doen, zou dan ni mogen?

  als piercing haram is, dan zijn oorbellen ook haram??? zie geen groot verschil.

  das maar een bedenking: waarom alles linken @ imiteren v niet-moslims? is er geen aya in quran da zegt over vrouwen da het ni kwaad is als ze met voeten stampen en lawaai maken: slaat da ni op enkelringen/enkelbanden.’k weet da m/grootmoeder da gedragen heeft zo v die enkelbanden en bij het stappen maakte da lawaai dr muntstukjes die eraan hingen: da was mode en denk in tijd vd profeet sawas en ervoor was da ook mode en ze moesten da ni afzetten.

  te veel gezegd vr vandaag

  sloppel

  salukes

 52. 52 eljamo 22 juli 2007 om 1:04000000 am

  “Hoe betrouwbaar is die hadith over epileren v wenkbrauwen”
  –> is vrijwel altijd de eerste vraag die een shia zich blijkbaar stelt wanneer een hadieth niet naar hun goesting is 😉

  Groeten.

 53. 53 Jahangir Bukhari 22 juli 2007 om 1:10000000 am

  Asssalam Alaikum,

  Beste Angeliek/Moslima zuster, met grote blijheid heb ik moeten lezen dat je bekeerd bent tot de Islam. Mogen Allah het pad der rechtvaardigheid wat je gekozen hebt,

 54. 54 Jahangir Bukhari 22 juli 2007 om 1:33000000 am

  Asssalam Alaikum,

  Beste Angeliek/Moslima zuster, met grote blijheid heb ik moeten lezen dat je bekeerd bent tot de Islam. Mogen Allah het pad der rechtvaardigheid wat je gekozen hebt,doen verlichten. Ameen! Jammer voor al die kritiek soms terecht en soms ook niet door op onjuiste manier te geven. Het beste wat ik jou zou aan willden raden, is de Islam te volgens de regels van de Quran zoals het geopenbaard is. Naast de Quran heb je een zeer goede leidraad in je leven de Ahle Bait, De huishouden van de profeet Mohammed (S.A.W.), Imam Ali (A.S.), Fatima Zahra (A.S.), Imam Hassan (A.S.) en Imam Hussain (A.S.) De profeet Mohammed (S.A.W.) heeft voor zijn dood tegen zijn Ummah gezegd: “Ik laat 2 dingen voor jullie achter, Dat is de Quran en mijn Ahle Bait, zij zullen nooit van elkaar gesdheiden zijn tot De Dag Des Oordeels. Als je de Quran niet begrijpt, wend tot mijn Ahle Bait en als je Ahle Bait niet begrijpt, wend to Quran”. Ga niet lopen uitpluizen over het of andere Hadieth want die zijn ook onderling tegenstrijdig en helemaal niet een of ander sheikh of mufti. Over het broodverdienen gesproken! Je kan het op verschillende manieren doen en wel binnen de grenzen van de Islam. Het is zeker niet een noodzaak dat als je dit werk niet doet, je geen geld hebt om brood te kopen waardoor jij je kinderen om gaan komen. Dat is het beslist niet het geval en wanneer het wel zou zijn, zou jij zelfs de toestemming hebben om dit werk te doen.

  NU ga ik wenden tot mijn overige moslim broeders en zusters!! Jullie aanval op Angeliek had best wel op een vriendelijke manier gekund als Moslim zijnde. Laten we even Angeliek terzijde houden: Hoeveel moslims hebben niet een eigen coffeeshops, bars, restaurants, discotheken, kappers en schoonheidssalons,raam prostituees/loverboys of stelen, drugs dealen, disco’s bezoeken zowel jongens als meisjes, zelfs alcohol drinken en varkensvlees eten. Dat allemaal als moslim geborene! Kijk eerst naar je zelf wat je wel doet en wat je niet doet volgens de regels van de Islam. En als een ander de dingen niet doet volgens de Islam, probeer het op een vredige en geduldige manier uit te leggen!!

  Wa Assalam
  Jahangir Bukhari

  Uw broeder in geloof of in de mensheid
  Een citaat van Imam Ali (A.S.)

 55. 55 eljamo 22 juli 2007 om 3:37000000 am

  De profeet zei: Ik laat twee dingen voor jullie achter waar jullie je aan moeten houden en dat zijn de Koran en mijn Soenna.

  Ma3a salama

 56. 56 H 22 juli 2007 om 1:11000000 pm

  Mag een moslima haar doorlopende wenkbrauwen epileren?

  En hoe denken onze geleerden over overtollig schaamhaar?
  Ik zie dat de auteurs van het stukje zich schamen om over haargroei op ‘intieme’ delen te schrijven, maar in plaats van dat alles in de doofpot wordt gestopt is het beter om hierover te discussieren. Anders komt men met eigen interpretaties (welke ik meestal toejuich, onze geleerden schieten te kort) en met eigen fatwa’s.

  Salaam.

 57. 57 Oem_Mujahid 22 juli 2007 om 6:30000000 pm

  Salam aleikoem

  Het verwijderen van het schaamhaar is iets wat tot de fitrah behoort van de moslims…

  Wa allahoe a3lam….

 58. 58 Oem_Mujahid 22 juli 2007 om 6:40000000 pm

  Aboe Hoeraira verhaalt dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem)zei:”De fitrah bestaat uit vijf (dingen):(of: Er zijn vijf (dingen)die tot de fitrah behoren): de besnijdenis, het verwijderen van schaamhaar, het knippen van de nagels, het verwijderen van het haar in de oksels en het kort knippen van het haar op de lippen.”

  (Boecharie en Muslim)

  Wa allahoe a3lam….

 59. 59 Abdullah 22 juli 2007 om 10:38000000 pm

  @eljamo

  Sahih Muslim Book 031, Number 5920:
  Zaid b. Arqam: One day Allah’s Messenger pbuh stood up to deliver sermon at a watering place known as Khumm situated between Mecca and Medina. He praised Allah, extolled Him and delivered the sermon and. exhorted (us) and said: Now to our purpose. O people, I am a human being. I am about to receive a messenger (the angel of death) from my Lord and I, in response to Allah’s call, (would bid good-bye to you), but I am leaving among you two weighty things: the one being the Book of Allah in which there is right guidance and light, so hold fast to the Book of Allah and adhere to it. He exhorted (us) (to hold fast) to the Book of Allah and then said: The second are the members of my household I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait) , I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait) , I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait)

  Volgens mij komt nu een reactie van, “die hadith heb je zelf verzonnen!”

 60. 60 sji'iet ahlulbayt as 22 juli 2007 om 11:11000000 pm

  iwa eljamo, ge reageert op mij maar ge durft ni te reageren of abdullah, of ernaast gekeken????

  salukes

 61. 61 sji'iet ahlulbayt as 22 juli 2007 om 11:16000000 pm

  iwa eljamo, waar blijft ge: ipv te reageren, zitten jullie verkeerde propaganda met verdraaiingen te maken over shia, gewoon omda ge ni kunt reageren, das pas heel laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!!!

  salukes

 62. 62 eljamo 22 juli 2007 om 11:44000000 pm

  “iwa eljamo, ge reageert op mij maar ge durft ni te reageren of abdullah, of ernaast gekeken?”
  Jul 22nd, 2007 at 11:11u pm

  “iwa eljamo, waar blijft ge: ipv te reageren”
  Jul 22nd, 2007 at 11:16u pm

  Dacht je nu echt dat er iets ging veranderen in die 5 min tussen je berichten?

  Ik heb verschillende keren inhoudelijk gereageerd op zowel uw als Abdullah’s berichten, maar wat gebeurde er iedere keer? Jullie leggen die reacties doodleuk naast jullie neer en vertellen opnieuw hetzelfde verhaal.

  Toen ik op dit forum kwam was dat met de bedoeling kennis op te doen, maar in de plaats daarvan zie ik niets dan Shia propaganda. Als ik daarnet gewoon naar de laatste 15 comments keek zag ik niet minder dan 12 keer de naam sji’iet ahlulbayt as staan… en dat op een site met honderden bezoekers. Zegt toch genoeg, niet? Ik denk dat iedereen ondertussen wel jullie sjiittische info meer dan beu is. Zoals iemand mij hier wijselijk heeft aangeraden steek ik er in ieder geval mijn energie niet meer in. Het heeft geen zin met jullie te discussiëren. Jullie opdringerigheid staat boven alles.

  Ik heb helemaal niets tegen Shia en ook niet tegen welke godsdienst dan ook. Maar jullie irritante, respectloze houding tegenover de rest op dit forum en de Sunnis in het bijzonder is ongehoord.

  Belijdt je geloof zoals jij het wil, maar laat de rest erbuiten.

  Ma3a salama

 63. 63 Abdullah 23 juli 2007 om 11:46000000 am

  Het enige wat je hebt gegeven zijn links naar de zogenaamde “islamic thinkers society” :/ (zie de topic over “mutah,” je hebt geen ene vers gegeven uit de koran waar staat dat mutah verboden is, weet je nog?)

 64. 64 Kattenvrouwtje 23 juli 2007 om 3:52000000 pm

  Selam Aleykum zuster Angeliek,

  Kennelijk heb je de boodschap niet goed begrepen. Het is zo dat je er een aandeel aan geeft door deze dames zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. Tuurlijk ieder is verandwoordelijk voor zichzelf. Zolang je het volgens de regels houdt is er nix aan de hand neem ik aan. Maar wat heeft het te maken met zakelijk en prive gescheiden houden. Je dient zowel zakelijk als prive je met goede zaken bezig te houden. Inshallah.

  Selametle,

 65. 65 umm toensia 24 juli 2007 om 4:51000000 pm

  Salaam Ayleikoum,

  Zoals eerder reeds gezegd, wij moslims mogen mekaar niet zo afkraken.
  Ben zelf nog maar zo’n goede maand terug bekeerd tot de islam alhamdoulillah en inshallah kan ik geleidelijk aan mijn imaan versterken.
  Het is inderdaad niet zo simpel om je te bekeren, zeker als je uit een ongelovig gezin komt zoals ik.
  Mijn vaders beste vriend is zijn pint en mijn moeder heeft het ook al niet zo op geloofstoestanden, of dat nu islam of boeddhisme of gelijk welk geloof is.
  Heb er hen nog niets van verteld, maar dit is en blijft mijn eigen keuze.
  Wat het opvoeden van mijn dochtertje betreft, daar gaan ze zich ook moeten aan aanpassen, mijn man en ik willen dit volstrekt volgens islamitische waarden doen, anders heeft het totaal geen zin en is ze misschien verloren voor de rest van haar leven.
  In ieder geval moeten we mekaar niet te veel bekritiseren, want dat is ook haraam, je mag iemand wel erop wijzen dat ze iets fout doen en hen zo op het rechte pad zetten.
  Weet zelf ook nog niet zoveel van islam en mijn beste vriendin vertelde me dat ze erover verbaasd was dat ik me zo snel bekeerd had.
  Je hoeft niet eerst alles te weten vooraleer je de stap zet vind ik persoonlijk, want stel dat je morgen sterft en je bent nog niet bekeerd, wat dan …
  Hoe ga je je dan rechtvaardigen tegenover Allah(swt) : Sorry hoor, maar ik wou eerst nog het één en het ander bijleren, of ik vond het nog de juiste moment niet ?
  Ikzelf was enorm bang voor de dood en zat hiermee de hele tijd in mijn hoofd. Wat als ik morgen sterf en ik nog niet bekeerd ben ?
  Nu ben ik alhamdoulillah bekeerd en bid mee samen met mijn man , soms ook alleen.
  Heb nog een hele weg af te leggen, maar soubhanallah, Allah heeft mij als dochter van ongelovige ouders geleid en daarvoor ben ik hem dankbaar.

  Allahoe Akbar,

  En daarmee is alles gezegd.

  Halima.

 66. 66 henna leila 25 juli 2007 om 12:57000000 am

  Salam alaikoum wr wb

  er is hier een ding dat heeeeel belangrijk is als moslimzijnde en dat is een groot tekort op deze site. JAMMER

  En weten jullie wat dat is,

  Het is hier een heel geshow over wie de meeste kennis , wie de juiste kennis heeft, elkaar verwijten naar het hoofd gegooid krijgen!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik weet niet of jullie het weten, ik herinner jullie er even aan

  DE PROFEET SAW IS NAAR DE WERELD GEZONDEN ALS BARMHARTIGHEID VOOR DE WERELDEN (werelden wil zeggn de mensenwerelnd, dierenwereld en plantenwereld)

  Waar ik een punt van maar is, aangezien ik me nu bevindt op een islamitische site zou ik die barmhartigheid (ra7ma) moeten voelen ten opzichte van mijn broers en zusters en niet broers en zusters.

  Die ra7ma is hier zoek!!!!!!!!!!

  hoe kunnen we een betere wereld bouwen als we elkaar continue verwijten nar het hooofd slingeren. Moslim niet moslim, shi’iet sunniet, so what? Leer toch van elkaar en wees genadig ten opzichte van elkaar!!!!!!!!!!

  Denk eens hierover na;

  Allah swt verandert geen volk totdat ze ieder afzonderlijk zichzelf beter maken.

  (La yoghayiro Allaha bi qawmin 7atta yoghayro ma bi anfosihim)

  Dit zijn maar een paar woorden bij elkaar, maar een hele boterham om over na te denken!!!!

  Salam alaikoum wr RA7MATOLAHI wa barakatoh

 67. 67 henna leila 26 juli 2007 om 12:34000000 am

  Salam

  Wat is het hier stil

  Dat effect had ik ok ni verwacht

 68. 68 henna leila 26 juli 2007 om 1:08000000 am

  Khir incha Allah

 69. 69 sji'iet ahlulbayt as 26 juli 2007 om 11:15000000 am

  allemaal nr maroc zeker

 70. 70 henna leila 26 juli 2007 om 1:05000000 pm

  Salam

  dat zal het zijn, hihih

 71. 71 umm toensia 27 juli 2007 om 11:05000000 am

  Het hoeft daarvoor niet Marokko te zijn.
  Mijn dochtertje en ik vertrekken volgende week naar Tunesie inshallah.
  De papa vertrekt vandaag met auto.

  Moge Allah ons beschermen op onze weg.

  Amien.

 72. 72 samira 28 juli 2007 om 2:30000000 pm

  salam a3likoem
  ik wil even reageren op de mensen die zonder enkel bewijs beweren dat een piercing haram is en dit hoort bij zelfverminking.
  Ik ben zelf een moslima die er helemaal bedekt bij loopt maar als ik een navelpiercing zou willen dan doe ik dat daar een navelpiercing geen verminking is maar een versiering zoals een oorbel die voor andere behalve mijn man niet zichtbaar mag zijn, deze kun je ook weer weghalen wanneer je wilt. Een tongpiercing daarin tegen is zichtbaar voor anderen en is naar mijn mening niet toegestaan tenzij je een burka draagt maar dit is echter mijn mening, allah oe 3alam. Ik ken genoeg moslimas die voor hun man een navelpiercing nemen, dit is zoals lingerie, je haren knippen is overigens niet haram om te knippen er is geen enkel bewijs hiervoor, wat ik wel heb gelezen is dat je je haren knipt om zo niet moslims na te doen en om het zo te knippen dat je een mannenkapsel krijgt; dit is vervloekt door onze profeet vrede zij met hem

  jullie kunnen even het beste kijken naar sites met daliels (BEWIJZEN UIT DE KORAN EN DE SOENNAH) over zulke vragen.
  wij als moslimvrouwen zijn verplicht om er zo mooi mogelijk voor onze mannen (en andersom) uit te zien, zo vond ik die vraag ook heel raar over of een string wel is toegestaan. je man mag je naakt zien waarom zou een string dan niet mogen?
  Allah weethet het beste, dus beste zusters en broeders, roep niet in onwetendheid dat iets haram of halal is zonder kennis of enkele bewijs daliel te hebben gelezen

  o ja sie mohamed je verteld over die verhaal van een profeet waarvan zn vrouw haar staart verkocht om haar gezin te kunnen onderhouden daar haar man vrede zij met hem doodziek was, ik ken deze verhaal ook maar dat haar man haar wou slaan heb ik nooit gehoord en dat hij haar vervolgens droomde en dat daaruit bleek dat t haram was ook nooit en dat zij vbang was ook niet
  wat ik had gelezen was dat zij dit deed en dat het hem pijn deed dat zij haar haar voor hem had verkocht, dat hij toen voor het eerst allah vroeg om hem beter te maken, dat doordat zij dit had gedaan, hij pas god om hulp durfde te vragen, deze profeet had namelijk vele jaren alles gehad voedsel in overvloed, gezondheid etc, hij vond dat hij ondankbaar zou zijn om zo snel te vragen om betere tijden terwijl hij al zoveel van allah had gehad voor zijn ziekte en dat toen zn vrouw haar eigen haar verkocht hij zo.n medelijden met haar kreeg dat hij allah sabhan allah ta3ala om hulp vroeg, hij werd dan ook sabhan allah beter, kreeg zn gezondheid en alles terug, sabhan allah.

  je moet ook oppassen waar je verhalen vandaan haalt, onze voorouders horen verhalen zij vertellen het weer verder en verder totdat je uiteindelijk een verhaal krijgt waar veel bij is gekomen en veel is weggelaten, dit is trouwens een hadieth, ik heb een groen boekje met hadiets van bukhari en thirmidi dat zijn sahih hadieths, volgens mij had ik m daarin gelezen, ik ben nu in marokko anders had ik voor je gekeken. Moge allah ons vergeven voor het geven van verkeerde informatie door onwetendheid of vergeetachtigheid

  salam a3likoem

 73. 73 fatima 28 juli 2007 om 2:58000000 pm

  u mening, jouw mening……….
  kijk naar de hadieth en koran beste mensen, die zijn er niet om genegeert te worden

 74. 74 Moke 28 juli 2007 om 9:36000000 pm

  Piercing in mijn neus, in mijn oor en in mijn …

  Vraag:
  Is het toegestaan voor een meisje om een piercing in haar oor aan te brengen?

  Antwoord:
  Volgens de meeste moslimgeleerden is gaatjes in het oor maken toegestaan voor een vrouw, indien zij de intentie heeft oorringen te dragen.

  Dit is terug te lezen in al-Mawsoo’ah al-Fiqhiyyah (11/272):
  Het was gebruikelijke dat de mensen in de tijd van de Profeet (صلى الله عليه وسلم) dit ook deden en hij heeft dit niet verboden.

  Er is overgeleverd van ibn ‘Abbas dat de Profeet (vzmh) 2 rak’aat bad op de dag van Eid, en hij verrichte geen enkel gebed voor of na die twee, daarna ging hij naar de vrouwen, – samen met Bilaal – en vertelde hen liefdadigheid te geven, en de vrouwen startten met het geven van hen oorringen. Einde citaat.

  Zie ook: Tabyeen al-Haqaa’iq (6.227), al-Insaaf (1/125) and al-Adaab al-Shar’iyyah (3/341).

  Een aantal geleerden van de “Standing Committee for Issuing Fatwas” kregen de vraag: “Is het voor een meisje toegestaan om haar oren te voorzien van gaatjes, zodat ze oorringen kan dragen?”

  Zij antwoorden: “dat is toegestaan, omdat het voor versiering (van het lichaam) is, en niet om de creatie van Allah te veranderen of schade aan te brengen, en in de Jaahiliyya tijd (de tijd voor de Islam) en eveneens in de tijd van de Profeet (vzmh) was dit gebruikelijk, en hij heeft dit niet verboden, of eerder keurde hij het goed en zijn metgezellen deden hetzelfde.” Einde citaat.
  Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah (17/139).

  Maar, je hoort datgene te doen wat gebruikelijk is. Als het gebruikelijk is om één gaatje in ieder oor te hebben, dan hoor je niet meer te doen dan dat, omdat dat voldoende is. Het doen van meer dan het gebruikelijke kan misschien voor pijn zorgen of dat je overdreven er uit gaat zien.

  En wanneer je meerdere gaatjes in je oren laat prikken om de niet-moslima’s te imiteren, dan is dat haram. Wat er bedoeld wordt met imitatie is, wanneer er een bepaalde manier van het dragen van oorringen is, dat alleen gedaan wordt door niet-moslims. In dat geval is het haram voor een moslima om de niet-moslma te imiteren.

  BRON: ‘www.IslamQA.com’

 75. 75 Moke 28 juli 2007 om 9:38000000 pm

  Vraag:
  Mag je een piercing rond de navel streek aanbrengen en vervolgens een ring in doen?

  Antwoord:
  Deze vraag is door Shaykh ‘Abd-Allaah ibn Jibreen beantwoord:
  Dit is een manier van zelfpijniging en ook geen plek voor een gebruikelijke versiering (van het lichaam), en er is geen voordeel in dit. Het valt onder het veranderen van de creatie van Allah. En Allah weet het beste.

   

  Vraag:
  Is het voor een moslim die een hijaab draagt toegestaan om een piercing aan te brengen in haar neus en wenkbrauwen?

  Antwoord:
  Het is beter om dat niet te doen, omdat dit niet gebruikelijk is, het zorgt voor pijn en irritatie in de neus, en dit geldt zeker voor de wenkbrauwen, wanneer er in een gaatje in wordt gemaakt.

  Door Aboe Soufyan
  BRON: ‘www.IslamQA.com’

 76. 76 henna leila aan sarah 29 juli 2007 om 2:20000000 am

  dus als ik de daliels lees over die piercings is er niks concreets dat het verbied of wel toelaat in ieder geval niet verbied,

  Het draait altijd om die niet moslims na te doen. Misschien doe ik het niet met de intnetie om non muslims na te doen maar gewoon om dat ik dat gezien heb en ik het mooi vind. Zolang het mij niet schaadt en ik er niks mee vermink waarom niet.

 77. 77 fatma 2 augustus 2007 om 2:57000000 pm

  Assalam-o-Allaikum Warah MatuAllah wabarakato

  Ik vraag me toch af, in veel Islamitische landen zie je veel neus piercings. Dit zijn zeer gelovige en Allah vrezen-de mensen. Hoe kan nu zoiets haram zijn als hele volkstammen het van oudsher doen.

  Zijn er verhalen bekent over de vroegere periodes hierover? En niet van oma’s of opa’s, maar feiten.

  Assalam-o-Allaikum

 78. 78 sji'iet ahlulbayt as 2 augustus 2007 om 3:08000000 pm

  ja, in irak droegen vroeger de moslima’s – mode – een oorring in hun neus, dus het is ni haram: de grootmoeders v deze generatie

  salukes

 79. 79 Amina 2 augustus 2007 om 4:13000000 pm

  Ik denk …Alah ou alem…neusbel…zie je vaak bij pakistanen ed. is op zich zeker mooi maar is dacht ik wel afkomstig van hindous en daarbij toch een beetje immitatie of vergis ik me.Net als pearsings…dat zijn toch geen gewoontes dat van “ons” afstammen.

 80. 80 henna leila aan sarah 3 augustus 2007 om 12:07000000 am

  salam alaikoum

  Us zoals ik al zals ik al eerder zei; te veel tralali over details. Als je iets wil vermijden omdat je twijfelt f het haram is doe het dan. Ik denk voor mezelf altijd is het iets dat mijn imaan kan verzwakken? En ik moet heel erlijk zijn tegenover jezelf en voel wat je hart diep zegt. meestal volgt dat de juiste weg, fitra noemen ze dat. Khir inchaALlah Moge Allah swt ons leiden.

 81. 81 Gewoon 12 januari 2008 om 7:42000000 pm

  Even over oorbellen, het is wel toegstaan denk ik want in de tijd van de profeet saws werd het ook gedragen. Een vrouw mag zichzelf mooi maken voor haar man, maar haar sieraden niet tonen aan anderen. Wel nu, ben getrouwd alhmdl dus mijn oorbellen ziet alleen mn man want mn hijaab zit erover buiten. Ik ga naar de kapper (vrouwelijke,bij haar thuis) want mn haar verzorg ik goed voor mn man, alleen hij ziet het en het is 1 van de pronkstukken van een vrouw. EN ik heb een navelpiercing, mijn jilbabs zitten eroverheen buiten maar alleen mn man ziet het. Als het lichaamverminking is dan is een oorbel dat ook?! Het doet/deed geen pijn bij het zetten, net zo min als een oorbel last mee brengt. Wa allah oe a3lam.

 82. 82 marokkaantje 18 juni 2008 om 12:48000000 pm

  haloo… ik ben 16jaar puber dus,.. ik bid ik vast hamdolilah ..
  maarr mn ouderss zeuren aan mn kopp dat ik hoofdoek nog alleen op moet dan is het compleet… maarree ik draagg ook hele lichte make-up ennuhhh ook epileren maarzo wil ik het niet noemen want ik heb van me zelf niet veel wenkbrauwen maarr ik haal alleen van de zijkanten wegg zodat het niet mannelijk 😛 lijktt… is dat ook haramm.. ik wil hoofdoek dragen wanneer ik er klaar voor ben.. bidden en vasten vind ik niet lastig ben er mee gewendd..m aar hoofdoek ik verander dan in alles in mn houdingg in alless bijna daarom ben ik er nog niet klaasr voor.. mag ik alstuu een goede en begrip volle antwoord hier op….assalamo3alekom allemaal.

 83. 83 lava 6 oktober 2008 om 4:56000000 pm

  waarom precies mag je geen neusbell is er echt bewijs hiervoor in de korran ik wil dat graag weten voor ik het ga doen als er echt bewijs is dan doe ik het niet.

 84. 84 lava 6 oktober 2008 om 4:59000000 pm

  ik wet wel dat hoofdoek verplicht is maar ik heb op internet gezocht en heb gelezen dat het niet in de korran staat dat het verplicht is aleen dat je je wel goed moet aan kleden en daarbij bedoelen we hele wijde kleren waar je je lichaam niet in kunt zien wat voorr een form het heeft

 85. 85 Khadija 2 november 2008 om 1:04000000 am

  Moge Allah ons allemaal leiden naar het pad der wijsheid en ons vergeven voor onze daden en uitspraken, die we zonder kennis doen. En moge Allah onze harten vullen met imaan.
  Amin

  Assalaamu aleioum wa rahmatullah

 86. 86 nana 31 januari 2012 om 11:16000000 pm

  salaam iedereen ik volg een kapster opleiding en ik ben zwaar aan het twijfelen of dat haram is of niet wat ik ben van plan zelfstandig te beginnen als vrouwen kapsalon nu weet ik niet of ik met de opleiding verder moet of stoppen wat ik probeer mij aan de regels van allah te houden kan mij iemand er een antwoord op geven iemand die nogal veel over de islam weet

 87. 87 Kleinmeisje 19 mei 2012 om 6:01000000 pm

  Ik ben 14 jaar, en heb jullie reacties gelezen,en zitten veel discussies. Over Piercings etc.. Ik kan je aanraden, als je zit te twijfel kan nog altijd langs de geleerde..Ik spreek niet uit kennis.. maar ik zal eens een voorbeeld geven over wat ze vroeger deden, en toch haram was. M’n oma had een groen tatoeage op haar kin.. en het blijkt haraam tezijn, ik zou het ook niet weten maar, het lezen op forums etc.. vind ik niet zo een goed idee, Dit is mijn mening,
  Moge Allah ons beschermen op ons goede pad.
  Allah HoeAkhbar!

 88. 88 allen 30 oktober 2014 om 9:17000000 pm

  Salamo3alaykom, ik heb een vrag, het gaat over mijnvrouw zij heeft een kapsalon geopend voor allen vrouwen en kinderen, maar ik zie nu paar man ook, ik had her gevraagd watisindehand ,,ze zegt ik kan niet zeg neen want ik ga mijn klanten verliezen, zjin familie van mijn klanten(vrouwen),,,,mag dat?????????? Dank u ……

 89. 89 .☝️ 11 november 2014 om 11:25000000 pm

  Ik ben zelf ook 14 en wou ff zeggen het is inderdaad harram om je wenkbrouwen te epileren want je veranderd wat Allah je heeft gegeven tussen wenkbrouw mag alleen weg gehaald worden. Als het heel erg is maar niet bij een heel klein beetje baart schaam snor moet wel weg gehaald worden want je mag als vrouw niet op een man lijken en je schaamstreek moet ook schoon gehouden worden ik draag ook hoofd doek je moet het dragen of voor mag maar normaal na dat je ongesteld bent geweest want dan tellen je daden pas echt mee en je haar verfen is haram omdat je de wassing voor het bidden niet kunt verichten omdat er een laag verf op zit henna mag wel want dat trekt in

 90. 90 Lala 26 mei 2015 om 8:01000000 pm

  Dag!mogen moslimas hun haar van onder een ander kleur verven bv van boven bruin en vanonder blond

 91. 91 Lala 26 mei 2015 om 8:02000000 pm

  Dag!mogen moslimas hun haren van onder verven en vanboven niet?bv vanonder blond en boven bruin(ombre)

 92. 92 caj 12 augustus 2015 om 10:32000000 pm

  wat een flauwe gesprekken kan ik hier lezen. Iemand geeft aan wat wel en niet is toegestaan in een religie. Of dit je past of niet, of je je hier bij aansluit of niet, wat mag dit uitmaken. Zij laat lezen dat het niet allemaal negatief en minderwaardig voor de vrouw. Verontwaardigd en veel vraagtekens heeft men altijd. Angeliek ik hoop dat je ooit een pandje in de binnenstad zult krijgen om je vak uit te oefenen en dat het een succes mag worden. Blijf positief en laat je niet uit je tent lokken.

  Groetjes,

  Angelique

 93. 93 kasan 25 oktober 2015 om 6:10000000 pm

  Mogen mannen een oorbel?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.226.974 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua

%d bloggers liken dit: