Moslimexecutieve: betrapt met corruptie.

Moslimverenigingen eisen ontslag Moslimexecutieve.
BRUSSEL – De vertegenwoordigers van bijna alle Vlaamse en enkele Franstalige moslimverenigingen eisen het ontslag van de leden van de Moslimexecutieve. De verenigingen zijn het vertrouwen in het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in België kwijt.

De Moslimexecutieve is de afgelopen tijd in opspraak gekomen na een gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel binnen de organisatie. De Franstalige ondervoorzitter van Moslimexecutieve, Kissi Benjelloul, wordt verdacht van gesjoemel met facturen en werd al ondervraagd door het Brusselse gerecht. De Moslimexecutieve wordt ook beschuldigd van valsheid in geschrifte omdat er in de boekhouding valse facturen zijn opgedoken.

‘De verschillende lopende gerechtelijke onderzoeken, het slechte beheer en de verdenking van vervalsing in geschrifte en fraude van bepaalde leden van de Executieve heeft ertoe geleid dat we geen vertrouwen meer hebben in de huidige Moslimexecutieve’, zo laten de Unies van Moskeeën van Brussel, Molenbeek, Schaarbeek, Luik, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen weten.

De moslimvertegenwooordigers vragen dan ook dat de leden van de Executieve hun ontslag indienen, waarop er nieuwe leden verkozen kunnen worden.                                                                     http://www.standaard.be – 11/09/2007

.

Huiszoekingen bij Moslimexecutieve wegens verdenking van verduistering financiële transacties.      

Op vraag van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise zijn opnieuw huiszoekingen uitgevoerd in het kader van nieuwe verdenkingen van verduistering bij de Executieve van Moslims van België (EMB). De krant Le Soir schreef dinsdag dat er maandag al huiszoekingen hadden plaatsgevonden. De woningen van voormalig voorzitter Mohamed Boulif en van zijn schoonbroer werden daarbij doorzocht en er werden computers en documenten meegenomen.

De huiszoekingen zijn gebaseerd op een onderzoek van een bedrijfsrevisor die in opdracht van de onderzoeksrechter rekeningen van de vzw Gestion de l’Exécutif des Musulmans de Belgique controleerde, aldus het parket. De onderzoeksrechter opende het onderzoek na een klacht van het ministerie van Justitie, op basis van een audit van een boekhoudexpert, over verdenkingen van verduistering tegen voormalige leiders van de Moslimexecutieve.

Het onderzoek spitst zich toe op facturen die de vzw kreeg van twee bedrijven waarin de voormalige voorzitter van de vzw familiale of zelfs persoonlijke belangen had. De speurders willen ook nagaan waarom iemand in naam van de vzw de kantinekosten van gevangene Nizar Trabelsi heeft betaald aan de gevangenis van Vorst. Het gaat daarbij om een beperkt bedrag, aldus nog het Brusselse parket.

Onderzoeksrechter Claise leidde eerder al een onderzoek wegens verduistering waarbij de voorganger van Boulif, Nordin Maloujahmoum, werd verdacht. Hij werd in juni 2005 evenwel onschuldig bevonden.   (13/12/2006 hbvl)

Advertenties

4 Responses to “• <b>Moslimexecutieve: betrapt met corruptie.</b>”


 1. 1 Moke 15 december 2006 om 8:36000000 am

                                                                        آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  Tijdens het oprichting van deze organisatie in het verleden, hebben ze één keer mijn stem gehad en ook de laatste keer. En ‘NOOIT’ méér!!!!!

  Hierdoor deel ik mijn mening met andere geloofsgenoten in onze regio. Ze houden zich bezig met 1001 allerlei zaakjes omdat het voor de staat weinig geld kost. En het belangrijkste strategie in de Islam voeren ze niet uit.

  Wat is het succes achter de Islam van de eerste tot de laatste kalief (choelafaat) na de dood van onze Profeet Mohammed (vzmh).
  De meeste aandacht ging naar ‘Tarbia El-Imaan’: de geschikte en correcte opvoeding voor de toekomstige kinderen die de strijd moeten verder zetten met diverse realisaties op technologisch vlak:

  o.a. – Arabische cijfers: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  – later méér, enz…

  OPVOEDING: is een bijzaak voor de Moslimexecutieve dan er prioriteit van te maken. De moslimschoolkinderen in de kleuterscholen, basisscholen, middelbaar onderwijs, enz… zitten in ene verkeerde opvoedingsklasse dan de sjariah het voorschrijft. We zijn beland in een diepe put en geraken er niet uit. Terwijl we al méér dan 40 jaar in Europa zitten.

  Het meest geschikte correcte opvoeding ‘Tarbia El-Imaan’ vroor de kinderen is te realiseren via het opstarten van diverse schoolinstellingen van verschillende graden.

  Islmitische scholen = Tarbia El Imaan

  Maar dit wordt volledig tegengewerkt door de regering (er is geen geld), waardoor een soort discriminatie ontstaat tegenover de katholieke en joodse scholen die wel subsidies krijgen.

  Het oprichting van islamitische scholen kun je het hoofddoekenprobleem oplossen en zich afscheuren tegenover de opvoeding dat tegenovergestelde staat in de Islam.

  Maar ja, wie ben ik en wie zijn wij ? ? ?

  Laat ze maar rotzooien in hun eigen administratiepapieren en hun verrijkingsprocessen doorvoeren op de kosten van de bevolking.

  Thalla & Beslama, Moke. 😦   😦   😦  

 2. 2 Moke 28 januari 2007 om 5:01000000 pm

  Ex-voorzitter Moslimexecutieve in de cel.
  Oud-voorzitter Mohammed Boulif van de Moslimexecutieve is aangehouden wegens verduistering.

  Tijdens zijn verhoor kon Boulif geen overtuigende verklaring geven voor de aanschaf van computermateriaal ter waarde van 33.000 euro met subsidies bestemd voor de Moslimexecutieve. Van het materiaal is geen spoor teruggevonden bij de executieve. De computers zijn sinds 2005 spoorloos. De aankoop gebeurde toen Boulif voorzitter van de executieve was.

  De onderzoekers hebben ook geen verklaring gekregen voor diverse opnames van geld van de Moslimexecutieve. Volgens het parket gaat het om een bedrag tussen de 60.000 en 100.000 euro. Een deel van dat geld is gespendeerd aan etentjes.
  ‘www.gva.be’ 17/01/2007

 3. 3 Moke 28 januari 2007 om 5:05000000 pm

  Voorzitter van Moslimexecutieve vrijgelaten
  Onderzoeksrechter Michel Claise heeft beslist om de voormalige voorzitter van de Moslimexecutieve, Mohamed Boulif, vrij te laten. De man werd acht dagen geleden aangehouden voor misbruik van vertrouwen.

  Computermateriaal:
  De vrijlating gebeurde nadat woensdagochtend was vastgesteld dat het computermateriaal, dat gekocht was onder de voormalige voorzitter en nergens meer te vinden zou zijn, wel degelijk bij de Executieve aanwezig was. Omdat het verdwenen computermateriaal is teruggevonden, is er geen reden meer om de ex-voorzitter van de Executieve in de cel te houden, aldus het Brussels parket.

  In een persbericht dat maandag verspreid was, verzekerde de huidige voorzitter van de Moslimexecutieve dat het computermateriaal dat op de facturen van toen beschreven stond, wel degelijk in de kantoren van de Executieve aanwezig was. De voorzitter baseerde zich daarvoor op een inventaris die maandag was opgesteld. “We hebben nooit gewag gemaakt van de verdwijning van het computermateriaal”, stelt Imran Akhtar, de woordvoerder van de Executieve woensdag.

  Verwarring:
  Toen de Executieve veranderde van directie, zou in de inventaris van de deurwaarder verwarring ontstaan zijn tussen de referentie beschreven op de factuur en deze die overeenkwam met het materiaal.

  “Wijzelf konden niets verifiëren omdat we niet beschikten over de factuur totdat het bedrijf dat het materiaal geleverd had, SGI SCRL, naar onze kantoren kwam om een inventaris op te maken”, aldus de woordvoerder van de Moslimexecutieve.

  Het computermateriaal, namelijk pc’s, laptops, servers en printers, wordt op dit moment gebruikt door verschillende personeelsleden.

  ‘www.hln.be’ 25/01/2007)

 4. 4 sji'iet ahlulbayt as 15 september 2007 om 11:45000000 pm

  moke is da afgesproken of wa? v mij hebben ze ook 1x een stem gehad en nooit ni meer. kende jou voorheen toch ni en kon da toch ni weten!!!!!!!

  ramadan kariem nog!!!!

  salukes


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,381 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2007
M D W D V Z Z
« Jul   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: