• Wat is het doel van de Islam ?

Wat of waarom religie ?
In het algemeen begrepen of praktiseerden mensen van alle leeftijden en uit alle windstreken hun religie op verschillende manieren. Sommigen identificeren de religie met haar stichter zoals: Zoroast, Boeddha en Christus. Anderen identificeren het met de afkomst van de stichter zoals Juda of Hind. Deze religies worden in het algemeen uitgelegd als: het volgen van verschillende manieren van het dienen, naar het supernatuurlijke, van hun goden.
 
Islam is de enige religie die noch de naam draagt van haar stichter zoals: Mohammed, Abraham of Adam noch identificeert het zich met de plaats van oorsprong zoals Arabië of elders. De religie (eddien) is volgens de Islam de complete levenswijze van de mens, gebaseerd op de relatie van haar Schepper en zijn schepsels zowel dingen, als wezens. Het is zowel een objectieve als een subjectieve levensmissie waarin fysieke, morele en spirituele rechten en plichten in elke fase van het mensenleven doordringt is.

Het leidt en motiveert de mens om het goede te doen en het slechte te vermijden in zijn daden en woorden of, het nu het sociale leven, persoonlijke of familieaangelegenheden betreft. Het stemt overeen met de aard van de mens en zijn omgeving.

De mens heeft dus deze levenswijze nodig, die niet beperkt mag blijven tot de tempel, kerk, synagoge of moskee, maar zijn doorslag moet vinden in al zijn activiteiten om zodoende een leven van vrede en rust te kunnen leiden.

koran.jpgWat is het doel van de Islam ?
LEES MEER        (50,6 KB)  

Andere behandelde antwoorden:
God de Schepper ?
Hoe en waarom de mens op aarde ? 
Heeft de mens (goddelijke) leiding nodig ?
Wat en waarom aanbidding ? 
Is de Islam de laatste volmaakte religie ?
Geweld en fundamentalisme of vrede ?
Geloofsovertuiging: Kleur, klasse of Broederschap ?
Seks, familie, gemeenschap en mensenrechten.
Wetenschap en kennis. 
Waarom Islam ?  

.

Ter afsluiting van onze discussie kun je voor jezelf fysiek en mentaal afleiden dat de Islam de enige religie is vanaf het begin van de mensheid en geschiedenis tot het einde ervan. Het is niet alleen een dogma of ritueel, deze levenswijze is de drijvende kracht bij al je daden. Het leven is niet een doel op zich, maar een middel tot het bereiken van een verhevener doel. Het doel is het bereiken van de waarheid en verlossing door serieuze aanbidding.

De aanbidding is niet alleen het gebed maar ook de erkenning van de soevereine eenheid en het leiden van het hele leven volgens Zijn leiding.

De Soevereine, Allah heeft jouw aanbidding niet nodig terwijl jij die wel nodig hebt voor je eigen bestwil, in deze vergankelijke wereld en sterfelijk bestaan en voor een gezegend eeuwigdurende leven in het hiernamaals.

Dit kan door het uitspreken van de woorden met diepgeloof: Er is niets waard om aanbeden te worden behalve Allah. Door Moslim te worden open je de deur voor vrede en verlossing. Dit is de reden dat niet-moslims van alle leeftijden wereldwijd vrijwillig voor hun eigen verlossing de Islam accepteerden.

De recente die je kent zijn slechts een paar van de miljoenen. enkele zijn:
Mohammed Assaad uit Oostenrijk, Siddieq en Selma Buckley uit Australië, Marmadauke Pickthall an Youssef Islam (voormalig popzanger Cat Stevens) uit Groot- Brittanie, Bilal Philips uit Canada en Jamaica, Datima Zuesten uit Tsjechoslowakije, Ali Yol uit Denemarken. Dr. Selmen Beoist en Roger Garander uit Frankrijk, Najimoeramony uit Ghana, Dr. R.L. Miliama en Faisal Mohammed uit Nederland, Mohammed Hobomm en Fatima Lemyer uit Duitsland, Abdoerahman Patel en Amier Ali Dawoed uit India, Toyo uit Japan, Ibrahim Kianjung uit Korea, Dr., Khalid Dilo Santos uit de Filipijnen, Osman Abdallah uit Thailand, Malcolm X en Mohammed Ali Clay en Mike Tyson en M.C. Hammer uit de Verenigde Staten.

In deze chaotische, conflict- en frustratievolle wereld is het vestigen van de Islam in je persoonlijk, familie en collectief leven de enige weg naar orde en vrijheid. Als je eenmaal moslim bent word je een gelijkwaardig lid van de menselijke broederschap die de barrières van kleur, klasse, territorium en taal breken.

Door het praktiseren van de levenswijze zoals beschreven in de heilige koran en de overleveringen van de profeet (vrede zij met hem) word je een echte moslim met bescherming en vergiffenis van je heer Allah en vestig je, door je goede daden, vrede.

Er kan geen betere keus voor man of vrouw, jong of oud, zwart of blank, bruin of geel zijn, dan het accepteren van de Islam en zeker te zijn van verlossing.

Zeg: “Mensen van het boek (Joden en Christenen)! Komt tot een uitspraak die voor jullie en voor ons gezamenlijk juist is. Dat wij alleen Allah (God) dienen, dat wij niets aan Hem als metgezel toevoegen en dat wij elkaar niet tot heren naast Allah (God) nemen.” Als zij zich echter afkeren, zeg dan: “Getuigt dat wij (aan Allah) onderworpenen zijn.”   (Koran 3:64).

En jullie god is een god, geeft jullie dus over aan Hem en verkondigt het goede nieuws aan hen die nederig vertrouwen.   (Koran 22:34).

Advertenties

2 Responses to “• Wat is het doel van de Islam ?”


  1. 1 jamila 12 augustus 2007 om 11:41000000 am

    het doel van de islam is, dat wij op deze aarde zijn om in de islam te geloven, want islam is een mooie en zorgzame religie, islam wilt vrede niet geweld, dat vind ik nou verkeerd van de extreemiste-moslims, ze plazen zichzelf op voor 72 maagden, dat vind ik absurd, je mag geen zelfmoord plegen. en ook niet bepaalde volken uitmoorden.
    wat de islam wilt, is om ons op de goede pad te volgen.
    want er gebeuren al erge dingen in deze wereld.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,101,618 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: