• Waarom groeit en omarmen de mensen de Islam ?

Vraag:
Wat doet de Islam in de ‘ontwikkelde’ landen zo snel groeien ?

Antwoord:
Alle Lof zij Allah en vrede zegeningen zij met de Boodschapper van Allah.

De Islam blijft groeien in de ontwikkelde landen en elders, omdat de verkondiging ervan in overeenstemming is met de natuurlijke aanleg van de mens. De Islam staat namelijk voor de beste humane waarden, zoals tolerantie, liefde, genade, oprechtheid en toewijding.

De Islam voedt mensen op en spoort hen aan tot nobel gedrag, goede manieren en deugd. De verkondiging van de Islam onderscheidt zich van anderen door zijn werkelijkheidszin, evenwicht en gematigdheid. De Islam besteedt de nodige aandacht aan zowel de geest als het lichaam. Zo biedt hij het lichaam de nodige begeerlijkheden, maar staat buitensporigheid daarin niet toe. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verlangens die voortvloeien uit de natuurlijke aanleg en de verboden begeerten die tot de ondeugden en onzedelijkheden behoren.

De mensen omarmen de Islam omdat ze daarin veiligheid, rust en vrede vinden. Daarnaast vinden zij daarin kant en klare oplossingen voor hun problemen. En aan de hand van de Islam ontdoen zij zich van gevoelens van verwarring, bezorgdheid en teloorgang.

De Islam is de godsdienst van de natuurlijke aanleg, aan de hand waarvan Allah de mens heeft geschapen. Om deze reden omarmen vele rationalisten en mensen met een zuivere natuurdrift de Islam. Immers, de Profeet (vrede zij met hem) zei: “Er is geen kind of het wordt geboren op de natuurlijke aanleg (oftewel de Islam). Vervolgens zijn het zijn ouders die hem tot een jood, christen of magir maken.”  Vervolgens reciteerde Aboe Hoerairah (de volgende Woorden van Allah die als volgt genterpreteerd kunnen worden):

“(Volg) de natuurlijke aanleg, waarop Allah de mens heeft geschapen. Er is geen verandering in de schepping van Allah. Dat is de juiste godsdienst.” (Overgeleverd door al-Boekhaarie)

Dat wil zeggen dat Allah de mens zodanig heeft geschapen dat hij de waarheid kent, het zuivere monotheïsme goedkeurt en zich aan Allah onderwerpt. De natuurlijke aanleg in de mens vereist dat hij dit geloof kent en ervan houdt, maar het zijn de afwijkende opvoeding, de verkeerde omgeving, de eigen begeerten en de vervloekte duivels onder de gelederen van de djinn en de mensen die iemand doen afdwalen.

De mens is van nature aangelegd om het zuivere monotheïsme te erkennen, zoals de Profeet ( vrede zij met hem) op autoriteit van zijn Heer te kennen gaf: “Ik Heb al mijn dienaren als zuivere monotheïsten geschapen, maar de duivels deden hen van hun godsdienst afdwalen.”  (Overgeleverd door Moeslim)

Om deze reden, is het correcter om over iemand die na zijn ongeloof moslim is geworden te zeggen dat hij naar de Islam is ‘teruggekeerd’ i.p.v. te zeggen dat hij tot de Islam is ‘bekeerd’.

Zo zul je zien dat wanneer de Islam een land bereikt dat vrij is van fanatisme of sporen van pre-Islamisme, de Islam zich dan in een rap tempo verspreidt. Dit vanwege zijn overtuigingskracht en geringe tegenstand. Ook zul je zien dat de Islam voor iedereen geschikt is, zowel voor de gewone man als de intellectueel, de man als de vrouw en de bejaarde als de jeugdige.

Degenen die in ontwikkelde landen moslim zijn geworden, realiseerden zich ineens de wrangheid, misre, overspannenheid en uitzichtloosheid van hun leefomgeving. Dit alles in weerwil van de technologische vooruitgang en grootschalige ontdekkingen. Dit omdat al deze zaken betrekking hebben op het uiterlijk, terwijl het innerlijk van de mens geheel verwaarloosd wordt. Allah zegt over dit soort mensen (interpretatie van de betekenis):

“Zij kennen slechts de buitenverschijning van het wereldse leven, terwijl zij met betrekking tot het Hiernamaals onachtzamen zijn.” (Soerat ur-Roem: 7)

De Islam zal, met de Wil van Allah, zijn succes blijven continueren, mits de oprechte dienaren van Allah zich omwille van dit geloof inspannen, zich hieraan vastklampen en zijn wetten toepassen. De aanwezigheid van bedriegers en tekortschieters zal dan, met de toestemming van Allah, nooit en te nimmer de voortgang van de Islam kunnen stuiten.

Niets of niemand kan het licht ervan afzwakken of de schoonheid ervan ontsieren. Zijn licht zal niet gedoofd worden vanwege het feit dat enkelen hiervan afstappen. De Islam heeft zijn naam reeds voldoende eer aangedaan door het vooruithelpen van de mensheid en het opheffen van onrechtvaardigheid en onderdrukking.

Sheich Mohammed Saalih al-Moenaddjid

Advertenties

5 Responses to “• Waarom groeit en omarmen de mensen de Islam ?”


 1. 1 Moke 29 juli 2007 om 3:53000000 pm

  : آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته – الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد
  Beste ‘Broeders en Zusters in de Islam’,     ايها الاخوة والاخوات في الاسلام

  Om deze uitleg anders weer te leggen en éénvoudig om te begrijpen:

  De aanhangers van de Islam of de navolgelingen van de Profeet Mohammed (vzmh) zijn geïnteresseerd in de bescherming van hun rechten (beperkingen) tegenover het seculier systeem waar de bescherming van de rechten van de mens véél verder ligt dan de Islam het voorschrijft: je krijgt véél en méér vrijheid.

  Je mag zeggen en doen wat je wilt, zelfs naakt over het strand lopen of halfnaakt over straat lopen, enz. …
  De grens op vrije meningsuiting ligt veel verder verwijdert.

  Er zullen nog andere mogelijkheden zijn waarom de Islam groeit en het volk de Islam omhelzen. Ieder heeft zijn eigen redenen ???

  Moge Allah (swt) onze reacties meer zegeningen vertonen,
      يجب ان سحا نه وتعالي ردودنا ابداء المزيد من الادعيه

  Thalla & Beslama,

 2. 2 Kees 9 september 2007 om 12:38000000 pm

  Beste Sheikh Mohammed Saalih al-Moenaddjid,
  Ik ben geen moslim maar sta positief tegenover de Islám. Achter wat u schrijft kan ik helemaal staan; helaas geeft de werkelijkheid welke wij, gewone westerlingen, zien een heel ander beeld. Zegt u mij maar wanneer ik het fout heb, maar ik heb zo’n idee dat toen de Profeet Mohammed (vzmh) zijn hoofd neerlegde was, de Islám in mensenhanden kwam. En net zoals dat met het Christendom is gebeurd, hebben die mensen de Islám naar hun handen gevormd. Het Christendom zoals u dat heden ten dage ziet, is echt niet datgene wat Jezus Christus predikte (lees de Bijbel), en de Islám die wij westerlingen zien, kan niet datgene zijn wat de Profeet Mohammed (vzmh) predikte (lees de Qurán).
  Vriendelijke groeten
  Kees

 3. 3 Kees 9 september 2007 om 12:44000000 pm

  Beste Thalla & Beslama,
  Volledige vrijheid is de vrijheid van het dier, dat gevolg geeft aan alle impulsen die het krijgt van zijn instinct. Wij, mensen, zijn wezens van een hoger plan; wij hebben geen instinct, maar zouden ons moeten richten naar de wetten en geboden van de Boodschappers van God (Abraham, Mozes, Jesus, Mohammed), Die ons leiden bij de ontwikkeling van de mensheid. Omdat wij dit niet doen zijn wij lager dan het dier (want wij hebben geen natuurlijk instinct, en dus geen remmingen).
  Vriendelijke groeten
  Kees

 4. 4 Ibrahim 10 september 2007 om 8:27000000 pm

  Beste Kees,
  ik ben blij om te horen dat je positief tegenover de islam staat. Ik ben een Nederlander en ik ben wel bekeerd Alhamdoeillah. Je haald het dier aan dat ik wel leuk vind, want je zegt dat die boven ons staat. Allah ta-Ala(God de allerhoogste) Heeft engelen geschapen deze wezens hebben alleen maar wijsheid en geen begeertes Hij ta-Ala heeft ook dieren geschapen deze hebben geen wijsheid(wel een klein beetje natuurlijk maar niet zoals wij dat hebben) en alleen maar begeertes. En de mens zit daar precies tussen in. Wij kunnen onze begeertes volgen en dan zullen wij meer neigen naar de dieren. Deze personen zijn ook meestal niet zo prettig in de omgang. Wij kunnen ook ons verstand gebruiken en dan zullen wij meer naar de engelen neigen. Kijk maar naar zeer verstandigen mensen deze mensen zijn vaak heel prettig in de omgang. Ik heb dat gemerkt na mijn bekeering de wat dommere mensen beginne gelijk te schelden van sukkel dat doe je toch etc. De mensen met kennis en verstand die vinden het juist een zeer intressant proces en gaan vragen stellen van”waarom ben je bekeerd?” of iets van die aard.
  Sallaam

 5. 5 Kees 11 september 2007 om 8:24000000 pm

  Beste Ibrahim,
  Als mensen oprecht zijn en ieder ander respecteren zijn we op weg naar een ideale samenleving … Ik zal mij zelf niet tot de islám bekeren, maar heb oprecht respect voor u en uw keuze.
  Salaam Aleikum wa Rahmatullah wa Harakat (sorry voor de spelling, maar het is gemeend)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,102,235 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: