• Het éénvoudige leven van de Profeet Mohammed (vzmh).

Als we het leven van de Profeet Mohammed (vzmh) vergelijken van voor zijn missie als profeet en nadat zijn missie als profeet begon, kunnen we (niets anders) concluderen dan, dat het kijf staat om te denken dat hij een valse profeet zou kunnen zijn, die het profeetschap zou hebben opgeëist vanwege materiële voordelen, grootheid, roem en macht.

Voor zijn missie als een profeet, had hij geen financiële zorgen. Als een succesvol en met goede naam bekend staande handelaar genoot hij ruim voldoende inkomsten. Na zijn missie als profeet en vanwege dit (profeetschap), kreeg hij het financieel erg krap. Laten we om dit meer te verduidelijken de volgende gezegdes over zijn leven doornemen:

Aaisha (raha), één van Profeet Mohammeds (vzmh) vrouwen, zei: “O mijn neef, we namen binnen twee maanden drie nieuwe manen waar, zonder vuur in de huizen van de Profeet (vzmh) aan te steken (om een warme maaltijd op te koken)”. Haar neef vroeg: “O tante, met wat hebben jullie dat volgehouden?” Ze zei: “De twee zwarte dingen, dadels en water, maar de Profeet (vzmh) had een aantal Ansaar (Helpers: metgezelen van de Profeet (vzmh) uit Medina) buren, die kamelen hadden die melk gaven en ze zonden de Profeet (vzmh) wat melk ervan”.
Sahl ibn Sa`ad (ra), één van de Profeet Mohammeds (vzmh) metgezellen, zei: “De Profeet van Allaah (vzmh) zag geen brood van fijn meel sedert hij als een profeet was aangesteld tot hij overleed”.


De moeder van de gelovigen, `Aaisha (raha) zei: “De matras van de Profeet (vzmh) , waarop hij sliep was gemaakt van leer opgevuld met de vezels van dadelpalmen”.
`Amr ibn al-Harieth (ra), één van de Profeet Mohammed’s (vzmh) metgezellen, zei dat toen de Profeet (vzmh) overleed, hij geen geld of iets anders achterliet behalve zijn witte muildier, zijn wapens en een stukje grond die hij als aalmoes weggaf.
De Profeet Mohammed (vzmh) leefde dit zware leven tot zijn dood, hoewel de schatkist van de moslims tot zijn beschikking stond, het grootste gedeelte van het Arabische Schiereiland voor zijn dood al moslim was en de moslims na achttien jaar van zijn missie overwinnaars waren.

Is het mogelijk dat de Profeet Mohammed (vzmh) het profeetschap zou hebben opgeëist vanwege status, grootheid en macht? Het verlangen om te genieten van status en macht wordt vaak gekoppeld aan lekker eten, fantastische kleding, monumentale paleizen, kleurrijke bewakers en onbetwistbare autoriteit. Welk van deze indicaties zijn van toepassing op de Profeet Mohammed (vzmh)? Een glimpje van zijn leven kan mee helpen om deze vraag als volgt te beantwoorden. Ondanks zijn verantwoordelijkheden als profeet, leraar, staatsman en rechter, melkte de Profeet Mohammed (vzmh) zijn geiten, herstelde zijn kleding, repareerde zijn schoeisel, hielp in de huishouding en bezocht arme en behoeftige mensen als ze ziek waren. Hij hielp ook zijn metgezellen bij het graven van een greppel door samen met hen zand opzij te schuiven. Zijn leven was een verbazingwekkend voorbeeld van eenvoud en bescheidenheid.

De metgezellen van de Profeet Mohammed (vzmh) hielden van hem, respecteerden hem en vertrouwden hem onvoorwaardelijk. Vooralsnog bleef hij benadrukken dat aanbidding (alleen) gericht moest worden aan Allaah en niet aan hem persoonlijk. Anas (ra), één van Profeet Mohammeds (vzmh) metgezellen, zei dat er geen ander persoon was van wie ze zo veel hielden als de Profeet Mohammed (vzmh), toch stonden ze niet op voor hem zoals andere mensen doen met hun hoge lieden, als hij naar hen toe kwam, omdat hij afkeurde dat ze voor hem op stonden. Lang voordat er enig vooruitzicht was op succes van zijn Islamitische missie en hij aan het begin stond van een lang en pijnlijk tijdperk van marteling, lijden en vervolging van hemzelf en zijn metgezellen, ontving hij een interessant aanbod.

Een afgezant van de polytheïstische leiders, `Utba, kwam naar hem en zei: “… Als je geld wilt, kunnen wij genoeg geld voor je inzamelen zodat je één van onze rijksten wordt. Als je leiderschap wilt, dan nemen we je als onze leider en we zullen nooit, welke zaak dan ook, besluiten zonder jouw goedkeuring. Als je een koninkrijk wilt dan zullen we je tot koning over ons kronen…” Alleen één concessie vereisten zij van de Profeet Mohammed (vzmh) in ruil voor datgene wat zij hem boden; namelijk dat hij het opgaf de mensen op te roepen tot de Islaam en alleen Allaah te aanbidden zonder enig bondgenoot. Zou dit aanbod niet erg aantrekkelijk zijn voor iemand die uit is op wereldlijke voordeel? Twijfelde de Profeet Mohammed (vzmh) toen het aanbod werd gemaakt? Wees hij het af als een overeenkomst strategie om de deur open te houden voor een beter aanbod?

Het volgende was zijn antwoord: “In naam van Allaah de Barmhartigste en de Genadevolste en hij reciteerde aan `Utba de verzen van de Qur’aan, hoofdstuk 41 de verzen 1 tot en met 38. Hieronder zijn een aantal van deze verzen: (Nederlands uitleg): “Een openbaring van (Allaah) de Barmhartigste en de Genadevolste; een Boek waarvan de tekenen duidelijk zijn uiteengezet een Qur’aan in Arabisch voor lieden die kennis hebben als verkondiging en waarschuwing doch de meeste van hun wenden zich af daar zij niet kunnen luisteren”(Qur’aan, 41:2-4)Bij een andere gelegenheid en als reactie op zijn ooms voorwendsel om te stoppen mensen op te roepen tot Islaam, was Profeet Mohammeds (sas) antwoord beslist en oprecht: {“Ik zweer bij de naam van Allaah, o oom!, dat als zij de zon in mijn rechter hand plaatsen en de maan in mijn linker hand in ruil voor het opgeven van deze zaak (mensen oproepen tot Islaam), ik nooit zal ophouden totdat Allaah het maakt tot een zege of ik omkom bij het verdedigen ervan”}.

De Profeet Mohammed (vzmh) en zijn metgezellen ondergingen dertien jaar lang niet alleen allerlei soorten martelingen en opofferingen, maar de ongelovigen probeerden hem ook een aantal keren te vermoorden. Eens probeerden ze zijn hoofd te vermorzelen met een hele grote rots die nauwelijks te tillen was. Een andere keer probeerden ze hem te doden door gif in zijn eten te gooien. Zijn dit de eigenschappen van een op macht belust of een egoïstisch man? Wat zou zo’n leven van lijden en opofferingen kunnen rechtvaardigen, zelfs nadat hij volledig over zijn tegenstanders had gezegevierd? Wat zou de bescheidenheid en nobelheid kunnen verklaren, die hij op zijn meest glorieuse momenten toonde toen hij nadrukkelijk beweerde dat zijn succes (alleen) te wijten is aan Allaah’s hulp en niet aan zijn eigen talent?

Advertenties

19 Responses to “• Het éénvoudige leven van de Profeet Mohammed (vzmh).”


 1. 1 Anoniem 1 november 2006 om 2:38000000 pm

  Verwijdert wegens ongewenste zeden uitsrpaken.
  Waarom noem jij ons zo ? ? ?
  Hebben wij ooit aangesproken of in contact gekomen ?? 

 2. 2 lela zahra 1 november 2006 om 6:39000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Dankzij het hebben van de Liefde en het Vertrouwen voor Allah swt, overwint de zaak van de Profeet Mohammed Vzmh alles.

  ma3a salaam

 3. 3 anoniempje! 5 februari 2007 om 5:09000000 pm

  alleen de Echte God is liefde!
  en Zijn Zoon is Jezus, geboren uit een maagd!

 4. 4 Anoniem 5 februari 2007 om 11:42000000 pm

  gij moet christen zijn zeker.

  Onze Jezus -Isa- vzmh is geen zoon van god

  Salukes

 5. 5 abdoelah 23 mei 2007 om 9:59000000 am

  salam oe3alikoem draire dit is een grafe side soekran mogen we god danke beslam 😀

 6. 6 zuster 28 mei 2007 om 10:50000000 am

  wat ze ook schrijven het interreest mij geen moer. Mohammed v.z.m.h. blijft de profeet van alle moslims en geliefd ook. doe maar geen moeite om mensen te beledigen. vanaf het moment het geboorte van onze profeet tot einde van de wereld, hij zal gehoorzaamt worden na Allah.

 7. 7 jessica 28 juli 2007 om 2:01000000 pm

  salaam,

  er zijn altjd mensen die de islam willen afbreken,toen in de tijd van de profeet(vzmh)ook.

  ik ben het echt beu om altijd in discussie te gaan met ongelovigen en dat zij tegen mij islam willen slecht maken,ze proberen mij uit te lokken tot ik ontplof,
  en dikwijls gebeurt dat ook,eerlijk?… eigenlijk ALTIJD!!!

  het enige wat ik kan hebben is GEDULD!…
  maar dat is erg moeilijk,proberen zwijgen? ERG moeilijk

 8. 8 Nony 24 september 2007 om 10:42000000 pm

  Mohammed deed wat hij moest doen, hij is een voorbeeld voor een hele grote groep mensen. Hij is een eeuwige leider… hoe kan je daarom heen draaien? Mensen die het niet begrijpen.. WILLEN het niet begrijpen. Mensen kleineren om hun geloof of helden heeft natuurlijk geen zin.

 9. 9 Emel 1 oktober 2007 om 8:16000000 pm

  Wat jullie ook zeggen,vertellen en schrijven doen ons niets anders dan jullie uitlachen. Wij blijven voor eeuwig van Islaam houden en alles wat er te maken heeft dus ook van ons profeet.Wat jullie schrijven is niet waar!!ik vind het heel zielig dat jullie zoiets publiceren maar jah het is onwetendheid van jullie. Als jullie echt wat willen bereiken en een boodschap willen doorgeven zoek dan naar feiten en haal jullie info van de juiste bron zoals de koran!! Dan zullen jullie heel anders denken en gedragen.
  Toch hoop ik dat Allah genadevol zal zijn op de dag des oordeels want het ziet er niet goed uit voor jullie!!!

  PS IK BEN TROTS OM MOSLIM TE ZIJN !!!!!

 10. 10 ronald 1 oktober 2007 om 10:29000000 pm

  helemaal mee eens

 11. 11 mariam 22 december 2007 om 4:41000000 pm

  salamu alaikum
  bismilah ik wou allen zegen dat wat iederen van de ongelovige verdelt wat hij denkt dat het is maar een ongelovige die de quraan heeft gelezen, weet dat de islam geen zwarde punkt heeft daarom zie je ietere keer op krant dat ze de profeet vzmh tekenen of hem beledigen en hem als bedofiel beordelen maar ik heb nog nooit gehoort dat ze zeiten dat de worden van allah subhanu wah dahla niet waar zijn il hamdulilah ook al zouten ze het zegen ze hebben dan geen antwoord als je ze vraagt waarom het niet waar is tja zo zijn de ongelovigen al van de tijd van de profeet noha vzmh
  salamu aleikum

 12. 12 mariam 22 december 2007 om 4:46000000 pm

  IK BEN TROTS OP MIJN PROFEET
  dat wou ik allen zeggen

 13. 13 ikhouvanhetlicht 7 november 2009 om 11:45000000 am

  Wilt u weten over het echte gezicht van de islam? Zie

  http://www.fatherzakaria.net

 14. 14 TrueMorals 30 januari 2012 om 2:34000000 pm

  Ik vindt het onterecht dat Jezus in het koran gedegradeerd is, van zoon van God naar een profeet zoals ieder profeet. Maar Mohammed staat in de spotlight in de koran.

  Wat maakt Jezus zoon van God?
  Niet omdat die van water wijn kon maken, mensen kon genezen….
  nee hij gaf zijn maagdelijkheid aan God, hij gaf de mensen, hij stierf een zeer pijnlijke dood voor andere mensen, voor andermans zondes.

  Wij als mannen vooral, horen voorbeeld te nemen aan Jezus en niet 1 of andere profeet die met 9 vrouwen het bed deelt, en met een kleine meisje. Deze valse profeet gebruikte de naam van God om zijn eigen materieele behoeftes te vervullen. Hij liet anderen mensen sterven voor zijn visie….Jezus wou dat niet en was bereidt zelf te sterven.

 15. 15 TrueMorals 30 januari 2012 om 2:38000000 pm

  En even serieus voor de moslim vrouwen. Zouden jullie echt gelukkig leven met een man die ook het bed deelt met andere vrouwen???
  Of een man die zielsveel van je houdt, bereidt is om voor je te sterven zonder dat die specifiek sex aan je vraagt.

  Denk daar goed over na, en je zult beseffen dat je meer Christen ben dan Moslim. Ook jullie zijn kinderen van God en niet 1 of andere lust middel voor bepaalde profeten. Ook jullie hebben dezelfde rechten.

 16. 16 G.ISITAN 4 februari 2012 om 2:55000000 pm

  ik zou zeggen.
  LEES VOOR GE OORDEELT
  Spreek over iets waar je verstand van hebt .

  De meesten hier hebben een oordeel over iets zonder dat ze daar verstand van hebben.Volgelingen van Wilders zou ik zeggen

 17. 17 G.ISITAN 4 februari 2012 om 2:57000000 pm

  O heilige Wilders , toch mensen.

  IK BEN ZELF TROTS OP MIJN GELOOF, DE ISLAM

 18. 19 muradin 14 augustus 2013 om 12:29000000 pm

  we love ‘Isa (Jezus)a.s. more thans christians.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,077,499 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: