• Welke zijn de 7 redenen om de koran te lezen ?

1. Grondig, gedetailleerd:
De Qoer’aan daagt je uit om de onjuistheid ervan aan te tonen. Hoe? Het zegt dat de mensen niet zo’n boek kunnen schrijven, zelfs als ze al hun krachten bundelen en ook nog hulp krijgen van de djinns. De Qoer’aan heeft dit veertien honderd jaar geleden gezegd en tot nu toe is er nog niemand in geslaagd om enige onjuistheid aan te tonen. Miljarden boeken zijn er geschreven, maar geen één zoals de Qoer’aan.

2. Onverwoestbaar, onvergankelijk:
Het is het enige religieuze heilige geschrift dat nog steeds zo puur is als dat het in het begin was. De Qoer’aan is intact gebleven. Er is niets aan toegevoegd, er is niets in veranderd, en er is niets uit weggehaald, sinds het 1400 jaar geleden compleet geopenbaard is.

3. Onovertreffelijk:
De Qoer’aan is God’s laatste openbaring aan de mensheid. God openbaarde de Torah aan Mozes, de Psalmen aan David, de Evangeliën aan Jezus en als laatste de Qoer’aan aan Mohammed. Moge de vrede en zegeningen van Allah met hun allen zijn. Er zal geen ander boek van God komen om Zijn laatste openbaring te overtreffen.

4. Onbetwistbaar:
De Qoer’aan doorstaat de test van tijd en kritisch onderzoek. Niemand kan de waarheid van dit boek betwisten. Het spreekt van de voltooid verleden tijd en het blijkt de waarheid te zijn. Het spreekt over de toekomst door middel van goddelijke voorspellingen en het klopt. Het vermeld details over vele wetenschappelijke feiten die nog niet bekend waren bij mensen in die tijd (1400 jaar geleden); toch werd er later door wetenschappelijke ontdekkingen bevestigd dat de Qoer’aan het de hele tijd al goed had. Elk ander boek moet telkens worden verbeterd, hernieuwd om nog overeen te stemmen met de moderne kennis. De inhoud van Qoer’aan is nog nooit tegengesproken door een moderne ontdekking.

5. Je leidraad voor het Leven en het Hiernamaals:
De Qoer’aan is de beste gids voor het structureren van je leven. Geen ander boek laat zo’n uitvoerig en uitgebreid systeem zien, waarin alle aspecten van het leven van de mens worden behandeld. De Qoer’aan laat ook de weg zien naar het eeuwige geluk in het hiernamaals. Het is je wegwijzer naar het paradijs.

6. God’s Geschenk van Leiding:
God heeft je niet alleen gelaten. Je bent geschapen met een reden. God verteld waarom Hij jou geschapen heeft, wat Hij van je verwacht, en wat Hij voor jou in petto heeft. Als je een machine bediend in tegenspraak met de specificatie van de fabrikant dan gaat de machine kapot. Hoe zit het met jou? Heb je een gebruiksaanwijzing voor jezelf? De Qoer’aan is je gids naar succes. Het is een Genade van God. Het schenkt genoegen aan de ziel, het reinigt het hart. Het verwijdert twijfels en brengt rust en vrede.

7. Jouw communicatiemiddel met God:
Mensen zijn sociale wezens. Wij houden ervan om te communiceren met ander intelligent leven. De Qoer’aan verteld ons hoe we kunnen communiceren met de Bron van alle intelligentie en de Bron van al het leven, de Ene God. De Qoer’aan verteld ons Wie God is, met welke naam we God aan zouden moeten spreken, en de manier waarop men kan communiceren met God. Zijn deze zeven redenen niet voldoende voor je om de Qoer’aan te lezen?

Advertenties

1 Response to “• Welke zijn de 7 redenen om de koran te lezen ?”


  1. 1 Ouasima 19 september 2007 om 2:25000000 pm

    Mashallah!!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,101,618 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: