• Gedwongen prostitutie bij Marokkaanse meisjes.

17-02-2007.pngFarah (25) uit Casablanca vertrekt naar Jordanië om in een café-restaurant te werken. Bij aankomst wordt haar paspoort afgenomen. Ze moet een minuscuul rokje en bovenstukje aan, wordt zwaar opgemaakt en kan aan het werk. De nachten brengt ze door in een nachtclub en de dagen in een gedeeld appartement met tralievensters. Wie niet genoeg verdient, wordt uitgescholden. Wie probeert te ontsnappen, riskeert gevangenisstraf en een pak slaag. Farah heeft het geluk na acht maanden te worden vrijgekocht door een meelevende klant. Het kost hem 3500 euro. Terug in Marokko heeft Farah maanden nodig om weer aan het leven te wennen. Haar familie vertelt ze niets.

Naima (23) uit Tadla betaalt 1500 euro, bijna een jaarsalaris, voor een arbeidscontract als kapster in Syrië. Ze kan daar met haar vak veel meer verdienen dan in Marokko, is haar verteld. De ex-vrouw van haar oom zal alles regelen, haar dochter zit al in Damascus. Daar aangekomen treft Naima geen kapsalon, maar een hotel. Haar brave nichtje van negentien zit rokend en drinkend tussen 34 andere Marokkaanse meisjes. Naima wordt gesommeerd zich ‘heel licht’ te kleden en naar beneden te gaan. Ze weigert. Na twintig dagen huilen en protesteren mag ze terug. Naar haar geld kan ze fluiten.

Duizenden Marokkaanse jonge vrouwen vertrekken jaarlijks naar de Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Jordanië en andere Arabische staten om er te werken. Velen komen terecht in prostitutienetwerken.

Volgens de statistieken bevinden zich in Arabische landen 213.034 migranten, waarvan 48.382 in de Golf.  “Het werkelijke aantal is hoger”, zegt socioloog Abdelfettah Ezzine.   “Meisjes komen op een toeristenvisum binnen, of reizen via een land als Syrië waar geen visum wordt gevraagd.”   Hun positie wordt verzwakt door het in de Golf heersende kafala-systeem: iedere vreemdeling wordt vertegenwoordigd door een kafil, een burger van het land die verantwoordelijk is voor alle contact met de staat.

“In vroegere tribale gemeenschappen werkte het systeem als bescherming van bezoekers”, zegt migratie-expert Mohamed Khachani.   “Tegenwoordig kunnen kafils misbruik maken van hun positie en migranten hun bewegingsvrijheid ontnemen, inclusief hun paspoort. Marokkaanse ambassades hebben regelmatig te maken met meisjes die in paniek binnenrennen, soms in nachtjapon, en om hulp smeken.”

Hoewel de positie van migranten in Arabische landen in het algemeen en vrouwelijke migranten in het bijzonder steeds meer aandacht krijgt van actiegroepen en media, heerst op regeringsniveau stilte.   “Marokkaansen vervangen de lokale arbeidskrachten”, zegt Khachani.   “Er is vrouwelijk personeel nodig, niet alleen in de prostitutie, maar ook in toerisme en dienstverlening. Omdat de lokale bevolking in gesloten samenlevingen als Syrië of Saoedi-Arabië dat werk niet doet, worden arbeidskrachten geïmporteerd.”  

Het wederzijdse economische belang is aanzienlijk. Het bedrag dat gemiddeld per persoon wordt overgeboekt naar Marokko is het hoogst in de Verenigde Arabische Emiraten, met 111.963 dirham (ongeveer 10.000 euro) per jaar. Ter vergelijking: het gemiddelde vanuit Nederland is 5.051 dirham, nog geen vijfhonderd euro.  “Elk meisje in de Golf heeft minimaal vijf monden te voeden”, zegt Ezzine.

Marokkaanse meisjes zijn zeer gewild. “Ze hebben de knowhow”, zegt Khachani.  “Op het gebied van taal – ze spreken behalve Arabisch vaak ook het lokale dialect – cultuur en andere vlakken.”   Niet alle vrouwen werken onder dwang.  “Sommigen weten wat ze te wachten staat en kiezen ervoor”, zegt Khachani.  Farah: “Het vriendinnetje van de baas had ook meisjes geregeld, en die werden beter behandeld. Om te beginnen werden ze betaald, terwijl wij waren gedwongen een blanco cheque te tekenen ‘ter vergoeding van gemaakte kosten’ en op stiekem achtergehouden fooien na nauwelijks verdienden.”

De populariteit van Marokkaanse meisjes – de verzamelnaam voor alles wat amusement en nachtleven is – is desastreus voor het imago van elke Marokkaanse die om wat voor reden dan ook in de Golf verblijft.  “Toen ik met een collegaatje naar een conferentie in Amman ging, werden we in ons hotel in het Marokkaans begroet door een andere gast”, zegt een Marokkaanse journaliste.  “Hij bleek niet Marokkaans maar Saoedisch. Vijf minuten later belde hij naar onze hotelkamer.”

BRON: ‘www.metronieuws.nl’

Advertenties

17 Responses to “• Gedwongen prostitutie bij Marokkaanse meisjes.”


 1. 1 H 17 juli 2007 om 9:58000000 am

  Verschrikkelijk…

  Maar andersom heb je ze ook, vele saoudies die vanuit hun land naar Marokko komen voor marokkaanse meisjes.. Die worden absoluut niet gedwongen, die kiezen er zelf voor. Het zijn meestal studenten en jonge meisjes die het pad van geld en luxe kiezen.

 2. 2 MoslimaMaryem 17 juli 2007 om 10:33000000 am

  Salam 3alaikoum
  Waar gaat de wereld naartoe………… Ik begrijp er niets meer van. Waarom vergeten de mensen Allah swt te aanbidden en zijn ze bezig om Shaytan tevreden te stellen?
  Dat Allah swt ons tegen zulke mensen mag beschermen!
  En die meisjes waar is hun verstand gebleven? Aub naar Syrie gaan om een kapsalon te openen. Mensen zijn echt vergeten dat dit leven maar een test is hé. En geloof me er kan elk moment een einde aan komen. Insha Allah zullen we slagen!!!!!!!!
  Wa3alaikoum salam

 3. 3 Moke 17 juli 2007 om 10:45000000 am

  Ahlaan zusters,

  Ze worden gewoon in de val gelokt.
  Veel beloven en daarna duperen door eigen familielid, de broer van haar vader (Naïma). Zij zal niets zeggen dat ze heeft geprostitueerd, dan verraad haar eigen en haar familielid (oom).

  Ik zou het nooit doen, hoor. Een zelfde job ergens ver van thuis gaan uitoefenen. Ze mogen mij nog baas maken, ik neem het nog niet aan. Weet het niet: wie doet dat nu? Ik zal nooit voor hetzelfde geld ver van huis gaan werken. Triestige zaak.

  Beslama.

 4. 4 Gitpia__ 18 juli 2007 om 2:39000000 am

  Salaam Alikum,

  Men weet niet in welke omstandigheden deze meisjes waren, misschien in armoede, zieke ouder, enz… De beperking van arbeidsmarkt in Marokko kent iedereen en zou daardoor het uitsluitsel geven waarom onze ouders zelf zijn geïmmigreerd. De huidige toestand is ook geld het belangrijkste doel en het geloof terzijde gelegd.

  De meisjes werden helaas gelokt op een bizarre manier, die je niet zou verwachten in een Arabisch land. Anderzijds, als je aan me vraagt, wil geen enkel individu nog in Marokko blijven. Zelfs de getrouwde vrouwen met kinderen willen Marokko ontvluchten om enkel hun eigen te verijken met papieren.

  Moge Allah St ons de weg terug laten ontdekken, zodat we verder in alle sterkte deze kunnen vervolledigen. Amien Ya Rabbi 3alamien

  Groetjes, Broeder Gitpia__

 5. 5 marokkaan en een arabier van oorsprong 28 maart 2008 om 12:13000000 am

  dat is niet waar
  marokkaanse meisje verkopen snel hun lichamen
  en ze hebben gee idee over eer
  wat nu erg is
  jongeren van 22 enzo verkopen hun lichaam aan europese mannen met 2 euro

  en de europeanen doen wat erger maar iedereen zegt arabieren

 6. 6 Karim 31 juli 2008 om 2:31000000 pm

  Dit moet zich moslims noemen! maar allah ziet alles gelukkig hij heeft iets heel speciaals voor hun ontworpen en dat is de hel voor iedereeen die hieraan meedoen

  ze komen niets tekort in marokko maar ze hebben een grote buik willlen geld verdienen.

  Dat de koning dit toelaat is verschrikkelijk
  uiteindelijk moet een marokaan een hoer trouwen:

  maaar in het hiernamaals zal heel anders zijn
  zulllen zij branden en wij genieten van de 70 maagden die allah ons inshallah zal schenken amen.

 7. 7 Asmae 15 juni 2009 om 8:49000000 pm

  Ik vind dat zulke meisjes niet eens moslima’s mogen genoemd worden , iemand die gelooft in Allah (swt) heeft zelfrespect
  en daar is hier totaal geen sprake van !

 8. 8 Fati Benkaddour 17 juli 2009 om 12:07000000 am

  Jongens en meisjes, zou je in de prostitutie gaan als:
  1. je genoeg kansen hebt? (studie en baan/geld garantie)
  2. je zelfrespect wordt bijgebracht?
  3. je genoeg geld hebt (voor jezelf en/of je familie)
  4. Je niet constant jaloers wordt gemaakt door Marokkaanse toeristen?
  5. je niet wordt misleid door verkeerde vacatures in die Arabische landen?

  je kunt heel makkelijk oordelen over een ander, maar loop een kliometer in hun schoenen.
  Ik heb met prostutuees gepraat in Marokko. Het is gewoon triest te horen dat ze arm zijn, en net als ieder ander mens ook comfortabel willen leven, hun ouders willen helpen. Zo erg dat je je lichaam daarvoor gaat gebruiken. Dan moet je wel heel ver heen zijn. Deze meiden hebben niet nog een oordeel nodig, maar begrip. Het is uiteindelijk de ‘mannelijke’ machowereld die ook maakt dat dit kan gebeuren. Arabische landen (en Marokko) zijn mannen werelden, met mannenregels. Dus je kunt wl omhoog kijken en naar Allah roepen, maar de mens maakt de maatschapij. Dus we zijn allen verantwoordelijk voor de armoede en daaruit voortkomend de prostitutie.

  Fati

 9. 9 Laila 30 augustus 2009 om 5:13000000 pm

  Hallo allemaal

  Meestal als ze het woord “Marokaan” zeggen wil het voor vrijwel 99% van de bevolking zeggen dat het moslims zijn. Dus krijgen wij een slechte naam en mogen we onze Islam met hand en tand verdedigen.

  Elhmdl Allah is groot.

 10. 10 yousef antwerpen 15 februari 2010 om 9:09000000 pm

  VERWIJDERT WEGENS ONBESCHAAFD TAALGEBRUIK !!!!

 11. 11 yousef antwerpen 15 februari 2010 om 9:10000000 pm

  VERWIJDERT WEGENS ONBESCHAAFD TAALGEBRUIK !!!!

 12. 12 eloe 16 februari 2010 om 3:20000000 am

  yousef antwerpen? hahaa haal je nog wel adem? wat is je probleem als ik vragen mag? ben je gedumpt?

 13. 13 laila 5 april 2011 om 7:37000000 pm

  ik hoop dat ze allemaal naar de hel gaan

 14. 14 fatima 18 september 2011 om 5:49000000 pm

  Niks in de val!! Ik ben daar geweest veel marokkaaanse meiden,die heel goed wisten ,waar ze voor kwamen!!wij zijn een lachertje IK SCHAAM ME DOOD!!!!!!!!
  De hotels in marokko veel bezocht door toeristen uit het westen,werken veel marokaanse vrouwen tegen betaling
  En de regering ziet het als bron van inkomsten<

 15. 15 Elien 25 september 2011 om 1:00000000 pm

  Er is niets mis met prostitutie, alleen met de mensen die die meisjes het gevoel geven dat ze iets slechts doen! Ik ben dankbaar dat prostituee’s bestaan (mits ze het doen uit vrije wil en er voor vergoed worden), op die manier kan iedere gefrustreerde vent zijn ding kwijt en valt hij vrouwen zoals u en mij niet lastig!

  Waarom voelen vrouwen zich zo bedreigd door hoeren? Zoek het probleem bij uzelf en laat anderen gerust (zoals moslims zo graag plachten te zeggen tegen westerlingen)

 16. 16 Murat 30 juli 2012 om 3:42000000 pm

  Marokkaanse meiden zijn over het algemeen intelligent, sluw en weten hoe ze een man op een tactische wijze moeten verleiden. Daarnaast zijn het veelal dames met een hoog libido, dit in contrast met de gemiddelde Europse vrouw. De Marokkaanse vrouwen waar het hier over gaat, weten waar ze aan toe zijn en kiezen er meestal zelf voor. Of dit een innerlijk gedwongen of een eigen vrije keuze is, laat ik terzijde.

 17. 17 tarik 26 november 2013 om 1:10000000 am

  tsjaaa echt triest allemaal maar bepaalde meiden kunnen altijd een iniatief tonen ze kunnen altijd bijv als ze in zulke landen zitten altijd bijv te vluchten en dan veilig onderkomen zoeken in bijv ambassades of consulaat oplossingen zijn er altijd


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,290 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: