• Tijdelijke huwelijken: de verborgen conflicten ?

zawaj-el-muta.jpgEen systeem van tijdelijke huwelijken moet in Iran de oplossing bieden om ongehuwde mannen én vrouwen toch in contact te laten komen met seks. Het voorstel van de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Pourmohammadi om iedereen op die manier seksplezier te gunnen, wordt echter lang niet door iedereen enthousiast onthaald. Gevreesd wordt dat de maatregel een enorme ‘boost’ zal betekenen voor de prostitutie. Zoals bekend moeten Iranezen wachten tot het officiële ja-woord gegeven is vooraleer ze van bil mogen gaan.

Sigheh: Zo’n korte trouwpartij, ook wel ‘sigheh’ genoemd, verwijst naar een sjiitische moslimtraditie waarbij een man en een vrouw een contract ondertekenen voor onbepaalde duur. In sommige gevallen duurt de onderlinge overeenkomst niet langer dan enkele uurtjes, ruim voldoende om de ‘huwelijksplicht’ na te komen.

Weinig gebruikt: Hoewel het systeem in Iran bestaat, wordt er weinig gebruik van gemaakt. “Tijdelijke huwelijken zijn de wens van God. De jongeren die om een of andere reden niet in het huwelijk kunnen treden, moeten ook aan de bak kunnen komen”, luidt de denkwijze van de minister.

Frustratie: De helft van de Iraanse bevolking is onder de dertig jaar. Taxichauffeur Reza Saraba (23) verwoordt de frustratie van vele jongemannen die niet de financiële middelen hebben om een huis te kopen en bijgevolg te trouwen. “Ik heb geen geld om in het huwelijk te treden. Prostituees wil ik niet. Wat moet ik dan beginnen met mijn seksuele verlangens?”, luidt zijn jammerklacht.

BRON: Het Laatste Nieuws heeft deze gecatalogeerd als bizar nieuws.
Gva:
Iran promoot ‘tijdelijk huwelijk’ als oplossing voor overspel.
Is dat de toegestane prostitutie in de Islam ?

Is Zawaj al mut’a toegestaan in de Islam ?
Antwoord: Zawaj al moet3a betekent letterlijk genotshuwelijk (Moet3a afkomstig van het werkwoord tamatta3a “genieten“)

Deze manier van huwelijk wordt ook tijdelijke huwelijk genoemd, of de te eindigen huwelijk. Zawaj al moet3a is een huwelijk waarbij de man een huwelijksacte tussen hem en een vrouw legt tijdens een periode van een dag, week of een maand lang.

Deze soort huwelijk heeft de naam Moet3a gekregen, omdat de man geniet tot een bepaalde tijdperk die hij vaststeld met zijn “vrouw”. Geleerden en de vier Islamscholen zijn over het verbieden van deze soort huwelijk mee eens. Ze hebben het volgende gezegd:

‘Wanneer zulke acten voorkomen, die ongeoorloofd zijn binnen de Islam (Sommige geleerden zien in het vasleggen van deze huwelijk binnen een bepaalde periode dat de acte toegepast kan worden, maar de bepaling in tijd niet acceptabel is. Dit is wanneer de acte is uitgesproken als Huwelijksacte, maar wanneer deze met een andere uitspraak gedaan is “moet3a huwelijk” dit dan een onacceptabele acte is.)’.

Hun uitspraak is gebaseerd op de volgende:

1. De regels die in de Qor-aan voorkomen betreft het huwelijk, scheiding ieddah (3ieddah, afskomstig van 3addada oftewel tellen, betekent het tellen van de vrouw aan dagen en maanden. 3ieddah is de naam van de tijdperk waarop de vrouw wacht en afstand doet op het trouwen na het overlijden van haar man, of scheiding.), erving gelden niet voor deze soort huwelijken (moet3a huwelijken). Hierdoor wordt de moet3a huwelijk onacceptabel verklaard zoals andere onacceptabele huwelijken.

2. De Ahadith (oveleveringen van de Profeet saw) hierover spreken duidelijkheid uit over het verbieden van deze huwelijken.
s-a-w.JPGSoeboerah al djahmie heeft overgeleverd dat hij in een gevecht (ghazwa) met de Profeet Allahs vrede en genade zij met hem was om Mekka te openen, de Profeet Allahs vrede en genade zij met hem had de metgezellen Allahs welbehagen met hen, toegestaan om te genieten (moet3a) van de vrouwen. Toen zei hij (Soeboerah al jahami), voor dat het gevecht beindigde sprak de Profeet Allahs vrede en genade zij met hem het verbod op al moet3a uit.

moh2.jpgIn een andere versie van deze hadith, heeft Ibn madjah overgeleverd: dat de Profeet vzmh.gif de moet3a had verboden. De Profeet vzmh.gif heeft toen gezegd: “O mensen ik had jullie toegestaan om te genieten (istiemta3), en Allah heeft nu een verbod daarop gelegd tot de dag des Oordeels.”  Ali (Allahs welbehagen met hem) heeft gezegd: “dat de Profeet vzmh.gif een verbod legde op het genieten van vrouwen en wel tijdens de dag van de opening van Khaybar, en hij verbied het eten van de vlees van ezels”

3. Omar Allahs welbehagen met hem heeft ook een verbod op al moet3a uitgesproken op een dag toen hij een preek op de Minbar (de zetels waarop de imam de vrijdagspreek geeft) verzorgde tijdens zijn khilafa periode. De metgezellen stemden toen mee met zijn verbod. En als hij verkeerd was hadden de metgezellen niet daarop gestemd.

4. Elkhatabi heeft gezegd: moet3a is verboden behalve bij een paar groepen Shi’ieten. Wat betreft hun bewijzen die gebaseerd op de woorden van Ali Allahs welbehagen met hem. Ali Allahs welbehagen met hem heeft gezegd dat het afgeschaft is. Er is overgeleverd door Al bayhaqi door Dja3far ibn Mohammad dat hij gevraagd werd over Al mot3a. Toen antwoordde hij: moet3a is hetzelfde als ZINA (Overspel).

5. Het doel van zulke acten, is het bevredigen van de seksuele lusten, en niet het voortzetten van het geslacht en zorg voor de kinderen, de laatste twee zijn de uiteindelijke fundamentele doelen van het huwelijk. Moet3a is hierbij te vergelijken met zina (overspel) omdat het alleen om het bevredigen van de seksuelen lusten doelt, en de andere doeleinden verwaarloost.

Tevens heeft al moet3a een schadelijk werking op de positie van de vrouw, die hierdoor in een voorwerp verplaats wordt van hand tot een andere, hetzelfde geldt voor de kinderen die niet van een vaste woonplaats, noch opvoeding kunnen genieten. Een paar metgezellen Allahs welbehagen met hen en tabie’ien (mensen die de metgezellen hebben gezien en als moslim overleden zijn tevens is een metgezel iemand die de Profeet saw gezien heeft en als moslim overleden is) vinden dat al moet3a toegestaan is, Ibn Abbas Allahs welbehagen met hem was één van de metgezellen die het toestond.

In Tahdieb Assoennan: Ibn Abbas stond al moet3a toe als er niet door het verrichten van al moet3a een zwaardere resultaat die fataal zal zijn. Hij stond het niet helemaal toe, toen hij zag dat mensen veel van moet3a gebruik maakten keerde hij terug van zijn uitspraak. Hij verbied het ook voor degenen die het niet nodig hadden.

El-khattabie heeft gezegd: dat Said ibn djabier heeft gezegd: ‘Ik heb tegen Ibn Abbas gezegd, weet je wat je gedaan hebt? En wat je toegestaan hebt? Mensen volgen nu jou uitspraak, en de dichters zeggen op jou uitspraak de volgende:’ Hij zei (ibn Abbas): Wat hebben ze gezegd? Ik zei (Said ibn Djabier), ze zeiden:

Je zei tegen de man toen hij lang zijn lusten onderukte….. Wakker worden, kies je voor de uitspraak van ibn abbas? Kies je voor de mogelijkheid om een vrouw die je metgezelt. Zal je lusten bevredigen tot de terugkeer van de mensen.

Toen zei Ibn abbas: “ienna lillahie wa ienna ielayhie raaadjie3oen” (Voorwaar aan Allah behoren Wij, en voorwaar, tot Hem zullen Wij terugkeren) 1:165 Wallahie (ik zweer het bij Allah) dat ik nooit dit bedoelde met mijn uitspraak, en dit doelde ik niet, en heb het alleen toegestaan zoals Allah SWT het eten van varkensvlees, bloed en dode dieren toestond. (die niet volgens de sharia zijn afgeslacht). Deze worden niet zomaar toegestaan pas na gebrek aan het halal. En met mijn uitspraak sta ik al moet3a toe als het tot zover komt als het toestaan van varkensvlees…

Moge Allah mij vergeven voor de slechte vertaling. Islam is het licht die de wereld en de zielen verlicht en de mensen inlicht over hoe een ware dienaar van Allah hoort te leven.

Bron: (FIQH AS SOENNAH VAN SAYIED SABIQ RAHIMAHOE ALLAH BOEK 2 “Gezinsregeling, Straffen en Wetten” BLZ 35, onder de kop Zawaj al moet3a de vierde druk 1403h – 1983)  –  En Allah weet het het beste.  –   ‘www.Al-Islaam.com’

Soeart An Nisa 4, vers 24:

وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاء إِلاَّ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ كِتَابَ اللّهِ

عَلَيْكُمْ وَأُحِلَّ لَكُم مَّا وَرَاء ذَلِكُمْ أَن تَبْتَغُواْ بِأَمْوَالِكُم مُّحْصِنِينَ

غَيْرَ مُسَافِحِينَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُم بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ

فَرِيضَةً وَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُم بِهِ مِن بَعْدِ

الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيماً حَكِيماً

Advertenties

160 Responses to “• Tijdelijke huwelijken: de verborgen conflicten ?”


 1. 1 www.BenAyad.be 2 juli 2007 om 2:12000000 am

  VORIGE    1   –   2    VOLGENDE

 2. 2 NADIYA 2 juli 2007 om 4:11000000 pm

  Salaam

  Voor Sjiet:

  Muta is voor mij echt geen oplossing en niet logisch.
  Hoe kun je een tijdelijke huwelijk aangaan voor je lusten te bevredigen en daarna weggaan?
  In de Islam worden veel uitspraken die vroeger waren toegestaan nu nog toegepast om een verkeerde reden.
  Zoals bijvoorbeeld trouwen zonder huwelijksakte voor de iman gewoon. Hoeveel vrouwen zijn niet op die manier getrouwd en de mannen willen hun kinderen niet erkennen?
  Wat vroeger was toegestaan, kan in deze tijd niet meer van toepassing zijn omdat er teveel hypocrieten rondlopen die er misbruik van maken.
  Een vrouw mag geen pil nemen normaal gezien in de islam, als je voor een tijdelijke huwelijk gaat en dat vrouwtje wordt zwanger, wat is het dan, tijdelijke vaderschap?
  Sorry we leven in andere tijden dus leef ook in deze tijd en niet in het verleden.
  En nog iets Allah weet wel wat de intentie is van de persoon zelf.
  Tegenwoordig maakt het niet of je arm bent, als een vrouw oprechtig van je houdt, zal ze ook met je trouwen.
  Uiteindelijk kun je alles samen opbouwen.

  Wa salaam ghalekoem

 3. 3 sji'iet ahlulbayt as 2 juli 2007 om 6:11000000 pm

  OOK in permanente huwelijken kan men misbruik maken van de omstandigheden/situaties, dit wil niet zeggen dat het haram is.

  men kan als moslim misbruik maken vd Quran en alles in z/voordeel draaien.

  ik heb het over ware gelovigen die met goede intenties het leven doorgaan.

  twijfelt ge aan mut’a: bewijzen uit Quran en sunnihadith onder http://www.answering-ansar.org, heel uitgebreid, in feite een boek daarover, wel in het engels

  salukes

 4. 4 Abdullah 2 juli 2007 om 6:17000000 pm

  @Nadiya
  In vers 4:24 staat expliciet dat Tijdelijk huwelijk toegestaan is. En je argumentatie is dezelfde als die van christen: “het waren andere tijden.” ONZIN, negeer je zomaar de boek van allah swt alleen omdat mensen er misbruik van kunnen maken? Dan is tijdelijk huwelijk het MINST van je problemen, ik zou eerst ervoor zorgen dat vrouwen niet geslagen mogen worden, dat is toch ook niet van deze tijd?

 5. 5 sji'iet ahlulbayt as 2 juli 2007 om 6:26000000 pm

  Abdullah, zoek je veel op of ken je veel uit het hoofd want maa sjaAllah, ik zou het allemaal moeten opzoeken: weet het wel, maar waar het juist precies staat, kan ikni exact zeggen: heb het zelf gelezen uit de Quran, maar onthouden das wat anders

  salukes

 6. 6 sji'iet ahlulbayt as 2 juli 2007 om 6:26000000 pm

  weet da tafsir v 4:24 ook bij sunnis hetzelfde is: toelating tijdelijk huwelijk

  salukes

 7. 7 Abdullah 2 juli 2007 om 7:00000000 pm

  @sji’iet ahlulbayt as
  Ik zoek nog steeds veel op hoor, maar ik ken het een en ander wel omdat ik best vaak discussieer met sahalfis/wahabis. Op een gegeef moment onthoud je het allemaal vanzelf 😉

  Ik maak wel veel gebruik hiervan:
  http://www.al-islam.org/encyclopedia

  succes broeder!

 8. 8 Moke 3 juli 2007 om 2:45000000 am

  Salaam Alaikoem zuster NADIYA,

  Het medicijn voor verboden liefde is geen oplossing voor tijdelijke huwelijken of genotshuwelijken. Waardoor ik in dezelfde spoor treedt als jij zelf.

  Volgens de soennitische bronnen (incl. geleerden) en 4 wetscholen in de Islam is zo een genotshuwelijk of tijdleijk huwelijk verboden.

  Het komt enkel en alleen voor bij de Sji’ietische minderheid, ik herhaal minderheid en geen meerderheid. Het komt in Iran voor, maar de meeste maken daar geen gebruik van.

  Zo’n tijdelijk huwelijk = genotshuwelijk = zinaplegingen.

  Indien je Zawaj al mut’a toelaat, dan open je deuren voor zina te plegen volgens wettelijke basis (tijdelijke huwelijkscontract, al is het voor een paar uurtjes).
  Je hebt zina gepleegd = het is eigenlijk niet erg, want het mag, ik ben in orde!!!

  Elkhatabi heeft ooit al eens gezegd: moet3a is verboden behalve bij een paar groepen Sji’ieten. Het bewijs is gebasseerd op enkele uitspraken van Ali (r.a.) en zei dat het afgeschaft was.
  Welke bron dat men hier gebruikte blijft bij mij een raadsel.

  Waar wringt nu het schoentje: welke hadieths en door wie werd geanalyseerd.

  Thalla & Beslama.

 9. 9 sji'iet ahlulbayt as 3 juli 2007 om 2:54000000 am

  sorry moke, maar er zijn genoeg sunnihadith waarin vermeld staat da mut’a verboden werd gesteld dr ‘umar: bid’a v umar

  toegelaten dr Allahswt in Quran

  je zegt iets in tegenstrijd met wetten v Allahswt, neem je woorden maar terug Moke vooraleer je met die geleerden op dag des Oordeels nr voren moet komen.

  heb je site gegven: http://www.answering-ansar.org (mut’a)

  salukes

 10. 10 H 3 juli 2007 om 9:59000000 am

  Ik walg van mannen die zo denken. ALlah swt heeft nooit iets verplicht als dat niet nodig was. Hebben mannen een andere vrouw nodig als ze ff op vakantie zijn in een ander land, of op werk zijn, terwijl hun vrouw meskiena thuis op hem zit te wachten? Is dit rechtvaardig? Val dood met jullie het zit in de koran, jullie halen er alleen uit wat jullie schikt. Geef mij de versen en we zien wel verder! Als dat ooit zo was, dan was dat omdat mannen lang weg bleven voor oorlog etc, men kon niet zo snel reizen als nu. Zelfs de vrouw had t recht te scheiden als de man wegging en langer dan 3 maanden wegbleef, voor welke reden dan ook, maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat nu doet. Als mijn man weg is, dan ben ik geduldig en wacht ik, desnoods ga ik naar m toe als hij niet kan. Maar nee hoor mannen van nu, zijn van plastic, sorry, neppe mannen.

  En maar niet om te spreken over mannen die die korte huwelijksakten zien als halal, terwijl ze gewoon dat meisje in bed willen krijgen, volgende week een ander, en dan weer een ander, oh en wat gebeurd er dan met dat meisje?? Safi, niemand wil haar meer! Denk es n beetje na! Hoe willen jullie ooit onse ummah rein houden als jullie zulke dingen accepteren!

 11. 11 lady fef 3 juli 2007 om 3:12000000 pm

  die tijdelijke toestanden zijn echt nieuw hoor, nog nooit gehoord en ergens weet ik wrm. een mens met gezond verstand keurt zoiets nooit goed en dat weet iedereen hier ook wel..
  h je hebt echt gelijk zo moet dat, de mannen van nu leven met hun *** en niet met hun verstand, dan zou ik zeggen dat ze dan niet moeten afkomen met het staat hier en hier in de koran beste mensen , voor niets nodig!!!

 12. 12 Moke 4 juli 2007 om 1:59000000 pm

  Ahlaan & sahlaan broeders en zusters,

  Als we veder op ingaan hoe we de medicijn voor verboden liefde kunnen genezen en volgens de Islamitische voorschriften leven in plaats van daar een tegengif te plaatsen om aan dat medicijn te ontsnappen via tijdelijke- of genotshuwelijken dat bij bepaalde sji’ietische groepen voorkomt, is het noodzakelijk geworden om een ander topic te openen dat specifiek over tijdelijke huwelijken gaat.

  Wat zijn hier de medicijnen voor diegene die werkelijk gelooft:
  – vroeg huwen, maar niet te vroeg onder 18j
  – zoveel mogelijk de gebeden op tijd te bidden in de moskee,
  – zoveel mogelijk smeekbeden verrichten,
  – door afstand te nemen van de woonplaats van desbetreffende persoon, indien nodig van omgeving veranderen,
  – enz. …

  Korte samenvatting van wat hier boven staat!!

  Zoals je ziet is het enkel toepasbaar voor mensen die geloven met de juiste aqieda in de Islam!!!

  Moge onze reacties méér zegeningen (baraka) vertonen en
  Allah (swt) weet het beter natuurlijk.

 13. 13 sji'iet ahlulbayt as 4 juli 2007 om 6:03000000 pm

  JULLIE doen maar, nikske shi’isme, het staat in de quran en ‘k maak geen reclame, maar zeg uitdrukkelijk in uitzonderlijke gevallen: Allahswt denkt aan alle gevallen. Jullie verwerpen Allah’s Woorden.

  En ja, het werd gedaan in tijd v profeet sawas: bv bij ghazawat en ge komt af met snelle transportmiddelene

  ge moest ‘ns weten hoe gevaarlijk het in irak is en die amerikaanse soldaten die daar moeten zitten, zitten daar vr maanden, ok bijna allemaal niet-moslims en ze doen wat ze ni laten kunnen, maar draai de rollen om: stel je ‘ns vr da zijn moslimsoldaten, ze zijn ver weg in gevaarlijk gebied waar hun familie en vrouw ni kan komen, en voor lang weg, en één vdie soldaten moet persé geslachtsgemeenschap hebben een primaire behoefte (!!!), moet hij zina plegen terwijl Allahswt zegt da mut’a halal is. of masturberen terwijl Allahswt zegt da dat haram is.

  Aaan jullie de keuze, maar wees voorzichtig om mut’a aan shi’isme te koppelen terwijl het de Woorden v Allahswt zijn.

  vr meer uitleg, een boek drover onder http://www.answering-ansar.com of was het .org

  nogmaals vr diegenen die ni goe kunnen lezen, voorkeur v alle shiageleerden gaat nog steeds nr PERMANENT HUWELIJK, voor altijd, maar alHamdulillah, ze maken iets da Allahswt halal heeft gemaakt, mut’a, niet haram, alHamdulillah vr de bijzondere uitzonderlijke gevallen

  salukes

 14. 14 sji'iet ahlulbayt as 4 juli 2007 om 6:04000000 pm

  mut’a werd gedaan in tijd v profeetsawas, tijd v abu bakr en een beetje in tijd v ‘umar totdat hij da haram heeft verklaard

  salukes

 15. 15 Moke 4 juli 2007 om 7:22000000 pm

  Beste Broeder sji’iet ahlulbayt as,

  Hier is de koranvers dat jullie aanhaalde waar het zou in moeten staan dat mut’a toegestaan is volgens U (sji’iet ahlulbayt as).

  Kijk wat Abdullah zegt op – Jul 2nd, 2007 at 6:17u pm

  Soerat An-Nisa, De Vrouwen (4), vers 24:
  En getrouwde vrouwen, met uitzondering van haar, die gij bezit. Dit is een gebod van Allah voor u. Degenen, die daar buiten vallen, zijn u toegestaan; dat gij zoekt door middel van wat gij bezit haar behoorlijk te huwen en geen overspel te plegen. En geeft haar een huwelijksgift, tegenover de voordelen, die gij van haar hebt, dit is verplicht; er zal na het vaststellen daarvan geen zonde op u rusten in alles wat gij onderling overeenkomt. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.

  Is dat uw bewijs dat tijdelijke huwelijken teogelaten is, sji’iet ahlulbayt as ?????????

  IS DAT UW BEWIJS: vanwaar heb je die link naar deze koranvers?????

  Eeventjes een klein vraagje voor je?
  Ik neem aan dat je (sji’iet ahlulbayt as) een voorstander bent van tijdelijke huwelijken, goed en proficiat.

  Stel je hebt uw droomprinses gevonden om ermee te gaan huwen.
  Op gegeven moment stel je vast, dat ze niet meer maagd is.
  Dat ze wie weet, diverse malen sexuele omgang heeft gehad.

  Wat zou jij hier tegen doen?
  1. Yezidische koerden: ze gooien rotsen, zware betonnen blokken op haar hoofd, … tot de dood haar pakt.
  2. De meeste Marokkanen en Turken stoten haar af (echtscheiding), ongewenste sociale drama. Gelukkig ze leeft nog, met gebroken hart.
  3. Of je kijkt het door de vingers dat ze in het verleden diverse malen sexuele omgang heeft gehad, zoals gij met verschillende tijdelijke huwelijkscontracten (zawaj muta’s)?

  Kortom: je wilt dat uw toekomstige partner, een maagdelijk bruid is, terwijl jij in het verleden korte tijdelijke huwelijkscontracten of genotshuwelijken hebt gehad.

  Wil je een maagdelijk bruid hebben ?????

  Thalla & Beslama. 😉

 16. 16 zohra 4 juli 2007 om 9:45000000 pm

  salaam alaikoum

  dat bedoelde ik dus met hypocriet je trouwt dus voor een potje sex maar je verwacht dat je wel met een maagd trouwt
  dat probeerde ik al eerder duidelijk te maken niemand jier is het eens over dat tijdelijke huwlijk van sjiet dat zegt dus meer over hem dan over ons
  want zoals moke en h al hebben gezegd en dat heb ik ook al eerder gezegd als dat meisje niet meer maagd is wil niemand haar meer terwijl ze dan toch niks gedaan heeft het was toch halal een genotshuwlijks zoals moke dat zo mooi zegt dus waar blijf je sjiet met je muta

  alaikoum salaam zohra

 17. 17 Abdullah 4 juli 2007 om 11:57000000 pm

  @moke en zohra
  [Forbidden to you] are married woman, except what your right hand possesses. This Allah has written for you, and all other women besides these are permitted to you, so that you may seek them out with your wealth, seeking chastity and not fornication. So when you have contracted temporary marriage [istimt’atum] with them, then give them their words. There is no sin on you for whatever you agree to after this. Indeed, Allah is Knowing, Wise.
  Al-Qur’an, Surah An-Nisa, Ayah 24

  Als je in het arabisch kunt lezen, doe dat eerst. Jullie geleerden zijn er ook over eens dat deze vers over mutah gaat, meet geven een tafsir en hadith dat het verboden is. subhannalah, gewoon tafsir geven die precies het omgekeerde van deze vers zegt.

  Even op het 2e gedeelte van je post moke. Mutah MAG, het is NIET VERPLICHT. Het is precies hetzelfde als een huwelijk, alleen dat het tijdelijk is. Verder voor degenen die het niet weten, ahlal-sunna heeft ook een variant van mutah; genaamd nikah misyar. Komt als een schok he? Lees maar hier verder:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nikah_Misyar

 18. 18 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 1:08000000 am

  moke, wist ni da jij ook ni kon lezen broeder, maar ben geen tegenstander v mut’a omda Allahswt het toelaat. tegenstander ervan zijn betekent tg Allahswt zijn, maar nogmaals, als ge goed kunt lezen, voorkeur v alles shiageleerden, ook van mij dus als niet-shiageleerde gaat nr PERMANENT HUWELIJK, is da groot genoeg getypt????

  surf nr http://www.answering-ansar.org en ge vindt daar tafsir vdie aya v sunnigeleerden die hetzelfde zeggen: die aya verwijst nr mut’a. neem Quran en lees het in het arabisch: er is sprake v genot: istimta’, volgens mij als werkwoord vervoegd.

  heb opzettelijk mut’a ter sprake gebracht omda ze shia altijd daarmee aanvallen. da wordt opzettelijk dr salafis/wahabis @ shiisme gelinkt terwijl Allahswt het toelaat in Quran. het is ni omda het toegelaten is da shia da aan de lopende band toepassen, shia mogen zoals sunnis met meer dan 1vrouw huwen en een 2de vrouw komt praktisch ni voor bij shia, uitzonderlijk, terwijl het bij onze marokkanen een modeverschijnsel is geweest een tijd geleden, of nog steeds????

  ja, da bestaat ni in quran misyar huwelijk en die arabieren – de vetzakken bedoel ik dan – doen da in agadir: trouwen met intentie om na 2wk of zo te scheiden zonder da die vrouw da weet: een huwelijk da die arabieren hebben uitgevonden

  abdullah bedankt vr link, ga da ‘ns goe lezen

  salukes

 19. 19 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 1:18000000 am

  een maagdelijke bruid: is da een vereiste in Quran: Allahswt spreekt over zedelijke vrouwen vr zedelijke mannen.

  over voorwaarden v mut’a en toepassing ervan, daar gaan we ni over babbelen

  iemand die gehuwd is geweest is gehuwd geweest en kan onmogelijk nog maagd zijn, of het een vrouw of man is. moke, mannen moeten ook maagd blijven voor hun huwelijk, of het nu permanent of tijdelijk huwelijk is.

  tijdelijk huwelijk is geen zina!!!! en voorkeur gaat nr permanent huwelijk, wat ook geen zina is.

  als ik een gescheiden vrouw huw, is ze toch geen maagd????

  en mocht ik met een vrouw huwen die zina heeft gepleegd en berouw heeft getoond (vrouwen maken ook fouten) en we consumeren het huwelijk, dan houdt Allahswt er eerder van dat ik haar bescherm en niet onteer en het tss ons laat. Weet ge wat voor beloning Allahswt mij dan schenkt als man.

  Allahswt houdt ervan als ge uw zonden ni nr buiten brengt, laat staan een zonde van een ander.

  das m’n mening

  salukes

  ps: en daarbij moke, er wordt veel gefoefeld, weet gij of gij een maagdje huwt???? je vraagt nr haar afkomst, gedrag (!!!!) enzovoort, maar als ze een misstap heeft gedaan, zal ze die kunnen corrigeren: ge weet da vrouwen zich in belgie operatief terug maagd kunnen maken: chirurgen zijn specialisten. en da komt voor, meer dan ge denkt. voornaamste is met een vrouw te huwen met een subliem gedrag (aghlaq) en dan zal ze zeker – hopelijk, nog maagd zijn als da uw wens is. Speel ook liever op safe man.
  Vrouwen spelen ook liever op safe man, ze hebben liever een maagd want iemand die zoveel vrouwen versleten heeft, is geen garantie vr een normaal huwelijk zonder zina: wie weet springt die in het huweijk nog nr andere vrouwen. geen makkie man

 20. 20 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 1:19000000 am

  en mocht ik met een vrouw huwen die zina heeft gepleegd en berouw heeft getoond (vrouwen maken ook fouten) en we consumeren het huwelijk, dan houdt Allahswt er eerder van dat ik haar bescherm en niet onteer en het tss ons laat. Weet ge wat voor beloning Allahswt mij dan schenkt als man.
  —> ik bedoel dak v niets weet voor het huwelijk

 21. 21 Moke 5 juli 2007 om 9:10000000 am

  Beste Broeders Sji’iet ahlulbayt as & Abdullah,

  – Heb deze bericht van inhoud en titel verandert, reacties blijven
  hetzelfde.
  – Beste Sji’iet ahlulbayt, heb vernomen van jouw reacties dat je
  liever nij voorkeur een maagdelijk bruid wenst, zo niet moet ze
  haar berouw vertonen tegenover Allah (swt). Tevens hou je je eigen
  deur op een kiertje open voor moet’a huwelijken aan te gaan voor-
  aleer je jouw ideale partner (prinses) heel uw leven met haar wilt
  delen. Welke recht geef je haar om aan te tonen dat je in het
  verleden moeta-huwelijken hebt aangegaan?

  Wat gebeurt met dat korte huwelijkscontract(en) vooraleer je
  de ideale partner in het leven gaat?

  Antwoord: vind je op ‘www.ahlbait.nl’
  – het moeta-huwelijkscontract(en) belanden in de prullenbak en uw
  toekomstige partner krijgt het nooit te weten (het wordt
  verborgen gehouden), waardoor jij uw bewijs van maagdelijkheid
  vernietigd tegenover uw ideale toekomstige partner, dat jullie
  zogezegd samen maagd het huwelijk binnentreden.

  Enorme verschillende users op jullie site hebben het verwezen
  dat moetah-huwelijkscontracten verborgen worden gehouden
  tegenover hun echt ware liefde, het echte huwelijk.
  Eigenlijk een maagdelijk bruid trouwt met een moetah-jongen.
  Zogezegd: ‘Hij is maagd.’
  Anderzijds: waneer ze niet meer maagd is, wordt ze gedumpt of als
  hoer bestempeld.

  – Zie je dat de kalief Omar ibn Chataab het verboden heeft, er
  wordt misbruikt van gemaakt, tot de dag van vandaag bij sji’ieten,
  hier is het bewijs en neem een kijkje op ‘www.ahlbait.nl’

   

  WORDT VERVOLG !!!

 22. 22 Moke 5 juli 2007 om 9:12000000 am

  – In soennitische landen is moetah verboden, maar zinaplegingen
  niet. In een sji’ietisch land zoals Iran, is moetah toegelaten en
  zinaplegingen verboden.
  ACHTERLIJKE LANDEN TOT DE STERREN MET: men opent de deur voor de
  maagdelijkheid van de man max. tot aan zijn trekken te laten
  komen, maar voor de vrouw blijft zij onderdrukt op dat gebied.
  Ze moet maagd het huwelijk binnentreden. Dit is jouw (Sji’iet
  ahlulbayt as) voorkeur, zie jouw vorige reacties.

  – Voorstander van moetah-huwelijken
  http://www.sistani.org/local.php?modules=main

  Sji’ietische versie: Moetah-huwelijken – LEES DIT
  (ook soenietieche versie)

  – Herhaling vraag aan: Sji’iet ahlulbayt as, wat zou jij doen
  met dat moetah-huwelijkscontract, het voorleggen aan uw
  toekomstige vaste persoon of gewoon zoals de meeste het
  verbergen en vernietigen, zoals er is niets gebeurd????

  Moge onze reacties méér zegeningen vertonen en
  Allah (swt) weet het beter natuurlijk.

  Thalla & Beslama.

 23. 23 H 5 juli 2007 om 9:38000000 am

  Het doel van zulke acten, is het bevredigen van de seksuele lusten, en niet het voortzetten van het geslacht en zorg voor de kinderen, de laatste twee zijn de uiteindelijke fundamentele doelen van het huwelijk. Moet3a is hierbij te vergelijken met zina (overspel) omdat het alleen om het bevredigen van de seksuelen lusten doelt, en de andere doeleinden verwaarloost.

  Duidelijker kan gewoon niet.

  EN hoe willen jullie dat jullie maagden vinden als iedereen hieraan meedoet??? Dan blijven er uiteindelijk alleen nog onzedelijke mannen en vrouwen over. Lekkere islam is dat dan. Lhamdolilah hebben we genoeg mannen die nog logisch nadenken, ipv met iets anders.

 24. 24 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:28000000 pm

  neen, moke ben ni geobsedeerd dr maagdelijkheid, dan kent ge mij nog niet!!! een man wenst een gelovige moslima met een goed aghlaq, islam waarden en normen en als ge zo iemand zoekt is de kans groot da ze maagd is, maar das zeker m/obsessie ni. m’n woorden ni verdraaien

  heb geen financiele probl. en geen redenen vr mij om mut’a aan te gaan.

  moke, men kan elke Wet v Allahswt naar z/hand draaien en er misbruik v maken: hoeveel sunnimannen hebben geen 2de vrouw???? toegelaten, ok, maar welke vrouw wenst da er een 2de vrouw bijkomt

  bewijskes komen eraan v hadith over mut’a

  salukes

 25. 25 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:31000000 pm

  titel is vernederend: hoe kan je een Wet v Allahswt vergelijken met prostitutie staghfirullah. je huwt tgo Allah: wettelijk, bij prostitutie is er gee contract tgo Allahswt, bij mut’a huw je uit liefde, bij prostitutie geen sprake v liefde; bij mut’a moet man ervr zorgen da vrouw aan haar trekken komt, bij prostitutie is man egoist: betaalt vr seks en is weg en laat vrouw achter zonder da ze aan haar trekken komt; mut’a wederzijds respect, prostitutie geen respect vr de prostituee; en de lijst is oneindig

  salukes

 26. 26 Abdullah 5 juli 2007 om 12:37000000 pm

  @moke
  Grappig, zou je mij de link kunnen geven van waar je de informatie hebt gegeven, en niet alleen de hoofdpagina. Ik heb geprobeerd naar mutah te zoeken en ik kwam op 1 pagina uit:
  http://www.ahlalbait.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=38

  hier staat niks over wat jij hebt gespreken. Mischien dat ik verkeerd heb gezocht?

  Punt 2 van Moke.
  Inderdaad heeft Omar Mutah verboden. Wie is Omar om iets te verbieden uit de Quraan? Kunnen wij mensen iets verbieden van Allah swt wetten?

  @H
  Mutah is meer dan alleen sex, ik weet dat jullie daarop concentreren maar het is niet zo. Mutah kan ook worden gebruikt voor bijv. vrouwen die naar Mekka willen gaan maar hun zijn helemaal alleen; in dat opzicht kan de mutah contract worden aangemaakt en met de regel dat er geen sex mag plaatsvinden.

  En nog een laatste bericht aan Moke:
  Mutah MAG, het is NIET verplicht. Als iemand mutah heeft gedaan dan is het zowat hetzelfde als een huwelijk.

 27. 27 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:37000000 pm

  “The first to make Mut’ah haraam was ‘Umar”
  Al Awail

  “Imam Ali(as) said “Had Umar not banned Mut’ah then the only person to fornicate would be a wretched person.”
  Tafseer al-Kabeer, Page 41

  We read in Zaad al Maad Volume 2 page 205 Dhikr Fatah Makkah:

  “Those who claim the verse was abrogated should be asked of the report in Sahih Muslim wherein the Sahaba Jabir stated in the lifetime of Rasulullah(s) and Abu Bakr , Mut’ah would be performed by the use of mud and flour and cloth, until Umar stopped it following the episode Umar bin Harith”.

  We read in Kanz al Ummal:

  Ibn Qalaba narrates Umar said, ‘During the lifetime of Rasulullah(s) there were two types of Mut’ah, I now prohibit them and shall inflict the punishment of the Zina on its perpetrators.

  We read in Ahkam al Quran:

  Umar in a sermon said, during the life of Rasulullah, two Mut’ah’s existed, I prohibit them and shall punish those that do it.

  In Sunan Kabeer:

  Umar said: “Two Mut’ah’s existed during Rasulullah’s lifetime Mut’ah of Hajj and Mut’ah of Nisa and I now prohibit them.”
  Tafseer al Kabeer, by Imam Fakhr ul-Radhi, Page 42 & 43

  We read in Musnad Ahmad Ibn Hanbal Volume 1 p. 12 hadith 369

  When Umar become Khalifa he issued a sermon to the people of the Quran is the same Quran and Rasulullah(s) is the same Rasulullah(s). During the time of Rasulullah there were two types of Mut’ah, Mut’ah of Hajj and Mut’ah of Nisa.

  DA ZIJN EEN PAAR BEWIJSKES, maar ga ni alles kopieren: lees maar onder http://www.answering-ansar.org. allemaal sunnibewijskes

  zie moke, ‘umar zegt zelf da het toegelaten was in tijd v profeetsawas en da hij da haram maakt en vergelijkt met zina: sunnigeleerden volgen hierin ‘umar en ni de profeetsawas

  moeten wij ni quran en sunna v profeetsawas volgen???? profeetsawas laat het toe en ‘umar maakt het haram. wie moeten we volgen.

  diegenen die hard roepen da ze quran en sunna volgen, die mogen een toontje lager zingen, want ge volgt sunna v ‘umar en laat sunna v profeet sawas links liggen

  toon berouw en noem mut’a ni prostitutie staghfirullah, weet wa jullie op dag des Oordeels te w8 staat

  salukes

 28. 28 Abdullah 5 juli 2007 om 12:38000000 pm

  Enkele Hadiths:
  Sahih Muslim Book 008, Number 3250:
  Abu Nadra reported: While I was in the company of Jabir b. Abdullah, a person came to him and said that Ibn ‘Abbas and Ibn Zubair differed on the two types of Mut’as (muta of Hajj and muta of women), whereupon Jabir said: We used to do these two during the lifetime of Allah’s Messenger pbuh Umar then forbade us to do them, and so we did not revert to them.

  Sahih Bukhari Volume 6, Book 60, Number 43:
  Narrated ‘Imran bin Husain: The Verse of muta was revealed in Allah’s Book, so we performed it with Allah’s Apostle, and nothing was revealed in Qur’an to make it illegal, nor did the Prophet prohibit it till he died. But the man (omar) just expressed what his own mind suggested.

  Sahih Bukhari Volume 6, Book 60, Number 139:
  Narrated Abdullah: We used to participate in the holy wars carried on by the Prophet and we had no women (wives) with us. So we said (to the Prophet). “Shall we castrate ourselves?” But the Prophet forbade us to do that and thenceforth he allowed us to marry a woman (temporarily) by giving her even a garment, and then he recited: “O you who believe! Do not make unlawful the good things which Allah has made lawful for you.”

  Holy Quran :
  [5:87] O you who believe! do not forbid (yourselves) the good things which Allah has made lawful for you and do not exceed the limits; surely Allah does not love those who exceed the limits

 29. 29 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:39000000 pm

  ‘ali’s (as) bewijs in sunniboeken

  Reply III – Sunni and Shi’a traditions confirm that Imam ‘Ali (as) believed that Mut’ah was halaal.

  We should also point out that the idea that Imam ‘Ali (as) believed that Mut’ah was haram, as the Khayber hadeeth suggest, contradicts basic facts of history. The following hadeeth is present in important Sunni commentaries:

  Ali (RA) said: The Mut’ah is a blessing from Allah to his servants. If it were not for Umar forbidding it, no one would commit (the sin of) fornication except a Shaqi (a wretched person.”

  We have quoted the above reference from books belonging to both Sects, they were:

  1. Authoritative Sunni source Tafseer Durre Manthur Volume 2 page 140, Ayat Mut’ah
  2. Authoritative Shi’a source Tadheeb al Ahkam Volume 2 page 186, Masala Mut’ah

  Both sources quote these words of Maula ‘Ali (as) We see that Maula ‘Ali (as) held Umar personally liable for all future acts of Zina, hence any narration where Imam ‘Ali (as) said that Mut’ah is haram is to be dis-guarded.

 30. 30 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:41000000 pm

  nog bewijskes v ‘umar zelf in sunniboeken, raad jullie aan dat boek te lezen:

  The Sahaba accordingly continued to practise Mut’ah as is vouched for in Sahih Muslim Book 008, Number 3248, Bab ul Nikah:

  Ibn Uraij reported: ‘Ati’ reported that Jabir b. Abdullah came to perform ‘Umra, and we came to his abode, and the people asked him about different things, and then they made a mention of temporary marriage, whereupon he said: Yes, we had been benefiting ourselves by this temporary marriage during the lifetime of the Holy Prophet (may peace be upon him) and during the time of Abu Bakr and ‘Umar.

  3. Umar prohibited Mut’ah of his own accord, and acknowledged that it was permissible during the lifetime of Rasulullah (s), to this end we have the words of Umar in Kanz al Ummal Volume 8 page 293:

  “Two types of Mut’ah were present during the lifetime of Rasulullah (s), I prohibit them both, Nikah Mut’ah and Mut’ah of Hajj”

  In this regard we find the truth on the matter in the Fatwa of Sunni Hadith Master al Hafidh Jalaluddin Suyuti in Tarikh al-Khulafaa, p. 36 wrote about Umar Ibn Al-Khattab.

  “He (Umar) is the first who made Mut’ah forbidden (Haram)”.
  [Note: This will be discussed at length in the next chapter]

  profeet sawas heeft het nooit haram gemaakt, nooit!!! halal in quran

  salukes

 31. 31 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:46000000 pm

  op regels v mut’a en uitwerking reageer ik ni, laat ik aan abdullah over hopelijk weet hij meer, moet zelf nog werken over mut’a lezen, maar het kind heeft wel een woonplaats??? v waar komt dat???? kind blijft het kind vd vader en moeder al komt er een einde aan contract: da kind is geen bastaard of zo

  salukes

 32. 32 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:47000000 pm

  lees onder http://www.answering-ansar.org (mut’a): mut’a immoreel???

  The Argument that Mut’ah is Immoral

 33. 33 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 12:54000000 pm

  abdullah, ge spreekt tg muren, heb 1000x gezegd da ge mut’a kunt opstellen zonder seks met elkaar te hebben te laten stipuleren in contract.

  vr mij is het gedaan over mut’a want ze lezen toch ni hadith uit sunniboekjes waarin duidelijk sta da ‘umar da verboden heeft

  ze doen maar, laat ze maar Allah’s Ontevredenheid of zelfs Woede op hen laten neerdalen: wie iets halal haram maakt kent de gevolgen!!!!

  salukes

 34. 34 zohra 5 juli 2007 om 12:59000000 pm

  salaam alaikoum

  een vraag voor sjiet en abdullah jullie zijn zo voor dat tijdelijke huwlijk hebben jullie zussen
  wat zouden jullie van vinden als ze dat zouden doen ze zouden de schande van defamilie zijn er ontkent dat maar niet dus zo normaal is een tijdelijk huwlijk niet mijn man is soenniet en hij zegtzelf ook dat is niet de bedoeling van de islaam alleen die domme sjietten doen zulke dingen
  verklaar je nader wat zou je doen als je zus dat zou doen???????????

  alaikoum salaam zohra

 35. 35 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 1:10000000 pm

  zohra
  zie abdullah heb het jou gezegd!!!! zohra, jullie wilt ni goed lezen: 1000x zeg ik da voorkeur gaat nr PERMANENT HUWELIJK (is da groot genoeg!!!!) en da TIJDELIJK HUWELIJK vr uitzonderingen is

  zeg tg j/man da hij over mut’a moet lezen: bewijskes uit quran en sunnihadith: http://www.answering-ansar.org

  m/broers en zusters zijn sunnis, dus heb er nikske over te zeggen en ons pa is de baas. 😉

  salukes

 36. 36 sji'iet ahlulbayt as 5 juli 2007 om 1:14000000 pm

  zohra, een beetje gelijk heb je wel, want de shiamaatschappij is er nog ni klaar voor vind ik. ze is ook ni klaar vr een 2de vrouw, shiavrouwen aanvaarden da ni gemakkelijk

  Allahswt kan dingen halal maken terwijl maatschappij da vnl aanvaardt als toelating v Allahswt, maar liever ni in onze maatschappij

  zohra, ooit zullen er zoooooooooooo veeeeeeeeeeeeeeeel vrouwen zijn, dan mannen verplicht zullen zijn om 4 vrouwen te huwen en dan zullen mannen zelfs verplicht zijn om mut’a te doen om meer vrouwen te kunnen huwen. iedereen heeft het over één uur huwen. er zijn er die mut’a doen vr 100j. Allah’s Wijsheid is te groot voor ons

  salukes

 37. 37 Abdullah 5 juli 2007 om 1:27000000 pm

  @zohra
  Je snapt het nog steeds niet he? Mutah MAG, niemand is het verplicht om te doen. Punt 2, als ik zussen zou hebben, dan zou ik ze het niet laten (eigenlijk moet de toestemming aan de vader worden gevraagd, net als bij een “normaal” huwelijk).

  Punt 2, wat kan de mening van jou man schelen als het in de quraan is toegestaan? Wie is jouw man dan?

  punt 3, je zegt dat alleen shi’iten dat doen, maar uhm, prominente sahaba hebben ook mutah gedaan, onder andere de dochter van abu bakr.

 38. 38 H 5 juli 2007 om 1:29000000 pm

  Ookal zullen er biljoen vrouwen zijn en 1 man, dan nog is er geen nood om meerdere vrouwen te trouwen. Het is niet meer zoals vroeger. Vrouwen kunnen zichzelf onderhouden, of blijven liever bij hun ouders wonen. Ik zou dat in ieder geval liever hebben dan mevrouw nummer 4 zijn. Het is moeilijk hoor, meerdere vrouwen, zowel voor de vrouw (jaloezie, haat etc.) en voor de man (financieel, ruzies etc). Ik zie dan geen goeds voor de islam. Maar Allaho a3lam.

  Een man moet zo denken, hoe zou hij het vinden als zijn vrouw aan een tweede man dacht… Zo denkt de vrouw ook, tenzij ze niet anders is gewend.

 39. 39 Abdullah 5 juli 2007 om 1:41000000 pm

  Laat ik nou deze simpele vraag stellen, kunnen wij allah swtf wetten verbieden of niet. Zo niet, waarom heeft Omar mutah verboden.

  Wasalaam.

 40. 40 Abdullah 5 juli 2007 om 3:08000000 pm

  correctie in mijn vorige post:
  Allah swt

 41. 41 Mohamed 5 juli 2007 om 4:17000000 pm

  Salaam oe aleikoem,

  Sji’iet ahlulbayt as & Abdullah.Waarom gebruiken jullie de woorden van ALLAH(swt)om iets dat haram is te rechtvaardigen.Jullie halen de vers die jullie aanstaat aan als bewijs voor een tijdelijk huwlijk en laten de vers die daarbij hoort weg.Jullie rukken alles uit hun verband.Slecht is wat jullie doen en ALLAH(swt) is hard in de bestraffing.Hier de volgende verzen die als volgt vertaald kunnen worden.

  23. Verboden zijn u uw moeders en uw dochters en uw zusters en uw vaders zusters en uw moeders zusters en uw broeders dochters en uw zusters dochters en uw minnen en uw zoogzusters en de moeders uwer vrouwen en uw stiefdochters, die uw beschermelingen zijn door uw vrouwen tot wie gij zijt ingegaan, maar als gij niet tot haar zijt ingegaan zal er geen zonde op u rusten en de vrouwen uwer eigen zonen (zign ook verboden) alsmede twee zusters tezamen te hebben, met uitzondering van wat reeds voorbij is; gewis, Allah is Vergevensgezind, Genadevol;

  24. En getrouwde vrouwen, met uitzondering van haar, die gij bezit. Dit is een gebod van Allah voor u. Degenen, die daar buiten vallen, zijn u toegestaan; dat gij zoekt door middel van wat gij bezit haar behoorlijk te huwen en geen overspel te plegen. En geeft haar een huwelijksgift, tegenover de voordelen, die gij van haar hebt, dit is verplicht; er zal na het vaststellen daarvan geen zonde op u rusten in alles wat gij onderling overeenkomt. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.

  Hier praat ALLAH(swt) over de vrouwen die zijn toegestaan om mee te trouwen.Lees deze verzen goed en je komt nergens “tijdelijke huwlijk tegen”.

  Verder is het zo dat ALLAH(swt) een wachttijd van drie maanden verplicht heeft alvorens een vrouw te scheiden.Deze drie maanden dient de vrouw thuis bij de man te zijn.Hebben deze twee geslachtsgemeenschap binnen deze drie maanden wordt de aangekondigde scheiding nietig verklaard.Dit tot drie keer aan toe en dan is die vrouw haram voor hem verklaard.Dus deze essentiele factor maakt het onmogelijk om een vrouw voor een paar uur,een dag,een week of een maand te huwen.Hierbij de verzen die hierop betrekking hebben,wat als volgt vertaald kan worden.

  065 De Scheiding (At-Talaaq)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 12 strofen.

  In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

  1. O, profeet, indien gij van de vrouwen scheidt, scheidt dan van haar voor de vastgestelde periode en berekent de periode, en vreest Allah uw Heer. Verdrijft haar niet uit haar vertrekken, noch behoeven zij uit zichzelf weg te gaan (vóór de bepaalde termijn) tenzij zij zich openlijk onbetamelijk gedragen. Dit zijn Allah’s vastgestelde grenzen; en wie de door Allah bepaalde grenzen overschrijdt doet zeker zijn eigen ziel onrecht aan. Gij weet niet; misschien zal Allah daarna iets beters teweegbrengen.

  2. Als zij dan haar termijn bereikt hebben, neemt haar op een vriendelijke manier terug, of scheidt van haar op een behoorlijke wijze en roept twee rechtvaardigen vanuit uw midden tot getuigen en laat dit een ware getuigenis zijn voor Allah. Dit is een vermaning voor hem die in Allah en de laatste Dag gelooft. En voor hem die Allah vreest, zal Hij een uitweg bereiden.

  3. En Hij zal hem onderhouden vanwaar gij het niet verwacht. En voor hem, die zijn vertrouwen in Allah stelt, is Allah toereikend. Voorwaar, Allah volbrengt Zijn voornemen, Hij heeft voor alles een maatstaf bepaald.

  4. En indien gij twijfelt aangaande diegenen uwer vrouwen, die geen menstruatie meer verwachten, haar (wacht) periode is drie maanden, hetzelfde geldt ook voor degenen die haar menstruatie nog niet hebben gehad. En de wachtperiode voor de zwangeren duurt tot zij verlost zijn. En degenen die Allah vrezen, zal Hij van het nodige voorzien door Zijn gebod.

  5. Dat is het bevel van Allah dat Hij u heeft geopenbaard. En wie Allah vreest, van hem zal Hij zijn fouten wegnemen en zijn loon zal vergroot worden.

  6. Herbergt haar (van wie gij scheidt) in de huizen waar gij vertoeft, overeenkomstig uw middelen; en doet haar geen kwaad om het haar moeilijk te maken. En als zij zwanger zijn, onderhoudt haar tot zij verlost zijn. En als zij haar kind voor u zogen geeft haar vergoeding en beraadslaagt tezamen in vriendelijkheid; maar als gij het lastig voor elkander maakt laat dan een andere vrouw het kind zogen.

  O ALLAH ik hoop dat ik hierbij u woord perfect heb gebruikt.
  Vergeef mij als dit niet het geval is,U bent Alhorend,Alwetend.

 42. 42 jamal 5 juli 2007 om 5:44000000 pm

  ewa sjiten zijn echten loemp man

 43. 43 Abdullah 5 juli 2007 om 7:38000000 pm

  @mohammed
  Heb je de vers 4:24 in het arabisch gelezen? Blijkbaar niet.

  In het ARABISCH (ja, de koran is in het arabisch), staat in die vers “Famastamta-tum bihi.” Zowel de shi’itische geleerden EN jullie geleerden zijn het erover eens dat deze vers over mutah gaat.

  Lees maar de tafsir van ibn kathier, zelfs hij zegt dat het over mutah gaat.. Maar zijn tafsir zegt precies het omgekeerde van deze vers: dat mutah verboden is! (hierbij worden hadiths gehaald die de koran tegenspreken, ik vraag me af welke hoger weegt, koran of hadith, hmm..)

  Cursus arabisch is denk ik wel op zijn plaats he 😉

 44. 44 Abdullah 5 juli 2007 om 7:40000000 pm

  Even een extra toevoeging, De shia zijn niet de enige die mutak goedkeuren, de malikis keuren het ook goed.

 45. 45 zohra 5 juli 2007 om 7:50000000 pm

  salaam alaikoum

  dank jullie wel mohamed en jamal
  zijn er toch nog teminste eerlijke mannen op deze aardbol
  sjiet je zegt wel steeds het voorkeur gaat uit naar een permanent huwlijk maar je probeer jezelf zo te overuigen dat muta halal is en dat kan gewoon niet
  mijn schoonmoeder is 70 jaar ze bis vanaf dat ze 10 is en niet 5 keer per dag maar wel 8 keer of nog vaker ik heb dit aan haar gevraagd en ze zegt ze zijn niet goed snik ja een man mag meerdere vrouwen huwen maar tijdelijk bestaat niet en ze is zo streng in haar geloof dat niemand in onze familie haar tegen zel spreken
  naar mijn mening abdullah en shiet halen jullie stukjes uit de verzen zodat jullie het voor je zelf kan verantwoorden

  alaikoum salaam zohra

 46. 46 zohra 5 juli 2007 om 7:56000000 pm

  salaam

  deze is nog voor abdullah je vraagt aan mij wie is mijn man dan
  mijn man is de liefde van mijn leven vader van mijn dochter
  hij is mijn zielsverwant
  ik zou hem laten trouwen met een tweede vrouw desnoods nog met een derde maar ik zou het niet toestaan als hij steeds maar weer tijdelijke huwlijken had
  wat ben ik dan ?als ik weet dat mijn man steeds maar weer een ander trouwt voor een potje sex dan ben ik nog erger dan hem als ik bij hem zou blijven ik zou niks met hem kunnen omdat ik me dan zo vies zou voelen dat ik me voor me zelf zou schamen hebben jullie daar al eens aan gedacht hoeveel emotionele schade daarmee aan richt bij de vrouw

  alaikoum salaam zohra

 47. 47 Abdullah 5 juli 2007 om 9:22000000 pm

  @zohra
  Leuk en aardig dat je van je man houdt, maar intellectueel zal het allemaal niet zo hoog zitten, ook wat betreft met je oma, met alle respect. Dit zeg ik vanwege een aantal punten:

  *De koran geeft het expliciet aan dat het mag (lees dus de vers in het ARABISCH, als je geen arabisch kunt, waarom mee discussieren?);

  *Hadiths kunnen NOOIT de koran tegengaan, als er wel zulke hadiths zijn dan deze nooit sahih;

  *de soennieten hebben ook een variant van mutah, namelijk misyar. zoek maar op, of vraag je alwetende oma.

  @moke
  Verander de naam van de titel, of wil je zeggen dat de dochter van abu bakr ook een prostituee is, aangezien dat zij ook mutah heeft gedaan.

 48. 48 zohra 5 juli 2007 om 9:37000000 pm

  sallam alaikoum abdullah

  ten eerste is het mijn schoonmoeder en geen OMA
  en ik heb het aan mijn man gevraagd of het ook bij de soenieten voor komt en hij zegt
  IK HEB NOG NOOIT GEHOORD DAT DAT BIJ ONS GEDAAN WORD
  en hij vind het zelf niet normaal
  verder jij zegt dat het mag hoe kun je dat zeggen als de qoran ook zegt dat je met een maagd moet huwen hoe wil je dat dan doen?
  ik vind het naar mijn mening hypocriet van al die mannen die daar gebruik van willen maken en dan achteraf met een maagd wil trouwen maar zoals jij zegt een tijdelijk huwlijk mag maar je mag alleen maar trouwen als je de juiste intentie hebt om te trouwen als je trouwt om de verkeerde redenen is het huwlijk waarin je dan zit haram want een huwlijk ga je voor onbepaalde tijd aan je mag nooit trouwen en in je achterhoofd houden over een paar maanden ga ik toch van haar weg want als je dat in je achterhoofd hebt is het huwlijk niet geldig

  alaikoum salaam zohra

 49. 49 Abdullah 5 juli 2007 om 9:59000000 pm

  @zohra
  sorry, mijn fout, je schoonmoeder dan.

  Je hebt het dus aan je man gevraagd, en hij weet er is niks van. Goh, waarom verbaast mij dat niet? Laat je man (en jij) kennis opdoen:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nikah_Misyar

  Met alle respect, je gedraagt je net als een klein kind. Als je man niet van een bepaald onderwerp iets afweet dan wil het niet zeggen dat het niet bestaat.

  Punt 2, dus je moet met een maagd trouwen? Dus vrouwen die gescheiden zijn mogen niet meer trouwen?

  Puntje 3, zou je alstublieft interpuncties willen gebruiken? (Je weet wel, komma’s, puntjes e.d.). Dan wordt het lezen heel wat gemakkelijker en kom je serieuzer over.

 50. 50 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 12:49000000 am

  abdullaah, meen je da???? de malikis keuren da ook goed: daar wil echt bewijskes v hebben, kan je me die bezorgen, das nieuw vr mij echt waar

  salukes

 51. 51 Moke 6 juli 2007 om 1:18000000 am

  Salaam Alaikoem ‘Beste Broeders en Zusters in de Islam’,

  – Beste Zuster H, ja is inderdaad zo, een dilemma voor vele
  Marokkaanse meisjes en heel de Islamitische wereld zlefs.
  Je zult zich afvragen waarom halen ze dat toch boven, wij
  heben er niets aan, enkel de jongens die hun maagdelijkheid
  niet kunnen bewijzen voor hun huwelijk ?
  Verder in antwoord op Jul 5, 1:29 PM – wordt ze gewoon en hoer
  genoemd, ze wilt nog een man hebben, en ik dan zegt de man?

  – Beste Abdullah, niet zo, het is de verkeerde link.
  De volgende zoekterm invoegen in ’t tekstvakje van de forum: mutah
  en ENTER. Dan krijg je normaal gezien deze hyperlink: BEKIJK,
  het waren verschillende linken, ik heb er maar eentje genomen!!!
  Ik heb ook jouw ahadieths gelezen van Jul 5, 12:38 PM

  – Beste sji’iet ahlulbayt as, heb niets gevonden op
  ‘www.answering-ansar.org’. Verder voor gedetailleerde info over 2
  soorten mutah die door Kalifa Omar bin chattaab heeft verboden
  zijn sji’ietische bronnen (Mutah van Hajj / Mutah van Nisa).
  Bedankt voor de extra info en heb ze opgeslagen voor verdere
  verwerking. Ik zou ze graag willen vergelijken met soennietische
  bronnen. Tot hier toe loopt alles tegenstrijdig ?????

  Dus mutah is halaal in oorlogsperiode/-tijd ?
  Sahih Bukhari Volume 6, Book 60, Number 139:

  Vertelde Abdullah: Wij gebruikten om aan de heilige oorlogen deel
  te nemen die door Prophet worden gedragen en wij hadden geen vrouwen
  (vrouwen) met ons. Dat zeiden wij (aan Prophet). “Zullen wij ons?”
  castreren Maar Prophet verbood ons om dat te doen en daarna stond
  hij ons toe om een vrouw (tijdelijk) te huwen door haar zelfs een
  kledingstuk te geven, en toen reciteerde hij: “O u die geloven!
  Maak niet de goede dingen onwettig die Allah voor u.”wettig heeft
  gemaakt.

   

  WORDT VERVOLGD !!!

 52. 52 Moke 6 juli 2007 om 1:21000000 am

  – Ik ben echt sprakeloos van jullie items en ben
  onder de indruk over die ahadieths van jullie:
  http://www.answering-ansar.org/answers/imamate/en/chap11.php
  http://www.answering-ansar.org/answers/mutah/en/index.php
  (die heb ik later gevonden)!!!
  Zou graag die sahih buchari en moslim willen aankopen.

  – Beste zohra, dat is een goed idee.
  Niemand zou het graag hebben, zelfs de sji’ieten niet!!!
  Indien je hun ahadatiehs uit buchari, e.d. hebt gelezen,
  werd mutah-huwelijken gebruikt voor de Boodschap van Allah (swt)
  verder de wereld in te sturen (Helige Oorlog).

  – Beste Abdullah in antw. op uw reactie van Jul 5, 1:41 PM

  Luister online: Soerat An-Nisa 4, vers 24.
  http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=6806234427929653450

  Soerat An-Nisa 4, vers 24: LEES nl
  http://digiboek.50megs.com/koran/koran004.html
  http://www.xs4all.nl/~pvdmomin/koran.html#4

  Soerat An-nisa, Vers 24 in het Arabisch: Marokkaanse versie
  Afbeelding: https://comments.wordpress.com/files/2007/07/soerat-4-vers-24.jpg

  Heb ook bovenaan arabische versie geplaatst:
  Soerat An-nisa, Vers 24

  Besluit: ik ben onder de indruk van jullie ahadiehts van
  Al-Bucharie & Muslim m.b.t. mutah en het verbod ervan.
  Ik heb jullie redenering volledig gevolgd m.b.t. mutah-huwelijken,

  2 tegenstrijdige koranverzen:
  1. Uit Sji’ietische vertalingen van de Soerat An-nisa, Vers 24:
  vind je genotshuwelijk in terug = zawaj el muta
  ==> die 2 termen vind je niet in arabisch geschreven vers
  uit de koran. Dat is normaal uit soennitische vertalingen van deze
  vers vind je het ook niet terug.

 53. 53 Moke 6 juli 2007 om 1:25000000 am

  Dat is de 1e fout: MISINTERPRETATIE van de vertaling –
  Hier neem een kijkje: lees , lees zelf genotshuwelijk.
  Soennitische vertalingen van deze vers, staan een paar regeltjes
  bovenaan!!!!! EN VERGELIJK, A.U.B. !!!!! Dat kan toch niet.

  Waar ik wel mee eens ben is het vervoegde werkwoord van
  istamta’toem, dat in de vers voorkomt (geen genot, via
  soennitische vertaling)

  2. Omdat een misinterpretatie ontstaan is van de betekenis
  van deze vers, werken 2 koranverzen mekaar tegen.

  Volgens jullie (sji’ieten) is mutah-huwelijken mogelijk
  via koran 4/24. Uit de praktijk is gebleken dat mutah-
  huwelijken worden gebruikt voor tijdelijke sexuele
  betrekkingen te hebben. Dit is te vergelijken met Turken
  en Marokkanen in Europa die voor hun huwelijken zina
  plegen en bekeren tot de Islam. En zogezegd blindelings
  in de ogen van hun toekomstige partner beide maagd in
  het huwekijk binnentreden.

  Zoals je aanhaalde wordt mutah-huwelijken, ook gebruikt
  voor geen sexuele betrekkingen te hebben: wie doet dat nu??
  Dit is een Marokkaanse praat onder jongens (kufaars) zelf:
  een Turk of een Marokkaan die trouwt met een niet maagde-
  lijk bruid, wordt een sukkelaar genoemd!!!!
  Niemand hefet dat graag dat hij een sukkelaar wordt genoemd.

  Om verder te gaan die aantoont dat Allah (swt) ons
  geen sexuele omgang mogen hebben voor het huwelijk via
  Soerat De Nachtreis 17, vers 32, zegt hij (swt) het
  volgende: “Jullie mogen geen ontucht bedrijven. Dat is iets
  gruwelijks en een slechte manier van doen!”

  Om zo de sexuele rechtvaardigheid tussen man en vrouw
  gelijk te stellen en nadien te verwerpen via jullie
  interpretatie van koran 4/24. Allah (swt) heeft gelijke
  sexuele rechten gecreeërd tussen man en vrouw.
  Waarom zou je deze in onevenwicht brengen d.m.v. wij
  (jongens) mogen meer want wij zijn onschendbaar (maagd).

   

  WORDT VERVOLGD !!!

 54. 54 Moke 6 juli 2007 om 1:26000000 am

  Zo laat de Qoer’ân geen plaats voor twijfel of discussie.
  Vooralsnog spreekt de Qoer’ân de seksen ieder ook apart aan.
  Eerst wordt het woord gericht tot de mannen: “Zeg tot de gelovige
  mannen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren.
  Dat is zuiverder voor hen.”
  Vervolgens worden de vrouwen aangesproken
  in dezelfde bewoordingen: “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij
  hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren.”

  (soera 24, Het Licht, resp. ayâ 30 en 31).

  Waarom een dubbele sex-moraal opbouwen voor uw vaste huwelijk,
  als uw toekomstige vaste partner, het mutah-contract toch niet
  in handen krijgt. Zulke contracten worden niet geregistreerd
  in het bevolkingsregister. Zie je waarom jullie vrouwen-
  organisaties ongerust zijn, omdat hun sexuele vrijheid wordt
  onderdrukt tegenover de mannen. Die met hun eer op de loop gaan.
  Of dat je je mutah-huwelijk geen sex gebruikt, is hier niet van
  belang, beste broeders.

  De 2 koranverzen koran 4/24 en 17/32 gunnen de sexuele vrijheid
  niet voor de mannen, en minder voor de vrouwen. Dit is onbalans!!
  Uit de praktijk is gebleken wanneer vrouwen niet meer maagd zijn,
  gewoon volle bak worden gedumpt, of dat via zinaplegingen is
  gebeurd of via mutah-huwelijken, is hier van minder belang.
  Wie maakt zo graag zulke dram’s mee. NIEMAND.

  Daarom heb meer vertrouwen in jullie overlveringen uit sahieh
  Buchari en Muslim, dan de koranvertaling/-interpretatie.

  – Soennitische bronnen over mutah-huwelijken:
  Islam Q&A – Sjeik Muhammed Salih al-Munajjid

  a) Een Christelijke vrouw die slachtoffer aan een mut’ahhuwelijk is gevallen.
  http://www.islamqa.com./index.php?ln=eng&QR=6595

  b) Tijdelijk Huwelijken.
  http://www.islamqa.com./index.php?ln=eng&QR=2377

  c) Uitspraak op (tijdelijk) huwelijk Mut’ah.
  http://www.islamqa.com./index.php?ln=eng&QR=1373

  d) Het huwelijk van Mut’ah en urfi-huwelijk
  http://www.islamqa.com./index.php?ref=45663&ln=eng

  (Ik ga ze binnenkort vertalen!!!)

  – Waarom verbod door Omar bin Chattaab? Dat moet ik eens uit te pluizen
  via Soennitische bronnen: men maakte toen onnodig gebruik van dan nodig?

  – Wie zijn de malikies????

  &nbsp:

  Thalla & Beslama. 😉 🙂 😀 😛

 55. 55 Moke 6 juli 2007 om 1:28000000 am

  Mutah huwelijk – Voorwaarden:

  1. Contract.
  2. Verklaring en goedkeuring van de vrouw (het moet uit één van drie Arabische formules bestaan).
  3. Verklaring en goedkeuring van de man (na de vrouw haar verklaring heeft afgelegd).
  4. Formule: Imam Jafar al-Sadiq (as) zegt: ‘Ik huw thee in mut’a volgens het Boek van sunna van de God en Zijn Profeet, zonder overerving van me aan thee of versus, voor zo vele dagen, voor zo vele dirham.’

  5. Zij die het contract besluiten moeten de man en de vrouw zelf, of hun vertegenwoordigers (wakil), of hun vaders zijn.
  6. Een mens kan een contract van mut’a slechts met een Moslim of een één van de ‘ Mensen van het Boek ‘ besluiten.
  7. Men adviseert dat een Moslimman een tijdelijk huwelijk slechts met een reine Moslimvrouw besluit (iemand wie nooit ontucht heeft begaan en wie shari’a in haar activiteiten volgt).

  8. De tijdspanne van een tijdelijk huwelijk moet op een manier worden omlijnd die geen mogelijkheid van verhoging toestaat of vermindert.
  9. Als de bepaalde periode niet in de tekst van het contract wordt vermeld, kan het huwelijk plaatsvinden niet en het contract is ongeldig.
  10. Imam Ja’far: ‘ Er zal geen mut’a zonder twee dingen zijn: een bepaalde periode en een verklaarde bruidsschat.’

  11. Als een tijdspanne wordt vermeld, is het contract voor mut’a; maar als het niet wordt vermeld, is het contract voor permanent huwelijk.
  12. Om het even welke tijdspanne is toelaatbaar, mits beide kanten zich bewust van de situatie zijn en geweest.
  13. Als dower niet wordt vermeld, wordt het contract eenstemmig gehouden ongeldig om te zijn.
  14. Door een consensus van ulama is er geen scheiding in mut’a. De man en de vrouw worden gescheiden van elkaar door de afloop van de tijdspanne.

  15. Volgens het wijdst ingenomen standpunt, is er geen overerving tussen echtgenoot en vrouw in mut’a tenzij het specifiek als voorwaarde van het contract zou moeten worden vermeld.
  16. Zoals in permanent huwelijk, zodat in muta is er een wachtende periode die moet worden waargenomen nadat de tijdspanne van het huwelijk is verlopen of de man heeft de rest van de periode aan de vrouw teruggegeven. Het bestaat uit twee menstrual periodes, op voorwaarde dat zij menstruates.
  17. Een contract van mut’a kan worden vernieuwd nadat de tijdspanne verloopt.
  18. Er is geen verschil tussen de kinderen van Nikah of Mut’ah. Allebei worden beschouwd onder Shari’ah als wettig – zij erven van hun ouders, en alle Islamitische wetten zijn met achting van toepassing op paternity.

 56. 56 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:28000000 am

  http://www.answering-ansar.org: zoek in (more) ‘answers’ – en dan vindt ge dat onder ‘beliefs’: efkes zoeken en daar staat een heel boek over mut’a.

  salukes

 57. 57 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:29000000 am

  moke, heb allemaal sunnibronnen drgespeeld, geen enkel shiabron. wie zegt da????

  salukes

 58. 58 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:39000000 am

  de malikis is madhab maliki: marokkaanse soennieten zijn malikis. wil da bewijs op de kom tikken v abdullah indien mogelijk

  die site http://www.islamqa.com is een salafisite tss haakjes

  moke, op http://www.answering-ansar.org vind je verwijzing nr quran + tafsir v sunnigeleerden die allemaal één vr één bevestigen da het om mut’ahuwelijk gaat

  nogmaals permanent huwelijk is algemene regel in theorie en praktijk terwijl mut’a toegelaten is, maar uitzondering op regel is in praktijk

  moke, nog even vertellen dak moslimas ken waarvan man een 2de vrouw heeft, permanent huwelijk, in belgie en polygamie mag ni in belgie, dus wat gebeurt er: hij huwt haar ENKEL islamitisch!!!! of hij scheidt vd eerste en blijft enkel islamitisch gehuwd en dan kan hij 2de vrouw v marokko binnenbrengen bijvoorbeeld.
  riskant, maar vr Allahswt volstaat het islamitisch huwelijk. vr Belgische overheid natuurlijk ni.

  en ge gaat het ni geloven: er zijn er die gewoon gelukkig samenleven: aparte appartement maar meestal samenzitten, samen eten, enzovoort.

  uiteindelijk kan elk persoon misbruik maken v Wetten v Allahswt, maar Allahswt kent onze intenties en beloont/bestraft ons nrgelang onze intenties

  salukes

 59. 59 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:42000000 am

  Mut?ah, a comprehensive guide
  This book deals with the issue of Mut’ah (temporary marriage) being legal in Islam. Its nature of legitimacy, morality and need in the society. This book refutes 18 different articles and books by Nasibis who have been writing against the legality of Mut’ah.

  (daaronder vindt ge alles terug)

 60. 60 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:46000000 am

  moke, hier een deel bewijzen tafsir sunnigeleerden 4:24 uit http://www.answering-ansar.org

  As proof we have relied on the following Sunni texts:

  Tafseer Kashaf Volume 1 p. 20- commentary of Nisa

  Tafseer ibn Katheer Volume 1 p. 84

  Tafseer Tabari Page 9 part 5

  Tafseer Fathul Qadeer p. 14

  Tafseer Gharib Qur’an p. 2 part 5

  Tafseer Qurtabi Volume 5 p. 60

  Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume 1 p. 63

  Tafseer Khazan Volume 1 p. 63 Ayat Mut’ah

  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95

  Tafseer Durre Manthur Volume 6 p. 40

  Tafseer Akham of Quran Volume 2 p. 45

  Tafseer Baydhawi Volume 2 p. 9

  Tafseer Haqqani Volume 2 p.

  Tafseer Ahmadi Volume 1 p. 0

  Tafseer Jama al Bayan Volume1 p. 22

  Tafseer Mazhari Volume 3 p. 18

  We may quote some of these authors and their views on Mut’ah:

  Tafseer Mazhari:
  Istimatum’ here refers to Nikah Mut’ah and this is a form of Nikah where a couple for a specified time have ownership of one another, and when the time expires they separate without Talaq”

  Tafseer Kabeer:
  “This verse descended about Mut’ah.”

  Fathul Qadeer:
  “Research by Ahlul Sunnah confirms this verse was revealed about Nikah Mut’ah”.

  Tafseer Khazan:
  “This verse descended about Mut’ah”

  Tafseer Mu’alim al Tanzeel:
  “This verse refers to Mut’ah Nikah, that is prescribed to a specific period”.

  Durre Manthur:
  Suyuti narrates a tradition confirming that the verse descended about Mut’ah.

  Tafseer Haqqani:
  This verse refers to Mut’ah, which was permissible in the beginning of Islam.

  Furthermore, we read in the Tafsir Kabeer of Radhi that that the companion of Rasulullah(s), Imran bin Husain, said:

  A verse on Mut’ah was revealed in the Quran, and that it was not abrogated. Furthermore, Rasulullah issued an order to practise Mut’ah and he did not ban it. Then, somebody came a long and said about it what he felt like it.

  Beyond this, if any enemy of the Ahl al-Bayt (as) claims that this refers to the Mut’ah of Hajj they should know Imam Radhi cited the comments of Imran in his discussion on the verse of Nisa on Mut’ah.

  We have cited 16 books confirming that a verse regarding Mut’ah with women appears in the Qur’an. The Qur’anic evidence destroys Nasibi claims that there is no base for Mut’ah in the Quran, and the verdicts of these 16 Sunni ‘ulama shall suffice to destroy the claims of these Nasibis. A further analysis of these texts also shows that the companions acknowledged that Mut’ah was originally permissible:

  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95

  Tafseer Ibn Katheer Volume 1 p. 84

  Tafseer Ruh al Maani Volume 1 p. Part 5

  Tafseer Gharab al Qur’an p. 2 Part 5

  Tafseer Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume1 p. 20

  Tafseer Maarif al Qur’an Volume 1 p. 28

  Tafseer Muraghee Volume5 p. by A. Mustafa Muraghee

  Fatawa Abdul Hai p. 20

  Tafseer Kabeer:
  “Sunni Ulama agree that in the beginning Mut’ah was allowed?We don’t deny that Mut’ah was Mubah”.

  Tafseer Ibn Katheer:
  “There is no doubt that in the start Mut’ah was Halal”.

  Tafseer Muraghee:
  “In the beginning of Islam Mut’ah was allowed”.

  All of these texts point to a single, irrefutable fact: that Mut’ah was originally allowed in Islam. This has always been the common ruling of the Sunni ‘ulama and it was not until the coming of the Wahabi movement that some began to doubt this issue. Furthermore, many Sunni ‘ulama have argued that Mut’ah is a legitimate type of Nikah (marriage). For example:

  Tafseer Qurtubi Volume 5 p. 36

  Tafseer Baydhawi Volume 2 p. 9

  Tafseer Jama al Bayan Volume1 p. 66

  Tafseer Muraghee p. 1

  For example, we read on the above-cited page of Tafseer Qurtubi:

  The consensus in the eyes of Ahlul Sunnah is this verse came about Mut’ah marriage, which was allowed at the beginning of Islam.

  And we read in Tafseer Baydhawi:

  Mut’ah is Nikah for a fixed time.

  There can be no doubt that the Qur’an bears witness that Mut’ah was originally halaal. Supporting this are the actions of the Companions themselves Nasibi of course know this, but as is their habit prefer to deny this fact so as to keep their subjects living in ignorance. Here is Ansar.Org’s response to this vicious Rafidi claim that appeared on the ‘frequently asked questions’ section

  VERVOLG verder te lezen op hun website

 61. 61 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:59000000 am

  moke, hadith over verbod v mut’a dr ‘umar vindt ge onder die site, maar als ge sahih buchari of muslim wilt, vindt ge da hieronder: http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/

  salukes

 62. 62 Abdullah 6 juli 2007 om 10:59000000 am

  Dank je wel shi’iet ahlulbayt, je was me net te snel af. 😀

  @Moke
  Zou je de titel willen veranderen, of vind je ook dat de dochter van abu bakr een prostituee is; zij heeft immers ook mutah gedaan. Gelieve een reactie hierop.

  Punt 2, je zegt dat men misbruik maakt van mutah. Dat geloof ik best, maar dat is een non-argument. Men maakt ook misbruik met het “vrouwen slaan want het staat in de qoran.” Je kunt niet zomaar iets verbieden wat in de koran staat.

 63. 63 lady fef 6 juli 2007 om 1:28000000 pm

  abdullah het wilt niet zegge dat iemand die van wat belang is iets slecht doet hij/zij dat gene goed praat

 64. 64 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 1:59000000 pm

  dochter van abu bakr prostituee: nieuwe vaststelling en hoort bij de titel want mut’a wordt met prositutie vergeleken en zij heeft mut’a gedaan

  abdullah ‘k heb ve broeder gehoord da ‘umar ook mut’a gedaan heeft voorda hij da haram heeft gemaakt? klopt dat?

  oei, ‘umar heeft ook aan prostitutie gedaan, oei

  salukes

 65. 65 H 6 juli 2007 om 2:45000000 pm

  Sjiet, ik zou niet zo sarcastisch doen, je hebt t wel over de moslims nog altijd.

  één ding is zeker wat de mensen TEGENWOORDIG mut’a noemen is in mijn ogen gewoon pure slechtheid en lust. Vooral aan de wat oudere mannen : Ga vasten ofso als je je niet kan inhouden, ga trouwen en neem je vrouwtje overal mee. En hou op met smoesjes verzinnen om het gewoon te doen met jongere meisjes.

  OF het nu ooit gedaan werd of niet, de mannen van nu zijn niet eens één haartje waard van de mannen van vroeger. De mannen van nu kennen alleen hun rechten, ik heb dit en dat nodig, ik ben een man, heb dus lusten, en mag dus mut’a doen. Ga wat nuttigs doen in je leven. Teveel jongeren in een land, ja trouw dan!! Rabbi swt heeft niet voor niets tegen de vrouwen en mannen gezegd om hun ogen neer te slaan!

  Hou op met discussieren over een onderwerp dat vooral smakelijk is bij de mannen, ik zie geen enkele vrouw die voorstander is van deze situatie. Het is daarom ook een vent die het als oplossing zag, om jongens zo in aanraking te laten komen met s..

  Sommige mannen zijn er om van te kotsen, en die ze verdedigen ook.

 66. 66 Abdullah 6 juli 2007 om 3:34000000 pm

  @H
  Heel fijn dat je de moeite hebt gedaan om een opstelletje te schrijven, maar ik zie geen schrijntje bewijs of hadith.

  Als er wel (semi)intellectuelen aanwezig zijn, en een analyse willen horen, lees dan verder.

  *IS MUTAH GELIJK AAN PROSTITUTIE?*
  Nee, dat is helemaal niet het geval. Bij prostitutie verdien je je geld met je lichaam (te verkopen). Laten we zeggen dat een vrouw met behulp van mutah haar lichaam voor sex verkoopt; een simpel rekenvoorbeeldje. Kan een vrouw meteen een ander “contract” aangaan met een ander man de volgende dag? Neen, er is een wachttijd, een zogenaamde “iddah;”

  “Imam as-Sadiq (as) was asked about the ‘iddah of Mut’ah, to which he said: 45 days, or a proper menstrual cycle.”
  Wasa’il, vol. 21, p. 52, hadeeth #26512

  Dus stel een vrouw gaat een mutah contract aan voor 1 uur, dan moet ze 45 dagen wachten voor de volgende “klant.” op deze manier zou je ongeveer maximaal 8 keer per jaar mutah kunnen doen. Slechte business-model..

  *ALS MUTAH SLECHT IS, WAAROM WORDT ER NIET OVER SEX-SLAVEN GEPRAAT?*
  Abu Dawud Book 11, Number 2166 a tradition narrated by Abu Sa’id al-Khudri:
  A man said: Apostle of Allah, I have a slave-girl and I withdraw the penis from her (while having intercourse), and I dislike that she becomes pregnant. I intend (by intercourse) what the men intend by it. The Jews say that withdrawing the penis (azl) is burying the living girls on a small scale. He (the Prophet) said: The Jews told a lie. If Allah intends to create it, you cannot turn it away.

  Waarom heeft de profeet hier niet gezegd dat het slecht is om alleen sex te hebben?

  *LAATSTE VRAAG*
  Als mutah prostitutie is, is dan de dochter van abu bakr een prostituee? NIEMAND durft hierop te antwoorden?!

 67. 67 henna leila 6 juli 2007 om 3:47000000 pm

  Salam alaikoum

  Na heel deze discussie over dit al dan niet haram van mut’a huwelijken.

  Sji’iet je zei me eens vertand bliven doen, weet je nog?

  Wel dat ga ik effe doen

  Even de vergelijking tussen niet moslims en moslims (als ik zeg msolims bedoel ik oprechte):

  Een niet moslim loopt op straat en ziet een vrouw of man die hem aanstaat, loopt er op af en zegt; “he ik vind je leuk gaan we samen iets drinken, …… vervolg mag je zelf geven….” ze komen na een week niet overeen of merken dat ze elkaar niet kunnen rieken of zien, de vrouw kan dan zwanger achter blijven,…. enz

  Een moslim ziet iemand die hem aanstaat, zoekt de achtergrond van de tegenpartij om te zien of ze de moeder van zijn kinderen kan zijn,… en omgekeerd. spreekt haar al dan niet aan. Hij laat eventueel door derden een ontmoeting met een derde persoon organiseren en bespreekt met haar de belangrijke punten die gebaseerd zijjn voor een goed huwelijk,… enz. indien ze overeen komen gaan ze alle stappen ondernemen via familieleden een halal huwlijk enz…

  Nu even dat mut’a ook even voorstellen

  Een moslim ‘voor mut’a’ is eventueel al getrouwd loop top straat ziet iemand die hem aanstaat, loopt er op af” wil je met mij een mut’a huwlijk voor zoveel…. bruisschat? ja/nee. indien ja lopen ze samen naar een imam huwt hen, bruisschat wordt overhandigt. ze lopen het eerste beste hotelletje binnen of eigen huis,… . gevolgen kans op zwangerschappen: groot. indien huwlijk maar voor 2 maanden was dan staat ze er na die periode alleen voor MET BABY!!!

  1+1 is 2 zeker geen 3 —-> logica!!!!

  Verklaar me het verschil

  Wat is het verschil tussen puntje 1 en puntje 3

  De imam die er even tussen komt en ze halal verklaart.

  Over al dan niet halal wil ik niet eens discussieren. Iedereen komt toch met bewijzen af om te bewijzen wat ie zoo graag wil.

  Maar waar ik wel niet over kan gaan zijn rechten.
  De islam is gekomen om de vrouw in alle opzichten te beschermen. War is de bescherming in dit soort huwlijk? Haar bruidschat????
  Wie beschermt die kinderen die uit die soorten huwlijken voorkomen???

  Ik geloof NOOIT dat Allah swt iemand hier op dounya zelfs geen plantje onrecht wil aandoen.
  Ikkan overal met logica aan in ons “mooie’ geloof. Ik kan helaas niet meer mooi geloof meer zeggen als ik het heb over Mut’a. Dan denk ik alleen aan lusten!!!
  En sorry dat ik het zo moet stellen maar dan haat ik die geile mannen die alleen daar aan denekn en het dan maar vermommen in halal mut’a huwelijk.

  Je doet anderen onrecht aan halal of niet!!!

  Sjiet ik heb enkel mijn verstand gebruikt.

 68. 68 H 6 juli 2007 om 3:52000000 pm

  Je komt alles behalve intellectueel over.

  Je komt eerder over als iemand die wanhopig iets wil imposeren.
  Jonge, als je mut’a wil doen ga je gang, niemand houd je tegen. Maar mij haal je niet over dat het goed is. Je zal enkel de lustige mannen aantrekken die jouw manier van praten fijn vinden.

 69. 69 Abdullah 6 juli 2007 om 4:12000000 pm

  @H
  En wie zegt tegen jou dat mutah alleen voor het sex is? En ik kom alles behalve intellectueel over? Waar zijn jouw bewijzen dan?

  @henna leila
  Verstand is ver te zoeken. Als je een mutah huwelijk aan wilt gaan dan moet je ALSNOG TOESTEMMING krijgen van de vader.

 70. 70 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 5:56000000 pm

  henna leila, niemand vjullie maar dan ook niemand v jullie wilt lezen wat ik en abdullah hebben geschreven: PERMANENT HUWELIJK heeft voorkeur, MUT’A is vr uitzonderlijke gevallen. Het gaat erom da Allahswt het halal heeft gemaakt en da jullie ‘umar volgen die het haram heet gemaakt, onze profeetsawas heeft het niet haram gemaakt. was het te moeilijk vr Allahswt om het haram te maken, staghfirullah. denken jullie echt da Allah swt alcohol in 3 stappen heeft verboden gemaakt en effe vergeet om mut’a haram te maken, staghfirullah. sinds wanneer heeft ‘umar het recht gekregen v Allahswt om iets da halal is, haram te maken. dat is de issue.

  henna leila, een kind uit mut’a huwelijk wordt dr niemand verworpen, noch door zijn vader, noch door zijn moeder, maar nu begin je over voorwaarden, das andere koek

  LOGICA: kijk, vr mij is het logisch, da een man in één of andere arabisch land (ni europa want daar krijg je tenminste ocmw of dop) totaal geen geld heeft om vr een vrouw te zorgen: bij PERMANENT huwelijk moet hij ni enkel vr bruidsgift & walima zorgen, maar vr onderdak, kledij en voedsel/drank vr de vrouw. als een gelovige man daar geen geld vr heeft en hij kan na jaren geduld het ni meer bedwingen, dan is het logisch da hij MUT’A doet. Doet hij da niet en kan hij zich ni bedwingen, dan gaat hij sowieso haram doen: ofwel masturberen (HARAM!!!), ofwel zina (HARAM!!!), ofwel vrouw verkrachten (HARAM!!!) en het is wetenschappelijk bewezen da personen die seks als primaire behoefte veel te lang onderdrukken, psychische problemen krijgen enzovoort en da wilt Allahswt zeker niet. Ge gaat me ni vertellen da Allahswt de Rechtvaardige, ons opzadelt met seksuele behoeftes en dan zou zeggen: “Wel, kunt ge ni vr een vrouwtje zorgen, pech vr jou, heel het jaar vasten zelfs kunt ge da ni en wordt maar psychisch ziek (lichamelijk)”, staghfirullah Allahswt is Barmhartig, dus nooit zou Hij vr uitzonderingen geen oplossing vinden.

  Dit is LOGISCH vr mij Henna Leila.

  En het is LOGISCH vr mij da een vrouw -en er zijn er zelfs bij sunnis- die gescheiden is en kinderen heeft en financieel onafhankelijk is, als zij geen man in haar kot wenst die gezinshoofd is en over haar en haar kinderen van alles te zeggen heeft en ze wilt enkel liefde ve man en haar en zijn behoeften bevredigen, is het haar recht om mut’a te doen als ze da wenst. LOGISCH, nu zijn er wat gescheiden vrouwen die ni PERMANENT willen huwen en ZINA doen, spreek over Marokk sunnivrouwen: ken de Marokk gemeenschap.

  Wat als de vrouw ervoor kiest om mut’a dte doen: jullie zien enkel de mannen die maar één ding willen? daar draait ni alles om en als we toch over behoeftes bezig zijn: wel vrouwen hebben da evengoed nodig.

  NOGMAALS. PERMANT= VOORKEUR, MUT’A= UITZONDERLIJK

  Bewijskes leest ge maar want meer kan ik ni vertellen: ben precis een papegaai die alles 1000x zitten op te zeggen

  Salukes

 71. 71 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 6:15000000 pm

  moke

  doe die ‘prostitutie’ weg broeder want ge weet ni wa ge doet: die Deens cartoons met onze profeet sawas zijn nikske in vergelijk met mut’a vgl met prostitutie: ge valt Allahswt aan broeder. Ge zult echt de gevolgen daarvan dragen: zijt ge u bewust ervan of ni????

  salukes

 72. 72 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 6:21000000 pm

  en maar zagen over mut’a v 1uur: als er dan een mut’a bestaat (ver te zoeken), dan gaat het ni over 1u, maar jaren en weet uit reportage in nl: da een shia met christen was die met hem enkel wou samenwonen en hij zei da hij wettelijk gehuwd moest zijn en legde mut’a uit. na jaren mut’a zijn ze overgeschakeld op permanent huwelijk.

  ben voorstander v permanent huwelijk vr diegenne die me nog ni begrepen hebben, maar ben voorstander v mut’a in uitzonderijke gevallen als er geen oplossing is vr permanent, ok???? begrepen???? spreek ik chinees????

  salukes

 73. 73 Aneetra 6 juli 2007 om 8:32000000 pm

  Assalamoe 3ala man ittaba3a alhoeda,

  Ik heb met open mond bepaalde reacties hier gelezen. Soebhanallah! Dit is zowaar djahillia wat hier te zien is! Hoe kun je ahadith gebruiken die aan annaskh onderhevig zijn en die dus niet meer gelden? hebben deze moslims zich uberhaupt verdiept in de term “nasikh en mansoekh” oftewel de verwerpen en verworpene?

  vergeten wordt dat de context van een hadith begrepen dient te worden en aan welke regels het onderhevig is. In dit geval heeft er nask plaatsgevonden, wat betekent dat die ahadith niet langer gelden.

  Imam Moeslim, vanwaar ze ook de ahadith halen zegt in zijn saheeh moeslim:

  Imaam Muslim said in his Saheeh:
  Baab Nikaah al-Mut’ah wa bayaan annahu ubeeha thumma nusikha thumma ubeeha thumma nusikha wastaqarra tahreemuhu ilaa Yawn il-Qiyaamah

  Vrij vertaald:
  “Het genotshuwelijk is bekend over dat het eerst toegestaan werd, daarna verworpen, vervolgens toegestaan en daarna verworpen. Daarna is het verbod hierop gestabiliseerd tot aan de dag des Oordeels.”

  Hieruit valt het te concluderen dat dit inderdaad haraam is en dat bij het gebruik van ahadith men niet alles letterlijk overneemt maar eerst de hadith en zijn context dient te kennen.

  Attaqi Allah!

 74. 74 Abdullah 6 juli 2007 om 8:52000000 pm

  @Aneetra
  Zwaar djahilliah? Beantwoord dit voor mij;
  Als koran zegt dat het mag, maar hadith spreekt koran tegen.

  Welke weegt zwaarder voor jou, de koran die onfeilbaar is, of hadiths die NIET sahih kunnen zijn (ja, zelfs in bukhari en muslim zitten tallozeonzin hadiths..).

 75. 75 Moke 6 juli 2007 om 9:34000000 pm

  Beste Abdullah & Sji’iet ahlulbayt as,

  Goed, ik zal het veranderen, deze titel omvormen naar iets anders:
  • Tijdelijke huwelijken: Is dat de toegestane prostitutie
  in de Islam ?
  – naar … ?

  Zou graag iets anders in de plaats hebben dat duidelijk aan-
  toont wat verboden en toegelaten is bij Sji’isme versus
  Soennisme. (Doormailen, zal het verder verwerken)

  – welke uitzonderlijke gevallen zijn het bij u om tot
  mutah-huwelijk over te gaan ? Vb.: dat je lang van huis moet weg
  blijven? In Irak of elders voor 2 à 3 jaar blijven??
  Zoals de Amerikanen doen, maar onwettige ….

  – Abdullah, je hebt gezegd dat malikis ook aan muta’s doen:
  Marokkaanse soennieten zoals, bedoel je de Marokkaanse
  Koningshuis??? Waar blijven de verdere informatie, als je wilt?

  – Verder ligt het buiten mijn bereik om iemand te beschuldigen
  van prostitutie: Ik zou daar graag uitspraken willen van doen,
  maar heb geen kennis van, sorry beste broeder!!!

  Thalla & Beslama. 😉

 76. 76 NADIYA 6 juli 2007 om 10:19000000 pm

  Salaam

  Dit is allemaal begonnen bij onderwerp ‘relaties voor het huwelijk deel 4’ toen ik een discussie aanging met ‘sji iet ahlulbayt…’. Ik wist niet dat het ging uitlopen tot een onderwerp over tijdelijke huwelijken.
  Ik vind het echt grappig dat sji iet en Abdullah zo bekrompen kunnen zijn.
  Mijn vraag was voor deze twee:

  Wat zullen jullie doen als mevrouw zwanger wordt tijdens MUTA? Is het dan tijdelijke vaderschap?

  Ik moet echt lachen, waar is onze UMMA gebleven, iedereen interpreteert de Allahs woorden anders, dit noem ik ziekelijk, echt iets voor hypocrieten.

  Wa salaam galekoem

 77. 77 Aneetra 6 juli 2007 om 10:21000000 pm

  @ sjiiet,

  Weet je uberhaupt wat annaskh inhoudt? Zelfs in de Koran komen er ayaat voor die niet langer gelden. Denk aan de kwestie van alcohol, welke in fasen is verboden. Alle ayat die voor het verbod zijn geopenbaard zijn niet langer geldig, alleen de ayaat over het verbod zelf. Verdiep je in wat je gelooft, doordat iedereen maar bazelt zonder naar de bronnen terug te keren zijn er tegenwoordig zoveel sektes.

  Allahoe almoesta3aan.

 78. 78 NADIYA 6 juli 2007 om 10:28000000 pm

  Salaam

  Ik heb hier zoveel over maagden gelezen?
  Ons profeet is grotendeels met gescheiden vrouwen getrouwd en weduwe enz… daar kunnen jullie een voorbeeld van nemen. Deze vrouwen verdienen ook een tweede kans of niet?
  Wat ik mijn eigen afvraag, horen niet de beide geslachten maagd te blijven tot het huwelijk, uitzonderlijk de gescheiden,weduwen,diegene die verkracht zijn geweest enz…

  Zoveel bla bla bla… maar als het erop aankomt gebruikt iedereen islam voor zijn of haar eigen behoefte, we hebben recht op dit en dat… maar vergeten hun plichten tegen over Allah.

  Islam volg je met volledige overgave!

  Allah weet wat er in onze harten is, Hij is de Alwetende en de Rechtvaardige…

  Wa salaam galekoem

 79. 79 sji'iet ahlulbayt as 6 juli 2007 om 10:57000000 pm

  moke, vr mezelf kan ik ni oordelen wat ge moet in de situatie zitten, maar kan begrijpen da een moslimman die enkele jaren v thuis weg is en in oorlogsgebied zit, op een gegeven moment z/behoeftes ni kan bedwingen en dan vind ik het in orde dat hij mut’a doet vr de periode dat hij daar zit, maar het is ni uitgesloten, dat hij die vrouw nadien -als hij terugkeert, nog behoudt. mut’ahuwelijken kan je verlengen, zo heb ik da toch verstaan. er zijn mut’a huwelijken in pakistan die gaan over 80 of 90j. heb al genoeg voorbeeldjes gegeven

  ‘k zen druk bezig, maar een ander onderwerp is bijv. tarawih: sunnis doen da in ramadan terwijl ‘umar da heeft binnengebracht, maar shia komen samen in de moskee bijv. in ramadaan, bidden daar salat maghribain, doen daar iftar, doen daar smeekbeden, lezing, elke avond in Ramadan, maar geen tarawih. vr meer info: http://www.answering-ansar.org (zelfde topic waar ge info vindt over mut’a) en http://www.al-islam.org (fact sheets, zelfs in het nl!). zo v die kleine artikels met bewijskes uit quran en sunna

  of abdullah heeft een ander idee? ander voorbeeld?

  aneetra, ge moet me geen lesje geven over nasigh, mansugh, weet waarover je het hebt. ben ni v gisteren man/vrouw.

  salukes

 80. 80 Abdullah 7 juli 2007 om 1:19000000 pm

  @NADIYA
  Als de vrouw zwanger raakt dan is het GEWOON vaderschaps, punt.

  @Aneetra
  Dat klopt, alcohol is in stappen verboden IN de koran. Kun je mij verzen geven die zeggen dat mutah is verboden IN de koran? Je hebt 100 jaar de tijd..

  @moke
  Ik kan even mijn info over de malikis niet vinden, ik zal even tijdelijk deze link geven:
  http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?pagename=IslamOnline-English-Ask_Scholar/FatwaE/FatwaE&cid=1119503544160

  Grappig dat niemand iets over misyar zegt 😀

  Goed, een nieuwe opdracht dus. Kan iemand mij een vers geven uit de koran dat zegt dat mutah verboden is? Zolang vers 4:24 zegt dat het halal is, hoe kan een hadith de koran overschrijden? doe je best mensen..

 81. 81 Abdullah 7 juli 2007 om 1:21000000 pm

  @sji’iet ahlulbayt as

  Ja, een ander idee. Laat ze maar komen op een vers in de koran dat zegt dat mutah haraam is.

 82. 82 sji'iet ahlulbayt as 7 juli 2007 om 1:27000000 pm

  abdullah, da heb ik vroeger versch keren @ moslims gezegd in discussies: hoe kan een hadith een vers uit quran vervangen????? geen antwoord.

  niemand zal een vers vinden da mut’a haram maakt tenzij een vers verzonnen wordt, staghfirullah

  interessante opdracht: wie vindt in de quran een vers over mut’a da de vers vervangt da het halal is, maw een vers da mut’a haram maakt

  succes

  salukes

 83. 83 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 1:59000000 pm

  Kennismaking met Shiecah

  Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de laatste der Boodschappers, Mohammed

  Er wordt vaak beweerd dat de overtuiging van de Sjiieten niet zo veel verschilt van die van Ahl us-Soennah wal Djamaacah en dat Ahloe as-Soennah uit haat en nijd de Sjiieten zwart proberen te maken en roddels en leugens over hen verspreiden. Maar dankzij de zendingsdrift en de ontwikkelingen op het gebied van Sjiietisch drukwerk, is het een stuk makkelijker geworden voor ons om prominente boeken van de Shiecah te bemachtigen. Dit biedt ons een uitgelezen kans hun valse doctrines uit de doeken te doen uitgaande van hun eigen boeken waar zij geen afstand van durven te nemen.

  En natuurlijk zijn wij de beroerdste niet als de Sjiieten afstand willen nemen van de door hun geleerden gedane uitspraken, maar dan moeten zij wel openlijk deze boeken verwerpen en de schrijvers ervan veroordelen. In afwachting hiervan zullen wij rustig verder gaan met het ontsluieren van hun ware gezicht.

  De oorsprong van hun overtuiging

  De Sjiieten geven zelf te kennen dat de stichter van de Sjiietische stroming een jood was, genaamd Ibnoe Saba’ en dat cAli (moge Allah tevreden met hem zijn) de volgelingen van deze man heeft verbrand en afstand heeft genomen van zijn afgedwaalde ideeen. [1]

  De Sjiieten zien de soennieten als Koeffaar

  Zij zeggen: “Wij en zij (Ahl us-Soennah) hebben niet dezelfde god, noch dezelfde Profeet, noch dezelfde imam, want zij beweren dat hun Heer Degene is wiens Profeet Mohammed heette en de Kalifah daarna Aboe Bakr. Wij erkennen noch deze Heer, noch deze Profeet, want wij geloven dat de Heer die Aboe Bakr als opvolger van Zijn Profeet aanvaardt, niet onze Heer is en ook is Diens Profeet niet onze Profeet.” [2]

  Zij zeggen: “Het verwerpen van één van onze twaalf imams is net als het verwerpen van alle Profeten.” [3]

  Zij zeggen: “Wie één van onze twaalf imams verwerpt is een afgedwaalde ongelovige die in aanmerking komt voor de eeuwige Hel.” [4]

  Allah volgens de Sjiieten

  Zij zeggen: “(Het woord) ‘Ah’ is één van de Schone Namen van Allah. Wie ‘Ah’ zegt, heeft Allah opgeroepen.” [5]

  Zij zeggen: “Allah bezoekt al-Hoessayn ibnoe cAli, geeft hem een hand en gaat met hem zitten op een ligstoel.” [6]

  De Koran volgens de Sjiieten

  Zij zeggen dat de Edele Koran gewijzigd is en dat de echte Koran in het bezit is van hun verwachte Mahdi. [7]

  Zij zeggen dat het zinsdeel “Aal Mohammed wa Aal cAli” uit de Koran is geschrapt” [8]

  Zij zeggen: “Er bestaat een Soerah met de naam ‘al-Wilaayah’ die als volgt begint: ,,O jullie die geloven, gelooft in de beide lichten…” En het is cOthmaan ibnoe cAffaan die deze Soerah heeft doen vervallen.” [9]

  Zij zeggen: “Leert jullie vrouwen Soerat Yoesoef niet en leest het niet aan hen voor, want deze Soerah staat vol van fitan (zaken die tot wanorde en anarchie leiden).” [10]

  De Profeet volgens de Sjiieten

  Zij zeggen dat cAli dapperder is dan de Profeet (vrede zij met hem) en dat de Profeet (vrede zij met hem) dapperheid niet in zich heeft.” [11]

  Zij zeggen: “De Profeet (vrede zij met hem) gaf altijd, voor het slapengaan, Faatimah een kus tussen haar borsten.” [12]

  Al-Hassan, de kleinzoon van de Profeet, volgens de Sjiieten

  Zij zeggen: “Al-Hassan ibnoe cAli is degene die de gelovigen schande heeft aangedaan door de eed van loyaliteit af te leggen aan Moecaawiyyah.” [13]

  De vrouwen van de Profeet volgens de Sjiieten

  Zij zeggen: “cAa’ishah is na de dood van de Profeet (vrede zij met hem) ongelovig geworden evenals een groot aantal van de metgezellen.” [14]

  Zij zeggen: “cAa’ishah heeft ontucht gepleegd.” [15]

  Zij zeggen: “cAa’ishah en Hafsah wilden samen de Profeet (vrede zij met hem) gif te drinken geven.” [16]

  De metgezellen volgens de Sjiieten

  Zij zeggen: “Alle metgezellen, uitgezonderd drie, zijn na de dood van de Profeet (vrede zij met hem) ongelovigen geworden, waaronder Aboe Bakr, cOmar, cOthmaan, Khaalid ibnoel Walied, Moecaawiyyah en al-Moeghirah ibnoe Shoecbah.” [17]

  Zij zeggen: “Tot onze overtuiging behoort het zich distantiëren van de vier afgoden; Aboe Bakr, cOmar, cOthmaan en Moecaawiyyah. Ook behoort het tot onze overtuiging zich te distantiëren van de vier vrouwen; cAa’ishah, Hafsah, Hind en Oem ul-Hakam en iedereen die hen volgt. Ook moeten wij geloven dat deze personen de meest slechte schepsels van Allah op aarde zijn en dat het geloven in Allah, Zijn profeet en Zijn Imams niet mogelijk is zonder afstand te nemen van hun vijanden.” [18]

  Zij zeggen: “Aboe Bakr en cOmar zijn ongelovigen en degene die hen liefheeft is ook een ongelovige.” [19]

  Zij zeggen: “De reden waarom de Profeet (vrede zij met hem) Aboe Bakr koos als reisgezel voor zijn emigratietocht is omdat hij bang was dat als Aboe Bakr achter zou blijven, hij de ongelovigen van Qoeraysh naar de Profeet (vrede zij met hem) zou leiden.” [20]

  Zij zeggen: “Wanneer onze Mahdi komt, zal hij Aboe Bakr en cOmar weer tot leven brengen, kruisigen en verbranden. Ook zal hij cAa’ishah tot leven brengen en haar straffen.” [21]

  Wordt vervolgd…

  [1] Firaaq ush-shiecah van Nobochtie, blz. 22; Ikhtiaar Macrifat ur-Ridjaal van Toesi, blz. 107.
  [2] Al-Anwaar An-Noecmaaniyyah van Nicmatullah al-Djazaa’iri, boekdeel 2, blz 278.
  [3] Manhadj an-Nadjaat van al-Faidh al Kashaanie blz. 48.
  [4] Haq ul-Yaqeen van cAbdullah Shibr, boekdeel 2, blz. 189.
  [5] Moestadrak al-Wasaa’il van an-Noeri at-Taboersie, boekdeel 2, blz. 148.
  [6] Sahiefat ul-Abraar van Mirza Mohammed at-Taqiyy, boekdeel 2, blz. 140.
  [7] Hier volgen de namen van een aantal grote Sjiietische geleerden die menen dat de Koran gewijzigd is:

  * cAli ibnoe Ibraahiem al-Qoemmie
  * Nicmatullah al-Djazaa’iri
  * Al-Faidh al Kashaanie
  * Ahmed at-Taboersie
  * Mohammed Baaqir al-Madjelisi
  * Al Moefied

  * cAdnaan al-Bahraani
  * An-Noeri at-Taboersie
  * Habiebullah al-Khoe’ie
  * Mohammed ibnoe Yacqoeb al-Kolienie
  * Mohammed al-cAyaashi

  [8] Manhadj al-Baraacah van Habiebullah al-Khoe’ie, boekdeel 2, blz. 216.
  [9] Fasl ul-Khitaab fi Tahriefi Kitaab Rabb il-Arbaab van An-Noeri at-Taboersie, blz. 18.
  [10] Al-Foeroec min al-Kaafie van Al-Kolienie, boekdeel 5, blz. 516.
  [11] Al-Anwaar An-Noecmaaniyyah van Nicmatullah al-Djazaa’iri, boekdeel 1, blz. 17.
  [12] Bihaar ul-Anwaar van al-Madjelisi boekdeel 43 blz 78.
  [13] Ridjaal Al-Koshi van al-Koshi, blz. 103.
  [14] Ash-Shihaab ath-Thaaqib van Yoesoef al-Bahraani, blz. 236.

  [15] As-Siraat ul-Moestaqiem van Zain ud-Dien an-Nabaati al-Bayaadhi, boekdeel 3, blz. 165.
  [16] As-Siraat ul-Moestaqiem van Zain ud-Dien an-Nabaati al-Bayaadhi, boekdeel 3, blz. 168.
  [17] Ar-Rawdah min al-Kaafi van Al-Kolienie, boekdeel 8, blz. 245.
  [18] Haq al-Yaqeen van Al-Madjelisi blz 519.
  [19] Bihaar al-Anwaar van Al-Madjelisi boekdeel 69 blz 137-138.
  [20] Tafsier al-Borhaan van Haashim Al-Bahraani.
  [21] Ar-Radj3ah van Ahmed al-Ahsaa’ie blz 116, 161.

 84. 84 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 2:00000000 pm

  Kennismaking met Shicah (2)

  Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de laatste der boodschappers, Mohammed

  Het overdrijven in het prijzen van cAli (Moge Allah tevreden met hem zijn)

  Zij zeggen: “Allah heeft de Boodschapper (vrede zij met hem) tijdens de nacht van Micraadj toegesproken met de stem en de taal van cAli ibn Abi Taalib (moge Allah tevreden met hem zijn).” [1]

  Zij zeggen: “cAli ibn Abi Taalib(moge Allah tevreden met hem zijn) is degene die de mensen over het Paradijs en de Hel zal verdelen, zo zal hij de inwoners van het Paradijs, het Paradijs doen binnentreden en de inwoners van de Hel, de Hel doen binnentreden.” [2]

  Zij zeggen: “Allah zal degene die cAli heeft gehoorzaamd het Paradijs doen binnentreden, ook al heeft hij Allah niet gehoorzaamd. En Allah zal degene die cAli ongehoorzaam is geweest de hel doen binnentreden, ook al heeft hij Allah gehoorzaamt.” [3]

  Zij zeggen: “Allah heeft geen profeet gestuurd, of Hij heeft hem uitgenodigd bereidwillig of gedwongen te geloven in al-Wilaayiah (gezag) van cAli (moge Allah tevreden met hem zijn).” [4]

  Zij zeggen: “cAli zal het Paradijs eerder betreden dan de Profeet (vrede zij met hem).” [5]

  Zij zeggen: “De donder is een zaak van jullie vriend.” Als er gevraagd wordt: “Wie wordt er bedoeld met onze vriend?” Dan antwoordden zij: “De leider der gelovigen cAli ibn Abi Taalib (moge Allah tevreden met hem zijn).” [6]

  Zij zeggen: “Eenieder die cAli ongehoorzaam is, is een ongelovige en wie iemand boven cAli plaatst, treedt daarmee buiten het geloof.” [7]

  Het plaatsen van hun Imams boven de profeten

  Zij zeggen: “Onze twaalf imams zijn beter dan alle profeten en boodschappers (vrede zij met hen).” [8]

  Zij zeggen: “De imams van Shicah hebben kennis van het verleden en de toekomst en niets ontgaat hen en zij gaan enkel en alleen dood als zij dat willen.” [9]

  Zij zeggen: “Er doen zich tussen ons en Allah zaken voor die niet weggelegd zijn voor vooraanstaande engelen en gezonden profeten.” [10]

  Zij zeggen dat Allah, Zijn engelen, de profeten en de gelovigen het graf van de leider der gelovigen cAli ibn Abi Taalib (moge Allah tevreden met hem zijn)bezoeken.” [11]

  Zij zeggen: “Het lichaam van onze Mahdi is een joods lichaam.” [12]

  Hun zogenaamde Mehdi

  Zij zeggen: ,,onze Mehdi zal de heilige moskeeen in Mekkah en Medinah verwoesten, hij zal naar de wet van Aali David oordelen, Allah in het Hebreeuws toespreken en zal eenderde van de wereldbevolking doden.” [13]

  Zij zeggen: ,,onze Mehdi zal terug komen om wraak te nemen op onze moslim vijanden en zal vrede sluiten met de Joden en de christenen.” [14]

  Het aanbidden van graven

  Zij zeggen: ,,Het bezoeken van het graf van al-Hoessain Ibnoe Ali (moge Allah tevreden met hem zijn) is beter dan het verrichten van de bedevaart naar het heilige huis van Allah.” Het is zelfs zo dat de bezoekers van het graf van al-Hoessain allemaal rein zijn, terwijl onder de bedevaarders naar Mekka zich bastaardkinderen bevinden.” [15]

  Zij zeggen: ,,Karbalaa is de meest heilige islamitische plek die er is, het is zelfs heiliger dan Mekkah, Medinah en Bait al-Maqdes.” [16]

  Zij zeggen: ,,Het eten van de aarde van het graf van al-Hoessain is een genezing voor alle ziektes.” [17]

  De haat die zij hebben jegens de inwoners van Mekkah en Medinah

  Zij zeggen: ,,de inwoners van Mekkah begaan openlijk Kufr (ongeloof) en de inwoners van al-Madinah zijn zeventig keer erger dan de inwoners van Mekkah.” [18]

  Hun geloof is Taqiah [19]

  Zij zeggen: ,,degene die ons geloof geheim houdt, zal door Allah geëerd worden en degene die ons geloof bekendmaakt, zal door Allah vernederd worden.” [20]

  Zij zeggen: ,,Hij heeft geen geloof, degene die geen Taqiah heeft.” [21]

  Zij zeggen: ,,Alle mensen zijn bastaards, behalve ash-Shicah.” [22]

   

  [1] Kashf al-Yaqeen fi fadaa’ili Amieril-moe’minien, Hassan Ibnoe Yoessef al-Mottahar al-Hillie, blz. 229.
  [2] Basaa’ir ad-Dardjaat, As-Saffaar, boekdeel 8, blz 235.
  [3] Kashf al-Yaqeen fi fadaa’ili Amieril-moe’minien, Hassan Ibnoe Yoessef al-Mottahar al-Hillie, blz 8.
  [4] Al-Asraar al-calawyah, Mohammed al-Mascoedi, blz. 190.
  [5] cIllal ash-Sharaa’ic, Ibn Babaweeh al-Qommie, blz. 205.
  [6] Al-Ikhtissas, Al-Moefied, blz 327.
  [7] Bishaarat al-Moestaffah, Shicat al-Mortadhah, boekdeel 2, blz. 79.

  [8] Al-Anwaar An-Nocmaaniyyah van Nicmat-Ullah al-Djazaa’iri, boekdeel 3, blz. 308.
  [9] Oessoel al-Kaafi, al-Koleenie, boekdeel 1, blz. 258 en 260.
  [10] Tahrier al-Wasielah, al-Khomaynie, blz. 94.
  [11] Al-Foeroec min al-Kaafie, Al-Koleenie, boekdeel 4, blz. 580.
  [12] Al-Imaam al-Mahdi, Mohammed al-Qazwinie, blz. 53.
  [13] Bihaar al-Anwaar van Al-Madjelisi boekdeel 52 blz 338, Oessoel al-Kaafi van al-Koleenie boekdeel 1 blz 397.
  [14] Bihaar al-Anwaar van Al-Madjelisi boekdeel 52 blz 376.

  [15] Bihaar al-Anwaar van Al-Madjelisi boekdeel 98 blz 85.
  [16] Masaabih al-Djinaan van 3abbas al-Kashaanie blz 360.
  [17] Al-Mazzaar van al-Mofied blz 125.
  [18] Oessoel al-Kaafi van al-Koleenie boekdeel 2 blz 410.
  [19] Taqiah staat voor het achterhouden van de waarheid.
  [20] Oessoel al-Kaafi van al-Koleenie boekdeel 2 blz 222.
  [21] Oessoel al-Kaafi van al-Koleenie boekdeel 2 blz 217.
  [22] Ar-Rawdah Mina al-Kaafi van Al-Koleenie boekdeel 8 blz 285.

 85. 85 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 2:05000000 pm

  Als de Shia’a al deze kufr geloven en een compleet ongeldige ‘aqiedah belijden, wat heeft het dan nog voor zin om met hen te discussieren over zaken binnen de fiqh zoals het huwelijk?

 86. 86 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 2:09000000 pm

  Blijf ver van hen en zie ze nooit als broeders,

  Ze zullen jou ook nooit als broeder zien ook al zeggen ze van wel.

  AtTaqiah (vorm van liegen) is immers onderdeel van hun geloof.

  Zoals een van de geleerden van ahl asSunnah heeft gezegd:

  “We verschillen van mening met de Shi’a in 2 zaken: De Quraan en de Sunnah (m.a.w. de gehele godsdienst).
  Het Shi’isme is een andere godsdienst dan de Islaam”

 87. 87 Abderrahman 7 juli 2007 om 2:35000000 pm

  Salaamoe Halaykoem

  Abdullah en Sji’iet, ik heb een vraagje, met alle respect natuurlijk. Ik ben een Moslim, ik heb gestudeerd en ik werk en verdien tamelijk goed. Ik ben ambitieus, gedreven en tegelijkertijd verlies ik mijn geloof niet uit het oog. Ik doe mijn best.

  Ik wil trouwen binnen een paar jaar Insha’Allah. Dan heb ik genoeg gespaard. Niet voor een huis natuurlijk want een lening is haraam, riba is haraam, dat weten we hopelijk allen. Ik wil zeggen dat ik tegen dan genoeg geld zou hebben voor meubelen te kopen, trouwfeest te betalen, reserve voor onvoorziene omstandigheden en dan nog een som geld op mijn bankrekening om met geen geldzorgen te zitten. Mijn probleem is het volgende: Soms loop ik over straat en zie ik van die schaars geklede meisjes, zowel “moslima’s” en niet-moslima’s, zijn belgische, nederlandse etc … Ik, als man, heb hormonen die ik niet altijd in bedwang kan houden. Het resultaat daarvan is dat ik soms naar zo’n verleidelijke jongevrouw stap en haar nummer vraag. Uit ervaring weet ik dat ze meestal ja tegen mij zeggen maar eenmaal ik thuiskom heb ik er spijt van. Ik wil dan niet afspreken met hen omdat ik weet dat er veel van zal komen, zijnde seks. Daarom, probeer ik mij in te houden en ook al vraag en krijg ik soms een gsmnummer van een knappe juffrouw met een mooi lichaam, maak ik daar geen misbruik van, tot nu toe althans …

  Mijn vraag, die ik stel met oprechtheid, is of ik met een zus van jullie of een nicht van jullie een tijdelijk huwelijk kan afsluiten. Dit liefst voor een maand.

  Gelieve mij op de hoogte te houden. Weet dat mijn intentie zuiver is. Ik bedoel het alleen maar goed en jullie kunnen er beide op rekenen dat, indien een van jullie zussen of nichten mij de toelating geeft om samen binnen het mutu’a huwelijk te treden, ik haar zéér goed zal behandelen.

  Salaamoe Halaykoem

 88. 88 Abdullah 7 juli 2007 om 2:59000000 pm

  @ Abu Abdelsalaam

  Aha, kopieren en plakken? zonder volledige citaten? Goed, dan gooi ik ook alle bommen, laat het kopieren en plakken maar beginnen!

  ONDERDEEL 1
  Jami al Tirmidhi, Bab al Tafseer Volume 2, page 382, ‘Ayat Hars’
  Fathul Bari Volume 8 page 191 Kitab Tafseer Ayat Hars
  Gharab al Qur’an Volume 3 page 249 Ayat Hars
  Tafseer al Ibn Katheer Volume 1 page 261
  Fayl ai Lawathar Volume 6 page 229
  Tafseer Qurtubi Volume 1 page 92 Ayat Hars

  “Ibn Abbas narrates that Hadhrath Umar went before Rasulullah (s) and “Master I am destroyed!’. Rasulullah (s) asked ‘what thing has destroyed you?’. Umar replied last night I had anal sex.”

  Ik denk dat iedereen best weet wat hier staat.

  ONDERDEEL 2
  Tafseer Durre Manthur Volume 1 page 264 Ayat Hars
  Tafseer Qasmi Volume 2 page 220, by Jamaladeen Qasmi
  Tafseer Qurtubi page 92 Ayat Hars

  “Traditions wherein Abdullah ibne Umar believed sodomy with women are well known and Sahih”.

  *Abdullah ibn Umar meende dat anaal seks halal is*

  ONDERDEEL 3
  Fayl al Lawathar Volume 6 page 154 Kitab Nikah, Bab Mut’ah
  Tafseer Qasmi Volume 2 page 223 Ayat Hars
  Tafseer Ibn Katheer Volume 1 page 262 Ayat Hars
  Fathul Bari Volume 8 page 191 Ayat Hars
  Tafseer Mazhari, Volume 3, Page 19

  “Imam Auzai stated of the Fatwas from Hijaaz that are famous, one fatwa is from the people of Makka is that is that they deemed Mut’ah with women to be permissible, the other from the people of Madina, that sodomy with women is permissible”.

  *zowel MUTAH & ANAAL seks toegestaan volgens jullie ulama..*

  ONDERDEEL 4
  Tafseer Qurtubi Volume 3 page 93 Ayat Hars:

  “Fatwas on the permissibility of sodomy with women Saeed bin Maseeb Nafi, ibn Umar, Muhammad bin Kab, Abdul Malik, Imam Malik, a large group amongst the Sahaba and Tabaeen deemed sodomy to be permissible”.

  *de bovengenoemde personen zeiden dat anaal seks halal is!*

  ONDERDEEL 5
  Tafseer Durre Manthur Volume 1 page 266, Ayat Hars
  Tafseer Ruh al Ma’ani page 125, Ayat Hars
  Tafseer Ahkam al Qur’an Volume 1 page 265
  Tafseer Qasmi Volume 2 page 228 Baqarah Verse 223
  Al Mahzoorath page 268

  “On sodomy with women, Imam Sha’afi no Sahih narration’s have reached us from Rasulullah (s) as to whether it is halaal or haraam and logic suggests that this halaal”.

  *Imam sha’afi zegt anaal seks is halal!*

  ONDERDEEL 6 (EEN LACHERTJE!)
  Tafseer Durre Manthur Ayat Hars:
  “Abu Maleeka was asked whether it was permissible to practise sodomy with women. He replied ‘Last night I practised sodomy with my servant, penetration became difficult hence I sought the assistance of a stick.”

  *Abu maleeka de uitvinder van de anale dildo? :S*

  ONDERDEEL 7
  Ahkam al Qur’an Volume 1 page 352 Ayat Hars
  Tafseer Gharab al Qur’an Volume 2 page 249 Ayat Hars
  Tafseer Durre Manthur Volume 1 page 111, Ayat Hars
  Fathul Bari Volume 8 page 190 Kitab Tafseer Ayat Hars

  “Sahil asked Imam Malik ‘is sodomy with women permissible? Imam Malik replied ‘I just did this act and have just washed by sexual organs”.

  *Zelfs imam Malik zegt dat anaal halal is.. hoe ziek..*

  ONDERDEEL 8
  Sahih al Bukhari, page 96, Kitab Bab ul Salaat, narrates a tradition from Zuhri:

  “The Imamate of a mukhanath at a time of necessity is Sahih”. Sahih al-Bukhari, Page 96, 1375 AH print
  “mukhanath” betekent een homosexueel. De volledige zin betekent dus dat je achter een homo mag bidden! deze hadith is verwijderd van de engelse sahih bukhari, maar in de arabische versie staat hij er nog, hier kun je em zien:

  ONDERDEEL 9
  Muhadarat Volume 3 page 237:
  “A man paid a boy some money to secure his consent to sodomise him. When he tried to enter inside him, the boy noticed that his penis was very large he refused to allow him to enter. The man replied ‘You will have to do one of two things, either you allow me to sodomise you, OR: You curse Ameer Mu’awiya. The boy replied I shall be patient and allow myself to be sodomised rather than curse the Commander of the Faithful Mu’awiya. When the man started to sodomise him, the boy said ‘O Allah I am suffering this affliction on account of love for your Guardian Mu’awiya. O Allah, grant me solace for having refused to curse Mu’awiya”.

  *subhannalah! verglijk dit met Hujr bin Adi (ra) die weigerde imam ali a.s. te vloeken en verloor zijn hoofd hierdoor!

  ONDERDEEL 10
  Voor degenen die zeggen dat de shia slecht praten over de sahaba, waarom kijken ze niet in hun eigen boeken?

  “Imam Abu Hanifa said that Iblis and The Great Truthful one Abu Bakr were equal in Iman”.
  Tarikh Baghdad Volume 13 page 373

  Abu hanifa zei dat Iblis en abu bakr gelijk aan elkaar waren!

  Laat dit een lesje voor je zijn abu grapjas, als je gaat kopieren/plakken dan slaan wij 10x zo hard terug met feiten en volledige teksten/referenties, iest wat jij niet kan leveren.

 89. 89 Abdullah 7 juli 2007 om 3:04000000 pm

  @Abderrahman

  Zoals ik eerder heb gezegd, mutah mag, het is niet verplicht, en ik zou het zelf niet doen, ook niet voor mijn zussen (die ik toch niet heb) en nichten. Als je in een situatie zit waar je denkt dat je het toch moet doen, dan mag het altijd nog met een joodse of christen. (als zij nog maagd is dan moet je de toestemming zoeken van de vader).

  Ik hoop dat je hiermee voldoende info hebt,
  wasalaam

 90. 90 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 3:13000000 pm

  Aan degenen onder hen die er voor kiezen om dit forum te bezoeken:

  Pas op met het doen van uitspraken zonder kennis (met name MENINGEN)
  en pas op voor de leugenachtige sjieten die dit forum als platform gebruiken om hun leugenachtige gif te verspreiden.

  Het zijn niet jullie broeders nog zien zij jullie als hun broeders,
  als je hierover enig twijfel hebt gaan dan naar een willekeurige, betrouwbare imam en vraag hem naar de ‘aqiedah van de sjieten.

 91. 91 Aneetra 7 juli 2007 om 3:17000000 pm

  Allahoe almoesta3aan! Allahoe almoesta3aan..

  Mijn Allah wat lees ik hier allemaal. Dit is de ummah van tegenwoordig, een moslim die zijn broeders vraagt of zijn zussen de prostitutie in willen, en andere die het harame halaal verklaren. Allahumma innie qad ballaght fashhad. Weet dat al deze woorden hun consequentie hebben en weet dat degene die tot alharaam oproept daarvoor gestraft zal worden. Soebhanallah, en met zo’n overtuiging wordt het gezegd alsof het e normaalste zaak is in de wereld. Net of ze onvoldoende kracht hebben om een vrouw te trouwen en haar te obnderhouden, nee ze willen van meerdere wallen eten. La hawla wa la qowatta illa billah.

 92. 92 Abdullah 7 juli 2007 om 3:20000000 pm

  @Abu Abdelsalaam

  Als jij zo slim bent, geef dan een vers waar staat dat mutah verboden is?

  Dat is nou eenmaal de “Salaf,” praat niet met ze omdat we doodsbang van de waarheid zijn xD

 93. 93 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 3:31000000 pm

  In ons geloof gelden de overleveringen van de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) ook als bewijs. Hij is namelijk degenen die de Quraan in de praktijk heeft gebracht. Hoe konden we anders bijvoorbeeld de regels omtrent het gebed en vele vele andere zaken in de praktijk brengen.
  Aangezien de Sji’a echter niet in de betrouwbare overleveringen geloven heeft ook weinig zin om met hen de discussie aan te gaan in deze kwestie.

  Vraag: Is Zawaj al mut’a toegestaan in de Islam ?

  Antwoord: Zawaj al moet3a betekent letterlijk genotshuwelijk (Moet3a afkomstig van het werkwoord tamatta3a “genieten”)

  Deze manier van huwelijk wordt ook tijdelijke huwelijk genoemd, of de te eindigen huwelijk. Zawaj al moet3a is een huwelijk waarbij de man een huwelijksacte tussen hem en een vrouw legt tijdens een periode van een dag, week of een maand lang.

  Deze soort huwelijk heeft de naam Moet3a gekregen, omdat de man geniet tot een bepaalde tijdperk die hij vaststeld met zijn “vrouw” . Geleerden en de vier islamscholen zijn over het verbieden van deze soort huwelijk mee eens. Ze hebben het volgende gezegd: ‘wanneer zulke acten voorkomen, die ongeoorloofd zijn binnen de Islam (Sommige geleerden zien in het vasleggen van deze huwelijk binnen een bepaalde periode dat de acte toegepast kan worden, maar de bepaling in tijd niet acceptabel is. Dit is wanneer de acte is uitgesproken als Huwelijksacte maar wanneer deze met een andere uitspraak gedaan is “moet3a huwelijk” dit dan een onacceptabele acte is.)

  Hun uitspraak is gebaseerd op de volgende:

  1. De regels die in de Qor-aan voorkomen betreft het huwelijk, scheiding ieddah (3ieddah, afskomstig van 3addada oftewel tellen, betekent het tellen van de vrouw aan dagen en maanden. 3ieddah is de naam van de tijdperk waarop de vrouw wacht en afstand doet op het trouwen na het overlijden van haar man, of scheiding.), erving gelden niet voor deze soort huwelijken (moet3a huwelijken). Hierdoor wordt de moet3a huwelijk onacceptabel verklaard zoals andere onacceptabele huwelijken.

  2. De Ahadith (oveleveringen van de profeet SAW) hierover spreken duidelijkheid uit over het verbieden van deze huwelijken. Soeboerah al djahmie heeft overgeleverd dat hij in een gevecht (ghazwa) met de profeet Allahs vrede en genade zij met hem was om Mekka te openen, de profeet Allahs vrede en genade zij met hem had de metgezellen Allahs welbehagen met hen, toegestaan om te genieten (moet3a) van de vrouwen. Toen zei hij (Soeboerah al jahami), voor dat het gevecht beindigde sprak de profeet Allahs vrede en genade zij met hem het verbod op al moet3a uit. In een andere versie van deze hadith, heeft Ibn madjah overgeleverd: dat de profeet Allahs vrede en genade zij met hem de moet3a had verboden. De profeet Allahs vrede en genade zij met hem heeft toen gezegd: “O mensen ik had jullie toegestaan om te genieten (istiemta3), en Allah heeft nu een verbod daarop gelegd tot de dag des Oordeels.” Ali Allahs welbehagen met hem heeft gezegd dat de profeet Allahs vrede en genade zij met hem een verbod legde op het genieten van vrouwen en wel tijdens de dag van de opening van Khaybar, en hij verbied het eten van de vlees van ezels”

  3. Omar Allahs welbehagen met hem heeft ook een verbod op al mot3a uitgesproken op een dag toen hij een preek op de Minbar (de zetels waarop de imam de vrijdagspreek geeft) verzorgde tijdens zijn khilafa periode. De metgezellen stemden toen mee met zijn verbod. En als hij verkeerd was hadden de metgezellen niet daarop gestemd.

  4. Elkhatabi heeft gezegd: moet3a is verboden behalve bij een paar groepen Shi’ieten. Wat betreft hun bewijzen die gebaseerd op de woorden van Ali Allahs welbehagen met hem. Ali Allahs welbehagen met hem heeft gezegd dat het afgeschaft is. Er is overgeleverd door Al bayhaqi door Dja3far ibn Mohammad dat hij gevraagd werd over Al mot3a. Toen antwoordde hij: moet3a is hetzelfde als ZINA (Overspel).

  5. het doel van zulke acten, is het bevredigen van de seksuele lusten, en niet het voortzetten van het geslacht en zorg voor de kinderen, de laatste twee zijn de uiteindelijke fundamentele doelen van het huwelijk. Mot3a is hierbij te vergelijken met zina (overspel) omdat het alleen om het bevredigen van de seksuelen lusten doelt, en de andere doeleinden verwaarloost. Tevens heeft al mot3a een schadelijk werking op de positie van de vrouw, die hierdoor in een voorwerp verplaats wordt van hand tot een andere, hetzelfde geldt voor de kinderen die niet van een vaste woonplaats noch opvoeding kunnen genieten Een paar metgezellen Allahs welbehagen met hen en tabie’ien (mensen die de metgezellen hebben gezien en als moslim overleden zijn tevens is een metgezel iemand die de profeet SAW gezien heeft en als moslim overleden is) vinden dat al mot3a toegestaan is, Ibn Abbas Allahs welbehagen met hem was één van de metgezellen die het toestond.

  In Tahdieb Assoennan: Ibn Abbas stond al mot3a toe als er niet door het verrichten van al mot3a een zwaardere resultaat die fataal zal zijn. hij stond het niet helemaal toe, toen hij zag dat mensen veel van mot3a gebruik maakten keerde hij terug van zijn uitspraak. Hij verbied het ook voor degenen die het niet nodig hadden.

  Elkhattabie heeft gezegd: dat Said ibn djabier heeft gezegd: ik heb tegen Ibn Abbas gezegd, weet je wat je gedaan hebt? en wat je toegestaan hebt? mensen volgen nu jou uitspraak, en de dichters zeggen op jou uitspraak de volgende: Hij zei (ibn Abbas): wat hebben ze gezegd? ik zei (Said ibn Djabier): ze zeiden

  Je zei tegen de man toen hij lang zijn lusten onderukte….. Wakker worden, kies je voor de uitspraak van ibn abbas? Kies je voor de mogelijkheid om een vrouw die je metgezelt Zal je lusten bevredigen tot de terugkeer van de mensen.

  toen zei Ibn abbas: “ienna lillahie wa ienna ielayhie raaadjie3oen” (Voorwaar aan Allah behoren Wij, en voorwaar, tot Hem zullen Wij terugkeren) 1:165 Wallahie (ik zweer het bij Allah) dat ik nooit dit bedoelde met mijn uitspraak, en dit doelde ik niet, en heb het alleen toegestaan zoals Allah SWT het eten van varkensvlees, bloed en dode dieren toestond. (die niet volgens de sharia zijn afgeslacht). deze worden niet zomaar toegestaan pas na gebrek aan het halal. En met mijn uitspraak sta ik al mot3a toe als het tot zover komt als het toestaan van varkensvlees…

  Moge Allah mij vergeven voor de slechte vertaling. Islam is het licht die de wereld en de zielen verlicht en de mensen inlicht over hoe een ware dienaar van Allah hoort te leven.

  Bron: (FIQH ASSOENNAH VAN SAYIED SABIQ RAHIMAHOE ALLAH BOEK 2 “Gezinsregeling, Straffen en Wetten” BLZ 35, onder de kop Zawaj al moet3a de vierde druk 1403h – 1983) En Allah weet het het beste.

 94. 94 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 3:33000000 pm

  Wat is het verschil tussen Ahl us-Soennah en ash-Shiecah?

  Vraag:

  Kunt u ons extra informatie geven over ash-Shiecah, want een groot aantal mensen vandaag de dag meent dat er geen verschil bestaat tussen Ahl us-Soennah en ash-Shiecah?

  Antwoord:

  Het verschil tussen Ahl us-Soennah en ash-Shiecah is een verschil tussen dag en nacht, tussen Tawhied en Shirk, tussen gematigdheid en overdrijving, tussen de waarheid en de valsheid. Hieronder wordt een licht geworpen op enkele van hun valse, gevaarlijke en onislamitische noties.

  De stichter van ash-Shiecah

  Als wij vandaag de dag spreken over ash-Shiecah, dan hebben wij het voornamelijk over de groep mensen die bekend staat als al-Ithna cAshariyyah (de twaalfers) die tegenwoordig de meerderheid vormen van ash-Shiecah en woonachtig zijn in landen zoals Iran. De stichter van deze sekte is cAbdullah ibnoe Saba’ die van joodse komaf is, zoals de geleerden van ash-Shiecah zelf te kennen geven, waaronder de volgende sjiietische geleerden: al-Qommi, an-Noebakhti en al-Kasshi. [1]

  De openbaring in verkeerde handen

  Onder ash-Shiecah vinden wij tevens een groepering genaamd Al-Ghoraabiyyah (De kraaiachtigen) die menen dat de aartsengel Djibriel verward is geraakt en in plaats van de boodschap aan cAli te overhandigen, deze aan Mohammed heeft overhandigd. [2]

  De feilloosheid van de Koran ter discussie

  De gematigden onder de geleerden van ash-Shiecah claimen dat de huidige Koran slechts één deel is van de oorspronkelijke Koran die uit negen delen bestaat en waarvan cAli alle kennis heeft. [3]

  Ook leeft er onder hen de overtuiging dat de Koran verkeerde opvattingen, tegenstrijdigheden en verdraaiingen bevat. Zo meent hun grote exegesegeleerde al-Qommi dat er hele zinnen uit de Koran zijn wegvallen. [4] Kolayni heeft er een schepje bovenop gedaan door te beweren dat de oorspronkelijke Koran uit 17.000 verzen bestond. [5] Dit soort uitspraken kan als niets anders dan Koefr (ongeloof) worden bestempeld.

  De grootste geleerde van ash-Shiecah, Kolayni, vertelt in zijn boek ‘Al-Kaafi’: “De Koran waarmee Djibriel naar Mohammed is gekomen omvat 17.000 verzen.” [6] Ook wordt het feit dat het werkelijke aantal verzen van de Koran veel meer is dan het huidige aantal nog eens bevestigd door Al-Madjlisi en al-Maaznadhdaraani. Deze laatste schreef: “De verzen van de Koran tellen 6.500 en alles daarboven is komen te vervallen vanwege verdraaiingen.” [7]

  Mohammed (vrede zij met hem) heeft zijn taak niet vervuld

  De geleerden van ash-Shiecah menen dat de Profeet (vrede zij met hem) de Boodschap niet volledig heeft overgebracht en deze taak heeft overgelaten aan cAli. Zo zegt Shihaab ud-Dien an-Nadjafi: “De Profeet zat krap in zijn tijd en kreeg niet voldoende ruimte om alle religieuze zaken te onderrichten … En hij verkoos oorlogvoering boven het uitwerken van deze religieuze zaken.” [8]

  Ook zei de welbekende al-Khomeini: “Wij zeggen dat de Profeten er niet in geslaagd zijn hun doelstellingen te verwezenlijken en dat Allah aan het einde der tijd een persoon zal sturen die de doelstellingen van de Profeten zal vervullen.” [9]

  Uitnodiging tot Shirk

  Al-Khomeini zegt dat het aanroepen van anderen dan Allah geen vorm van Shirk is, zolang men maar niet meent dat degene die aangeroepen wordt een god is. Het aanroepen van een ander dan Allah is volgens hem dus toegestaan, ongeacht of het hier nu gaat om een levende of overledene. Volgens hem is het zelfs toegestaan om stenen om hulp te vragen. [10]

  Volgens de geleerden van ash-Shiecah heeft de stand van de sterren en planeten invloed op iemands geluk, zelfs is deze bepalend voor het binnentreden van het Paradijs. Zo zou Aboe cAbdillah hebben gezegd: “Wie op reis gaat of huwt, terwijl de maan zich in de stand van de Schorpioen bevindt, zal het Paradijs niet aanschouwen.” [11]

  Kennis van het Ongeziene is niet slechts voorbehouden aan Allah

  De sjiieten beweren dat anderen naast Allah kennis hebben over het Onwaarneembare. Zo menen zij dat Aboe cAbdillah heeft gezegd: “Ik weet werkelijk wat zich in de hemelen en op de aarde bevindt. Tevens weet ik wat er in het Paradijs aanwezig is en weet ik wat er zich in het verleden heeft voorgedaan en wat zich in de toekomst zal voordoen.” [12]

  Het geheim achter de instandhouding van de Islam

  Volgens al-Khomeini is het geheim achter het behoud van de Islam gedurende de afgelopen veertien eeuwen het geween en gehuil om de dood van Hoessayn (moge Allah weltevreden met hem zijn) en het organiseren van bijeenkomsten omwille van hem. [13]

  Het overdrijven in het prijzen van rechtschapen personen

  De sjiieten geloven dat de Engelen zijn geschapen uit het licht van hun imams. Zo overleveren zij dat de Profeet (vrede zij met hem) zou hebben gezegd: “Allah heeft uit het licht van het gezicht van cAli ibn Abi Taalib zeventigduizend Engelen geschapen. Zij vragen Allah om vergeving voor hem en zijn volgelingen tot aan de Dag der Opstanding.” [14]

  Ook zei al-Khomeini: “Tot de fundamenten van onze methodologie behoort de wetenschap dat onze imams een positie innemen die niet weggelegd is voor een nabije Engel of een gezonden Profeet.” [15]

  Tot hun meest absurde uitspraken behoort wel de uitspraak van hun geleerde al-cAlbaa’ ibnoe Dhiraac ad-Dawsi. Hij pleegde de Profeet (vrede zij met hem) namelijk te schofferen omdat hij zogenaamd gezonden was om naar cAli uit te nodigen, maar in plaats daarvan nodigde hij uit naar zichzelf. [16]

  De woorden van hun imams zijn Openbaring

  Tot hun stelregels behoort dat hun imams niets spreken, of dit is een Openbaring van Allah. [17]

  Tenslotte willen wij de lezer voor meer informatie verwijzen naar de volgende twee artikelen:
  Kennismaking met Shiecah
  Kennismaking met Shiecah deel 2

  Team al-Yaqeen

  [1] Al-Maqalaat wal-Firaq van Al-Qommie, blz. 21, Firaq ush-Shiecah van an-Noebakhti, blz. 20 en ar-Ridjaal van al-Kasshi, blz. 100-101.
  [2] Al-Maniyyah wal-Amal van Ibnoe al-Mortadhah blz 30.
  [3] ‘Oesoel Al-Kaafie boekdeel 1 blz 25 van al-Kolayni.
  [4] Tafsier Al-Qommie boekdeel 1 blz 5 en 9 t/m 10.
  [5] Al-Kaafi, boekdeel 2, blz. 634.
  [6] Al-Kaafi, boekdeel 2, blz. 134 en 242.

  [7] Sharh Djaamic calaa al-Kaafi, boekdeel 11, blz. 76.
  [8] Shihaab ud-Dien an-Nadjafi wa Tacliqaatihi calaa Ihqaaqil Haqq van at-Tastari, boekdeel 2, blz. 288-289.
  [9] Mas’alat ul-Mahdi maca mas’alatin Oekhraa van Khomeini, blz 22.
  [10] Kashf ul-Asraar van al-Khomeini, blz. 30.
  [11] Ar-Rawdhatoe min al-Kaafi van al-Kolayni, boekdeel 8, blz. 275.
  [12] Bihaar ul-Anwaar, boekdeel 26, blz. 111

  [13] Iraans nieuwsblad ‘al-Ittalacaat ul-Ieraaniyyah’, nr. 15901, d.d. 16-08-1399 A.H.
  [14] Bihaar ul-Anwaar, boekdeel 23, blz. 320.
  [15] Al-Hoekoemat ul-Islaamiyyah, blz. 52.
  [16] Bihaar ul-Anwaar, boekdeel 25, blz. 305.
  [17] Bihaar ul-Anwaar, boekdeel 17, blz. 155.

 95. 95 Abdullah 7 juli 2007 om 5:19000000 pm

  @hierboven

  *IS DE SHIA ITHNA-ASHARI GESTICHT DOOR EEN JOOD?*

  “Those who believe and do righteous deeds are the best of the creatures. Their reward from their Lord shall be everlasting gardens, below which flow rivers, they will abide there forever. Well pleased is God with them and they are well pleased with Him”
  Quran 98:7

  Muhammad bin Ali narrates in Tafsir ibne Jarir, Volume 33 page 146 (Cairo edition) that the Prophet (saww) said:

  “The best of creations are you Ali and your Shi’as”.

  *IS DE KORAN COMPLEET VOLGENS DE SHIA?*
  Mensen van al-azhar universiteit hebben een TIEN JAAR LANGE onderzoek/debatten gehad met de shia en verklaarden dat takfir op hen HARAM is, en verzekerden dat niemand zegt dat de koran incompleet is. Zullen we even naar bukhari kijken wat er valt de te vinden over de Koran?

  Sahih muslim Book 017, Number 4194:
  ‏’Abdullah b. ‘Abbas reported that ‘Umar b. Khattab sat on the pulpit of Allah’s Messenger pbuh and said: Verily Allah sent Muhammad pbuh with truth and He sent down the Book upon him, and the verse of stoning was included in what was sent down to him. We recited it, retained it in our memory and understood it.

  *ER IS GEEN VERS VAN STENIGING!*

  Sahih Bukhari Volume 6, Book 61, Number 558:
  Narrated Aisha: Allah’s Apostle heard a man reciting the Qur’an at night, and said, “May Allah bestow His Mercy on him, as he has reminded me of such-and-such Verses of such-and-such Suras, which I was caused to forget.”

  *SAHIH BUKHARI ZEGT DAT DE PROFEET VZMH EN ZIJN AAHLI VERZEN VERGAT!*

  Sahih Muslim Book 008, Number 3424:
  A’isha reported that Sahla bint Suhail came to Allah’s Apostle pbuh and said: Messenger of Allah, I see on the face of Abu Hudhaifa (signs of disgust) on entering of Salim (who is an ally) into (our house), whereupon Allah’s Apostle pbuh said: Suckle him. She said: How can I suckle him as he is a grown-up man? Allah’s Messenger pbuh smiled and said: I already know that he is a young man

  *DE PROFEET ZEGT TEGEN AISHA DAT BORSTVOEDING AAN EEN VOLWASSEN MAN MAG?! :S *

  Sorry voor de trage reactie mensen, maar ik moet alles zelf opzoeken, in tegenstelling tot meneer hierboven mij die een expert is in kopieren/plakken. Als je man genoeg bent dan daag ik je uit voor een debat, gewoon hier.

 96. 96 redwan 7 juli 2007 om 6:04000000 pm

  Die shieja zijn niet 100%
  srry ma das mijn conclusie
  Logica bestaat niet bij hen.
  Islam is logisch en duidelijk zelfs een kind snapt dat!

 97. 97 Abu Abdelsalaam 7 juli 2007 om 6:25000000 pm

  De argumenten waar de sjiet mee komt snijden geen houd en zijn niet volledig of uit de context gehaald. Hij probeert op deze wijze de duidelijke en onweerlegbare bewijzen voor hun zieke ‘aqiedah te ontwijken. Hij ontkent overigens geen van de aangehaalde zaken omtrent HUN geloof.

  We mogen ons als ummah gelukkug prijzen dat de gebeurtennissen in Iraq de ware aard van de Shi’a hebben blootgelegd voor de moslims over de hele wereld. Met de hulp van Allah, subhanahu wa ta’ala, zal dit verdraaide en misdadige geloof uit onze landen worden verdreven zoals Sallaah udDien al Ayoubi het eeuwen geleden uit
  Egypte verdreef.

  Het doel van mijn reacties op dit forum was uitsluitend om de deelnemers te waarschuwen voor de smerige spelletjes van enkele sji’ietische propagandisten. Hopelijk zijn er onder de beheerders mensen die Allah vrezen en dit gespuis voortaan weigeren deel te nemen omdat mensen zonder kennis wellicht ontvankelijk zijn voor hun sluwe boodschap.
  Mijn doel was dus niet om de sji’ieten zelf op andere gedachten te brengen omdat zij reeds in verre dwaling verkeren en hun harten niet ontvankelijk zijn voor de waarheid.

  Ik zal deze discussie na dit bericht derhalve niet voortzetten. Hiermee zou ik hen juist plezieren.

  Wellicht zal ik eerder geplaatste artikelen in de toekomst wederom moeten plaatsen om moslim voor hun gevaar te waarschuwen.

  Verder roep ik een ieder op om fel te reageren op deze misdadigers en om niet gezellig met hun te kletsen.

  Het zijn en het blijven misdadigers zolans zij hun verdorven ‘aqiedah belijden en uitdragen.

  Allahumma ihdiena Siraatuk AlMustaqiem

  WaAssalaamun ‘ala men itab’a elHuda

 98. 98 sji'iet ahlulbayt as 7 juli 2007 om 7:26000000 pm

  shia misdadigers???? da heeft hizbullaah (shia moest ge da ni weten) bewezen met haar strijd tg zionisten die libanon (het zuiden) hebben aangevallen. hizbullah heeft op de grond de strijd gewonnen man, mocht je da ni weten!!! hebben ze ni dankzij hun aqieda gewonnen???

  shia een verdorven ‘aqieda??? begin met jouw aqieda man: jullie verlichamen Allahswt in tgstelling tot shia. en vertel me ni da tajsim ni tot jullie ‘aqida behoort. en das gebaseerd op een paar verzonnen sunnihadith da Allahswt Zijn Voet op de Hel zal plaatsen om haar te doen stoppen (ken de hadith ni uit m/hoofd, maar die bestaat), staghfirullaah; of da Allahswt laatste 1/3 vd nacht nr beneden daalt (lett. ni figuurlijk), staghfirullah.

  wordt vervolgd man in shaAllah
  salukes

 99. 99 Abdullah 7 juli 2007 om 8:42000000 pm

  @ abu grapjas
  Dus je durft geen debat aan te gaan neem ik aan? Typisch salaf, grote mond, geen bewijzen.

 100. 100 Abderrahim 8 juli 2007 om 5:19000000 pm

  Salaaam iedereen,

  …Alles gaat rond SEX… Ik wil seksen, dus ga ik trouwen… Wat voor losers zijn da zeg!!!! En ja ik heb geen geld om te trouwen, enz…

  ***IK HEB EEN OPLOSSING***
  Als schoonouders mild willen zijn met hun nieuwe schoonzoon en zelf ook investeren in het huwelijk van hun dochter en als de maskes maar eens minder eisend gaan zijn en ook investeren in hun huwelijk… Dan komt het allemaal goed en dan gaan mensen trouwen omwille van de liefde voor elkaar..
  ..oooooohhh…snik,
  mooi hé zo kan het ook 😉

  ****alway look on the bride site of life****

 101. 101 fatima 8 juli 2007 om 6:16000000 pm

  salaam

  abderahim sluit me helemaal bij je uitleg aan, en nog iets wrm zetten jullie hier alles in het engels dat het al zo lang is is al erg genoeg…

 102. 102 Moke 8 juli 2007 om 6:40000000 pm

  Salaam Alaikoem ‘Beste Broeder in de Islam’ Sji’iet ahlulbayt as & Abdullah,

  – Het is niet erg over die malikis, maar als je iets over vindt, zet het gewoon erop. Ik wacht daarop af.

  – Zal in de loop van de toekomst, de bovenstaande franse hyperlink vertalen.

  – Nieuwe opdracht mutah verboden ?
  Hoogstwaarschijnlijk zal je geen vers vinden dat mutah totaal verboden is, maar uit jullie hadieths van hierboven van Al-Boeacharie en Moslim sahieh, blijkt dat mutah-huwelijken enkel en alleen werd gebruikt bij het verkondigen van de boodschap van Allah (swt), zo de wereld in te sturen, waardoor deze strijders te ver en te lang van huis zijn en daardoor mutah-huwelijken werd gedaan tot op gegeven moment dat de volgende kalief Omar bin Chataab het verboden heeft en het gelijk had gesteld als zinaplegers.

  Men maakte daar zoveel gebruik van dan nodig om hun sexuele behoeftes in bedwang te houden. Het probleem is éénmaal dat je ermee begint, kun je het niet stoppen. Kijk de dag van vandaag in de prostitutiewereld draait op volle toeren, dat is een business apart.

  Ik vertaal een hadieth van hierboven:

  Sahih Bukhari Volume 6, Book 60, Number 139:
  Vertelde Abdullah: Wij gebruikten om aan de heilige oorlogen deel te nemen die door Profeet (vzmh) worden gedragen en wij hadden geen vrouwen met ons. Dat zeiden wij aan de Profeet. “Zullen wij ons?” castreren.

  Maar Profeet (vzmh) verbood ons om dat te doen en daarna stond hij ons toe om een vrouw (tijdelijk) te huwen door haar zelfs een kledingstuk te geven, en toen reciteerde hij: “O u die geloven! Maak niet de goede dingen onwettig die Allah voor u.” wettig heeft gemaakt.

  Je ziet zelf waarvoor een mutah-huwelijk gediend heeft. Je kunt het vergelijken met de Amerikanen in Irak, het verkrachten van vrouwen van de meest gezocht mannen op de zwarte lijst van Saddam hoesein, maar een mitah-huwelijk zonder contract: dus onwettig.
  Ze hebben plannen om Iran aan te vallen, vernomen uit de media????

   

  WORDT VERVOLGD !!!

 103. 103 Moke 8 juli 2007 om 6:41000000 pm

  1. Wat zou een jongelui of een oudere man met mutah-huwelijk doen in deze leven, terwijl hij alles heeft en wenst in deze leven. Hij heeft niets tekort in het leven. Mensen die wel bepaald zaken tekort hebben kun je niet vergelijken met de tekortkomingen die men vroeger wel hadden. Een tekortkoming in het strijden voor de boodschap van Allah (swt) te verkondigen is niet hetzelfde als een tekortkoming omdat je geen auto of een huis kunt kopen. Zie je het verschil: de ene is voor de dag der opstanding en het andere is voor wereldse zaken.

  2. De volgende kaliefen, Abu Bakr en Omar bin Chattaab (r.a. en vele andere) hebben de deur van de Islam voor de wereld geopend en zijn de meest verheven de mensen op deze aarde. Wat is jouw woord of het woord van Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Pour mohammadi om correcties uit te voeren, uit bepaalde vastgelegde zaken uit madhab-voorschriften. Niemand is hier gemachtigd over.
  Opent deze minister de deur van de Islam voor de wereld????????

  De 4 madhab-instituten, zijn noch samengekomen met Iran om deze te bespreken. Waardoor Iran, het lot in eigen handen heeft genomen om het toch toe te laten in de Iraanse maatschappij. Je kunt geen éénheid scheppen in de wereldwijde Islamitische maatschappij als er geen onderline samenwerking of overeenkomst bestaat.

  Ik heb het hier op de site een paar keer gelezen dat de Sji’ieten de 1e drie opvolgers van de Profeet (vzmh) niet erkennen en de volgende kalief Ali (r.a.) wel. Zou zeggen: zonder de eerste drie had de 4e ook niet bestaan.

  – De volgende koranvers: Soerat An-Nisa (De Vrouwen), vers 24 – verkeerd vertaald?
  Sji’ietische versie:
  “… wat betreft vrouwen waarmee u genotshuwelijk hebben aangegaan, geef hun hun goedgekeurde bruidsschatten; en er is geen zonde voor u in wat u wederzijds samen goedkeurt na wat het geregeld is.”

  Soennitische versie:
  En getrouwde vrouwen, met uitzondering van haar, die gij bezit. Dit is een gebod van Allah voor u. Degenen, die daar buiten vallen, zijn u toegestaan; dat gij zoekt door middel van wat gij bezit haar behoorlijk te huwen en geen overspel te plegen. En geeft haar een huwelijksgift, tegenover de voordelen, die gij van haar hebt, dit is verplicht; er zal na het vaststellen daarvan geen zonde op u rusten in alles wat gij onderling overeenkomt. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.

  Ik zie die term, genotshuwelijk of zawaj el muta noch in het arabisch of nederlands in de koran. Je ziet ieder wilt de kans vergroten om zijn/haar gelijk te krijgen.

  – Herinnering: na uw vraag om de titel te vervangen door een andere titel van deze bericht, heb ik vermeld dat ik toch iets graag inde plaats zou hebben dat ook te maken heeft met het verschil tussen Soennieten en Sji’ieten, om zo het een aparte bericht van te maken. In afwachting, teken ik daarop!!!

   

  Thalla & Beslama. 😉

  N.B.: Besluit: De mutah-huwelijken die nu in Iran worden afgesloten zijn bedoeld om de wereldse zaken te benutten en niet om de Boodschap van Allah verder te verkondigen en te verspreiden, om zo de deur van de Islam voor de wereld verder te openen.

 104. 104 Abdullah 8 juli 2007 om 11:01000000 pm

  @Moke

  Met alle respect, maar ik denk dat je je arabisch een klein beetje moet bijschaven, hier is de vers nog een keer in het engels: (shakir is trouwens de naam van de vertaler voor degenen die het niet weten..)

  [Shakir 4:24] And all married women except those whom your right hands possess (this is) Allah’s ordinance to you, and lawful for you are (all women) besides those, provided that you seek (them) with your property, taking (them) in marriage not committing fornication. Then as to those whom you profit by, give them their dowries as appointed; and there is no blame on you about what you mutually agree after what is appointed; surely Allah is Knowing, Wise.

  Zoals je zei moke, je kunt nergens mutah uit af leiden, ten minste, niet uit het vertaling. We kijken wat er in het arabisch staat geschreven: “istimta’tum.” Kun jij dat voor mij vertalen? Hier is een vertaling van het woord..

  “Verbal form: to carry away, take away; to be strong, firm, sold?To make enjoy; to furnish, equip supply; to give as a compensation,to gratify the eye; to make enjoy, to have the usufruct; to be blessed and to enjoy, savour, relish”

  Noun form: enjoyment, pleasure, delight, gratification; recreation; compensation paid to a divorced woman; Muta’h, temporary marriage, usufruct marriage contracted for a specified time”.
  Hans Wehr dictionary, p. 1045

  Kies maar uit..

  *PUNT 2*

  Volgens de soennitische geleerden gaat deze vers WEL over mutah, en hier komen de bronnen:
  Tafseer Kashaf Volume 1 p. 20- commentary of Nisa

  Tafseer ibn Katheer Volume 1 p. 84
  Tafseer Tabari Page 9 part 5
  Tafseer Fathul Qadeer p. 14
  Tafseer Gharib Qur’an p. 2 part 5
  Tafseer Qurtabi Volume 5 p. 60
  Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume 1 p. 63
  Tafseer Khazan Volume 1 p. 63 Ayat Mut’ah
  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95
  Tafseer Durre Manthur Volume 6 p. 40
  Tafseer Akham of Quran Volume 2 p. 45
  Tafseer Baydhawi Volume 2 p. 9
  Tafseer Haqqani Volume 2 p.
  Tafseer Ahmadi Volume 1 p. 0
  Tafseer Jama al Bayan Volume1 p. 22
  Tafseer Mazhari Volume 3 p. 18

  Tafseer Kabeer:
  “This verse descended about Mut’ah.”

  Fathul Qadeer:
  “Research by Ahlul Sunnah confirms this verse was revealed about Nikah Mut’ah”.

  Tafseer Khazan:
  “This verse descended about Mut’ah”

  Tafseer Mu’alim al Tanzeel:
  “This verse refers to Mut’ah Nikah, that is prescribed to a specific period”.

  Durre Manthur:
  Suyuti narrates a tradition confirming that the verse descended about Mut’ah.

  Dus moke, al je soennitische tafsirs zeggen dat de vers inderdaad over mutah gaat.

  *PUNT 3*
  Asma bint abu bakr heeft zelfs een mutah contract aangegaan waardoor er 2 kinderen zijn geboren, Urwa en Abdullah; dit gebeurde NA de dood van de profeet vzmh en zijn aahli;
  Referenties:
  Talkhees al Haseer fi Takhreej al Hadeeth al Rafa al Kabeera Volume 3 page 159 (printed Cairo)
  Musnad Abu Daud al Tayalsee Volume 7, Page 227 (printed in Hyderabad)
  Sunan al Kabeera al Nasai Volume 3 page 135 (printed Beirut)
  Ma’ani al Asar Volume 2 page 16 (printed Deoband)
  Munthaha al M’abood al Thartheeb Musnad Abu Daud, Volume 1, Page 309 (Printed Beirut)
  Neel al Authar al Shaukani Volume 6 page 135 (printed Egypt)
  Talkhees al Kabeer Volume 3 p. 59 by ibn Hajar Abi Bakr
  Aqd al Fareed, Volume 3, Page 157
  Maudhourath Volume3 p. 14
  Murujh al Dhahab Volume 3 p. 0 Dhikr Mu’awiya b Yazeed
  Sharh Muwatta Dhurqani Volume 3 p. 54
  Sharh Ibn al Hadeed Volume 4 p. 75

  “A large group amongst the pious Salaf deemed Mut’ah halaal after the death of Rasulullah (s), Imam Nasai narrated from Muslim Qarai that we went before Asma binte Abu Bakr and we asked her about Mut’ah with women, she said I performed this Mut’ah during the lifetime of Rasulullah (s)”

  VERTALING:
  een grote groep van de salaf vonden dat mutah halaal is na de dood van de profeet vzmh en zijn aahli, imam nasai overleverde van muslim Qurai dat de groep salaf naar asma bint abu bakr gingen om te vragen wat betreft mutah; ze antwoorde dat ze het zelf heeft gedaan tijdens de leven van de profeet vzmh en zijn aahli.

  *PUNT 4*
  Imam Ali a.s. zegt zelf dat umar mutah verboden had gemaakt; en dit staat in een soennitische tafsir:
  “Imam Ali(as) said “Had Umar not banned Mut’ah then the only person to fornicate would be a wretched person.”
  Tafseer al-Kabeer, Page 41

  Gaarne antwoorden op deze 4 punten moke, of iedereen. Graag met volledige bronnen en referenties.

 105. 105 Abdullah 8 juli 2007 om 11:05000000 pm

  @moke
  Wat betreft abu bakr.. kijk eens deze hadith:
  Sahih Bukhari Volume 4, Book 53, Number 325:
  Narrated ‘Aisha: After the death of Allah ’s Apostle Fatima the daughter of Allah’s Apostle asked Abu Bakr to give her, her share of inheritance from what Allah’s Apostle had left of the Fai (i.e. booty gained without fighting) which Allah had given him. Abu Bakr said to her, “Allah’s Apostle said, ‘Our property will not be inherited, whatever we (i.e. prophets) leave is Sadaqa (to be used for charity).” Fatima, the daughter of Allah’s Apostle got angry and stopped speaking to Abu Bakr , and continued assuming that attitude till she died.

  Vertaling laatste stukje:
  “Fatima, de dochter van de profeet werd boos en praatte niet meer met abu bakr tot haar dood.”

  En hier is een hadith die zeer relevant is:
  Sahih Bukhari Volume 5, Book 57, Number 61:
  Narrated Al-Miswar bin Makhrama: Allah’s Apostle said, “Fatima is a part of me, and he who makes her angry, makes me angry.”

  VERTALING:
  De profeet vzmh en zijn aahli zei, fatima is een deel van mij, en wie haar boos maakt, maakt mij boos.

  Trek je conclusies maar mensen.

 106. 106 Moke 8 juli 2007 om 11:42000000 pm

  Ahlaan Abdullah,

  Snap je dat wat ik hiervoor heb gezegd ????

  Besluit: De mutah-huwelijken die nu in Iran worden afgesloten zijn bedoeld om de wereldse zaken te benutten en niet om de Boodschap van Allah verder te verkondigen en te verspreiden, om zo de deur van de Islam voor de wereld verder te openen (El-‘aum Qiyama).

  Kortom ook dat het toegelaten wordt via de koran 4/24, is het ongeldig.
  Wat er staat nergens geschreven waarvoor een muta-huwelijk moet of mag voor gebruikt worden: je hebt op dat gebied vrijspel, zie je al het misbruik opduiken! Daarom safe = verboden.

  Ben je er tegen, niemand heeft de bevoegdheid zoals ons vroegere choelafaat om iets zomaar te veranderen.

  SNAP JE DAT ALLEMAAL ???

  Beslama.

 107. 107 Abdullah 8 juli 2007 om 11:49000000 pm

  @www.BenAyad.be

  Uhm, het ging erom dat mutah haram of halaal was; deze bewijzen heb ik geleverd. Kun jij tegenargumenten geven op de bewijzen die ik heb gegeven?

  PS, geen auto hebben en geen seks hebben zijn 2 TOTAAL verschillende dingen. Ik mompel maar wat, psychische problemen.

  Kun je nog tegenargumenten geven wat betreft mijn laatste post?

 108. 108 Moke 8 juli 2007 om 11:58000000 pm

  Salaam Abdullah,

  We moeten verdere studies doen om een echte stabdpunt en de ware standpunt te kennen.

  De informatie dat jij hebt gegeven is nl.: via de koran is het toegelaten en weerspiegelt het beeld onder de Profeet (vzmh) en zijn sahaba (r.a.) die het af en toe toegelaten werd.

  En uiteidenlijk een algemeen verbod werd opgelegd door de voorafgaande kalief omar bin chataab (r.a.).

  Voor een tegenargument, moeten we afwachten naar andere informatiebronnen, liefst zoveel mogelijk om tot ene conclusie te komen!!! Ik raad je aan om mijn reacties terug met aandacht doort te nemen.

  Ik ben geen kennisgeleerde die alles 100% weet over de Islam, maar een mens met fouten zoals iedereen.

  Om tot een conclusie te komen: het laatste woord telt ook dat het boven Allahs woord ligt, want zij zijn verantwoordelijk wat er na dien gaat volgen. Je hebt ook niet de bevoegdheid omdazt te veranderen, dit moet in samenwerking van de verschillende madhab-instituten.

  Beslama.

 109. 109 Abdullah 9 juli 2007 om 12:05000000 am

  @Moke
  Okay, je zegt dat de vers 4:24 mutah toelaat, maar er staat nergens waarom dat wordt toegelaten, dus mag het niet?!
  Sorry, er is zit daar geen logica in; er zijn degelijk wel regels opgesteld; men moet even gewoon zelf onderzoeken.

  Sahih al-Bukhari, volume nine, the section on marriage, that the Prophet (s) said to his companions during some of the wars:

  “You have been given permission to do Mut’ah, so do Mut’ah”.

  “A man and woman come together and agree to intimacy for three nights. If they desire to increase then they may increase, and if they desire to leave it, they may leave it.”

  Dit is onder andere waar mutah voor is; snap je wat “intimacy” betekent in die context?

  PUNT 2!
  moke zegt:
  “niemand heeft de bevoegdheid zoals ons vroegere choelafaat om iets zomaar te veranderen.”

  Lees ik nou hier dat een khalief iets uit de koran kan verbieden?! NIEMAND, en ik bedoel ook NIEMAND kan tegen de koran ingaan. Als je het safe wilt spelen, waarom verbieden we ook neit de verses die zeggen dat vrouwen mogen worden geslagen; aangezien dat een VEEL groter probleem is dan mutah.

 110. 110 Abdullah 9 juli 2007 om 12:06000000 am

  Goed, dan wacht ik wel op een bewijs uit de koran?

 111. 111 sji'iet ahlulbayt as 9 juli 2007 om 12:25000000 am

  moke, kan volgen met abdullah en ‘k heb da meermaals gezegd: iedereen kan misbruik maken vd Woorden v Allahswt: bijv marokk mannen die op 65j een 2de vrouwtje nemen v 30j bijv.

  moke, ge zijt naast de kwestie @ het discussieren: ge mengt appelen met peren:

  ge zijt over handelingen vd mensen bezig waar noch jij noch ik of een ander op dag des Oordeels ter verantwoording zullen geroepen worden

  en wij, abdullah en ik, zijn over Allah’s Woorden bezig

  w8 jouw respons af op abdullah’s reactie

  salukes

 112. 112 Abderrahman 9 juli 2007 om 11:57000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Abdullah, mijn vraag was een grap. Enkel om te zien hoe je ging reageren.

  Salaamoe Halaykoem

 113. 113 Abdullah 9 juli 2007 om 1:03000000 pm

  Met grappen schieten we niks op, kun je een vers geven waar staat dat mutah verboden is?

 114. 114 Anoniem 9 juli 2007 om 2:15000000 pm

  assalamou halaikoum wr wb

  we kunnen blijven redetwisten en we zullen er nooit uitgeraken
  dat metgezellen worden beschuldigt van zaken die ze zouden hebben verboden of juist hebben toegestaan (blijft voor mij ongeloofwaardig) zo zou de sounah nooit bewaard gebleven zijn

  dat een tijdelijke huwelijk idd een misbruik is, is duidelijk
  gezien er in iran zelfs een tijdelijk huwelijk blijkt te zijn van slechts een paar uur zegt meer dan genoeg

  een mooi verpakking voor een rottigheid een stinkzaak is dat

 115. 115 sji'iet ahlulbayt as 9 juli 2007 om 3:15000000 pm

  Anoniem

  ken een permanent huwelijk die geen nacht stand houdt en dan scheiden

  bij mut’a geen sprake v scheiden

  ge spreekt naast de kwestie: ge zijt bezig over PRAKTIJK (toepassen) terwijl wij ganse tijd over THEORIE (Quran +hadith) bezig zijn

  das de 1000ste x dak da weer zeg!!!!

  salukes

 116. 116 Ashena 9 juli 2007 om 6:51000000 pm

  Dit Sjiietische gebruik waarborgt wel dat de vrouw ergens op kan terug vallen mocht er een kind ontstaan uit deze tijdelijke verbintenis, waar de man dan ook verantwoordelijkheid over heeft. Het kind draagt niet de naam van de vader en zal ook niets erven. Maar financieel moet de man wel de verantwoordelijkheid op zich nemen. Zulke huwelijken kunnen duren tot 99 jaar dus zo tijdleijk hoeft het niet te zijn. Hoe je het draait of keert, de werkelijkheid is dat er sexuele contacten tussen mensen zullen plaatsvinden, verboden of niet. En op deze manier is het wel geregistreerd en heeft de verbintenis rechtsgeldigheid en waarborgt ook de rechten van een vrouw, afgezien van haar huwelijkse plichten.Natuurlijk zijn er altijd mensen die misbruik maken van de gelegenheid maar die doen dat ook als het verboden zou zijn. En dat is nog nadeliger voor de betrokken vrouw die dan helemaal nergens verhaal kan halen. In deze constructie blijft de eer van de vrouw alswel de man op zijn plaats. Een ‘gewoon’ huwelijk is beter natuurlijk, maar ja…

 117. 117 Abdullah 9 juli 2007 om 7:13000000 pm

  En nog steeds niemand die uit koran kan bewijzen dat mutah verboden is.

 118. 118 Ali 11 juli 2007 om 1:08000000 am

  Bismillahi rrahmani rrahiem , assalatou wassalamou ala rasoulillaah .

  Mijn broeders en zusters , iedereen die iets zegt , vraag ik te beseffen dat ieder verantwoordelijk is voor wat ie zegt en wat ie versrpreid, en wie over rasouloullaah één laster zegt , mag zich al klaar maken voor zijn plaats in de hel . ” tijdelijke huwelijk” is haraam en is zinaa . en de broeder die met een aya uit de qoraan alkariem kwam , en beweerde dat “zawajou l mout3a in die aya staat , zeg ik vrees Allah , we moeten dat de martel van de hel, niet te dulden is, en weet je van welke graad de vuur van het hel is ? en zeg ik , de jurespredentie van de islaam , om he te weten te komen , moet je de qoraan tekst gebruiken in de eerste plaats wia de logica in de tekst te gebruiken , waardoor je de logicabouw van de zinnen in de ayas niet kunt nalaten .En deze heeft Allah in het arabisch gezonden. dus een belangrijke rool hiervoor is de “na7w wel balagha ” in de qoraan te kennen. Zonder dit ga je laster over de qoraan vertellen. Daarom hebben de 3oulaamaae al awaa2il Osouloulfiqh neergeschreven. Nog een raad dat ik mijn geliefde broeders en zusters geef , is dat de Qoraan de licht is en de begeleiding , de houda en Nour , maar om er van te genieten moet het gelezen worden met een zuivere hart , en met de zuivere goede intentie , waarin je Allah vraagt je hart te belichten met de licht van de qoraan , de qoraan lees je niet met de intentie een bepaalde standpunt te hebben. Je hart moet je volledig toewijden aan je schepper , anders heb je je hart ziek gemaakt , en uiteindelijk de qoraan is weer de genezing voor de harten.
  en tot broeder abdullah en shiiet ahlulbeyt zeg ik … toen je kwam met de aya en beweerde dat zawajoulmou3a in de qoraan staat , deed je me denken aan een shi3a broeder die beweerde dat “shi3a” in de qoraan staat, toen ontedkte ik zijn inzicht en kennis in het arabisch , hij bedoelde och arme de aya nummer 69 uit sourat mariam . wist hij maar de betekenis van de aya , hij zou dan nachten en dagen wenen tot zijn ogen worden beschadigd van tranen . nog een raad geef ik jullie , lees regelmatig de qoraan zelf ; je moet de qoraan zelf lezen , en laat de qoraan zichzelf uitleggen door het regelmatig van begin tot einde te lezen , ook ken je geen arabisch , maak broeders en zusters een tijdschema waardoor je de qoraan eindigd ieder maand . Moge Allah ons vergeven en ons taqwa geven , ik ben iemand die niet graag deelneemt aan forums en zeker niet aan discussies , maar dit kreeg ik van iemand in mijn mailbox , en toen ik eventjes keek wat erin gebeurde kon ik het niet laten , het scheurde mijn hart , en maakte me ongerust voor mijn broeders . Vrees Allah mijn broeders , en besef dat de volekren die voor ons gestorven zijn , voor hun daden worden berechtigd , en wij worden alleen voor onze daden berechtigd , dus vrees Allah in uw daden en uitspraken , en alleen een zuiver hart kan ons redden in yawmoulqiyama

  soubhanaka ya Allah ashhadou an la ilaha illa ant soubhanaka innie kountou minazhalimien

  astaghfiroullaah

 119. 119 Ali 11 juli 2007 om 1:35000000 am

  Broeder Abdullaah , als je een zus hebt die niet getrouwd is , en ze moet knap zijn … kun je voor mij een contract arrangeren voor een weekje , natuurlijk met haar toestemming, you know ,it s summer , ik wil plezier maken …
  Moge Allah ons in de hiernamaals oneindige genot schenken , en ons beschermen en redden van de hel
  amien
  verder vraag ik mijn broeders en zusters deze onnutige discusies van onwetende mensen te vermijden , beseffen we wel wat we de qoraan misdoen . beseffen we wel wat de waarde van de qoraan is !? is de qoraan hiervoor gezonden ? in de hiernamaals moet de oumma van de profeet mohammed saw getuige tov alle volkeren dat Allah de boodschappers met de boodschap heeft gezonden , en al de profeten gaan met de volk van Mohammed saw blij zijn , en wij dan ???!!!! hoe moeten we uitleggen wat we eigelijk met de qoraan hebben gedaan ? met zijn duizenden ayas ? al deze tijd dat we de qoraan en de boodschap van Allah aan het mishandelen zijn konden we gebruiken om onze harten te laten belichten met de licht van de qoran ! en het leren van de boodschap (de Wa7y) en ons ermee te laten begeleiden ….

  Ittaqou llaah , en iedereen vraag ik telkens voor hij/zij gaat slapen , istighfaar te doen , en zijn hart na te gaan , of het nog zuiver is , voor het geval hij/ zij dan zal sterven , en of de daden en de uitspraken dat hij zij die dag deed , hem haar tot aljanna of tot de hel leiden …. want weet mensen , het zijn de woorden de uitspraken dat hun eigenaars in de hel doet gooien !!

  Allahoumma ghfir lana , war7amna

 120. 120 Anoniem 11 juli 2007 om 8:33000000 am

  geef dan eens aan waar het wel wordt toegestaan

  in die zin dat je een geleerde bent die alle kennis hebt van de koran en weet af van de nasig en mansoug in de koran

 121. 121 Abderrahman 11 juli 2007 om 10:47000000 am

  Salaamoe Halaykoem

  Ashena, wat jij zegt is het volgende: 1) dergelijke contacten gaan er altijd zijn. 2) als ze er toch gaan zijn, laten we ze dan liever registreren. Over dat 1ste punt heb je gelijk. Mannen en vrouwen gaan mekaar altijd wel opzoeken om de daad, die haraam is, te verrichten. Puntje 2 is volgens mij een aanval op de glorie en pracht van de mooie verbintenis van het huwelijk enerzijds en mooipraterij voor ongeoorloofde seksuele omgang. Door deze verboden seksuele contacten om te zetten in een “huwelijksvorm” (om het te registreren volgens jou) besmeur je de term huwelijk alsof het niets waard is waardoor je een minderwaarde creeert voor datgene wat de mensen juist naar mekaar toe moet brengen. Waarom mooipraterij? Als je iets dat niet toegelaten is een dergelijke vorm geeft, wordt het wel toegelaten. Dat kan niet. Jij probeert hier iets slechts aan iets goed te koppelen met hier en daar wat voorwaarden zodat het op iets goed lijkt. Maar in feite is het helemaal niet goed en zal het dat ook nooit zijn.

  Salaamoe Halaykoem

 122. 122 sji'iet ahlulbayt as 11 juli 2007 om 3:18000000 pm

  Ali stel vast da gij de tafsir v alle sunnigeleerden over de mut’avers in de vuilbak gooit. Ge beweert dus da al die mufasirun geen Arabisch verstonden en zelfs nikske kenden over islam. Zouden al die sunnigeleerden gelogen hebben? Of waren al die sunnigeleerden dom om te beweren da mut’a halal is op basis vd mut’avers in de Quran.

  Ali, overtuigend klink je helemaal niet, zeker ni tgo sunnis want als tafsir v tabari en ibn kathir (welbekend bij salafis) ni te vertrouwen is en als die geleerden ni te vertrouwen zijn, gaan de sunnis wel beginnen twijfelen aan de bronnen die ze raadplegen Ali.

  Jouw betoog heeft één gevolg: ge doet alle sunnis twijfelen aan hun geleerden en het zijn er veel (kijk maar nr boven) die beweren da die bewust aya over mut’a gaat.

  Duik maar terug in jouw Quran ZONDER TAFSIR

  SALUKES

 123. 123 sji'iet ahlulbayt as 11 juli 2007 om 3:23000000 pm

  ali echt waar man, een heel domme zet v jou, heel dom. ge weet het beter dan ibn kathir en tabari en al die andere sunnigeleerden. tegelijkertijd zeg je met j/woorden da al die geleerden nr de hel gaan want zij zeggen da die aya over mut’a gaat. in ’t vervolg, 3x nadenken vraleer ge iets zegt man

  één conclusie: ge doet nu alle sunnis op deze forum twijfelen dr jouw woorden OF je bent een quraniet.

  salukes

 124. 124 sji'iet ahlulbayt as 11 juli 2007 om 3:25000000 pm

  vr onze forumleden, een herhaling v een deel vd geleerden die volgens ali nr de hel gaan want ze zeggen da die vers over mut’a gaat:

  Volgens de soennitische geleerden gaat deze vers WEL over mutah, en hier komen de bronnen:
  Tafseer Kashaf Volume 1 p. 20- commentary of Nisa

  Tafseer ibn Katheer Volume 1 p. 84
  Tafseer Tabari Page 9 part 5
  Tafseer Fathul Qadeer p. 14
  Tafseer Gharib Qur’an p. 2 part 5
  Tafseer Qurtabi Volume 5 p. 60
  Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume 1 p. 63
  Tafseer Khazan Volume 1 p. 63 Ayat Mut’ah
  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95
  Tafseer Durre Manthur Volume 6 p. 40
  Tafseer Akham of Quran Volume 2 p. 45
  Tafseer Baydhawi Volume 2 p. 9
  Tafseer Haqqani Volume 2 p.
  Tafseer Ahmadi Volume 1 p. 0
  Tafseer Jama al Bayan Volume1 p. 22
  Tafseer Mazhari Volume 3 p. 18

  Ali, schaam je je niet??????

  salukes

 125. 125 Tom 11 juli 2007 om 5:15000000 pm

  VERWIJDERT !!!

 126. 126 Tom 11 juli 2007 om 5:17000000 pm

  VERWIJDERT !!!

 127. 127 Abdullah 11 juli 2007 om 7:51000000 pm

  @Ali

  Wie zegt tegen jouw dat ik geen arabisch ken? dit zijn de tafseers die zeggen dat de vers 4:24 WEL over mutah gaat:
  Tafseer ibn Katheer Volume 1 p. 84
  Tafseer Tabari Page 9 part 5
  Tafseer Fathul Qadeer p. 14
  Tafseer Gharib Qur’an p. 2 part 5
  Tafseer Qurtabi Volume 5 p. 60
  Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume 1 p. 63
  Tafseer Khazan Volume 1 p. 63 Ayat Mut’ah
  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95
  Tafseer Durre Manthur Volume 6 p. 40

  @Anoniem
  dat heb ik steeds gegeven, kijk de tafsir hierboven. geef jij nou maar een vers waar staat dat mutah verboden is.

 128. 128 ALI 12 juli 2007 om 3:17000000 pm

  Bismillaahi rrahmani rrahiem

  assalatou wassalamou ala rasoulillaah.

  mijn geliefde broeders shiiet ahlulbeyt en Abdullaah. met de hel bedoelde ik het herinneren van zowel mij als jou mijn liefste . Je vrees Allah en vrees zijn hel zowel voor mij als voor jou . en het doel van mijn bericht was mijn broeders en zusters aan te wijzen , waar de weg is , namelijk de hart te zuiveren , want al jidal vergiftigd de harten . en ook wijsde ik op aan dat de fiqh , oa nu over het al dan niet toestaan van tijdelijke huwelijk, niet kan besloten uit de aya 24 sourat annisaa . want fiqh via de tool osoul alfiqh is een hele fijne wetenschap. verder ter conclusie . mijn doel is niet het discussieren hierover , maar wil ik terug mijn broeders en zusters herinneren telkens voor het slapen hun harten te zuiveren , en hun intentie bij elke daad en daad te vernieuwen , en herinneren om regelmatig de qoraan uit te lezen en zich niet van de qoraan te verwijderen , Allah stuurde zijn profeest saw met de boek om ons te leren en ons te zuiveren . Ik weet ook mijn broeder dat jou doel niet is aan te tonen dat je gelijk hebt dat zawaj almout3a halal is , maar wel om de mensen in de war te brengen, en te spelen en puzzelen met historische teksten en uitspraken, om dan te beginnen over de moeder van de gelovigen en de vrouw van rasouloullaah ; met laster dat zij radiyallahou anha prostituese is , nastaghfiroullaha l3aliyyoul 3azhiem , wa na3ouzhou billaah minashaytani rrajiem , wa min koulli sou2 ,

  ik vraag Allah vergiffenis en begeleiding voor mij en voor jullie . A3ouzhoukoum wa iyaay billahi min fitnatilma7ya welmemaat.

  soubhanaka ya Allah ashhadou an la ilaha illa ant astaghfirouka wa atoubou ilaik

  alhamdoulillahi rrabil3alamien

 129. 129 sji'iet ahlulbayt as 12 juli 2007 om 3:40000000 pm

  ga m/posts maar lezen: ben vanaf het begin hier gekomen en da heb ik duidelijk gezegd om moslims, sunnieten, kennis te laten maken met shia en al die leugens die jouw soort rondverspreiden want ge zijt weer de zoveelste wahaabi (ruik ik al van mijlen ver) uit de wereld te brengen.

  ge spreekt over harten zuiveren en ge komt efkes oordelen over onze intenties: ikzelf ben over mut’a begonnen nadat ze zeiden da het haram was, dus m/plicht om da recht tezetten omdat het halal is zoals vele sunnigeleerden beweren da die aya in Quran over mut’a gaat.

  bezit jij meer kennis dan tabari en ibn kathir?????????

  hart zuiveren, ge koopt hier onnozele praat verkopen want wat is jouw intentie???? hoe durf je over hartzuivering te spreken als je mij beschuldigt van mensen in de war te bregen?????? ga jouw hart nu maar zuiveren want ge hebt shirk gedaan: enkel Allahswt kent onze intenties en niemand anders.

  salukes

 130. 130 sji'iet ahlulbayt as 12 juli 2007 om 3:44000000 pm

  denkt 3x na voor ge iets zegt want jouw masker is gevallen en iedereen gaat jou doorhebben.

  sinds wanneer zijn bewijzen uit Quran en hadith gelijk aan ‘mensen in de war brengen’.

  denk da gij ze nu meer in de war hebt gebracht want ge zegt da die aya ni op mut’a slaat terwijl oude befaamde sunnigeleerden het tgdeel beweren: halal.

  wie brengt wie in de war?????? moeten ze jou gaan geloven en die sunnigeleerden ni geloven?????? ge doet alle sunnis nu twijfelen aan geleerden als tabari en ibn kathir

  gij zijt diegene die moslims, sunnis, in de war brengt maar ge beseft da ni

  salukes

 131. 131 Abdullah 12 juli 2007 om 11:23000000 pm

  @Ali
  He, je zegt dat ik hier ben om mensen in de war te zetten met historische teksten? Toon dat dan aan? ALs je hier niet bent om te discussieren dan moet je zulke zakens niet vertellen; Je weet wat allah swt met misverstanden doet..

  Punt 2, je hebt het over “De moeder der gelovigen.” Bedoel je hiermee Aisha? waar heb ik hier Aisha gezegd in mijn posts? Ik heb alleen gezegd dat Asma bint abu bakr mutah heeft gedaan, en ik heb volledige bronnen gegeven die je zelf kunt opzoeken; sommige mensen hebben mutah prostitutie genoemd; noem jij dan asma bint abu bakr dan ook een prostituee? Als je een beetje zelfrespect hebt denk je goed over die verglijking na.

 132. 132 fatima 13 juli 2007 om 7:36000000 pm

  salaam,

  ik wist niet dat jij abdullah een sijiet was tot ik je reacties zag altijd in het engels.net zoals die van ahlulbayt, hier in belgie zijn niet veel sijieten.

  ik vind persoonlijk mutah een beetje prostitutie als de bruidegom aan zijn tijdelijke bruid een bruidschat geeft.
  zo niet zie ik dat als een rare manier van doen die niet past in deze tijden, wie dat ook ooit heeft gedaan in het verleden. denk gwn na. zou jij in deze tijd mutah doen??
  dus dan na een tijdje zou je een moslimmeisje al met pakt 5 mannen gezien hebben en daarna willen de mannen vast en zaker een meisje die geen mutah heeft gedaan.laten we eerlijk zijn, wie dat nu doet is gwn gestoord.mss is het wel toegelaten door de koran maar dan doe ik dat ook niet.
  nu zou je denken dat ik hier praat als de moderne moslima, nee kijk, je leeft in een tijd dat de meeste mensen van alles en nog wat misbruik maken,en zo geef je je eigen gwn uit aan zo’n mensen ik praat hier wel over de vrouwen want mannen lopen nooit veel risico bij zoiets.
  bescherm je tegen misleidingen en kijk zoiets zit daar liefde in? zit daar enig wijsheid in? en als daar een baby uitkomt?? maar contract is maar voor een week ???
  denk daar ook is goed bij na.
  jullie kunnen blijvan praten, maar kijk goed uit wat je doet.als je muta doet, jij gaat je gang dan maar is blijkbaar toegelaten neem ik aan.doe je het en trouw je 1 keer seriues met een partner en krijg je kinderen met liefde en samen tot de dood. das toch VEEL BETER!!

  salaam

 133. 133 Abdullah 13 juli 2007 om 8:20000000 pm

  @fatima
  Discussie gaat over, is mutah verboden of niet. Van alle regels kunnen er misbruik worden gemaakt; denk maar aan het slaan van vrouwen.

  Punt 2; als het van allah swt toegestaan is (zeg je), dan zou ik het niet verglijken met prostitie. Is asma bint abu bakr prostituee dan? zij heeft ook mutah gedaan.

 134. 134 sji'iet ahlulbayt as 14 juli 2007 om 1:03000000 am

  fatima, in nederland zijn er meer shia, maar in belgie zijn er ook wat: marokkaanse shia. er zijn er die ervoor uitkomen en er zijn er die da zelf thuis beleven, heb ik ervaren, zeker shia die in marokk buurten wonen: weet ge, die weten da salafis tg shia zijn en ze houden zich voorzichtigheidshalve op achtergrond.

  er zijn in belgie ni enkel marokk shia, maar ook afghaanse, turkse, iraanse, iraakse en jaaaaaaaaaaaa ook belgische shia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ni iedereen komt drmee spontaan nrbuiten ik op deze forum: te veel vijandjes en er zijn marokk buurten waar er behoorlijk wa salafis zijn

  salukes

 135. 135 Jahangir 14 juli 2007 om 1:15000000 am

  Sjiiet Ahlulbait as

  zouden jullie mij willen mailen aub avantgardist@hotmail.com. Ik heb zojuist een reactie gegeven op jullie reacties bij de artikel van Al Sadr zoekt toenadering tot de soennieten.

  Wa Assalam

  Jahangir

 136. 136 Jahangir 14 juli 2007 om 1:22000000 am

  Ik ken een aantal Belgen, Belgische Marokanen, Italianen Oegandezen die Masha Allah Shia zijn geworden en elke jaar op de dag van Ashoera meelopen met de optocht in Den Haag. Ze worden masha Allah met de dag meer en meer doordat er de juiste literatuur verkrijgbaar is. Vele Europese moslims die heel open staan voor de Islam en nog steeds bezig zijn met zelfstudie over de Islam, belanden bij de Shia stroming.

  Wa Assalam

  Jahangir Shah

  P.s. mijn Marokaanse vriend is doorzelf studie Shia geworden. Hij heeft heel veel studie naar gedaan en heel veel problemen door zijn familie ondervonden. Hij was zo overtuigd dat hij zelfs astand heeft gedaan van zijn familie omdat hij de Ware Islam heeft ontdekt.

 137. 137 Jahangir 14 juli 2007 om 3:32000000 am

  Wat spijtig dat vele mensen niet kunnen begrijpen dat de dingen die in de Koran staan vermeld niet nietig verklaar worden door wie dan ook. Zelfs door geen enkele profeet en zelfs ook niet door de profeet der profeten, profeet Mohammed (S.A.W.) niet omdat het woord van Allah is hetgeen eeuwig is. En wie is Ummar dan om dat te verbieden? Iemand die zelf jarenlang in kuffar heeft geleefd en geboren als onreine mens ter wereld kwam wiens ouders zelf ook Kuffar waren en later bekeerd is tot de Islam. Hoe kan hij de woord van Allah nietig verklaren zelfs wat profeet ook nooit gedaan heeft. Dat sommige mensen Allah ook niet vergeven om Hem te kleineren, is echt Kuffar dat bepaalde dingen niet van deze tijd zijn. Hiermee doe je tekortkoming aan Allah die alles wetende is van Dag 1 tot Dag tot de eeuwigheid. Hoe zou Allah zijn wetten gemaakt zonder in bij na te denken dat die wetten te ouderwets zouden zijn en niet van deze tijd zijn zoals sommige mensen beweren? Ik als Sjiit geloof niet in die God die ook maar enige tekortkoming heeft of aan wiens kwaliteiten enige twijfel bestaat. Mijn God is Allah, de Barmhartige die de schepper de hemelen en aarde die geen gelijke kent en geen enkele tekortkoming kent. Volgens mij geloven die mensen niet in Allah maar in iets anders. Zeker als je ze voor de duizenden keren erop wijst dat ze de Koran moeten lezen waarin staat en niet de hadith boven de Koran moeten plaatsen.

  Er wordt ook telkens malen gehamerd op de maagden bij de Mutah.
  Muttah overeenkomst of huwelijk sluit je niet alleen met maagden maar ook met gescheiden, weduwe vrouwen. Bij de maagd meisjes/vrouwen moet je zeker de toestemming vragen aan de vader/ouders of aan de voogd. Het verschil bij muttah en huwelijk is dat muttah is voor bepaalde tijd en huwelijk is voor onbepaalde tijd. Bij beiden huwelijken zijn de kinderen de wettelijke kinderen die de naam van de vader dragen en ze zijn erfgenaam terwijl bij de huwelijk alleen de vrouw erfgenaam is en bij de muttah niet. Overige verplichtingen van man jegens vrouw en andersom zoals in het huwelijk zijn voor beiden huwelijks vormen gelijk.
  Dat mensen zo negatief erover staan, is mijn volledig onbegrijpelijk. Men keurt eerder zina goed wat in de Koran verboden is en wat in de Koran toegestaan is keurt men af. Ik wil niet namen noemen maar als ik kijk naar de Marokaanse meisjes in Nederland, dan wil je niet weten wat ze allemaal doen en met wie. Zelf met de niet moslims en het gaat tot in de groeps sex toe en wel of niet onder de invloed van alcohol en drugs. De laatste trend wat nu gaande is, is loverboys die moslima’s ompraten, omkopen en chanteren tot prostutie. Er zijn genoed die zelf uit vrije wil doen geheel zelfstandig uit materiele redenen. Een aantal jaar geleden is een documentaire geweest over prostutie in Marokko waarbij de ouders in dit geval de moeders hun kleine kinderen meenamen naar de westerse toeristen voor kinderporno waarvoor ze geld ontvingen. De volgende dag werd als moslim aangesproken op het werk, gelukkig wisten ze dat ik geen Marokaan ben maar wel een moslim. Maar de klappen kwamen wel hard aan op mijn gezicht.

  Als moslim zijnde heb ik ook zondes begaan in mijn leven toen ik niet wist wat muttah was. Toen ik het wist, ben ik gebruik gaan maken en heb met diverse Nederlands moslim en niet moslim vrouwen muttah huwelijk afgesloten omdat dat toegestaan is in de Koran maar wel onder bepaalde voorwaarden. Ze waren allemaal gescheiden. Dat mensen liever zina doen hetgeen ten alle tijden verboden is in de Islam dan muttah is hun keuze. Ze moeten dan niet zeiken over Muttah,
  Stel nou dat niemand met ze wilt trouwen, wil niet zeggen dat ze sexuele gevoelens daardoor ook kwijt raken. Dit kan ook meestal ook aanzetten tot zina. In dat geval is beter muttah of een huwelijk. Een huwelijk is ten allen tijde het beste omdat je daarbij meer zekerheid bij hem. Zelfs aan de beste zekerheidjes kan ook einde aan komen. Een ding is wel duidelijk dat we respect voor onze vrouwen, dochters en moeders moeten hebben. Ik heb zelf zusjes die allemaal getrouwd zijn, maar mocht het ooit komen, dat ze alleen komen te staan in het leven en zij besluiten een muttah huwelijk af te sluiten, hebben ze mijn zegen omdat ze iets doen wat Allah heeft toegestaan dan iets Harams te doen. Wat ik nog iets wil aankaarten is, is dat vele sunnies/wahabies/selafies als het over muttah gaat Iran bekritiseren. Hoe zit het met Saoedie Arabie waar elke rijke stinkers van een Sheikh noch zelf respect noch respect voor de vrouw zijn en noch respect voor de Islam de vrouwen daar behandelen als een stukvuil die eerste beste mooie jonge maagd tegenkomen opkopen als een koopwaar en helemmaal …. en na een weekje of 2 weken is ze afgeschreven waar ze voor de rest van haar leven in een gevangenis zit naar buiten te staren. Als ze niet meer vol kan houden zonder sex gaat ze vervolgens de Aziatisch mannelijke huisknechten verkrachten die niet eens durven hun mond open te doen. Zodra ze iets zeggen, worden ze uit het land verbannen, in gevangenis in gegooid. En aantal hebben huisknechten zijn in het verleden ook onthoofd en opgehangen.

  Jahangir

  Wie heeft

 138. 138 Jahangir 14 juli 2007 om 3:34000000 am

  Ik wil graag in contact komen met de Belgische en Nederlandse Shia moslims. Je kan mij mailen naar … of vragen bij Moke.

  Wa Assalam

  Jahangir

 139. 139 Moke 14 juli 2007 om 5:09000000 am

  Salaam Alaikoem ‘Beste Broeder in de Islam’ Jahangir,

  Om privé-redenen mogen er geen contactadressen weergegeven worden in uw reactie (The CommentBox) enkel bovenaan in het tekstveldje!!!

  Zal het doorgeven, indien er interesse voor is, insha’allah.

  Beslama.

 140. 140 sji'iet ahlulbayt as 14 juli 2007 om 3:16000000 pm

  heb j/e mailadres genoteeerd en zal die drmailen nr de belgische shia

  salukes

 141. 141 sji'iet ahlulbayt as 14 juli 2007 om 3:22000000 pm

  Jahangir, is het zo erg gesteld in Nederland, zelfs groepsseks wa’Allahjahfad

  Salukes

  ps: heb gisteren j/e mailadres genoteerd zenne!!!

 142. 142 sji'iet ahlulbayt as 14 juli 2007 om 3:26000000 pm

  vind het tof v jou om jouw levensverhaal hier neer te schrijven en je hebt niets haram gedaan, maar vrees ervoor da vele sunnis op deze forum gaan denken da alle shia mut’a doen terwijl ik iraakse shia ken, jonge gasten en wat ouder, die nooit mut’a hebben gedaan en direct permanent gehuwd zijn.

  weet da je het goed bedoelt om moslims er mee te confronteren en zo te laten zien v: liever halal dan haram, liever mut’a dan zina

  en die saudis: die rijke boebbels hebben zelfs marokko besmeurd met hun ziekte: komen in agadir met maagdjes huwen vr 2wk of zo: misyarhuwelijk da ni in Quran staat

  salukes

 143. 143 fatima 14 juli 2007 om 4:19000000 pm

  salaam,

  is het halaal of haram awel ja abdullah discussieer je daar over maar rot, maar wat ik wil zeggen is niet dat je dat niet mag ofzo.
  verrijk je kennis is goed. wat ik wil zeggen is dat of je het nu wel zou doen.
  ik hou het gwn simpel ik zou alleen met een tweede gaan moest ik scheiden of weduwe worden.
  anders, waarom? das echt huwelijk voor sex! ik trouw omdat het 50% van mijn geloof is.

 144. 145 Abdullah 14 juli 2007 om 6:34000000 pm

  Als jij vindt dat het haram is, waarom geef je dan geen bewijs uit de koran, of zuig je het zo uit je duim?

 145. 146 eljamo 16 juli 2007 om 1:24000000 am

  Slm allemaal,

  Toen ikzelf de eerste keer hoorde over deze “tijdelijke huwelijken” dacht ik: dit moet een misplaatste grap zijn! Het huwelijk één van de belangrijkste zaken in iemands leven wordt gewoonweg belachelijk gemaakt.

  Op volgende website legt Yusuf Al-Qaradawi onder andere uit waarom Mut’ah verboden is. Het is wel in het Engels, maar voor wie het interesseert: hier heb je de link, doorklikken op nr. 14 Temporary Marriage (Mut’ah):

  http://www.zawaj.com/qaradawi/marriage.html

  Dan mag je met (zwakke) argumenten afkomen tot je groen ziet… ik neem Al-Qaradawi’s woord boven dat van iedereen hier op de website.

  @ sji’iet ahlulbayt as
  We kennen je standpunt hieromtrent wel al ondertussen denk ik. Zoals ik het verstaan heb geloven de sjie’ieten dat Mut’ah wel toegelaten is. Hun volste recht trouwens, maar probeer a.u.b. niet je mening aan anderen op te dringen. Zeker als je nooit met bronnen en referenties afkomt. Ik zie je links en rechts beweren dat dit haram is en dat halal, maar daar einidgt het meestal dan ook bij.

  @ Abu Abdelsalaam
  Aan degenen onder hen die er voor kiezen om dit forum te bezoeken:
  Pas op met het doen van uitspraken zonder kennis (met name MENINGEN)

  Volledig mee eens, met de nadruk op “zonder kennis”.

 146. 147 Jahangir 16 juli 2007 om 4:19000000 am

  Mijn excuses voor het plaatsen van mijn email adress! Bedankt voor jullie mederwerking.

  Beste Moke, als het goed is, heb je een mailtje van mij niet goed gescreend waardoor mijn email nog steeds zichtbaar is. Zou je die ook voor me willen in orde maken. Bedankt alvast

  Jahangir Bukhari

 147. 148 Abdullah 16 juli 2007 om 9:23000000 am

  @Eljamo

  Qardawi geeft GEEN bewijs uit de koran dat mutah verboden is, enkel uit hadiths. Aangezien dat hadiths vervalsd kunnen zijn (en de koran is 100% goed), kun jij dan een vers uit de koran geven waar staat dat mutah verboden is?

 148. 149 sji'iet ahlulbayt as 16 juli 2007 om 3:13000000 pm

  eljamo

  shia geloven da mut’a halal is, eljamo, bronnen heb ik hierboven doorgespeeld (en abdullah ook) da SUNNIGELEERDEN OOK GELOVEN DA MUT’A HALAL IS OP BASIS V QURAN: TAFSIR V QURAN OVER AYA OVER MUT’A, Hebt ge wel alles gelezen????? voor mij staat Quran nog steeds op 1ste plaats. eljamo, missch vindt gij hadith belangrijker dan Quran. ja, dan is da jouw islam, maar ni de mijne.

  en als ge m/berichten vanaf het begin (want ge zijt precies nieuw!!!!) hebt gevolgd, dan moet ge weten da’k genoeg bewijskes hebt geleverd. ge hebt mening v alqardawi gelezen, wel surf ‘ns op http://www.answering-ansar.org en lees daar de bewijskes uit Quran en sunna + de argumenten. wedden da ge alqardawi’s mening in de vuilbak gaat gooien?????

  hier hebt ge de SUNNItafsir over aya over mut’a

  Tafseer ibn Katheer Volume 1 p. 84
  Tafseer Tabari Page 9 part 5
  Tafseer Fathul Qadeer p. 14
  Tafseer Gharib Qur’an p. 2 part 5
  Tafseer Qurtabi Volume 5 p. 60
  Tafseer Mu’alim al Tanzeel Volume 1 p. 63
  Tafseer Khazan Volume 1 p. 63 Ayat Mut’ah
  Tafseer Kabeer Volume 3 p. 95
  Tafseer Durre Manthur Volume 6 p. 40

  salukes

 149. 150 eljamo 16 juli 2007 om 4:21000000 pm

  Beste sji’iet ahlulbayt as

  Ten eerste heb ik nooit gezegd dat ik hadith belangrijker vind dan de Koran, dus wil je a.u.b. geen woorden in m’n mond leggen?

  Ten tweede heb ik in m’n vorige reactie al laten blijken dat ik heus wel weet dat de shia geloven dat mut’ah halal is, dus je mag bronnen opgeven van shia websites en teksten zoveel je wil, dit verandert niets aan de zaak.

  @ Abdullah:
  “Aangezien dat hadiths vervalst kunnen zijn (en de koran is 100% goed), kun jij dan een vers uit de koran geven waar staat dat mutah verboden is?”

  Even ter informatie: Natuurlijk is de koran in alle aspecten goed, daar twijfelt niemand aan! Maar de koran regelt niet alle facetten van het leven en zeker niet tot in de details. Het is een leidraad die door moslims dient opgevolgd te worden en die aangevuld wordt door de soennah van de profeet. Er zijn zaken die niet in de koran staan vermeld, maar waarvan we via de overleveringen van de profeet vernemen hoe we ze moeten uitvoeren en of ze verboden, halal of afgeraden zijn.

  Het klopt wel dat je van ahadieth niet met 100% zekerheid kunt zeggen of deze authentiek zijn, maar na de koran is de verzameling ahadieth van Al-Boukharie het meest betrouwbare boek. Als je wil beweren dat dit niet zo is, dan wil ik van jou in ’t vervolg ook nooit een argument zien waar je naar een hadieth verwijst, want dan ben je toch wel een beetje hypocriet bezig hoor.

  Je moet niet alleen bronnen gebruiken wanneer ze jouw mening staven en ze voor de rest negeren.

  Kijk, ik heb er helemaal niets op tegen dat de shia geloven dat mut’ah halal is, dat is hun zaak! Maar waar ik mij wel aan erger is dat jij en mede-broeder sji’iet ahlulbayt as verwarring zaaien bij de rest van de forumbezoekers.

  Ma3a salama

 150. 151 fatima 16 juli 2007 om 5:58000000 pm

  abdullah ik bedoelde dat het halal of haram is omdat jij en ahlulbayt dat zeggen, ik weet hier niets over

 151. 152 Abdullah 16 juli 2007 om 9:50000000 pm

  @Eljamo
  Natuurlijk gebruik ik hadiths, maar ik gebruik zelf mijn gezond verstand om te onderscheiden of de 1 sahih is of niet. Wil je een voorbeeld?

  Sahih Muslim Book 030, Number 5851:
  Abu Huraira reported that the Angel of Death was sent to Moses (peace be upon him) to inform of his Lord’s summons. When he came, he (Moses) boxed him and his eye was knocked out. He (the Angel of Death) came back to the Lord and said: You sent me to a servant. who did not want to die. Allah restored his eye to its proper place (and revived his eyesight), and then said: Go back to him and tell him that if he wants life he must place his hand on the back of an ox, and he would be granted as many years of life as the number of hair covered by his hand. He (Moses) said: My Lord what would happen then He said: Then you must court death. He said: Let it be now. And he supplicated Allah to bring him close to the sacred land. Thereupon Allah’s Messenger (may peace be upon him) said: If I were there, I would have shown you his grave beside the road at the red mound.

  (dit is de hadith waar profeet mozes a.s. tegen de engel des doods, Izrael, gaat boxen en hem een blauwe oog geeft)

  Het grappige is, men gebruikt als argument dat ahlul-bayt niet onfeilbaar kan zijn omdat dat onmenselijk is.. Als onfeilbaarheid onmenselijk is, wat noem je dan tegen DE engel des doods vechten en hem een blauwe oog geven?

  Punt 2, als je even de vorige reacties leest, dan zie je dat mutah in de koran staat. Het probleem is, voor welke kies je als deze 2 tegenstrijdig zijn: Koran of Hadith? Aan jou de keuze.

 152. 153 eljamo 16 juli 2007 om 11:23000000 pm

  Het antwoord is heel eenvoudig. Bij tegenstrijdigheden tussen de Koran en de Hadith, heeft de Koran altijd voorrang! In dat geval kan je dus heel makkelijk vaststellen dat een Hadith verkeerd is, maar…
  Wat met de gevallen waar een hadith een aanvulling is op wat er in de koran staat en dus extra informatie geeft? Hier kan je dus niet zo makkelijk achterhalen of de hadith authentiek is of niet.

  Maar daar gaat het nu niet om. Je moet goed begrijpen dat islam geleerden het vaak oneens zijn met elkaar over eenzelfde ayat of vers! De ene zegt dat er dit mee wordt bedoeld en een ander zegt nee er wordt iets anders mee bedoeld.

  En blijkbaar hebben de shia een visie over de islam die fundamenteel verschillend is dan die van de sunni. Maar daarom hoeven we elkaar nog niet proberen te overtuigen van ons gelijk. Het is juist op deze manier dat er overal verkeerde opvattingen ontstaan over de islam.

  Ik heb het filmpje gezien dat fatima gepost heeft. Soubhanallah, die man heeft groot gelijk in wat die zegt. Wij mogen dan nog zo lang hierover discussiëren, feit blijft dat wij niet gekwalificeerd zijn om uitlatingen te doen over de islam. Enkel diegenen die effectief hiervoor hebben gestudeerd, hebben het recht om dit te te doen.

  Ma3a salama

 153. 154 Abdullah 16 juli 2007 om 11:44000000 pm

  De overgrote deel van de Ulemaa2 zijn er overeens dat 4:24 over mutah gaat.

 154. 155 Soumi 16 juli 2007 om 11:47000000 pm

  salaam aylakoem

  ik begrijp hier twee dingen niet op deze website
  waarom kiest men hier voor thema’s waarvoor niemand met redelijke kennis kan op antwoorden?( ik bedoel de gebruikers van dit website)
  En waarom antwoorde hier sommige met hadiths die ze in boekjes gevonden hebben zonder enige kennis van zaken te hebben?

  Ik wil mezelf hier neit goed praten maar wat men eigenlijk doet is zichzelf problemen aanmaken, de islam vertelt ons niet in geloofzaken te discusieren als langs beiden kanten geen enkele bewijs van kennis is.

  Wat men beter zou doen en tip voor jou Moke is een imam of een gewoon geleerde opzoeken die zijn mening over de antwoorden ga geven die hier door ons wordt neergepend

 155. 156 eljamo 17 juli 2007 om 1:28000000 am

  Ja Soumi, je hebt groot gelijk. Gelukkig zijn er al zo enkele websites waar geleerden antwoorden op vragen die ze krijgen of waar je hen een e-mail kunt sturen.

  Ik ga mij inschallah meer bezighouden met dat soort zaken en proberen om meer boeken te lezen over de islam, want met alle respect een forum of iets in die aard is de laatste plek waar je dit kunt doen. Overal wordt er bewust of onbewust verkeerde informatie verspreid door o.a. gebrek aan kennis en persoonlijke meningen te geven.

  Ma3a salama

 156. 157 Moke 17 juli 2007 om 1:35000000 am

  Salaam Alaikoem Soumi,

  Ik ben al een geruime tijd op zoek naar een cyberimaam voor ‘www.BenAyad.be’ te presenteren en de situatie is nog in onderzoek bij verschillende personen nabij Antwerpen en Mechelen.

  Eventjes afwachten wie zich daarvoor aangetrokken voelt en gekwalicifeerd is. Of tenminste een beroep heeft als Imaam, leerkracht, enz. …

  Insha’allah komt het wel in orde!!!

  Thalla en bedankt voor alsnog aan te herinneren en vaart achter te zetten.

 157. 159 Moke 17 juli 2007 om 5:26000000 am

  : آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته – الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد

  Beste Broeders en Zusters in de Islam,

  Zoals beloofd ga ik starten met de vertalingen van de bovenstaande hyperlinks van Islam Q & A over tijdelijke huwelijken. Deze ga ik in een ander pagina onderbrengen om deze het vervolg van te geven (1e naar 2e pagina).

  Natuurlijk is alle goede nieuws welkom over tijdelijke huwelijken!!!

  In afwachting, teken ik en tot later insha’allah voor een kleine toelichting op de 2e pagina.

  Thalla & Beslama.     🙂     😛     😀     😉

 158. 160 www.BenAyad.be 17 juli 2007 om 5:26000000 am

  VORIGE    1   –   2    VOLGENDE


Comments are currently closed.آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,101,613 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: