• Wallonië erkent de 1e moskeeën.

waals_gewest.gifHet Waalse Gewest zal voor Brussel en Vlaanderen  de 1e moskeeën in Wallonië erkennen. Dat melden zaterdag (16/06/2007) Franstalige kranten. Het gaat om 43 Arabisch- en Turkssprekende moskeegemeenschappen, die in de 5 Waalse provincies gesitueerd liggen.

Door de erkenning kunnen ze zich organiseren en subsidies krijgen zoals de lokale geloofsgemeenschappen (kerken en synagogen) van de vijf andere erkende godsdiensten in ons land.

Dinsdag 19/06/2007 worden de erkenningsbesluiten ondertekend op het kabinet van Waals minister van Binnenlandse Zaken en Ambtenarenzaken Philippe Courard (PS) in aanwezigheid van de Moslimexecutieve(www.gva.be)

Advertenties

4 Responses to “• Wallonië erkent de 1e moskeeën.”


 1. 1 sji'iet ahlulbayt as 2 juli 2007 om 1:14000000 am

  waarom eerst waals gewest??? heeft emb betere contacten met waals gewest (politici-) dan vlaams gewest

  zijn walen minder racistisch dan vlamingen????

  salukes

 2. 2 Moke 2 juli 2007 om 1:59000000 pm

  Ahlaan ou Sahlaan,

  – De Turken en Marokkanen denken zo: “Nu gaan we echt moskeeën bouwen met alles daarop en daaraan!!!”

  – Wallonië zegt: “Neen, jullie gaan geen moskeeën bouwen, zoek maar een appartement met grote slaapkamers en maak daaruit een moskee van.”

  – Turk of Marokkaan zegt: “Oe, maar waarom, maar dat is veel te klein voor ons???”

  – Wallonië zegt: “Zoek dan een huis met een tuintje aan, maak daar een grote gebedsruimte van. Het voordeel dat je hier aan hebt is dat er bij zonnige periodes zoals nu in jouw tuintje een terraske kunt pakken voor dat jullie kunnen gaan bidden. Jullie komen toch niet in onze cafés binnen. Het is de idelale kroeg voor jullie”

  – Turk of Marokkaan zegt: “Ja, dat is waar, af en toe een terraske pakken kan geen kwaad. Maar we zitten met een probleem, als die ruimte vol zit en we willen uitbreiden, dan kunnen we niet uitbreiden met zo een huispand (rijhuis), dat je had voorgesteld om te kunnen vinden in een woonwijkgebied? We kunnen moeilijk onze buren zeggen dat ze hun huis moetne verlaten of verkopen. Dat heeft niemand niet graag en we worden nogal uitgelachen?”

  – Wallonië zegt: “Dat is mijn porbleem niet, dat is jouw probleem. Je tracht nu uw problemen in mijn schoenen te duwen of wat wil je nu doen? Ik heb nog een laatste voorstel voor jullie. En dat is de enigste uitweg, zoek een bedrijfspand dat groot genoeg is volgens jullie wensen en maak daar een voldoende grotere moskee of gebedsruimtes van. Sorry, meer kan ik jullie niet geven.”

  – Turk of Marokkaan: “Mogen wij echt niet een moskee bouwen volgens onze Islamitische architectuur?”

  – Wallonië zegt: “No, over my dead body!!! Dat mag niet volgens de wetgeving.

  – Turk of Marokkaan zegt: “Magda werkt hier niet en heeft er niets mee te maken. We zouden in godsnaam niet weten welke wetgeving dit zou verhinderen? We leven toch in een multi-culturele maatschappij waar iedereen vrij is om zijn godsdienstvrijheid te tonen?”

   

  WORDT VERVOLGD !!!

 3. 3 Moke 3 juli 2007 om 6:30000000 am

  – Wallonië zegt: “Volgens stedebouwkundige redenen dat per katon of arrondissement is vastgesteld mogen we geen stedebouwkundige vergunnigen verlenen voor moskeeën te bouwen. Het zou onze uitzicht van de sazmenleving (omgeving) verwaarlozen en in gevaar brengen, waardoor we onze waardigheid en identiteit verliezen.”

  – Turk of Marokkan zegt: “Wat voor dikke onzin, ben jij hier aan het vertellen, Meneer de President?”

  – Wallonië zegt: “Dit is geen onzin, dit is de echte realtiet, de harde wereld. Jullie mogen geen moskeeën bouwen, enkel en alleen het huidige aanbod dat al beschikbaar is van de Katholieken en Joden mogen zo’n kerk/synagoge hebben of neerzetten. Jullie zijn later bijgekomen. Sorry, het mag niet. Niets aan te doen.”

  – Turk of Marokkaan zegt: “Live is ….” 😦 😦 😦

  – Wallonië zegt: “Je hebt mijn nr., bel Magda die zal je verder andere informtie geven voor het realiseren van een moskee. Zeg eventjes iets anders, heb je al ondertussen een appartementje gevonden met 2 grote slaapkamers??”

  – Turk of Marokkaan: “Gaan we terug bij het begin of wat?”

  Ondertussen werd de informatie verspreid, dat er ergens in een woonwijk een moskee komt, tegen de onvrede van de buurtbewoners, die vrezen voor te veel overlast in hun buurtomgeving. En het plan werd voor een korte tijd opgeborgen tot de gemoederen van de buurtbewoners tot rust kwam.

  Uiteraard ze zijn eruit geraakt: de moskee mag er komen, indien de capaciteit voor het opvangen van de moslims in de moskee niet overschreden mag worden, om niet teveel overlast teweeg te brengen aan de buurtbewoners van desbetreffende woonwijk.

  Ben ik aan het fantaseren, overdrijf ik of is dit de realiteit?

  Thalla & Beslama.

 4. 4 Moke 24 juli 2007 om 2:22000000 pm

  West-Vlaanderen geeft negatief advies voor moskee in Waregem.
  De West-Vlaamse provincieraad heeft een negatief advies gegeven voor de erkenning van een islamitische gemeenschap in Desselgem bij Waregem. Het zou gaan om de eerste erkenning van een islamitische gemeenschap in West-Vlaanderen. Volgens gedeputeerde Gunter Pertry is een grondig onderzoek van het dossier noodzakelijk.

  In de West-Vlaamse provincieraad vond vandaag een debat plaats over de erkenning van de islamitische gemeenschap. De deputatie stelde een negatief advies voor, maar niet op basis van principiële redenen.

  Grondig onderzoek
  “We zijn in principe niet tegen de erkenning”, sprak gedeputeerde Pertry. “We willen echter een signaal geven aan de minister dat hij niet zomaar erkenningen mag doen. Wij vragen een grondig onderzoek van het dossier, omdat het dossier volgens ons administratief niet volledig in orde is.”

  Eerder gaf de gemeenteraad van Waregem wel een positief advies. De gemeenteraad verwees daarbij naar de positieve inbreng van de vzw Assounah bij de integratie van de moslims in de lokale leefgemeenschap door onder meer cursussen Nederlands te organiseren en bij te dragen aan de inrichting van een slachtvloer bij het offerfeest.

  Bron: belga/hln – 24/05/07


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,101,618 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: