• Het begrip: Wederopstanding.

De wederopstanding is één van de meest actuele onderwerpen van de wereldgeschiedenis. Het was de missie van iedere profeet, volgens profeet Mohammed vzmh.gif heeft Allah 124.000 profeten aangesteld, waarvan hij de laatste was. De profeten zijn in verschillende tijden over de hele wereld verspreid om het bestaan van Allah, de verantwoording en het volgende leven te verkondigen.

De mensen zijn altijd geneigd om naar bewijzen te vragen, hoewel vele profeten zijn gekomen en vele mirakels zijn getoond, is het meest effectieve bewijs natuurlijk, de wederopstanding zelf; de dag waarop iedereen het persoonlijk zal meemaken. Sommigen hebben moeite om dit te geloven en voor anderen is het vanzelfsprekend om dit aan te nemen.

Zo was er in de tijd van de profeet Mohammed vzmh.gif een man die moeite had om te geloven in de wederopstanding. Zijn ongeloof had zich zo verergerd dat hij een bot had fijn gemalen en het mee nam naar de profeet, vlak voor het gezicht van de profeet blies hij het stof in de lucht en vroeg op een vernederende wijze: “Wie kan de beenderen doen herleven als zij vergaan zijn?”.

 

Naar aanleiding van die gebeurtenis werden de volgende verzen geopenbaard, waarin wordt onderwezen dat de mens nog minder is dan een stofdeeltje van een gemalen bot:

Heeft de mens niet begrepen dat Wij hem hebben geschapen uit een levenskiem? Doch ziet, hij is klaarblijkelijk een redetwister! En hij zet Ons verhalen voor en vergeet zijn eigen ontstaan. Hij zegt: “Wie kan de beenderen doen herleven als zij vergaan zijn?” Zeg: “Hij Die hen voor de eerste keer schiep zal hen doen herleven; Hij heeft kennis van de gehele schepping.”
(Koran 36:77-78-79)

Zoals Allah in de volgende en de vorige verzen zegt, is de eerste schepping het bewijs van de tweede:

En zij zeggen: “Zullen wij wanneer wij tot beenderen en stof zijn vergaan, werkelijk als een nieuwe schepping worden opgewekt?”  Zeg: “Wees steen of ijzer, of een andere (materie) die naar uw gedachte het moeilijkste is.”  Dan zullen zij zeggen: “Zeg, wie zal ons dan doen herleven?”  Zeg: “Hij Die u de eerste maal heeft geschapen”.
(Koran 17: 49-50-51)

Wanneer Allah iets zegt is het zeker de moeite waard om er rustig en goed over na te denken, zoals ook bij de volgende vers:

Zijn jullie moeilijker te scheppen dan de hemelen die Hij heeft gebouwd?
(Koran 79:27)

De mens valt bijna in het niets in verhouding met de omvang van het heelal waarin hoogst waarschijnlijk duizenden andere wezens in leven. We hebben met een gigantische schepping te maken, waarvan we het grootste gedeelte nooit hebben gezien en vele dingen niet kunnen verklaren.

De Schepper overtreft ons op alle gebieden en zeker ook met de volgende woorden:

Voorzeker de schepping van de hemelen en de aarde is groter dan de schepping van de mensen, maar de meeste mensen beseffen het niet.
(Koran 40:57)

Ondanks dat het heelal onmetelijk groot is, waren wij toch eerst niets hierin, de Schepper gaf ons een bestaan:

Hoe kunt gij Allah ontkennen terwijl gij levenloos was en hij u het leven schonk. Hij zal u doen sterven en daarna zal Hij u doen herleven en dan zult gij tot Hem worden teruggebracht?
(Koran 2:28)

Als het mogelijk zou zijn om nu tegen een toekomstige mens te spreken en hem te vertellen dat hij in de toekomst een mens zal worden die vanuit één cel geschapen zal worden tot een mens met allerlei organen en lichamelijke functies, zou hij het dan geloven?

Als nu aan hem verteld kon worden dat hij op een bol (de wereld) zou komen te wonen, die rond is met allerlei levensvormen, voedsel, kleuren en geuren, zou hij het dan geloven? Zou hij het geloven dat het merendeel van de bol uit water bestaat maar dat het water niet eraf stroomt.

Zou hij het geloven dat hij merendeels uit water zal bestaan en kan lopen? Zou hij zich de kleuren groen of blauw kunnen indenken zonder dat hij het ooit gezien heeft? Zou hij alles van het leven dat wij hem zouden kunnen vertellen geloven, voordat hij ontstaat? Zou u het geloofd hebben als u hem was?

Zou u mij geloven als ik u over het volgende leven vertel?
De meeste mensen zouden het hebben ontkend, even hard zij nu de wederopstanding ontkennen. Maar toch maken wij dit leven in het echt mee en wij zullen zeker herrijzen in het volgende leven.

Advertenties

2 Responses to “• Het begrip: Wederopstanding.”


  1. 1 zahrafa 16 juni 2007 om 7:26000000 pm

    al van het begin af aan werd dat gelooft zelf door satan zelf

    zei hij niet laat mij leven tot de dags der opstanding?

  2. 2 Sammi 24 februari 2016 om 10:15000000 pm

    Ik zou heel graag iets over baddua meer willen weten vooral over die van een vader die dat over zijn kinderen uitgesproken heeft


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,101,613 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juni 2007
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: