Opa zoekt vrede in Koran.

opa.jpgWido van Heemstra is sociaal werker in ruste. Hij is 87 jaar en bevindt zich in de “finale” van zijn leven, zoals hij zelf zegt. “Ik ben een hoogbejaarde man, maar dat betekent niet dat ik achter de geraniums ga zitten. Ik begrijp niet dat mensen van mijn leeftijd zich zo terugtrekken uit de dagelijkse realiteit”, verzucht hij.

“Juist op mijn leeftijd heb je de verantwoordelijkheid om met alles wat je weet -je levenservaring, zeg maar- nog iets toe te voegen aan de maatschappij. Waarom zou dat niet meer kunnen? Mensen van mijn leeftijd hebben de oorlog meegemaakt en kunnen de dingen in perspectief zien. Die wijsheid moeten we gebruiken!”

Wido van Heemstra heeft nog veel dromen. “Ik wil van de finale van mijn leven een ‘Grande Finale’ maken, zoals in een mooi muziekstuk. Wat ik nog heel erg graag zou willen is dat ik iets essentieels kan bijdragen aan meer begrip tussen Christenen en Moslims”.

Zelf is hij overtuigd Christen en gelooft dat juist die achtergrond een belangrijke basis is voor vrede en begrip en het bouwen van bruggen naar andere religies. “Ik wil zo graag dat we allemaal zoeken naar wáár in onze religieuze boeken de boodschap van vrede te vinden is. Als we dàt uitwisselen, dan zullen we nader tot elkaar komen. Uiteindelijk willen we elkaar begrijpen.” 
BEKIJK VIDEO

Advertenties

17 Responses to “• <b>Opa zoekt vrede in Koran.</b>”


 1. 1 Moke 9 juni 2007 om 10:03000000 am

  Ahlaan ou Sahlaan,

  Moge hij zijn geluk en vrede hier in vinden (Heilige Koran).
  Amien!!!

  In werkelijkheid is dat toch anders. Daarwaar Islam heerst, is er geen vrede, niets anders dan geweld en terreur in de ex-koloniale gebieden van de Ottomaanse Rijk!!!

  Wie kan dat verklaren?

  Thalla & Beslama. 😦

 2. 2 imen 9 juni 2007 om 10:12000000 am

  Seleim oe alaykoem,

  Soubhanalah das waar

 3. 3 jessica 9 juni 2007 om 11:52000000 am

  salaam moke

  In werkelijkheid is dat toch anders. Daarwaar Islam heerst, is er geen vrede, niets anders dan geweld en terreur in de ex-koloniale gebieden van de Ottomaanse Rijk!!!

  wat wil je hiermee juist bedoelen???

 4. 4 Moke 9 juni 2007 om 11:58000000 am

  Ahlaan jessica,

  Indien je het nieuws aandachtigd volgt, wat blijkt er dat in die regiolanden vrede heerst ?????

  Palestina, Libanon, S.-Arabië, Eygpte, Algerije, Irak, ….

  Heerst daar vrede allemaal ????

  De koran zegt zo, in de werkelijkheid is het anders, ik snap het niet?

  Beslama !!!

 5. 5 Ahlame 10 juni 2007 om 2:07000000 am

  salaam o alaikom wa rahmatollah wa baraktoeh

  ik vind zelf dat die man echt met iemand in contact moet komen met een Goeiie moslim inshallah die hem echt onze mooie deen kan laten zien!! en dat die man daardoor Goed beinvloed word en dat hij de nederlanders om zich heen ook op die manier beinvloed en zo kan er een ketting ontstaan van bekeringen van nederlanders 😀 zo moeten wij dat allemaal doen, de mensen om ons heen met onze mooie deen goed beinvloeden en er zal ons op die manier alleen maar meer Hasanat gegeven worden 😀 inshallah Zoals Mohamed saws en de andere profeten…

  Bij deze dus
  Versprijd de Boodschap !!

 6. 6 Moke 10 juni 2007 om 12:28000000 pm

  Salaam alaikoem ought fillaah Ahlame,

  Ben volledig met je eens. Natuurlijk moet je eerst goede coomunicatieve vaardigehden of communicatieve eigenschappen hebben, ten tweede vereniging jouw familieleden en aanverwante vrienden in een centraal punt, ten derde verkondig de boodschap en verspreid het onder uw netwerkomgeving.

  Als iedereen zo handelt, dan ga de Islam van vandaag, niets anders dan op volle kracht vooruit, met een stijgende snelheid van geloofsovertuigingen.

  Ik weet ook niet hoe iedereen zijn dagen opvult.
  Als het me hasanaat opbrengt wil ik wel best helpen!!!

  Thalla & Beslama.

 7. 7 bella 10 juni 2007 om 1:02000000 pm

  best mok… jij hebt over vrede van niet moslim landen .bedoel jij usa in irak ,,,,of in palastina of in afghanistan,,wi voert daar orloog en tegen wie ???

 8. 8 Moke 10 juni 2007 om 1:08000000 pm

  Beste bella,

  Ja, waar Islam is ontstaan en verspreidt is geweest onder verschillende choelafaat.
  Heerst er daar vrede ? Zoniet, hoe komt dat ?

  Beslama.

 9. 9 bella 10 juni 2007 om 7:59000000 pm

  ok ,ik geloof niet dat hetgeweld door de islam komt.
  wij zien overal in de moslimlanden dat ze door de andere machten flink in de gaten worden gehouden om ze zwak mogelijk te laten.Kijk in het verleden de islam grens was van China tot ver in Frankrijk.
  En de geschiedenis ligt nog in Spanje met name Andalusie ……..terwijl de geschiedenis van het westen ;ligt in Afrika (met name de Kaap verdische eilanden en Senagal) Daar waar de slavernij is begonnen naar Amerika……Kijk maar naar ROOTS.dat zegt genoeg .
  Dat waren niet de moslims maar de zogenaamde goede blanken.
  Moslims hebben geen rassen uitgeroeid maar de blanken wel , waar zijn de Azteken en de Maya”s waar zijn de echte indianen.?? Maar in Spanje waar de Moren heersten zij de Spanjaarden niet uitgemoord.

 10. 10 Gitpia__ 11 juni 2007 om 1:06000000 am

  Salaam Alikum aan alle leden,

  Een mooi video reportage met een opa die leergierig is in het zoeken van waarheid. Wat me emotioneel heeft geraakt is de boodschap die hij naar voren brengt, om een moslim te ontmoeten voor verdere kennis. Met zijn persoonlijke onderzoek en het graag willen weten over de godsdienst en de levenstijl van de profeet Mohamed vzmh en Profeet Jezus, is er ongelooflijk tederheid in het hart losgebarsten met als teken een traan, dat langzaam uitvloeit. Subhana Allah, nog geen moslim en toch tederheid krijgen?

  Wel, wat nu?

  Opa vraagt uitdrukkelijk om met iemand die de godsdienst onder de knie heeft, voor een conversatie. Ik hoop uit mijn harte dat Allah Subhana Ta3ala een persoon naar voren brengt, zonder bij bedoelingen hem de Islam kan overtuigen met alle bezit van haar schoonheden.

  Groetjes, Broeder Gitpia__

 11. 11 Gitpia__ 11 juni 2007 om 1:20000000 am

  Salaam Alikum aan alle leden,

  Betreft oorlogen en het wanhoopsbeleid bij de moslimlanden is gedoemd om te mislukken. Zolang we de strakheid en het democratiepoker spelen kan nooit een vooruitgang geboekt worden. De stoel beslist en wat de rest zegt is lariekoek. Een dessert vertoning, voetbal, muziek en kansspelen, brengt ons tijd behoorlijk in de weg.

  Wie volgt er nu de opgelegde weg?

  De meesten geven de schuld aan de grootmachten, terwijl ieder individu smacht om daar te vluchten? Wie praat, is juist door verslagenheid of ver van zijn doel verwijderd.

  Moge Allah ST ons vergeven, Amien Ya Rabbi 3alamien.

  Groetjes, Broeder Gitpia__

 12. 12 bella 11 juni 2007 om 4:02000000 pm

  best ,,,moke waar blijf jij ???????/ geef een mening ,aub,,,,,,,,,,,,,

 13. 13 Moke 11 juni 2007 om 4:44000000 pm

  Hey, bella: “Er is toch daar geen vrede, altijd zo onrustige situaties ivm het volk”

  Je moet lezen wat verschillende mensrechtenorganisaties zeggen over deze gebieden waar de Islam is ontstaan en verspreidt is geweest:
  – Amensty International – http://www.amnesty.org
  – Human Rights Watch – http://www.hrw.org
  – Islamic Human Rights – http://www.ihrc.org

  Andere berichten op de site:
  Mensenrechten in de Islam.
  Amnesty: Mensenrechten.

  Die opa zoekt vrede in de koran, maar in de realiteit gaat het niet zo zijn. Want als ik jouw recht op mening niet respecteert is er dan vrede tuussen ons? En andersom ook.
  Hoe kan er vrede zijn wanneer de mensenrechten continue geschonden of misbruitk worden? Zoals hier en overal in de wereld!!!
  In de koran staat dat de Islam voor vrede en verdraagzaamheid is, dit is theorie. Maar de praktijk is anders. Als je die rapporten niet hebt gelezen, dan weet je niets over onvrede in die regio’s.

  Rinkelt de belleke al of nog niet????????

  Beslama.

 14. 14 bella 11 juni 2007 om 5:49000000 pm

  b est moke ,,,jij moet antwoord op mijn vragen…………… al dit organisaties zijn voor en van het westen ,zelf vn organisatie van en voor het zionisme

 15. 15 bella 11 juni 2007 om 5:51000000 pm

  b est moke ,,,jij moet antwoord op mijn vragen…………… al dit organisaties zijn van het westen ,zelf vn organisatie van en voor het zionisme

 16. 16 oem Zachariya 11 juni 2007 om 8:25000000 pm

  salaam alaikum wa rahmatu-Allah moslimzusters en moslimbroeders
  Onze Profeet en onze Sahaba gingen op Djihad en hadden zeker vrede in hun harten.
  Zij vochten voor de zaak van Allah.
  Vrede is iets moois, zeker. Maar Allah heeft ons geboden ons huis, onze dierbare moslimfamilie en ons geloof te verdedigen.
  We kunnen zien dat dat niet alleen met mooie woorden lukt, hoe graag we ook willen. Ook dit gedeelte van het leven is voor ons een grote beproeving.
  Moge Allah de mensen belonen die hun leven durven geven voor Allah met wijsheid. Moge Allah hen vergeven voor dat wat ze niet wisten.
  AlhamduliAllah dat er mensen zijn die die durven te zien.
  Iedereen heeft zijn eigen gevecht.De een vecht om zijn kinderen te beschermen tegen overspel, de ander vecht om zijn broer van verboden zaken weg te houden, weer een ander vecht om ieder dag te kunnen eten, en er zijn mensen die vechten om een islamitische staat niet ten onder te laten gaan.Islamitische staten die bijna niet meer Islamitisch genoemd mogen worden door de onderdrukking / gemene machtovernames sinds jaren door de westerlingen.

  Moslimbroeders en zusters die altijd de hoop houden dat hun Islamitische staat overwint, uiteindelijk, Allah vragen om leiding in hun gevecht.
  Dat is iets anders dan onnadenkend zinloos geweld.

  inshaAllah leidt Allah ons op het rechte pad en kan een ieder zijn beproeving dragen.

 17. 17 Gitpia__ 13 juni 2007 om 6:31000000 pm

  Salaam Alikum aan alle leden,

  De vraag ik nu stel? Heeft het nog zin om iets neer te schrijven, vanwege hier enkel op twee partijen gaat, als het op antwoord komt?

  Groetjes, Broeder Gitpia__


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,290 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juni 2007
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: