• Vrouwenbesnijdenissen: verboden of gedeeltelijk toegelaten?

Het bericht (video) is verhuisd naar:  
The message (video) has moved to: 
Le message (vidéo) a déménagé vers :
الرسالة ( فيديو ) انتقل الى  : ا      

New Link:  http://www.benayad.be/forum/showthread.php?t=1168

==> Word nu ‘DawahLid’ !!!

Advertenties

7 Responses to “• Vrouwenbesnijdenissen: verboden of gedeeltelijk toegelaten?”


 1. 1 Moke 7 april 2007 om 1:36000000 am

  Eritrea verbiedt vrouwenbesnijdenis.
  ASMARA (ANP) – Eritrea heeft het besnijden van vrouwen verboden. In een verklaring op een website van de regering staat dat het verbod 31 maart inging. ,,Vrouwenbesnijdenis is een procedure die de gezondheid van vrouwen ernstig in gevaar brengt, aanzienlijke pijn en lijden veroorzaakt en het leven van vrouwen in gevaar brengt”.

  Vrouwenbesnijdenis is een wijdverbreid gebruik in de Hoorn van Afrika, waarin ook Eritrea zich bevindt. Volgens de Verenigde Naties zijn zo’n 140 miljoen vrouwen wereldwijd slachtoffer geworden van de praktijk. Elk jaar zouden daar nog eens 3 miljoen meisjes bijkomen.

  Bron:  www.bnr.nl – 06/04/2007.

 2. 2 Philippe 20 mei 2007 om 2:27000000 am

  Een mannen besnijdenis kan een kwestie van geloof en Higiëne zijn, maar een vrouw haar clitoris besnijden dat is verminking. Dit heeft geen enkel nut en kan zelfs gevaarlijk zijn, daar alle bloedbanen er lopen, vandaar de roze kleur. Een penisvel wegsnijden is pijnlijk, maar heeft niet zo veel bloedbanen zoals de eikel, dus niet zo erg. denk er even over na, voordat je jezelf, je dochter of je vrouw zo verminkt.

 3. 3 Kees 20 mei 2007 om 10:31000000 am

  Besnijdenis van mannen en vrouwen bestond al ver voor de komst van de Islám. In de Joodse religie en de Islám is het voor mannen verplicht. Besnijdenis van vrouwen is niet verplicht; het is een ernstige ingreep, gebruik verder je gezonde verstand, in de huidige moderne tijd is zoiets een verminking voor het leven en zeker geen ‘eer’. Het is eerder een eer dat je zoiets in je familie niet toestaat!
  Waarom bestond er in de islamitische wereld rond het jaar 1000 een langdurige tijd van grote bloei in cultuur, wetenschap en beschaving? Omdat de moslims door de Islám werden aangemoedigd om zelfstandig te denken en alles opnieuw te onderzoeken. Wetenschap werd toen uit alle culturen overgenomen en verbeterd. Zij waren een voorbeeld van toenmalige moderne beschaving.
  Het is 1000 jaar geleden bewezen dat moslims vooruitstrevend zijn en zich ontwikkelen. In de huidige moderne tijd hebben we dit soort mensen opnieuw zo vreselijk hard nodig.

 4. 4 aisha 20 mei 2007 om 5:55000000 pm

  EN ONDER VROUWENVBESNIJDNIS DIE UITGEVOERD WORDEN ZOALS IN ETHIOPIE SUDAN SOMALIE ERRITREA WORDT NIET AALLEN EEN D VAN DE CLITORIS AFGESNEDEN MEESTAL WODR DIT HELEMAAL GEDAAN.
  HET BELANGRIJKST VAN DE BESNIJDENIS WORDT GEZIEN ALS DE VAGINA DIE DICHTGENAAID WORD, WAARDOOR ALS DE VROUW LATER ONGESTELD WORD DI BLOED ER DUS NIET GOED UITKAN DIR OPHOOPT EN ONTSTOKEN RAAKT DIT GAAT GEPAART MET HEFTIGE PIJN , DIT IS DUS ONREIN!!!!!! IN DE ISLAM WANT DIE BLOED DAAR KAN NOOIT WEG, DAARBIJ IS HET EEN VERMINKING VAN DE LICHAAM
  EN DIE DICHTGENAAIDE GAT ZEG MAAR WORDT OP DE EERSTE NACHT DOOR DE MAN OPENGERUKT!!!!!
  DIS IS ECHT NIET TOEGESTAAN IN DE ISLAM

 5. 5 Sara 21 mei 2007 om 7:02000000 pm

  Salaam 3aleikhoum

  Beste broeders en zusters,

  Ik wil jullie erop wijzen dat ik nog nooit een vers in de Koran of een ahadieth heb gelezen waar wordt gezegd dat een vrouw besneden moet worden.

  En hoe kan je een vrouw nu het recht ontnemen om een van haar basisbehoeften te vervullen (–>geslachtsgemeenschap)?
  Is het niet onmenselijk om een vrouw een levenslange pijn, zowel innerlijk als fysiek, te berokkenen om haar zogezegd meer eer te geven?
  Gaat dit niet dezelfde richting uit als het katholieke geloof waardat geestelijken en kloosterlingen nooit gemeenschap mogen hebben (het celibaat)? Waarschuwt Allah ons niet voor dwaling?
  Voor degenen die bidden: vraag je niet elke dag aan Allah om je niet tot de dwalenden te laten behoren?
  Deel van soerat-ul-fatiha:
  ‘…ihndiena illa siratal mustaqiem, siratal ladiena ana3mt 3aleihoum ghair elmaghdoubi 3aleihoum wa la dalien’
  ‘Leidt ons op het rechte pad, het pad dergenen aan wie Gij gunsten hebt geschonken – niet dat van hen, op wie toorn is nedergedaald, noch dat der dwalenden’

  Denk er toch over na! Ik zou jullie nog meer voorbeelden kunnen geven, maar dan ben ik hier morgen nog (:p)!

  ma3salaam

 6. 6 Es 22 mei 2007 om 1:27000000 pm

  Dit heeft niets meer met islam te maken, maar met culturen en tradities die tegen ons geloof ingaan. Als men niet weet wat goed of fout is, kijk dan in de Koran en daarna in de Hadith. Luisteren naar de woorden van Allah swt, niet naar die van de mensen.

  Dichtnaaien, gedeelte weghalen of helemaal weghalen voegt niets toe aan je geloof. Bij mannen is dit hygienisch, bij vrouwen is dit alleen maar pijnlijk en slecht voor je.

  Salaam,

  Es

 7. 7 paulina 22 maart 2008 om 1:59000000 pm

  vrouwenbesnijdens is inderdaad cultureel bepaald. In Ethiopie worden ook christelijke vrouwen besneden. Hoezo altijd die link met de Islam? Mensen en politici moeten zich beter informeren. Overigens ben ik tegen het besnijden van vrouwen omdat deze vrouwen het recht hebben zelf te beslissen over ingrepen aan hun lichaam

  New Link: http://www.benayad.be/forum/showthread.php?t=1168

  ==> Word nu ‘DawahLid’ !!!
  http://www.benayad.be/forum/register.php


Comments are currently closed.آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,105,762 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

mei 2007
M D W D V Z Z
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: