Bibiliografie: Osama Bin Laden.

DEEL I
De Sheik al mujahid Osama bin Muhamed bin Awad bin Laden werd in 1957 in Saudi- Arabië geboren. Hij was de zoon van Mohamed bin Laden. Zijn vader was van Jemenitische afkomst uit het dorp Al-Ribat; zijn moeder was een Saudische. Mohammed verliet in 1931 Al-Ribat en stichtte met zijn broers een bouwbedrijf, de Bin Laden Groep. Het bedrijf kreeg zeer veel opdrachten van de Saudische regering.

De groep bouwde van alles, van de  heilige moskeeen in Mekka en Medina tot snelwegen en paleizen aan toe. Als je uitkijkt over Mekka is alles wat je ziet, elke minaret, elk stukje marmer, gebouwd door de Bin Ladens. Uit dit bedrijf vergaarde de Bin Laden-familie een fortuin dat op miljarden dollars wordt geschat.

Van jongs af aan werd Osama bin Laden islamitisch opgevoed. Vanwege zijn banden met de moskeeën in Mekka en met de koninklijke familie ontving zijn vader in het bedevaartsseizoen veel pelgrims. Anderen bleven op bezoek komen nadat zijn vader was gestorven. Osama bin Laden was toen dertien jaar.

Naar verluidt studeerde Osama bin Laden rond 1980 af aan de koning Abdoel Aziz Universiteit in Jeddah, Saudi-Arabië, in weg en waterbouwkunde of in bestuurskunde. Hij had twee bijzonder gerenommeerde docenten: Sheik Abdullah Azzam, die later met hem samen in Afghanistan werkte, en Sheik Mohamed Qutb, een beroemde islamitische denker.

Toen Bin Laden nog college liep, vielen de Russen Afghanistan binnen. Meteen reisde Osama bin Laden naar Afghanistan en Pakistan om de Ulama en leiders te ontmoeten die te gast waren geweest in zijn ouderlijke huis. Hij ging lobbyen voor de mujahidien en zamelde veel geld voor hen in.
 
Na zijn afstuderen vertrok Osama bin Laden uit Saudi-Arabië en ging naar Afghanistan om zich aan te sluiten bij de Mujahidien. Hij nam niet alleen nieuwe soldaten mee maar ook bouwmachines en zeer veel contant geld. In 1984 bouwde hij een ‘gastenverblijf’ in Peshawar, Pakistan, en dat zou de eerste post worden voor nieuwe Mujahidien.

DEEL II
In dit gastenverblijf ontstond de MAK. De MAK, opgericht door Abdullah Azzam, zou vanaf die locatie gaan opereren en sluisde kapitaal door naar het verzet. Het bouwde tunnels en ziekenhuizen, bracht communicatiemiddelen en publicaties tot stand en kreeg in de hele wereld steun voor de mujahidien, vooral in Afghanistan maar ook in landen als Jemen.

Rond 1986 bouwde  Osama bin Laden zijn eigen kampen en trainde zijn eigen vechters. Binnen twee jaar had hij zes kampen (waaronder al-Masadah; het hol van de leeuw). Onder zijn bevel voerde hij met succes vele veldslagen tegen de Russen. Hij streed mee in diverse gevechten waaronder die van Jalalabad. Bin Laden sprak over deze tijd:

“Het communisme was spoedeisend, maar het volgende doel was Amerika … Dit is een open oorlog, tot het einde, namelijk de overwinning.”
Na het verslaan van de Russen in Afghanistan in 1989 ging hij naar Saudi-Arabië. Een autobom maakte op 24 november 1989 te Peshawar Pakistan een einde aan het leven Sheik Abdullah Azzam en zijn twee zoons en de Mujahidien kregen hierdoor een zeer harde klap te verduren.

In deze tijd gaf Osama bin Laden in Saudi-Arabië in het openbaar vele toespraken over de Jihad in Afghanistan, de missers van de Saudische regering en hij voorzag de Iraakse invasie middels een roe’ya. De Saudische regering ging zich zorgen maken over zijn activiteiten en legde hem een reisverbod op.

De Golfoorlog in 1991 heeft de grote woede van de Osama bin Laden gewekt. De grootste schok was dat de ongelovige Amerikanen Irak aanvielen vanuit het land van de twee heilige plaatsen (Saudi-Arabië), het ‘heiligste moslimland’ vanwege Mekka en Medina. En dat terwijl Bin Laden de Saudische regering eerder had aangeboden met zijn eigen leger het oprukkende Irak te verslaan.

Na de Iraakse invasie van Koeweit was Osama bin Laden verontrust, omdat de Saudische regering de hulp van westerse regering had ingeroepen in plaats van de Mujahidien te mobiliseren voor de verdediging van de islamitische landen. Osama bin Laden zocht contact met een aantal Ulama en  begon een campagne om nieuwe Mujahidien te rekruteren. Op dat moment trachtte de Saudische regering zijn activiteiten een halt toe te roepen.

DEEL III
Als gevolg van de tegenwerking van het regime gebruikte Osama bin Laden zijn connecties om het land te verlaten en naar Pakistan te gaan. Na een zeer korte oponthoud in Pakistan ging hij terug naar Afghanistan. Daar probeerde hij een regeling te treffen voor de vijandige partijen die om de macht streden in Afghanistan.

Eind 1991 ging Osama bin Laden naar Soedan nadat al zijn pogingen om te bemiddelen in Afghaanse burgeroorlog waren mislukt en er zoals bij Sheik Abdullah Azzam ook bij hem diverse aanslagen op zijn leven waren geweest. Soedan was voor Osama Bin Laden was om diverse redenen aantrekkelijk.

Ten eerste vanwege die islamitische ideologie van het nieuwe leiderschap hier. Bovendien riep deze zijn hulp in. Bovendien was er een kans op een groot aantal bouwprojecten, waaronder belangrijke snelwegen, havens en luchthavens. Osama bin Laden richtte in Soedan diverse nieuwe bedrijven op die deze projecten zouden gaan uitvoeren.

Hij vond hierdoor werk en onderdak voor enkele honderden arabische Mujahidien die na de Jihad in Afghanistan niet naar huis terug wilden of konden. Naar verluidt heeft de Saudische geheime dienst diverse aanslagen op zijn leven verknoeid terwijl hij in Soedan woonde. De Saudische regering bevroor rond 1993 zijn tegoeden en trok in 1994 in het openbaar zijn Saudische staatsburgerschap in.

In 1966 stond Soedan onder extreem zware internationale druk via embargo’s en andere politieke druk vanwege Osama bin laden en de andere Mujahidien met hem die zich in het land hadden gevestigd. Osama bin Laden verliet Sudan en keerde terug naar Afghanistan. Hij heeft diverse trainigskampen opgezet voor de nieuwe Jihad tegen de VS. 

In 1998 werd het Internationale Islamitische Front voor de Jihad tegen de Joden en Kruisvaarders opgericht, deze dient als een ‘distributie en coordinatiecentrum’ voor vele jihadgroepen over de hele wereld.  Osama bin Laden heeft vele aanslagen op zijn leven overleefd waaronder een aantal bomaanslagen.

Advertenties

9 Responses to “• <b>Bibiliografie: Osama Bin Laden.</b>”


 1. 1 Cuno van Voorst 21 mei 2007 om 2:57000000 pm

  Wat een ziekelijk figuur. Ik kan niet helemaal opmaken uit deze mail of hij nou ‘goed’ of ‘slecht’ is, om het maar even simpel te zeggen, maar die ideologien van hem en zijn handelen hebben geen hoop voor een vredige toekomst tussen mensen met een meningsverschil of vrede. ..

 2. 2 aziza 22 mei 2007 om 10:52000000 pm

  moge allah je succes wensen ooooo benladen

 3. 3 Nadia 24 mei 2007 om 12:54000000 pm

  Deze man heeft veel gepresteerd… chique seg.

 4. 4 redouan 29 mei 2007 om 2:42000000 pm

  Cuno van Voorst
  Mei 21st, 2007 at 2:57u pm
  Wat een ziekelijk figuur. Ik kan niet helemaal opmaken uit deze mail of hij nou ‘goed’ of ’slecht’ is, om het maar even simpel te zeggen, maar die ideologien van hem en zijn handelen hebben geen hoop voor een vredige toekomst tussen mensen met een meningsverschil of vrede. ..

  cuno van voorst.
  stel dat hij slecht zou zijn. denk je echt dat hij dan zijn fortuin in de steek zal laten om voor een paar arme mensen in afganistan zijn leven te geven en in een grot te gaan wonen???
  hij vecht voor zijn geloof, binladem is niet iemand die denkt aan zichzelf maar aan ons allemaal. dat noem ikpas een man. hij stuurt geen leger met zijn geld maar gaat zelf naar de plaats met plannen en die maakt zijn plannen ook waar.
  we zullen praten over andere machthebbers zoals bush,blair en alle anderen. deze denken enkel aan macht en rijkdom. maken onschuldige mensen af voor geld. denkt eens na waarom ze irak binnenvallen. het eerste waar ze naartoe zijn gegaan dat zijn de olierafinaderijen. geloof me ze maken zich geen zorgen om de mensen in irak hoor.
  ik wil je graag wat vertellen maar daarvoor heb ik iets beter. kijkt op http://www.youtobe.com en zoek naar wtc. daar zal je een documentaire zien van 16 delen, gemaakt door de amerikanen zelf.
  nog veel succes in je zoektocht.

 5. 5 Mahdi Vrielink 29 mei 2007 om 10:32000000 pm

  Als ik dit zo lees zie ik een zeer gemotiveerd, enthousiast en gedreven persoon met veel macht en invloed.
  In plaats van hier gebruik van te maken, is hij aan de kant geschoven en is bondgenoorschap gekozen met ongelovigen.
  Voor hetzelfde goede doel nam men liever hulp van ongelovigen dan van een eigen broeder.
  Als alles klopt, kan ik me voorstellen dat hij zich afgedankt en uitgerangeerd heeft gevoeld en dat hij zich daardoor heeft ontwikkeld tot een persoon met ideologie waar we niet blij mee zijn.
  Dus de oorzaak van het terrorisme begint niet bij hem, maar ligt veel dieper. (Even andere oorzaken zoals onderdrukking, bezetting enz buiten beschouwing latend want dat is vrijheidsstrijd).

  Ik denk dat hier ook een les in zit voor ons dagelijks leven:
  Ruil de uitgestoken helpende hand van je broeder niet in voor die van een ander, zeker als die ander je langs de andere kant niet echt welgezind is of erger. Zo creëer je je eigen broeder makkelijk tot vijand of in ieder geval iemand waarvan je last hebt.

 6. 6 T. 4 juni 2007 om 11:28000000 pm

  Salaam aleikoum,

  Jullie zijn gestoord. Moge Allah jullie behoeden van te gaan behoren tot deze dwalende groeperingen. Bin Laden heeft massa’s mensen EN Moslims vermoord. Hij is zwaar afgedwaald en wordt niet geaccepteerd door de grote geleerden van Mekka.

 7. 7 aboenoeh 14 juni 2007 om 2:23000000 pm

  en de groote geleerde van mekka zijn niet verdwaald zeker.

  zij zijn de oorzaak van ons lijden
  de korupte honden
  de afgezakte teletubies
  hun dag zal nog komen

  lang leve osama en de mojahedeen

 8. 8 sji'iet ahlulbayt as 14 juni 2007 om 7:21000000 pm

  hij is even slecht of slechter dan wahabi/salafigeleerden uit saudiarabia

  een wahabi is een wahabi of een salafi, of hij nu de lering v qutb volg of die v ibn taymiyya & m. ibn abdulwahhab

  salukes

 9. 9 hassan 15 januari 2009 om 2:00000000 am

  salam mou3likoum
  osama is een goed man beter dan bush en beter dan israel kijk naar bush en kijk naar israel wat hij doet ok mijn broer is een goed man beter man


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,383 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

mei 2007
M D W D V Z Z
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: