Waarom is varkensvlees HARAAM ?

varkentje.jpgHet eten van varkensvlees: Het is een onrein dier omdat het uitwerpselen eet. Het kan volgens vele wetenschappers leiden tot allerlei lichamelijke kwalen en allergieën. Zelfs in de westerse medische sector komen er steeds meer aanwijzingen dat varkensvlees een negatieve invloed op de gezondheid kan hebben.

Verder is het al voldoende voor ons dat Allah swt iets gebiedt of verbiedt.Het is wel interessant om te horen waarom het verboden is, maar in de islam draait het om de liefde van Allah swt, als Hij ons iets verbiedt dan gehoorzamen we Hem uit liefde en moeten dan niet steeds naar de reden vragen, de reden zal achteraf duidelijk blijken nadat men de geboden naleeft.Al doende leert men.
Allah (swt) heeft de gelovigen hetzelfde opgedragen wat hij Zijn Boodschappers heeft opgedragen, want Hij heeft gezegd:

“O boodschappers! Eet van wat rein is en verricht goede werken”
(Koran 23:51)

‘Jullie die geloven ! Eet van de goede dingen die Wij voor jullie levensonderhoud gegeven hebben en betuigt dan aan Allah, als Hij het is die jullie dienen. Hij heeft voor jullie slechts verboden wat vanzelf is doodgegaan, bloed, varkensvlees en vlees van iets waarover iets anders dan Allah is aangeroepen.’ (Koran 2: 172-173)!

Maar wat te doen als er geen Halal voedsel beschikbaar is ?
Als het absoluut niet anders kan. In een situatie van overleven mag een Moslim Haram voedsel tot zich nemen.

Maar wie ertoe gedwongen wordt, niet uit begeerte of om te overtreden, voor hem is het geen vergrijp. Allah is vergevend en barmhartig (Koran 2:173)

Naast Halal en Haram hebben we ook nog het zogenoemde ‘schemer gebied’ oftewel Mushbooh. Indien je enigszins twijfelt over een bepaald product, vermijdt het dan. Om zekerheid te krijgen wat er dan precies in zo’n product zit, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant.
Als je de etiketten van de producten bekijkt, staat er veel informatie op.
Zoals houdbaarheid, de fabrikant, eventueel bereidingsinstructies en ingrediënten aanduiding. En juist om die ingrediënten aanduiding gaat het.

————————————————————————————–

Sommigen hebben geprobeerd om het verbod op varkensvlees vanuit het Jodendom te verklaren, het zou verboden zijn als gevolg van een hoge mate aan ontbinding. Echter, zulke verklaringen betrekken niet het onmiddellijk koken na de slachting. Het zijn seculiere interpretaties, voor wetten waarvan zij niet geloven geopenbaard te zijn door God.

1. Voor de gelovigen is varkensvlees verboden door God, omdat het schadelijk is voor mensen. Of dat deze schadelijkheid nou geïdentificeerd is of niet, Moslims vermijden het, hun vertrouwen stellend in God. Mogelijkerwijs is een deel van de schadelijkheid te wijten aan de snelle ontbinding van het vlees, wat leidt tot voedselvergiftiging.

Moderne wetenschap heeft andere schadelijke aspecten geïdentificeerd. De ziekte trichinose wordt veroorzaakt door de trichinella spiratis worm, welke voornamelijk te vinden is bij varkens. Mensen raken meestal besmet door het eten van een ingekapselde larve in rauw of onaangebakken varkensvlees (-producten).[1]

Maagsappen bevrijden de ingekapselde larve, welke zich in hoog tempo verrijpt en multipliceert. Binnen 4 a 5 dagen ontdoet het volwassen vrouwtje zich van haar larven, welke zich naar de meeste lichaamsweefsels uitstrooien via de bloedsomloop. Larven die zich in spierweefsel inkapselen zijn voor een aantal jaren levensvatbaar.

Overlijden kan zich al binnen 2 a 3 weken voordoen, in geval van overweldigende besmetting; meestal doet het zich binnen 4 a 8 weken voor, als gevolg van een complicatie zoals hartritme stoornissen of longontsteking. Ondanks een bekende afname aan de aanwezigheid van trichinose bij mensen uit de VS, is de jaarlijkse mate waarin dit optreedt, meer dan 150.000 gevallen.[2]

Alleen zes soorten van de volwassen lintworm infecteert de mens regelmatig. Taenia solium, het varkenslintworm en Taenia saginata, het rundslintworm, zijn de meest voorkomende. Echter, de besmetting met het varkenslintworm kan nog ernstiger worden door cysticercosis, waar geen specifieke behandeling voor bestaat. Tot de verschijnselen behoren epilepsie, in die gebieden waar het varkenslintworm zich concentreert. De uitroeiing van Taenia solium is een zaak die van veel groter belang en noodzaak is dan in het geval van andere lintworm infecties.[3]

2. Er wordt gesuggereerd dat een van de redenen voor het verbod op de consumptie van varkensvlees, gezocht moet worden in de natuur van het varken. De Islamitische wet verbied over het algemeen de consumptie van carnivoor (vleeseters) zoals, leeuwen, krokodillen, adelaars en haviken en staat herbivoren (planteneters) zoals koeien, schapen, kippen en duiven toe. De natuur van carnivoor zit in de genen ingeprent.

Wanneer een tijger zijn prooi vangt en het verorbert, het vlees bloedspattend verslind met zijn slagtanden, is deze wreedheid niet gepland of uitgekozen. Geiten eten gras en plantaardige dingen op een kalme manier, niet vanwege de keuze hiervoor maar vanwege hun natuur. Deze natuur kan niet veranderd worden, zelfs niet door het tam maken en training. Ieder jaar verliest er op een circus ergens op de wereld een leeuwen temmer zijn hoofd.

Ondanks dat leeuwen vanaf de geboorte worden ‘opgevoed’ en getraind om hun bekken open te houden, zodat de trainer zijn hoofd in zijn bek kan doen, doet het zich vrij regelmatig voor dat een leeuw besluit zijn bek te sluiten met de aanwezigheid van het hoofd van zijn trainer. Hetzelfde geldt voor filmsterren, die exotische dieren in huis halen en groot brengen, zoals panters en luipaarden, tot op de dag dat ze beet worden genomen. Men zegt weleens dat je bent wat je eet, doordat het menselijk lichaam is opgebouwd uit het voedsel dat gegeten wordt. Als men nu dan eens observeert hoe dat varkens leven en wat ze eten, dan zou het genoeg ontmoediging moeten zijn voor de etende held, om hun vlees te eten.

Voetnoten:
[1] De voornaamste bescherming tegen trichinose is het adequaat koken van varkensvlees volgens de ‘nieuwe’ aanbevolen temperatuur van 77 graden Celsius (170 graden Fahrenheit) of door het invriezen van vlees op -15 graden Celsius wat gelijk is aan 5 graden Fahrenheit (Current Medical Diagnosis & Treatment, p. 909).

[2] Current Medical Diagnosis & Treatment – 1982, Krupp & Chatton, California: Lange Medical Publications, 1982, pp. 907-9.
[3] Current Medical Diagnosis & Treatment 1982, pp. 839-4.

Advertenties

41 Responses to “• <b>Waarom is varkensvlees HARAAM ?</b>”


 1. 1 Anoniem 15 februari 2007 om 6:56000000 pm

  Het is beter dat je weet waarom je het (niet)doet, want dan kun je het anderen ook vertellen, waarom heeft Hij(swt) anders overal een reden voor gegeven. Als je iets doet neem ik aan dat je weet waarom je het doet. Ik draag een hoefddoek alhamdoelilah en ben er niet toe gedwongen. Ik heb het vanuit me hart gedaan, ik wist ook van te voren wat de betekenis daar achter is. Nu denk ik bij me zelf als ik het niet had geweten dat ik nu staghfiru’Allah nog met me haren los op straat liep. Maar Allah is Groot en hij weet wat goed en slecht voor je is. En als Hij (swt) het heeft verboden moet je het inderdaad gewoon volgenen, want wie ben jij om het beter te weten!
  Zoek het op ’t internet alhamdoelilah we hebebn allerlei apparatuur om het in te vinden er zijn zat boeken.

  Als ik het verkeerde heb gezegt *Ya Allah vergeef mij dan !!
  ma3a Salam

 2. 2 Anoniem 15 februari 2007 om 6:57000000 pm

  Foutjeeee!!

  Hebben** bedoelde ik

 3. 3 Moke 17 februari 2007 om 11:39000000 pm

  Salaam Alaikoem       آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته     ,

  Beste Broeders en Zusters in de Islam, ben weliswaar tevreden over de inhoud van het bericht, maar had méér verwacht over namenlijk een onderdeel van spijsverteringstelsel van een varken (vleesklontje dat in verbinding staat met andere delen van het lichaam), dat schadelijk is voor de gezondheid, dat weten de niet gelovige als de gelovige wetenschappers in de Islam.

  Graag zou ik méér info willen ontvangen van dat schadelijke vleesklontje voor de gezondheid in het lichaam van een varken vastzit.

  Beslama…..

 4. 4 Habiba 18 februari 2007 om 3:24000000 pm

  varkenvlees is haram omdat varken veel kenmerken heeft van de mens. Neem bijvoorbeeld het nierenstelsel. Tegenwoordig als één van je nieren niet functioneren gebruiken ze de nieren van een varken. M.a.w varkenvlees eten betekent dat je een kanibaal bent.

 5. 5 Jeteur De Pierres 22 februari 2007 om 10:56000000 pm

  Salam,

  Heb via via ooit vernomen dat er een bepaald stof in varkens zit. Het stof zorgt ervoor dat bepaalde handelingen ‘dunya 3anya’ worden in de maatschappij bv homosexualiteit, travestieten, … en noem maar op.
  Maar ik weet wel niet of dit klopt. Zal het nog ies vragen aan iemand die mij misschien de juiste reden kan aangeven waarom we geen varkensvlees mogen eten.

  Caoi

 6. 6 Mo 19 juli 2007 om 4:20000000 pm

  In de naam van Allah, de Genadige, de Barmhartige.

  Waarom heeft de Schepper varkensvlees verboden ?
  Het is bekend dat de Islam het eten van varkensvlees verbiedt en als zonde beschouwt. Voor de praktiserende moslims betekent het feit dat dit verbod niet verder met gedetailleerde redenen is uiteengezet, niet dat het hem is toegestaan om het eetbaar te noemen, noch kan hij zeggen dat hij precies weet waarom het verboden is. De Islam moedigt de moslims aan de voor- en nadelen, maar ook de wijsheid achter zo’n verbod, wetenschappelijk te onderzoeken.
  In dit artikel worden door de schrijver enige bevindingen op het gebied van biochemie, microbiologie, volksgezondheid, religie en menselijk gedrag onder de aandacht van de lezer gebracht.

  Verbod
  Het verbod van varkensvlees kan rechtstreeks in de Heilige Quraan gevonden worden. Het is in vier hoofdstukken genoemd:
  Hoofdstuk 2: Surah “De Koe”,
  Hoofdstuk 5: Surah” De gespreide Tafel”,
  Hoofdstuk 6: Surah “Het Vee”,
  Hoofdstuk 16: Surah “De Bij”, .

  In hoofdstuk 2, vers 173 zegt, Allah (Subhana wa ta’ala):
  “Hij heeft voor u slechts verboden het kadaver, bloed, varkensvlees en datgene waarover een andere naam dan die van Allah is aangeroepen. Maar als iemand door noodzaak gedwongen is, niet uit begeerte of om te overtreden, dan is hij niet schuldig, want Allah is zeer zeker vergevensgezind en genadevol.”

  In hoofdstuk 5, vers 3 zegt, Allah (Subhana wa ta ‘ala):
  “Verboden voor u zijn: het kadaver, bloed, varkensvlees en al datgene waarover een andere naam dan die van Allah is aangeroepen; dat wat gedood is door wurging, het doodgeslagene, het doodgevallene, het doodgestokene, dat wat is aangevreten door wilde dieren; behalve als u in staat bent (naar de eis) te slachten; dat wat op een altaar (voor afgoden) geofferd is, het is ook verboden vlees te verdelen door loting met pijlen: dat is een zondige daad.”

  In hoofdstuk 6, vers 145 zegt, Allah (Subhana wa ta ‘ala):
  “Zeg: In datgene wat mij geopenbaard is, vind ik geen voedsel dat verboden is voor degene die ervan wenst te eten behalve het kadaver, uitgestroomd bloed, of varkensvlees, want dat is een gruwel, of iets schandelijk, en waarover een andere dan Allah’s naam is aangeroepen. Maar als iemand door noodzaak ertoe gedwongen wordt, niet uit begeerte om te overtreden, dan is uw Rabb (Heer) zeer zeker vergevensgezind, genadevol.”

  In hoofdstuk 16, vers 115, zegt Allah (Subhana wa ta ‘ala):
  “Hij heeft voor u slechts verboden het kadaver, bloed, varkensvlees, en al het voedsel waarover een andere naam dan die van Alaah is aangeroepen. Maar als iemand door grote behoefte ertoe gedwongen wordt, niet uit begeerte of om te overtreden, dan is Allah zeer zeker vergevensgezind en genade vol.”

  Uit deze vier haast identieke verzen kan men opmaken dat varkensvlees in de Islam absoluut verboden is. In hoofdstuk 6 is het duidelijk als Allah zegt: “… verboden te worden gegeten door iemand die het wenst te eten, …” dat dit vers niet alleen voor de muslims bedoeld is, maar voor alle mensen.

  Algemene redenen voor het verbod
  De exacte redenen en de diepe wijsheid van ‘het waarom” bij het verbod op varkensvlees zijn alleen bekend bij Allah (Subhana wa ta ‘ala):

  De gelovige muslim zegt:
  “Wij geloven erin (de openbaringen). Het is geheel van onze Rabb (Heer)…” (vers 3:7)

  Toch moeten we de redenen hiervan onderzoeken. We kunnen in de Quraan zien dat Allah, (Subhana wa ta ‘ala), het eten van varkensvlees verbiedt omdat het goddeloos en een zonde is. Hierbij wordt het woord “ridjs” (gruwel) gebruikt, dit woord wordt in verschillende contexten achtmaal gebruikt in de Heilige Quraan, onder andere in de volgende regel:

  In hoofdstuk 5, vers 90-91, zegt Allah , (Subhana wa ta ‘ala):
  “0 gelovigen! Alcohol, het kansspel, wijding van stenen (afgoden) en toekomstvoorspelling door middel van (tover) pijlen zijn een gruwel, het werk van de duivel. Vermijdt die dus, opdat het u goed zal gaan. Het plan van de duivel bestaat eruit vijandigheid en haat onder u te verwekken met alcohol en het kansspel en u af te houden van het gedenken van Allah en het gebed. Zult u dan ophouden?”

  Daarom is de betekenis van dit woord “ridjs” uiteengezet als: vuil of smerig, “onrein“, later zullen deze termen verder uitgelegd worden. Ook de specifieke redenen moeten tezamen met de wetenschappelijke bevindingen vermeld worden.

  Alleen vlees of het hele dier?
  Is het verbod op varkensvlees alleen beperkt tot het vlees of betreft het hele dier? Ook op deze vraag geeft de Heilige Quraan ons antwoord. In de Arabische taal betekent “vlees” alles wat eetbaar is aan het dier. Wij kunnen dit uit vele Quraanregels afleiden, onder andere de volgende:

  1) In Surah 2, “De Koe”, ayat 259:
  “… En kijk verder naar de beenderen, hoe Wij ze samenvoegen en dan met vlees bekleedden …”

  2) In Surah 16, “De Bij”, ayat 14:
  “En Hij is het, Die de zee aan u dienstbaar heeft gemaakt om er vers vlees uit te eten …”

  3) In Surah 23, “De Gelovigen”, ayat 14:
  “Daarna maken Wij de druppel tot een bloedklonter, dan schiepen Wij de bloedklonter tot’ een vleesklomp, dan schiepen Wij de vleesklomp tot beenderen en dan bekleedden Wij die beenderen met vlees.”

  Het is hierdoor duidelijk dat het woord “vlees” ook het vet inhoudt. Daarom is alles dat eetbaar is aan het dier verboden om te eten. Het is ook duidelijk dat vet in het vlees is opgenomen en dat het er in de meeste lichaamsdelen onafscheidelijk van is.

  Varkensvlees of ander vlees
  Een regelmatig terugkerende vraag is: waarom is alleen varkensvlees verboden en andere soorten vlees niet?

  Niet alleen het varken is verboden, maar het vlees van alle carnivoren (vleesetende dieren) en van mensen, is niet toegestaan voor consumptie.

  Het vlees van een kat, hond, rat, muis, tijger, vos, leeuw, arend, valk, havik, etc. is verboden, terwijl het vlees van herbivoren (plantenetende dieren) zoals schapen, koeien, kamelen, herten geiten, kippen, eenden, ganzen, konijnen, etc. is toegestaan mits het dier geslacht is volgens de regels (uitspreken van de tasmiya) van de Islam. Het paard en de ezel zijn in de Islam edele dieren en het vlees hiervan wordt alleen in noodgevallen gegeten.

  Er werd geëxperimenteerd met vetten van eetbare en oneetbare dieren en er werd bevonden dat vetten van eetbare dieren een patroon van onverzadigde vetzuren volgen, behalve varkensvlees. Dat volgt het patroon van verzadigde vetzuren. Dit betekent dat als iemand het vlees van plantenetende dieren eet, het vet hiervan gehydrolyseerd wordt in de dunne darm door een stof uit de alvleesklier na door galzouten geëmulgeerd te zijn.

  Het zal worden geabsorbeerd, opnieuw samengesteld en opgeslagen in de vetweefsels als menselijk vet. Maar die stof uit de alvleesklier kan het vet van carnivoren dieren niet afbreken. Dus worden ze daarna opgeslagen in de vetweefsels als dierlijk vet en niet als menselijk vet en varkensvet gedraagt zich net als vet van vleesetende dieren.

  Er worden hierover een aantal vragen gesteld en er kunnen maar weinig antwoorden op gegeven worden.
  Wat gebeurt er met dat vet, dat als varkensvet in de vetweefsels van mensen wordt opgeslagen?
  Hoe verloopt het stofwisselingsproces?
  Kan eten van varkensvlees de oorzaak van hartaanval zijn?
  Wordt de persoonlijkheid of het karakter beïnvloed door het soort voedsel dat gegeten wordt?
  Indien dat zo is, wordt het menselijk karakter dan beïnvloed door het eten van varkensvlees? Deze en andere vragen
  dienen beantwoord te worden.

  Microbiologisch bewijs
  Er zijn een behoorlijk aantal bacillen, parasieten en bacteriën waardoor varkens geplaagd worden en die in zijn vlees leven waardoor, als het gegeten wordt, ziekten worden overgedragen aan de mens. Deze parasieten zijn o.a. lintwormen, mijnwormen, ronde wormen, faciolopsis buski, paragonimus etc.

  Er zijn twee soorten lintwormen, de ene soort, Taenia Saginata teistert het vee en de andere, Taenia Solium teistert het varken. Er is enig verschil in vorm en levensloop en ook in de schade die zij aan het menselijk lichaam berokkenen als het zieke vlees is gegeten.

  De Saginata blijft bijvoorbeeld in de darmen van de mens en voltooidt zijn leven daar en de schade is beperkt. De Solium daartegen kan zijn leven niet in de darmen voltooien en gaat door de darmwand met de bloedstroom naar alle kanten van het lichaam. De kiemen nestelen zich in de vitale organen van het menselijk lichaam zoals het hart, de ogen, de hersenen, de longen en lever. Om hun leven voort te kunnen zetten vonnen zij blaasjes ter grootte van een erwt of groter. Als zo’n blaasje of blaasjes in de hersenen gevormd worden veroorzaken ze schade, krampen, verlies van bewustzijn, hysterie en zelfs krankzinnigheid. Als die blaasjes het hart bereiken veroorzaken ze verhoogde bloeddruk en zeer waarschijnlijk een hartaanval. Dr. Rizvi bevestigt dit in zijn boekje over varkensvlees.

  Religieus bewijs
  Het schijnt dat alle wereldreligies de consumptie van varkensvlees verbieden. Het Judaïsme, het Christendom in het algemeen en de Islam in het bijzonder, verbieden het allemaal. Het is ironisch te zien dat de Christenen varkensvlees eten omdat ze veronderstellen dat het aan hen toegestaan is door de discipel (Christenen volgen nu opeens een discipel in plaats van de Profeet Jezus -as-) Petrus: “Petrus had geen onrein gegeten, de stem zei om te eten.” (Handelingen 11:11)

  Maar als we de boeken erop naslaan, zien we dat Jezus tijdens zijn leven de Joodse wetten volgde en kwam om die te bevestigen, te reinigen en uit te breiden. (Vlg. Mattheus 5:17)

  [Na het heengaan van Jezus, en door het verwerpen van Jezus door de Joden, zochten bepaalde discipelen van Jezus naar nieuwe wegen. Om zoveel heidense Romeinen en Grieken te bekeren, werden de spijswetten, het vlees van dieren geofferd aan afgoden 1) , besnijdenis 2) etc. verdraaid danwel afgeschaft. Dit alles was om de nieuwkomers het makkelijk te maken.]

  I) I Korinthiers 8:4-10
  2) I Korinthiers 7:19
  [“En toen Petrus naar Jeruzalem gegaan was, verschilden zij,
  die uit de besnijdenis waren, met hen van mening, en zij zei-
  den gij zijt binnen gegaan bij onbesnedenen en hebt met hen gegeten
  .”]
  (Handelingen 11:2-3)

  Nergens wordt gezegd dat Jezus varkensvlees heeft gegeten tijdens zijn leven.
  “Ook het zwijn want het heeft wel gespleten hoeven en de hoeven vertonen wel een volledige kloof, maar het herkauwt niet. Het is voor u onrein. Van hun vlees moogt gij niet eten, en hun dode lichaam moogt gij niet aanraken. Ze zijn voor u onrein.” (Leviticus 11:7-8)

  “Gij moogt in het geheel geen vet… (Lev. 7:23)
  “Gij moogt in het geheel geen bloed eten…
  “Elke ziel die enig bloed eet, die ziel moet van zijn volk worden afgesneden.” (Lev. 7:26-27)

  Een bekende Bijbelexegeet, H.L. Hastings, zegt in zijn boek “Zal het Oude Boek stand houden”,
  Pag. 92: “Varkens waren bestemd reinigers te zijn, om smerigheid en gruwelen op te eten; maar als zij hun werk gedaan hadden was het niet bestemd dat mensen zich om zouden keren om het varken op te eten.”

  Gedragsbewijzen
  Het oude spreekwoord dat zegt, “zeg me wat je eet en ik zeg je wat je bent”, is nog steeds tot op bepaalde hoogte waar. Er is een groot aantal experimenten op moleculaire basis uitgevoerd op kinderen om de effecten van voeding op hun persoonlijkheid, karakter en gedrag te bestuderen.

  Onthouding van een vitamine, een aminozuur of een amine heeft het gedrag van kinderen beïnvloed. Het is bevonden dat borstvoeding betere menselijke eigenschappen voortbrengt dan flesvoeding. Het is bewezen dat eten van vlees van kadavers die met het diethylstilbesterol-hormoon (DES) ingespoten zijn, het karakter van mensen heeft beïnvloed, d.w.z. het heeft homoseksualiteit doen toenemen.

  Andere experimenten werden uitgevoerd bij schoolgaande kinderen om de effecten van verkeerde voeding op hun intellectuele prestaties en zintuiglijke waarnemingen te bestuderen. Het mechanisme werd direct of indirect beïnvloed en het resultaat was verlies aan leertijd, storingen in het leerproces gedurende kritieke perioden van ontwikkeling, veranderingen in motivatie en veranderingen in de persoonlijkheid.

  Uit de voorafgaande bevindingen kunnen we concluderen dat de voedselsoort die gegeten wordt, het karakter en gedrag van het individu beïnvloeden. Het effect kan voortkomen uit het eten van speciale, zware voeding of een bepaald bestanddeel in de voeding.

  Als we naar het dieet van sommige mensen kijken, zien we dat er vegetariërs zijn en vleeseters. Onder de laatste groep zijn mensen die herbivoren eten maar ook mensen die zowel herbivoren als carnivoren eten. Het vreemde is echter dat de laatste van de carnivoren alleen varkens eten en geen katten, ratten, honden, muizen enz.

  Dr. EI-Fangary heeft gerapporteerd dat veel mensen die het vlees van carnivoren eten, verdorven neigingen en gebrek aan menselijk gedrag ten opzichte van andere mensen vertonen, snel klaar staan andere mensen zonder reden te doden en van sommigen is het zelfs bekend dat zij mensenvlees gegeten hebben. Als we verder naar het gedrag van het varken kijken, zien we dat het een uniek dier is. De beer (mannetjes varken) vindt het niet erg als zijn zeug voor zijn ogen paart met een andere beer. Deze eigenschap is uniek omdat dieren dit niet kunnen tolereren. Bij het varken kan het niemand wat schelen zolang de zeug maar toestemming geeft aan andere beren, ook op haar eigen beer heeft het geen uitwerking.

  Zo fungeert de zeug dus als een prostituée terwijl de beer immoreel handelt door zijn wijfje toe te staan met andere te paren zonder zich daar iets van aan te trekken.

  Door het vlees van dergelijke dieren te eten kan het karakter van de mens beïnvloed worden. We hebben gezien dat hormoon injecties die aan kalveren gegeven worden ook de mensen beïnvloeden die dat vlees eten. Daaruit kunnen we afleiden dat eten van varkensvlees ook het karakter van het individu zal aantasten en onzedelijkheid, homoseksualiteit, lesbianisme, overspel en prostitutie zal doen toenemen. De vrije omgang van beide seksen die men in niet-moslim samenlevingen kan zien is ver beneden alle peil gedaald.

  Er is geen enkel concept van ethiek of moraal meer bij vele mensen, maar alleen nog seksgenot en vrij uitwisseling van seks, zonder daarvoor verantwoordelijkheid te (willen) dragen. De seksuele relaties voor het huwelijk en het steeds toenemende aantal zwangerschappen waarvan de verwekker onbekend is, zijn overheersende kenmerken van westerse samenlevingen.

  De “streakers” en de hoeveelheid publiciteit die zij krijgen en de vele nudistensociëteiten die gevestigd zijn, vormen enkele van de symptomen van de zieke samenleving die zijn verontreinigd door het verkeerde voedsel dat wordt geconsumeerd. Het aantal verkrachtingen en de algemene overgave aan seks zijn oncontroleerbaar geworden in westerse samenlevingen. Het aantal roofovervallen, wurg en sluipmoorden, het aanleggen van wapenvoorraden en al dat soort dingen behoren tot het kwaad van de moderne samenlevingen die eigenlijk niet meer getolereerd kunnen worden. De voedingswijze heeft hierbij een grote invloed, als we ergens gaan beginnen is dat misschien een van de makkelijkst begrijpbare, tastbare punten.

  Drogredenen en feiten
  1) Vele mensen denken dat zolang men varkensvlees kookt, het gevaar trichinose op te lopen niet bestaat. In de V.S.D.A. brochure, I-I 34 wordt op pag. 8 verklaard dat van een serie van 24 gevallen van trichinose die waren doorgegeven, 22 gevallen het resultaat van gekookt varkensvlees waren.

  2) Het is een feit dat varkensvet hoge meervoudig onverzadigde vetzuren heeft. Het menselijk lichaam heeft er geen profijt van. Zij kunnen niet afgebroken worden door de alvleesklier- stoffen en worden geabsorbeerd als varkensvet en als zodanig opgeslagen in het menselijk lichaam.

  3) “Varkensvlees is voedzaam, daarom moeten we doorgaan het te eten als bron van dierlijke proteïne.”
  Dr. O.S. Parret zegt in zijn boek “Zieken van voederdieren”, “varkensvlees is ook moeilijker verteerbaar dan de meeste andere vleessoorten.”

  Dit betekent dat de biologische waarde laag is. Een andere vraag is waarom we dan ook geen honden, katten, ratten en soortgenoten, eten.

  4) “Varkensvlees was in Arabië verboden om hygienische redenen. Tegenwoordig groeien varkens op onder gezondere omstandigheden.”
  Het is een feit dat het varken een bij uitstek smerig en vuil dier is; het staat erop naar vuilstortplaatsen te gaan om zichzelf te voeden; het loopt achter het vee en andere dieren op de boerde- rij aan om op te eten wat zij laten vallen en het om te zetten in varkensvlees voor de openbare verkoop. Eerwaarde Vories zegt in zijn boekje “Het zwijn”, “Zie de bruut als hij zich in modder wentelt. Zie hem op het hoogtepunt van zijn glorie, bovenop de mesthoop met zijn kop begraven in het drek terwijl hij van die verheven plaats uitdrukking geeft aan zijn plezier en tevre- denheid met zijn ritmisch geknor.”
  Een antropoloog Dr. Marvin Harris, schrijft in “De menselijke strategie”:…het bedekt de huid met eigen urine en uitwerpselen.

  5) “Varkensvlees was in Arabië verboden omdat het een heet woestijngebied is. De mensen daar kunnen er last en diaree van krijgen, maar mensen buiten Arabie kunnen het rustig eten.”
  Het is een feit dat varkensvlees doortrokken is van het hoogste percentage vet en er is geen manier om het vet van het vlees te scheiden. Een hoog vetgehalte in voedsel kan diarree in hete gebieden veroorzaken, maar spruw in andere gebieden. Het kan zwaarlijvigheid en een hoog percentage van driewaardige vetten in het plasma en hoog cholesterolgehalte veroorzaken en kan leiden tot hart- en vaatziekten.

  6) Professor M. Harris van de universiteit van Columbia, trachtte een antropologisch antwoord te geven op het raadsel van het varken, waarom God de Joden en de Muslims verboden had varkensvlees te eten. Hij zei: “Varkens smaakten goed, maar ze eten je oren van je hoofd en als je ze de kans geeft maken ze ook al je water op. Nou, dat is mijn antwoord op het raadsel waarom God de Joden en de Muslirns gebood geen varkensvlees te eten. Heeft er iemand een beter idee?

  Referenties
  1. Bottino, N.R. et al “Dietary Fatty Acids: Their Metabolic Fate and Influence on Fatty Acid Biosynthesis,” Joumal American Oil Chem. Soc.42: 1124 (1965).
  2. Chacko, G.K. & Perkins, E.G. “Anatomical Variation in Fatty Acid Composition & Triglyceride Distribution in Animal Depot Fats,” Joumal American Oil Chem. Soc. 42: 1121-1124 (1965).
  3. Chandless, et al “Trichuris, Trichinella & Their AlIies,” Chapter 18 in Introduction to Parasitology, Pages 399-415, Wiley & Sons, N.Y. (1961).
  4. Duncan, G.G., Ed. “Diseases of Metabolism, ” W.B. Saunders Co., Philadelphia (1864).
  5. Fangary, A.S. “Islam ic Wisdom in Prohibiting the Flesh of Swine” (Arabic) Hikmat ui-Islam Fee Tahreemi Lahmil Khinzeer, J. of AI-Wa’yllslami (Arabic), Pp. 63-66, (July, 1971).
  6. Kiernat, B.H., Johnson, J.A. & Siedler, A.J. “A Summary of the Nutrient Content of Meat, ” Bulletin 1-1 57, Arnerican Meat Inst Fd., Chicago (1964).
  7. Rizvi, Sayed Saeed Akhtar, “Pork,” A Group of Muslim Brothers, Box 2245, Teheran, Iran (1972.)
  8. Vorigs, C.L. “The Hog: Schuld it Be Used… For Food?,” College Press, College Press., Washington (1971).
  9. Mattson, F.H. et al. “The Distribution ofFatty Acids in the Triglycerides of the Artiodactyla” (Even- Toed AnimaIs J.Lipid Res. 5: 363-365 (1964).
  10. Mattson, F .H. & Beck, L. W. “The Speciticity of Panicrea- tic Lipase for the Primary Hydroxyl Groups of Glycerides,” J. Lipid Res. 5: 735-740 (1955).
  11. Watson, George “Nutrition & Your Mind,” Harper & Row, New Vork (1972). –
  12. Korey, S.R., et al. Editors “Ultrastructrue & Metabolism of the Nervours System,” Res. Publ. Ass. Nerv. Ment Dis., Volume 40 (1960).
  13. Goodhart, R.S. & Shils, M.E. “Modem Nutrition in Health & Disease-Dietotherapy,” Lea & Febiger, Philadelphia (1974).

  door dr. A. Sakr

 7. 7 Mareck 19 december 2007 om 1:32000000 am

  De reden dat varkensvlees door Islam & Judaisme is verboden heeft een strategisch-religieuze reden. Beide religies ontstonden in een concurrentieveld van andere religies. Vroeger was immers niemand atheist. Men moest daarom, om zich te bekeren tot de Islam, een andere religie afzweren.

  Voor het houden van varkens is vestiging vereist. Daarmee verwordt een gelovige tot een statische gelovige. Dus ook weinig nuttig om het geloof te verspreiden. En alleen door gelovigen verspreidt een religie zich. En alleen door verspreiding overwint een religie het van andere religies. Stilstand is ook hier achteruitgang.

  Voor een snelle verbreiding van het geloof heb je dus reizigers nodig; die noemden we vroeger nomaden. Het houden van geiten, koeien en ander mobiel vee kan worden ingepast in een nomadische leefwijze. Vandaar dat het hoeden van varkens haraam is. Verder is het zo dat, binnen een gebied, een nomadische levenswijze niet te combineren is met vormen van vestiging. In Afrika zijn meerdere voorbeelden te vinden van oorlogen tussen beide soorten volkeren (Masaai, bijvoorbeeld).

  Tenslotte helpt het enorm in de werving als je ‘ongelovigen’ kan wijzen op een levensstijl die verboden is en tot verdoemenis leidt. Bekering leidt tot verlossing en eeuwig paradijs. Wordt ook nomade! Daarmee is het verbod op varkensvlees een tweesnijdend zwaard geworden.

 8. 8 anoniem 23 december 2007 om 10:52000000 am

  weetje nog altijd vind ik dat geen goede reden om geen varkens vlees te eeten ze

 9. 9 Hans 28 april 2009 om 11:45000000 pm

  Nog over een bewezen gevaar van het eten van vlees : De besmetting met de leverbot maakt ook het eten van runder- en schapevlees een riskante bezigheid, zie hier een uittreksel uit een wetenschappelijk artikel :

  Leverbot was tot voor enkele jaren een beetje in de vergetelheid geraakt. Heel wat rundveehouders hebben de (goede) gewoonte om bij het opstallen ivermectines te gebruiken als algemene interne- en externe parasietenbestrijding. Sommigen denken dat door het breedspectrum van de ivermectines alle parasieten bestreden worden. Doch leverbot is niet gevoelig voor ivermectines, waardoor deze parasiet zich de laatste decennia vrij goed heeft kunnen handhaven op veel bedrijven. Alhoewel verschillende leverbotsoorten bij vele diersoorten kunnen voorkomen (inclusief de mens), zijn rundvee, maar vooral schapen gastheer voor de parasiet. De volwassen leverbot, die zich in de galgangen van de lever bevindt, produceert talrijke eieren, 140µ bij 80 µ, die via de gal in het darmkanaal en vervolgens met de uitwerpselen in de buitenwereld terecht komen. Afhankelijk van de temperatuur en de aanwezigheid van water, ontwikkelt zich binnen de 2 à 4 weken een miracidium larve, die in het water leeft en actief op zoek gaat naar de tussengastheer, zijnde een waterslakje: de leverbotslak (Galba truncatula). De miracidiumlarve dringt de slak binnen. In de slak gebeurt een ongeslachtelijke vermenigvuldiging door de vorming van een sporocyst, (1 mm) die 5 à 8 rediae vormt (soms met dochterrediae) en vervolgens ontwikkeling tot het cercaria-stadium. Na deze ontwikkeling die ongeveer twee maanden duurt verlaten de cercariae de slak. De cercariae (1 mm groot, waarvan 2/3 staart) zwemmen rond en zetten zich vast op de aanwezige planten vlak onder het wateroppervlak en kapselen zich in. Deze meta-cercariae kunnen verschillende maanden infectieus blijven. Na opname van de besmette planten door de gastheer (voornamelijk rund of schaap), komen de jonge larvaire leverbotjes vrij in de darm. Ze doorboren de darmwand, komen in de buikholte en penetreren in de lever. Ze migreren verschillende weken door het leverweefsel, waarbij ze groeien en leverweefsel vernietigen, om uiteindelijk in een galgang te belanden, waar ze volwassen worden en eieren leggen. Bij schapen kunnen deze platwormen meerdere jaren (tot 10 jaar) in de galgangen overleven. Bij runderen zouden ze minder lang aanwezig blijven. De prepatente periode bedraagt 10 à 12 weken. De volledige cyclus duurt minimaal 17 à 18 weken.

  Griezelig hè ?

  Voor die personen die aanhalen dat het eten van vlees de negatieve kenmerken van het gegeten dier laat overgaan op de eter is het belangrijk zeker geen kippen te eten : deze zeer intelligente dieren (ze kunnen ruim 100 soortgenoten onthouden samen met de overeenkomende plaats op de hiërarchische ladder) worden zeer bloeddorstige en lafhartige killers als één van hun soortgenoten gewond raakt ! Zo willen wij toch niet zijn ?

  Mensen die zich willen verheffen op een hoger geestelijk en moraal vlak eten best dus helemaal geen vlees. Bovendien is de productie van vlees een grote ecologische en morele zonde : als al het plantaardig voedsel dat nu aan te slachten dieren gegeven wordt rechtstreeks aan de mensen gegeven zou worden, is er geen honger meer in de wereld . Als schadelijkste dier van de schepping rooft de mens de natuur leeg voor onze onnatuurlijke behoeften en levenswijzen . Bovendien zouden ons veel beschavingsziektes bespaard blijven, en zouden er heel wat minder vette mensen (lijken het best op varkens) op onze aarde rondlopen .

 10. 10 Mariam 14 juni 2009 om 6:36000000 am

  Welkom op http://halalvoeding.hyves.nl
  of islamhealthyfood.hyves.nl

 11. 11 Kiparken 21 januari 2011 om 4:10000000 pm

  101 redenen om wel of niet varkensvlees te eten.
  paar dingen die bij mij blijven hangen…

  – ja ze rollen graag, net als een olifant, in modder rond, maar die eet je toch ook niet? Die schiet je gewoon af voor zijn ivoor.

  – niemand wordt er om geloofs overtuiging ziek van. (ziek in hoofd ben je dan)m’n oma is op varkensvlees gewoon 89 geworden, maar vaak ook helemaal geen vlees.

  – volgens mij eet een varken helemaal geen vlees en is het een hoefdier, (geen dieren eten die ook vlees eten)

  – een kip eet toch ook vlees, wormen spinnen

  – het nomaden verhaal klinkt heel logisch, een varken is geen kuddedier, geiten en schapen wel.

  – wat voor vlees etende dieren eten we dan wel op de kip na,?, oja water konijn, bij wijze van hoge uitzondering wat die dieren zijn om zelfde redenen inmoreel dan varken voor veel mensen.

  Het lijkt me heel goed om gewoon minder vlees te eten met z’n allen, 3x per week max, zo sparen we mens en milieu en lossen we misschien een stukje van de wereld voedsel problematiek op.

  inshala

 12. 12 omeros 30 januari 2011 om 6:11000000 am

  ja hans het kan wat je zegt wat betreft runderen en schapen op voorwaarde als je deze niet slacht op religieueze wijze dat al het bloed uit het vlees stroomt ,bovendien werden ook de voeders voor schapen en runderen gemixt met varkensslachtafval en dat is eigenlijk de echte reden mijn beste zoek het niet te ver dat is de realiteit .Van mij mag alle varkens van de wereld opeten hanske .

 13. 13 Salaam Alekoem 6 februari 2011 om 3:21000000 pm

  Er besaat geen surah die Vee heet

 14. 14 naam 11 februari 2011 om 11:39000000 am

  er bestaat we een sura dat “het vee heet”

 15. 16 Marc Raymond 14 november 2011 om 6:05000000 pm

  Kijk als je religieuze motieven aanhaalt, alles OK, alle respect daarvoor. Maar om wetenschappelijke argumetnen te gebruiken moet je sterk in je schoenen staan. Bv Wat met de parasieten die de herkauwers op mensen overbrengen?

 16. 17 mohamed 16 augustus 2012 om 2:17000000 pm

  Salam, broeders en zusters,
  Ik heb namelijk ook ooit gehoord dat er is bewezen door de wetenschapers (geleerde) dat de mensen die varkensvlees eten dat hen niets meer boeit als iemand hen (hormat) oftewel zen vrouw of zus of dochter aantast of mee ontucht begaat bv de vriend van zen moeder thuis komt en de zoon schenkt hem een glas wijn bewijzen van spreken.of de vriend van zen zus of je dochter of je moeder of zelfs partners wisseling of of, dat het je niets doet. A3uzo bialah.
  hopelijk heb ik jullie een plezier gedaan om dit mee te delen..

 17. 18 mohamed 16 augustus 2012 om 2:22000000 pm

  Salam, broeders en zusters,
  Ik heb namelijk ook ooit gehoord dat er is bewezen door de wetenschapers (geleerde) dat de mensen die varkensvlees eten dat hen niets meer boeit als iemand hen (hormat) oftewel zen vrouw of zus of dochter aantast of mee ontucht begaat bv de vriend van zen moeder thuis komt en de zoon schenkt hem een glas wijn bewijzen van spreken.of de vriend van zen zus of je dochter of je moeder of zelfs partners wisseling of of, dat het je niets doet. A3uzo bialah. Of btw vaders die hen eigen dochters verkrachten en homos zoals het hier onder staat.

  hopelijk heb ik jullie een plezier gedaan om dit mee te delen..

 18. 19 hans van de mortel 8 september 2012 om 8:08000000 am

  Achterlijkheid behoort niet de mens toe die varkensvlees eet, maar de mens die daar baarlijke onzin over verteld. Dat doen niet de joden, de christenen of de atheïsten, maar de mohammedanen. Als volgers van een analfabeet.

 19. 20 Marja 9 september 2012 om 10:45000000 pm

  @ Hierboven

  Jij bent achterlijk door leugens te vertellen.

 20. 21 Ingrid 20 september 2012 om 10:56000000 pm

  @ Hans van de Mortel: Ook binnen het Jodendom is varkensvlees verboden. Dat je het even weet ;).

 21. 22 hansvandemortel 21 september 2012 om 7:54000000 am

  Zo goed als alles is door de historische Mohammed overgenomen van de joden. Daar staat normaal een zware straf op vanwege plagiaat plegen.

  Volgens de joodse boeken die door iedere moslim aanvaard moeten worden, heeft hun god (en dus ook die van de mohammedanen) een flink aantal dieren verboden voor consumptie. Dat is het. Maar Mohammedanen vertellen onzin over varkens omdat zij hierover niets weten. Joden doen dat niet.

  Varkens zijn niet alleen super intelligent, maar zorgen ook dat een ieder zijn tanden met tandpasta kan poetsen. Er zit namelijk varkensvet in tandpasta verwerkt waardoor het een pasta is. Pech dus voor de mohammedaan die dit nu hier op dit blog verneemt. Hij kan zich niet meer achter onwetendheid verschuilen en gaat vanaf vandaag zijn tanden voortaan weer schoonmaken zoals de historische Mohammed dat voorschreef, namelijk met een houtje.
  Het gebruiken van cel phones is ook verboden. Waarom? Omdat de historische Mohammed daar geen weet van had. Waar had hij wel weet van? Van het afslachten van mensen die hij als zijn vijanden beschouwde.

  Lekker zeg zo’n historische haat profeet die het voor elkaar kreeg bijna twee miljard mensen over de hele wereld in hun broek te laten schijten van angst voor zijn weerzinwekkende aanstootgevende sadistische praatjes.

  Iemand leven verbranden is één ding. Die persoon gaat dood onder erbarmelijke omstandigheden. Die vuile vieze smerige christen honden deden dat ook vroeger onder aanvoering van dat zooitje geile flikkers in Rome die zich paus noemde. Mensen die van hun geloof afvielen gingen onder het bewind van de rooms-katholieke kerk op de brandstapel. Maar eeuwig iemand folteren door hem in het vuur te gooien en niet dood te laten gaan is onmogelijk. Geen enkele christen gelooft hier nog in. Jezus heeft zoiets nooit verkondigd. Lees maar in de bijbel. Dat hebben die vuile vieze smerige bi-seksuelen in het Vatikaan bedacht. Ik ben overigens atheïst.

  Maar lees nu eens de koran! Je gaat over je nek van wat Mohammed pagina na pagina verkondigt. En het ergste van dit alles in onze kennisbeschaving? Mohammedanen geloven deze onzin nog steeds met angst en beven. Het ontbreekt hen duidelijk aan durf en zelfstandig kritisch denkvermogen. Lafheid en onderkruiperig denken is troef.

  Je zou dus kunnen stellen dat mohammedanen niet thuishoren in onze kennisbeschaving. Bijna al mijn vrienden en (bekende) mensen die ik ken en die vroeger rooms-katholiek waren, zijn er met hun twaalfde jaar uitgestapt. Net zoals ik. Zij zijn gestopt met al die verwerpelijke godsdienstwaanzin uit de bijbel voor zoete koek aan te nemen door zelf kritisch na te denken.

  Moslims hebben nog een heeeeeel lange weg te gaan tot onze kennisbeschaving. Uitzondering daar gelaten, behoren zij ook tot de mensen die geen boek lezen of hun geest proberen te verdiepen in de logica.

  Geloof in God is prima. maar laat dat dan wel je eigen god zijn en niet die van de walgelijke historische woestijn roverhoofdman Mohammed, die met ongelooflijk veel bloed aan zijn handen zijn macht liet gelden over andersdenkenden.

  Ik wil weten en niet geloven. En al zeker niet geloven wat een ander gelooft. Ik geloof dus niet in een god uit een boekje. Ik geloof dus ook niet in de evolutietheorie uit een boekje. Allemaal klinkklare onzin die niet te begrijpen is vanuit het kritisch zelfstandige denkvermogen waarover ik zelf de baas wil zijn. Wat dan wel? Ik weet het niet. Laat iedereen dat voor zichzelf uitmaken zonder een boel onzin lopen te verkondigen door anderen na te praten.

  Niet iedere moslim is een terrorist, maar bijna iedere terrorist is wel een moslim! Hoe zou dat toch komen dienen wij ons af te vragen.

  LEES DE KORAN! is mijn simpele advies. LEES DE KORAN!

 22. 23 mohamed 22 oktober 2012 om 5:55000000 pm

  Wat gaat jou dat aan wat mensen geloven en niet niemand heeft jou gevraagt om ergens te gaan geloven iedereen is vrij om te doen wat ie zelf wilt heb ik begrepen dat moslims lange weg te gaan hebben tot jullie kennisbeschaving, der zijn genoeg moslims die kennis hebben de moslims houden zich hier niet meebezig en dat ze bang zijn ik neem aan dat je nu wel onzin praat want der is geen enkle egte moslim is bang niet van jou en niet van wie dan ook (aangezien ze terroristen zijn) 😉 je meent dat je de koeraan gelezen hebt iedereen die het alphabet heeft gehad in de basis school heeft gehad kan wel lezen denk ik..maar iets wat jou petje te hoog gaat is begrijpen en stil staan bij dinge om je heen en niet als een dwaas leven jij hoeft niet moslim te zijn zonder jou en je *kennisbeschaving* meneer hans der meer dan je denkt te weten zolang je er niet in zit en het door hebt ,zul je niet meer zegge dan dat..

 23. 24 hans van de mortel 22 oktober 2012 om 8:49000000 pm

  Beste Mohamed,

  Maak je niet boos, dat doen er al genoeg met alle gevolgen van dien. Iedereen die maar een klein beetje verantwoordelijkheid meent te dragen WEET één ding: METEN IS WETEN! (onthoud dit, kan je altijd nog van pas komen).Wie gelooft, meet niks. Waarom zou hij ook? Hij hoeft ook niks te weten, hij GELOOFT!

  Een voorbeeld Mohamed. Ik vertel jou het volgende: om 24.00 uur bij die dikke eik midden in het bos bij volle maan op twee meter diepte bevindt zich goud onder de aarde. En jij gelooft dit omdat een historische Arabische man met een baard en een groot krom zwaard dit bevolen heeft te geloven op straffe van je kop eraf. Wat doe je dan? JIJ – Mohamed – GELOOFT!!! Jij zal het wel uit je hoofd halen om na te denken,en het bos in te gaan om dat goud op te graven om vervolgens te constateren dat je bij de neus bent genomen. Want iedereen in de wereld weet nu anno 21e eeuw dat die historische Mohammed een massa moordenaar was. Sorry, het is niet anders en dat is niet mijn schuld. Dus niet weer boos worden. Dat zou ik ook in jouw plaats hebben gedaan: geloven!!!

  Maar ik, ben ik. Ik heb twaalf jaar lang gelooft in de God van Abraham. Ik was namelijk een Jehovah’s Getuige en ging vredelievend van deur tot deur om van mijn liefde voor Jehovah (de naam van allah) getuigenis te geven. Weleens een bericht van een Jehovah’s Getuige in het nieuws gehoord die iemand wilde vermoorden vanwege zijn overtuiging in het geloof? Of een Jehovah’s Getuige die zichzelf opblies ten koste van tientallen onschuldige mensen? NOOIT! NOOIT! Omdat mij altijd was geleerd verdraagzaam en aardig te zijn tegenover anders gelovigen. Ik heb soms ook aardige gesprekken aan de deur gehad met Marokkaanse moslims. Ik was dan ook heilig overtuigd in het bestaan van de God van Abraham.

  Conclusie Mohamed? Niet iedere moslim is een terrorist, maar zo wat elke terrorist is wel een moslim! Denk daar nu maar eens goed over na! Mijn advies? Dat jij gelooft in een almachtige God, is voor mij best begrijpelijk. Waarom? Dat heb ik zelf twaalf jaar gedaan. De bijbel is 50x zo dik als de koran. Ik ken de bijbel, dus al helemaal de koran, die ik uiteraard de zaak ook gelezen heb. Ik spreek Engels, Spaans en Frans. En ik weet dat jij het Arabisch van de koran NIET begrijpt. Lees daarom de vertaling in het Engels. Andere moslims doen dit ook. Of in het Nederlands. Het maakt niet uit. De meeste sura’s zijn agressief, intolerant, discriminerend, pervers en onmenselijk menselijk onwaardig. PRECIES zoals de eerdere boeken van allah die zogenaamd aan de joden en de christenen zijn geopenbaard.

  Nou, niet helemaal. Net zoals de historische Mohamed voor de dag kwam met een mooi verhaal, kwam ook Jezus plotsklaps uit het niets tevoorschijn. Tsja . . . zoiets kan namelijk zo maar in de geschiedenis plaatsvinden, nietwaar? En die Jezus was niemand anders dan een ‘vernieuwer’. Hij vond dat die heidense flauwekul van de joden nu maar eens afgelopen moest zijn. Was Jezus agressief en moordlustig zoals de veel latere (mosterd na de maaltijd) Mohammed? Ik dacht het niet. Jezus was misschien wel een homo, we weten niet of hij ooit geneukt heeft, maar hij was in ieder geval geen moordenaar van mensen zoals de historische Arabische analfabeet Mohammed.

  Nou ja, ik kan zo wel uren doorgaan. Wat mijzelf betreft: ik geloof niet in een of ander verzinsel van een of andere mens die God ten tonele voert als een vaststaand feit. Noch geloof ik in dat waardeloze slap gelul van de evolutietheorie. Wat ik wel doe is proberen te begrijpen. Meten is weten. En – beste Mohamed – wanneer er niks te meten valt, dan ga ik niet geloven, maar dan zeg ik:

  IK WEET HET NIET.

  Ik cursiveer: IK WEET HET NIET!

  P.S.: je wilt toch niet dat ik alle moorddadige mens onvriendelijke sura’s uit de koran hier op een rijtje ga zetten, Is het wel?

  Sans rancune,

  Hans

 24. 25 Anonieme moslim 7 december 2012 om 6:15000000 am

  Jawel Hans, dat wil ik wel. Zet ze eens op een rijtje. Laat eens zien wat je echt weet van de Koran.

 25. 26 hans van de mortel 10 december 2012 om 9:25000000 am

  Sorry, ik was even druk in de weer met andere zaken. Nou vooruit! Omdat je zo aandringt.

  GODSDIENSTWAANZIN! Waarom kiest de mens er voor zichzelf ziek van geest te laten zijn?

  De koran over niet-moslims. Kort samengevat wordt in de koran het volgende gesteld: ‘Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel’.

  Hier zijn 448 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran. Het eerste cijfer verwijst naar de soera, de tweede naar de verzen in de soera. Onder de cijfers staan de teksten zoals die in de koran staan om zelf te zien of dat de interpretaties correct zijn. Mocht je van mening zijn dat hieronder fouten staan, dan verneem ik dat graag met verwijzing naar het desbetreffende vers.

  Bedenk wel dat onderstaande vuilspuiterij het werk is van een zieke perverse Arabische geest die analfabeet was en psychopaat; die zich een meisje van zes jaar ter beschikking nam, handelskaravanen overviel en beroofde, en gedreven was door zelfzucht, zijn gelijk haalde via het zwaard van de oorlogsvoering en vele tegenstanders uit de weg heeft geruimd om zijn gelijk te verkrijgen. Daarnaast is het Mohammed gelukt, na toepassing van zijn terroristische daden, mensen te overtuigen van zijn dromen, fantasieën, list en bedrog.

  Mohammed was psychopaat, pervers en de grootste sadist die de wereld gekend heeft. Slechts enkele pausen als onfeilbare personen in de leer namens God, maar vooral namens de rooms-katholieke kerk, waren in staat hem op dit gebied van de zwarte bladzijden der geschiedenis te evenaren. Wie zo’n gore Arabische woestijn viezerik en onmens hoog in het vaandel heeft staan, daar moet ongetwijfeld een steekje los mee zijn. Misschien dat die mens geen VRIJE wil heeft. Want een normaal gezond rechtvaardig mens gruwelt van zo’n walgelijke Arabische sadist.

  Overgenomen uit de voor moslims ‘heilige’ en voor mij pervers zieke geestesgestoorde sadistische koran. Door ziek van geest zijnde mensen bedacht en opgeschreven. Want Mohammed kon lezen noch schrijven. Ruim driehonderd jaar na zijn dood is de koran pas in elkaar gefrommeld. En pas toen begon alle ellende. Daarvoor waren de Arabieren volgens mij best wel aardige normale tolerante mensen.

  2:06 – Het heeft geen zin om ongelovigen te laten geloven. Doen ze toch niet.
  2:07 – God straft de ongelovigen
  2:08 – Ongelovigen zijn bedriegers en misleiden zichzelf
  2:10 – Niet-moslims hebben een ziekte in hun hart. God zal hun straffen!
  2:17 – Een ongelovige gelooft niet omdat God hem verblindt
  2:39 – Wie niet gelooft zal branden!
  2:90 – Wie twijfelt of God wel of niet bestaat wordt gefolterd
  2:61 – Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.
  2:65 – God noemt joden apen. Dus de evolutietheorie klopt toch wel een beetje. Maar alleen voor joden.
  2:85 – Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan.
  2:88 – Ongelovigen zijn vervloekt
  2:89 – Wie zijn geloof verliest vanwege niet vervulde gebeden wordt vervloekt
  2:96 – Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.
  2:98 – God is de vijand van iedereen die niet moslim is. (Allah is waarlijk vijandig jegens de ongelovigen)
  2:99 – Ongelovigen zien geen tekenen van God omdat ze zijn wetten overtreden
  2:104 – Ongelovigen worden gestraft
  2:114 – Wie het verheerlijken van God tegenwerkt gaat naar de hel
  2:120 – Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
  2:121 – Niet-moslims zijn verliezers
  2:126 – Niet gelovigen worden door God voor de gek gehouden als ze het even goed hebben, daarna branden ze toch lekker in de hel
  2:130 ­ Alleen dwazen wenden zich van het geloof af want moslims hebben gelijk
  2:159 ­ Iedereen die de tekenen van God niet wil zien wordt vervloekt
  2:161 ­ Ongelovigen worden niet alleen door God , maar ook door de engelen en alle mensen vervloekt
  2:162 ­ Ongelovigen zullen vervloekt blijven, hoe lief en aardig ze ook zijn
  2:165 ­ Iedereen die een voorwerpt aanbidt (dus ook een crucifix, een boeddhabeeld, een televisie, een grote zwarte steen of een amulet) wordt gestraft door God .
  2:171 ­ Ongelovigen zijn doof, stom en blind.
  2:175 ­ Wie zich niet wil laten leiden door God zal lekker in de hel worden gegooid.
  2:178 ­ Een moslim die iemand heeft vermoord kan door middel van boetedoeningen vergeven worden door God .
  2:190 ­ Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.
  2:206 ­ De trots van de ongelovige zal hem aansporen tot het plegen van nog meer zondes, maar hij zal toch in de hel terechtkomen, en dat is lekker puh.
  2:217 -­ Een afvallige zal sterven als ongelovige. En later branden in de hel. (Alhoewel geen directe opdracht wordt gegeven tot het doden van een afvallige, zal de moord op een afvallige waarschijnlijk niet door Allah aangerekend worden.
  2:221 ­ Huw geen ongelovige. Je kan beter een slaaf nemen dan je te verlagen tot een dergelijk huwelijk.
  2:254 ­ Ongelovigen zijn onrechtvaardig
  2:257 ­ Ongelovigen hebben duivels als vrienden
  2:264 ­ Ongelovigen die schenken doen dat alleen maar om op te vallen. Ze hebben geen macht over wat zij verdienen en worden niet door God gesteund.
  03:10 ­ Ook de kinderen en bezittingen van ongelovigen zijn brandstof voor de hel.
  03:12 ­ Het is de plicht van de moslim om ongelovigen de hel toe te wensen.
  03:21 ­ Het is de plicht van de moslim om andersgelovigen (waaronder joden) en ongelovigen te vertellen dat ze gefolterd gaan worden.
  03:23 ­ Joden en Christenen die de koran afwijzen doen dat omdat ze hebben verzonnen dat ze maar heel even zullen branden in de hel.
  03:28 ­ Wordt geen vriendjes met ongelovigen want zij zijn eng.
  03:32 ­ God vindt ongelovigen niet lief
  3:56 ­ God straft ongelovigen niet alleen na hun leven maar ook tijdens hun leven! En God zal hun ook niet helpen. Lekker puh.
  3:73 ­ Alleen moslims zijn te vertrouwen
  3:76 ­ God houdt alleen van mensen die bang voor hem zijn.
  3:85 ­ Alle niet-moslims gaan naar de hel.
  3:87 ­ En ongelovigen worden ook nog eens vervloekt door alle engelen en mensen. (Ongelovigen zijn namelijk geen mensen)
  3:91 ­ Het maakt niet uit hoeveel ongelovigen betalen om zich af te kopen, al financieren ze de Westermoskee. Ze zullen branden in de hel!
  3:106 ­ Op de dag van het oordeel zal het gezicht van de ongelovige eruit zien als die van zwarte piet.
  3:116 ­ God pleurt ook alle kinderen en bezittingen (dus ook als ze de koran bezitten) van ongelovigen in de hel. Lekker puh!
  3:118 ­ Wordt geen vriendjes met niet-moslims. Niet-moslims houden namelijk van leedvermaak (ze lijken wat dat betreft wel wat op God )
  3:130 ­ Moslims die rente ontvangen moeten bang zijn voor God want ze zouden wel eens in hetzelfde vuur kunnen belanden als de ongelovige.
  3:149 ­ Wie een ongelovige gehoorzaamt kan in de hel terechtkomen
  3:151 ­ Maak ongelovigen bang.
  3:176 ­ Treur niet om ongelovigen. Ze kunnen God toch niets doen. Integendeel. God gaat hen straffen!
  3:177 ­ God is niet bang voor de ongelovige, God zal de ongelovige straffen
  3:178 ‑ De reden waarom God ongelovigen een onbekommerd leven laat leiden is omdat hij ze daarna nog meer kan straffen.
  3:181 ­ Wie de macht van God onderschat, brandt in de hel.
  3:183 ­ Joden hebben tegen de zin van God profeten gedood
  3:187 ­ Joden hebben het verbond met God verbroken omdat ze op gewin uit waren.
  3:196 ­ Trek je niets aan van eventuele voorspoed bij ongelovigen, ze gaan toch naar de hel.
  04:14 ­ Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft.
  04:18 ­ God vergeeft alleen degenen die berouw tonen én geloven.
  04:25 ­ Wie wegens geldgebrek geen ‘gewone’ gelovige vrouw kan huwen mag trouwen met een slavin. Mits deze gelovig is natuurlijk.
  04:37 ­ Wie zijn rijkdommen verbergt voor God zal gestraft worden. Ongelovigen ook.
  04:38 ­ Wie zijn geld aan zichzelf besteed en niet in God of het einde der tijden gelooft wordt gestraft.
  04:42 ­ De Laatste Dag zal voor ongelovigen verschrikkelijk zijn
  04:46 ­ Joden rukken de woorden van God uit hun verband en God heeft hen daarom vervloekt
  04:48 ­ Wie iets of iemand gelijkstelt met God (bv Jezus = God) begaat een grote zonde
  04:50 ­ Joden en Christenen verdraaien de waarheid over God , het zijn leugenaars en God heeft ze daarom vervloekt.
  04:55 ­ Joden en Christenen die voorkomen dat anderen moslim worden gaan naar de hel.
  04:56 ­ Als bij ongelovigen de huid is weggebrand in de hel, dan komt er een nieuwe huid voor in de plaats zodat ze voortdurend pijn zullen hebben. Slim van God !
  04:60 ­ Wie Mohammed niet als de boodschapper van God wil zien, is verleidt door Satan.
  04:63 ­ Wend je af van degene die niet gelooft
  04:74 ­ Wie vecht voor God vecht tegen Satan, die de ongelovigen steunt. Wie sterft in de strijd voor God zal worden beloont.
  04:82 ­ Ongelovigen denken niet na over de koran. Ze kunnen daarin geen tegenstrijdigheden ontdekken terwijl dat het bewijs is dat het van God afkomstig is! (in werkelijkheid barst de koran van de tegenstrijdigheden)
  04:84 ­ Strijd voor de islam en God zal de macht der ongelovigen beperken
  04:89 ­ Als een vriend eerst voor God wil werken maar daarna vijandig is jegens de islam, moet je hem doden.
  04:92 ­ Een moslim mag geen andere moslim doden. Als het echter per ongeluk was, dan ga je vrijuit door een slaaf af te kopen of door twee manden te vasten. Ongelovigen doden is dus kennelijk niet zo erg.
  4:101 ­ Ongelovigen zijn de vijanden van moslims.
  4:102 ­ Hou je wapens in de gaten, want ongelovigen zullen ze pikken en tegen je gebruiken. God heeft snode plannen bedacht voor de ongelovigen.
  4:104 ­ Wees sterk bij het vervolgen van de ongelovigen.
  4:115 ­ Wie kritiek heeft op Mohammeds autoriteit zal in de hel worden gegooid.
  4:119 ­ Ongelovigen snijden oren van vee af en bederven de schepping maar belanden toch in de hel.
  4:137 ­ Wie twijfelt aan het geloof is gedoemd.
  4:138 ­ Zeg tegen ongelovigen dat ze gestraft zullen worden
  4:139 ­ Maar geen vrienden met ongelovigen. God is een betere keuze.
  4:140 ­ Huichelaars en ongelovigen gaan naar de hel
  4:141 ­ Als ongelovigen een strijd winnen, dan zegt dat niets, God rekent toch met ze af op de dag des oordeels.
  4:144 ­ Wordt geen vrienden van ongelovigen
  4:145 ­ Ongelovigen zullen branden in de hel, niemand zal hen helpen.
  4:150 ­ Wie niet God en zijn boodschappers volgt wacht een vernederende straf
  4:160 ­ Joden worden gestraft door God omdat ze rente vragen
  4:168 ­ Ongelovigen gaan voor een lange tijd naar de hel
  05:05 ­ Al het werk dat ongelovigen is vergeefs want ze gaan toch naar de hel.
  05:10 ­ Ongelovigen gaan naar de hel
  05:12 ­ Joden rukken de woorden van God uit hun verband en zijn delen van Allahs woorden vergeten. Daarom zijn ze oneerlijk en is hun hart verhard.
  05:14 ­ Omdat Christenen een deel van Allahs woorden zijn vergeten streden zij onderling en zullen ze ook in de hel belanden.
  05:17 ­ Christenen zijn godslasteraars omdat ze Jezus gelijkstellen aan God.
  05:33 ­ Dood iedereen die oorlog tegen de moslims voert, hak handen en voeten af en gooi ze uit het land. Ze gaan naar de hel.
  05:36 ­ Ongelovigen kunnen hun lot (enkele reis hel) niet vermijden.
  05:41 ­ God zal degene die het bestaan van God willen testen (naast joden en ongelovigen) naar de hel sturen.
  05:45 ­ Wie geen wraak neemt volgens het primitieve oog om oog principe is onrechtvaardig
  05:51 ­ Maak geen vrienden met joden en christenen. Dat zijn volken in overtreding.
  05:57 ­ Maak geen vrienden met joden, christenen of ongelovigen
  05:59 ­ Joden en Christenen haten moslims omdat moslims in God geloven.
  05:60 ­ God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
  05:63 ­ Joden doen slechte dingen zoals het veroorzaken van oorlogen, daarom heeft God joden niet lief.
  05:66 ­ De joden en christenen hebben de Torah en het evangelie niet toegepast en zijn daarom slecht.
  05:67 ­ Ongelovigen krijgen geen steun van God
  05:68 ­ Joden moeten de wetten van de Torah beter naleven
  05:69 ­ Alleen joden en christenen die in God en de Laatste Dag geloven hebben niets te vrezen
  05:70 ­ De joden behandelden sommige profeten als leugenaars en probeerden hen te doden
  05:71 ­ Wat God ook deed, de joden bleven blind en doof voor God
  05:72 ­ Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze geloven dat Jezus God is.
  05:73 ­ Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze in de drieeenheid (vader, heilige geest, zoon) geloven.
  05:78 ­ Ook David (joden, christenen) en Jezus (christenen) vervloekten ongelovigen.
  05:80 ­ Joden en Christenen maken vrienden met ongelovigen maar zullen daarvoor gestraft worden, want dat is niet wat God wil dat ze doen.
  05:81 ­ Wie vrienden wordt met ongelovigen is God ongehoorzaam
  05:82 ­ Joden zijn het meest vijandig tegenover moslims, christenen iets minder
  05:86 ­ Ongelovigen branden in de hel
  05:90 ­ Wie wijn drinkt, gokt, andere goden aanroept of zich bezighoudt met toverstokjes (Harry Potter?) wordt door satan verleidt.
  06:27 ­ Ongelovigen branden in de hel en zijn leugenaars.
  06:30 ­ Ongelovigen worden gestraft, ook al zien ze God pas na hun dood.
  06:49 ­ Wie niet gelooft is ongehoorzaam en zal gestraft worden
  06:68 ­ Luister niet naar kritiek op de koran
  06:70 ­ Ongelovigen krijgen een kokend hete drank over zich heen gegoten
  06:93 ­ Wie zegt te spreken uit naam van God zal gestraft worden
  6:106 ­ Vermijd andersgelovigen.
  6:110 ­ Wie voorheen niet in God geloofde zal blijven dwalen
  6:111 ­ Ongelovigen zijn blind en onwetend
  6:113 ­ Wie niet gelooft in een hiernamaals zal daar gestraft worden
  6:157 ­ Wie de koran niet wil lezen zal worden gestraft
  07:27 ­ Ongelovigen zijn vrienden van de duivel
  07:37 ­ Wie God \’s bestaan niet wil zien zal worden gestraft
  07:38 ­ Niet-moslims worden dubbel zo zwaar gestraft in de hel
  07:40 ­ Ongelovigen zijn schuldig, onrechtvaardig en gaan naar de hel
  07:50 ­ Ongelovigen zullen vanuit de hel vergeefs smeken om water
  07:51 ­ Wie het geloof niet serieus neemt gaat naar de hel
  07:59 ­ God verzoop ongelovigen in de zondvloed
  07:78 ­ God trof ongelovigen met aardbevingen
  07:80 ­ God straft een volk dat homosexualiteit tolereert
  07:90 ­ God straft een ongelovig volk met aardbevingen
  07:96 ­ God straft alle bewoners van steden waar goddelozen wonen
  7:101 ­ Ongelovigen zullen worden gestraft
  7:107 ­ Wie God ’s tekenen niet wil zien zal worden gestraft
  7:139 ­ Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door God
  7:166 ­ God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding
  7:177 ­ Niet-islamitische volkeren zullen branden in de hel
  7:182 ­ Ongelovigen worden geleidelijk aan aangepakt op een manier dat ze niet verwachten.
  7:186 ­ Ongelovigen moeten het zonder gids doen en raken de weg kwijt
  08:12 ­ Onthoofdt en slaat de toppen van de vingers van ongelovigen af
  08:14 ­ Ongelovigen branden in de hel
  08:17 ­ De moslim doodde hen (de ongelovigen) niet, maar God doodde hen
  08:22 ­ God ziet niets goeds in doven en stommen, anders maakte hij ze niet doof
  08:32 ­ God straft ongelovigen pas na hun leven, hij laat zich niet testen
  08:36 ­ Ongelovigen proberen het geloof van moslims met geld af te kopen maar zullen in de hel worden geworpen.
  08:39 ­ Bestrijd ongelovigen totdat iedereen moslim is
  08:41 ­ Een deel van de oorlogsbuit die van ongelovigen is ontvreemd is voor God .
  08:50 ­ Van ongelovigen zullen de gezichten en ruggen verbrand worden
  08:52 ­ God strafte de Egyptenaren omdat ze ongelovig waren
  08:55 ­ Ongelovigen zijn erger dan beesten
  08:57 ­ Verjaag ongelovigen, God haat ze.
  08:59 ­ Ongelovigen zijn achterlijk
  08:65 ­ Moslims zijn tien keer zo sterk dan ongelovigen als God ze wil steunen, anders dubbel zo sterk.
  08:73 ­ Ongelovigen veroorzaken problemen
  09:01 ­ God zal ongelovigen vernederen
  09:03 ­ Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  09:05 ­ Andersgelovigen zonder berouw moeten gedood worden, bekeerlingen mogen blijven leven
  09:07 ­ Omdat andersgelovigen slecht zijn moeten ze niets hebben van moslims
  09:12 ­ Als ongelovigen de islam smaden, dan moeten ze bestreden worden
  09:17 ­ Ongelovigen kunnen geen moskee onderhouden
  09:19 ­ Andersgelovigen die drank geven aan bedevaartgangers of een moskee bezoeken zijn onrechtvaardig
  09:23 ­ Verstoot ongelovige familieleden
  09:24 ­ Moslims moeten meer van God houden dan van hun familie
  09:26 ­ God straft ongelovigen
  09:28 ­ Andersgelovigen zijn onrein en mogen geen moskee betreden
  09:29 ­ Bestrijd christenen en joden die geen belasting betalen
  09:30 ­ God vervloekt joden en christenen
  09:32 ­ Ongelovigen zullen tevergeefs God bestrijden
  09:34 ­ Rijke priesters en monniken die niets aan God geven zullen een pijnlijke straf krijgen
  09:35 ­ Ongelovigen krijgen brandmerken op hun voorhoofd, zijden en rug
  09:36 ­ Bestrijd andersgelovigen zoals zij u bestrijden
  09:49 ­ Ongelovigen gaan naar de hel
  09:52 ­ Moslims mogen God een handje helpen bij het straffen van ongelovigen
  09:63 ­ De vijanden van God branden in de hel
  09:67 ­ Huichelaars, moslims die ongehoorzaam zijn aan God en ongelovigen branden in de hel.
  09:73 ­ Ongelovigen en huichelaars moeten bestreden worden voordat ze in de hel branden
  09:74 ­ Ongelovigen branden in de hel en zullen tijdens hun leven geen vrienden of helpers hebben.
  09:80 ­ God luistert niet naar niet-moslims
  9:84 ­ Bid niet voor een niet-moslim. Ga niet naar de begrafenis van een niet-moslim. Negeer de wezen van niet-moslims
  09:94 ­ Bekeerde niet-moslims die dat deden om hun eigen leven te sparen zijn onrein
  09:97 ­ De woestijnnomaden zijn de ergste ongelovigen. (Dus Nederlanders vallen wel mee)
  9:107 ­ Wie het ongeloof verbreid is een leugenaar
  9:109 ­ Andersgelovigen gaan naar de hel
  9:111 ­ Torah, Bijbel en Koran roepen op om te vechten tot de dood voor God
  9:113 ­ Andersgelovige familieleden mogen niet gesteund worden en gaan naar de hel
  9:123 ­ Bestrijdt ongelovigen
  10:04 ­ Ongelovigen krijgen een drank van kokend water en een pijnlijke straf
  10:07 ­ Wie tevreden is met dit leven zonder geloof zal branden in de hel
  10:13 ­ God heeft al heel wat ongelovigen vernietigd
  10:17 ­ Het is onrechtvaardig skeptisch te zijn
  10:45 ­ Niet-moslims zullen boeten
  10:68 ­ Christenen worden zwaar gestraft
  10:73 ­ God liet alle anders- en ongelovigen verdrinken tijdens de zondvloed
  10:88 ­ God geeft de farao eerst rijkdom om ze vervolgens te vernietigen wegens ongeloof
  10:95 ­ Niet-moslims wacht een straf
  11:17 ­ Niet moslims zullen branden
  11:39 ­ Niet-moslims worden gestraft
  11:42 ­ Met de zondvloed werden de ongelovigen verdronken (inclusief ongelovige zuigelingen)
  11:48 – Niet-moslims wacht een pijnlijke straf
  13:5 – Wie in reïncarnatie gelooft gaat met een keten om de hals naar de hel
  13:18 – Niet-moslims gaan naar de hel
  13:33 – Wie meer dan één god aanbidt wordt tijdens het leven gestraft en gaat daarna naar de hel
  14:2 – Ongelovigen worden gestraft
  14:21 – Volgelingen van niet-islamitische leiders gaan naar de hel
  14:22 – Wie niet God heeft gevolgd, heeft satan gevolgd.
  14:30 – Wie meer goden aanbidt gaat naar de hel
  15:2 – Ongelovigen zal het spijten dat ze geen moslim zijn
  15:42 – Wie dwaalt gaat naar de hel
  16:22 – Wie niet in het hiernamaals gelooft is arrogant en heeft wat te verbergen
  16:26 – God vernietigt de gebouwen van andersgelovigen
  16:27 – Andersgelovigen zullen vergeefs hun goden aanroepen
  16:28 – Ongelovigen gaan naar de hel
  16:39 – Ongelovigen liegen
  16:60 – Wie niet in een hiernamaals gelooft is slecht
  16:62 – Ongelovigen gaan naar de hel
  16:63 – Andersgelovigen zijn de vriend van satan en branden in de hel
  16:88 – Ongelovigen krijgen dubbele straf
  16:94 – Niet-moslims worden gestraft
  16:106 – Ex-moslims krijgen een grote straf
  16:118 – Joden zijn onrechtvaardig
  17:8 – De hel is een kerker voor ongelovigen
  17:10 – Wie niet gelooft in het hiernamaals wordt gestraft
  17:16 ­ God heeft hele steden en generaties uitgemoord
  17:18 ­ Ongelovigen branden in de hel
  17:39 ­ Wie in meer dan één God gelooft, brandt in de hel
  17:45 ­ God maakt ongelovigen blind en doof voor de koran
  17:49 ­ Ongelovigen veranderen na de dood in steen of ijzer
  17:58 ­ Op de Dag der Opstanding worden alle steden vernietigd
  17:97 ­ Het vuur waarin ongelovigen branden wordt aangewakkerd door moslims
  18:26 ­ God is tegen democratie
  18:29 ­ Ongelovigen krijgen een douche van gesmolten lood
  18:52 ­ Christenen en hindoestanen branden in de hel
  18:57 ­ God maakt wie de ‘tekenen’ vergeet doof en blind
  18:100 ­ Ongelovigen zien de hel
  18:102 ­ Ongelovigen branden in de hel
  18:104 ­ Ook ongelovigen die goed werk verrichten branden in de hel
  19:35 ­ Wie gelooft dat Jezus een zoon van God is gaat naar de hel
  19:73 ­ God heeft vele rijke en mooie ongelovigen gedood
  19:83 ­ De ongelovigen worden gesteund door duivels en zullen branden in de hel
  20:48 – Ongelovigen worden gefolterd
  20:127 – Ongelovigen branden in de hel
  21:6 – God heeft alleen steden van ongelovigen vernietigd
  21:26 – Christenen gaan naar de hel
  21:39 – Ongelovigen zullen branden
  21:97 – Ongelovigen zijn brandstof voor de hel
  22:9 – Ongelovigen zijn arrogant en zullen branden
  22:15 – Wie denkt dat de profeet niet door God wordt gesteund moet zelfmoord plegen.
  22:19 – Ongelovigen krijgen in de hel gewaden van vuur, kokende douches en ijzeren roedes
  22:25 ­ Wie mensen afhoudt van de islam zal worden gestraft
  22:51 ­ Wie de koran matigt, gaat naar de hel
  22:55 ­ Ongelovigen worden gestraft voor hun twijfel
  22:57 ­ Wie de tekenen niet ziet zal gestraft worden
  22:72 ­ Ongelovigen zullen branden
  23:74 ­ Wie niet in een hiernamaals gelooft gaat naar de hel
  23:117 ­ Wie ook andere goden aanbidt wordt gestraft
  24:57 ­ Wie niet gelooft gaat naar de hel
  24:62 ­ Alleen moslims zijn gelovigen.
  25:11 ­ Wie niet in de Laatste Dag gelooft, gaat naar de hel.
  25:26 ­ De laatste dag zal voor ongelovigen moeilijk zijn
  25:36 ­ Volkeren die de tekenen van God niet zagen, zijn door God vermoord
  25:52 ­ Bestrijdt ongelovigen
  26:200 ­ Ongelovigen zondigen en worden gestraft
  26:213 ­ Andersgelovigen worden gestraft
  26:224 ­ Dichters trekken ongelovigen aan
  27:04 ­ Wie niet in een hiernamaals gelooft brandt in de hel.
  28:62 ­ Andersgelovigen worden gestraft.
  28:86 ­ Steun ongelovigen nooit
  29:23 ­ Geen genade voor ongelovigen
  29:25 ­ Andersgelovigen branden in de hel
  29:49 ­ Wie de tekenen niet ziet is onrechtvaardig
  29:52 ­ Niet-moslims zijn verliezers
  29:53 ­ De ongelovigen zullen onverwacht worden gestraft.
  29:64 ­ Leven stelt niets voor.
  29:68 ­ Niet-moslims gaan naar de hel
  30:16 ­ Niet-moslims worden gestraft
  30:45 ­ God houdt niet van ongelovigen
  30:57 ­ Geen genade voor ongelovigen
  30:59 ­ God sluit de harten van ongelovigen
  31:06 ­ Wie spot met de islam zal gestraft worden
  31:23 ­ Heb geen medelijden met ongelovigen, zij worden gestraft
  32:20 ­ Wie zich niet onderwerpt gaat naar de hel
  32:22 ­ Wie de tekenen niet ziet zal worden gestraft
  32:30 ­ Negeer ongelovigen
  33:01 ­ De profeet negeert ongelovigen
  33:08 ­ Ongelovigen worden gestraft
  33:18 ­ Wie zich afzijdig van oorlog houdt zal vruchteloos zijn.
  33:25 – God steunt gelovigen in oorlog
  33:48 – Gehoorzaam ongelovigen niet
  33:57 – Wie God lastig valt wordt tijdens en na het leven vervloekt
  33:64 – Ongelovigen branden in de hel
  33:68 – Straf ongelovige leiders extra zwaar
  33:73 – Niet islamitische priesters en monniken worden gestraft
  34:5 – Wie de profeet bekritiseerd wordt gestraft
  34:8 – Wie niet in een hiernamaals gelooft wordt gestraft
  34:33 – Ongelovigen gaan zware kettingen dragen
  34:38 – Kritiek op de koran wordt gestraft
  34:51 – Geen genade voor ongelovigen
  35:7 – Wie niet gelooft, wordt gestraft
  35:26 – Ongelovigen worden afgekeurd
  35:36 – Ongelovigen branden in de hel
  35:37 – Ongelovigen zijn boosdoeners en ondankbaar
  35:39 – Ongelovigen verliezen
  36:6 – Ongelovigen krijgen een ijzeren band om de nek
  36:9 ­ God heeft ongelovigen verblind zodat ze niet meer kunnen geloven
  36:63 ­ Ongelovigen gaan naar de hel
  37:35 ­ Ongelovigen worden gestraft
  37:82 ­ Ongelovigen verdronken in de zondvloed
  37:127 ­ Ongelovigen worden gestraft
  37:136 ­ God doodde iedereen in Sodom
  38:02 ­ Ongelovigen hebben niets om trots op te zijn
  38:03 ­ God heeft veel ongelovigen vernietigd
  38:08 ­ Andersgelovigen worden gestraft
  38:14 ­ God heeft nog meer ongelovigen vernietigd
  38:26 ­ Wie niet doet wat God zegt wordt gestraft
  38:27 ­ Ongelovigen zouden denken dat het leven zinloos is
  39:08 ­ Ongelovigen branden in de hel
  39:13 ­ Wie God niet gehoorzaamd wordt gestraft
  39:22 ­ Niet-moslims dwalen
  39:25 ­ Wie voor de profeet leefden werden gestraft
  39:26 ­ God vernederde niet-moslims ook tijdens hun leven
  39:32 ­ Wie liegt over God (kan dat?) is onrechtvaardig en komt in de hel terecht
  39:54 ­ Wie zich niet onderwerpt aan God wordt gestraft
  39:56 ­ God heeft genoeg tekenen gegevens, wie die niet ziet wordt gestraft
  40:60 ­ Gebeden worden verhoord, maar wie niet bidt gaat naar de hel.
  40:63 – Wie geen tekenen ziet, is door God afgeleid
  40:70 ­ Wie de koran verwerpt zal worden gesleept met boeien en kettingen in kokend water, en daarna in het vuur worden gegooid.
  40:76 ­ Ongelovigen branden in de hel
  40:84 ­ Geen genade voor de ongelovigen in de hel
  41:06 ­ Andersgelovigen zijn schandalig
  41:19 ­ De oren, ogen en huid van de vijanden van God zullen in de hel getuigenis afleggen
  41:27 ­ Ongelovigen worden gestraft
  41:28 ­ Ongelovigen branden in de hel
  41:40 ­ Wie de tekenen van God niet ziet gaat naar de hel
  41:50 ­ Ongelovigen worden gestraft
  42:16 ­ Afvalligen worden gestraft
  42:26 ­ Ongelovigen worden gestraft
  42:44 ­ Ongelovigen zijn onrechtvaardig en branden in de hel
  43:36 ­ Ex-moslims krijgen de duivel als metgezel
  43:88 ­ Ongelovigen zullen hun dwaling gaan beseffen ­
  44:10 ­ Ongelovigen zullen op de laatste dag omhult worden door een pijnlijke damp
  44:54 ­ Gelovigen krijgen mooie meisjes, ongelovigen laaiend vuur
  45:07 ­ Ongelovigen zijn leugenaars die een grote straf zullen krijgen
  45:11 ­ Wie de tekenen van God niet ziet wordt gestraft
  45:31 ­ Wie geen moslim wordt is arrogant
  45:32 ­ Wie niet zeker is van de islam gaat naar de hel
  45:35 ­ Wie de tekenen van God bespot brandt in de hel
  46:20 – Ongelovigen branden in de hel omdat ze arrogant zijn
  46:33 – Wie niet gelooft dat God doden kan laten herrijzen, brandt in de hel.
  47:01 – Het werk van niet-moslims zal vruchteloos zijn
  47:03 – Ongelovigen volgen een leugen
  47:04 – In oorlog moeten ongelovigen vastgebonden worden in de nek worden getroffen. Martelaars die strijden tegen ongelovigen gaan naar het paradijs
  47:08 – Het werk van ongelovigen is vruchteloos
  47:09 – Ongelovigen haten God
  47:10 – God heeft vroeger alle ongelovigen vernietigd.
  47:11 – Ongelovigen worden niet beschermd
  47:12 – Ongelovigen eten als vee en zullen in de hel belanden
  47:25 – Het werk van ex-moslims zal vruchteloos zijn
  47:32 – Het werk van ongelovigen zal vruchteloos zijn
  47:34 – Ongelovigen worden niet vergeven door God
  48:06 – Andersgelovigen hebben boze gedachten en zullen gestraft wordendoor God.
  48:13 – Niet-moslims branden in de hel
  48:16 – Wie niet wil vechten voor de islam gaat naar de hel.
  48:17 – Wie zich van de islam afkeert, zal gestraft worden.
  48:25 – God zal ongelovigen straffen
  48:28 – God zal de islam laten zegevieren
  48:29 – Moslims moeten hard optreden tegen ongelovigen.
  50:26 ­ Wie in andere goden dan in God gelooft, zal gemarteld worden.
  51:10 ­ Wie twijfelt over de Laatste Dag, gaat naar de hel.
  51:44 ­ Wie een gebod van God overtreed kan door de bliksem worden getroffen en zich daar niet tegen beschermen.
  51:60 – Ongelovigen gaan flink balen op de Laatste Dag
  52:07 – Wie de islam heeft verloochend brand in de hel.
  52:18 – Moslims gaan niet naar de hel, de rest wel.
  53:29 – Negeer niet-moslims
  53:47 – Niet-moslims branden in de hel
  54:34 – De inwoners van sodom werden door stenen gestraft vanwege hun ongeloof
  55:43 – Wie niet in de hel gelooft, zal erin tussen vuur en stoom rondjes lopen
  56:51 – Ongelovigen gaan gif eten en kokend water drinken
  56:92 – Wie de islam heeft verloochend brandt in de hel.
  57:13 – Ongelovigen worden gestraft.
  57:15 – Ongelovigen branden in de hel
  57:19 – Niet-moslims gaan naar de hel.
  58:04 – Ongelovigen worden pijnlijk gestraft
  58:05 – Ongelovigen zullen worden gestraft
  58:08 – Wie de profeet niet gehoorzaamt zal branden in de hel.
  58:14 – Wie vrienden wordt met niet-moslims zal worden gestraft
  58:16 – Wie bevriend is met niet-moslims gaat naar de hel.
  58:20 – Wie God of de profeet tegenwerkt wordt vernederd
  59:02 – God heeft de ongelovigen gestraft door hen uit hun huizen te zetten.
  59:11 – Ongelovigen onder de ‘mensen van het Boek’ zijn leugenaars.
  59:13 – Niet-moslims vrezen moslims meer dan God.
  59:17 – Niet-moslims branden met satan in de hel.
  60:01 – Wordt geen vrienden met niet-moslims
  60:09 – Biedt geen vriendschap aan aan niet-moslims.
  60:13 – Wordt geen vrienden met niet-moslims
  61:07 – Liegen over God is het ergste wat je kan doen
  61:09 – De islam zal zegevieren over alle andere godsdiensten.
  62:05 ­ Joden die de wetten van de Torah niet naleven zijn ezels en krijgen geen steun van God .
  63:01 ­ Joden zijn als aangeklede stukken hout, gereed om te branden, dit zijn uw vijanden.
  63:06 – God zal de joden niet leiden.
  64:05 – Ongelovigen werden vroeger gestraft, dus wees gewaarschuwd.
  64:10 – Ongelovigen gaan naar de hel
  65:08 – Vele steden zijn verwoest door God omdat ze niet volgzaam waren.
  66:09 – De profeet moet ongelovigen bestrijden die naar de hel gaan.
  67:06 – Ongelovigen gaan naar de hel.
  67:28 – Ongelovigen wacht een pijnlijke straf
  68:08 – Gehoorzaam geen niet-moslims
  68:15 – Wie zegt dat de koran een fabel is zal gebrandmerkt worden op de neus.
  69:30 – Ongelovigen worden geketend en in de hel geworpen.
  70:06 – Ongelovigen worden gestraft
  71:01 – Het volk van Noach werd gestraft
  71:26 – Het nageslacht van ongelovigen is onzedelijk en ondankbaar.
  72:14 – Wie zich niet onderwerpt aan de islam is brandstof voor de hel.
  72:17 – Wie niet denkt aan God wordt gestraft
  72:23 – Niet-moslims gaan naar de hel
  73:11 – Ongelovigen krijgen zware boeien, vuur en verstikkend voedsel.
  74:09 – De laatste dag zal niet makkelijk zijn voor ongelovigen
  74:31 – Ongelovigen dwalen
  76:04 – Ongelovigen branden in de hel
  76:24 – Ongelovigen moet je niet gehoorzamen
  77:15 – Ongelovigen gaan heel veel spijt krijgen
  78:21 – Ongelovigen gaan kokend water en een stinkende vloeistof in de hel drinken.
  78:40 – Ongelovigen zullen wensen dat ze stof waren geweest.
  79:36 – Wie voor het leven kiest in plaats van de islam gaat naar de hel.
  80:41 – Ongelovigen zijn slecht en branden in de hel
  83:10 – Ongelovigen zullen op de Dag des Oordeels levend in de hel branden
  83:36 – Ongelovigen worden gestraft
  84:21 – Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  86:16 – Ongelovigen krijgen een tijdje uitstel
  88:23 – Ongelovigen en afvalligen worden gestraft
  89:11 – God heeft ongelovige steden gestraft
  90:19 – Ongelovigen zullen worden omringd door vuur.
  92:14 – Wie de islam loochent brandt in de hel.
  95:04 – God laat mensen zelf vervallen tot het allerlaagste.
  96:13 – Zoek en verraad ongelovigen
  98:06 – De Christenen en joden die de profeet niet erkennen zijn de slechtste der schepselen en gaan naar de hel.
  107:1 – Niet-moslims verstoten wezen en laten de armen verhongeren
  113:4 – Hekserij is slecht
  Bovenstaande lijst is niet bedoeld om ‘moslims’ in een ‘kwaad daglicht’ te zetten of te beledigen. Het is een kritische kijk op teksten in de koran en nodigen iedere moslim uit ze eens beter te bestuderen. Ons inziens zijn veel van de vooroordelen van moslims over niet-moslims terug te voeren op bovenstaande teksten. Dit uit zich onder meer in de eenzijdige partnerkeuze. Noem je jezelf moslim maar kan je je niet vinden in de bovenstaande soera’s, vraag je je dan eens serieus af waarom je je eigenlijk moslim noemt. Sta je geheel achter de bovengenoemde teksten en beschouw je deze als waarheden, dan zou je eens deze lijst moeten lezen om te begrijpen wat hierboven eigenlijk staat.
  Aanvullingen of correcties? Laat mij even weten!.

  Ex Jehovah’s Getuige Hans de betere.

 26. 27 ialan@hotmail.com 28 maart 2013 om 12:40000000 pm

  Beste Hans,

  Ik vind persoonlijk dat je wel erg kort door de bocht bent over Koran.
  Wat jij daar hebt opgesomt komt totaal niet overeen met wat ik in de koran lees.
  Je geeft zelf aan dat iedere moslim de teksten goed moet bestuderen! Met alle respect Hans, maar ik denk eerder dat jij de eerste moet zijn die daarmee moet beginnen. Ik vind dat je een andere koran moet lezen of een Arabisch-Nederland sprekende imam, seyh moet benaderen die je uitleg kan geven. Of je moet Arabisch kunnen spreken.

  Vergeet niet dat koran voor de mensheid is gekomen. De reden; om alle dwaze mensen en ongelovigen (in die periode) er van te overtuigen dat er toch iets MOOIS bestaat. Een handleiding dat vertelt hoe je in het leven zou moeten staan. Het waarschuwt jou alleen! Geen haat, geen nijd geen verplichting! Ieder is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn daden. En Muhammed (sav) is de profeet die daar verantwoordelijk voor was.

  Hij heeft niemand verplicht. Hij heeft geen oorlog uit zichzelf gevoerd.
  Hij heeft oorlog gevoerd tegen anderen die hem en zijn geloof gingen aanvallen. (Dat zou jij toch ook doen!) En ja dan gaan er wel doden vallen ja!

  Hans waar ik het wel met je eens ben is het volgende wat je zegt `Door ziek van geest zijnde mensen bedacht en opgeschreven. Want Mohammed kon lezen noch schrijven. Ruim driehonderd jaar na zijn dood is de koran pas in elkaar gefrommeld. En pas toen begon alle ellende.`

  Muhammed was niet ziek van geest (hasa) maar er waren anderen die wel ziek waren in hun hoofd.

  EN TOEN BEGON DE ELLENDE!!!

 27. 28 hans van de mortel 28 maart 2013 om 4:29000000 pm

  Hier zie je nu hetzelfde waar alle gelovigen aan lijden. Joden, christenen of moslims. Het maakt niet uit. Zij praten anderen na. Ik denk tenminste zelf na. Ik gebruik mijn kritische verstand. Dat varkens hun eigen uitwerpselen opeten zegt toch geen ene malle moer over de kwaliteit van het op te eten vlees? Ons kraanwater behoort tot de beste kwaliteit in de wereld. Jouw vieze (halal) stront en pies verdwijnt in het riool. Maar het wordt gereinigd. Je DNA telt! Het eten van kip of varkensvlees is niet bepalend voor je gezondheid. Van bedorven vlees eten (kip, rund of varken) kun je ziek worden. Het lichaam heeft daartegen een functie voor, zodat dit probleem, middels diaree en een tijdje ziek zijn, opgelost wordt. In Indonesië, het grootste Allah-land ter wereld, is de tweede doodsoorzaak diarree. Dat komt door het drinken van onrein (niet halal) vervuild drinkwater. NADENKEN! Maar dat schijnt heel slecht te liggen onder moslims. Want joden en christenen doen daar niet zo moeilijk meer over.

  De Chinezen als atheïsten zijn niet voor niets veel slimmer en intelligenter dan mohammedanen. De Chinees EET ALLES! Zelfs hondenvlees! De Chinese keuken is niet voor niets de beste keuken ter wereld. Maar Mohammed-achterna lopers weten nu eenmaal alles beter! Met vlees is het belangrijk dat het goed gebraden wordt en er geen bloed meer achterblijft. Dat is het. Maar tsja . . . het is mij allang bekend dat mensen uit de islam onderdrukt worden door het trauma van onkunde en slap geklets. Het liefst praten ze de imam na of een van hun ouders. Het is genoegzaam bekend dat in de islamitische wereld het minst wordt gelezen. De koran niet meegerekend. Uit een onderzoek van de VN, een aantal jaren geleden, is gebleken dat in een jaar tijd in Spanje net zoveel boeken waren vertaald als in 1000 jaar binnen alle Arabisch sprekende landen.

  Je bent volgens mij best wel een aardig persoon, is mijn indruk. Maar om dat zeker te weten zou ik jou persoonlijk moeten leren kennen. En die historische Mohammed? Het verhaal gaat – volgens islamkenners – dat Mohammed een engel op bezoek kreeg. Dat is leuk, toevallig en hoogst merkwaardig belachelijk. Wanneer je het verstand gebruikt dan zou je kunnen bedenken dat maangod Allah geweten moet hebben dat die woestijnkluns Mohammed analfabeet was.

  Het kan toch niet zo zijn dat baas Allah zijn belangrijkste engel (hihi) Gabriël naar de Arabische woestijn laat afdalen met de boodschap dat Mohammed op moet schrijven wat de engel hem vertelt. Maar die engel was net zo dom als Allah. Toen Mohammed niets op kon schrijven, greep de engel hem een paar keer agressief bij de keel en drukte zijn strot bijna dicht zodat Mohammed nauwelijks aan de dood kon ontsnappen. Toen de engel eindelijk door had dat Mohammed analfabeet was, beval de engel hem alles te onthouden.

  Welnu, de rest van dat historische lulverhaal – hoe is het in godsnaam mogelijk – is bekend. Mohammed heeft nooit iets opgeschreven. Een ijzersterk argument voor moslims om dan maar schaamteloos te beweren dat het de kracht van God was die ervoor zorgde dat Mohammed alles precies tot voor en achter de komma onthouden kon, overal kon rond bazuinen in de woestijn, om tenslotte, TWEE HONDERD JAREN NA ZIJN DOOD, door ruziënde om de macht strijdende Arabieren te boek te worden gesteld. De koran. De gedachtespinsels van de Arabische historische analfabeet Mohammed, als angstaanjagend boek om onbenullige Arabieren de schrik op het lijf te jagen.

  En dan wil ik het nog niet eens hebben over al zijn seksuele uitspattingen. Trouwen met een meisje van zes jaar en de buitenwereld wijsmaken dat hij pas ging neuken toen zij negen was. Aisha is haar naam.Toen Hafsa Mohammed betrapte terwijl hij in haar bed de liefde bedreef met zijn concubine Maria, probeerde Mohammed de boze Hafsa een plezier te doen door Maria te beloven voortaan weg te blijven bij haar. Op dit punt komt Allah tussenbeide snellen ten gunste van Mohammed: “O gij Profeet, waarom verklaard gij verboden wat Allah u veroorloofd heeft, in begeerte naar tevredenstelling uwer echtgenoten. En Allah is vergevend en barmachtig.” – Sura 66:1. Ja ja moslims! Wat Mohammed maar wilde, dat wilde Allah ook voor hem. Hoe Mohammed ook reageerde, zo reageerde Allah voor hem. Blijkbaar is dit nog niet één imam opgevallen.

  In Al-Bukhari vol 7:48 wordt zelfs vermeld dat Aisha (een van Mohammed’s elf vrouwen spottend tegen Mohammed zei:”O Allah’s Apostel, ik zie slechts dat uw Heer zich haast om jou een plezier te doen.”

  Ongelooflijk hoe moslims deze vuile seksueel ontspoorde was buiten durven te hangen, terwijl er geen preutsere heidense religie bestaat dan de islam. Als Mohammed nu had geleefd zou hij figuurlijk aan de grootste boom worden gehangen. In ieder geval uitgekotst door onze kennisbeschaving! De historische Mohammed: roverhoofdman, pedofiel, seksist, sadist en volslagen schizofreen en psychopaat!

  In God geloven kan. Maar doe dat op je eigen gepaste gezonde kritisch zelfstandige manier van denken. Onthoud daarbij dat geloven het tegenovergestelde is van WETEN!

  Sans rancune! Fijn weekend!

 28. 29 Alan 3 april 2013 om 12:51000000 pm

  Zo Hans, heb je nu eindelijk alles kunnen uitspuwen wat je dwars lag!
  Mooi, want dan kunnen we een normaal dialoog voeren, met respect aan elkaar en elkaars waarden en normen.
  Wel kan ik niet laten (mag het dan ook een keer ;-)) om te zeggen dat je jezelf continu aan het tegenspreken bent. Om paar voorbeelden te noemen; wil je de moslims niet in het kwade licht zetten of beledigen, bedoeld of onbedoeld doe je het toch!
  Je geeft aan dat we de koran kritisch moeten lezen! Vervolgens zeg je dat we anderen aan het napraten zijn. Ik snap het niet!

  Sorry Hans, maar het lijkt alsof ik een doorsnee Wilders aanhang hoor! Dus wie is aan het napraten?
  Ik hoor je alleen maar zeggen Muhammed dit, moslims dat. Dat je moslims niet mag moge nu duidelijk zijn, maar een beetje respect hoort wel op zijn plaats denk ik.
  Maar ja…om weer terug te komen op jou verhaal.
  Hoeveel mensen in de wereld denken zoals jij denkt, Hans. Die Muhammed (sav) en islam de schuld geven van wat er allemaal vooral in het Midden Oosten gebeurt. (Politiek, de rol van Israël en VS tellen we even niet mee).Het zijn de mensen Hans. De mensen hebben het gedaan!
  Dat heb ik ook in de laatste alinea van mijn vorige reactie ook aangegeven. De mensheid na Muhammed (sav) heeft klaarblijkelijk een verkeerde marketingstrategie 😉 gevoerd om Islam te promoten. Macht en politiek heeft voor verdeling gezorgd tot de dag van vandaag.

  Ik vind dan ook dat je islam en Muhammed (sav) daar buiten moet laten.
  Alles wat jij hierboven zegt over Islam en Muhammed (sav) is een, een grote, leugen en kan ik mij TOTAAL niet in vinden (maar dat verbaast jou natuurlijk niet). Vandaar dat ik je ook zeg, dat je je ertoe moet dwingen om de juiste boeken te lezen dat niet gesigneerd is door Wilders of zijn soort. Dan zal je wellicht (want jij bent wel kritisch en je kunt logisch en gezond denken) vanuit een andere invalshoek e.e.a. beredeneren.
  Islam is een geloof dat pleit voor vrijheid van geloof, meningsuiting, verdraagzaamheid, liefde, tolerantie, vrede en ga zo maar door. Dat LEES ik en daar GELOOF ik in, Hans!
  Ik ben het met je eens dat we onze gezonde verstand moeten gebruiken, en er is niets mis om Koran (niet jou versie) als leidraad te gebruiken. Ik ben gelovig, en ik gebruik mijn gezonde verstand als ik dat aan het praktiseren ben. En geloof mij er zijn miljoenen die dat op deze manier doen.
  Met VRIENDELIJKE groeten,
  Alan

 29. 30 gomezgo 8 april 2013 om 6:03000000 am

  Hij heeft gelijk die mohamed was een killer en een viezerik pakte kinderen van 6 jaar onder het mom dat het van alla mocht.Wat is dat dan voor alla?Ach overal waar moslims wonen komt er rotzooi ze voelen zich altijd achtergesteld en onderdrukt.Moet je eens kijken hoeveel moskeeen ze wel niet in nederland hebben.Moeten wij een kerk gaan proberen te beginnen in een moslimland,je hoofd gaat eraf!In heel europa worden onze vrouwen voor hoer uitgescholden onze dochters oor slet!Rot toch op met je islam naar zo,n moslimland,maar dat doen julie niet want dan heb je niet alle voorzieningen die wij hier wel hebben.oprotten!!!

 30. 31 ibrahim 16 april 2013 om 7:47000000 am

  aslaam
  ik heb ooit gehoord dat varkens niet mogen eten.
  ze hebben een stof die vies zijn

 31. 32 hans van de mortel 16 april 2013 om 8:32000000 am

  De leringen van de islam bestaan voornamelijk uit gelul uit de ruimte. De ruimte van de zandbak van Allah. Waar Aristoteles het zocht in wetenschap, heeft de islam zich geworpen op de lulkoek praatjes van de hadiths, de overleveringen uit de Arabische woestijnverhalen van kamelen- en slavendrijvers die bijna uitsluitend de avonturen van de historische roverhoofdman en oorlogsprofeet Mohammed betroffen. Iets dat achterlijker en primitief banaler bestaat, is haast ondenkbaar in een kennisbeschaving.

  Maar . . . mohammedanen hebben niets anders aan te bieden vanuit hun heidense achtergrond en afgoderij praktijken, dus zij houden onvoorwaardelijk vast aan hun idiotisme en bekrompenheid van geest.

  Om dit te benadrukken in onze kennisbeschaving en een duidelijk onderscheid te bekrachtigen tussen fascistische intolerantie en superioriteitsgevoelens (islam) en met wetenschap doorspekte tolerantie (onze kennisbeschaving), paraderen in Europa voornamelijk uit Afrika afkomstige islamitische vrouwen in onze kennisbeschaving met een hoofddoek om, zodat een ieder duidelijk weet waar hij aan toe is en met wie hij te maken heeft. Eigenlijk best wel handig. Ook de hakenkruizen van de nazi’s onder Hitler stonden symbool voor het fascisme van die tijd. Nu is het dan de beurt aan de islam om dat aan onze tolerante kennisbeschaving in Europa duidelijk te maken.

  We weten nu ook wat een hadith betekent. Vooruit, ik zal er eentje vermelden. Er zijn meer dan duizenden in omloop in de islamitische wereld van godsdienstwaanzin. Moslims zijn er gek op. Vooral mannen.

  De domheid van de vrouw in islam.
  Mohammed vroeg aan een paar vrouwen: “Staat niet de getuigenis van een vrouw gelijk aan dat van de helft van een man?” De vrouw zei: “Ja.” Mohammed zei: “Dit is omdat het verstand van de vrouw niet goed werkt.” (Hadith Deel 3:826)

  Vooruit! Nog eentje. De islam vaart er wel bij in zijn onbegrensde fascistische domheid.

  Het merendeel van de mensen in de hel zijn vrouwen.
  Mohammed zei: “Het Hellevuur werd aan mij getoond en dat het merendeel van degenen die daar verblijven vrouwen zijn.” (Hadith Deel 1:28 en 301; deel 2:161 en deel 7:124)

  Hebben we de smaak van de lachwekkende moslim domheid al te pakken?

  Vrouwen zijn slechte voortekenen.
  Mohammed zei: “Een slecht voorteken is de vrouw, het huis en het paard.” (Hadith Deel 7:30)

  En deze is ook leuk.

  Het drinken van kamelen urine is gezond.
  “De profeet beval hen om de kamelen te volgen en hun melk en urine te drinken. Dus zij volgden de kamelen en dronken hun melk en urine totdat hun lichamen gezond werden.” (Hadith Deel 7:590)

  In een god geloven, ach, zo heeft iedereen zijn ding. Maar je gaat toch niet te koop lopen met je weerzinwekkende frustratie en domheid door te verkondigen dat je een aanhanger van de islam, van de historische roverhoofdman Mohammed bent?

  De islam heeft zo goed als alles nageaapt van het jodendom. Het super domme hierbij is dat moslims niet eens de naam van de god van Abraham weten, die zogenaamd ook hun god is. Joden weten dat wel, maar mogen de naam niet uitspreken. JHWH is de naam. Uitgesproken: Jehovah. Allah vanuit het Arabisch betekent alleen maar ‘de god’.

 32. 33 hans van de mortel 16 april 2013 om 8:44000000 am

  Meer interessant wetenswaardig nieuws over de islam, koran en de historische Mohammed wordt uitgebreid gedocumenteerd verteld en deskundig uitgelegd op:

  http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewforum.php

 33. 34 Mar75 27 april 2013 om 10:28000000 pm

  bepaald eten heeft homosexualiteit doen toenemen? ik zie twee keer iemand een dergelijke opmerking geven dat iets in voeding de oorzaak kan zijn van homosexualiteit. dat is stuitend dat dit gezegd wordt, terwijl het nergens op is gebaseerd. Bangmakerij is dat bah

 34. 35 Kees 31 juli 2014 om 10:25000000 pm

  Moslims zijn zelf Gore islamitische varkens, als ze deze opeten zijn ze dus kannibalen en dat mag niet van Allah de aap🐖

 35. 36 hans van de mortel 1 augustus 2014 om 7:20000000 pm

  Zijn joden dat dan ook? Die mogen ook geen varkensvlees eten. Wat ze wel mogen en beslist ook niet nalaten is van het leven genieten. Met dans, muziek en alcoholische versnaperingen. Vandaar al die joodse nobel prijswinnaars.

 36. 37 Shoshana 3 september 2014 om 12:36000000 pm

  Ja, vandaar dat hier zoveel homo’s zijn! We eten teveel karbonaadjes en speklappen! En rookworst natuurlijk. Wat. een. ongelooflijke. flauwekul. Dat menen jullie toch niet serieus?Varkens zijn overigens geen carnivoren maar OMNIVOREN, net als mensen. Ik denk dat dat ook de reden is dat we ze niet mogen eten. Niet omdat ze vieze dingen eten (dat doen ze niet!) maar omdat ze blijkbaar wel eens een slak of worm lusten. Of misschien een dode muis? Ik ben geen varkensexpert. Ik vind varkensvlees ook niet lekker. Maar ik heb een HEKEL aan mensen die hun kleine kinderen leren om aan buitenlanders (lees Nederlanders) te vragen bij elk snoepje dat je ze vriendelijk aanbiedt “Zit daar varkensvlees in?” Of dat er bij het kerstdiner op school altijd zo hysterisch gedaan wordt. Oh, als er maar geen varkensvlees in zit want dan gaat mijn zesjarige zoontje meteen naar de hel. Want het kan Allah niet schelen dat hij zes is en in Nederland woont en geen idee heeft wat er allemaal in een boek van 2000 jaar geleden staat.
  Tsss.
  Houd alsjeblieft op met dat schijnhelige gedoe. Moslim zijn = GELOVEN in Allah en dus BIDDEN, liefst 5 keer per dag. Als het kan ook graag een keer per week naar de moskee. Moslim zijn is niet: sex buiten het huwelijk, alcohol drinken, NOOIT bidden, geen varkensvlees eten en de Ramadan meedoen.
  Geloof begint bij BIDDEN. Als je dat niet doet, en dus niet gelooft, maar alleen moslim bent omdat je vader dat is heeft het geen zin. Dat kun je niet afkopen of verbergen door dat hele Ramadan gebeuren en die varkensvlees fobie. Ramadan gaat over spiritualiteit, over nadenken en dichtbij God zijn. Niet over showen dat je anders of beter bent dan Nederlanders en dat je je dan ’s avonds volvreet en maar weer stiekem met je Nederlandse vriend of vriendin afspreekt om alles te doen wat God verboden heeft.
  PS: geen sex buiten het huwelijk geldt OOK VOOR MANNEN!
  PPS: van andere soorten vlees kun je ook ziek worden. Beter is het helemaal geen vlees te eten of zo weinig mogelijk.

 37. 38 hans van de mortel 3 september 2014 om 7:16000000 pm

  Wat Allah wist, had Mohammed al eerder bedacht.

  En zo blijven moslim jongeren vanuit hun analfabetische traditie van geslacht op geslacht tot nageslacht dom. Omdat zij altijd dom zijn gehouden en niet beter weten.

  Waarom zijn islamieten gemiddeld zo verschrikkelijk dom en doorgaans psychopaat? Nogal simpel. Dat komt door de Koran. Isis doet momenteel goede zaken met Allah. Hoezo dat? Tsja . . . je noemt je mohammedaan of niet, met alle respect voor Mohammed en zijn heilige boek Koran waarin hij al zijn smerige fascistische uitspraken op een geraffineerde manier op het conto van zijn onzichtbare knecht Allah heeft geschreven. Lees maar even mee waarom de boys van Isis zo’n plezier met Allah – herstel Mohammed – beleven:

  Koran, sura 47:4 – Wanneer gijlieden dus een ontmoeting hebt met hen, die ongelovig zijn, houwt dan in op de nekken en wanneer gij onder hen een bloedbad hebt aangericht, bindt hen dan in boeien.

 38. 39 Shoshana 3 september 2014 om 11:23000000 pm

  Overigens, ik schreef ‘we’, maar ik bedoelde joden en moslims. Ik ben zelf atheist.

 39. 40 abby 23 november 2014 om 1:00000000 pm

  wow, hans van mortel
  jouw argumenten zijn echt heel kort door de bocht!!
  enkele voorbeelden: al die ‘moorddadige mensonvriendelijke’ dingen, die volgens jou, in de Heilige Koran staan hebben allemaal betrekking tot ofwel het worden gestraft IN HET HIERNAMAALS en IN TIJDEN VAN OORLOG.
  En dat er wordt beweerd dat de profeet vzmh zei dat vrouwen dom waren????
  Hij zei vanwege ‘the deficiency of a woman’s mind.” Wat ik hier interpreteer is niet dat vrouwen dom zijn, maar dat vrouwen alles meer emotioneler bekijken en dus minder objectiever kunnen getuigen.. A woman’s mind is tenslotte de geest en niet het verstand!!!
  He (de profeet) said, “Yes, for women are the twin halves of men.” (Narrated by al-Tirmidhi, 113; Ahmad, 25663. Classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Tirmidhi) HIER STAAT TOCH DUIDELIJKER IN DAT VROUWEN GELIJK ZIJN AAN MANNEN??
  All mankind is from Adam and Eve, an Arab has no superiority over a non-Arab nor a non-Arab has any
  superiority over an Arab; also a white has no superiority over a black nor a black has any superiority over white
  except by piety and good action. Learn that every Muslim is a brother to every Muslim and that the Muslims
  constitute one brotherhood. Nothing shall be legitimate to a Muslim which belongs to a fellow Muslim unless it
  was given freely and willingly. Do not, therefore, do injustice to yourselves. (Hafiz Ibn Hibban reported in al-Sahih
  (11/203/#4862) via his isnad, from Fadalah ibn `Ubayd (Allah be pleased with him) HIER STAAT TOCH DUIDELIJK DAT ALLE MENSEN GELIJK ZIJN?

  En de sura 47:4 is nogmaals ten tijde van OORLOG.

  En breek me de bek aub niet open over jouw kortzichtige kijk op het huwelijk van de profeet vzmh..

  Afschuwelijk hoe jij een kijk hebt op de islam.. Jij bent spijtig genoeg geen uitzondering..

  ZOALS ALTIJD WEET ALLAH SWT HET BESTE.

 40. 41 abby 23 november 2014 om 1:12000000 pm

  hihi soshana,
  jij bent echt schattig..
  Vanaf je getuigt dat er geen god is dan Allah en dat Mohammad vzmh zijn boodschapper is, dan ben je moslim en word je als moslim beloond en bestraft voor al je daden.
  Als je zegt dat de islam begint bij bidden, dan geef ik je gelijk. Als je zegt dat we hysterisch worden omdat onze kinderen varkensvlees zouden eten op school of whatever is onze volste recht.. Het is niet dat we 2000 jaar later leven en in nl of BE leven dat we onze godsdienst moeten verwaarlozen?? Je bent moslim, of je in belgie of in nl of in saudie arabie woont.
  En het is namelijk omdat de jongeren hier in europa leven, dat het voor hun veeeeeel moeilijker is om aan hun religie te houden..


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,101,613 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

februari 2007
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: