• Relaties voor het huwelijk: JA of NEE ?

Is het toegestaan relaties te hebben voor het huwelijk en wat zijn de gevolgen ervan ?

Lezing van Amr Khalid: Relaties.

Amer Khalid: “Ik krijg deze vraag van verschillende personen tijdens de zomertijd. Ik wil mijn antwoord beginnen als eerst met het uitleggen van bepaalde betekenissen en ik zal deze kwestie zeer objectief en logisch uitleggen.”

Het gevaar om een relatie te hebben met een andere geslacht tijdens de pubertijd: Toen Allah met deze kwestie naar voren kwam in de koran. Hij kwam er mee als een plicht en deze plicht was speciaal gericht voor de vrouwen en niet voor de mannen. Omdat de vrouw bepaald of het een relatie wordt en daarna is het de vrouw die bepaald wanneer een relatie beëindigd wordt. Dus in soerat An-Nissa (vrouw) zegt Allah dat als volgt vertaalt kan worden; “of het nemen van partners aan zich“  (TMQ, 4:25).

Dus zorg ervoor dat je geen relatie hebt met een persoon van andere geslacht dit is absoluut verboden in de Islam. Maar waarom heeft Allah ons dit bevel gegeven? Heeft hij onze emoties niet gecreëerd? Dus waarom moet alles zo streng en ongemakkelijk zijn? Man en vrouw horen bij elkaar door instinct en zo zijn ze ook geschapen. Dus is deze hele kwestie van deze bevel alleen om het ons moeilijk te maken?

Natuurlijk niet! De kwestie is alleen om deze relatie tussen man en vrouwe te kunnen uitoefenen, alleen als er een huwelijk heeft plaats gevonden. Buiten deze relatie is er geen andere relatie tussen man en vrouw toegestaan in de Islam. Dus waarom is dat zo in de Islam? Laten we onze religie aan de kant zetten en hier met open gedachtes over verder praten. Laten we er een koppel bij pakken; een meisje en jongen zitten op de universiteit en hebben een zeer sterke liefdesrelatie.

Ze zien elkaar als de ware liefde en kunnen een leven zonder elkaar niet voorstellen. De jongen moet nog zijn studie af maken dan moet hij nog in militairendienst dan moet hij nog gaan werken om een appartement te kunnen betalen. Hij moet nog zeker 10 jaar wachten voordat hij daadwerkelijk kan trouwen. Nog steeds zijn ze er zo zeker van dat ze gaan trouwen. Ik stel jullie deze vraag; na alle liefdesrelaties tussen studenten hoeveel procent gaat daadwerkelijk trouwen? Eentje zij 0,25%?

Nee, laten we 1% maar zeggen maar het is het eigenlijk niet eens. Denk alstublieft niet dat jij tot die 1% hoort. Dus 99% begint een relatie en eindigt niet getrouwd. Wat gebeurt er met het meisje nadat de relatie is verbroken? Het meisje is meestel de gene die het meeste moet leiden na een verbroken relatie. Haar hart is gebroken en ze verwijt alleen zichzelf en ze heeft zoveel pijn en vooral als de jongen haar heeft verlaten voor andere meisje zoals de beroemde scenario dat nog steeds de ronde doet.

Of vaak wil het meisje trouwen, maar haar ouders willen niet. Na 5 jaar een relatie te hebben gehad willen ze gaan trouwen, maar de ouders willen niet. Hoe vaak gebeurt dit wel niet? Of de jongen na dat hij wat ouder wordt helemaal verandert en relatie niet zo van belang meer vind en opeens andere dingen belangrijk vind zoals geld. Wie lijdt er op het einde? Het meisje natuurlijk. Zelfs de jongen lijdt pijn dus laat staan het meisje.

Allah wil niet dat de harten van onze meisje worden gebroken of dat ze moet lijden of in elkaar storten. Allah wil dat jij hem alleen aanbidt en Allah wil niet dat je een voorbij gaande relatie aanbidt. In het huwelijk zal je een goede balans vinden tussen jou emoties en het aanbidden van Allah. Elke andere liefderelatie buiten het huwelijk zal het aanbidden van Allah belemmeren.

Ten tweede jouw vriend zal eerst één, twee of drie vriendinnen kennen dan gaat hij opeens een hele andere meisje trouwen. Hetzelfde met het meisje ze zal eerst een paar jongens leren kennen en dan opeens trouwt ze met een hele andere jongen. Wat zal zich afspelen in hun ongecontroleerde gedachtes? Er zal een onvermijdelijke vergelijking plaats vinden tussen haar man en de vriendjes wat ze heeft gehad.

Wat een ramp! Ik kreeg nog vele en vele verhalen binnen van vrouwen die getrouwd zijn en nog steeds denken aan hun oude vriendjes. In werkelijkheid droomt ze over een ander man en niet over haar echte man. Kijk nu weet je waarom er zoveel gezinnen zijn gebroken. Ik kan je vertellen dat bijna 60% van de scheidingen komen door voorhuwelijke relaties. Kijk naar het probleem van een vrouw die haar oude vriend al meer dan drie jaar kent, maar nu pas een jaar getrouwd is met een andere man.

Wie van deze twee kent ze beter? Ze heeft nu te maken met haar man die veel verantwoordelijkheden heeft vergeleken met haar oude vriendje die wat gewoon alles pakte van zijn vader en die haar kwam ophalen in tiptop mooie nette kleren en zijn strakke kapsel…zo koel was hij, maar geen verantwoordelijkheden. Dus in welke nadeel zal deze onvergelijkbare kwestie zijn? Als je jouw man voor het huwelijk kende dan zat hij precies in dezelfde schoenen als die van je oude vriendje.

Dus de vergelijking is totaal niet eerlijk. Ze zal zeggen; mijn man is een speciale man, maar mijn oude vriendje was helemaal anders; hij was zo koel en was echt leuk met hem te zijn. De man zal het zelfde zeggen mijn vrouw is speciaal, maar mijn oude vriendinnetje; ze was keurig en droeg altijd make-up. Natuurlijk draagt ze altijd make-up waarom zou ze het niet dragen? Hoe kan jouw vrouw make-up dragen terwijl ze elke dag naast jou slaapt? Dit is het wat een gezin doet breken. Het is net of Allah ons liefdesrelatie voor het huwelijk verbiedt zodat wij later meer plezier kennen in onze huwelijk. Dus wil jij geluk van levenlang in ruilen voor geluk wat maar 2 of 3 jaar duurt?

Ik zal nooit vergeten hoe een moeder gewend was te zeggen; Ik wens dat erop een dag mijn zoon een vriendin heeft. Ik wens echt dat die dag komt. Ze dreef hem zelf om een vriendin te hebben. Sommige meisjes hebben zelfs een vriend waar alleen de moeder het van weet en de vader weet er niks van. Broeders en zusters kijk niet naar het korte plezier wat je eraan hebt, maar kijk vooruit. Breng geen ellende aan de drempel van je deur. 

Besef je dat bij elke keer dat je uit gaat met een meisje zonder dat je ouders het weten je ouders ermee verraadt? Doet elke meisje zich realiseren dat ze haar ouders verraadt telkens als ze met een jongen stiekem afspreekt? Narreted Ibn Omar; De Profeet (saws) zie; elke verrader op de dag der opstanding zal een vlag dragen met daar zijn verraad opgeschreven.[6]. Dus stel je voor een meisje op de dag der opstandig met een vlag waar op staat geschreven dat ze haar vader heeft verraden! Ik vraag allen jongeren om hun liefderelaties te verbreken.

Begin niet aan zulke relaties want Allah geeft je er geen zegeningen voor. Hoe kan Allah iets zegenen wat hij verboden heeft? De enige uitzondering voor een liefdesrelatie is alleen tijdens het huwelijk. Laten we het zo zeggen; een zomer zonder zondes is. Alstublieft denk niet dat de doel van deze lezing is om een saaie zomer te hebben. Nee, is een leven zonder zondes een saaie leven? Kan vermaak alleen door zondes gemaakt worden? Jij zult plezier hebben en je zult met vrienden uitgaan en lachen en zult ook sporten. Blijf alleen weg van zondes. Dit alles wat ik jullie vraag.

Ik vraag jullie om twee dingen te doen: 1) Begrijp goed wat ik jullie net heb vertelt en knoop het goed in jullie oren. 2) Aanbid Allah. Hoe dichter je bij Allah komt hoe verder je van zondes zult zijn en zondigen zal dan veel moeilijker worden. Het zoetheid om dicht bij Allah te zijn kun je niet vergelijken met wat voor andere dingen dan ook.

Allah zegt wat als volgt vertaalt kan worden:, “And benignancy is not to come up to the homes from their backs; but benignancy is for man to be pious; and come up to the homes by their doors, and be pious towards Allah, so that possibly you would prosper” (TMQ, 2:189). Dus ga de huizen van anderen niet naar binnen door te chatten of bellen met andere personen die voor jou verboden zijn achter de rug van je ouders.

Ga nooit een huis naar binnen door het raam of door internet of telefoon of zonder toestemming van de vader. Doet dat nooit want dit is een vorm van verraad. Voor de gene die uit dit soort leven wil stappen maar het moeilijk vind moet als eerst zijn band met Allah verbeteren. Je moet je band met Allah verbeteren je moet dicht bij Allah zien te komen.

De eerste stap wat je bijvoorbeeld kunt nemen is om de Umra te verrichten of verricht extra gebeden en vraag daarin Allah om je dichter bij hem te brengen, leer de tawheed ( eenheid van Allah), reciteer vaker de Koran, volg lezingen en lessen over Allah. Uiteindelijk zul je vanzelf veranderen. Je zult dan inzien hoe nutteloos het is om een verboden relatie te hebben en hoe onbelangrijk het is.  

Ik wil de meiden ook een advies geven wat misschien in het begin zal klinken als een grap. Wil je jouw vriend morgen verlaten? Probeer dit eens uit; volgende keer als je weer met hem samen bent ga een stukje met hem wandelen en zeg dan tegen hem kijk daar jouw zusje in een auto met een andere man. Wat zal hij doen? Twee mogelijkheden: hij rent weg van jou om zijn zusje te redden, in dit geval is zijn zusje waardevoller dan jij. Hij wil wel dat jij met een man bent want hij is namelijk met jou, maar hij wil niet dat het zijn zusje overkomt.

Of hij kan tegen jou zeggen dat hij er geen probleem mee heeft, in dit geval zie je dan hoe zijn waarde is. Hij heeft geen derde mogelijkheid. Ik wil de meiden vragen om dit uit te proberen je zult gelijk achterkomen dat jullie relatie geen waarde heeft. Ik weet zeker dat het geen zin heeft om verder nog een relatie te hebben of de man moet snel de hand van jouw bij jouw ouders kom vragen.

Relaties voor het huwelijk: ==> andere versie, het vervolg!!!

maroc-meisje.jpgMarokkaanse Meisjes die nadien weglopen. Het komt steeds vaker voor ook in jouw eigen omgeving hoor je ze is er vandoor en die is er vandoor. Men vraagt zich  af wat die meiden allemaal uitgespookt hebben en waar ze naar toe gingen. Kan het zijn dat niemand ze wilt (thuis) en een voorkeur geven aan hun vriend, dan hun ouders?

Advertenties

50 Responses to “• Relaties voor het huwelijk: JA of NEE ?”


 1. 1 ... 2 februari 2007 om 11:37000000 pm

  zoow dit verhaal spreekt me egtt aaan

 2. 2 Zakia 3 februari 2007 om 11:20000000 am

  hallo..

  wat een verhaal??
  dus eigenlijk moet je gewoon trouwen met iemand dat je niet kent. k weet zeker dat de meeste van de “moslimjongens en meisjes” toch wel ergens een vriendin of vriend hebben. als ik met iemand wil trouwen wil ik hem toch wel leren kennen

 3. 3 Moke 3 februari 2007 om 11:45000000 am

  Slm Zakia, volledig met je eens !!!

  Ik veronderstel dat je de inhoud niet goed hebt begrepen.
  Als we de inhoud analyseren zijn verschillende relaties die voor het huwelijk plaatsvinden een verkeerde vorm van aanbidding tegenover Allah (swt). Alles is gericht tegenover die persoon ipv Allah.

  Andere correcte vormen van aanbidding tegenover Allah (swt):
  – het gebed (salaat),
  – zakaat (almoezen geven),
  – smeekebeden doen,
  – dus kortom alle daden dat je verricht om dichter te komen bij Allah te komen is een vorm van aanbidding.

  Besluit:
  Indien je een relatie hebt met de bedoeling om je verplichtingen na te komen tegenover Allah (swt), de islam is het wel toegelaten om een realtie aan te gaan voor te gaan trouwen, dit is dan pas een correcte vorm van aanbidding. Want het is de vrouw die beslist wanneer de relatie aangaat of beeïndigt wordt. Een vriendschapsrelatie moet je op de goede baan leiden omwille van Allah (swt) vooraleer je je JA-woord geeft.

  Véél personen hebben een relatie om te kunnen zeggen dat je een vriend / vriendin hebt zonder echte toekomstplannen, dat is verkeerd natuurlijk, het is geen buitenbeentje voor het huwelijk !!!

  Thalla Frasek & Beslama Yaliek, Moke. 😉 🙂

 4. 4 inshalah moslim 3 februari 2007 om 1:57000000 pm

  Ik vind het een mashalah tekst, hamdolilah! is een bescherming! dat het niet toegestaan is, nu aleen nog mensne die zich er aan houden!
  In de vorm van vriendje, vriendinnteje, same lekker uitgaan en wat dan ook,=HARAAM
  het is toegstaan op een recpectvolle manier, waarwij, de jongen, (of het meisje, wantmag ook ) hand vraagt aan de ouders, waarbij met instemming van de ouders , en van het meisje, contact wordt gelegd, met als doel= trouwen, sameneen toekomst opbouwen, afspraken worden gemaakt enz, maar fysieke realties worden hier nog NIET onder verstaan,IS TEN STRENGSTE VERBODEN het is juist een realtie dat er in bestaat, het meisje of de jongen beter de leren kennen, weten wat zijn/haar verwachtingen zijn, wat zijn/haar afspraken zijn, enz enz (eve belangrijk te vermelden, ook beetje aan moke gericht, zodat mensen jou info over ‘relatie’ niet verkeerd begrijpen, ale alsjehet ook zo bedoeld tenminste, gair insh)
  Het beschermt ook de personen van het niet nagaan van bepaalde ambieties, zoals je vb veel hebt , dei smoorverliefd zijn, en dan onder in vloed hiervan, alles opgeven. BIj een islamischte ‘relatie’ zeg maar aanzoek, ben je nog bij je verstand, je betn niet beinvloed door verliefde gevoelens, en je kan dan zeggen wat je heel belangrijk vind om te doen, bereiken wat dan ook, en als de andere partij er niet mee akkoord gaat, kun je eigenlijk al zonder harten te breken, contacten verbreken, of tot compromis komen..

  Het beschermt je je kuisheid te bewaren, zoals Allah zegt in verschillende verzen in de koran,aan de gelovie mannen, en de gelovige vrouwen, hun kuisheid te bewaren. En iemand die echt Allah vreest, en bewust is van hiernamaals, hel paradijs dit en dat, zal dit aanvaarden, enook een mooie bescherming vinde, want hij zou namelijk zichzelf ook niet in zo moeilijke situaties zette, waarbij de eis om kuis te zijn Ongelooflijk moeilijke opdracht lijkt te zijn.

  Ieder geval, het bied de beste bescherming ,om ons Ware doel beter te bereiken namelijk Allah te aanbidden, en met een zondeloos en zuiver hart tot hem terug te keren.

  AAN MENSEN DIT DIT ONZIN VINDEN:

  ISLAM kun je pas alle voordelen uit halen, als je alle aspecten van accepteerd, weet je,
  onze geloof is idd geen geloof van begeertes, hamdolilah ook maar,maar van het geen je opoffert krijg je veeeeeeel van terug, inshalah in zowel dunya als agira. JE ziel wordt er door gereinigd, ISlamitische levenswijze is echt een puur leven, een moooi leven, het is vrede, vrede met jezelf, met Allah, me je medemens, en deze mooie mooie voordeel, kanje alene als je werkelijk alles aanvaard van islam.En op juiste manier toepast.
  als je je al die moooie eigenschappen, die een momien moet hebben eigen maakt enz enz. EN als je steeds blijft vertrouwen in de wetten van Allah, die jou geschapen heeft, en weet wat goed voor jou is, zal je insh aleen voordeel uit halen.

  nog ene tip: LAat je niet beinvloeden, door niet-moslims die dit maar onzin vinde, en pleite voor realties waarbij man en vrouw, een weekje, maandje samen zijn dan uit, dan weer enz enz, of gewoon die zegge van ja eeeerst lere kenne , dus ook fysiek omgaan, enz enz, kijk gewoon nar het resultaat van zo ideeën, eerst was toen het hier nog christelijk was, relatie hebben, maagd blijven( ISlam hamdl realtistischer, is normaal dat man en vrouw samenzijn, en gemeenschap hebbe enz, hoort bij liefde tusse man-vrouw,dus ter bescherming, binnen huwijkscontract hmdl)

  JAren ‘ 60 ’70 indiviualistisch ideologiën kwamen meer op, hippie beweegingen, zo voor zo voort, meer voor de vrije liefde, mentaliteit verandere, enz. .

  trouwen, vond mn steeds meer ‘ouderwets’, of andere ideeên :voor te trouwen, dacht men nee we moeten eerst samenwonen, dan pas kunne we mekaar écht leren kenne,dan gaan we trouwen, want dan wete we al hoe we zijn als we samenwonen, en kunne problemen voorkomen worde …yeah right , deze tijden worden gekenmerkt door meer meer scheidingen, (natuurlijk zijn meeeeer oorzaken, maar dit zijn 1 van de oorzaken, en ja binne onze islam.gemeenschp in het westen, heb je ook meer scheidingen ,ma da zijn dan weer andere oorzaken, die afwijken van waarik naartoe wil)

  Wat ik maar wil zeggen is, dus dat het idee van leren kennen jaren aan een stuk, nog es samenwone enz enz, hoe het dus gevolueerd is bij onze niet-islamitische medeburgers, alles behalve positieve effect heeft gehad op het huwelijk.

  Dus AUB neem die iedeeën niet over, het is normaal dat niet-moslims met onze wijze niet akkoord gaan, ik bedoel ze geloven al niet in wat wij geloven, laat staan dat ze andere kijk op huwlijk enz.. goed gaan vinden, we hebben hun goedkeuring niet nodig, en hun kritieken, mogen ze hebben nemen we ook niet kwalijk, want als ze met alles eens zouden zijn zoude ze toch gewoon moslim zijn?

  Ik denk zo, aanvaard je islam, aanvaard je het in al zijn aspecten, dus kies je voor islam, insh maar je die mooie eigenschappen, en levenswijze, eigen zodat je er insh beloond door zal worden, IN elke aspect van het islamitische levenswijze zit zoo veeel wijsheid achter,
  Maar het is aan ons om het te snappen, en vinde we het moeilijk, vragen we aan Allah leiding, om ons te versterken met juiste izichten en te beschermen tegen dwaling, en ons insh te helpen om de kennis te snappen,en in praktijk te stellen,e n van de voordelen te genieten die het met zich mee brengt!!

  MOGE ALLAH ONZE HARTEN WEEK MAKEN VOOR ZIJN GEBODEN! EN ONZE HARTEN VERANDEREN OPDAT WE STANDVASTIG ZIJN !!!

  w’eleykoum salaam broeders en zusters

 5. 5 AAN ZAKIA 3 februari 2007 om 2:18000000 pm

  NATUURLIJK HEB JE MOSLIM JONGEREN DIE Relaties hebben die in de islam niet toegestaan zijn, ze zijn verliefd, durve thuis niet te zeggen, enz enz, ma deze jongeren snappen de wijsheid niet van islam om dit niet toe te laten,.KIjk ze weten ook dat ze maagd moeten blijven, nu hoe willen ze , met alle goede wilmaagd blijven, als ze zo veel van elkaar houden, vaak aleen samen zijn enz….
  (Het maakt hun relatie aleen moeilijker maakt, vaak gat de jongen het meisje dan bedriegen met een andere ‘gewillige’ meisje, of ze aanvaarden het, dat ze maagd moeten blijven maar dan gaan ze over naar oraal, anaal enz enz, uiteindelijk, aleen nog meer haraam. aleen nog maar verder afwijken je ‘doel’ als moslim. Hun relaties zijn ook vaak achter de rug, ouders weten het niet, dus op basis van leugens enz enz, pff een ganse miserie zeg maar die relaties,
  EN ook al laten de ouders het wel toe, enz enz, is het dan nog aleen maar zever, en open je alle dueren naar het haraam, zoals ik hiervoor al wou zegge… en buite deze soorten van haraam, zijn andere deuren geopend, zoals misbruikken, enz(relaties enkel aangaan voor seks,of om met je als vrouw te pronken, of om geld te rippen van je vriend, enz), gebroken harten, depressies,enz enz pff wat een wereld hamdolilah dat Allah ons moslimeen beschermt envoordeel lat halen uit ZIjn wetten, zagen de meeste dit maar in…

 6. 6 AAN MOKE 3 februari 2007 om 2:25000000 pm

  het is de vrouw die beslist of ze de relatie aangaat of beeindigd, maar het is ook aan de man om de vrouw niet te leiden naar het haraam, of om het haar te volgen in het haraam , hij zal ook voor verantwoordelijk voor gesteld worden.op dag des oordeels.!!!! dus godvrezende mannen je weten het ! en niet godvrezende mannen , taqi lah!
  MOge Allah ons allen leiden,e n me vergeven als ik iets verkeerd heb gezegd
  wslm wr wb

 7. 7 AAN MOKE 3 februari 2007 om 2:26000000 pm

  IK BEdoel NIET te volgen in haraam , sry,zag net dat het onduidelijk was beslama

 8. 8 Zakia 3 februari 2007 om 5:46000000 pm

  zeg moke dan mag dat wel als je zeker bent dat je met die persoon door het leven gaat?

 9. 9 Moke 3 februari 2007 om 6:01000000 pm

  Jazeker, uw intentie bepaalt uw doelstelling, insha’allah rabie’elalamien moge Allah (swt) een mooie toekomst aanbieden !!!

  Maar je moet wel met een onbekende faktor mee rekeninghouden, want er zitten wel onrechtvaardigers tussen die dumpingspraktijken toepassen naar gelang hun behoeftes. Dus hou het kort en niet te lang uitstellen voor een datum vast te leggen.

  Niemand heeft graag een zwarte kat in een zak. SNAP JE ME ?

  Als ik een andere versie heb over deze bericht:
  • Relaties voor het huwelijk: JA of NEE ?

  zal ik het er bij noteren, wel via een andere hyperlink, want de pagina is vol. Ghair insha’allah…

  Beslama yaliek. 🙂

 10. 10 Nadiya 3 februari 2007 om 9:03000000 pm

  Salaam

  Ik ben volledig akkoord met: geen relatie beginnen voor het huwelijk. Het is ons bescherming tegen pijn en zondigen. Zie hoe Allahoe tagala van ons houdt en ons wilt beschermen van het slechte.
  Ik ben 27 jaar, heb het een en ander meegemaakt in het leven en uiteindelijk ben ik ook tot die besluit gekomen.
  Ik ben door voodoo getrouwd geweest en jaren verloren gelopen. Jammer dat ons volk als ze iets niet voor mekaar krijgen, de hulp bij Lefke zoeken ipv Allahoe Tagala.
  Ik was als onwetende, dwalend en opzoek naar geluk, terwijl het geluk in ons “geloof: “ISLAM” zit. Het is onze enigste leidraad in deze vieze wereld. Spijtig dat we zo verdwaald zijn in deze Westerse landen.
  We zijn vergeten wat goed en slecht is en nemen de gewoontes van de ongelovigen over.
  Ik hoop Inchaallah met al deze berichten dat “wij” meisjes, vrouwen beter gaan oppassen en niet met onze voeten laten spelen. Ja, ik weet het jongens en mannen “no hard feelings” want soms kan het ook de vrouwen liggen. Maar uiteindelijk het zijn de vrouwen die lijden in zulke relaties. Daarom jonge meisjes en vrouwen hou op met het volgen van de “Westerse vrouwen” en heb respect voor Allah, je eigen, je ouders, je omgeving, als je geduld hebt, zal Allah je een goede man brengen en verlies je tijd niet met relaties. Het zijn moeilijke tijden, maar als we ons band met Allah versterken, komen we er wel.En uiteindelijk het eeuwige leven is niet hier en raak vooral niet verslaafd aan deze aarde, aan alles komt een einde. Deze wereld is maar tijdelijk en alles is een test of we dichter bij Allah komen of niet. Wees sterk en geef de moed niet op en wees vooral geduldig en Allah zal je helpen INCHAALLAH!!!!
  Asalam Ghalekoem

 11. 11 Nadiya 3 februari 2007 om 9:05000000 pm

  DUBBEL BERICHT VERWIJDERT

  Groetjes Moke.

 12. 12 nia_saleha 3 februari 2007 om 10:40000000 pm

  Salam ou alikoum
  Een vraag weten wij het beter dan Allah Sobhano wa tahala?(starferolah)
  Hij weet wat goed en slecht is voor ons, en we kunnen zoveel testen doen en uiteindelijk komt het erop neer je geen relatie voor het huwelijk moet beginnen.
  Daarmee moet je het niet radicaliseren. Je mag het meiske/jongen leren kennen met haar/hem praten ect….maar met voorwaardes er moet een mahram aanwezig zijn.
  Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze 2 of 3 jaar samen zijn en dan nog niet trouwen.
  Je hebt de tijd genoeg gehad om haar/hem te leren kennen.
  Het is gewoon het resultaat van el shaitan Allah yanahloe.
  En wij vallen er gewoon in we willen modern doen zoals de westerlingen maar het lukt ons niet.Wij zijn moslims dus gedraag je ook als een moslim.

  Salam

 13. 13 sobody 4 februari 2007 om 3:09000000 pm

  WOOOOW ik lees hier verkeerde conclusies,o.a. bij moke dat relaties mag zo lang je van plan betn te trouwen???,

  sinds waneer is dat toegestaan? en zo ja, over welke soort relatie heb je het dan? je MOEt uitleggen welke, want is gevaarlijk dat je zegt relaties zijn toegestaan voor huwelijk als je wilt trouwen…onwetende gaan hieruit afleiden dat ze mogen verkeren met elkaar, zolang ze goeie intenties hebben—> IN ISLAM BESTAAT NIET ZO IETS ALS HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN…Dat is wat onze broeders en zusters de dag vn vandaag doen, met alle gevolgen van dien..

  relaties klinkt in mijn oren, ook fysieke contact? dat is overduidelijk haraam zolang je niet getrouwd bent, of hang jij een andere islam aan, die dit wel toelaat, waarvan ik niets weet?

  he tis niet de bedoeling je aan te vallen, maar je een raad te geven geen haraam halal uitspraak te maken ,vanuit eigen conclusies en vevolgens verspreiden.. DAt je dit voor je zelf toepast ,of zegt dat het vanuit jou mening is, en niet islam, is andere zaak, das dan verstandiger en voorzichtiger, maar het verspreide, is heel gevaarlijk en spelen met vuur in de zin van, als je iets verkeerd hebt gezegd, al degene die geinspireerd zijn geraakt door jou’conclusies’ en dit gaan toepassen
  (en zo zijn er veeeel onwetend en dneke kijk die zegt da dus doe ik da, dan is het zijn schuld is da toch nie waar)
  zal jij op dag des oordeels medeverantwoordelijk zijn …

  en allahoe3elem! broeder wees op he hoede met je uistpraken,

  wslm

 14. 14 Moke 4 februari 2007 om 3:36000000 pm

  Salaaam Alaikoem wa rahmatoellah wa barakatoehoe,

  Misschien was er een tekortkoming in mijn vorig reactie, bij deze zal ik het wegwerken. Met toegestane relatie als doel om een huwelijk aan te gaan = vriendschapsrelatie (kennismaking & beperkte omgang), zeker niet met als doel lichamelijk of fysisch contact op te bouwen.

  Ten zeerste verboden om het aan te gaan:

  Allah (swt) zegt hierover in de koran:

  Voor mannen en vrouwen:
  – “het kuis bewaren van de schaamstreek, behalve naar hun echtgenoten toe” (Soerat 23, De Gelovigen, ayâ 5-6)
  – “Jullie mogen geen ontucht bedrijven. Dat is iets gruwelijks en een slechte manier van doen!” (Soerat 17, De Nachtreis, ayâ 32).

  Aan mannen:
  – “Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren. Dat is zuiverder voor hen.”

  Aan vrouwen:
  – “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren.”

  (Soerat 24, Het Licht, resp. ayâ 30 en 31).

  Ik hoop dat dit voldoende aan uw eisen voldoet, choekran baraka’allahoefiek !!!!

 15. 15 Oegt 5 februari 2007 om 8:28000000 pm

  Salaamu3alaikum wara7matulahi wabarakatuhu.

  Het is NIET toegestaan voor een man om alleen te zitten met een vrouw, omdat dit naar verderf en veel ellende leidt. De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: “Iedereen die in Allah en de Laatste Dag gelooft mag nooit alleen met een vrouw zijn zonder haar mahram te zijn, want anders zal satan de derde persoon (blijken te) zijn.” (Ahmed).

  Wanneer een man met een vrouw wil trouwen en hij doet een aanzoek naar haar via haar ouders, dan mag hij met haar zitten met nabijheid van haar vader of haar broer, of haar moeder of degenen die niet met de vrouw mogen trouwen mits ze over de puberteit zijn en in staat zijn om rijp te denken. De man heeft dan het recht om het gezicht, haar en handen van de vrouw te mogen zien mits dit niet voor iets ergs kan leiden.

  Dit allemaal om de kuisheid van de vrouw te bewaren en haar waarde te beschermen totdat ze in het huwelijk treedt, dan is alles mogelijk tussen man en vrouw natuurlijk weer met bepaalde grenzen. Tevens mag er niks verborgen worden tegenover de ouders, zij dienen overal op de hoogte te zijn, want zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor hun kinderen en zij zullen bij Allah de Verhevene zich moeten verantwoorden over de opvoeding die zij aan hun kinderen hebben gegeven.

  Heel veel families gaan kapot aan het gedrag van hun zonen of dochters, waarbij de vrouw en de man hun kuisheid verliezen. Vaak breekt de man de verloving met desbetreffende vrouw. Daarom heeft Allah ons wetten opgesteld om de influisteringen van de Shaytan te omzeilen.

  Allah zegt in de Qor’aan: “Zondige vrouwen zijn er voor zondige mannen en zondige mannen zijn er voor zondige vrouwen; en goede vrouwen zijn er voor goede mannen en goede mannen zijn er voor goede vrouwen; zij zijn degenen die onschuldig zijn aan wat zij (de lasteraars) zeggen: voor hen is er vergeving en een weldadige voorziening” (Soerat Annoure, aya 26)

  En Hij Swt zegt (Vertaling) “En geoorloofd zijn voor u kuise, gelovige vrouwen en kuise vrouwen uit het midden dergenen, wie het Boek was gegeven vóór u, wanneer gij haar haar huwelijksgift geeft, een geldig huwelijk aangaande en geen ontucht plegende, noch heimelijk minnaressen nemende. En wie het geloof verwerpt, diens werk is waarlijk tevergeefs en hij zal in het Hiernamaals onder de verliezers zijn.” (Soerat al Ma’ida, aya 5)

  In de islam zijn onwettige relaties niet toegestaan, dit vanwege het feit dat mensen moreel veel aan zulke relaties lijden. Daarnaast ook de aanwezigheid van de satan die in de oren van de mens fluistert om in verboden zaken te vallen. De feit dat de tijden veranderd zijn, dus moeten we de islam aanpassen. Wij moeten onszelf aanpassen aan de islam. Een persoon die een z.g.n. vriendin heeft speelt als het ware met de dochters van anderen. Terwijl hij niet wenst dat hetzelfde voor zijn eigen zus of dochter zal gebeuren. Aicha (moge Allah tevreden met haar zijn) heeft gezegd:”Ik zweer bij Allah, de profeet (Allah’s vrede en genade zij met hem) heeft geen hand van een niet-mahrem vrouw aangeraakt…”

  Allah de Verhevene zegt in zijn overheerlijke boek: “En nader niet de ontucht. Voorwaar, ontucht is een zedeloosheid en een slechte weg” (Al Isra: 33)

  Het is een duidelijke verbod voor de moslims om wegen naar overspel en ontucht te vermijden.

  De profeet (Allah’s zegen en vrede zij met hem) heeft gezegd: “Iedereen die in Allah en de Laatste Dag gelooft mag nooit alleen met een vrouw zijn zonder haar mahram te zijn, want anders zal satan de derde persoon (blijken te) zijn.” Overgeleverd door Ahmed.

  Zoals de dichter eens zei:

  “Alles is door het kijken ontstaan;
  Een vonk kan in een vuurzee overslaan.”

  En een moderne dichter verklaarde:

  “Een blik;
  een glimlach;
  een knik met het hoofd;
  Dan een praatje;
  een belofte;
  De warmte van een bed.”

  Als we de weg van Allah willen volgen dan dienen we het volgende op ons Toe te passen:”Voorzeker, de Boodschapper van Allah is voor jullie een goed voorbeeld: voor wie op (de beloning van) Allah en het Hiernamaals hoopt, en voor wie Allah veelvuldig gedenkt” Soerat Al Ahzab, aya 21

  Als u op zoek bent naar een goede echtgenote, dan dient u niet de weg te volgen die de satan trasseert. Een meisje die met u als vriendin zou lopen kan ook met een andere hetzelfde werk doen. Een oprechte zuster heeft verschillende kenmerken, het hoeft niet te zijn dat haar ouders volgens de Qor’aan en de Soenna leven. Maar het feit dat een zuster een Hidjab goed draagt is een goede teken, daarnaast zijn er natuurlijk andere zaken die van belang zijn om een oprechte vrouw te vinden. Dit geldt natuurlijk ook voor de vrouwen die mannen zoeken

  De profeet (Allah’s vrede en genade zij met hem) heeft ons geadviseerd om de oprechte gelovige vrouw te verkiezen boven anderen. Hij zei:”Een vrouw wordt gehuwd omwille vier doelen: haar rijkdom, schoonheid, bekende familie en toen zei hij saw: neem de vrouw die de islam heeft, zij zal eeuwig voor je trouw blijven”. Overgeleverd door Boekharie, Moesliem en anderen.

  Moge Allah u en alle ongetrouwde broeders en zusters oprechte echtgenoten schenken. En Allah weet het het beste.

 16. 16 Anoniem 5 februari 2007 om 11:25000000 pm

  wayaw hier wil ik zeker nog een vervolg van lezen kan er iemand mij dan eens iets laten weten

 17. 17 Anoniem 5 februari 2007 om 11:33000000 pm

  hier ben ik weer wie is die moke die heeft altijd slimme dingen te zeggen en eerlijke dingen jij weet precies zoveel hoe komt dat??

 18. 18 Moke 6 februari 2007 om 8:02000000 am

  آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  Slm Anonieme persoon, ik kan je niet direkt iets laten weten als er een vervolg van komt, aldan niet in een andere versie, want je hebt jouw gegeven (2e vakje) niet in gevuld in The CommentBox (Mail – wordt niet gepubliceerd), langs deze weg krijgen de personen als voorkeur om eerstes op de hoogte gebracht te worden. Anders duurt het langer, als je geduld hebt.

  Verder wie is die Moke. Mijn profiel in een kort schetsje kun je hier vinden, vooraleer je deze website in jouw favorieten plaatst.

  Ma3a Salaam, Moke. 😉 🙂 😮

  N.B.: Oegt, bedankt voor je leerrijke informatie….

 19. 19 Tia 6 februari 2007 om 8:41000000 am

  en volgt moke echt wel het geloof zoals het moet???

 20. 21 nia_saleha 6 februari 2007 om 12:33000000 pm

  Volg jij het geloof zoals het moet Tia?

 21. 22 Moke 6 februari 2007 om 1:24000000 pm

  S.A., iedereen heeft zijn/haar gebreken en moeten d.m.v. een doe’aa te vertonen met nederigheid, met berouw en vrees voor Allah (swt) te vertonen en Allah is de Vergevingsgezinde, de Barmhartige om uw smeekbede te aanvaarden.

  Men mag nooit het ziel op hol laten slaan, anders heb je geen controle over jezelf. Ieder nafs beschikt over een gedeelte innerlijke vreugde ondergeschikt aan Allah swt: het huwelijk.

  Zelfs mensen die niet geloven, wenst Allah (swt) het beste voor hen: het huwelijk. Wederzijdse begrip bestaat in de meeste gevallen niet, maar het geneest wel het ziel van een mens om verdere ziekes te vermijden.

  Aan Zakia,
  Desondanks bestaan méér scheidingen dan huwelijken. De reden daarvoor is men heeft geen inzicht wat die persoon (m/v) is van karakter tussen schoolplichtigheidsperiode en/of werkervaring tot voor aanvang huwelijk. Sorry, geen interesse in een geheimhuwelijk en ook geen zwarte kat in een zak. Het huwelijk zit barstende vol met geheimen.

  Dit ongeluk wens ik niemand toe en wens ieder een gelukkig huwelijk tegemoet in de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

 22. 23 Tia 6 februari 2007 om 2:09000000 pm

  ik heb niet gezegd dat ik het geloof echt correct volg… dat zal ik nooit zeggen.. maar laat me het zo zeggen.. ik doe mijn best.. ik probeer goed te zijn tegen de mensen…

 23. 24 Oegt 6 februari 2007 om 7:52000000 pm

  Salaamu3alaikum,

  Moke ik hoorde van een zuster dat je Salaamu3alaikum wara7matulahi wabarakatuhu niet mag afkorten naar sa wrwb.

  Weet u misschien of dit klopt?
  Ik hoop gauw een antwoord van u te krijgen.

  Wasalamu3alaikum wara7matulahi wabarakatuhu.

 24. 25 Moke 6 februari 2007 om 8:47000000 pm

  Salaam Alaikoem ‘Oegt fillaah‘,

  Om direkt een antwoord te geven op je vraag, heb ik daar geens kennis van of weet ervan, anders zou ik het weten, nietwaar zeker?
  Men is nooit oud om iets te leren. Zou ook niet weten naar aanleiding van wat het zou kunnen zijn voor het niet te mogen afkorten. Weet jij niet méér dan mij ?

  Beslama!!!!

 25. 26 Oegt 7 februari 2007 om 9:13000000 pm

  Wa3alaikum salaam Moke,

  Ik weet zelf ook niet hoe het zit, maar zal het wel even navragen.
  Zodra ik iets meer weet zal ik het je insha’Allah laten weten.

  salaamu3alaikum,

 26. 27 Tia 9 februari 2007 om 2:55000000 pm

  alles lijkt hier zo perfect.. dat is wel mooi om te zien

 27. 28 Meryame 11 februari 2007 om 2:21000000 pm

  Prachtige lezing! Hij heeft gewoon groot gelijk, spijtig dat veel mensen dit niet willen begrijpen.

 28. 29 sarah 12 februari 2007 om 4:07000000 pm

  EN HOE ZIT HET MET DE VOLWASSENEN?
  ER IS EENVOORBEELD GEGEVEN OVER JONGEREN(PUBERS)
  EN HOE ZIT HET MET ASL JE VOLWASSEN BENT?
  ALS JE EEN GESCHEIDEN VROUW OF MAN BENT?
  DAT ZOU IK WEL WILLEN WETEN!

 29. 30 Abder 14 februari 2007 om 12:36000000 pm

  Het is niet zozeer moeilijk om de Islam te volgen, of misschien toch wel. Wat moeilijk is om de Islam uit te leggen aan een ongelovige. Dat is zoals integralen of vierkantswortelvergelijkingen uitleggen aan iemand die niet begrijpt waarom een som een som is.. Voor hun zijn bepaalde zaken doodgewoon terwijl het bij ons haraam is. Ik vraag me nu af hoe ik moet reageren als ik word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een vrouwelijke HR-werkneemster. Ik kan aan de telefoon zeggen: “gelieve er rekening mee te houden dat ik u geen hand kan geven omwille van religieuze verplichtingen” Hoewel ze dan op haar tenen getrapt kan zijn kan het mits een goede uitleg over het hoe en het waarom allemaal geen probleem zijn, als ze een begrijpend mens is natuurlijk. Maar, een groter probleem vormt zich namelijk over het feit dat je niet alleen kan zijn met een andere vrouw in een kamer (niet mahram vrouw) Hoe los je dat dan op? Door te vragen naar een derde aanwezige gedurende het gesprek. Ik probeer mijn best te doen, maar soms moet je net ietsje verder gaan, en hoewel de bereidheid er is wordt je soms ontmoedigd door mensen uit je eigen omgeving, de zogenaamde “moderne” moslims.

  Misschien is het dan een goed idee om iemand mee te nemen naar het gesprek … 😉

  Groetjes

  Salaamoe halaykoem

 30. 31 Moke 15 februari 2007 om 8:05000000 pm

  Salaam Alaikoem ‘Beste Zuster in de Islam’ Sarah,

  In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle moge ons van het kwade geschieden en het goede realisren d.m.v. dat eigenlijk alles hetzelfde blijft zoals voorheen is voorgeschreven, mits aanhaling bij uw eerste bezoek om het te bepsreken of het realiseerbaar is, of de vrouw/man het accepteert dat je kinderen hebt of gescheiden bent. Dus eigenlijk, geen geheimen bij uw eerste ontmoetingsgesprek. Allah (swt), de verhevene, wil voor iedereen het beste van deze leven, ook mensen die niet geloven en toch de omschakeling niet vinden. Er wordt zeker toch geen onderscheidingen gemaakt welke situatie de partner zich bevindt om een 2e huwelijkrelatie aan te gaan!!!!

  Allah weet het beste en moge ons vergeven dat we onbewust een fout hebben gemaakt.

 31. 32 salamalikoem 25 februari 2007 om 9:01000000 pm

  maschallah… walhamdoelilah,weer iets erbij geleerd.
  moge allah sub7ana wata3al ons naar de rechte pad leiden,en ons harten vullen met islaam.amien yarebel3alamien.
  en trouwens en mooi topic maschallah.

  salam alikoem

 32. 33 Moke 4 maart 2007 om 2:34000000 am

  Marokkaanse relatie eindigt tot een zwangerschap voor het huwelijk.
  Marokkaanse meisje krijgt stroomstoten voor abortus.

  In Bassevelde, bij Assenede, zijn een echtpaar en hun zoon aangehouden op verdenking van mishandeling. Ze worden ervan verdacht dat ze de zwangerschap van de Marokkaanse vriendin van de zoon wilden afbreken. De Marokkaanse kende haar partner al twintig maanden. Vrijdag nam hij haar mee naar het huis van zijn ouders.

  Daar werd ze geblinddoekt en in een dwangbuis gestopt. Ze sloten de drie maanden zwangere vrouw op en sloegen en schopten haar. “Ik kreeg elektroshocks op mijn buik toegediend. Hij bleef op mijn buik drukken”, zegt het slachtoffer Sana Ammi in Het journaal.
  “Op een gegeven moment had ik het gevoel dat mijn lichaam naar boven en naar beneden ging alsof ik een hartaanval kreeg”, vertelt ze.

  De vrouw zou ook een verdovingsmiddel voor koeien gekregen hebben. Volgens de vrouw wilden de ouders van haar partner geen Marokkaans kleinkind. Na enkele dagen slaagde de Marokkaanse erin te ontsnappen en naar de politie te gaan. Ze stelt het relatief goed.

  BRON: ‘www.vrtnieuws.be’ & ‘www.nu.nl’

 33. 34 fatima 4 maart 2007 om 10:33000000 am

  salaam,

  das erg ik heb da ook gelezen in de krant.
  maar wat wil je hier mee zeggen dat het vooor de meisjes beter is dat ze geen relatie hebben voor het huwelijk?
  zal ik je is iets zeggen die meisjes hebben geen relatie’s met andere meisjes maar met jongens.
  en si da voor hun ook niet haram evenveel als voor de meisjes?

  salaam

 34. 35 Siham... 9 maart 2007 om 11:38000000 am

  Hey mensen…ik wou eigenlijk even wat vragen…Zijn er meiden die gescheiden zijn en kinderen hebben uit de eerste huwlijk en dan ook hertrouwd?
  Ik zit namelijk in gelijke situatie en heb het heel moeilijk met huwlijksaanzoeken.Ik heb het gevoel dat ik nooit meer wil trouwen maar wou dat het anders was.Ik wil er graag over praten met moslima’s die het zelfde ervaren of ervaren hebben om er zo michien ooit uit te komen.

  Siham…

 35. 36 een broeder 11 maart 2007 om 9:16000000 am

  salaam broeders en zusters,

  ik heb even snel wat reacties gelezen en wil me aansluiten bij degenen die zeggen dat en relatie voor, of buiten je huwelijk absoluut niet kan in het geloof.

  er bestaan regels over op welke manier wij wel een relatie kunnen hebben. ik geloof dat dit al eerder al is omschreven door Moke.

  helaas uit ervaring weet ik dat een relatie schadelijk is en welke neveneffecten het kan hebben. natuurlijk kan het ook soms heel leuk zijn, maar Allah(swt) heeft dit soort zaken niet voor niets voor ons verboden.

  ik kan heel veel aya’s aanhalen en ahadiths, maar liever zeg ik allahoea3lim. als je goed luisterd naar de gutbahs op jumu3a en goed om je heen kijkt, en goed luisterd, de meeste mensen die weten niet. terwijl er toch zoveel bewijzen en tekenen zijn waardoor wij rechtgeleid zouden kunnen worden

  maar goed, ik laat even een glimp van mijn gedachten hier achter op dit papiertje

  Moge Allah(swt) ons allen leiden inchalah

 36. 37 jalal 11 maart 2007 om 10:59000000 am

  salam ou 3alaykoum. ik vindt het egt heel ereg dat somegen heb nog vraagen daar over of ze het niet beter vinden .het is gewoon haraaaaammmmmm en good is ons scheper. swt .hoe duref jullie om daar nog aan het tweivellen. voor en betje sex??????steletjes…… maar dat is opvoeding .als je thuis en fatsoenlijk islamitisch opvoeding heb gehaad ,had je anders daar over gedacht. en moet je noit tweivelen aan het will van alaah of aan zijn weten.zo als je slaaf bent aan je behoeften bent ,moet je proberen ,alaah zijn dinaard te zijn . wa salaam ou 3alaykoum

 37. 38 lela zahra 11 maart 2007 om 4:04000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Ik zou zeggen , eerst darb sdaq (voor de wet trouwen) en dan pas. Gaat het huwelijk door.

  ma3a salaam

 38. 39 Siham 11 maart 2007 om 7:42000000 pm

  Niemand hier meiden…die wat ervaringen kan delen of tips kan meegeven.

 39. 40 fatima 11 maart 2007 om 9:27000000 pm

  salaam,
  zou je graag helpen maar kan niet.
  sory, maar heb wel een vriendin die 1 keer is getrouwd en gescheiden, maar die is al trg verloofd.
  maar het verschil is wel dat zij geen kinderen had.

  salaam

 40. 41 fatima 11 maart 2007 om 10:26000000 pm

  salaam,

  kijk ik denk dat de situatie zo is.
  vroeger waren de mensen duidelijk als ze slecht waren wist je het en andersom ook.
  nu niet! mensen hebben het woord liegen als een levenswijze genomen.
  dus je weet nooit hoe iemand is.
  heo vind je dan de juiste partner?.
  niet op straat, probeer elkaar te leren kennen via msn, vraag concrete vragen, zie hoe hij/zij is .
  als je weet met wie je bezig bent. kan je pas verder gaan.
  maar zeg in’t begin wat je intentie is, dus duidelijk maken dat je gwn wilt trouwen enzo. geen bullshit praat verkopen.
  als je die persoon niet goed vind. is het ook gemakkelijker voor je om dat te zeggen dan dat je voor die persoon staat.

  salaam

 41. 42 Amina... 13 maart 2007 om 10:11000000 am

  Ik heb een vriend en moet zeggen dat dit me allemaal toch wel heeft doen denken hoor.Ik heb een pauze ingelast om een goed na te denken over hoe ik mijn toekomst zie.En ofwel wordt het niets en maak ik het volledig uit om erna gewoon netjes door het leven te gaan.Ofwel gaan we voort maar dan volgens onze islamitische normen.
  Ik ben jullie heel dankbaar allemaal…want alleen doormiddel van zulke dingen te bespreken vallen heel wat oogklepjes vallen.Het is alleen jammer dat de verloren tijd niet ingehaald kan worden.Mag Allah SWT ons alle vergeven voor onze zonden.
  Amien

 42. 43 Anissa 13 maart 2007 om 11:29000000 pm

  Amina,
  wees gerust, Allah swt is de Barmhartige en Vergevensgezind!
  als je oprecht berouw toont en niet hervalt in je zonden zal Hij je inshaAllah vergeven! Hij houdt van zijn dienaar die berouw toont en op die manier kom je dichterbij Hem.
  Alhamdoelilah dat de oogklepjes vallen 😉
  Iedereen zondigt of heeft gezondigd, denk maar aan roddelen, wat een grote zonde is en doordat iedereen het doet wordt het minder erg gevonden dan zina (onwettige relaties)
  nu je het echt beseft en naar dat besef wil handelen… dat is toch al een heel mooi teken, alhamdoelilah!
  Dat Allah swt ons vergeven moge en ons op het Rechte Pad leidt en daar houdt inshaAllah, amien!
  Veel sterkte, moed en geduld aan iedereen toegewenst!

 43. 44 Abderrahman 14 maart 2007 om 9:31000000 am

  Salaam moehleykoem

  Amina, mooi dat het je tot denken heeft aangezet. Je moet nu niet halsoverkop handelen. Jullie relatie kan verder gezet worden op een halaal! manier. Als jullie er klaar voor zijn kan hij je hand komen vragen. Inmiddels horen jullie geen verkering met mekaar te hebben. Als je denkt dat je helemaal niet klaar bent om te trouwen of dat hij daar niet klaar voor is dan stel ik voor dat jullie wachten. Trouwen is geen pakje friet. Houdt er rekening mee dat je alles zo islamitisch mogelijk laat verlopen. Ben blij dat je inzicht hebt verweft betreffende deze zaak. Allah aanvaard je daden niet zolang ze niet conform je geloof zijn en Allah aanvaard je geloof niet zolang het zich niet uit in daden. Je hebt een stap gezet in de goede richting. Wie kennis zoekt op de weg van Allah, hem/haar zal Allah het gemakkelijker maken. Hadith overgeleverd door Moeslim

  Salaamoe Halaykoem

 44. 45 Moke 17 maart 2007 om 2:28000000 pm

  Ahlaan & Sahlaan,

  Wie dwaalt, ik of iemand anders.     😦     😦     😦

  Alles is afhankelijk van de intentie.
  De verrichte daad zou moeten overeenstemmen met de Islamvoorschriften, anders zal het niet geaccepteerd worden.
  Lees de tafsier van deze hadieth op de site.

  Beslama, Moke. 😉

 45. 46 Samira 17 maart 2007 om 5:19000000 pm

  Aan moke, ben jij getrouwd????????????

 46. 47 www.BenAyad.be 17 maart 2007 om 6:22000000 pm

  VORIGE    1   –   2   –   3    –    4   –   5   –   6    VOLGENDE

 47. 48 Anissa 17 maart 2007 om 5:38000000 pm

  ABDER –> inderdaad, je wordt ontmoedigd door de zogenaamde ‘moderne moslims’.

  Een reactie van een meisje dat ik ken toen ik zei dat ik iemand op een islamitische manier wil leren kennen en dus geen vriendje wil hebben…

  ‘In deze tijd gaat da ni hoor… Zo blijf je ongetrouwd… Het is onmogelijk wat je wil…’ Nu zij heeft verschillende relaties achter de rug en is ook niet getrouwd…

  Mijn reactie was: ‘Als wij nu al zo gaan denken, dus dat het normaal is in deze tijd om een relatie te hebben voor het huwelijk, wat gaat er dan gebeuren met onze kinderen en kleinkinderen? Die gaan het misschien gewoon vinden om betrekking te hebben voor het huwelijk ! Want het wordt maar erger’

  Jammer dat er nog maar weinig mensen zijn die nog veel vertrouwen hebben in Allah swt!

  Ik blijf bij mijn standpunt, want ik weet dat die juist is: geen onwettige relatie voor het huwelijk! Ik hoop dat er met de tijd meer en meer moslims zo gaan denken. We mogen geen meelopertjes zijn!

  Bovendien, we moeten ons het volgende afvragen:

  welke voordelen? positieve punten?… hebben al die relaties opgebracht?

  hoe vaak moet je liegen (tov ouders) om zulke relaties te hebben?

  hoe vaak zijn er harten die gebroken worden?

  hoe vaak zitten mensen in een dipje door zulke relaties?

  hoe vaak hebben mensen spijt dat ze zulke relaties hebben gehad, omdat het uiteindelijk toch niet in een huwelijk is geëindigd?

  Bovendien: Allah swt wordt boos wanneer men zondigt en wanneer men weet dat men zondigt en opnieuw en opnieuw hetzelfde doet?

  Hoe kan je Allah swt ‘onder ogen’ komen wanneer men zijn/haar gebed verricht? Dat wil dan zeggen dat men niet nadenkt tijdens het gebed en erna wat wel de bedoeling is. Vooral erna: vergiffenis vragen voor zonden met de oprechte intentie dat men niet meer zal hervallen in die zonde!

  En Allah swt weet het beste!

 48. 49 Anissa 17 maart 2007 om 5:52000000 pm

  ABDER –> wat die sollicitatiegesprekken betreft, ik zou er niet zo zwaar aan tillen dat die persoon me een hand geeft. Het draait toch voor een groot deel ook om je intentie en als jij geen slechte intentie hebt en het is echt de gewoonte dat die persoon je om je welkom te heten je een hand geeft, denk ik dat het niet zo erg is…

  het is sowieso al heel moeilijk…

  als je dan iemand zou meenemen als ‘derde persoon’, dan moet je ook zeggen tegen die persoon, wacht even, kga even bidden, het is nu dohr … of zo…, want we moeten ook op tijd bidden

  het is inderdaad niet evident, zou wel chapeau zijn moest je het echt durven zeggen dat je geen hand geeft…

  En Allah swt weet het beste!

 49. 50 Moke 17 maart 2007 om 6:22000000 pm

  Hey, beste Samira,

  neem hier een kijkje, vooraleer je deze website in uw favorieten plaats, dan kun je mijn gegevens aflezen in een klein geel tekstvakje. Live ChatBox

  Het gaat snel en weg!!!!! Doeiiiiiiiii….


Comments are currently closed.آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,105,762 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

februari 2007
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: