• Aqiedah: De Geloofsleer (intro).

Al-Âqiedah al Islamiya is het geloven in Allah, Zijn engelen, Zijn boeken, Zijn boodschappers, de laatste dag en het geloven in el-kada en el-kadar dat het (goede en het slechte) van Allah afkomt.

De betekenis van het geloof is: volledige overtuiging die bij het feit past d.m.v. bewijs, wanneer een overtuiging niet ondersteund wordt met een bewijs, is er geen sprake van geloof.

Wanneer het geloof niet te bewijzen is, kan er ook geen sprake zijn van een innige overtuiging. In dit geval is het niet anders dan een aanname van iets, wat men niet als geloof kan beschouwen. Derhalve moet de stellige overtuiging van iets onderbouwd worden door een bewijs, zodat men het kan aannemen als geloof.

Men is altijd afhankelijk en gebonden aan een bewijs over hetgeen waar hij in gelooft, afgezien van de juist of onjuistheid van het bewijs.

De Islamitische aqiedah is de basisgedachte waarop elk detail over het gedrag in het leven en de regels die het leven ordenen wordt gebaseerd.

De Islamitische aqiedah is een intellectueelleiderschap, die de mens tot een specifieke visie over het leven en tot een manier van leven leidt, waardoor men de gebeurtenissen en de feiten door een eigenaardige loep bekijkt en beoordeelt.

Het is ook een spirituele aqiedah, omdat het gebaseerd is op het geloven in Allah en in het verborgene. De materie en de zintuiglijke waarneembare dingen zijn vergankelijk, omdat ze uit het niets door de Schepper zijn geschapen, zoals andere verborgene dingen: het paradijs, de hel, de engelen en duivels, aan wie Allah (swt) hen bevolen heeft om Hem te gehoorzamen.

Het is ook een politieke aqiedah, omdat het, het leven van de mens ordent en elk probleem van de mens op allerlei gebieden, zoals economisch sociaal en politiek kan oplossen.

Opmerking:
Na een lange en uitgebreide studie zijn we tot de conclusie gekomen dat het meest passend term al-akiedah in het Nederlands credo is.

Advertenties

1 Response to “• Aqiedah: De Geloofsleer (intro).”


  1. 1 Anoniem 28 januari 2007 om 8:07000000 pm

    Flauwekul: goede en het slechte) van Allah afkomt: alleen het goede komt v Allahswt.

    Slechte komt v onszelf, ofwel schade berokkend door derden.

    Allahswt is alleen Bron van het Goede.

    Bye


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,084,383 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

januari 2007
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: