Introductie: Sjariah (9).

20. Is de Islamitische Systeem een imperiaal systeem?

De gebieden waar men met de Islam regeert, hoewel zij bestaan uit verschillende rassen en zijn verbonden met 1 centraal gebied, worden niet door een imperiaal systeem geregeerd maar met een systeem dat totaal tegenstrijdig is met het imperiale systeem. Het imperiale systeem behandelt de verschillende rassen van zijn rijk niet; het geeft liever privilege in het regering, financiert alleen maar het midden van het rijk.

Bij de Islamitische manier van regeren worden alle gebieden van de staat gelijk gehouden. De Islam gunt de niet-Moslim staatsburgerschap en volledige rechten en plichten dat Moslims hebben. Zij genieten van de zelfde eerlijkheid als Moslims en moeten zich onderwerpen aan de zelfde aansprakelijkheid als hen. Verder geniet elke burger, ongeacht zijn of haar geloofsbelijdenis, van alle rechten. Met deze gelijkheid verschilt de Islamitische systeem volledig van de imperiale systeem. Om het even hoe ver de gebieden liggen en om het even hoe verschillend de rassen die daar wonen zijn, de Islamitische systeem maakt de gebieden onder zijn regering geen kolonies, geen gebieden van uitbuiting, geen bron van rijkdom dat door een nauwe opening naar het centrale gebied voor zijn eigen voordeel overgeplaatst wordt. Islamitische staat doet dat niet! Het beschouwt ieder enkel gebied als een deel van de staat en zijn burgers genieten van de zelfde rechten als die in het centrale gebied. In alle gebieden is zijn regerende autoriteit, zijn systeem en zijn wetgeving het zelfde.

21. Is het federale systeem een Islamitisch Systeem?

Het regerende systeem in Islam is niet federaal. Zijn gebieden worden niet door autonomie gescheiden, maar verenigt in het algemene regering. Het is eerder een systeem van eenheid, waar Marrakesh in het Westen hetzelfde manier beschouwd zou worden als Khurasan in het Oosten; en de provincie van Al-Fayoom zou hetzelfde beschouwd worden als Caïro indien het de Islamitische hoofdstad was. De financiën van alle gebieden zouden hetzelfde zijn, zoals hun budget. Fondsen zouden gelijk gespreidt worden in alle Wilayah.

Het regerende systeem is een eenheid, geen federatie. Daarom is de Islamitische regeringssysteem te scheiden van alle andere systemen, in zijn oorsprong en in zijn basis, ookal wanneer een van zijn aspecten gelijkaardig is met een van de andere systemen. Verder is de Islamitische systeem centraal in zijn regering, waar de hoge autoriteit zich in het centrum bevindt. Van dat gedeelte overspoelt de autoriteit en macht ieder enkel deel van de staat.Onafhankelijkheid van een gebied is dus niet toegestaan. De hoge autoriteit is het lichaam dat de legercommandant, de walis en economie beambten aanstelt. Hij stelt rechters in alle gebieden aan. Hij is diegene die zorgt voor de regering in het hele land.

Advertenties

0 Responses to “• <b>Introductie: Sjariah (9).</b>”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,084,381 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

januari 2007
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: