Eerst de joden en nu de moslims.

WENEN – Europese moslims hebben te maken met diepgewortelde discriminatie in onderwijs en werkgelegenheid die hen van de bevolking kan isoleren. Dat blijkt uit een rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor racisme en vreemdelingenhaat (EUMC).  Het onderzoek van het EU-agentschap in Wenen is het eerste dat de positie van moslims in de gehele Europese gemeenschap onder de loep neemt. Naast het rapport publiceerde de EUMC een aantal interviews met vooral jonge moslims.

In de Europese Unie wonen naar schatting vijftien miljoen moslims, waarmee ze na de christenen de tweede religieuze groepering in de unie vormen. Volgens de EUMC hebben zij te kampen met islamofobie, die voortkomt uit de toenemende neiging om moslims te associëren met terrorisme.

Gegevens
Uit de beschikbare gegevens, waaraan volgens het agentschap overigens een gebrek bestaat, blijkt dat de moslims vaak slecht gehuisvest zijn. Hun onderwijsniveau is lager dan dat van de gemiddelde Europeaan en er zijn veel meer moslims werkloos dan gemiddeld.

De geïnterviewden maken duidelijk dat vooral moslima’s met een hoofddoek veel moeite hebben een baan te vinden. Jonge Nederlandse ondervraagden zeggen dat ze in de klas volgens etnische lijnen worden gescheiden, omdat ze als buitenlander worden gezien. De moslims geven aan dat integratie van twee kanten moet komen (ANP).

Advertenties

5 Responses to “• <b>Eerst de joden en nu de moslims.</b>”


 1. 1 nederkrant 4 januari 2007 om 12:04000000 am

  Wat een waanzinnige vergelijking. De Jodenvervolging heeft niets van doen met het scepsis jegens de islam. De Europese Joden hebben zich nooit bezondigd aan het opblazen van transportmiddelen inclusief reizigers en in de regel laten ze passagiersvliegtuigen OM gebouwen heen vliegen en dwingen ze de piloot niet om IN een gebouw te vliegen. Ook schaarde de Joden zich niet massaal achter de zeer sporadische radicale soortgenoten. Daarnaast werden Joden voornamelijk vervolgd voor hun etniciteit en niet omwille van hun religieusheid. Er was (en is) dus sprake van racisme en niet van scepsis jegens het judaïsme.

  Wat ik niet snap is dat moslims zich beklagen over het feit dat ze niet horen bij een wereld (in islamitisch taalgebruik “de wereld”) waar ze niet toe willen behoren. Alles doen moslims eraan om niet gerekend te worden tot de “afvallige” en “daar waar gevaar en/ of saitaan heerst” en “zij die niet tot de uitverkoren groep behoren” of “hen die in zonde leven” of “zij die buiten de gunst van de islamitische god of leider(s) vallen” enzovoort. Opdat men niet ten prooi valt aan de verleidelijke zonden, de saitaan of zijn dienaren. Het zou goed zijn als moslims eens nadachten over hetgeen men nou echt wil.

  Wil je mee genieten van alle verworvenheden in het land waar je woont, dan zul je je moeten aanpassen aan de daar geldende mores. Je kunt niet als groep die zich in alle opzichten bewust afzijdig houdt van de zogenaamde “ongelovige” wel willen meegenieten van alle moderne verworvenheden. Ik zie niet in hoe een meerderheid van mensen in bijvoorbeeld een westers land zich aan dient te passen aan een procentueel verwaarloosbare minderheid. Dat deden ze niet voor de Surinamer, de Chinezen en de Hindoes en zullen ze dan ook niet doen voor de moslims. Het werkelijke probleem ? Sektarisme !

 2. 2 Moke 7 januari 2007 om 8:30000000 pm

  Hey welkom Nederkrant,

  De Joden hebben hun slag binnengehaald en zijn beschermt door de wet (anti-semitismewet – aanleding gevend tot jodenhaat). Ze hebben voor hun mensenrechten gevochten en hebben ze gekregen. Verder hebben ze ook een Israëlistische staat opgericht gedeeltelijk geleid door de orthodoxen.

  De islamieten niet in tegenstelling tot zionisme!!!

  Als jij zegt dat Islam een soort sekte is.

  Hoe komt dat dat jij en héél de wereld deze arabische cijfers gebruiken voor diverse doeleinden en technologiën:

  0 – 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9

  Dat is toch een raadsel, hé ? ? ?

 3. 3 nederkrant 8 januari 2007 om 1:31000000 am

  Je wilt zeggen dat de islamieten geen grondgebieden hebben in de wereld ? Heb je een landkaart in huis Moko ? Maak nu eens alles dat islamitisch is groen en voor meer dan 50% islamitisch is licht groen… Goed zo Moko ! De volgende keer dat je weer eens voor het bidden en bukken de duivel uit je neus probeert te snotteren (in jouw geval te vergeefs), was dan ook even je mond met zeep.

  De cijfers zijn niet van Arabische origine maar veroverd van andere volkeren. Evenwel, al zou het zo zijn, wat heeft dat te maken met het sektarisme van de islam ? Zonder dat de meeste mensen het weten hebben we een groot deel van onze softwarematige opslagmogelijkheden (met name toen we van fiche overstapte op harddiskopslag ed.) te danken aan ontwikkelaars die Jehova’s Getuigen zijn. Ze bleven en blijven echter een onderdeel van een sekte.

  Ik wist dat zelfstandig denken niet een van de meest voorname islamitische eigenschappen is Moko. Maar dat het zo erg is…

 4. 4 nederkrant 8 januari 2007 om 1:34000000 am

  Nog even een aanvulling opdat je voortaan beter weet. Arabische cijfers waren en zijn dus van origine eigenlijk afkomstig uit India. Waarom het Arabische cijfers worden genoemd ? Noem mij iets dat moslims zich niet toe hebben geëigend (zoals de complete Joodse en christelijke geschiedenis en heilige geschriften).

 5. 5 jamila 28 juli 2007 om 4:22000000 pm

  moslims worden overal zwartgemaakt, in de media, in alles.
  dat doen ze ook met de islam, om te zeggen dat de vrouw geen recht op seksueele gebied of rechten.
  als mensen zich beter verdiepen in de islam, dan gaan ze islam een mooie religie vinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,383 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

december 2006
M D W D V Z Z
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: