Moslimexecutieve wil vrouwelijke imaams.

Het voorontwerp over de opleiding van imams, dat recentelijk werd opgesteld door de Moslimexecutieve van België, zal vrouwen niet toelaten om voor te gaan in het gebed. De predikantes zullen huwelijken, bekeringen of uitvaartplechtigheden mogen voorgaan, maar ze zullen de vijf dagelijkse gebeden niet mogen leiden en evenmin het vrijdaggebed.  (11/12/2006 hln)

Advertenties

3 Responses to “• <b>Moslimexecutieve wil vrouwelijke imaams.</b>”


 1. 1 Moke 15 december 2006 om 9:11000000 am

  Salaam Alaikoem,

  Sedert het oprichting van deze organisatie hebben ze een grote sprong voorwaarts gedaan en te hoog in een ladder gegrepen.

  D.w.z. vanwaar ga je de vrouwelijke imaams halen terwijl ze gans hun leven een verkeerde opvoeding hebben gekregen. Het geloofsopvoeding (Tarbia El Imaan) waarvan de kenmerken niet zichtbaar zijn bij de vrouwen (helaas ook niet bij de mannen).

  Ze zijn nu enkele puzzels in elkaar aan het steken, maar de puzzels passen niet bij elkaar, stukken ontbreken voor een goed realisatie.

  Begin bij het begin vooraleer je een vrouwelijke imaam aflevert:
  OPVOEDING vrouwelijke imaam.

  Ik ken geen vrouw die de koran volledig kent en begrijpt (mannen bijna hetzelfde). Laat staan dat er door m/v adviezen worden gegeven aan de moslimbevolking.

  Voor elke realisatie dat de Moslimexecutieve doet krijgt ze subsidies dat in verhouding véél lager is dan het opstarten van een islamitische scholen. Subsidies = voor het betalen van vrouwelijke imaams,… Wat erover schiet mogen ze bijhouden!!!!

  Voor elke ideetje = geld ontvangen = verrijkingsproces voor de organisatie na kosten.
  Als je een interessante ideetje hebt mag je altijd bij de Moslimexecutieve gaan aankloppen en zullen je met open armen ontvangen (€). Maar het essentiële laten ze opzij (links) liggen (OPVOEDING).

  Ma3a Salaam, Moke. 😦 😦 😦

 2. 2 milli007 15 december 2006 om 12:54000000 pm

  Salaam Aleikoum,

  Ik denk dat het volgende artikel, meer helderheid kan geven over het onderwerp.

  Ma3salama milli007

  Marokko : Vrouwelijke imams tegen extremisten

  Vijftig Marokkaanse vrouwen hebben in Rabat een certificaat gekregen dat hun de bevoegdheid geeft op te treden als ‘morchidat’, religieus voorgangster en raadsvrouw.

  Hoewel de vrouwen niet in een moskee de gebedsdienst mogen leiden, is het voor de islamitische wereld een opmerkelijk project.

  De theologische scholing voor vrouwen maakt deel uit van een door de jonge koning Mohammed VI geleide campagne voor een gematigde islam in Marokko.

  Het is de bedoeling de staatsmoskeeën te versterken tegenover onafhankelijk opererende radicale geestelijken, die volgens de regering achter de zelfmoordaanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca zaten. De ‘martelaren’ zouden vooral geïnspireerd zijn geweest door de extreme ideeën van voorgangers die werken onder jongeren in de sloppenwijken van de grote steden.

  Na de aanslagen werden ruim tweeduizend verdachten opgepakt, onder wie Mohammed Fazzazi. Twee andere ideologen van religieus geweld, Aboe Hafs en Hassan Kettani, waren al eerder gearresteerd. Fazzazi en Aboe Hafs kregen beide dertig jaar, Kettani twintig jaar.

  Aboe Hafs gaf een half jaar voor de aanslagen een interview aan een Marokkaans weekblad waarin hij pochte dat zijn moskee sinds de aanslagen van 11 september 2001 in de VS iedere vrijdag afgeladen was geweest, en dat in brede kring geluidsopnamen van zijn preken werden gekocht. Hij noemde de daders van 11 september ‘helden’.

  De Marokkaanse autoriteiten houden sinds 11 september 2001 en de aanslagen in Casablanca scherp toezicht op de moskeeën en hebben er een viertal gesloten. De preek in de vrijdagse gebedsdienst moet sindsdien formeel vooraf worden goedgekeurd door de autoriteiten. Vermoedelijk wordt er nu veel minder illegaal gepredikt dan voor de aanslagen.

  De staat verzorgt op instigatie van de koning sinds een jaar ook religieuze programma’s via het radiostation Mohammed VI Quran en het satellietstation Assadisa Islamic TV. De twee jaar geleden door de koning opgerichte Raad van Religieuze Geleerden vaardigt decreten uit over maatschappelijke vraagstukken in de 21ste eeuw. De omroepen en de Raad mogen zich – verrassend genoeg – verheugen in de warme belangstelling, zowel van de zijde van jongere als van als oudere moslims.

  De Marokkaanse vrouwen die als eersten morchidat zijn geworden, hebben een speciale opleiding van een jaar achter de rug. Zij kregen les in de islamitische wetgeving, filosofie en godsdienstgeschiedenis en werden vooral opgeleid om te gaan werken in gevangenissen, ziekenhuizen en scholen. Hun maandsalaris bedraagt vijfduizend dirham, ruim 450 euro.

  Gegadigden voor de cursus dienen een universitaire studie achter de rug te hebben en mogen niet ouder zijn dan vijfenveertig jaar. Terwijl kandidaten voor de opleiding van imam de hele koran uit het hoofd moeten kennen, volstaat voor de aspirant-morchidat de halve koran.

  Hoewel ook in landen als Egypte en Iran theologische opleidingen voor vrouwen bestaan, is een hoge religieuze functie voor een vrouw in de islamitische wereld niet weggelegd.

  Een vrouw die als islamitisch gebedsleidster wil optreden, kan in het algemeen hooguit vrouwen in het gebed voorgaan.

  http://www.elwatan.be/modules/news/a…hp?storyid=215

 3. 3 lela zahra 15 december 2006 om 7:47000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Een moedige iemand ( volle vertrouwen in Allah swt hebben), krijgt altijd de voorrang in de maatschappij (= president)!

  De oppermachtige is Allah swt en wie Hem gehoorzaamd heeft en Hem vreest (de kwade overwinnen) is een Madjid(a)!

  Allah swt is de koning op aarde en wij zijn zijn slaven.

  Moejahiedien, is iemand die zijn geloof overtuigt heeft in zichzelf, voor de mensen (niet dwingen) en voor Allah!
  Dit allemaal leidt tot rust, nederigheid en vrede, volgens de wijze pad van Allah swt!

  Als de zon ons energie geeft, wanneer hij opkomt van Oost naar West ( NIET omgekeerd), worden we sterker van geest en lichaam!
  Een tip oost west thuis best! Blijf waar je bent en alles komt insha’allah terug op zijn pootjes terecht.

  Ma3a salaam


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,290 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

december 2006
M D W D V Z Z
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: