Arrestaties in Marokko.

14 leden van Islamitische Bevrijdings Partij (HuT) gearresteerd in Marokko. De tekst van rapport door Majdoulein Gr Atouabi headlined “Fundamentalistische nebula”, gepubliceerd door Marokkaanse krant de Internationale website van Maroc Hebdo op 6 Oktober. Na Ansar Al Mahdi, is de Marokkaanse Islamitische Partij van de Bevrijding verdeeld. Het was een onbevoegde organisatie. Sinds 21 September 2006, zijn 14 van zijn leden gevangen gezet. Alhoewel het geval van het Ansar Al Mahdi terroristennetwerk niet naar proef nog is gegaan, heeft de Marokkaanse overheid net een nieuwe cel Islamist verdeeld.

Dit is de Marokkaanse Islamitische Partij van de Bevrijding (PLIM), verscheidene van van wie leden in Meknes, Casablanca, en Tetouan werden gearresteerd. De golf van arrestaties, die door de Nationale Misdadige Afdeling van het Onderzoek (BNPJ) werd uitgevoerd, begon op Donderdag, 21 September 2006, in Meknes, met het vragen van de hersenen achter deze beweging in Marokko. Volgens één betrouwbare bron, is de man in kwestie naar verluidt de zoon van een zeer goede familie. Het was een status die hij, bovendien, met zijn medeplichtigen deelt die tussen Tetouan en Casablanca werden gearresteerd. “Zoals het geval overal is waar het wordt gevestigd, verdedigers PLIM een stijl van elitaire rekrutering die opgeleide individuen goedkeurt die uit bevoorrechte achtergronden komen,” dezelfde bevestigde bron.

Hebben een diploma behaaldd van hoogste scholen, in het bijzonder technische scholen, hebben de leden van PLIM, grotendeels, hun studies in het buitenland, in Europa, Frankrijk, Spanje, en vooral nauwkeuriger Groot-Brittannië, doen zijn, waar de Partij duizenden deskundigen heeft. Zelfs als het dit in zijn blog ontkent, stelt het zich voor aangezien een heimelijke en republikeinse groep een strikt Marokkaanse Islamitische soort, PLIM in het buitenland netwerken inderdaad heeft en verscheidene leden onder de Marokkaanse gemeenschappen in Spanje, Frankrijk, en België heeft.

En in het bijzonder heeft het zijn trouw aan Hizb ut-tahrir al-islami, of Islamitische Partij ertoe verbonden van de Bevrijding (PLI), het van wie hoofdkwartier in Londen gebaseerd is. Hizb, die in Jeruzalem in 1953 door de Palestijnse rechter Takiouddin een-nabhani werd opgericht, stelt zich als internationalist neo-fundamentalistische beweging die zich op het herstellen van kalifaat in de landen van Islam concentreert voor. Vandaag wordt PLI geleid door Kadim Zalloum, één van de discipelen van Takiouddin een-nabhani. De partij, die in centraal Azië (Kyrgyzstan, Tajikistan, Kazachstan, en Oezbekistan in bijzonder) zeer actief is, heeft ook een aanwezigheid in 40 of zo andere landen, van Europa aan het Midden Oosten en met inbegrip van Marokko, waar zijn het oprichten dateert van de vroege jaren ’80.

Zijn leden, die vrij dicht bij cirkels Salafist en andere fundamentalistische partijen zoals “Addaawa Wa Tabligh” zijn, echter, keuren een discretere en geduldigere houding goed, die op de aankomst van het juiste ogenblik wacht kalifaat opnieuw te vestigen. Aangezien de dingen zich momenteel bevinden, bepleit de methodologie van PLI alleen een intellectuele strijd, zelfs als het de legitimiteit van “verdedigings Jihad” in contexten erkent waarin de Moslimlanden handelingen van agressie ervaren (Palestina, Irak, Tchetchenië, enz.). In Marokko, is PLI altijd door deze lijn van non-violent gedrag verbleven.

Met uitzondering van computermateriaal en Islamitische literatuur, hadden de 14 leden die onlangs werden gearresteerd en incarcerated in de gevangenis van Oukacha van Casablanca geen wapens. Voor Dinsdag, 3 Oktober 2006, werden zij gebracht voor de koninklijke eiser bij de Rechtbank van Eerste Aanleg van Casablanca en niet het hof van Rabat, waar de terrorisme gevallen gewoonlijk geprobeerd zijn. Belast met het vormen van een onbevoegde vereniging en het ontvangen van financiële steun die in het buitenland komt uit, riskeren zij minimumzinnen. Dit beweegt sommige waakzame waarnemers ertoe om te zeggen dat er geen ander doel aan hun arrestatie sparen overtuiging was.

BRON: BBC Monitoring Service – United Kingdom (25/10/2006),
Source: Maroc Hebdo International website, Casablanca, in French (06/10/2006),
http://www.khilafah.com

Advertenties

1 Response to “• <b>Arrestaties in Marokko.</b>”


 1. 1 lela zahra 29 november 2006 om 7:18000000 am

  salaam wa3aleikoem,
  Ik denk dat ze misbruik maken van het geloof, als je sterft als martelaar en moslim, ga je naar het paradijs. Dat klopt!
  Maar als je zelf naar zoekt om martelaar te zijn, l’aho a3lam.
  Sommige moslimmensen zijn arm, bv. een arm gezin, een jongeman wordt beïnvloed door iemand om aan gruwelijke dingen mee te doen om geld te verdienen voor zijn gezin. Dus hij offert zichzelf voor zijn gezin. Maar als hij geduld heeft zou Allah swt hem nog extra rijkelijk belonen!
  Vergeet niet in het leven zijn slechte en goede tijden!
  Het is een proef van Allah swt of een valstrik van de duivel! A3oedoe billahi mina sjeitani rasjziem.
  Beste moslim(a), op deze aarde is echt genieten van het leven (eten,drinken,ect..), maar dan volgens de wijze/ rechte weg van Allah swt!
  Ma3a salaam


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,084,383 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

november 2006
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: