De Beschrijving van de Hel (2).

Voorwaar hij die tot zijn Heer komt als schuldige, hem wacht de Hel: hij zal daarin niet sterven, noch leven.  ( Soerat 20; Aya 74 )

Er zijn momenten in het leven van de ongelovige waarin zij vragen stellen zoals: “Zou de hel echt bestaan of bestaat hij niet?…, Zo ja, zou ik er echt in komen.

Een ongelovige is niet alleen iemand die constant het geloof verwerpt, het zijn ook degenen die in twijfel leven, Allah eist een standvastig geloof dat niet gebouwd is op twijfel, want twijfel is niet hetzelfde als zekerheid.

Sommige mensen vragen zich af, waarom God de mensen zal straffen in de Hel. Er zijn vele redenen voor rechtvaardiging van de Hel. Als wij de vraag stellen wat een pedofiel verdient nadat hij een klein kind had verkracht en het daarna in een kelder uitgehongerd of het koelbloedig heeft vermoord, zeggen sommigen gelijk: “De Hel” en degenen die twijfelen hoeven we alleen maar te vragen: “En wat als het uw kind was?” Hoe zit het met bijv. de slavenhandelaren die een hele natie hebben uitgemoord en rijk en gelukkig zijn gestorven. Hoe zit het met de onderdrukkers en de tirannen? Hoe zit het met de uitbuiters en de oplichters?

Zou het recht niet mogen geschieden, vinden wij allemaal goed dat zulke mensen veel ellende in de wereld hebben veroorzaakt, velen uitgehongerd en velen ongelukkig hebben gemaakt?

Allah vindt het in ieder geval niet goed, hij heeft de Hel geschapen voor hen die het verdienen.

Allah heeft gedurende de hele wereldgeschiedenis boodschappers gestuurd die de mensen hebben opgeroepen om in God te geloven en te leven naar de wil en de wetten van Hem. De Profeten hebben de mensen gewaarschuwd tegen ongeloof, afgoderij en het plegen van overige zonden. Maar mensen neigden in het algemeen naar wat hun begeerten hun ingaven. De mensen van tegenwoordig zijn wat dit betreft niet anders, misschien zijn zij nog meer gesteld op hun begeerten. De volgende woorden van de Profeet Mohammed (vzmh) gelden zowel voor de mensen in zijn tijd als voor ons:

“Ik gelijk op een man die een vuur ontsteekt, wanneer het vuur de omgeving verlicht, wordt het omgeven door vliegen die licht zoeken. De man probeert de vliegen van het vuur af te houden, maar zij ontwijken de man en werpen zich in het vuur. Dit is de vergelijking van jullie en mij. Ik probeer jullie tegen te houden door zelfs te tekken aan jullie kleding en zeg:” Blijf weg van het vuur, blijf weg van het vuur”. Jullie overrompelen mij en werpen jezelf in het vuur.”
( Overgeleverd door Moeslim.)

Degenen die in de Hel zullen belanden zijn ongelovigen, afgodendienaren en gelovigen van die de zonden zwaarder zullen wegen dan hun goede daden.

” En voor degenen die niet in hun Heer geloven is de straf van de Hel, dit is een slechte bestemming.”  (Soerat 67; Aya 6)

” En vreest het Vuur dat voor de ongelovigen is bereid.”
( Soerat 3; Aya 131 )

” Degenen die aan de rechterhand in paradijzen, vragen. Aan de schuldigen. “Wat heeft jullie in de Hel gebracht?” Zij zullen antwoorden:” Wij behoorden niet tot hen die bidden. Wij voeden de armen niet. En wij voeren ijdele gesprekken met den die ijdele gesprekken voerden. En wij ontkenden de Dag des Oordeels. Totdat de dood ons overviel.”  ( Soerat 74; Aya 39-47 )

De Beelden van een vulkaan uitbarsting doen ons een klein beetje denken aan de Hel. De hitte van het vuur is zo hoog dat stenen er door smelten en vloeien als rivieren. Stel je voor dat je in zo’n wereld zou leven waarop geen wegen of paden zijn, of dat die er wel zijn, maar dat die ieder moment kunnen wegsmelten.

De Hel is zo’n plaats, maar dan veel en veel erger dan dat, de mens zal er overdag noch in de nacht rust kunnen vinden, er zal geen verkoeling zijn en geen zuiver water. Men zal er moeten leven tussen verschroeiende winden, vuur en kokend water, tussen het geschreeuw van brandenede mensen en de geur van verbrand mensenvlees.

“Voorzeker de Hel ligt in een hinderlaag. Een thuis voor de opstandigen. Die daarin lange tijd zullen vertoeven. Zij zullen daar geen koelte hebben en geen drank smaken. Behalve kokend water en een stinkende vloeistof die verschrikkelijk koud is.”  ( Soerat 78; Aya 21-25 )

Het weer in de Hel zal ontzettend warm zijn. Het zal tot in de huid doordringen en deze verschroeien. Het water zal de dorst niet lessen want het zal stinken of zo heet zijn dat het de ingewanden zal branden? Men zal er schaduw zien en zich begeven tot die schaduw, maar onder de schaduw zal men ontdekken dat het een helse schaduw is die extreme eigenschappen heeft:

“Begeven jullie je tot schaduw van drie takken. Die geen koelte geeft, noch beschermd tegen de vlam. Ziet! Het vuur van de Hel gooit vonken op als kastelen. Alsof zij amelen van een gele kleur waren.” 
( Soerat 77: Aya 30-33 )

“Doch hij, wiens schalen licht zijn, Zijn toevlucht zal Hawi’jah zijn. En jij weet niet wat dit is. Het is een laaiend vuur.”  ( Soerat 101; Aya 9-11 )

“Temidden van verschroeiende winden en kokend water. En in de schaduw van zwarte rook, Noch in koel, noch verfrissend.”   ( Soerat 56; Aya 42-44 )

De mens moet zich in dit leven bewijzen voor Allah en zich waardig maken voor het Paradijs. Indien hij, naar de mening van Allah dit niet heeft kunnen doen, zal hij voor altijd of een kortere tijd gestraft worden in de Hel. De straf in de Hel is voor tijdelijke bewoners een vorm van opvoeding. En voor anderen een eeuwige woning:

“Degenen die het Boek en hetgeen waarmee Wij Onze Boodschappers zonden verloochenden, zullen weldra te weten komen, wanneer zij met boeien en kettingen om hun hals zullen worden gesleept. In kokens water, dan zullen zij in het Vuur worden geworpen. Dan zal er tot hen worden gezegd; “Waar zijn de afgoden, die jullie met Allah hadden vereenzelvigd?” Iedere keer wanneer de huid van de mensen verbrand zal zijn, zal er een nieuwe huid gegeven worden: Degenen die Onze tekenen verwerpen zullen Wij weldra het vuur doen binnen gaan. Wij zullen hen telkens, wanneer hun huiden zijn verbrand, andere huiden er voor in de plaats geven, opdat zij de straf ten vole zullen ondergaan. Waarlijk, Allah is Almachtig, Alwijs.”  ( Soerat 4; Aya 56 )

“De dag waarop hun gezicht zich in het Vuur zal wentelen zullen zij zeggen:” O, hadden wij slechts Allah en Zijn Boodschapper gehoorzaamd.”
( Soerat 33; Aya 66 )

” Hun kleren zullen van pek zijn en het vuur zal hun gezicht omhullen.” ( Soerat 15; Aya 50 )

“Het vuur zal hun gezicht branden en zij zullen erin verschrompelen.” 
( Soerat 23; Aya 204 )

“Wanneer zij erin worden geworpen, zullen zij haar van woede horen zieden. Zij zal bijna barsten van woede. Telkens als er een groep in geworpen wordt, zullen de bewakers ervan hun vragen: “Kwam er geen waarschuwer tot jullie?” ( Soerat 67; Aya 7-8 )

“En de Hel is zeker de beloofde plaats voor hen alleen. Zij heeft zeven poorten en elke poort heeft een gedeelte van hen toegewezen gekregen.”
( Soerat 15: Aya 43-44)

De poorten van de Hel worden ook uitgelegd als etages van de Hel, de straffen in de verschillende etages, zijn ook verschillend van elkaar. Hoe lager men in de Hel komt, hoe erger de straf wordt.

De meeste geleerden zijn van mening dat de volgende benamingen in de Koran, de namen zijn van de verschillende etages van de Hel: Djahannam, Sakar, Hoetamah, Sa’ir, Djahiem, Lazin Havi’yah.

Advertenties

2 Responses to “• <b>De Beschrijving van de Hel (2).</b>”


 1. 1 Soufian 6 november 2006 om 2:24000000 pm

  salaam aleikoem..

  moge allah ons inshallah allemaal van het afschuwlijke vuur van de hel redden.

  amien.

  salaam aleikoem broeders en zusters…

 2. 2 lela zahra 11 november 2006 om 5:52000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Je hebt slechts “zes etages” vermeld van de Hel: Djahannam, Sakar, Hoetamah, Sa’ir, Djahiem, Lazin Havi’yah. En waar is de zevende poort dan?

  L’Ah(swt) hdiena wa hdiekoem fie dien de Islam, Amien

  ma3a salaam


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,093,439 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

november 2006
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: