Steun de weeskinderen in Marokko!!!

 weeshuis.jpg

Steun de bouw van Darelhouda, De Hollandse Stichting voor weeskinderen en weesouderen in Marokko.

Een aantal initiatiefnemers van darelhouda hebben persoonlijk de situatie in weeshuizen en buiten op straat in Tanger gezien. Het geven van geld aan bedelende kinderen en aan weeshuizen bleek voor andere doeleinden gebruikt te worden dan waar het voor bedoeld was. Het zien dat kinderen op de grond slapen en ruzie maken om een stukje brood is een normaal verschijnsel binnen een weeshuis in Tanger. Het ontbreekt aan elk vorm van opvoedingsmethode, waarden en normen, leren lezen en schrijven, aandacht, liefde (betrokkenheid) , wat voor ieder mens heel normaal is, is daar niet te ontdekken. De kinderen worden uitgescholden en verwaarloosd. Ze slapen op de grond bij de toiletten waar ze hun behoeften doen. De stank is niet voor te stellen.

In de huidige weeshuizen worden de kinderen op een bepaalde leeftijd gewoon op straat gezet zonder een doel behaald te hebben zoals een opleiding of een beroep. De meisjes worden in huizen als schoonmaaksters voor 2 euro per dag van 6.00 uur tot 12.00 uur ’s avonds aan het werk gezet en uitgebuit.

De kinderen die geen opvang hebben raken steeds en steeds vaker verslaafd en worden straatrovers, daarnaast ruiken ze aan lijm en aan uitlaten van auto’s omdat dit een vorm van drugs is wat niet zo veel geld kost.

Naast de “gewone wees” die zijn vader, zijn moeder of beiden verloren hebben, zijn er in Tanger vele jonge meiden die uit het platte land komen om de vrijheid te proeven en zijn daar niet op voorbereid en stuiten op verkeerde dingen en raken in verwachting. De baby’s worden te vondeling gelegd.

De toestroom van vrouwen naar de grote stad blijft zeer groot. Men denkt in de grote stad betaald werk te kunnen vinden. Helaas is het tegendeel waar. De meeste vrouwen laten de kinderen achter om de overtocht te maken van Tanger naar de poort van Europa. Elke dag proberen duizenden mensen over te steken naar het welvarende Europa. De meeste zonder succes en verdrinken of worden door de Spaanse – Marokkaanse autoriteiten opgepakt.

Het probleem wordt, als niet snel door verschillende hulpverleners de krachten worden gebundeld, steeds groter.

Weeskinderen en verlaten kinderen in Tanger verdienen een betere toekomst. De ouderen verdienen net als ieder vader en moeder een goed verzorgde opvang, zodat ze hun laatste dagen gelukkig kunnen zijn. Bejaarden worden door hun familieleden achter gelaten in de grote stad omdat men denkt dat er voldoende bij elkaar gebedeld kan worden.

Het is een doelgroep die niet vergeten wordt, maar er zijn te weinig middelen aanwezig voor een optimale opvang en aandacht.

De tehuizen hebben wat te verbergen en daarom is het niet zo gemakkelijk om er binnen te komen. In het grote plaatselijke ziekenhuis van Tanger genaamd Khortobie zijn tientallen kinderen tussen de 0-4 jaar die nergens heen kunnen. Het ziekenhuis heeft ze tijdelijk onderdak gegeven zonder enkele voorziening. De kinderen hebben geen luiers, geen melk en geen kleding. De situatie is zo triest en groot dat de plaatselijk voorzieningen niet toereikend zijn. De vraag naar onderdak, kleding en buikjes vullen wordt met de tijd groter.

De wat oudere kinderen worden op straat gezet en gaan een stukje brood bedelen of onder verschrikkelijke omstandigheden werken.

Wij als zeer betrokken mensen willen samen met u proberen een steentje bij te dragen aan betere voorzieningen door een heel nieuw project te starten en een voorbeeld te zijn voor de lokale mensen.

De ouderen zitten vaak bij begraaf plaatsen, of op een stoepje bij de winkels te bedelen, gaan huizen langs om te vragen naar een maaltijd of een stukje brood, bedelen om medicijnen te kopen. De zorg voor de ouderen is bijna nihil. Omdat de ouderen normaliter door hun kinderen verzorgt dienen te worden. Wanneer dit onmogelijk is, omdat de oudere geen kinderen heeft gehad, of door haar kinderen in de steek is gelaten om bepaalde reden.

Omdat de oudere niet meer in staat is om zich zelf te verzorgen zit ze bevuild, ziek en met een lege buik slapen ze ook nog buiten. In sommige gevallen sterven ze ook buiten. Deze lieve oudere hebben zorg en liefde nodig en een rustige laatste dag met een menselijke uitvaart.

“Ik en de man die een wees grootbrengt zullen zó zijn in het paradijs”, zei de Profeet, terwijl hij zijn wijs- en middelvinger naast elkaar bracht. (Bukhaarie).

De weeskindjes en ouderen wachten op uw hulp. Wacht dus nietlanger en doneer! Djazaakoem Allahoe gairan.

BRON:     www.darelhouda.nl

Advertenties

33 Responses to “Steun de weeskinderen in Marokko!!!”


 1. 1 Rania 8 november 2006 om 4:57000000 pm

  Prachtig initiatief…Iedereen zou er een kijkje moeten nemen…
  Hier kunnen alle gelden wat opleveren zakaat…sadaqa…
  Betalen kan gemakkelijk alle gegevens staan op de site.
  Op het moment kopen ze het grond aan in stukjes /meter en iedereen kan daar aan deelnemen.
  Heel mooi …ik hoop op veel meer daden als dit inshalah waar we allemaal ook vanhieruit een steentje aan kunnen bijdragen.

 2. 2 lela zahra 8 november 2006 om 8:17000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Dit is een heel mooi gebaar, maar aan de andere kant vind ik het wel zielig voor die onschuldige kinderen, ze kunnen ‘de liefde’ van hun echte ouders (pa en ma) niet krijgen.

  En blijven steunen is ook niet de oplossing! De oorzaken onderzoeken en nieuwe wetten opstellen in Marrokko.
  Tegenwoordig zijn de meeste niet getrouwde “meisjes” het slachtoffer van verkrachtingen,of harame relatie (geen huwelijk)!

  De fout ligt zowel bij de mannen en eigenlijk ook wel bij
  de “meisjes”!

  Tips; aandachtig en alert zijn tegen de verleidingen!

  ma3a salaam

 3. 3 Chahieda 22 november 2006 om 10:10000000 pm

  Dubbel bericht verwijdert!!!!!

 4. 4 Chahieda 22 november 2006 om 10:11000000 pm

  Salaamoe Aleykom!
  Ik ben met een aantal mensen bezig rond een project voor een weeshuis in marokko, we zijn namelijk opzoek naar weeshuizen die we eerst gaan bekijken en nadien er eentje uitkiezen om die effectief te gaan bezoeken inshaAllah. We zouden graag naar Casablanca gaan. Is het mogelijk om een paar namen (en eventueel internet linken) van weeshuizen te krijgen in Casablanca en ook elders anders in Marokko??
  Ik hoop inshaAllah dat jullie mij snel een antwoord kunnen geven!
  Stuur naar verwijdert
  baarkaAllahoefiekom
  Chahieda

 5. 5 Moke 23 november 2006 om 9:50000000 am

  Salaam Alaikoem, Beste Zuster,

  Ter bescherming van uw privacy op het internet heb ik jouw contactadres van zicht verwijdert. Ik zal eens op zoek gaan naar verschillende weeshuizen in Marokko, en zal het nadien hier in ‘The CommentBox’ invoegen.

  Mocht iemand anders voor mij zijn, dat is ook goed!!!!!

  thalla Frasek!! 😉

 6. 6 Chahieda 23 november 2006 om 11:36000000 pm

  WaAleykom salaam,

  Shoekran voor uw hulp! Wat betreft mijn e-mail adress ook bedankt voor uw zorg! Ik heb het bericht hierboven perongeluk 2 maal verzonden, kan je anders er eentje weg halen (als het kan natuurlijk)!

  Fie amaanie Allah

 7. 7 Moke 3 december 2006 om 5:35000000 pm

  Beste Chahieda,

  Je moet me eventjes méér tijd geven om aan die gegevens te geraken van weeshuizen in Casablanca en elders in Marokko op het internet.

  Thalla Frasek !!!!!! 😉

 8. 8 Chahieda 6 december 2006 om 8:46000000 pm

  Salaamoe Aleykom beste Moke,

  ik dank u alsinds voor uw hulp! Ik zou graag de informatie nog deze week willen hebben als het mogelijk is inshaAlah.

  Fie amaanie Allah

 9. 9 fatima 7 december 2006 om 7:56000000 pm

  asalaam aleikoum

  Wil in de toekomst inch allah ook een project opzetten en zou graag zien dat mensen mijn tips hierover kunnen geven, met name over hoe de contacten in marokko zijn gelegd.

  Mijn dank is groot

 10. 10 lela zahra 7 december 2006 om 8:41000000 pm

  salaam wa3aleikeom,

  Een mooi leventje in Marokko bouwen, is niet mis!
  Ik bedoel in de toekomst daar een job vinden of creeëren voor onze echt Marokkaanse bevolking
  ( ONDERWIJS,toerisme,sport, cinema, cultuur), noem maar op!

  Van mij mag Marokko op de eerste plaats staan ,gewoon uit bescheidenheid! (=patriotisme)
  Maar iedereen is gelijk voor de wet en eigenmeningsuitingen
  (= democratie)

  Ik hoop insha ‘allah dat er een enorme verbetering zal zijn in de toekomst, zowel voor de armen als voor de rijken over de hele wereld! (= gelijke kansen creeën)

  Ons geloof blijft ons basiskennis! Dat is ons enige hoop en oplossing van ons probleem.

  Ma3a salaam

 11. 11 Moke 8 december 2006 om 7:12000000 am

  Salaam Alaikoem ‘Beste Zuster in de Islam’ Chahieda,

  Ik heb bijna 2 weken geleden contact opgenomen met ‘Dar El Houda’ omtrent de informatie dat je vroeg en heb tot heden nog geen antwoord ontvangen van desbetreffende organisatie. Dat vind ik echt spijtig van ze. Ik zal vandaag een ander kanaal proberen en zie wat er uit de bus komt. Goed???

  In afwachting tot later Insha’allah!!!!!

  Thalla & Beslama. 😉     😉    😉

 12. 12 fatima 10 december 2006 om 1:31000000 pm

  hallo Chahieda.

  zie dat je ook actief bent in het opstarten van een project.
  Misschien is het een idee om onze koppen bijelkaar te steken. Informatie uitwisslen etc. Ikweetniet of je er wat voor voelt maar hoor het graag van je.
  groetjes

 13. 13 lela zahra 10 december 2006 om 3:25000000 pm

  salaam wa3aleikoem,

  Ik heb ooit gezegd er is altijd een lichtpuntje in het leven!

  (namelijk een vallende ster) 😉

  Ma3a salaam

 14. 14 chahieda 13 december 2006 om 11:03000000 pm

  Salaamoe aleykom allemaal!!!

  Ik dank jullie allemaal voor jullie leuke reacties!!!

  Beste Moke, bedankt voor de moeite die je hebt gedaan, echt shoekran hoor, we hebben gelukkig al een weeshuis gevonden, en we zijn volop bezig met de project voorbereiding.

  Beste Fatima, je mag me altijd aanspreken als je ooit een project wil opstarten en ik ben bereid om wat tips mee te geven inshaAllah, ben jij van Nederland of Belgie?

  En inderdaad lela zahra, er is altijd licht in het leven, we moeten gewoon attent blijven dat het niet uitdooft!

  Ma3asalama

 15. 15 kaoutar 23 januari 2007 om 9:56000000 pm

  wij willen graag een weeshuis steunen in marokko. hebben jullie informatie over welke weeshuis in marokko het meest geld nodig heeft?
  we organiseren een feest in den haag en het geld dat we krijgen willen we de merendeel opsturen naar een weeshuis. ik hoop dat je me verder kan helpen. je kan me mailen naar xxxxxxxx@hotmail.com
  ik hoop dat ik snel antwoord krijg.

  alvast bedankt, kaoutar
  ___________________________________

  N.B.: * Geen contactgegevens en/of -adressen publiceren op deze webstek (privacyreasons for individuals).
  * Om fraude te bestrijden, liefst bij voorkeur méér organisatoris, strategis en doelgerichter werken, zodra we een zichtbaar steentje kunnen bijdragen!!

 16. 16 Latifa 5 februari 2007 om 2:16000000 pm

  asalamou 3aleikoum

  ik zie dat al meerder mensen met het idee van een weeshuis steunen in marokko bezig zijn… echt goed dat er zoveel mensen aan de arme weeskinderen in ons vaderland denken!! Tbarkellah!!

  nou was mijn vraag of iemand alsnog een aantal sites of iets in die richting wil plaatsen van aantal weeshuizen in casablanca… we willen namelijk ook geld inzamelen en/ of activiteiten organiseren voor weeskinderen in marokko
  maar dan moeten we wel een weeshuis hebben die het hard nodig heeft

  ik hoop snel iets te horen

  alvast bedankt voor de moeite, Latifa

 17. 17 Moke 6 februari 2007 om 12:10000000 pm

  Ahlaan,

  Gaan we contact opnemen met Dar El Houda,
  miss. kunnen ze ons helpen?

  Beslama.

 18. 18 ghiizlan 11 maart 2007 om 10:43000000 pm

  MIjn e-mail adres vergeten van al dat gehaast;)
  is te vragen bij Moke.
  nogmaals bedankt

 19. 19 ghiizlan 11 maart 2007 om 10:40000000 pm

  salaam beste broeders en zusters
  ik heb een vraagje wij willen een weeshuis in marokko helpen en misgien insch’ALLAH er ook een bouwen wij zijn nog maar net begonnen en hebben veel vragen in ons hoofd hangen. het is niet zo dat als we een weeshuis hebben en er geen geld meer is dat we stoppen NEE wij willen door gaan en veel voor onze moslim broeders en zusters betekennen
  ik heb drm een paar vragen aan jullie mijn beste broeders en zusters hebben jullie misgien adressen van de weeshuizen in marokko en hoe gaat het met het oprichten financieele feiten en qua mensen zouden jullie mij a.u.b. kunnen helpen, mijn beste broeders en zusters helpen niet alleen mij en de vrijwilligers wij en jullie helpen ook de wees kinderen in marokko inschallah komt ales goed de wil ligt in allah’s handen

  alvast bedankt als jullie wat informatie hebben zzouden jullie het naar mijn e-mial kunnen sturen vriendelijk bedankt
  Zuster uit Nederland
  ALLAH weet het beste
  nogmaals shoekran bezaf(heel erg bedankt)

 20. 20 najat Lanjri 23 april 2007 om 9:28000000 pm

  Salaam,

  Beste broeders en zusters, zit al jaren met het idee in mijn achterhoofd om iets te doen of te helpen ten behoeve van kinderen en vooral weeskinderen, had zelfs 2 jaar geleden vanalles gekocht om mee te nemen naar een weeshuis of ziekenhuis in Tanger voor de kinderen zoals zeep fopspenen kledij enz.. maar de familie heeft mij dit uiteindelijk afgeraden om te gaan omdat ik hier heel gevoelig aan ben.
  Nu was mijn vraag aan jullie hoe kan ik jullie helpen, zou graag ook als vrijwilligster naar naar daar willen gaan om die kinderen te helpen. Ga van de zomer naar daa,r, ben zelf afkomstig van Tanger en heb ook kinderen dus zit echt in de knoop met mijn instinct, soms lig ik hier s’nachts wakker van omdat ik weet dat het mijn plicht is om voor die kleine weesjes iets te doen.
  Hartelijk dank en laat mij aub iets weten. Ben zelf woonachtig in Belgie.
  Ma’a salama

 21. 21 Moke 24 april 2007 om 7:40000000 pm

  Salaam Alaikoem wa rahmatoellah wa barakatoehoe Najat,

  Je kunt 2 zaken doen:
  – je stuurt het op met de post naar de betreffende plaats
  – ofwel geef je het op dezelfde plaats af, als je op verlof bent

  Indien je het adres weet, weet jij het adres voor de rest die van deze regio zijn (tanger) ?

  Beslama. 😉

 22. 22 Anissa 24 april 2007 om 7:44000000 pm

  Assalamoe alaykoem Najat en alle anderen!

  op 5 mei wordt een benefiet georganiseerd ten voordele van wees-en straatkinderen in Marokko!! de benefiet vindt plaats in de Oudstrijdersstraat (in Antwerpen-Borgerhout)

  ik ga er inshaAllah naartoe met mijn familie

  kost dertig euro en het is buffet… en het geld gaat integraal naar het project Darna!!

  het programma ziet er ook al goed uit

  ik zou zeggen , schrijf je snel in (voor 30 april), en geef deze info door aan zoveel mogelijk mensen die je kent en die interesse zouden hebben…

  je kan ook een donatie doen als je wil

  stuur voor meer info een mail naar straatkinderenmarokko@hotmail.com of geef jouw e-mailadres en dan stuur ik jou de flyer

  en dat Allah swt je belonen moge

  groetjes

 23. 23 Anissa 24 april 2007 om 7:47000000 pm

  assalamoe alaykoem beste broeders en zusters

  voor de benefiet ten voordele van de wees-en straatkinderen in Marokko (in Antwerpen), zoeken we nog een mannelijke anasheedgroep die aan een vriendenprijsje zou willen komen optreden

  wie kan ons helpen?

  dat Allah swt jullie belonen moge!

 24. 24 najat Lanjri 28 april 2007 om 2:57000000 pm

  Salamoe aleykoem,

  Ga van de zomer naar Tanger en wou eens vragen als ik naar het weeshuis zou willen gaan om eens te kijken bij wie kan ik daar terecht, en als ik financiele hulp zou willen geven ter plaatse aan wie kan ik het dan doen.
  Weet iemand een adres of contact persoon.
  Zou ook iets willen meenemen om aan die kinderen te geven (als kleinigheidje om te eten zoals taartjes of koeken met drank enz…)
  Is dit mogelijk???

  Hartelijk dank en ma’ah salama.
  Najat

 25. 25 Anissa 28 april 2007 om 3:45000000 pm

  ken geen contactpersonen van in tanger… enkel taroudant en essaouira…

 26. 26 hayat 1 juli 2007 om 9:42000000 pm

  salam,

  misschien wat laat maar heb een adres gevonden van het enige weeshuis in Casablanca:
  Lalla Hasnâa
  avenue Hassan Southani 4 bt22
  casablanca

  ik vertrek zelf overmorgen naar Casa en insha’allah breng ik daar een bezoek met eventueel wat hulpmiddelen.

  x

 27. 27 adam 9 maart 2008 om 12:21000000 am

  asalaam beste broeders en zusters, mijn vraag is als ik gel wil over maken naar deze wees huis of dat die daar ook echt komt en wordt er ook mee wat gedaan.

 28. 28 moun 8 april 2008 om 3:57000000 pm

  SALAAM,MIJN RAAD IS OM NOOIT GEEN GELD TE STUREN,EN OOK AAN NIEMAND TE GEVEN,WIL JE HELPEN DAN MOET JE HET KIND ZELF ONDERSTEUNEN,LEEF NU OOK IN MAROKKO EN WEET NU DAT DE MENSEN HIER LAK HEBBEN AAN HET GELOOF ALS HET OM GELD GAAT EN NIET HETZELFDE SYMPATIE DELEN ALS JULLIE,MOGE ALLAH JULLIE EN MIJ SABR GEVEN,MIJ LUKT HET NIET ALTIJD

 29. 29 Hakima 9 december 2008 om 8:47000000 am

  Bericht voor Moun,

  Assalamoe alaykoem,

  Ik lees net jouw bericht en vroeg me af of jij mij mischien zou kunnen helpen met mijn vraag:

  Ik loop al jaren rond met de gedachten om ’n weeskind uit Marokko te adopteren en naar Nederland te halen voor ’n beter bestaan. Ik vind ’t hartverscheurend om te zien en te lezen in welke omstandigheden die kinderen daar leven. Weet jij of ’t mogelijk is om naar Marokko af te reizen om daar ’n weeskind op te halen en hoe gaat ’t met papieren/stempels en paspoorten?

  Alvast bedankt voor je reactie. Ben je dankbaar daarvoor.
  E-mail: familiebb@hotmail.com

  Hakima

 30. 30 Veronique 19 januari 2010 om 3:43000000 pm

  Bericht voor Anissa:

  Anissa,

  Ben je nog steeds bezig met een project rond straatkinderen in Marokko? Ik zoek informatie over een project dat ik eventueel mee kan ondersteunen in de vorm van voedsel, kleding, speelgoed,…

  Mijn verhaal: mijn Belgische nichtje is verloofd met een Marokkaanse jongen. In juli 2010 gaan ze drie weken op bezoek bij de familie in Tanger. Mijn man en ik zijn uitgenodigd om mee te komen. We mogen er gratis logeren en kennis maken met de Marokkaanse familie en hun manier van leven. Het is een aanbod dat we niet kunnen weigeren! Maar omdat we gratis onderdak krijgen, willen mijn man en ik wel iets terugdoen voor Marokko. Daarom het idee om straatkinderen of weeskinderen te steunen.
  Mag in Tanger, maar ook ergens anders in Marokko.

  Als je meer info hebt, stuur je maar een berichtje.

  Groeten,
  Véronique

 31. 31 hana 23 november 2010 om 11:49000000 pm

  salam 3liakoem

  ik wil graag een gezien onder steunen met finailciieel , of weeskinderen, maar het liefst een gezien , dat ik elke maand kan onder steunen etc.
  en uiteraad wil ook eens contact maken met die familie , en zo kan ik ook meer hun wensen vervullen .
  kunt mij hier bij helpen , dan hoor ik uw graag uw reactie terug.
  tel: 06-43271072
  hanan ,,,,,,,,,,

 32. 32 zeynep 2 juni 2012 om 9:10000000 am

  salaam aleykum lieve broeders en zusters.ik ben een nederlandse moslima alhamdullilah en zou graag een gezin willen helpen.zou iemand mij een adres kunnen geven van een gezin waar ik geld naar toe kan sturen?ik wil wel contact met dat gezin,
  wa aleykum salaam zeynep huiskes

 33. 33 elisbeth 7 december 2017 om 7:29000000 pm

  Hallo Contact (asngweh@gmail.com) als u geïnteresseerd bent in adoptie
  van kinderen, heeft mijn man en ik hier privé aangenomen

  Lilian


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2.163.510 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

oktober 2006
M D W D V Z Z
« sep   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: