Hadieth An-Nawawi: 4 van 42.

De Voorbeschikking: Al Qadar.
De daden worden bepaald door …

Aboe ‘Abd ar-Rahman ‘Abdallah ibn Mas’oed (Allahs welbehagen zij met hem) heeft gezegd: De boodschapper van Allah saw.gif en hij is de waargetrouwe, degene die gelooft wordt heeft ons verteld:
‘De schepping van ieder van jullie vindt plaats in de buik van de moeder, dit gedurende veertig dagen in de vorm van een levenskiem, daarna is hij even lang als een klonter 1, daarna is hij even lang een klompje vlees; dan wordt er een engel naar hem gestuurd die hem de levensadem inblaast en die belast is met een opdracht ten aanzien van vier zaken: het opschrijven van zijn levensonderhoud 2, zijn levenstijd, zijn daden en of hij gelukkig of ongelukkig zal worden.

Bij Allah, buiten Wie er geen god is, één van jullie zal werkelijk het soort daden doen van de mensen die naar het paradijs gaan, totdat de afstand tussen hem en het paradijs nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar de hel gaat en daar zal hij terechtkomen. En één van jullie zal het soort daden doen van de mensen die naar de hel gaan, totdat de afstand tussen hem en de hel nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar het paradijs gaat en daar zal hij terechtkomen’.

Overgeleverd door Al-Boechari en Moeslim.

1 Letterlijk : iets dat hangt. De bevruchte eicel zet zich vast aan de wand van de baarmoeder.
2 Het Arabische woord ‘rizq’ heeft verschillende betekenissen , zoals het dagelijks brood, lot, levensonderhoud, etc.

LUISTER – DOWNLOAD (1,77 MB) – Voor het bestand te downloaden en op te slaan op uw pc, klik rechtermuisknop en kies voor “Doel opslaan als…”.

Tafsier van deze hadieth:
Deze overlevering is de vierde overlevering van an-Nawawi. Hierin wordt ons verteld hoe de schepping van de mens zich ontwikkelt in de buik van zijn moeder en hoe zijn levenstijd, levensonderhoud en dergelijke vastgelegd worden. Abd Allah ibnoe Masoed zei: “De Boodschapper van Allah saw.gif (vrede zij met hem) vertelde ons – en hij is de waarheidsgetrouwe, degene die geloofd wordt.” Waarheidsgetrouwe betreffende datgene wat hij verteld heeft en hij wordt geloofd in datgene wat aan hem werd geopenbaard. Abd Allah ibnoe Masoed heeft dit gezegd voordat hij de overlevering noemde, want wat de Profeet saw.gif (vrede zij met hem) ons in deze overlevering vertelt, betreft kennis over het ongeziene. Kennis over het ongeziene kan men uitsluitend door middel van de Openbaring te weten komen.

Advertenties

0 Responses to “<b>Hadieth An-Nawawi: 4 van 42.</b>”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,084,290 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2006
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: