Hadieth An-Nawawi: 2 van 42. 

De categorieën van het geloof.
Verduidelijking van Islaam, Imaan en Ihsaan.

Ook van Omar 1 (Allah’s welbehagen zij met hem) die gezegd heeft: ‘Toen wij op een dag bij de boodschapper van Allah saw.gif ( Allah’s zegen en vrede zij met hem) zaten, verscheen er een man voor ons, in stralend witte kleren en
met gitzwarte haren, aan wie niet te merken was dat hij een lange reis afgelegd had. Niemand van ons kende hem. Hij ging voor de profeet saw.gif (Allah’s zegen en vrede zij met hem) zitten, met zijn knieën tegen die van de profeet en met zijn handen op zijn dijen en zei: ‘O, Mohammed, vertel me wat Islam is’. De profeet (Allah’s zegen en vrede zij met hem) antwoordde: Islam houdt in dat je getuigt, dat er geen god is dan Allah en dat Mohammed de boodschapper van Allah is, dat je het gebed verricht, de zakat 2 betaalt, tijdens de maand Ramadan 3 vast en de bedevaart naar het Huis 4 verricht, als je daartoe in staat bent’. Waarop hij zei: ‘U heeft juist gesproken’.

Wij waren erg verbaasd dat hij hem eerst iets had gevraagd en daarna het antwoord bevestigde. Daarna zei hij: ‘Vertel mij wat Iman 5 is’.
Hij antwoordde: ‘Het houdt in dat je gelooft in Allah, in Zijn engelen, in Zijn boeken, in Zijn profeten en in de Laatste Dag en dat je gelooft dat zowel het goede als het slechte voorbeschikt is’. ‘U heeft juist gesproken’, zei hij en daarna: ‘Vertel mij wat ihsan 6 is’.

Hij antwoordde: Het houdt in dat je Allah aanbidt alsof je Hem ziet en als je Hem niet ziet, besef dat Hij jou wel ziet’.
Toen zei hij: ‘Vertel mij over het Uur 7 ‘.
Hij antwoordde: ‘Daarover weet de ondergevraagde niet meer dan de vrager’. Vervolgens zei hij: ‘Vertel me dan over de tekenen ervan’.

Hij antwoordde: ‘Dat de slavin haar meester zal baren 8 en dat je ziet dat op blote voeten lopende, naakte behoeftige schaapherders met elkaar wedijveren in het bouwen van hoge huizen’. Hierna ging hij (de vreemdeling) weg en ik bleef enige tijd zitten, totdat hij (de profeet) me vroeg: ‘O, ‘Omar, weet jij wie die vragensteller was?’ Ik antwoordde: ‘Allah en Zijn boodschapper weten het ’t beste’. ‘Het was Gabriël, zei de profeet. ‘Hij kwam om jullie je godsdienst leren’.’  

Overgeleverd door Moeslim.

1 ‘Omar ibn al-Chattab, de tweede kalief.
2 Veelal vertaald als armenbelasting, waardoor men zijn bezittingen ‘reinigt’.
3 Gedurende deze maand wordt elke dag tot zonsondergang gevast.
4 De Ka’ba en de heilige moskee in Mekka.
5 Hier betekent iman geloof.
6 Het is onjuist om ‘ihsan’ met één woord te vertalen. Het betekent namelijk o.a goede behandeling,goedheid,liefdadigheid en oprechtheid. Ook kan het bekwaamheid betekenen en als zodanig komt het in hadis 17 voor.
7 Het tijdstip van de Dag des Oordeels.
8 Dit kan meer dan één wijze uitgelegd worden. An-nawawi zegt in zijn commentaar o.a dat slavinnen zonen en dochters zullen baren die vrij zullen worden en aldus meesters zullen zijn van degenen die hen ter wereld brachten.Het Arabische woord ‘ama’-veelal als slavin vertaald-kan echter ook op de vrouw in het algemeen slaan, in de zin dat wij allen slaven of dienaren van Allah zijn.De zin kan daarom ook betekenen dat er een tijd zal komen dat kinderen zo weinig respect voor hun moeders zullen hebben, dat zij hen als hun bediende zullen behandelen.

LUISTER – DOWNLOAD (2,7 MB) – Voor het bestand te downloaden en op te slaan op uw pc, klik rechtermuisknop en kies voor “Doel opslaan als…”.

Tafsier van deze hadieth:

Advertenties

0 Responses to “<b>Hadieth An-Nawawi: 2 van 42. </b>”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,101,613 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2006
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: