Introductie: Sjariah (4).

12. Wat is het verschil tussen een persoon die zich onthoudt en een persoon die zich begeeft aan het werken om een Kalief in te stellen?

Zich onthouden van het werken om een Kalief in te stellen voor de Moslims is een grote zonde omdat de uitvoering van de goddelijke wetten en zelfs de aanwezigheid van de Islam in het dagelijkse leven afhangt van de uitvoering van deze zeer belangrijke fard. Dus de Moslims , in hun geheel, begaan een grote zonde doordat ze zich onthouden van het fard, het instellen van een Kalief voor alle Moslims.

En als zij zouden overeenkomen over te blijven leven zonder een Kalief zou de zonde komen te liggen op de schouders van elke Moslim. Als sommige Moslims zich zouden begeven aan het werken om een Kalief in te stellen en anderen niet , dan valt de zonde van de schouders van diegenen die werken voor de vaststelling van een Kalief. Terwijl de fard voor hen blijft gelden tot er een Kalief vastgestelt wordt. Dit is zo omdat de betrokkenheid bij het uitvoeren van deze fard verwijdert de zonde van vertraging van de vervulling van deze fard, na drie dagen van het vertrek van een Kalief tot er een nieuwe Kalief gekozen word.

Diegenen die niet betrokken zijn bij het uitvoeren van deze fard, blijven zondaar. Allah (swt) vertrouwde hen een fard toe, wat zij niet uitvoeren en het eisen niet vervullen die deze fard zal voltooiien. Hierdoor zijn zij zondaren en verdienen gestraft en vernedert te worden door Allah (swt) op de wereld en in het Hiernamaals. Zij hebben een zonde begaan doordat ze zich hebben behouden van het plicht vaststellen van een Kalief. Het is zeer duidelijk en vanzelfsprekend dat een Moslim bestraffing van Allah (swt) verdient indien hij/zij een fard van Allah (swt) negeert en niet vervult.

Geen enkel Moslim op deze aardoppervlakte kan een excuus hebben voor het opgeven/verlaten van deze plicht dat Allah (swt) heeft bevolen nl. bij afwezigheid van een Kalief die de hudud (grenzen) en de onschendbaarheid van Allah (swt) beschermt, de wetten van de Deen uitvoerrt en de Moslim gemeenschap verenigt onder de banier La ilaha illa Allah, Muhammadun Rasul Allah. Islam geeft geen toelating om deze plicht te verlaten tot deze plicht vervolledigd is.

Uw reacties plaatsen in “The CommentBox” van Introductie: Sjariah (1).

Advertenties

0 Responses to “<b>Introductie: Sjariah (4).</b>”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,101,613 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2006
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: