Introductie: Sjariah (2).

9. Wat is het bewijs dat vermeld wordt in de Soennah?

Uit de Soennah, Nafi`a zegt: “Omer vertelde mij dat hij de Profeet (vzmh) hoorde zeggen: “…, en wie sterft zonder bajah (beloftenes) rond zij hals, sterft met de dood van jahiliyah.”
De Profeet (vzmh) verplichtte alle Moslims om een bayah rond hun hals te hebben en beschrijft de dood van een persoon die sterft zonder een bayah als de cahiliye dood. De bayah kan aan niemand anders dan de Kalief gegeven worden, onze Profeet (vzmh) verplicht alle Moslims om een bayah rond hun hals te hebben. Hij verplicht niet elke Moslim om een bayah te GEVEN aan de Kalief. De plicht is dat er een bayah rond de hals van elke Moslim moet zijn d.w.z. het bestaan van een Kalief betekent dat er automatisch een bayah rond de halsen van de Moslims zal zijn. Het is het bestaan van een Kalief die een bayah rond de hals van elke Moslim plaats, ook al geven de Moslims hem persoonlijk of niet persoonlijk een bayah.

Deze ahadith van onze Profeet (vzmh) bewijst dat het bestaan van een Kalief verplicht is maar het bewijst NIET dat bayah geven verplicht is. Dit is zo omdat onze Profeet (vzmh) de Moslims die sterven zonder een bayah rond hun halsen, berispt. Hij (vzmh) berispt niet de personen die geen bayah gegeven hebben!
Ebu Hureyre hoorde onze Profeet (vzmh) zeggen: “Na mij zullen leiders jullie leiden, dus luister naar hen en gehoorzaam hen.”

Ebu Hureyre hoorde onze Profeet (vzmh) zeggen: “De Kalief is een schild waarachter men vecht en bescherming zoekt.” (Muslim)

Ebu hazim vertelt: Ebu Hureyre vertlede mij dat hij de Profeet hoorde zeggen: “De Profeten leidden de kinderen van İsrael, wanneer er een Profeet stierf volgde een ander Profeet hem op maar na mij zullen er geen Profeten meer komen. Er zullen Kaliefen zijn.” Zij vroegen hem: Wat moeten wij dan doen? Profeet zei: “Geef hem de bajah, …” (Muslim)

In deze ahadith informeert de Profeet (vzmh) ons dat leiders de relaties van Moslims zullen leiden en beschrijft de Kalief als een schild dwz een bescherming. Deze bescherming van Kalief als een schild is een informatie over de voordelen van het bestaan van een Imam, dus het is een bevel voor het uitvoeren van een handeling. Als de informatie dat meegedeeld is door Allah (swt) en onze Profeet (vzmh) een berisping bevat dan is het een bevel van verbod en als het een lof bevat dan is het een bevel voor het uitvoering van een handeling. Als het beveelde handeling noodzakelijk is bij het uitvoeren van een hukm seria (goddelijke wet) of door zijn nalatigheid een hukm shara verwaarloosd kan worden, dan is dit bevel beslissend.

Deze ahadith informeert ons ook over de leiders van de Moslims. Onze Profeet (vzmh) vertelt dat de leiders van de Moslims Kalief zijn, dat wijst op een bevel om hen vast te stellen. De ahadith verbiedt ook de Moslims zich af te scheiden van het autoriteit, dat wijst ook op een verplichting voor de Moslims nl. het vaststellen van hun eigen autoriteit d.w.z. regering.

Verder, de Profeet (vzmh) beval de Moslims de Kalief te gehoorzamen en te vechten tegen diegenen die het autoriteit van de Kalief betwisten. Dat wijst op een bevel van het vaststellen van een Kalief en de aanwezigheid van de Kalief te handhaven door te vechten tegen diegenen die hem betwisten.
Onze Profeet (vzmh) zei: “Wie belofte geeft aan de Imam, geeft hem zijn hand en de fruit zijn hart. Gehoorzaam hem zolang het kan en wanneer iemand komt om hem te betwisten onthoofd hem dan.” (muslim)

Dus het bevel om de Imam te gehoorzamen is een bevel om hem vast te stellen. En het bevel om te vechten tegen diegenen die hem betwisten is een bewijs dat zijn (vzmh) bevel beslissend is bij het verdedigen/steunen van het bestaan van één Kalief.

Uw reacties plaatsen in “The CommentBox” van Introductie: Sjariah (1).

Advertenties

آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,084,383 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2006
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: