Introductie: Sjariah (1).

Letterlijk pad dat naar water leidt. Gewoonlijk wordt er de islamitische wet mee bedoeld. De voornaamste wetscholen ( fiqh scholen) die islamitische wet bepalen zijn: Hanafi, Sjafii, Maliki, Jafari en Hanbali. De juristen (faqih) categoriseren zaken en daden van verplicht (fard) tot aanbevolen (haraam) door gebruik te maken van de bronnen (oesoel).

De belangrijkste secties van de sjariah zijn:
 * Ibadat; religieuze voorschriften.
 * Moe’amalat; voorschriften voor de menselijk omgang.

Sjariah bepaalt hoe de Kalifaat (Khoelafaat) moeten regeren.

…dan zal een Rechtgeleide Kalifaat (Rassidien Kalifaat) zijn, gebasseerd op de methode van de Profeet (vzmh).
[Overgeleverd door Ahmad]

1. Wat is de Kalifaat?
De Kalifaat is een globale leiderschap voor alle Moslims op het aardoppervlak. Zijn rol is het uitvoeren van de Islamitische sjariah en het dawah overdragen aan de hele wereld.

2. Wat is Dar Al-Islam?
Dar Al-Islam is het land waar Islamitische Wetten op alle vlakken van het leven worden uitgevoerd. En wiens veiligheid is gehandhaafd in de naam van Islam zelfs wanneer zijn burgers niet-Moslim zijn.

3. Wat is Dar Al-Kufr?
Dar Al-Kufr is het land waar Kufr wetten op alle vlakken van het leven worden uitgevoerd en wiens veiligheid is gehandhaafd in de naam van Kufr zelfs wanneer al zijn burgers Moslims zijn. Het criterium dat bepaalt of een gebied dat Dar Al-Islam of Dar Al-Kufr is, zijn de wetten die daar uitgevoerd worden en in wiens naam de veiligheid gehandhaafd wordt. Het criterium is niet de godsdienst van zijn burgers.

4. Welke Moslim landen zijn vandaag de Dar Al-Islam?
Uit de Moslims landen van vandaag, is er geen enkel land waar uitsluitend de Islamitische wetten in de regering worden uitgevoerd; daarom wordt ieder van hen als Dar Al-Kufr beschouwd hoewel hun burgers Moslims zijn.

5. Wat is de plicht van een Moslim tegenover zijn land?
Islam verplicht alle Moslims te werken om hun landen van Dar el-Kufr tot Dar el-Islam te veranderen. Dat kan bereikt worden door de Islamitische staat Kalifaat terug op te stichten, een Kalief te kiezen en hem bayah te geven op dat hij met de woord van Allah (swt) zal regeren en de wetten van de Islam zal uitvoeren, in het land waar de Kalifaat gesticht wordt. Dan zouden de Moslims met de Kalifaat moeten werken om het overige landen met de Islamitische staat te verenigen, daardoor zullen de landen Dar Al-Islam worden en zullen dan de Islam naar de wereld dragen door uitnodiging tot de Islam en Jihad.

6. Is de Kalifaat ook nog bekent als iets anders?
De Kalifaat is ook nog bekent als de Imamah. Beide termen hebben hetzelfde betekenis. In verschillende ahadith worden ze met hetzelfde betekenis gebruikt. In geen enkele godsdienstige tekst o.a. de Koran of de Sunnah van onze Profeet (vzm) zijn deze woorden anders verklaart. (dat zijn de enige sjariah bronnen) Het is niet opgelegd om het term Kalifaat of Imamah te behouden maar het is wel verplicht om de inhoud van het term te behouden.

7. Is de benoeming van een Kalief een verplichting op alle Moslims in de wereld?
De oprichting van een Kalifaat is een plicht die geldt voor alle Moslims. Vervullen van deze plicht, dat opgelegd is door Allah (swt), op alle Moslims is een plicht zoals alle andere plichten. Deze plicht moet dringend vervult worden, op deze vlak heeft men geen keuze of (zelf)voldaanheid. Nalatigheid bij het vervullen van deze plicht is een van de grootste zonden wat door Allah (swt) hevig gestraft zal worden.

8. Wat is het bewijs dat de benoeming van een Kalief verplicht is?
Het bewijs dat wijst dat de verplichting van een Kalief benoeming, dat geldt voor alle Moslims, wordt vermeld in de Sunnah en in de Ijma (consensus) van de Sahabah.

Advertenties

6 Responses to “<b>Introductie: Sjariah (1).</b>”


 1. 1 zainab 9 augustus 2006 om 9:11000000 am

  As salaam aleikum akhi,

  je bent de jafari wetschool vergeten te noemen bij de wetscholen.

  wa salaam,
  zainab

 2. 2 Moke 22 augustus 2006 om 7:29000000 am

  Sorry, stap 5 is onbegonnen werk. Als ik het actueel nieuws opvolg in media. Moslims die deze aktie zetten, zijn ten dode opgeschreven, Verzetshaarden blijven altijd bestaan (Egypte, Algerije, Afghanistan, …).

 3. 3 Martin 15 september 2006 om 2:51000000 pm

  Aiight goed gedaan ik ben da bomb

 4. 4 Martin 15 september 2006 om 2:52000000 pm

  Ik ben zo wannabe gangster je weet toch aight

 5. 5 Aziz 19 september 2006 om 1:54000000 am

  “…van verplicht (fard) tot aanbevolen (haraam)”

  Aanbevolen moet zijn: verboden

 6. 6 Moke 20 september 2006 om 8:22000000 pm

  Ahlaan Aziz, ik vind niet op de site wat je bedoelt, kun je met bewijzen afkomen voor te verbeteren. Alvast bedankt, beslama


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

 • 2,077,499 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

september 2006
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: