Diegenen die verlangen naar het Paradijs (I).

Alle Lof zij Allah, de Heer der Werelden en vrede en zegeningen zij met de meest achtenswaardige Boodschapper, onze Profeet Mohammed en met zijn familieleden en metgezellen en zijn volgelingen tot aan de Dag des Oordeels.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Allah zegt: ,,Ik heb voor Mijn dienaren klaargemaakt wat geen oog ooit heeft gezien, en wat geen oor ooit heeft gehoord en waarvan de mens nooit heeft durven dromen.
Lees maar de volgende Woorden van Allah (interpretatie van de betekenis):

“En geen ziel weet wat voor haar verborgen ligt aan bekoringen voor
het oog.” (al-Boechari en Moeslim)

Imam Ibn ul-Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) zei: “Hoe kan iemand de waarde van een huis vaststellen dat Allah met Zijn Hand heeft aangeplant en dit als verblijfplaats heeft aangewezen voor Zijn geliefden en dit heeft opgevuld met Zijn Genade, Giften en Welbehagen. Hij heeft de gunst van het Paradijs beschreven als ‘de Grote Glorie’ en haar Koninkrijk als ‘het Grote Koninkrijk’. Hij heeft haar voorzien van al het goede en haar gevrijwaard van elke tekortkoming en mankement.

1. Als je vraagt naar haar grond en haar aarde: dan bestaat dit uit muskus en saffraan.
2. Als je vraagt naar haar plafond: dan is dit de Troon van de Meest Barmhartige.
3. Als je vraagt naar haar voeging: dan bestaat dit uit welriekende muskus.
4. Als je vraagt naar haar kiezelstenen: dan zijn dit parels en diamanten.
5. Als je vraagt naar haar bouwwerk: dan bestaat dit uit stenen van goud en zilver niet uit sprokkelhout en hardhout.

6. Als je vraagt naar haar bomen: er is geen boom of zijn stam bestaat uit goud.
7. Als je vraagt naar haar vruchten: het lijken wel kruiken, zachter dan boter en zoeter dan honing.
8. Als je vraagt naar haar bladeren: daaruit komen de beste gewaden voort.
9. Als je vraagt naar haar rivieren: haar rivieren zijn van melk die niet van smaak verandert en ook zijn er rivieren van wijn die een genot zijn voor hen die ervan drinken en rivieren van gezuiverde honing.
10. Als je vraagt naar het voedsel van haar inwoners: dit bestaat uit vruchten waaruit zij kunnen kiezen en gevogelte waar zij van houden.

11. Als je vraagt naar het drank van haar inwoners: dit komt uit de bronnen Tasniem, Zandjabiel en Kaafoer.
12. Als je vraagt naar het servies van haar inwoners: dan is dit gemaakt van doorzichtig goud en zilver.
13. Als je vraagt naar de breedte van haar poorten: de afstand tussen haar twee panelen is gelijk aan een loopafstand van veertig jaar en er zal een dag komen dat het zeer druk zal zijn aan haar poorten.
14. Als je vraagt naar hoe de wind met haar takken speelt: het geluid ervan is aanlokkelijk voor hen die dit aanhoren.
15. Als je vraagt naar haar schaduw: er is daar een boom waarvan de schaduw een afstand beslaat die door een ruiter in volle galop nog niet wordt afgelegd in honderd jaar.

16. Als je vraagt naar haar tenten: dan zijn deze uitgehouwen parels waarvan de lengte gelijk is aan zestig mijl.
17. Als je vraagt naar haar paleizen en kastelen: dan bestaan deze uit opeengestapelde kamers, waaronder rivieren stromen.
18. Als je vraagt naar haar hoogte: kijk dan naar de uiterste sterren die je met het oog bijna niet kunt waarnemen.
19. Als je vraagt naar de kleding van haar inwoners: dit is van zijde en goud.
20. Als je vraagt naar haar bekleding: dan is de binnenkant gemaakt van brokaat die verspreid ligt over plaatsen die verhoogd zijn.

21. Als je vraagt naar haar ligbedden: dit zijn bedden die overdekt zijn met aaneengesloten draperieën. Het zijn draperieën die bewerkt zijn met gouden knopen.
22. Als je vraagt naar de leeftijd van haar inwoners: zij zijn allen drieëndertig jaar oud en naar het evenbeeld van Adam, de vader van alle mensen, vrede zij met hem.
23. Als je vraagt naar de gezichten van haar inwoners en hun schoonheid: die zijn zo mooi als de maan.
24. Als je vraagt naar datgene wat haar inwoners te horen krijgen: dit bestaat uit het gezang van de ‘Hor al-cAyn’ waarmee zij zijn gehuwd. Nog beter dan dit zijn de stemmen van de engelen en de profeten. En nog beter dan dit allemaal is de toespraak van Allah.

25. Als je vraagt naar het vervoer van haar inwoners waarmee zij aan elkaar bezoeken afleggen: dan is dit de beste vervoer die Allah voor hen heeft klaargemaakt. Dit brengt hen overal door de Tuinen heen.
26. Als je vraagt naar de sieraden van haar inwoners: dit bestaat uit gouden armbanden en kronen bewerkt met parels die zij op hun hoofden dragen.
27. Als je vraagt naar de bedienden van haar inwoners: dit zijn eeuwige jeugdigen als welbewaarde parels.
 

28. Als je vraagt naar de echtgenoten van haar inwoners: zij zijn jeugdige gezellinnen gelijk in leeftijd, door hun lichaam vloeit het levenselixer. Hun wangen lijken wel omhult met (het rood van) appels en rozen. Hun boezems lijken wel granaatappels. Hun gebit lijkt wel op gerangschikte parels. Hun heupen zijn welgevormd en een streling voor het oog. Als zij tevoorschijn komt dan schittert haar gezicht als de zon. Als zij glimlacht dan is het net alsof je door het bliksemlicht wordt overmand. 

En als zij haar geliefde tegemoet loopt, dit kun je jezelf totaal niet voorstellen, hoe vervuld zij zijn van vurig verlangen naar elkaar. En als zij met haar geliefde spreekt dan kun je de mate van onderlinge genegenheid tijdens deze conversatie niet voor mogelijk houden. Als hij haar omhelst, dan zijn zij als twee in elkaar verstrengelde takken. Hij kan de reflectie van zijn gezicht zien in haar wang, zoals hij deze kan zien in een gladde spiegel. Hij kan het merg door haar vlees heen zien, dit wordt niet bedekt door haar huid, gebeenten en gewaad.

WORDT VERVOLGD in deel II.

Advertenties

آلسلام عليكم ورحة آلله وبركاته

  • 2,084,381 مسلمين --> مؤمنين

Prikbord Info:               سورة الفا تحة

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1 الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 2 الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ 3 مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ 4 إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ 5 اهدِنَـــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ 6 صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ 7
أمين
كلمة الله هي الحقيقة
colorbar.gif
GASTENBOEK - HELPDESK - Wie ben ik?
  Aanmelden - Registreren
  Wachtwoord  vergeten ?

Kalender

juli 2006
M D W D V Z Z
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Bezoekers Info: Locaties.

Locaties: DEEL I - DEEL II.

Thalla & Beslama!!!

                لآ إله
إلآ آلله محمد رسول آلله

بن عياد محمد رشيد
www.BenAyad.be - Islam & Actua
Advertenties

%d bloggers liken dit: